Nationale Partij Suriname wantrouwt regeerders

30

PARAMARIBO, 23 aug – De Nationale Partij Suriname, NPS, heeft bepaald geen vertrouwen in de goede bedoelingen van de huidige regeerders. NPS-voorzitter Gregory Rusland laat er geen twijfel over bestaan. Zijn partij doet niet meer mee aan besprekingen over wijziging van de kiesregeling.

De regeling moet betere verhoudingen en resultaten teweeg brengen bij nationale verkiezingen. Maar de verwikkelingen rond de terugroepwet hebben de NPS bepaalde ervaringen rijker gemaakt. “Wij denken dat de zaken zo worden voorbereid dat gekeken wordt naar voordelen van de coalitie. De coalitie heeft zijn mind al opgemaakt en gaat doordrukken wat in haar voordeel is”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname.

De terugroepwet is precies geworden wat de coalitie nodig had. “Wij zitten in een totaal systeem waar je niet kan zeggen dat het ene los is van het ander. Als wij kijken naar hetgeen men heeft uitgehaald met betrekking tot de terugroepwet, dan zien wij dat men een gelegenheidswet ervan heeft gemaakt om de ruime meerderheid binnen de coalitie te blijven behouden”, aldus Rusland. De rest van de oppositie doet nog mee.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. @Nps lafaard,
  In de kranten haal je het nieuws.
  Maar weerwoord moet je als gekozen lid in de staten lees parlement doen.
  Volk heeft niet voor de nps gekozen dat ze hun muil dicht moeten houden.
  Neen ga naar het parlement en doe daar je zegje zodat jouw achterban kan zien dat jullie tegen het besluit zijn.
  Weglopen of niet meedoen daar zijn de teefhondjes goed in.
  En voordat je het weet lopen de poedelhondjes achteraan.
  Dus nps toon wilskracht en vecht voor je achterban.
  Zoniet wacht dan tot de verkiezingen.
  Blijf thuis zitten en ontving ieder maand je salaris.


  Maak melding

 2. NPS ga de straat op, organiseer massa meetings. Verkondig je boodschap, kom met oplossingen. Maar laat zien waar jullie voorstaan als politieke partij.
  Nogmaals organiseer massa meetings, niet een maar zolang als nodig is. De bevolking is jullie organisatie niet een paar bestuurders.


  Maak melding

 3. Weglopen is de weg van de minste weerstand kiezen en daar zijn jullie als volksvertegenwoordigers niet de gewezen personen om weg te lopen.
  Alhoewel ik mij kan in beelden en denken dat dit vanuit het oogpunt van machteloosheid je op gegeven moment niets meer wilt ondernemen alleen moet je nog steeds proberen en kunnen opbrengen dat te doen.
  Cyril Daal was een leider dus gedraag u zoals deze held van Suriname.
  Maak een vuist tegen de dictatuur. Bouterse is en zal altijd een manipulator zijn maar aan jullie de taak dit aan de kaak blijven stellen en hem uitdagen.
  In de jaren 80 moest je vrezen voor je leven maar anno 2016 is Bouterse zijn macht over het leger en politie niet meer aanwezig dus richt hij zijn pijlen op de omkoopbare zwakkelingen.
  Dus NPS probeer tegenstand te bieden en ga niet als een geslagen hond met de staart tussen de benen weglopen van het probleem


  Maak melding

 4. Mijn grootouders / ouders hebben tientallen jaren hun vertrouwen gesteld in de arrogante politici van de NPS. De tijden zijn veranderd. Ze moeten gewoon hun werk doen in het parlement. Het devies, niet zeuren maar poetsen.

  Ria, de NPS en ook de VHP en de schreeuwers buiten het parlement hebben geen korte termijn oplossing voor de economische problemen van het land. Ze kunnen geen geld uit Nederland ophalen voor lonen, mooie auto’s, feesten en eten. Het land moet dit geld zelf verdienen maar de prijzen op de wereldmarkt voor goud en olie zijn heel laag. Ze verdienen in Suriname weinig met de export van goud, olie, rijst,enz. Als de NPS en VHP de massa op straat willen om te protesteren moeten zij maar met veel geld de bevolking gerust stellen. Maar dat kunnen zij ook niet. De bevolking gaat zich tegen hen keren en daar zijn ze voor bang.


  Maak melding

 5. De terugroepwet is een belediging aan de oppositie partijen.

  Weglopen van de kiesstelsel besprekingen is niet de juiste houding. Tenminste weet je wat de boevenbende van plan is.IS de meerderheid van ndp in de besprekingen ook aanwezig. Ja natuurlijk willen ze een voor hen voordelig system hebben.
  We horen zo weinig van de kreatie van de nieuwe stem districten.Alles is zo geheim. Kan het publiek de uitgangspunten van de partijen horen?


  Maak melding

 6. Laan ze weglopen. In Su kenne we niet motie van wantrouwen. Mik deng ôppô gie baas Bouterse. Daarom zijn ze bij de oppo – sitie.
  Wij hebben 27 zetels gehaald !! Te we e pina dang baas kan dringie pina colada nanga Borgoe. Bouterse is onze leider !!


  Maak melding

 7. Heeft de NPS dat nu pas door????
  Hebben ze nu pas door dat deze regering totaal geen goede bedoelingen heeft?
  Er is geen transparantie mbt de besteding van staatsfinancien.
  Tegen bewezen frauduleuze handelingen (Carifesta) worden geen maatregelen getroffen omdat het bij deze om de inner circle van Desiley Bouterse gaat.
  Dit is slechts het topje van de ijsberg, er zijn nog vele andere duistere zaken die onderzocht moeten worden.

  Aan de andere kant wordt het volk armer en armer gemaakt onder regie van bakra basie IMF door verhoging van o.a. SWM, EBS, benzine en de wisselkoers.
  Dat het volk pinaart kan Desiley Delano Bouterse de volkspleesident geen mallemoer schelen, belangrijk voor hem is dat wat in zijn zakken verdwijnt.


  Maak melding

 8. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR INZICHT….ZUIVERING EN GENEZING TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  MOEDER AARDE BOODSCHAP voor VOLK VAN SURINAME:

  ‘ VOLK VAN SURINAME,
  B E V R I J D MIJ VAN DE GROTE DUISTERNIS WAAR IK MOMENTEEL IN GEVANGEN ZIT….dit vanuit JULLIE INNERLIJK KRACHTIGE GENEZEND LICHT!

  B E V R I J D MIJ VAN DE VLOEK DIE ZICH OM MIJ HEEN BEVIND……dit vanuit JULLIE INNERLIJK KRACHTIGE GENEZEND LICHT!.

  B E V R I J D MIJ VAN DE GEWETENLOZE ‘VOLKSLEIDER’ DIE HET LAND REGEERT MET ZIJN AANHANG…..dit vanuit JULLIE INNERLIJK KRACHTIGE GENEZEND LICHT!

  Z U I V E R en BESCHERM MIJ VAN ALLE DEMONISCHE CULTURELE HANDELINGEN DIE DOOR MENSEN OP MIJN GROND WORDEN VERRICHT DIT VOOR MACHT, RIJKDOM EN SUCCES WAARDOOR IK VERVUILD EN VERGIFTIGD BLIJF…ZUIVER MIJ … dit vanuit jullie INNERLIJK KRACHTIGE GENEZEND LICHT!

  Z U I V E R en BESCHERM MIJ VAN DE VELE GIF EN CRIMINALITEIT VAN BEDRIJVEN DIE MIJ VERVUILEN EN VERGIFTIGEN….dit vanuit JULLIE INNERLIJK KRACHTIG GENEZEND LICHT!’

  DE ZIEL VAN MOEDER AARDE VAN SURINAME HEEFT NOOIT GOED KUNNEN GENEZEN VAN HAAR TRAUMATISCH GESCHIEDENIS EN MISDADIG VERLEDEN, EN DIENT VANUIT ‘ZUIVERE SPIRITUELE- EN RECHTVAARDIGE HANDELINGEN TE WORDEN GENEZEN!!!

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….. ZORGEN VOOR INZICHT…..ZUIVERING EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!!!

  MESSAGE AND POWER FROM MOTHER EARTH AND GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 9. Jaren lang is de NPS aan de macht geweest waarom hebben ze nooit iets gedaan om bepaalde situaties in Switi Sranan te voorkomen.En nu netjes aan de zij kant blijven staan.Denk maar terug aan de momenten voor de onafhankelijkheid en hoe deze tot stand is gekomen.Ik neem de NPS,VHP en KTPI niet meer serieus.Wie in Suriname is geboren/gewoond weet dat het aller grootste probleem partij politiek is.En dit zal voorlopig nog zo blijven.
  GADO BLESSI SRANAN


  Maak melding

 10. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….ZUIVERING EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  LEES DE BOODSCHAP GOED. HET GAAT NIET ALLEEN OM HET VOLK. ALLES STAAT MET ELKAAR IN VERBINDING!
  BEWUSTWORDING KAN INZICHT BIEDEN…EN TOT ACTIE LEIDEN VOOR HEN DIE WERKELIJK VERANDERING/VERBETERING WILLEN!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 11. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….ZUIVERING EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Mundo voorstander om de VLOEK IN HET LAND TE BLIJVEN BEHOUDEN?
  GUN JIJ DE KINDEREN EN KOMENDE GENERATIES DIT OOK?
  Dan RUST er GEEN ZEGEN op je uitspraak ‘ gado blessie sranan’ en OVER WELK GOD HEB JE HET?

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 12. Ziekenhuizen als AZ en Diaconnessen en ook Militaire Ziekenhuis zijn door NDP van de liegers gebouwd in 1960

  Flora project Rens project Bams project Tammenga project marowijne project Magenta project Politie project zijn door de schurken van NDP 1970 abrahams was uitvoerder .

  De Nieuw Haven en uitbreiding nieuwe Haven is door de droom partij Nationale Domste Partij gebouw voor 2010 gebouwd .

  Straf Inrechting Santo Boma en het gebied SANTO BOMA en weg aansluiting naar Uitkijk is door de drugs Partij NDP in 1965 gebouwd

  Staat Radio SRS van Limbo of odi odi radio gebouwd door ABRAHAMS EN Doehki in 1968

  STVS is gebouwd door mensen die naar OCER gaan projectleider Abrahams .

  De weg van af Vice President Doehkie in Nickerie tot Fort Zeelandia 350 KM aan geleg Doehkie in 1965

  WAKAI KANAAL lengte 62 km gegraven door Doehkie OF NDP in 1970

  De rest van de projecten van NDP zal in een ander schrijven aangeven hoe dom ze zijn .

  Vice President Doehkie wanneer je naar Paramaribo kom neen maar de Schip PERICA van sms dat heeft NDP ook gesloop net als GRAN RIO Corantijn en de laatste 20jaar nog Saramacca schip met een draag vermogen van 10000 ton SMS is gesloop van jaren 1980 door de beste Regering van Suriname ndp .

  Blijf je familie waarschuwen in Suriname om geen Familie ruzie of buren Ruzie te maken kinderen en ouderen blijf goed opletten dat er geen ongelukken vallen dat men naar de zieken huis moet gaan .

  Er zijn onder NDP Regeringen altijd zulke problemen in de Ziekenhuizen

  Ouders blijf dus goed op letten dat de komende 4 tot 5 jaren de kinderen niet ziek worden let goed op u kinderen want er zijn weinig die aan MANTELZORG doen


  Maak melding

 13. De ndp doet wat haar goed uitkomt!
  Ze zijn deskundigen in veranderen van wetten en hun wil erin te lozen .
  En de surinamers ?!
  Nah die pikken ook van alles Ze zijn niet voor rede vatbaar!
  Rusland heeft het volste recht te zeggen dat de NPS de coalitie van bouta niet vertrouwd.
  Stel je voor ,de coalitie wil dat sapoen en chitan voor eeuwig daar blijven!!En waarom ,juist omdat zij niet voor de oppositie zijn belang dienen maar als wajang poppen daar zitten en bouta en de ndp dienen.


  Maak melding

 14. Wegwezen met je grote praatjes en maar 2 zetels. En weet dat in 2020 al deze zaken weer aan het volk worden voorgehouden. Dat de economische crisis alleen maar is bezworen door de coalitie en dat de oppositie alleen maar heeft dwarsgelegen. Dan blijft er van de NPS helemaal niets meer over.


  Maak melding

 15. NDP heeft het echt te bont gemaakt. Wat gaat de NDP doen wanneer later deze wetswijziging gebruikt gaat worden door een andere regering? Gaan ze dan roepen om terugdraaiing van de wet? Alleemaal korte termijn politiek.


  Maak melding

 16. NPS EN VHP of Nieuw FROND OF V7 wij wijken voor NIEMAND .

  Wanneer het niet goed gaat ziet NDP mensen als vijanden om de hoek of staat gevaarlijke mensen .

  Na de verkiezing 2015 heeft NDP alleen Hooghard 430 met stemmen en met Bep en met DOE en een PAAR OVERLOPERS een Regering gevorm

  Via pers man LIMBO via radio SRS of ODI ODI radio kon je horen wie in de regering zou komen of de samen werking verband .

  SRS STAAT Radio van LIMBO ,ODI ODI Radio Waarom zenden jullie de DNA VERGADERINGEN niet uit zelf voetbal zend men niet vaak uit het is goed voor jong en oud

  Limbo dan kan je ook een dag uit rusten radio BOSKOPOE kan je niet blijven helpen met uitzenden .

  Ik ben luister graag naar radio en heb geen TV thuis ik wel geen doden met bommen zien .

  Odi Odi vrouw Simons voorztter ik blijf kijken maar gisteren was je weer boos maar nu op Jagernat .maar had niets fout gedaan .

  Vrouw Simons voorzitter DNA kan Hooghard aan de coalitie kan zitten want hij staat op de lijst van NDP op nummer 10 binnen gekomen met maar 340 stemmen
  Hooghard moet op de plaats van Breeveld gaan zitten
  Breeveld kom dan naast BEP te zitten

  Laat Hooghard op houden met DAS dragen want je houd toch niet van koloniale tijd draag kleren zonder DAS neem VOORBEELD van VENE


  Maak melding

 17. OomBert,

  Aub, oppassen als je zaken sarcastisch uitbeeld, de paarse volgelingen zullen dat op den duur ook nog geloven en beweren dat de NDP de door jou genoemde projecten heeft bewerkstelligd.


  Maak melding

 18. In NDP worden mensen als voeten veger aangezien of gebruik .ga maar aansluiten erger dan de Kolonisten van jaar 1600 tot 1975 laat je kinderen daar gaan studeren .

  Vraag naar aan Badrising Sital hij zat ook in NDP ,men heeft Hooghard in de plaats van Sital gezet .


  Maak melding

 19. KRUWA@ goed gezien dat doen ze al vaak zoals Abraham en DOEHKIE Vice PRESIEDENT uit Nikerie hij zij op of via radio ABC dat WAKAY Kanaal door NDP gegraven is .

  Abrahams zij lang geleden in Nederland dat Flora project gebouwd is door NDP van af die tijd volg ABRAHAMS ik heb toen dat ik als timmerman daar in de huizen heb gewerk
  later mocht ik in een loos kozijnen maken met baas RAM OP BLAUW GROND ik heb daar gewerk alleen met Hindoestaanse jongens en veel geleerd van ze

  Gisteren zij meneer MAKKA VIA PIPEL Radio dat FLORA project door NDP gebouwd is .
  De eerste belster was mevrouw Johanna dat had ze ook juist aan Makka door gegeven dat het niet waar is .

  Laat men zulke zaken in school boeken zetten voor kinderen dat ze ook met de juiste inzicht opgroeien kinderen vinden zulke dingens goed

  Ik had een vriend van mij gevraag wanneer de Saramaca Kanaal gegraven is hij toen, is door de NATUUR gemaakt net als Suriname Rivier .
  Er zijn meer projecten als weg naar West Suriname 430 km ik heb met mensen gesproken die daar hebben gewerkt .

  Doe zelf onderzoek Surinamers hebben hard gewerkt om al deze zaken te voor 1980 te doen ,ik ze niet kunnen doen want ik hou niet van werken .

  Kijk maar naar de STUWDAM en weg naar Afobakka

  Daar om heb ik veel Respect voor alle bevolking groepen in Suriname ze hebben heeeeeeelveel gedaan voor de nako menlingen


  Maak melding

 20. Rampie@ om 08,19 uur Lafaard indien je niet werk ga Mantelzorg in je wijk of Omgeving doen vraag de Wijk Agent er is altijd wat te doen .

  En laat je familie geen buren en familie ruzie maken zo dat ze naar de ziekenhuis moeten ook met auto rijden laat ze maar voorzichtig er zijn geen Medicijnen of te weinig

  Rampie@ noem een paar projecten van NDP maar op .

  NPSER zijn geen voeten VEGER laat NDP je als VOETEN VERGER gebruiken .


  Maak melding

 21. PARAMARIBO, 22 aug – Het Hof van Justitie gedraagt zich kinderachtig. Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Hof steekt ook nog de kop in het zand. Recentelijk gaf het Hof de regering er flink van langs.
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 22. Iedereen, die stelt dat de NPS politiek gezien op dit moment niets meer voorstelt, heeft gelijk.
  Ook ik ben die mening toegedaan.
  Ik heb absoluut geen vertrouwen in de oude Surinaamse politieke clan, waaronder Rusland.
  Alleen kan in de politiek de stemming heel snel omslaan.
  Daarvoor is wel een nieuw elan nodig.
  Laat alle opa’s/leiders van de huidige politieke partijen hun biezen pakken en met pensioen gaan.
  Eens moet er een tijd komen, dat de Surinaamse politiek het het volksbelang centraal stelt.
  Dat lukt niet met de huidige coalitie en oppositie, want het is allemaal 1 pot nat.
  Misschien is dit een utopie, maar ik geloof daarin.


  Maak melding

 23. Ze moeten de straat op LULA,Waar is je verstand,zeker in het toilet hè,zal me niet verwonderen,wie heeft ervoor gezorgd dat we belachlijk worden gemaakt,en dat we worden uit gelachen Door andere landen,DE NPS,wie heeft die DOMKOP in het parlement gehaald,die nouwlijks een brief kan lezen,van wie hebben ze geld geleend om de verkiezing campagne te betalen,””BRUNSWIJK”” wie begon de binnenlandse oorlog,””BRUNSWIJK,wie beroofde in moengo,””BRUNSWIJK, al die militairen die zijn afgeslacht,mishandeld,verkracht en VERMOORD,””BRUNSWIJK,maar meer Nog,vanwaar heeft hij dat geld waarmee hij zit te strooien tijdens voetbal,DIE IDIOOT,dus als je advies wil geven aan die lafaards gebruik die verdorven inhoud op je nek,


  Maak melding

 24. Wat moeten ze tonen ,ze kunnen niets tonen,omdat ze mede schuldig zijn aan deze hel situatie in ons geliefde land,JA ALS LEIDER ZIJNDE KRIJG JE ALLE SCHULD ,AL HEB JIJ HET NIET GEDAAN,MAAR TE JOE EDE BIGI JE MIET SLAG, maar geef niet,hij is een sterke LEIDER DIE ALTIJD HEEFT OVERWONNEN EN ZAL DEZE OOK OVERWINNEN,DAAR IS HIJ HEEL STERK VOOR.


  Maak melding

 25. Assembleelid Jenny Warsodikromo (NDP) vroeg maandag aandacht voor de zware verkeersongevallen die zich in de afgelopen periode in het district Commewijne hebben afgespeeld.
  Tijdens de behandeling van de Suppletoire begroting stelde de parlementariër voor om een verkeersunit of motorbrigade in het district op te zetten, zodat deze zware verkeersongelukken kunnen worden tegengegaan…

  ………..Heel goed dames van NDP-ers moet haar/zijn visie naar voren brengen on het land gezond te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.