Ruud Gullit verzorgt clinics in Suriname

45

Oud-voetbalinternational Ruud Gullit kijkt toe hoe twee jonge voetballers zaterdag voorbij dribbelen op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname. Gullit is speciale gast van het straatkunstproject ‘Take It 2 The Street’ en verzorgde gisteren clinics aan jonge voetballers. Het project wordt door de Nederlandse ambassade in Suriname en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond(KNVB) gesteund en is een co-initiatief van de Surinaamse Zaalvoetbalbond en de bekende straatvoetballer Furgill Plet. ‘Take it 2 The Street’ stelt zich ten doel jongeren meer te laten bewegen in hun eigen omgeving en ze door middel van sport bij elkaar te brengen.

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Paarse oorzaak en paars gevolg
  20 augustus 2016
  Oerdomme paarse aanhangers her en der klagen niet no boi, ze zijn zo blij met hun oerdomme paarse keuze. Als ze niets te eten hebben of hun geld is op, da na roof leki a didibri lijder sa tapoe deng stem. We klage nie, want we zijn al arm gemaakt door onze liefste onschuldigste misdadige lijder. Neks no fout. Wiens we ka en njang dringi baas eng paarse schijt en pis…….WE GA NIET KLAGE OP STRAAt. We ga rove en stele als baas en co. Leve Surihaitibabwe.

  Beantwoorden


  Maak melding

 2. JoJo
  20 augustus 2016
  @ Milton

  “Ik vraag me af waarom de doorsnee AdeKus studenten economie dit niet oppakken, desnoods als proef bij een kleine en vaste groep ondernemingen.”

  Het antwoord is CULTUUR.

  Een blijvende niet verwerkt aspect uit de koloniale tijd is dat velen autoriteitsvrees hebben.

  In Koloniale systemen werden veelal bestuurders met een smetje (Grote vlek) weg gezet naar de Koloniën. Daar kregen ze vaak onbeperkte macht en werkten ze alle mensen met capaciteiten, kennis en kunde weg omdat dat bedreigingen waren.
  Middelmaat en Volgzaam werd de norm waardoor excessen goed weg gewerkt kunnen worden.

  De bestuur stijl, formalisme, is bij de machtsoverdracht in het systeem (ambtenarij) achter gebleven. Hierdoor zitten er op de bestuurlijke/directie/management stoelen volgers en weinig mensen met kennis, kunde, inzicht en visie.

  Zodra men een volger boven zijn bekwaamheid benoemd (faciliteert) weet deze heel goed waar zijn of haar loyaliteit ligt. His masters voice wordt gehoord en middels gegeven MACHT zonder tegenspraak te dulden opgelegd aan de eigen volgers die de boven hun gestelde AUTORITEIT vrezen.

  Mensen voelen de macht vaak heel goed aan en vrezen de onbekwame autoriteiten omdat ze niet op basis van kennis voorspelbaar zijn.

  Ook de ADEKUS valt in dat systeem. Je maakt carriere als je luistert en domme dinges doet, Je vliegt er uit als je weerlegt dat er voor een verkeerde oplossing kiest.

  Indien men het Salaris of Diploma nodig heeft wordt het antwoord simpel.

  Beantwoorden

  basmatie
  20 augustus 2016
  @ jojo
  daar komt nog bij dat er in suriname een groot gebrek is aan mensen met een opleiding hoger dan de mulo.
  m.a.w. het stikt in suriname van de idioten.
  stap een winkel binnen en je zal zien dat de verkopers geen enkel product info hebben.
  drink and drive is hier een hobby.
  de e.c.d. neemt zelfs wc papier in beslag omdat er geen houdbaarheidsdatum op staat.
  ik kan de lijst heel erg lang maken , maar het komt er op neer dat suriname vol zit met goed gelovige apathische laag geschoolde dommies die denken dat ze alles weten.
  .
  zelfs brunsie heeft een masterdiploma van het adek

  Beantwo


  Maak melding

 3. Als de lokale bevolking zelf niet weten want ze met hun rijkdommen/talenten moeten doen dan zal het buiteland wederom het voorbeeld geven lekker lobbyen aankomend talent er uit halen om zo geld in het laadje te halen en om natuurlijk nederland te vertegenwoordigen .DUS surinaamse KINDEREN DOE JE BEST EN ALS jE DE KANS KRIJGT OM EIGEN LAND TE VERLATEN OMDAT HET BETER IS VOOR JE ONTWIKKELING moet je het gewoon doen misschien word jij wel de volgende top talent die van surinaams afkomst nederlands elftal mag komen verijken !!!!!!!en NEDERLANDERS MAG VERTEGENWOORDIGEN en eren BIJ DE KAMPIOENDCHAPPEN..hup oranje


  Maak melding

 4. Ruut Gullit goed dat je terug ben in Suriname geboorte land van jouw voorouders .

  Ruut jouw oma heette oma Diga heel lief woonde aan de Lize straat

  In de periode 1968 tot jaren 1970 moesten de oudere jongens uit de buurt elke dag mais klaar zitten voor oma Diga daar oma elke dag mais pap verkocht onder de markt .

  Voor dat de jongens gingen voetballen om 5uur werd dat gedaan ,daar men tussen 1uur tot 5uur niet mocht voetbalde wegens rust tijd van de ouderen je moet eerst school werk en huiswerk maken .

  Jongeren die in de omgeving hebben gewoont van oma Diga hadden nooit honger daar er Mais pap en geld er was .

  Ruut korte vraag kan je iets voor Surinamers doen een gebouw kopen of bouwen voor een kleine organisatie zo dat ze de huur niet meer hoeven te betalen .

  Ruut je heb de begroeien van het gras op het plein gezien indien je dat opnieuw laat beplanten zou het een grote bijdragen voor de bevolking Groepen zijn .

  Het licht niet aan deze Regering alleen dat men geen groen gras laat planten op het plein .
  Wel had Meneer Van der San van NDP beloofd dat hij dat zou laten doen ,het wachten is haast 5 jaren .

  Ruut hopend dat je nu wel blijf komen in Suriname blijf ondersteunen het hoeft geen geld of mais pap te zijn net als lieve oma Diga .

  Je ben groot Ruut maar Oma Diga en je oom politie man met Ster op de schouders die waren ook groot jonge , vraag maar over hun ,het was toen net 1970 .


  Maak melding

 5. Bedankt voor je inzet Ruud. Helaas lukt het niet velen om iets terug te doen voor hun land van origine, behalve dan zoals hier boven hun absolute krabben inborst de vrije loop geven. Je zult ze in schrille tegenstelling tot jou persoon ook nooit een ere podium zien bestijgen. Het gaat je goed Ruud!


  Maak melding

 6. @Domme oom Bert,
  Zelf de naam van de voetballer weet jij niet goed te schrijven.
  Maar dat vergeven wij je ook.
  Dit omdat je in het verleden gezegd hebt dat de lagere school niet afgemaakt hebt.
  Heb jij jouw plan om iets met de kokosnoten te doen al bij jouw president al ingediend.
  Of heb je het aan Damsco afgegeven.
  Als je het aan Damsco afgegeven hebt dan komt het goed.
  Maar navraag bij Damsco heeft nog niets ontvangen.
  Volgens mij ben je te laf en heb een grote bek.
  Dat je ouders veel land hadden enz.
  Zielig ben je en gierig.
  Waarom moet de voetballer gras of een gebouw in Suriname neerzetten.
  Hij is geen Seedorf.
  Gullit is een geldwolf ben blij dat hij de jeugd is gaan helpen.
  Hij heeft veel bekendheid in Suriname.
  Maar zijn ticket en accommodatie en eten worden allemaal vergoed.
  Verder heeft hij een auto ter beschikking waarmee hij ook vakantie kan vieren en Surinamer leert kennen.
  Daarnaast heeft hij 50.000 euro
  Gevraagd om van zijn diensten gebruik te mogen maken.


  Maak melding

 7. Paraman graag meer inzicht en niet kortzichtig zijn in het leven we oordelen of veroordelen niet maar hebben over feiten en waarheid bent u toevallig lokale bevolking ??@15 ECHT HE ..FEITELIJKE WAARHEID


  Maak melding

 8. Beadnk Ruud. wie de jeugd heeft de toekomst. Leer de konderen om fatsoenlijk te gedragen. Leer ze om nuttig te zijn in de maatschappij. leer ze om niet losbandig te leven, Leer ze om niet te stelen, Leer ze om eigenverantwoordelijkheidsbesef te hebben. Leer ze om te leven met normen en waarden. Leer ze om diciplinair te zijn. Leer ze om sociaal en burgerschap te zijn. Leer ze om hun sex gedrag te onderdrukken. Leer ze om hun gezin te verzorgen en leer ze om te werken en de verdiensten te sparen voor een doel. Leer ze om een doel te hebben. Leer ze dat een gezin moet een vader en moeder bestaat. Leer de kinderen dat ze hun kinderen moeten verzorgen en niet alleen overlaat aan alleenstaande moeder. Leer de kinderen dat ze niet losbandig moeten leven. Leer de kinderen om niet alleen op staat te niksen. Leer de kinderen om respect te hebben voor vrouwen/meisjes ouderen. Kortom; Leer de kinderen dat ze een voorbeeldig moeten leven voor hun nageslacht. Bedankt Ruud voor je inzet.


  Maak melding

 9. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID……HELDERHEID….EN VERBETERING!

  @Brokobaka helemaal met u eens! DAAR gaat het ALLEMAAL VOORAL OM, GEESTELIJKE VERRIJKING! Hebben ze hun hele leven lang wat aan, en ook hun nageslachten!

  Ook de Nederlandse jeugd heeft hier OOK VEEL MEER AAN, aangezien veel jongeren lijden aan depressies of drank verslaafd zijn. Oorzaak hiervan vnl de PRESTATIEDRUK wat ze niet goed aankunnen!!!

  @ Weg naar zee…ja helaas worden KRITISCHE EERLIJKE mensen als een bedreiging ervaren, terwijl ze juist als een VERRIJKING ervaren dienen te worden!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 10. Het gaat goed met Suriname zo goed, dat ze een in het verleden heel goed betaalde voetballer (in mijn ogen worden dit soort voetballers zwaar overbetaald in verhouding voor wat ze er voor moeten doen) uitnodigen met een betaald ticket en heel leuke vergoeding plus auto, vergeef me mijn cynisme, maar volgens mij kan onder de huidige omstandigheden in Suriname wel nuttiger/beter besteed worden, leuk voor zo..n voetballertje als je door zo”n halfgod verteld word hoe je beter een bal kunt stoppen, terwijl je moeder niet weet hoe ze aan geld moet komen je een paar kicks te kopen, erger nog hoe ze jouw en je broertjes en zusjes te eten moet geven en de elektrischiteit en water moet betalen.
  prioriteiten stellen is er blijkbaar in Suriname nog steeds niet bij, met die incapabele kloothommels in de regering en aan de top.
  Begrijp me niet verkeerd ik had respect voor Gullit als voetballer, de mooiste rush in mijn herinnering was van hem, staat nog op mijn netvlies gebrand, maar ik denk dat er op het moment belangrijkere dingen in Suriname spelen


  Maak melding

 11. We zitten wel vertederend te praten over wat Gullit ook hier weer doet, maar hoeveel geld krijgt hij nu voor deze actie?

  Voor de postcodeloterij ging hij naar Afrika, en dat leverde mooie tranentrekkende beelden op, maar daar kreeg hij wel 100.000 Euro voor! De man heeft geld zat, maar is blijkbaar niet bereid om zijn bekendheid gratis in te zetten voor goede doelen.

  Die 100.000 Euro had daar lokaal in Afrika beter besteed kunnen worden dan op de bankrekening van Gullit.


  Maak melding

 12. Voor niets gaat de zon op. Goed gedaan Ruud en ga zo door. Leer de nakomelingen van africanen overal in de wereld wat eigenverantwoordelijk betekent.. Geef ze hengel en geen vis. Nogmaals Goed gedaan hoor Ruud , jij weet hoe je je handen moeten laten wapperen voor je zelfstandigheid. jij bent een echte rolmodel voor de nakomelingen van de africaners.


  Maak melding

 13. Ik ben het volkomen eens met Hans..je land besturen vergelijk je met een huishouden besturen.Voetballen is een prachtige sport..verenigd jongeren en houdt ze van de straat.Op dit moment is dit niet wat en waar Suriname beter van wordt.Er zijn hogere en grotere prioriteiten,allemaal ook op WKN besproken.Medische voorzieningen voor onze binnenland bewoners..Wijk verenigingen opzetten..waar jongeren /ouderen kunnen samen komen.Gullit is nu weg ,wat nu?De wijk vereningingen of buurthuizen schenken op langere termijn voldoening /vertier en zorgen voor rust in de samenleving.Wanneer gaan we onze schaarse middelen beter inzetten.Suriname heeft geen zicht op lange termijn voorzieningen…is allemaal korte termijn..snel snel..


  Maak melding

 14. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID EN VERBETERING!

  Laat mij even verduidelijken dat er vaak GROOT GEBREK IS AAN MORAAL IN DE VOETBALWERELD. Er wordt vaak met Onvoorstelbare grote bedragen gesmeten, en jongeren worden hiermee misleid om snel rijk en beroemd te kunnen worden. Geld staat boven alles!!!

  Hoe de bekende voetballers verder leven wordt geen aandacht aan besteed. Jonge jongens worden soms in de sport/voetbal wereld misbruikt en ook daar wordt geen aandacht aan besteed.

  Het wordt er allemaal vaak zo mooi en misleidend naar buiten gebracht, maar ook hier dient er veel GEZUIVERD te worden! Ik hoop dat ‘ VOETBAL VOORBEELDMODELLEN’ OP DIVERSE GEBIEDEN EEN VOORBEELD KUNNEN GAAN VORMEN VOOR JONGEREN., EN DAT HET NIET LANGER ALLEEN OM DE BEROEMDE VOETBALLER GAAT!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 15. Water naar zee
  21 augustus 2016
  GULLIT DOE JE MEE?? JE STEENTJE BIJDRAGEN WE GAAN EEN PLAN VAN AANPAK BEWERKSTELLEN WE GAAN KENNIS INKOPEN…WE GAAN JOU BINNEKORT BENADEREN EN VRAGEN EEN STEENTJE BIJ TE DRAGEN DESNOODS EEN KIEZEL STEENTJE WE GAAN PUIN RUIMEN!!DAAR IN SURINAME DE GROEP VAN BELANGRIJKE MENSEN MOET NOG VERDUBBELD WORDEN EN JIJ GAAT NIET ACHTER BLIJVEN..ER ZIJN AL TOEZEGINGEN GEDAAN //////Ik VRAAG NU AAN JULLIE LEZERS SURINAMERS BETROKKENEN AAN ALLE HELDEN jong/oud/rijk/arm/ziek/gezond/met kennis/zonderkennis/geschoold/ongeschoold ZOUDEN JULLIE HET AANDURVEN OM SAMEN NET MIJ IN ORGANISATIE IN OVERLEG IN ORDE MET PLAN VAN AANPAK MASSAAL OP TE STAAN DE STRAAT OP TE GAAN ??????VOOR DE KINDEREN&ZIEKEN&TE HOGE STERFTE CIJFERS IN SURINAME WEES NIET BANG WE ZULLEN WORDEN ONDERSTEUND DOOR DIV.ORGANISATIES IN HET BELANG VAN HET KIND EN MENSEN RECHTEN LAAT JE REACTIES HOREN..JE STEM..ALS JULLIE HET DE MOEITE WAARD VINDEN PAS DAN KAN ER ACTIE KOMEN MET WOORD EN DAAD!! GRAAG REACTIES SUGESTIES..EN NATUURLIJK addertjes onder het gras DIT IS EEN SERIEUZE OPROEP aviezen/kritiek/opbouwend/afbouwend ZIJN WELCOME alvast bedankt

  Beantwoorden


  Maak melding

 16. diana
  21 augustus 2016
  Ik ben het volkomen eens met Hans..je land besturen vergelijk je met een huishouden besturen.Voetballen is een prachtige sport..verenigd jongeren en houdt ze van de straat.Op dit moment is dit niet wat en waar Suriname beter van wordt.Er zijn hogere en grotere prioriteiten,allemaal ook op WKN besproken.Medische voorzieningen voor onze binnenland bewoners..Wijk verenigingen opzetten..waar jongeren /ouderen kunnen samen komen.Gullit is nu weg ,wat nu?De wijk vereningingen of buurthuizen schenken op langere termijn voldoening /vertier en zorgen voor rust in de samenleving.Wanneer gaan we onze schaarse middelen beter inzetten.Suriname heeft geen zicht op lange termijn voorzieningen…is allemaal korte termijn..snel snel..

  Beantwoorden


  Maak melding

 17. Of Ruud Gullit veel geld bezit valt te betwijfelen.
  Hij wordt helemaal leeg gezogen door zijn Italiaanse ex en door de kinderen die uit dat huwelijk zijn geboren.
  Deze kinderen willen niet werken en teren op het geld van hun vader.
  Ook zijn 2 andere ex vrouwen hebben hem financieel uitgekleed.

  Mannen goed nadenken om vaker te trouwen en net zo vaak te scheiden.
  Gescheiden vrouwen zijn haaibaaien en als het ff kan zorgen ze ervoor dat de ex man amper nog een stuiver overhoudt.


  Maak melding

 18. Jiyani,

  Hij heeft de beste advocaten en heeft echt wel een groot appeltje voor de dorst bewaard. Bovendien verbaast het me dat je niet zegt, mannen, hou het bij een vrouw. Of trouw met een huwelijkscontract.


  Maak melding

 19. MOET iemand nog de was doen of een luier verschonen/de vaat of nog een rok vermaken ik ben NL een beetje verkouden en super melig wie kent nog een goede mop liefst 1 uit anno 2016


  Maak melding

 20. @15 je heb gelijk Ruud Gullit schrijf je zo Ruud Gullit heb ik van @15 geleerd .

  OVER Cocos palm project moet je toch bij Damsco zijn of OCER of NDP .

  Indien het daar niet luk probeer maar bij UNDP Suriname daar kan je ook een project voorstel doen met Damsco
  lees eerst DOESTELINGEN undp Republiek Suriname

  Over Ruud Gullit en Raymann ze hebben mij gezeg dat je als @15 Cocos bomen moet gaan leren klemen want jij en Damsco gaan over 3jaren oosten en exporteren naar Nederland om te verdienen voor Suriname

  @15 en als je Cocos water in je HERSEN heb ga in je wijk of buurt MANTELZORG doen vraag aan de wijk Agent of DC om wat te doen .


  Maak melding

 21. @ 15 In jouw schrijven zie ik een boosheid dat hebben jongeren en ouderen op dit moment niet nodig .

  En dit is mij laatste reactie op schrijven van @15 EN VOOR ALTIJD .

  En AUB @ 15 je hoeft niets te schrijven over Oom Bert schrijf maar over de regering daar over gaat het @ 15


  Maak melding

 22. Een beter idee vind ik een protest mars tegen het wanbeleid in Suriname.Tevens de Surinamers een hart onder de riem steken het gedrag van deze regering niet te hoeven pikken.Jullie hebben op ze gestemd maar als ze hun afspraken niet nakomen zijn jullie het die ze daarop moeten aanspreken en ze dwingen hun mandaat terug te geven aan het volk
  Met dit protest geven zowel de surneds en suri’s daar aan dat het genoeg is.Zolang DDB en consorten de dienst uitmaken komt niets positiefs van de grond…voorlopig zijn er belangrijkere zaken dan dhr.Gullit als gast te hebben..Hij kan ons land niet van de afgrond redden..dus geniet mijn inziens ook geen prioriteit..


  Maak melding

 23. Alweer een uitgebrande lamp in Suriname , die Surinamers voor de gek probeert te houden. WAS HIJ NIET DIE GING ZEGGEN ” IK VOEL ME GEEN SECONDE EEN SURINAMER” Dan wat komt die Mother fucker hier doen. Dit is nog op zijn zacht gezegd


  Maak melding

 24. Laat hij het ook weten wat Ruud Gullit en Ramann niet doen ben ik in staat met jongeren en ouderen uit te voeren .

  Ik heb al zelf Hydraulische pers machine van 50 ton druk sterke gekocht om zulke zaken als bouwen te doen voor jong en oud .

  Wat grond betreft deze Surinamer maak geen grappen met wat onze voorouders achter hebben gelaten ,daarom heb ik ook het recht om ook met anderen er van te genieten .

  Door stenen en huizen te bouwen zonder lening van de BANK .


  Maak melding

 25. De mensen die achter Gullit rennen zijn geen kontlikkers !

  Ik dacht niet dat er mensen achter Ruuud rennen !

  Deze voetballer brengt kennis en kunde naar Sranang en daar moet het land blij mee zijn, waar deze persoon ook vandaan komt.

  Sranang heeft heel weinig kennis en kunde op diverse gebieden, dus maak gebruik van personen die dat wel hebben !

  Ruud heeft een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader en had als jongere weinig affiniteit met Sranang !

  Surinamers geven snel een oordeel over personen, terwijl zij weinig afweten van de achtergronden en beweegredenen van die personen !

  Ruud en zijn vader hebben veel betekend voor de sport en voor Surinaamse sporters. Ik heb de inzet van beiden persoonlijk mogen ervaren bij Surinaamse clubs en bij Surinaamse voetballers.

  Een negatief etiket plakken op een wereldvoetballer vind ik te ver gaan !

  Surinamers willen voor anderen invullen HOE ZIJ ZICH MOETEN VOELEN !! Een slechte eigenschap !!


  Maak melding

 26. Inderdaad weet hij veel maar waar was hij toen , intussen zijn wij een generatie achter, hoe gaat je die achterstand inhalen. De wereld wacht niet op Gullit . Deze mensen nemen een loopje met jullie, jammer dat jullie zo snel erin trappen. Echt jammer. Na een maand is hij weg . Geloofd me , mi bar Joe


  Maak melding

 27. Grote mond and geen wol in Su. Terwijl de buitenlanders zoals Ruud, chinezen, brazilianen, haitianen, gyanezen enz. 7 dagen per week op het veld werken , werken de Suries op papier en niet in de praktijk . En vanaf vrijdag t/m zondag zijn ze niet meer thuis te vinden,want ze zitten allemaal te recreeren in de resorten van het binnenland. Ruud. Het is echt zo; al lult je als brugman. Su blijft een bananen republik.


  Maak melding

 28. Hoe kun je op een kasabaholo-veld clinics geven.
  Hebben ze geen strakke voetbalvelden in het land?
  Waar is die 1 miljard us dollars gebleven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.