Werkgevers: Surinaams herstelplan behoeft sturing

23

PARAMARIBO, 23 aug – Surinaamse werkgevers hebben de regering voorstellen gedaan voor betere uitvoering van het Stabilisatie & Herstelplan. Dit meldt de Ware Tijd. Dat het niet goed gaat, bewees het recente verslag van het IMF. De werkgevers bieden handvatten.

In een brief aan president Desiré Bouterse wordt voorgesteld twee commissies in te stellen. Volgens Steven MacAndrew, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, gaat het om toezicht. In de commissies komen vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en vakbeweging. Eén commissie zou moeten letten op reparatie van de economie. De andere commissie richt op groei van de economie.

De werkgevers verwachten sowieso een reactie. ” Dit is een ernstige zaak, en wij willen samen met de overheid nagaan hoe wij eruit zullen komen. Ze hoeft het niet alleen te doen. Samen zijn wij sterk. Het staatshoofd heeft zelf gevraagd om onze voorstellen. Hij had het de laatste weken druk met de IMF-delegatie. Wij verwachten dat hij nu meer tijd zal hebben om binnenkort te reageren op onze voorstellen”, stelt MacAndrew.

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Nog meer Commissies, uiteraard alleen maar met NsDaP-ers.
  Begin dan ook een derde commissie te benoemen die controleert of de eerste 2 commissies hun werk goed doen.

  Suriname — B1 (stable) rating affirmed by Moody’s
  Moody’s report cites a favorable growth outlook, relatively moderate government
  debt and interest burdens, elevated economic and fiscal vulnerability
  to commodity price volatility, and a weak policy framework as key drivers of
  the rating. Moody’s expects the economy to contract by 0.5% in 2016, and to
  recover in 2017 to grow at 4.3%. The fiscal deficit is expected to narrow,
  such that debt/GDP will stabilize just under 50%, as IMF driven reforms are
  expected to restore external, fiscal and broader macroeconomic stability.
  Central Bank (CBvS) data show inflation accelerated to 63.8% y/y in June
  2016, up from 58% in May, as the currency depreciated 117.6% y/y to
  SRD7.29 : USD1.00 on August 10th 2016. Import cover is estimated at 2.2
  months, with reserves at USD404.3 million in June 2016 according to CBvS.
  Heil Bouta


  Maak melding

 2. Werkelijk, dit is een ernstige zaak. Maar wij, het volk, zijn er van overtuigd dat onze leider Bouterse de zaak serieus zal nemen zoals gewoonlijk. En hij zal zeker de voorstellen honoreren. Er moeten minimaal 2 commissies komen toch. Onze leider zal RUIM voldoende tijd daar voor vrij maken. 100.

  We zullen er wel rekening mee moeten houden dat de vergaderingen van beide commissies gescheiden zullen plaats vinden. Waarschijnlijk op de Isla Margarita en de Cubagua beide Venezolaanse eilanden in de Caraïben ivm Amerikaanse bemoeienis. Onze minister van juspol, van Dijk Silos, zal voor de veiligheid van onze president zorgen en meereizen samen met de benodigde delegatie.

  Kijk, hoe ernstiger de zaak hoe hoger de kosten toch. We kunnen er niet omheen. De NDP doet zn best en zoekt naar oplossingen. We moeten samenwerken. Lang leve de NDP !! Bouterse is onze leider !!


  Maak melding

 3. Beste wachten we even op de reactie van Ray. Als bevoegd uitkeringstrekker, uitslaper, nietsnut, luilak en bewoner aan de Noordzee heeft hij vast wel wat nuttige hints en tips.


  Maak melding

 4. @50 srd koe

  Vergeet niet nog een suppletoire begroting boven op de suppletoire begroting voor de uitvoering van deze twee commissies. En als special juridisch adviseur moet je een top advocaat nemen om alles volgens de regels te doen geschiedden, dochter van juspol zou een goeie zijn.

  Zijn we nog iets vergeten?

  Een pr team, limbo en info act kunnen hiermee goed garen spinnen. Weer een verworvenheid erbij, twee commissies om het land te herstellen.

  Een 3e commissie, zoals eerder vermeld om de andere twee te controleren.

  Eventueel een 4e commissie die ervoor zorg moet dragen dat de oplos modellen de staats veiligheid niet in het gedrang brengen. Ik bedoel dalijk komt de commissie met een voorstel dat de bewindslieden de helft van hun salaris mogen inleveren, dat is niet goed voor onze pres en dus daarom ook niet goed voor de staatsveiligheid.

  Vsb wil corporate responsibility tonen aan een gangster die het woord verantwoordelijkheid lang geleden heeft afgeschaft.


  Maak melding

 5. Paul het komt wel vaker voor dat mensen zo maar wat schrijven als ze slecht geinformeerd zijn en maar wat aannemen, Ray is namelijk geen hij maar een zij


  Maak melding

 6. PARAMARIBO, 22 aug – Het Hof van Justitie gedraagt zich kinderachtig. Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Hof steekt ook nog de kop in het zand. Recentelijk gaf het Hof de regering er flink van langs.
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 7. Bouta vernietig a kondre tot en met!
  Bouta moordenaar kba alla moni foe staatskas alleen om de verkiezing te winnen!
  Als dat niet genoeg is deng mang roof roof plunder heri staatskas omkopery v de verkiezing pot moni foe lanti na prive rek.
  In zwitzerland incl. Bouta etc.
  En nu komt het…. karma mi boi!
  Zolang moordenaar zit komt het nooit meer
  Goed in su!
  Gegarandeerd!!!!!!!!
  A volk lagie no kaaaaaa!!!!!!


  Maak melding

 8. Ik denk dat met name RobG het over samenwerking had..dat er ook vanuit de opositie en bevolking samenwerking nodig was,ideeën om uit deze impasse te komen.Ik zei toen dat die er ook is maar dat er ook geluisterd moet worden anders bereik je nog niks.Ik ben benieuwd RobG ..jij ook?


  Maak melding

 9. Het volk heeft oogkleppen op MEN HEEFT OOGKLEPPEN OP ZE WORDEN GENAAID DOOR ALLE volks PARTIJEN zien doen laat doen vooral als men een leider heeft die meer fouts dan goeds doet!!HIER HOEF JE TOCH NIET VOOR HOOG HOOGELEID TE ZIJN om systeem bewust te worden..EIGENBELANG STAAT VOOR OP.kleine ongeorganiseerde zoet houderijtjes om zand in de ogen te strooien blijft effect te hebben terwijl er zoveel achterstand is op alle fronten!!DE LEIDERS (Met lange en korte ij,s)mogen best wel een stuk taart eten maar om de hele taart op te eten betekend je loopt over lijken van je eigen volk.MISSCHIEN MOET HET OOK ZO ZIJN OMDAT HET VOLK nooit 1heid heeft gekend noch in gezin noch in staat Gevolg op oorzaak.men wilt nog roeien met de riemen die er nog zijn bang voor gezichts verlies is ook een handicap de opties zijn op of vergis ik me? ?DE VRAAG IS WAAR is DOE BANG VOOR WAAROM AAN EEN SLECHT GEORGANISEERDE DOE DOEL BEGINNEN ik begrijp dat het niet zo makkelijk is als lijkt een plan van aanpak samenwerking binneland buiteland maar dan onderground had beter effect gehad wel sterk dat je je stem laat horen en niet je ziel verkocht heb


  Maak melding

 10. Dodson verweet Jogi misbruik te maken van zijn parlementaire immuniteit om ongefundeerde uitspraken te doen.

  Zo ook de opstellers van het herstelplan. Want als parlementariër moet je betrouwbaar en eerlijk zijn als je publiekelijk communiceert om een boodschap goed over te brengen.
  Zo zijn er meerderen voor Dokson geweest o.a.
  Misiekaba, wij worden een 2e Dubai
  Bouterse, monie dé
  Dijk-Silo, mijn dochter is niet in dienst van …….


  Maak melding

 11. De eerste aanbod van werkgevers was om de stabilisatie en herstel plan beter te schrijven.
  Dat was geweigerd door Hoefdraad.
  Dit tweede aanbod is om de regering te helpen te stabiliteits en herstelplan beter uit te voeren.
  Hoe kan je iets dat slecht geschreven is beter uitvoeren?

  Een rewrite is noodzakelijk en dan kan je je plan uitvoeren.
  Met werkgevers en werknemers organizaties over de schoulders mee kijken is het moeilijk geld in de zak stoppen.
  Ik denk dat hij zal weigeren.In troebel water is goed vissen.

  Deze business mensen lijken op ndpers.Zo de situatie moet wel erg zijn.


  Maak melding

 12. Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperking
  23-08- 2016
  Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperkingAssembleelid Naomi Samidin (NDP) zou graag beleid vanuit de regering willen zien waar mensen, die de algehele zorg hebben over iemand met een beperking, ook een uitkering kunnen krijgen. “Alleen de mensen met een beperking krijgen een uitkering, terwijl degene die voor zo iemand zorgt vaak genoeg niet buiten huis kan werken. Ik hoop dat we dit kunnen meenemen als beleidsmaatregel, omdat ook deze groep het zwaar heeft”, stelde Samidin maandag tijdens de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA)…………………………………………….

  Helemaal goed ik ben volkomen eens, jullie moeten jou visie/ideeen naar voren brengen om het land gezond te maken met vriend.groet
  Robert.


  Maak melding

 13. Off topic,

  Hoe maak je de kleine ondernemer ‘kaput’!
  Nou zo!
  Geld lenen om te eten, welke ‘normale’ bank doet dit, niet te geloven.

  “Model ISDB garandeert de aanvoer van basisgoederen.”
  “Op het gebied van de import van producten heeft de regering een model uitgewerkt dat door de Islamic Development Bank (ISDB) is ontworpen.

  Voor dit project is er een financieringsmechanisme ingebouwd waarbij lokale importeurs de producten en goederen kunnen bestellen en kopen voor een Surinaams bedrag bij de overheid.

  De ISDB zal op zijn beurt de betalingen doen bij de internationale leveranciers. Suriname mag dan na een bepaalde termijn de ISDB terugbetalen.” etc. etc.
  bron: Suriname Herald


  Maak melding

 14. @Paul
  Wij weten niet waarom je trots bent op bouta de crimineel.Hij fungeert slechts als loopjongen van het IMF. Niet hij maar het IMF zit aan het stuur. Hij zal het druk gehad hebben,hij was orders gaan ontvangen van het IMF en hij moet gehoorzamen want anders stopzetteng van zuurstof dat hem nog uit de gevangenis houd.


  Maak melding

 15. Links en rechts worden commissies in het leven geroepen!Waarom??!
  Ze komen en gaan voordat je 2+2 bijelkaar heb opgeteld!
  Ik denk dat dit de latest trend is in Suriname!!
  Surinamers ,die kan je van alles wijsmaken en geen van ze zal opmerken dat zij voor de gek gehouden worden,maar zoveel moeite kost het ook niet want surinamers houden zichzelf graag voor de gek!


  Maak melding

 16. Hebben ook een budget gereserveerd.
  Voor het bedenken van een reddingsplan.

  Want elke bedenkings plan moet gefinancierd worden .

  Geen wonder dat het crisis is daar.

  Oké ik denk dat ik het verkeerd hebt.

  Er wordt van alles bedacht en dat bedenken wat men Moet doen word betaapld van de begroting.

  Tegen de tijd dat ze er uit zijn is de periode voorbij.

  Dus ook de budget van het jaar 2016 begroting.

  Dus 2017 word weer een periode/jaar waar het hele toneel stuk opnieuw begint.

  M.a.w er wordt geen mars uitgevoerd.

  Maar alleen de bestuurlijke stoelen warm gehouden en portemonnee vullen.

  Strakplan !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.