Geen extra loon, Energie Bedrijven Suriname plat

75

PARAMARIBO, 26 aug – Werknemers van Energie Bedrijven Suriname, EBS, zijn definitief in staking. Het werk is neergelegd omdat de regering weigert loonsverhoging toe te staan. De vakbond pikt het niet.

Er is geen begrip voor argumenten van president Desiré Bouterse. Die deed eerder een beroep op de vakbond om de l overeengekomen loonsverhoging uit te stellen. Volgend jaar zou het waarschijnijk wel kunnen. Bouterse vreest kennelijk een sneeuwbaleffect. Zowel ambtenaren als arbeiders in particuliere dienst zien een loonsverhoging nu wel zitten. De regerng is vooral beducht op de effecten op de economie.

Intussen heeft de vakbond besloten tot ‘continu beraad’. De storingsdienst die doorgaans dispensatie krijgt bij stakingen, doet ook mee. “De directie, staf en overige EBS-medewerkers stellen alles in het werk om de dienstverlening te garanderen. Zowel de energievoorziening als de gasvoorziening zijn gegarandeerd, echter zullen zaken zoals aansluitingen vooralsnog geen voortgang kunnen vinden”, meldt de directie.

Bekijk ook:


75 REACTIES

 1. DDB heeft zijn tijd gehad..de tijd van intimideren en de boventoon voeren.De bevolking komt langzaam op gang maar die dag ligt in het verschiet.Respect en begrip voor samenwerking moet je ook verdienen. PRESIDENT,ALLES HEEFT ZIJN TIJD ONDER DE ZON..!!


  Maak melding

 2. Water naar zee
  26 augustus 2016
  Potje mens erger ons niet. .de samenleving daar is nou 1 maal zo dat haal je er niet meer uit zelfs de duivel zegt ik ben erg!! maar het volk daar heeft me overtroffen 80% SODOMO EN GEMORA!!!!ik heb het nooit geweten begin het nu beter te begrijpen een verziekte egoistische samen leving dat generatie op generatie door gaat men heeft de kansen verspilt onder de surinamers om naar eer en geweten het land en volk een stabiele leven te gunnen met alle sociale voorzieningen ZO VEEL KANSEN EN MOGELIJKHEDEN VOOR 10 VOUDIGE ECONOMIE vervloekt hebzucht volk zonder moraal gebrek aan emphatie HOOGMOED LAFAARDS ongeleide projectielen die oogkleppen op hebben de machts hebbers die door de hoogmoed niet open hebben gestaan voor GEORGANISEERDE ADVISEURS er is geen huiswerk gedaan op geen enkele vlak HET MOGELIJKE LIJKT NU ONMOGELIJK alles gaat in verval omdat men als preoriteit stelt EERST SCHULDEN BETALEN(wild west ideen zonder foundering)HOE IS HET MOGELIJK DAT EEN GROEP KAPITALISTEN MET OPLEIDING een land zo naar de verdoemenis hebben geholpen in een korte tijd het volk verder laat afglijden verder de verdoemenis in PAARS GEDONDER HET IS DUIDELIJK JULLIE HEBBEN DE DUIVEL OVERTROFFEN JULLIE HANDEL EN WANDEL HEEFT EEN DOMINO EFFECT OP HET VOLK(zien doen laat doen)SCHIJT AAN DE SAMENLEVIN


  Maak melding

 3. Wanneer gaat het volk haar opgebouwde rechten en haar nalatenschap voor de volgende generatie beschermen tegen nog meer afbraak en vernietiging.
  De komende generatie wordt opgezadeld met heel veel financiële schulden.
  Een goed ouder wil zijn kinderen niet met schulden opzadelen als erfenis.
  Wetgeving welke in de DNA wordt aangenomen wordt internationaal afgekeurd en is louter alleen gericht om een hoofdverdachte straffeloos te houden en hem in weelde te laten leven, niet in het belang van landsbelang.
  Bevolking neem u verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 4. Dat heb je met vakbondsleiders die ook maar een beperkte scholing achter de rug hebben. Hoogste tijd dat goedgeschoolde vakbondsleiders van het type Playfair leiding gaan geven aan vakbonden. Dit soort professionals hebben inzicht in het economisch gebeuren. Zij weten dat een loonsverhoging op dit moment niet wenselijk is. Als de loonverhoging wordt doorgedrukt zal het afgewenteld worden op de consumenten aangezien de overheid de subsidie op o.a. de lonen, brandstofkosten voor de machines,enz. afbouwd. Een andere optie is dat er geld bijgedrukt moet worden om de loonsverhoging te betalen. Ook deze optie keur ik af. Misschien is het wenselijk dat de overheid EBS gaat privatiseren omdat het bedrijf efficiënt conform de markteisen moet draaien.


  Maak melding

 5. Ja, Bouta: als jij beter had geregeerd waren wij nu niet op dit punt beland. Nu ga jij meemaken wat jij vorige regeringen hebt aangedaan. Je kan de eer aan jezelf houden door nu op te stappen. Overigens ben jij al een tijdje niet in beeld. Ben je bang wat er nu gaat gebeuren? Dit is niet de houding van de vader des vaderland. Ook voor jou geldt: there is more to come.
  In ieder geval de mededeling dat ik de fles Champagne heb gekocht die ik zal opdrinken op de dag dat jij op je bek valt. Het gaat je goed Bouta. Vaarwel. Jouw houdbaarheidsdatum is al lang verstreken.


  Maak melding

 6. Hoi RobG
  Eindelijk weer wat om een reactie te geven.
  Geschoolde vakbondsleiders? Dan zal er veel meer broeja zijn bij overleg met de president. Want op gelijk niveau bezig zijn en overleg voeren wil zo veel zeggen ‘we snappen elkaar”.
  Als één der partijen goed en vaktechnisch geschoold is dan sneeuwt de andere partij onder en dus is overleg met verstand en logica niet meer mogelijk.
  Jou president heeft de Uitgebreide Lager Onderwijs als hoogste opleidingsniveau dus nog lager dan een middenstandsopleiding, hoe wil je dan een en verwacht je dan een normaal lopend gesprek?
  Als de coalitie een gevoel voor economie en overleg zou hebben dan war er nimmer nooit zo een misverstand en miscommunicatie ontstaan met vakbond van de EBS en SWM.
  Dus try something else to express your concerned feelings.


  Maak melding

 7. Ze Noemen ons land veraders waarderen onze giftes niet LAATSTAAN onze opbouwende kritiek begrijpen ze niet als je ze de kans geeft of Anders PROBEREN ze het voor je te creeren om om hun achterhaalde level te doen belanden. (Kortzichtige miskaters en mispoezen)😆het lijkt er op dat ik mijn ras/volk naar beneden haal maar de realiteit is dat ze het zelf doen for a long long time heropvoeding/scholing massa meetings voor het bewustwording wat er speelt binnen het surinaamse ras/bevolking men heeft het hier allemaal al opgenoemd structuur wijk centra,s enz enz om beginnen WAAROM ZIJN ALLE STAGELOPERS/ONTWIKKELINGSWERKERS VOOR 99% BLANK??? vraag ik me dus af …terwijl ik weet dat er onder de zwarte bevolking in ned/belg/ ook genoeg jong talent zit!! waarom zijn er geen mogelijkheden dat ook surinaamse studenten stage kunnen lopen in buiteland STOMME IDIOTEN waar een wil is een weg is mijn motto


  Maak melding

 8. De schuldenlast die de bevolking nu heeft (en deze schuldenlast loopt alleen maar op) laat geen enkel mogelijkheid meer over voor enig compensatie.
  Ook al treedt deze regering af, de komende jaren is er geen ruimte voor compensatie.
  Maar .. hoe langer deze regering aanblijft hoe hoger de schuldenlast en hoe groter de schade.


  Maak melding

 9. Ga zo door en volhouden tot dat deze stront regering de benen neemt.
  Volgens de IMF wordt het erger in het land en om nog erger te voorkomen is het raadzaam om nu stappen te nemen.
  No waktie langa volk van Suriname.


  Maak melding

 10. Goed plan ebs ! Laat zien dat jullie ballen hebben. Wel oprecht.
  De volgende die op stoet mogen aansluiten is de swm en daarna staatsolie en tenslotte telesur. Get for it , go for it and be smart. God bless you all my men.


  Maak melding

 11. @ RobG

  “Hoogste tijd dat goedgeschoolde vakbondsleiders van het type Playfair leiding gaan geven aan vakbonden.”

  Ik wil hier een kleine verandering in brengen.

  Het is de hoogste tijd dat er een goed geschoolde en integere president aantreed om het land op een transparante en te verantwoorden wijze uit de prut haalt.

  Uw vakbroedere van de VES hebben reeds duidelijk gemaakt dat Suriname 3 financiele rampen heeft mee gemaakt; Militaire tijd SF van 1,8 naar 406, Wijdenbosch tijd SF van 406 naar 3.600 en Bouterse I en II SRD van 2,8 naar 7,5.
  Ze constateerden ook dat men in de tussen liggende perioden de zaak heeft weten te reden en verbeteren.

  Het zijn niet mijn woorden maar die van een vereniging van UW vakbroeders.


  Maak melding

 12. Eindelijk een goede aktie van “a-ptjien-ingi-boi” !!
  Waarom moeten deze bloedzuigers van EBS, die de best betaalde arbeiders zijn met zoveeeeel plusjes, zo een hoge loonsverhoging krijgen + al de plusjes terwijl het “gewone volk ” gebukt gaat onder de prijsverhogingen en verhoogde stroomtarieven. Dus EBS-ers willen de Surinamers bakken in hun eigen vet !!!
  DESIE moe- wiep-dem-tap-dem-blote-billen !!!

  Geen enkele verhoging voor EBS-ers en SWM-ers !!!
  Anders is het hek van de dam !!! Waar zijn Hooghart en zijn trawanten ?? Waar is de Man van COL en zijn trawant Hendrik Jamaludin?? Waarom staken ze nu niet ?? Dem-e-waktie-VALIES- om de kastanjes uit het vuur te halen !!!

  Wat gebeurt met de gewone arbeider, winkel-personeel,vissers,landbouwers etc. …??


  Maak melding

 13. @ Water naar zee,

  Als je in Suriname “mensen zou vragen” om wat vrijwilligerswerk te doen” krijg je een grote TJOERI en j.m.p.p., te horen !!!
  Moet Sociale zaken niet eisen dat iedereen die werkloos is en een uitkering/onderstand krijgt verplicht is op zijn minst 3-dagen vrijwilligerswerk te doen ??
  Op zijn minst, in de stad en distrikten de straten en bermen te ontdoen van “petflessen,plastiek en klein afval “.
  Welke “stront NDP-er ” durft dit te entameren ??


  Maak melding

 14. EBS-ers moeten krijgen Srd. 500, op zijn salaris nu, AOV verhoogd naar srd.1000,- nu, en de Bijstandtrekken naar srd.500,- nu en de ambtenaren krijgen ook srd.500,- extra en de koersen mag naar 12 srd.voor een USD en voor Euro naar 15 srd. dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 15. @Bigi Sma,

  Je meent het niet wat je zegt over de scholingsachtergrond van de heer Bouterse. De heer Bouterse heeft na de Muloschool in Paramaribo de Koninklijke Militaire School in Nederland bezocht. Na de KMS bezocht te hebben volgde hij de opleiding tot sportinstructeur in het Nederlands leger. Deze opleiding kan je vergelijken met een HBO sportopleiding. Vergeet niet dat men door jarenlange praktijk- en bestuurservaring geacht wordt te kunnen denken functioneren op een academisch niveau.


  Maak melding

 16. Automobilisten van Suriname. Bewijs jouw rijbewijs. Namens de hele bevolking van Suriname smeek ik u : sla geen elektriciteitspalen omver.De storingdienst van de EBS staakt ook. Je maakt hiermede her probleem erger dan het is. Mi e begie joe.


  Maak melding

 17. @Jojo,

  Over het scholingsniveau van de president maak ik mij helemaal geen zorgen. Lees het bovenstaand bericht aan Bigi Sma gericht. Over de financieel moeilijke perioden die Suriname in het verleden heeft meegemaakt zijn er wel verklaringen voor aan te wijzen. Men moet niet vergeten dat Nederland de ontwikkelingshulp aan Suriname als politiek-instrument gebruikte om de zwakke economie van Suriname haar wil op te leggen en haar macht te tonen.

  Voor de huidige economische crises in Suriname zijn er duidelijke oorzaken aan te wijzen omdat niet alleen Suriname werd getroffen door de malaise op de olie-.grondstoffen-, en goudmarkt. In Saoedi – Arabië zijn duizenden bedrijven failliet gegaan en honderdduizenden werknemers van vele bedrijven hebben maanden geen loon meer ontvangen.

  De regering van I n d i a moet dagelijks tienduizenden maaltijden verdelen onder de Indiërs die in grote armoede in Saoedi – Arabië rondzwerven zonder een dak boven hun hoofd. Hetzelfde overkomt tienduizenden arbeiders uit de Philipijnen en Pakistan. Kortom de crises treft niet alleen Suriname zoals de oppositie het volk wijs wil maken. Het volk van Suriname heeft ook toegang internationale nieuwsbronnen die de juiste informatie verstrekken over het ontstaan en de gevolgen van de crises. De oppositiepartijen hopen alleen maar dat de bevolking verstoken blijft van deze belangrijke informatie.

  Een land dat veel overeenkomsten heeft met Suriname is Ghana. Dit land is net als Suriname erg afhankelijk geweest van de export van goud, olie en bauxiet. Ghana is erg zwaar getroffen door de economische crises.In vele sectoren in de samenleving is de crisis voelbaar. Ook dit land moet een beroep doen op buitenlandse financiële ondersteuning om door de crises heen te komen. Jojo de beweringen van de oppositie dat de crises is ontstaan door het beleid van de Surinaamse regering kan men niet langer volhouden. Het is een fabel geweest. De geloofwaardigheid van de oppositiepartijen heeft dit zeker niet goed gedaan omdat zij met een lastercampagne politieke winst willen halen.De bevolking heeft dit ook door.


  Maak melding

 18. Bigi Sma,

  Neem van mij aan, dat de opleiding tot sportinstructeur in het Nederlandse leger in de jaren 60 van de vorige eeuw absoluut niet vergelijkbaar was met een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.
  Dit is een fabeltjesverhaal.
  We hebben gewoon een president die niet de vaardigheden heeft van een leider en die deze vaardigheden ook nooit heeft aangeleerd in zijn leven.


  Maak melding

 19. Tja volhouden is een ander kunst ,we zien wel of de EBS deze kunst weet te beheersen of gaat overgeven zoals de rest en Valies kan je meer hier over vertellen. Hij heeft het letterlijk gedaan eerder. Ja toen deed EBS niet mee want toen zagen ze het nut niet om elkaar te ondersteunen.Eenheid ontbreekt in Suriname. Het is letterlijk iedr voor zichzelf en God voor ons allemaal.


  Maak melding

 20. Je mag duizend zeggen over de opleiding van onze regeerders.Ze mogen dan titels voor hun naam hebben.Maar voor mij zijn het zwakbegaafden en LOM geschoold.Dat is altijd maar te merken aan hun praten en daden.


  Maak melding

 21. JoJo,

  Er is geen zalf aan RobG te strijken.
  Hij weet het opnieuw beter en stelt nu weer, dat de oppositie hoopt, dat de Surinaamse bevolking – en ik ben daar eentje van – verstoken blijft van internationale nieuwsbronnen.
  Alsof wij hier een stelletje idioten zijn, die geen toegang hebben tot de digitale media en zich zouden laten leiden door de oppositie.
  Dat hij dat zelf nog steeds niet door heeft !?!?


  Maak melding

 22. @RobG
  Please jij moet stoppen om te praten over economie en bouta.
  Geen enkel beschaafd land heeft zin om cash in handen van een dictator te stoppen en dat neem ik ze niet kwalijk.
  Als het aan je baasje lag zou hij nog graag enkele vakbondsleiders willen executeren maar hij durft het niet omdat hij in de gaten wordt gehouden en het IMF die nu zijn baas is maakt het nog moeilijker voor hem.,nu kan hij geen wilde stappen ondernemen. Jammer dat de surinamers geen gebruik durven te nemen van de situatie die gunstig voor hun is op dit moment.36 jaren lang heeft ze geleerd hoe te lijden,te horen,zien en vooral zwijgen


  Maak melding

 23. Rog@
  Als Bouterse een HBO opleiding heeft genoten ,had hij officier geweest.
  Is niet verder gekomen dan sergeant 1
  Zijn hoofd vak was sport instructeur.daarin is geslaagd.,
  Hij heeft er een sport van gemaakt om Suriname in de kortst mogelijke tijd naar kloten te helpen ,ook daar in is hij geslaagd
  Het IMF zit hem achter z’n kloten .
  Suriname gaat nog veel meer pinaren


  Maak melding

 24. Bouterse heeft nimmer de KMS afgemaakt.
  Van een van zijn klasgenoten vernam ik:hij was niet zo snugger”.

  Hij was in Seedorf hulp sportinstructeur.Deze opleiding in maximaal mbo.Dus wordt wakker uit je droom Robg.

  Mocht ook sportlessen geven aan de vrouwen van de militairen.

  Was daarnaast ook toen al bezig met het verlopen van “bewerkte” maruahana.
  O ja, hij verkoopte ook sexboejes.

  De groeten van je luitenant.


  Maak melding

 25. Bouterse heeft nimmer de KMS afgemaakt.
  Van een van zijn klasgenoten vernam ik:hij was niet zo snugger”.

  Hij was in Seedorf hulp sportinstructeur.Deze opleiding in maximaal mbo.Dus wordt wakker uit je droom Robg.

  Mocht ook sportlessen geven aan de vrouwen van de militairen.

  Was daarnaast ook toen al bezig met het verlopen van “bewerkte” maruahana.
  O ja, hij verkoopte ook sexboekjes.

  De groeten van je luitenant.


  Maak melding

 26. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Recht En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Mik ding EBS-werknemers Kong DDB En De Gangsters Dé Wakti Ding

  If Ai Bosz, Mik A Bosz!

  Time4Chan(ge)!
  Lit A Frambo Bakka!

  DDB en de gangsters, Oe Tik Oe Bondroe Dang Oe Hoepel Op!

  Recht En Waarheid Maken Vrij!

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. Haco, het maakt niet uit hoe je zijn opleidingsniveau wil betitelen. Een ding staat vast. Bouterse is nog altijd slimmer dan Santoki en Venetiaan bij elkaar opgeteld.


  Maak melding

 28. @RobG
  Ja je baasje een criminal mind,hij weet hoe hij wet en recht moet naaien om straf te ontkomen. Hij denkt dat hij de perfect crime heeft uitgevoerd.
  Zo slim hoeven Santokhi en Venetiaan niet te zijn.
  Ze zijn perfect op hun respectievelijke nederige manier.
  Voor jou info,
  Santhoki de ex ere voorzitter geweest van de Cicad terwijl je ‘slimme’ baasje trucjes aan het bedenken was om hem uit de gevangenis te houden


  Maak melding

 29. @RobG
  Als je bedoeld dat jou baasje geen geschoolde hoeft te zijn ,maar liefst een crimineel en een slimme ook ,dan JEETJE ik moet je gelijk geven.Je ndp Lijder is werkelijk zo zoals je het wenst…hij heeft geen kennis,is een crimineel en is slim ,zeeeeer slim dan de boel inclusief de rechters,de grondwet alles,alles,hij is alles en iedereen te slim af….


  Maak melding

 30. RobG

  De Kader School in Weesp leverde onder officieren af en geen officieren.

  In die tijd was het niveau van MBO en zeker geen HBO.

  Alles wat Baas B betreft wordt door u met een enorme roze bril bekeken.
  Er is ook niets mis met MBO. Mijn beste managers waren voor mij, Hoger geschoold, MBOers aangezien deze mensen als ze leider worden de menselijke factor goed weten in te schatten.
  Bouterse functioneert ook op basis van zijn straat intelligentie maar dan juist de verkeerde kant uit. Macht en vooral niet luisteren naar mensen met kennis.

  RobG
  u bent slechts een propagandist. die zodra Bouterse weg gejaagd wordt een nieuwe held zoekt.

  Ik respecteer u om uw standvastigheid maar u zult ook zien dat het aantal mensen dat enig geloof heeft in de bekwaamheden van de heer Desie Delano Bouterse met de dag afneemt.


  Maak melding

 31. Die klootzak die al die oerdomme paarse verarmde domkoppen als hun grote lijder wilden, hebben ze gekregen. Velen die nu staken krijsten willens en wetens oerdom tot op het bot……we ga nog vo vijf…..enne nu……a masker foe deng lijder fadong…..na wang paarse didibri deng beng wanni……..ba zoekoe ba vinnie……baas o mek heri kondre ka, incl…al die oerdomme veramde stijkoppen die krijsten……..soso lobi de nationale DIEVEN partij en baas. Oeng tang teki moro paarse ka, want dat e go kong. Ndper
  ’s moeten niet klagen en baas en co hun paarse schijteren en pis vol onderdrukking gewillig vreten want daarvoor hebben ze gestemd….op leugenaars en moordenaars. Venetiaan beng warskow deng dongkaws disie, maar deng beng krijse te na Zimbabwe……NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 32. @Robje-het-Desi-slaafje

  u zegt : “Een ding staat vast. Bouterse is nog altijd slimmer dan Santoki en Venetiaan bij elkaar opgeteld.”

  Jaja Robje, wat betreft CRIMINELE ZAKEN, klopt uw mededeling dat Desi slimmer is !

  Enige beleidspunt van Desi is : Hoe blijf ik uit de BAK !
  SURINAME en SURINAMERS MAAK IK FAILLIET, …als ik maar uit de BAK blijf !

  KNAPPERT Desi, de tot ELF jaar celstraf veroordeelde Drogamang, die Sranang en de Sranangbevolking intens HAAT !!!

  PS : De IMF-WURGSLANG heeft Desi bij de KEEL !!!

  Slaafje Rob en Meye, de Staats”dominee” , start PRAYING for him !!!


  Maak melding

 33. @Ray,

  Je zit net als Srafu gevangen in een obsessie, een bekrompen tunnelvisie. Je verliest het vermogen om alle andere dingen buiten het onderwerp van je obsessie te kunnen zien. Deze obsessie is een onderdeel van je dagelijkse leven geworden en dat is een ongezond teken. Je wordt straks nog heel angstig als je aan de NDP denkt.

  Ik weet dat het niet gemakkelijk is om over je obsessie heen te komen, maar als je eenmaal weet hoe dat moet ga je het licht zien schijnen. Je kan je obsessie stoppen door je energie te stoppen in nieuwe dingen zoals het aangaan van een nieuwe relatie, zoals Esmerald heeft gedaan. Een nieuwe relatie is binnen je handbereik. Maar je moet eerste leren hoe je controle krijgt over je obsessie. Vergeet de VHP en de oppositie want dan ben je in elk geval bezig op de goede weg.


  Maak melding

 34. RobG

  Bouterse is Slim maar ook Moraal loos.
  Venetiaan en Santhoki zijn minder street wise maar hebben enorm veel meer kennis en kunde. Dat zij minder bruut zijn geeft hun een handicap jegens Bouterse.
  Echter zij staan er als het er op aankomt en hebben argumenten en oplossingen Bouterse drukt zijn snor achter drukke werkzaamheden waar we later nooit het effect van zien.

  Bouterse heeft buiten Maduro al geen jaren naast een serieus genomen buitenlands staatshoofd gestaan. 1 keer met Bouterse spreken is zelfs voor Moralis meer dan genoeg.

  Beste RobG niemand neemt Bouterse meer serieus. Indien je oplet weetje dat Djilp Sardjoe de president van Suriname is en Bouterse als trekpop bediend.

  Ook Sardjoe weet dat het mis gaat en daarom zwijgt men over de IMF eis om de salarissen van de overheid naar beneden te brengen.

  Boefdraad heeft de truc bedacht de salaris som van de overheid gaat niet met 35% naar beneden. We verhogen het BBP gewoon met 35% en wat leningen.
  BBP omhoog betekend heel prettig ook en hoger leen plafond etc.

  beste RobG
  Ook al draagt een aap een gouden ring het blijft een lelijk ding.

  U verwisseld slimheid met verstand van zaken en dat is dom


  Maak melding

 35. @Robje-het-Desi-slaafje :

  U babbelt over obsessies van ANDEREN, een bekend fenomeen is de psychiatrie !

  U en uw baasje,opa Desi, hebben een obsessie om gelden, goud en reserves van ANDEREN te VERKWANSELEN !!
  Obsessie om ANDEREN FAILLIET te maken !

  ALLES in Sranang moet KAPOT, alleen maar om Desi
  uit de Santo Boma-cel te houden !

  Door jullie OBSESSIE, kennen u noch Desi, LIEFDE VOOR LAND en VOLK !

  PS : Vandaar ook jullie ORANJE-COUP, met hulp en advies van de Koloniale Hollanders !!!

  Is Kolonel VALK al door jullie betaald voor zijn diensten voor en na de coup ???????

  Een deel van de CARIFESTA-leveranciers is overigens, TOT OP HEDEN, NOG STEEDS NIET BETAALD !

  NOG VIJF, NOG VIJF, NOG VIJF MILJARD EXTRA NDP-STAATSSCHULD !!!


  Maak melding

 36. JOJO-SRAFU-RAY luid en duidelijke taal feiteilijk!!!FF VOOR DE DUIDELIJKHEID WIE IS DIE robje g LOOPT HIJ OP WOLKEN HEEFT HIJ EEN BETALINGS ACHTERSTAND bij de paarse lijken prikkers of hebben ze hem een stuk land gegeven in ruil voor bep.diensten HET MOET WEL!!!!!WANT DE MEESTE egoistische zgn godvrezende PAARSE STEMMERS HEBBEN HUN STEM VERKOCHT VOOR EEN BAAN STUK LAND enz whahaha het zijn ook deze zelfde stemmers die naar het buiteland willen vluchten nu ze beseffen mede verantwoordelijk zijn voor deze puinhoop bang om het nu te dragen NED.moet ze niet binnen laten!!


  Maak melding

 37. RobG claimt wel, dat hij verstand van zaken heeft met de Surinaamse cultuur en economie, maar het is niet zo.
  Hij redeneert steeds vanuit principes, waar hier dwars door heen wordt geschoten.
  De man blijft maar doceren en redeneren vanuit Nederlandse principes, die hier niet gelden.
  Hetzelfde probleem ondervinden de Nederlandse gezaghebbers met de Beneden en Bovenwindse eilanden.
  Cultuur is iets anders dan op papier te zijn afgestudeerd in Groningen, als dat al zo is,
  Gelet op het niveau van de reacties van RobG vraag ik mij dat ernstig af.
  Hij mag best een Bouta-fan zijn van de allerbovenste plank, geen enkel probleem, maar pretendeer niet vanuit Nederland alles beter te weten als je niet weet, hier het hier werkt en dat weet hij niet.
  Hij wil dat alleen zelf niet inzien.
  De man moet een media-cursus volgen en begrijpen, dat er meer wegen naar Rome lopen en dat niet alleen zijn gelijk het gelijk van alle Surinamers is.
  Niets in deze wereld is zwart-wit, alles is genuanceerd, maar probeer dat RobG maar eens aan het verstand te brengen.
  Hij exibitioneert zijn gelijk over alle Surinamers en daar heb ik een groot probleem mee.
  Voor de rest respecteer ik ieders standpunt op dit forum, hoe oneens ik het daarmee soms ook ben.

  .


  Maak melding

 38. Domme actie. Staking betekent geldverlies wat weer neerkomt dat ook de stakers straks meer belasting gaan moeten betalen.
  Ik zou gewoon de stroom-, olie- en gastoevoer naar Broko baka, Leonsberg, DNA en enkele ministeries afsluiten ipv een heleboel Surinamers te treffen.


  Maak melding

 39. “RobG
  Haco, het maakt niet uit hoe je zijn opleidingsniveau wil betitelen. Een ding staat vast. Bouterse is nog altijd slimmer dan Santoki en Venetiaan bij elkaar opgeteld.

  vrijdag 26 augustus 2016 om 13:55 uur.”

  RobG(oebbels) een Erratum; Slimmer lees Sluwer!!!


  Maak melding

 40. Jojo,

  Het is bekend dat de KMS onderofficieren aflevert voor de Nederlandse krijgsmacht.Maar om op de KMS toegelaten te worden moet je als man/vrouw wel gezegend zijn met een een bovengemiddeld IQ en stabiel stel hersenen die makkelijk tegen een stootje kunnen. Ik heb een aantal van deze onderofficieren gekend en zij hebben allen na hun actieve militaire dienst door inzet en intelligentie een acad. graad behaald aan een Surinaamse, Amerikaanse, Canadese of Nederlandse universiteit.

  @Srafu,

  Jouw tunnelvisie moet doorbroken worden. Je berokkend jezelf alleen maar schade mee. Met je eenzijdige houding kom je geen klap verder. Gij moet flex van geest worden.


  Maak melding

 41. Het wordt nu hard tegen hard.

  Staken betekend/ Werk overleg/ etc. zal er toe leiden dat het proces van factureren ongetwijfeld vast gaat lopen en dat bezwaren allemaal uitermate positief benaderd worden en dat woekerrentes niet meer betaald worden.

  Met een beetje staken kan EBS geheel gedemonteerd worden.


  Maak melding

 42. RobG

  Weer verzint u maar wat met een bovengemiddelde IQ eis om toegelaten te worden tot het KMS.

  Zie hier onder de toelatingseisen voor de KMS ;welke van haar website gecopierd is.

  Toelatingseisen
  Vmbo-diploma minimaal Kaderberoepsgerichte leerweg Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Je leeftijd ligt tussen de 17,5 en 30 jaar. Je bent gezond van geest en lichaam. Je bent bereid uitgezonden te worden. Voor bepaalde studierichtingen is een hoger niveau of een bepaald vakkenpakket noodzakelijk.

  Er wordt zelfs geen Tstroomof een profiel geëist.

  Ik heb het vereiste IQ om een VMBO diploma te kunnen halen en dat is 91 tot 94 het geen zeker niet gesteld kan worden op dat van iemand die geschikt is voor een Academische opleiding te weten 109 – 117.

  Beste RobG u gaat weer ernstig de fout in door iets te beweren zonder even te kijken naar de bronnen en de feiten.

  U kraait onzin uit.


  Maak melding

 43. RobG

  u heeft en aantal onderofficieren gekend die een academische graad gehaald hebben aan onder andere de AdeKUS etc.

  Laat ik voor opstellen dat ik elke zelf ontplooiing en verbetering toe juich omdat mensen dan zin van onzin leren onderscheiden.
  Dat niveau heeft u helaas nog niet bereikt, waarmee ik wil zeggen dat een Bul behalen geen direct bewijs van kennis verwerving en het zinvolle gebruik daar van is.

  Een zeer geleerde directeur van mij heb ik ooit gevraagd wat het verschil tussen hem en een stier was. Hij wist het niet waarna ik hem uitlegde:

  1) Een stier is een Bul met en Lul
  2) Jij bent een ….. met en Bul.

  We zijn nog steeds goede relaties van elkaar want hij wist hoe fout hij zat in de aanloop naar deze uitspraak.

  Hij had geleerd het verschil tussen zin en onzin te begrijpen.

  Wil ik er nog aan toevoegen dat helaas een diploma van de AdeKUS in de rest van de wereld niet zo veel zegt gezien het gegeven dat ze nergens geaccrediteerd zijn.


  Maak melding

 44. Ik post het nog eens weer: er is geen zalf te strijken aan RobG.
  Deze man is de oppergod, die alles vanuit Nederland beter weet. dan wij hier in Suriname.
  Hij heeft geen idee, hoe hij een discussie moet aangaan, omdat iedereen bij voorbaat al ondergeschikt wordt gemaakt aan zijn mening.
  In ieder bedrijf zou zo iemand allang zijn ontslagen, omdat hij het bedrijf alleen maar schade zou aanbrengen.
  Niet voor niest zit hij vanaf 07.00 uur tot … Nederlandse tijd op de Wtk.
  De man zit naar mijn bescheiden mening werkloos thuis en probeert iedereen op de Wtk tegen zich in het harmas te jagen.
  Iemand met een titel – en ja ik heb er ook een paar, maar daar loop ik niet mee te koop – reageert niet zo als RobG.
  Als dat een econoom is, dan hebben mijn koeien ineens heel veel verstand van sigaren roken.
  By the way: niemand kent ene RobG op de Rijksuniverstiteit in Groningen (Nederland).
  Deze universiteit publiceert ieder jaar – en al jarenlang – de namen van de studenten, die met succes zijn afgestudeerd.
  Ht is een fake-man !!!


  Maak melding

 45. Begrijp ik het goed?! Wanneer je de Surinaamse samenleving driemaal in de radsmedé stort ben je intelligent.
  Wanneer de Surinaamse samenleving driemaal uit de Paarse facistische criminele beerput haalt ben je geen knip voor je neus waard. Volgens mij heeft RobG(oebbels) een ontiegelijk dubbele agenda, hij laat zich betalen voor propaganda.


  Maak melding

 46. RobG, je moet je nu toch eens echt aan die dikke duim van je laten helpen, aldie kwaliteiten die jij mensen toedicht om toegelaten te worden op de KMS in Weert, de zelfde school waar Bouterse opgezeten heeft, maar belangrijker in dit geval ook ik maar dan een jaar later binnegekomen, laat ik nu een gemiddeld IQ hebben, maar wel een fanatiek sporter, wat ook mijn uiteindelijke doel was, helaas niet verwezenlijkt door een ernstige blessure waardoor ik voor verder dienst afgekeurd werd, sportinstructeur, de meesten in de opleiding hadden voornl. als eindoel voor ogen uiteindelijk vakofficier te worden het hoogst haalbare voor de meesten, dus voor je weer je fantasie de vrije loop laat, maak het geloofwaardig


  Maak melding

 47. @Robje-het-Desi-slaafje :

  U zegt tegen mij : “Gij moet flex van geest worden.”

  Ik ben zo FLEXY als de pest ! Totaal-flexy !

  En als ik naar Sranang kijk zie ik nu dus :

  Een Flexibel NDP-staatsfaillissement !

  Een Flexibele harddrugsdealer als president !

  Een Flexibel Hoofd CTU n USA-JAIL !

  Een Flexibele regering DESi-I die ons Land OPZETTELIJK FAILLIET heeft gemaakt !

  Slechts EEN Flexibel NDP-beleidsdoel : Desi moet uit de bak gehouden worden. Al het andere is ONbelangrijk !

  Een land met een Flexibele begroting, NEKS NO E KLOP !
  NEKS NO E WORDE ! (denk aan de 17.640 Flexibele volkswoningen ! )

  Land en Volk worden op Flexibele wijze UITGEWRONGEN /
  FINANCIEEL VERNIETIGD DOOR DESI EN ZIJN IMF !
  Alleen de NDP-clan beschikt iedere maand over een zeer FLEXIBEL Mega-salaris !!!!

  Slaafje Rob, verbreek de ketens, loop weg bij de NDP-slavendrijvers, SRAFTENG PSA KEBA !!!
  (Zoek ander Flexibel WERK !!!!)


  Maak melding

 48. Assembleelid Naomi Samidin (NDP) benadrukte tijdens de suppletoire begroting donderdag dat de koersontwikkeling haar zorgen baart. Het volk heeft er onder te lijden. Zij wordt hier niet vrolijk van. Het Assembleelid voerde aan dat vanuit Sociale Zaken en Volkshuisvesting gezinnen die maximaal SRD 1000 verdienen in aanmerking kunnen komen voor materiaalkosten voor het komende schooljaar.

  Samidin voerde aan dat er gezinnen zijn die iets meer verdienen, maar totaal niet uitkomen met hun salaris. Zeker als een auto of een hypotheek moet worden afgelost. Leerkrachten met SRD 2000 zijn in grote problemen door de hoge koers. Er is bijna geen middenklasse meer volgens haar. Zij stelde dat het volk de regering nodig heeft. De koers moet dringend worden gestabiliseerd waardoor het voor iedereen draaglijk wordt.

  Uit de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse munt ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7,43 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7,60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8,50. ..

  …….Ik ben volkomen eens met Mbakayu N.Samidin Alle AOV moeten verhoogd worden naar srd.1000,- en de bijstandtrekken moet naar srd.500,- en alle Ambtenaren en EBS-ers krijgen srd.500,- bij op zijn salaris en de koerzsen mag naar 15 voor een USD en de Euro mag naar srd.20 dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 49. Assembleelid Naomi Samidin (NDP) benadrukte tijdens de suppletoire begroting donderdag dat de koersontwikkeling haar zorgen baart. Het volk heeft er onder te lijden. Zij wordt hier niet vrolijk van. Het Assembleelid voerde aan dat vanuit Sociale Zaken en Volkshuisvesting gezinnen die maximaal SRD 1000 verdienen in aanmerking kunnen komen voor materiaalkosten voor het komende schooljaar.

  Samidin voerde aan dat er gezinnen zijn die iets meer verdienen, maar totaal niet uitkomen met hun salaris. Zeker als een auto of een hypotheek moet worden afgelost. Leerkrachten met SRD 2000 zijn in grote problemen door de hoge koers. Er is bijna geen middenklasse meer volgens haar. Zij stelde dat het volk de regering nodig heeft. De koers moet dringend worden gestabiliseerd waardoor het voor iedereen draaglijk wordt.

  Uit de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse munt ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7,43 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7,60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8,50. ..

  …….Ik ben volkomen eens met Mbakayu N.Samidin Alle AOV moeten verhoogd worden naar srd.1000,- en de bijstandtrekken moet naar srd.500,- en alle Ambtenaren en EBS-ers krijgen srd.500,- bij op zijn salaris en de koerzsen mag naar 15 voor een USD en de Euro mag naar srd.20 dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 50. Stel dat het personeel van EBS woord houdt en men zet Suriname zonder stroom dan hier een tip: maak een foto van al uw levensmiddelen welke zich in uw vriezer bevinden zodat u een claim kunt indienen. Water en ook stroom zijn een levensbehoefte dus niks geen gedoe met stroomuitval/uitzetten.


  Maak melding

 51. Jojo / Hans,

  Velen melden zich aan en worden opgeroepen maar weinig zijn uitverkoren om de KMS te volgen en met goed gevolg af te ronden. ‘ The right stuff ‘ blijft over, dus zij die onder de moeilijkste omstandigheden kunnen functioneren en leiding kunnen geven. Van elke 350 aanmeldingen wordt maar een persoon geschikt bevonden om de opleiding aan de KMS te volgen. De toelatingseisen zijn zeer zwaar.

  In navolging van België wil men in Nederland de opleidingen op de KMS transformeren tot bachelor opleidingen.

  Jullie behoren in elk geval tot de categorie personen die denigrerend doen over de KMS opleiding maar in feite zijn jullie juist de typen die ongeschikt zijn voor zware functies. Wie de schoen past die trekt hem maar aan.


  Maak melding

 52. …….Ik ben volkomen eens met Mbakayu N.Samidin Alle AOV moeten verhoogd worden naar srd.1000,- en de bijstandtrekken moet naar srd.500,- en alle Ambtenaren en EBS-ers krijgen srd.500,- bij op zijn salaris en de koerzsen mag naar 15 voor een USD en de Euro mag naar srd.20 dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 53. Bouta mpp ie fuck a kondre zodanig up
  Jongu mie na woorden!
  Ding kill.moe brong joe mars levend he!
  Want ie kies a volk baldadig!!!!!
  Time will tell!
  Watch out!


  Maak melding

 54. die rob g toch ….
  zoals gewoonlijk valt hij weer als een rotte appel door de mand.
  zonder rob g was wkn saai.
  ik stel voor om van rob g , onze wkn clown te maken.
  blijf posten rob g , we lachen ons dood om jou paarse humor.
  ja je leest het goed robbie , ik heb je door , je bent geen econoom maar een comediant.
  het was voor mij even onduidelijk of je serieus was of ons op de korrel nam , maar nu weet ik het zeker .
  je hebt zwarte humor , galgen humor en natuurlijk paarse humor.


  Maak melding

 55. @Whome,

  RobG aka LAUWPIE is een KUMAKOISI LOVER PUR SANG: Hij zal nooit KUMAKOISI bekritiseren dit in tegenstelling tot onze vriend Pero wiens ogen nu zijn opengegaan!

  RobG zal KUMAKOISI verdedigen tot de dood: KUMAKOISI is feilloos in de ogen van deze Top Econoom afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen.


  Maak melding

 56. Jojo, jij kan dan denigrerend doen over de toelatingseisen tot de KMS, maar in de periode van president Bouterse kon je met een Mulo diploma ook Starfigter piloot of helikopter piloot worden. Laat dit maar goed tot je doordringen.


  Maak melding

 57. Robg@Je zeg Bouterse is slimmer dan Santokie en Vene samen .
  Misschien op dat Santokie en Vene nog geen straf zaken hebben lopen, en ze kunnen overal op de wereld gaan en met open armen worden ze ontvangen .

  Omdat Bouterse zo slim is ,gaat het zo goed ,ook met de coalitie van 26 zetels en een paar overlopers


  Maak melding

 58. RobG

  “Jojo, jij kan dan denigrerend doen over de toelatingseisen tot de KMS, maar in de periode van president Bouterse kon je met een Mulo diploma ook Starfigter piloot of helikopter piloot worden. Laat dit maar goed tot je doordringen.”

  Beste RobG
  U zwetst weer eens uit u grote duim.

  1) Ik doe niet degenererend over de toelatingseisen van de KMS ik heb ze slechts gekopieerd van de website van de opleiding en het IQ vermeld dat voor succesvol afronden van een VMBO P niveau vereist is. Ik kijk niet neer op mensen. dat doen mensen die zich zelf verheffen met hun diploma’s.
  2) Ik ben van de zelfde tijd en ging met de mulo naar onder andere vliegbasis Twente voor een wervingsactie. Het laagste niveau om Piloot te worden was toen ook al geen mulo meer.
  3) U twijfelde over mijn capaciteiten. Laat defensie daar nu nooit over getwijfeld hebben aangezien zij mij geselecteerd hadden als reserve officier (iets wat ik geweigerd heb) daarna mij op wilden laten komen voor de artillerie school op ’t Harde (onder officier).

  U cijfers zijn net als veel andere cijfers van u geheel ongeloofwaardig 1 op 350 wordt toegelaten en men zou er een bachelor niveau aan willen verbinden.

  Uw duim regeert over uw verstand.

  PS in de tijd van Bouterse werd de Starfighter uitgefaseerd en vloog men met de NF 5 een veredelde straal bromfiets.


  Maak melding

 59. RobG met z’n ‘ laat dit maar goed tot je doordringen’.
  Ik vind het beschamend dat het nog niet tot jou is doorgedrongen dat de Surinaamse president er niks van bakt en z’n regering evenzeer tot de allerslechtste ooit behoort. Wanneer gaat dat tot jou doordringen?
  Laat het goed tot je doordringen, beste man!


  Maak melding

 60. Kota Raja, als ik mij in het leven door anderen liet voorschrijven wat en hoe ik moet denken, zou mijn dagelijkse leven een saaie bedoeling zijn. Jouw denken en je meningsvorming is het product van anderen.


  Maak melding

 61. Kota Raja, ik schrijf niemand mijn wil voor, maar wat ik doe is het verspreiden van kennis, wijsheid en inzichten. Laat het volgende duidelijk voor je zijn. Ware kennis moet beklijven. Het is daarom belangrijk dat mijn standpunten een groter publiek bereiken en ook door jou herhaald worden.


  Maak melding

 62. RobG,

  De Surinaamse regeerders zijn zo super goed dat ze overal op de wereld worden uitgenodigd om te lecturen hoe ze het toch klaar spelen om de economie op te krikken. Wanneer nodig jij een van hen uit voor een talk bij jouw werkgever?


  Maak melding

 63. Opleiding van DD bouterse:

  van lagereschool naar ULO W.broderschool aan de Keizerstrraat,
  Daarna naar Nederland voor lagere Militairen op Leiding als sport medewerker in Wesepe.
  Daarna gedetacheerd op Diepenveen ( Schalkhaar.) daarna naar Suriname, hij was gewoon Corporal daarna gepromoveerd als Sergant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.