Slagingspercentage GLO leerlingen Suriname gedaald

20

Marlon Borgen vierde afgelopen week feest nadat zijn naam is genoemd als geslaagde. Hij is best geslaagde van de OS Kangoeroeschool. Landelijk bedraagt het slagingspercentage onder de 11.615 zesdeklassers van het GLO, dat naar het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs mag, slechts 52,1%. Vorig jaar bedroeg het slagingspercentage in Suriname 56%.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Wel lage percentage van geslaagden.52.1% Bussen en boten
  problemen en ook nog de onderwijzers met acties.

  Ik zou graag willen weten de ethnische percentages van geslaagden voor de mulo willen weten. Ik zou willen welke
  groep de zwakken zijn en welke groep de sterken zijn. Elke ethnische groep moet de percentage leveren als hun verhouding is in de samenleving . De fouten moeten dan gecorigeerd worden..

  Wat gebeurt dan met de niet geslaagden? Worden die dan schoonmakers en wachters? Als de ouders geld hebben dan gaan ze naar prive scholen denk ik.


  Maak melding

 2. Al is het slagingspercentage hoog dan nog hebben de leerlingen een gigantische achterstand op onderwijsgebied, simpelweg door zwaar verouderde onderwijsmethodieken, slechte of geheel ontbreken van schoolmaterialen, leraren die zelf niet op adequaat niveau kunnen onderwijzen, rare schooltijden, slechte behuizing en dan nog te spreken over het feit dat sommige leerlingen in Suriname met maar een half miljoen zielen aan ondervoeding op scholen leiden en niet te vergeten continue stakingen van leraren.

  Het onderwijs is alleen rondom Paramaribo soort van redelijk of matig maar cijfers vanuit de districten zijn erg onbetrouwbaar.
  Het onderwijs in de districten is eigenlijk nooit op het niveau van Paramaribo geweest maar dat zal geen enkele minister ooit roepen.

  Heel spijtig om te zeggen maar het Surinaams onderwijs is anno 2016 volledig uitgehold!


  Maak melding

 3. In dit Sur.heeft school gaan geen zin.So so las ting.Zonder papieren maar met strafblad op zak,maak je veel meer kans op een goede baan.Vooral een strafblad is een aanbeveling voor een goede aanstelling.
  Zie de president en zijn adviseurs.


  Maak melding

 4. Hoelang is dit nog vol te houden. Het rendement van het basisonderwijs in Suriname is heel slecht. De overheid moet nu echt gaan ingrijpen omdat er veel geld naar het basisonderwijs gaat. Er moet onderzoek worden uitgevoerd naar de belemmerende oorzaken waardoor minder kinderen de basisschool eindtoets met een goed resultaat afsluiten. Daarnaast moet men ook bijzondere aandacht schenken aan de voortijdige schoolverlaters. Als men de voortijdige schoolverlaters meeneemt In de berekening valt het slagingspercentage veel lager uit. Er is werk aan de winkel voor studenten van de ADEK.


  Maak melding

 5. Het lijkt wel of op alle niveau’s in het land zich een forse achteruitgang voordoet. In een ander artikel (Rosebel Gold Mines ……etc.)wordt zelfs gewag gemaakt van 42% geslaagden (GLO in Brokopondo).
  Dit is diep treurig.


  Maak melding

 6. Waarom is dirt treurig?
  Dit past heel goed in een patroon, nl de neegroisering van het land. Er wordt meer en meer neeger-engels gesproken. Vervolgens moeten de kinderen les krijgen en onderwijs volgen in het Nederlands. Natuurlijk gaat dat voor problemen zorgen. In het neeger-engels is er geen enkele educatieve boek voorhanden. Wat leren kinderen buiten school om dan? Niks.
  Dus laten ze maar of het onderwijs in het neeger-engels geven of thuis en in het openbaar meer Nederlands gaan spreken.


  Maak melding

 7. Dat er sprake is van een laag slagingspercentage heeft te maken met de kwaliteit van de onderwijsgevenden. Deze personen gaan niet mee met de tijd. De leerlingen moeten nog altijd uit het hoofd leren, het stampwerk.De vraag is, weten de leerlingen wel wat ze leren? Zeer triest hoe men vast blijft houden aan oude gewoonten.


  Maak melding

 8. RobG,

  Dit model is al oud zoals je zelf zegt. Maar met ditzelfde model doen de kinderen van nu het slechter. Dus moet er wat anders aan de hand zijn.


  Maak melding

 9. Figaroa,

  RobG. doceert weer eens, omdat hij precies weet wat er mis is in ons land.
  Als je hier woont, weet je wel beter.
  Het is precies zoals jij stelt: er is veel meer aan de hand en dat kun je niet beoordelen op 7.600 km afstand van ons land.
  Hij zou hier eens 10 lagere scholen moeten bezoeken.
  Dan gaan hem de ogen misschien open, maar zelfs dat betwijfel ik.
  Hij heeft het over het basisonderwijs en ik begrijp hem wel, maar wij praten hier over GLO.
  Het geeft alleen maar aan, dat hij zelfs niet op de hoogte is van de onderwijsafkortingen, laat staan …………………


  Maak melding

 10. Die pakken en petten (foto) slaan echt nergens op. Waarom moeten Surinaamse kinderen zich tooien in duistere kerkelijke gewaden wanneer ze geslaagd zijn? Belachelijk.


  Maak melding

 11. Die graduationkleding zie je tegenwoordig (ook hier in NL) zowat overal. En vaak heel slecht uitgevoerd. Men aapt alles na uit de USA zonder kennelijk daarbij na te denken.
  Ach, als men zichzelf voor schut wil zetten, moet men dat vooral niet nalaten.


  Maak melding

 12. @ Bru Laap,

  De Surinamer heeft altijd een te grote broek aangehad. Lagere scholieren uitdossen als universiteits-studenten is daar een voorbeeld van. Interessante grootdoenerij op niks af. Ik zou wel eens willen weten hoeveel procent van die 52 daadwerkelijk doorstroomt naar het mulo. Het hoger onderwijs is al weer een stap te ver, want dat ligt al aan de beademing. Ik ben bang dat onderwijs gezien wordt als een noodzakelijk kwaad en niet als opstapje naar een betere toekomst.


  Maak melding

 13. Bij deze heb ik niet zoveel meer toe te voegen dan alleen ER IS MEER AAN DE HAND met het schoolmiljeu “KINDEREN” VAN DE TOEKOMST DIE SURINAME moeten vertegenwoordigen..diep diep schaamteloos treurig de achterstand ook van de ontverantwoordelijke verantwoordelijken


  Maak melding

 14. Het is triest dat de aanstaande leerkrachten een verouderd lespatroon mee krijgen…het is triest dat degene die de lessen aan de aanstaande leerkrachten verzorgen geen nieuwe impulsen krijgen en zich tevreden moeten stellen met verouderende systemen en lesmaterialen.En het is triest dat we zo’n overheid en zo’n president hebben die het niet boeit…omdat hun bedje gespreid is..??


  Maak melding

 15. Hoe korter de rok van de juf, hoe lager de schoolprestaties. Een beetje gekscherend gesteld, maar er zit wel een kern van waarheid in.

  Veel onderwijsgevenden zijn domweg: ongeschikt om onze jeugd te onderwijzen. (en dan heb ik het over goed onderwijs)


  Maak melding

 16. Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperking
  23-08- 2016
  Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperkingAssembleelid Naomi Samidin (NDP) zou graag beleid vanuit de regering willen zien waar mensen, die de algehele zorg hebben over iemand met een beperking, ook een uitkering kunnen krijgen. “Alleen de mensen met een beperking krijgen een uitkering, terwijl degene die voor zo iemand zorgt vaak genoeg niet buiten huis kan werken. Ik hoop dat we dit kunnen meenemen als beleidsmaatregel, omdat ook deze groep het zwaar heeft”, stelde Samidin maandag tijdens de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA)…………………………………………….

  Helemaal goed ik ben volkomen eens, jullie moeten jou visie/ideeen naar voren brengen om het land gezond te maken met vriend.groet
  Robert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.