Presentatie Gedragscode Evaluatie Commissie STIVASUR

8

De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) heeft gisteren haar ‘Gedragscode Evaluatie Commissie’ gepresenteerd. Eerder dit jaar werd al de Gedragscode gepresenteerd welke als kerndoel heeft het garanderen dat de deelnemers zich volledig inzetten dat de verkoop van hun alcoholische producten slechts geschiedt aan personen vanaf de leeftijdsgrens van 18 jaar en dat hun reclame en marketing activiteiten misbruik van alcohol, in welke vorm dan ook, niet zullen aanmoedigen of vergoeilijken.

Onderdeel van deze Code is tevens het opzetten en het operationeel maken van een onafhankelijke Commissie. De Commissie moet toezien op de naleving van de Gedragscode en is op 24 augustus 2016 een feit.

De Gedragscode Evaluatie Commissie bestaat uit een vertegenwoordiger van
• het Ministerie van Justitie en Politie, de heer M. Blackson,
• de Vereniging van Journalisten, de heer W. Leeuwin,
• de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de heer S. Mac Andrew,
• de heer S. Gangaram Panday, gepensioneerde rechter.

De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (STIVASUR) is in 2015 door King’s Enterprises N.V., Surinaamse Brouwerij N.V., Suriname Alcoholic Beverages N.V. en Sranan Biri N.V succesvol geïntroduceerd. Op de foto links de heer S. Mac Andrew, de heer S. Gangaram Panday en 3 bestuursleden van STIVASUR te weten de voorzitter, secretaris en de penningmeester.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Bestaat er zoiets als verantwoord alcoholgebruik? Het bijzondere van alcohol is toch juist dat je niet weet wat het met je laat doen? Zelfs als je een beetje drinkt kan het de hersenen triggeren alsof je veel hebt gedronken.


  Maak melding

 2. Verantwoord…bedoelen ze mee…dat een volwassene alcohol tot zich kan nemen ze zijn daar zelf verantwoordelijk voor maar jongeren moeten beschermt worden en op de gevolgen gewezen


  Maak melding

 3. Als alcohol slecht is voor jongeren (onder de 18 )
  Wat is het bewijs dat het goed is of toelaatbaar voor boven de 18 (ouderen )

  Het zijn juist de jongeren waarvan de vader een alcoholist is en hun de negatieve gevolgen er van zien en ervaren.

  Juist in een land waar de bevolking het nu zwaar te verduren hebben.

  Gebrek aan geld voor basis voorzining.

  Het zou verboden moeten worden.
  Mijn inziens.


  Maak melding

 4. ZIJN KOFFERS STAAN al gepakt en het ticket is al weken geboekt. Komende dagen staan vooral in het teken van het afscheid nemen van familie, vrienden en het doen van inkopen. “Specerijen en lekkernijen die ik mee kan nemen. Ik ga daar op mezelf wonen, dus wil ik genoeg meenemen om Surinaams te blijven koken.” Over een aantal dagen vertrekt Donovan naar Nederland. Voor een rechtenstudie, maar als de situatie in Suriname aanhoudt, wil hij daar zijn toekomst opbouwen. “Liever blijf ik langer weg dan terugkomen naar een land met onzekere perspectieven.”

  Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar machteloosheid en verdriet overheersen wanneer hij aan de toekomst van zijn geliefde Suriname denkt.


  Maak melding

 5. Gedragscode , expliciet de normen en waarden voor het gedrag , is hoofdtaak van elk ouders of verzorger en niet door rechters of journalisten .
  bouta heeft blijkbaar die niet gehad.


  Maak melding

 6. Gedragscode zet geen zoden aan,Surinamers denken gedragscode maak ik zelf ,en dit is voel baar bij aankomst op zanderij ,zelf mensen die in nederland keurig gedragen zijn bij aan komst in suriname wild aan het gedragen.
  ik verwacht niet viel ,er moet mentaliteit verandering plaats vinden onder de Surinamers zo wel in nederland en Suriname maar nadrukkelijk op Surinaamse Surinamers .


  Maak melding

 7. EBS-ers moeten krijgen Srd. 500, op zijn salaris nu, AOV verhoogd naar srd.1000,- nu, en de Bijstandtrekken naar srd.500,- nu en de ambtenaren krijgen ook srd.500,- extra en de koersen mag naar 12 srd.voor een USD en voor Euro naar 15 srd. dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.