Digitaliseringsproject Biza verloopt vlot

5

Het digitaliseringsproject op de Centrale Personeelsadministratie (CPA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) in Suriname verloopt erg vlot. Vanaf de start van dit project op 16 mei dit jaar, zijn al 32.113 kaarten ingevoerd. Er moeten nog 16.481 kaarten worden verwerkt. Diensthoofd Ryan Toekoen verwacht dat over maximaal tien maanden het project kan zijn afgerond. Sinds Biza-minister Mike Noersalim eerder dit jaar een bezoek bracht aan de afdeling om de voortgang van het project te aanschouwen, is het tempo behoorlijk opgevoerd.

Bekijk ook:

5 REACTIES

 1. Wat voor kaarten? Landkaarten?
  Digitalisering is toch geen moeilijke klus? Je legt het onder de scanner en zoekt een folder om het op te slaan.
  De kunst is om alles weer terug te kunnen vinden in de juiste mappen. Een goede naamgeving voor de kaarten is dan ook belangrijk voor het zoek- en sorteerwerk.


  Maak melding

 2. EBS-ers moeten krijgen Srd. 500, op zijn salaris nu, AOV verhoogd naar srd.1000,- nu, en de Bijstandtrekken naar srd.500,- nu en de ambtenaren krijgen ook srd.500,- extra en de koersen mag naar 12 srd.voor een USD en voor Euro naar 15 srd. dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 3. Budayayawa,

  Geld groeit aan de bomen. Er zijn veel bomen in Suriname. Suriname heeft daarom heel veel geld. Je kan daarom iedereen elke dag 1000 srd geven.


  Maak melding

 4. Assembleelid Naomi Samidin (NDP) benadrukte tijdens de suppletoire begroting donderdag dat de koersontwikkeling haar zorgen baart. Het volk heeft er onder te lijden. Zij wordt hier niet vrolijk van. Het Assembleelid voerde aan dat vanuit Sociale Zaken en Volkshuisvesting gezinnen die maximaal SRD 1000 verdienen in aanmerking kunnen komen voor materiaalkosten voor het komende schooljaar.

  Samidin voerde aan dat er gezinnen zijn die iets meer verdienen, maar totaal niet uitkomen met hun salaris. Zeker als een auto of een hypotheek moet worden afgelost. Leerkrachten met SRD 2000 zijn in grote problemen door de hoge koers. Er is bijna geen middenklasse meer volgens haar. Zij stelde dat het volk de regering nodig heeft. De koers moet dringend worden gestabiliseerd waardoor het voor iedereen draaglijk wordt.

  Uit de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname blijkt dat de ontwaarding van de Surinaamse munt ergere vormen aanneemt. Voor de US dollar moet SRD 7,43 worden neergeteld. Bij cambio’s en commerciële banken moet SRD 7,60 worden neergeteld voor een US dollar. De euro is boven de SRD 8,50. ..

  …….Ik ben volkomen eens met Mbakayu N.Samidin Alle AOV moeten verhoogd worden naar srd.1000,- en de bijstandtrekken moet naar srd.500,- en alle Ambtenaren en EBS-ers krijgen srd.500,- bij op zijn salaris en de koerzsen mag naar 15 voor een USD en de Euro mag naar srd.20 dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.