MNO Vervat hervat aanleg dijken in Suriname

21

PARAMARIBO, 22 aug – De regering heeft een nieuwe betalingsregeling getroffen met aannemer MNO Vervat. Dit meldt de Times of Suriname. De betalingsachterstand van ruim dertig miljoen euro zal worden ingelopen.

Op basis van de nieuwe afspraak is de aannemer bereid onder meer de aanleg van dijken te Coronie en Commewijne te hervatten. Beide projecten lagen geruime tijd stil omdat de regering haar betalingsverplichting niet nakwam. Dit lijkt nu achter de rug. “Het financieringsvraagstuk is opgelost. Men is al bezig de werkzaamheden op te pakken”, zegt minister Siegfried Wolf van Openbare Werken.

Het grootste deel van het aanlegwerk is al verricht. Maar om plaatselijke leefgemeenschappen te behoeden voor wateroverlast, is afronding hoogst noodzakelijk. In het parlement is al gewezen op problemen met inkomend zeewater in Commewijne. MNO Vervat zal het nu dus aanpakken. “De achterstallige betalingen zullen voldaan worden. De dijken worden afgebouwd en verzakkingen verholpen”, aldus Wolf.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Zie je NDP investeert in infrastructuur en bouwt funderingen. Bouterse leent 1,5 miljard bij de islamitische bank voor dijken van 30 miljoen. Dus Bousterse heeft wins gemaakt. Is toch goed. Al is die wins voor hem zelf. Neks no fout. Wij het volk oenoe e lob Bouta, wij gaan voor hem afbetalen.

  Kies NDP , we gaan voor nog meer schulden afbetalen .. Bouterse is onze leider !! Hoera !!


  Maak melding

 2. 1.5 miljard geleend. 30 miljoen euros in aflossing terug te betalen. 30 maal 8 is 240 miljoen srds. Plus nog de nieuwe
  betalingen. Ik wed dat de dijken nu zijn van de Islamitische Bank totdat het afbetaald is in 20 jaar. Ze kunnen de huizen van bouterse als onderpand nemen en het presidentiele paleris.


  Maak melding

 3. @marcell

  Ja een land laten overnemen door een weg en waterbouw bedrijf. Dat is de oplossing. Dat anderen daar nou nooit opgekomen zijn.
  Maar nu even serieus. Wat heb je gerookt voor je dit schreef?


  Maak melding

 4. Wie betaalt de extra kosten die MNO VERVAT in rekening brengt ???

  De Arbeiders, die van Opa Desi GEEN ENKELE LOONSVERBETERING MOGEN KRIJGEN !!!!

  Kom op Financiele Dombo’s van de NDP !!

  Nog VIJF !!!!!

  PS : Financiele afspraken met kabinetten-Desi zijn gewoon toiletpapier ! Het Sranang bedrijfsleven wacht al jaren op MILJOENEN AAN ACHTERSTALLIGE BETALINGEN van de overheid !!!


  Maak melding

 5. Wie zegt dat Suriname een armoedig land is? Kijk naar de huizen op de foto.
  Dus om die huizen van de rijken te beschermen tegen overstroming is er wel hier en daar geld los te peuteren?


  Maak melding

 6. Vaag artikel!

  Suriname haar economie zit in zeer zwaar weer maar sluit een nieuwe financieringsocereenkomst met een bedrijf waar men reeds een betalingsachterstand van ruim 30 miljoen euro heeft opgelopen.

  De brandende vraag rijst dan meteen wat houd de nieuwe betalingsregeling precies in??

  Betreft het een financieringsovereenkomst zoals begin 2000 met de Jules Wijdenboschbrug/Ballast Nedam welke rechtstreeks inkomsten uit de bauxietindustrie vergaarde.

  het parlement zal deze vraag en meerdere moeten stellen aan de regering die dit open baar zal moeten maken.


  Maak melding

 7. De parlement kan vragen blijven stellen maar ze krijgen geen antwoord!!1’5miljard geleend paar goedkope projecten realiseren derest van het geld verdwijnen in paar mensen zakken waaronder Bouterse en adviseurs..een ding staat vast die adviseurs kunne heel goed adviezen geven hoe kan je geld verdwijnen… Houdini…kon niet beter.


  Maak melding

 8. @ FBI

  Mijn baas, ONZE leider Bouterse, is niet zielig hôr. Hij is meerdere keren democratisch gekozen voor president. Hij heeft 27 zetels gehaald. Ondanks dat hij veroordeeld is voor handel in drugs, ondanks dat hij betrokken is bij moordzaken, ondanks dat hij een criminele organisatie leidt. Ondanks dat hij zijn pensioenleeftijd allang heeft overschreden. Niemand maar dan ook niemand zelfs Holland of Amerika kan onze Bouterse geen wieriebreed in zn passie leggen.

  Baas Bouterse in onze leider !! Oe lob a mang, wij gaan voor hem en zijn erfgenamen betalen. Laat hun lekker genieten en wij pinaren, want Suriname is rijk. Niemand gaat hier dood aan de honger. Hoezzee !!! Hoezzee !! Hoezzee !!


  Maak melding

 9. www voorvoegen
  sdmo.org/cms/images/Leningen/Leenovereenkomsten_Buitenland_2016.pdf

  De regering heeft kans gezien uit de dijkenprojecten de afgelopen jaren euro 36.000.000 of wel ruim SRD 300.000.000 weg te geleiden naar eigen hobbies.

  Nu moet men Euro dit geld ter afgetaling aan MNO vervat dit geld te lenen en euro 2.600.000 verzekeringspremie betalen plus euro 390.000 up front. betaling etc.

  Ofwel er door het verspillen en niet netjes betalen van MNO Vervat / het ontbreken van prioriteiten alleen aan upfront betaling en verzekering euro 3.000.000 weg gespoeld zonder dat er door MNO Vervat iets geleverd is of wordt.

  Voor de lening voor de ADEKUS wordt zelfs een nog hogere verzekeringspremie betaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.