Geen geld voor aanpak criminaliteit in Suriname

47

PARAMARIBO, 24 aug – Er is geen geld om de misdaad aan te pakken. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Vooral de aanpak van de ‘zware criminaliteit’ moet het afleggen. Justitie & Politie zit al maanden op zwart zaad.

Geld dat wordt aangevraagd voor de aanschaf van middelen, wordt maar niet vrijgemaakt. “Voor wat betreft de begrotingsmiddelen, als we kredietopeningen krijgen voor alles, is er geen probleem. Maar wij krijgen al maanden geen kredietopening en middelen die ter beschikking worden gesteld”, zei Van Dijk-Silos in het parlement. Bij de politie wordt al tijden geklaagd over schrijnende tekorten aan materiaal.

Familie van arrestanten moet vaker voeding aandragen. Het ministerie krijgt wel wat cadeau af en toe. Van de Amerikaanse ambassade kwamen vijftig fietsen voor de bikers’ eenheid. Ook schonken ondernemers autobanden en schrijfppier. “Het ministerie zal met de nu opgebrachte begrotingsmiddelen niet in staat zijn om de zware criminaliteit voor de rest van 2016 aan te pakken”, zei Van Dijk-Silos.

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. Er is geen geld om de misdaad aan te pakken. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Vooral de aanpak van de ‘zware criminaliteit’ moet het afleggen. Justitie & Politie zit al maanden op zwart zaad.

  Wat een slap gelul zeg. Als land geen geld hebben betekent dat lokaal de burgers feitelijk ook op zwart zaad zitten (Dijk-Silos zit op rood zaad). Di is zoveel zeggend wat deze minister steeds loopt te zeggen.
  Een begroting opstellen houd rekening met het planmatig besteden van de liquide middelen.
  Is dit dan niet gedaan door de opstellers van de begroting? Hoe moet het dan aflopen met de suppletie op de begroting van 2016?
  Als er geen geld is moet je ook geen begroting opmaken tenzij de suppletiebegroting andere doelen dient dan waar het feitelijk voor wordt opgemaakt.


  Maak melding

 2. “Het ministerie zal met de nu opgebrachte begrotingsmiddelen niet in staat zijn om de zware criminaliteit voor de rest van 2016 aan te pakken”, zei Van Dijk-Silos.

  En dus zal de criminaliteit harder en meedogenlozer worden dus volk van Suriname het word tijd om het jachtseizoen op dit wil geopend te zien inclusief de fokkers van dit soort wild


  Maak melding

 3. Lang leve de lichte en zware criminaliteit in Suriname. In troebel water is het goed vissen vangen. Volgens mij heeft iemand de belofte gemaakt de criminaliteit terug te dringen. Hij heeft tot dusverre overduidelijk niets van gebakken. Integendeel. Alweer een van zijn vele loze beloftes.
  Alles in Suriname gaat achteruit behalve de koersen en de criminaliteit. Suriname voorlopig kom ik niet. Ik ben bang. Als ik de baas was van Suriname zou ik op 4 dingen letten, te weten:
  1. Economie
  2. Gezondheidszorg
  3. Onderwijs
  4. Veiligheid.
  Dit zijn juist de zaken die onze huidige klote regering verkwanseld. Vervang ze.


  Maak melding

 4. Nu verontschuldigd ze zich voor het feit dat er door politie/justitie, vanwege een tekort aan liquide middelen, niet (voldoende) opgetreden kan worden! Als het hof van justitie aangeeft dat zij hun taken niet (voldoende) kunnen uitvoeren vanwege datzelfde financiële probleem, wordt het door Silo’s afgedaan als kinderachtigheid! Typisch en tekenend voor de ” dubbele petten politiek” waaraan Suriname onderworpen is.
  Volk van Suriname, hoeveel kunnen jullie nog verdragen!


  Maak melding

 5. Goed de dieven weten nu dat de agenten op het
  bureau zitten en koffie meegenomen van huis drinken.
  Een paar agenten op de fiets roken hun eigen sigaretten
  en trappen maar langzaam op hun pedalen.
  De autos met de brand nieuwe banden die hun dekking moet geven staan in de garages zonder benzine.
  Het wordt een bumper jaar denken de dieven. En waarschijnlijk wordt het zo. Geld, juwelen, alcohol en sigaretten en dure waren. Lang leven het dieve beroep.
  De paarsen doen het in hun kantoor. Dah.


  Maak melding

 6. Wat een giller is Suriname, Gezegend Rampeland!

  Jongeren van Suriname, zodra je de kans of gelegenheid krijg, verlaat Suriname zsm!
  Je hebt geen enkele toekomst. Het land is helaas tot verdriet een Roversnest verworden waar de criminaliteit en politiek nauw verweven met elkaar zijn. Het criminaliteitsprobleem reikt tot in de hoogste ambtsfunctie van het land!


  Maak melding

 7. jajaj…………
  Nu moet ell burger de wet in zijn handen nemen…Om zicht zelf te verdedigen. Politie moet nu alleen boete uitschrijven.
  Kom Up burgers van sur.. De de wet in je handen ..Schieten de criminelen……GoGo….kanalen maar…..
  Nooit hebben ze geld……


  Maak melding

 8. En straks maar weer lopen te bleren over anarchisme, waanneer het volk het heft in eigen handen neemt en een stel van die criminelen met de zelfde middelen aanpakt die zij gebruiken, laat die toddo haar dienst auto inleveren en haar vermeende trips naar Overbridge achterwege laten om geld uit te sparen, en met haar dikke reet op de fiets naar haar werkplek gaan


  Maak melding

 9. Een deel van de oplossing is, dat deze regering nochtans en zo spoedig mogelijk het veld moet ruimen. Het overheids-regime is dictatoriaal en van betogingen trekt deze regering zich niets van aan. Onder het volk heerst thans apathie en ongeloof en om anarchie te voorkomen zal als ultimum remedium het maatschappelijk en economisch leven thans moeten worden lam gelegd, de economie is immers in het slop geraakt en perspectieven blijven door onkunde / gebrek aan kennis van de DDB regering ook uit.

  Strategie is dat DDB als dictator tot het bittere eind door het volk onderdruk zal moeten worden gezet met o.m massale en langdurige stakingen op alle leefgebieden om zo op te stappen en het mandaat aan het volk terug te geven. Het volk mag geen lafheid worden verweten door niets te doen, hoezeer ik ook de angst en onzekerheid die bij velen heerst ook begrijp.

  Zelf denk ik dat het buitenland en ieder zelf respecterende democratie de druk daarbij extra zal gaan verhogen. Immers Bouterse staat als crimineel aangeschreven en wordt thans ook gezien als verkrachter van grondwettelijke bepalingen en democratische principes. Het volk mag niet langer in de wurggreep blijven van deze ziekelijke demagoog die slechts zijn eigen belang dient.

  Troost je met de gedachte dat Bouterse feitelijk machteloos is en het niet in zijn kop zal halen om te handelen zoals hij deed in de jaren tachtig.


  Maak melding

 10. Dora stapt in een kabinet, wetende dat haar baas Desi, het land FAILLIET heeft gemaakt !
  Nu is Dora, plotseling, verwonderd dat er geen geld is voor een goed criminaliteitsbestrijdingsbeleid !

  Noodoplossing : kabinet en Desi stappen op !
  Kabinet van de President wordt afgeschaft, miljoenen over en beschikbaar voor oa criminaliteitsbestrijding,voor medicijnen, voor de ziekenhuizen en voor burgers die echt in NOOD zijn !

  De nieuwe president kan makkelijk het land meebesturen met DRIE goede adviseurs ! Meer is niet nodig !!!

  PS : STOP de NDP-slavernij ! Arbeiders worden gewurgd door de Devaluaties en de prijsstijgingen !!!
  Loonsverbeteringen zijn VERBODEN door de huidige FAILLISSEMENTS-PRESIDENT !


  Maak melding

 11. Loekoe dja, gewoon moeten we prioriteiten stellen. We moeten investeren in funderingen en infrastructuur. Gezondheid, veiligheid en onderwijs deze dinges zijn er al. We moeten nieuwe stappen zetten. Dat heet IE – NNO – LASIE of innovaasie ofzo. Waar de oppo – sitie is blijven hangen daar gaat de NDP verder.
  We moeten gewoon een tunnel bouwen naar Guyana. Dat bevordert de handelsbetrekkingen en dat is weer goed voor de ekonomie en werkgelegenheid. En dan zetten we gewoon aan het begin en eind van de tunnel iemand die 1 SRD p.p. vraagt en voor een auto 5 SRD. Hoefdraad kan de extra inkomsten wat geschat is op 500.000 SRD per dag uit dit project beter uitleggen. Maar dit gaat natuurlijk wel wat investering kosten, onze leider Bouterse zal EXTRA geld lenen om het te realiseren.

  De NDP wil graag samenwerken met de oppo – sitie maar zij lopen telkens weg voor hun verantwoordelijkheid. Dus het is niet aan de NDP hôr.

  Lang leven NDP !! Bouterse is onze leider !! Wij hoeven niet slim te zijn onze leider is slim genoeg !! Hoera !!


  Maak melding

 12. En RobG vindt deze desastreuze mededeling ongetwijfeld een meesterzet van Bouterse….en komt daarna met de conclusie dat het de schuld is van de NPS en de VHP….


  Maak melding

 13. Henk Molenaar2016,

  Jij hebt net als Hans, Cochise, Srafu, Jojo,enz. een eenzijdige kijk op de situatie in Suriname. Om de Surinaamse problematiek beter te doorgronden is het noodzakelijk dat jij je de grenzen om je hoofd zijn gebouwd verwijderd met nieuwe, verhelderende en ware kennis.


  Maak melding

 14. Schande en nog een schande, su heeft geen geld om de misdaad aan te pakken en is dus puur afhankelijk van cadeautjes uit het buitenland?!!! Lekker gevoel zal het volk van Su nu krijgen als ze dit lezen…..heel wat onheil staat die arme mensen dus te wachten!!!

  De veroorzaker van deze stront in su….bouta moeten ze met een kettingzaag in stukken zagen!!!!


  Maak melding

 15. Deze obesitas wijf wist allang dat er geen geld is voor de ministerie………maar toch heeft ze het in haar poephoofd gehaald om vergunningen voor vuurwapens zo duur te maken……waardoor mensen zich misschien ook niet instaat zijn zichzelf te kunnen verdedigen……als het onheil toeslaat!!!


  Maak melding

 16. RobG : “Om de Surinaamse problematiek beter te doorgronden is het noodzakelijk dat jij je de grenzen om je hoofd zijn gebouwd verwijderd met nieuwe, verhelderende en ware kennis”

  Beste RobG

  Ik woon 7 maanden per jaar in Suriname en ben zeer goed op de hoogte van de rampzalige situatie dankzij 6 jaar Paars Roverswind onder leiding van maffia baas Bouta,

  Wanneer ben jij voor het laatst in Suriname geweest?

  Of überhaupt je flat op 5 hoog in Amsterdam Zuid Oost
  verlaten>?

  Jij best de grootste joker op Waterkant,


  Maak melding

 17. Assembleelid Jenny Warsodikromo (NDP) vroeg maandag aandacht voor de zware verkeersongevallen die zich in de afgelopen periode in het district Commewijne hebben afgespeeld.
  Tijdens de behandeling van de Suppletoire begroting stelde de parlementariër voor om een verkeersunit of motorbrigade in het district op te zetten, zodat deze zware verkeersongelukken kunnen worden tegengegaan…

  ………..Heel goed dames van NDP-ers moet haar/zijn visie naar voren brengen on het land gezond te maken.


  Maak melding

 18. Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperking
  23-08- 2016
  Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperkingAssembleelid Naomi Samidin (NDP) zou graag beleid vanuit de regering willen zien waar mensen, die de algehele zorg hebben over iemand met een beperking, ook een uitkering kunnen krijgen. “Alleen de mensen met een beperking krijgen een uitkering, terwijl degene die voor zo iemand zorgt vaak genoeg niet buiten huis kan werken. Ik hoop dat we dit kunnen meenemen als beleidsmaatregel, omdat ook deze groep het zwaar heeft”, stelde Samidin maandag tijdens de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA)…………………………………………….

  Helemaal goed ik ben volkomen eens, jullie moeten jou visie/ideeen naar voren brengen om het land gezond te maken met vriend.groet
  Robert.


  Maak melding

 19. Dat deze vrouw ongeschikt is als mini-ster is geen nieuws.

  Tot nog toe, zijn haar enige verdiensten geweest;
  liegen in Zwitserland over mensenhandel en de 8 decemberstrafzaak, bedriegen van de popo’s dat er een geldgebrek is, stelen van stemmen voor desi-ley.

  Voorlopig heeft dit mens nog geen enkele criminele zaak opgelost.
  Sterker nog, vanaf ze die ‘wapenvuurwet’ heeft aangepast schijnen er nog meer wapens in omloop te zijn.
  De huidige criminelen maken gebruik van zwaar geschut, hoe komen ze aan die wapens?

  Suriname is een goor drugshol en wapenhol geworden, met de grootste ellendige, veelvoudige moordenaar, crimineel, oplichter en psychoot als leider.

  Iedereen heeft die foto’s gezien met desi-ley en de laatst gepopte crimineel.

  En dan durft die kensenhuis nog iets te ‘roepen’ over toerisme, wat denk je zelf…..


  Maak melding

 20. Inderdaad dit is goed nieuws voor de criminelen. Nu ze deze bevestiging hebben kunnen ze hun slag slaan!
  Niemand gaat achter ze aanrennen .Geen dora en ook geen politiemannen. Bedankt America voor de fietsen alleen weten we niet waar en wanneer de biker agenten in te zetten.
  Ps
  I.p.v.geschenken en donaties,kan Preet Bharara niet uitgeleend worden aan Suriname dan kan hij de rechters hier leren hoe zaken en criminelen aan te pakken en te berechten!! En dan beginnen wij bij de top…..


  Maak melding

 21. @de suri’s,

  Als je niet moe-dig genoeg bent om te protesteren, leg dan alle wantoestanden die je waarneemt vast op ‘de gevoelige plaat’. (foto en/of filmpje)

  Ik wacht op de eerste foto’s van (k)ilos in haar boerkinie, tijdens één van haar ‘saamhorigheidsbijeenkomsten’ in Overbridge á 30.000 dollar.

  Er cirkelt al een filmpje rond waar ze chips zit te vreten in het DNA….disgusting.


  Maak melding

 22. @RobG
  Hou toch op met je oestomme filosofie.
  Om de surinaamse problematiek aan te pakken heb je mensen nodig met ware verhelderende en nieuwekennis.
  Je hebt geen Dora en de ndp nodig!!
  Wanneer gaat dit alles in je lege kop doordringen?!
  .


  Maak melding

 23. En terwijl Dora en ook Tigri Barba dit duidelijk maakten in de poppenkast, zat de coalitie, onder aanvoering van de mooi pratende cheerleader Roché Hopkinson, te schaterlachen.


  Maak melding

 24. Geen wonder met al deze paarse verrijkte marionetten in dienst van de baas der goddeloze misdagers. De zonde beïnvloedt deze goddeloze; Hij denkt bij zichzelf: “Wat heb ik met God te maken? Ik red mijzelf wel; ik ben niet bang voor Hem!”
  Hij denkt heel wat van zichzelf, totdat het zover is dat zijn zonden aan het licht komen. Dan wordt hij een gehaat man.
  Alles wat hij zegt, is slecht en bedrieglijk. Verstandig en goed handelen is er niet bij.
  Zelfs in bed bedenkt hij nog allerlei kwaad; hij bevindt zich op de verkeerde weg en stelt zich open voor alles wat slecht is.

  Neks no fout krijst deze paars verworden vetzak.


  Maak melding

 25. beste RobG

  Hoe haal je het in je hoofd mij van een eenzijdige zienswijze te betichten.
  De fouten van Front hebben ook mijn aandacht. Ik heb Bouterse en vrienden in 2011 het voordeel van de twijfel gegeven en een plan met hun gedeeld. Het heeft mij heel veel geld en tijd gekost en uit eindelijk hield iemand (in het Crown Hotel in Hoofddorp) de hand op voor geld vooraf zonder garantie.

  Ik kan door juiste een brede blik met focus zien dat deze regering een ramp is. Uw narrow minded benadering vol met aannames en kritiekloze preken voor de Bouterse parochie geven juist aan dat elke vorm van nuance aan u voorbij gaat.

  U blijft stekken in iedereen is gek behalve Bouterse en RobG.

  Hoeveel bewijs er ook uit de koker van de regering komt dat ze er een soepzooi van gemaakt hebben, u gaat er niet op in. of u negeert het of u verzint een smoes of beweert niet over de onderliggende documenten te beschikken.

  U bekijkt de zaak met een 100% paarse bril zonder nuance maar met aannames en gissen.

  Alle belanghebbende partijen in het land en er buiten zien de nuance en weten dat de grondstoffenprijzen niet de oorzaak zijn maar de druppel die de zaak heeft laten ontploffen.

  Zie alle leningen en de verzekeringen of premies die op de leningen afgesloten moeten worden omdat het land een slechte naam heeft.

  bedenk eens dat voor 5% extra aandeel Surgold deze regering 3 jaar extra onderhandeld heeft en $ 125.000.000 plus rente extra betaald heeft (geleend door Staatsolie tegen 7,75%). Dit omdat Baas Bouterse niet realistische dingen belooft had. Het gevolg is dat men nu al 3 jaar Surgold inkomsten mist en een enorme rente rekening extra te betalen heeft.

  bedenk eens wat Bouva gisteren in de DNA voorhield aan de regering qua brieven (door de oppositie in November 2015 geïnitieerd) omtrent de Brokopondo deal. DNA brede eisen die door de regering Bouterse genegeerd zijn waardoor er een grote schuld bij Suralco openstaan zonder enigerlei reden.
  Hoefdraad stelde dat er geen instructie was om de rekeningen van Suralco per kerende post terug te sturen.

  Beste RobG dit is geen front informatie maar informatie van de plv voorzitter ban de DNA die 2 gedateerde DNA brieven herhaalde. Ondertussen ging Djilp Sardjoe gewoon door op zijn weg zonder mandaat van de DNA (Brokopondo overeenkomst is een Wet) en zat de President er bij en deed niets.

  Beste RobG we spreken hier over slechts 2 zaken waarin incompetentie, van alle belanghebbenden (ambtenaren, onderhandelaars, ministers, DNA en de president) een paar honderd miljoen echte dollars gekost hebben aan het land en de bevolking.

  Technocraten hebben voorgerekend dat de electriciteitskosten in Suriname halveren indien men de Brokopondo overeenkomst implementeert. ofwel geen $ 0,16/ KWH maar ongeveer $ 0,08/KWH.
  Bedenk dan eens hoeveel vermogen er in EBS gecreëerd wordt door indien men Brokopondo in goede staat in EBS voegt en hoeveel beter financierbaar het zou worden.

  Beste RobG ook al ben ik het niet eens met de wijze waarop het land geregeerd wordt was en ben ik bereid te helpen en concrete oplossingen te helpen formuleren.

  Beste RobG u doet steeds moeilijk als ik stel dat men Alcoa hard moet aanpakken op basis van haar vertrek en haar verplichtingen ten aanzien van herstel ecologische schade. Nu is men op een plantage zelf begonnen met de procedures omdat de regering en Sradjoe niets deden of beter gezegd Alcoa hielpen met een Jodenfooi die betaald werd door Suriname (te hoge energie prijs) alle milieu schade letterlijk af te dekken.

  Beste RoBG
  Biliton BHP hebben het herstel van hun milieuschade via Suralco afgekocht voor $ 300.000.000. van dat herstel heeft men nog weinig gezien. Beter gezegd RobG er is een pot van $ 600.000.000 tot meer dan $ 1.000.000.000 besteed baar aan herstel en verbetering van Suriname. Lowtech werk dat men morgen kan beginnen door vervuiling te verkennen, op te graven , in depot te plaatsen, om daarna te besluiten of het gereinigd wordt of veilig opgeslagen.

  Ondertussen wordt Suriname gegijzeld door Alcoa en Monaco resources met niets zeggende MOU’s.

  Beste RobG
  Wie heeft het west Suriname project de nek omgedraaid.
  Wie wilde Staatsolie aan Repsol verkopen.

  etc.

  Het voorgaande is confronterend. Ik weet niet of Front het beter gedaan zou hebben wat wel duidelijk is dat indien Front in 2010 doorgegaan was:

  1) er incl. rentes ongeveer $ 200.000.000 minder in Surgold gestoken zou zijn.
  2) Surgold ondertussen 3 jaar zou bijdragen aan de economie.
  3) Staatsolie ongeveer $ 350.000.000 schulden zou hebben en de raffinaderij of op tijd was gaan draaien of dat Saipem boetes zou hebben moeten betalen voor niet presteren. Dit betekend dat Staatsolie nu jaarlijks $ 30.000.000 minder rente lasten zou hebben.

  Beste RobG zonder rare beloften en gouden bergen maar met Venetiaanse soberheid zou het land de problemen op de grondstoffen markten in 1 jaar op eigenkracht overwinnen (zie het Herstel en stabiliteitsplan waarna ik u als referentie kader al menig maal verwees).

  Beste RobG
  In de DNA vroeg het NDP lid voor Marowijne wanneer het ziekenhuis in Albina nu eens afgebouwd zou worden. Er was al weer niet sinds januari betaald aan de aannemers.
  Dat ziekenhuis is een gift van Frankrijk. Hoe is het mogelijk dat er geen geld is. Men bouwt al sinds 2011.
  Zie waarom China alleen geld leent voor projecten die het zelf uitvoert en waar het woeker prijzen voor vraagt. Dalian IV kan men gerust stellen is HIGHWAY robbery.

  Beste RobG ik heb enig idee hoe men projecten moet runnen en hoe men met adviseurs, ambtenaren en aannemers om moet gaan. Met modellen lukt dat niet


  Maak melding

 26. Mensen, het wordt weer tijd om de mythische Bakroe’s van stal te halen om uw erf en huis te beschermen. De geuniformeerde bakroe’s kunnen nl niet meer betaald worden.


  Maak melding

 27. Straks gaan politiemensen zelf op roverspad. Als het al niet gebeurt. Bovendien wordt op deze manier het enorm aantrekkelijk voor politiemensen om ‘diensten’ aan te nemen, waar later een tegenprestatie voor moet worden verricht. Want ik neem aan dat ook zij hun salaris niet op tijd krijgen of andere zaken niet krijgen.


  Maak melding

 28. Aldus ons medium RobG.
  De man wordt met de dag lachwekkender.
  Ik woon 12 maanden per jaar in Suriname, maar iemand uit Amsterdam “doceert” ons dag in dag uit, wat wij hier moeten doen en hoe wij hier moeten denken.
  Ik heb absoluut geen hekel aan Nederlanders, integendeel, maar wel aan Nederlandse betweters, die ons hier de wet voorschrijven.


  Maak melding

 29. Waar is er dan wel geld voor?
  1. Een Prado, die is ook wel noodzakelijk want een Suzukitje zou door het chassis gaan.
  2. Vergaderen op dure locaties want dat werkt zo inspirerend en komt het team ten goede.Vervolgens kan je niets beginnen met de resultaten van dergelijke sessies omdat er toch geen geld is.

  Leuk vooruitzicht voor de dames en heren criminelen. Die kunnen nu al de champagnekurken laten knallen.

  Je moet wel van goeie huize komen om nog politiebeambte te willen zijn.


  Maak melding

 30. JHON 4 ZEER BELANGRIJKE LEVENSBEHOEFTEN VAN EEN LAND! TELL ME PSYCHOLOGISCHE MONOPOLI/SCHAAKSPEL .FEIT! volk heeft de macht BESEF!ontbreekt wat men zaait zal men oogsten ZonderINZET/OFFERS komt niks tot bloei..bedrijfsleven jullie zullen moeten doneren aan politie Anders geen deur open geen veiligheid!taak van het volk dus om politie te onderhouden..media stunt zien doen laat doen een traan op een gloeiende plaat van kirpelani (zoveel omzet hebben ze zelf ook niet)Gifte,s vanuit amerika (waarschijnlijk partculier of via een organisatie)hopend op domino effect dat er meer giftes binnen zullen komen uit eigen land hihi AMERICA NEDERLAND CANADA zijn klaar met su ze krijgen niks(in afwachting natuurlijk tot het helemaal ten val is gebracht dan weten ze
  wel wat te doen met een mooi land vol bijzondere grond stoffen en GIGANTISCHE flora en fauna…50 SRD KOE grappemaker Ik begrijp jou berichten wel hoor mijn stier op stal wil samen loeien met jou


  Maak melding

 31. De grootste idioten zijn het volk zelf. Deze zelfde idioten die hebben gestemd op dit paars geboefte. Deze zelfde idioten lijden nu onder deze crisis en het kan ze geen bal kan schelen. Zolang ze elke dag een bordje eten kunnen kopen/krijgen en een soft. Zielig volk.


  Maak melding

 32. Alle landen ook de rijke hebben te weinig geld om alles te doen wat goed is voor se samenleving. Het gaat om het maken van de juiste keuzes waaraan het schaarse geld wordt uitgegeven
  Mijn maffioso matties in de regering dienen hun belangen goed en trekken niets uit de bestrijding van de zware criminaliteit.


  Maak melding

 33. Er was toch een dienst, de CTU, dat zware criminaliteit moest bestrijden, waar Dino de baas van was? Wat doet deze organisatie? Schaduwen ze alleen maar ‘staatsgevaarlijke’ buitenlanders?


  Maak melding

 34. RobG, nog beter is om je groninger zult kop eens in Suriname te laten zien en met eigen ogen de boel daar in ogenschouw te nemen i.p.v. op 75 000 km hier de wijsneus uit lopen hangen


  Maak melding

 35. Het is het electoraat die gekozen heeft voor o.a. een lege maag voor school kinderen en voor de torren hoge schulden achter latend voor de kinderen van nu welke morgen de volwassen zijn.
  Zij wilde deze president ondanks dat ze konden weten wat zijn beweegreden waren om het ambt te bekleden. Persoonlijk belang en geen mm landsbelang. Succes ermee.


  Maak melding

 36. Hybridische NDP al blijven jullie nog 20 jaren als blijft het zelfde als nu,na de verkiezing zijn ze met overlopers gaan samen werken .

  De beste Slopers van Republiek Suriname
  1 Henk Herrenberg bewust maker van Revolutie
  2 Jozefzoon de ruwe of ba Grovu
  3 Laking alles kunner wilde nog meer zetels na de verkiezing .
  4 J .Wijdenbos de drinker maar geen denker .
  5 Graanoost Garifesta profiteur heeft altijd geld tekort .
  6 R Abrahams de dromer van flora project door NDP gebouw in 1975 .
  7 Van Dersan van kabinet liegen tot waarheid maken .
  8 Boerenveen zakken vuller op elk gebied Hout Olie Goud heeft nooit genoeg beste rammelaar .
  9 Linsheer en Dompig brengen altijd inkomsten naar de Centrale Bank van de Goud Industrie gaan elke zondag naar de Kerk .
  10 Doehkie Vice President van Coronie zelf planter van niets .
  Over 20 jaren staat Suriname op de zelfde plaats .


  Maak melding

 37. Niet vreemd dat er geen geld is voor criminaliteit…

  De grootste criminelen hebben het geld al vervreemd..

  1 fles Fernandes kost nu al 10 SRD

  Nog vijf jaar dan zijn we geen tweede Dubai maar een tweede Haiti….


  Maak melding

 38. Heel veel oerdomme paarse idioten die willens en weten hebben gestemd op de nationale DWAZEN partij zijn als paarse bacterieen, wemelend zoekend naar gratis paarse ete, en drinke in baas en co. hun paarse pis en schijt. Wahahahaha


  Maak melding

 39. Ik lees dit forum vaak en heel af en toe schrijf ik een reactie. Ik ben en kom vaak in SU en ja het gaat erg slecht.

  Maar ik lees hier hier louter geschreeuw en geen enkele zinnige opmerking hoe en waarmee het land wel weer een positieve impuls kan krijgen.

  Allen afgeven op DDB helpt ook niet. Er zal de komende jaren onder het bewind van de IMF geen partij een populaire maatregel kinnen nemen.


  Maak melding

 40. Normaal ben ik niet zo ; maar wat mij betreft, mag je zo doodvallen. RobG dat is voor jou bestemd.
  En dat geldt ook voor 50 SRD koebeest !!!!!!

  Sari tori.

  Un saka saka ka oso !

  Jacko


  Maak melding

 41. Ik ben er heilig van overtuigd dat ex president Venetiaan in 2010 en President Centrale Bank Telting deze rampspoed reeds hadden zien aankomen. Wanneer men sprak over prudent planmatig beleid en stabiliteit werd men weggehoond. Vandaag zitten wij op de puinhopen van 6 jaar populistisch beleid, zero ontwikkeling veel beloofde luchtkastelen e.a. domme denkies, faillissement chaos en anarchie in Suriname. Wat nu???????Blijven wij wachten op elkaar om een change te brengen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.