‘Simons helpt democratie in Suriname om zeep’

54

PARAMARIBO, 20 aug – Het is de voorzitter van het parlement in hoogst eigen persoon die de democratie in Suriname om zeep helpt. Dit stelt ex-minister en parlementariër Edward Belfort (Abop). De houding van parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft meer weg van dictatuur. Dit bleek pas nog.

De aanname van de wet op terugroeprecht spreekt voor zich. Met de wet kunnen politieke partijen afvallige parlementariërs niet meer terugroepen. Het vraagt om een speciaal advies. “Ik wil de voorzitter vragen zichzelf op te maken, in de spiegel te kijken en de persoon die naar haar terugkijkt te adviseren gebruik te maken van artikel acht en zestig van de grondwet. Het is die persoon die de democratie om zeep heeft geholpen en de dictatuur in het parlement heeft geïntroduceerd”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname.

Het geeft ook reden tot wat zelfreflectie. “Ik keek vroeger constant op naar haar, een vrouw die wist hoe het hoort in het parlement. Vandaar dat ik contra de partijdiscipline vorig jaar op haar stemde. Los van de emoties dacht ik best wel dat zij beter was dan Mathoera (kandidaat parlementsvoorzitter van de oppositie, red.). Deze persoon is erg kwaadaardig bezig, ze hoort daar gewoon niet thuis. Ik heb mij lelijk vergist”, aldus Belfort.

Bekijk ook:


54 REACTIES

 1. Ja duhhh, natuurlijk doet ze dat. Belfort was erf naïef om te denken dat dat niet zo was. Je kun jezelf geen democratische partij noemen als je op je partij-cv twee keer een coup hebt uitgevoerd…. Kun je wel mooi “Democratisch” in je partijnaam opnemen, maar dan heb je in feite niet begrepen wat dit inhoud maar is het meer een marketing labeltje waar idd mensen als Belfort en grote delen van de samenleving in trappen.

  Democratie wil namelijk ook niet zeggen dat alleen de wet van de grootste/sterkste geldend is, maar juist ook dat rekening wordt gehouden met de minderheid en dat oom voor de zwakkere in de samenleving wordt opgekomen.


  Maak melding

 2. Belfort legt de vinger op de zere plek.
  Helaas was hij in het vorig kabinet net zo blind als zijn vorige collega’s om in te zien dat Simons al een dictator was.


  Maak melding

 3. Water naar zee
  20 augustus 2016
  Srafu passant karma brownsberg de feiten spreken voor zich het verleden herhaald zich alleen in een ander jasje WIE HEEFT ENIG IDEE WANNEER HET VOLK OP GAAT STAAN WANT ALS DE DICTACTUUR IN HET LAND NOG DUIDELIJKER ZICHBAAR WORD LOPEN DE MENSEN DAAR GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN zat ik zo stilletjes te denken ER IS EEN DEEL DAT DE HAZE PAD OP GAAT die zich wel buiteland kunnen permiteren KUNNEN WIJ MISSCHIEN HIER MET ONS 327.000 SURINAAMSE NEDERLANDERS ONS VERENIGEN MASSAAL OP HET PLEIN IN NEDERLAND GAAN STAAN AANDACHT VRAGEN VIA RADIO TV EN ALLE BELANGRIJKE SURINAAMSE NEDERLANDDER STEUN ERBIJ BETREKKEN VOOR FINANCIELE INZET OM TE ZORGEN DAT WE DE CIJFERS WILLEN WETEN VAN MISBRIJK KINDEREN STERFTE CIJFERS ONDER DE SURINAMERS ONBEHANDELDE ZIEKTES SCHENDING VAN MENSEN RECHTEN RECHT VAN HET KIND UITSTERVEN VAN HET VOLK DAAR IS IN RAP TEMPO IN ZICHT..HULP VRAGEN OF INKOPEN VOOR ONDERZOEK OM TOCH IN KAART TE BRENGEN HOE ERG HET GESTELD IS MET DE RISICO FACTOREN WAARAAN HET VOLK IS BLOOT GESTELD in kijk ook regelmatig naar 1 voor 12 .we moeten niet vergeten dat Suriname niet te vergelijken is en het schandalig is dat er daar maar 500.000 mensen wonen en die ondanks dat zware moeite hebben om van het land en bevolking een paradijse te maken MOEDER NATUUR HEEFT AL RIJKELIJK FLORA EN FAUNA KOSTBARE GRONDSTOFFEN GESCHONKEN AAN HET VOLK ..MAAR LOPEN DAAR NOU ECHT VERVLOEKTE PAARSE MACHTS GEILE EGOISTISCH EZELS ROND LOPEN DIE HUN ZIEL TE VERKOPEN!!!OVER LIJKEN/ZIEKTES/KINDERMISBRUIK/ARMOE LOPEN alleen voor een stuk land bep.privilleges functie bij de staat geschoold of niet om zich zelf belangrijk te voelen GELD WAS ER
  MAAR WAAROM ALLES OP MAKEN zo bouw je toch geen zaak op terwijl je er meer uit kon halen er is een vloek over de mentaliteit van surinamers we trekken elkander naar beneden steken mekaar in de rug en gooien elkaar weg RAYMAN&GULLIT als jullie dit lezen zijn jullie nou bezig water naar zee te dragen…of onbewust helpend zand in de ogen te strooien .

  Beantwoorden


  Maak melding

 4. Democratie,
  Je wist toch dat Brunswijk een bankrover is en een grote boef ook moorden gepleegd heeft.
  Maar toen je minister was dacht je er niet aan.
  Heb altijd voor jouw president in de bres gestaan je praatte alles goed waarmee Bouterse en regering kwam.
  Jouw leider r.b heeft zelf gewacht na de verkiezingen om mee te doen in de regering.
  In ieder interview zei hij ik wacht op de president heb nog geen uitnodiging ontvangen.
  Nu praat je met gespleten tong.
  Belfout hou je mond.
  Jij hebt chaos en corruptie bij de politie in het leven geroepen.
  Mensen kregen paspoort,Chinezen auto rijbewijs als ze maar betaald werd.
  Korps politieke Kent een heleboel mensen die jij in dienst hebt genomen.
  Ook zijn er criminelen erbij.
  Dus jij moet dr laatste zijn om over de democratie te spreken.
  Je bent zo dom om voor de voorzitter te stemmen en achteraf heb je nu spijt.
  Wij hebben ook spijt dat je ooit minister was en de criminaliteit en corruptie in de hand gewerkt Heb.
  Sari Tori


  Maak melding

 5. Het is de verdiende loon van de PL en Abop door in 2010 verraad te plegen om samen met NDP een regering te vormen. Toen was Belfor de voortrekker om met Bouta te gaan regeren. Het is alleen jammer voor de kleine man, die vandaag de dag het volle laag moet betalen. Men zegt: wanneer de wortels van de onkruid eenmaal in de grond zit is het moeilijk te verdelgen. Ik hoop alleen dat dit op deze toon niet langer door mag gaan.


  Maak melding

 6. What goes up must come down, Ja Belfort en Somo dit is jullie aandeel.
  Zoals mijn overleden moeder en vader altijd zeiden “mi boi tek joe ai loekoe, doe takroe e tja paimang en dat e kon tek ing paimang altijd. If a noe joe pai da na joe famirie e go pai a rekening”.

  En zowaar hebben ze zoals altijd gelijk. Voorbeelden te over, laten wij als voorbeeld starten bij een heel bekend persoon in Suriname, zijn zoon in de gevangenis voor jaren die tig vrouwen en kinderen ongelukkig maakt en zijn stiefzoon die zegt “A no mie na deng” die momenteel word ondervraagt en gevangen gehouden en die hem te schande zet en zijn achterban die die steeds over hun schouders moeten kijken.


  Maak melding

 7. Belfort toen je in de regering zat van Bouterse sprak je anders.Ook jij en Brunswijk moeten jullie schuldig voelen dat Suriname failliet is gegaan.Ik zou mijn mond dichthouden van schaamteloosheid.Die hele politiek in Suriname is een komedie vertoning en zelfverrijking.Als Surinamer voel ik dat het de laatste 6 jaren nooit goed gegaan is in het land.Het zou goed zijn als het volk ongeveer 10 personen die verstand hebben van economie aanwijzen om dit bananen republiek te besturen dan zou het beter gaan in Suriname.Ook Bouterse deugt niet als leider van het land want hij heeft mensen doodgeschoten of laten doodschieten in 1982.Als mens is hij waardeloos.Suriname komt nooit meer vooruit onder Bouterse.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 8. Is er dan niet een in de coalitie die het land echt dient..en daar zit om de belangen van het volk te behartigen?Mijn inziens geen…allemaal om en voor hun eigen belang.Deze hele regering moet naar huis PLUS “baasje”Neem ook gelijk dhr.Brunswijk en SOMO mee.Als je het in je eigen vrije tijd verkwanseld krijg je meerdere kansen.Doe je dat in je politiek loopbaan wegens eigen beweegredenen en hebzucht…zal IK nimmer meer voor jou stemmen.Weg ermee!!


  Maak melding

 9. meneer Belfort, een ieder kan zich ergens in vergissen ook in een mens. nu de uwe al open zijn kunt het volk de ogen openen door ze te mobiliseren samen met de andere oppositie partijen. probeer uw fout nu te herstellen daarmee. jullie kunnen het volk van morgen laten weten dat de NDP niet te vertrouwen is. dat zij tot een halve eeuw lang in de oppositiebanken mogen komen te zitten. Suriname nog vier jaren met deze regering neemt straks 16 jaar de tijd om weer te herstellen. en what about de mensen die op de partijen die nu in de oppositie belanden. laat je ze dan in steek?


  Maak melding

 10. moet zijn..what about de mensen die op de politieke partijen hadden gestemd en die nu in de oppositie zijn beland. laat je ze dan in de steek?


  Maak melding

 11. Belfort geeft in ieder geval toe dat hij het in het verleden verkeerd heeft gezien, en zijn vertrouwen aan de verkeerde personen heeft gegeven, hoeveel surinamers doen dat, in het bijzonder politici? Alleen hoe zit het met de grote man van de ABOP, verdacht stil de laatste tijd, wanneer maakt hij zijn grote mond eens waar en gaat de ABOP “echte” actie voeren of wordt er weer de dubbele of Hidden agenda gehanteerd


  Maak melding

 12. De SLAVEN-fractie van de NDP doet haar Dictatoriale
  werk en ONTNEEMT politieke partijen hun recht om ZETELDIEVEN terug te roepen !

  De anti-democraten in het parlement geven de meerderheid
  van de DNA, de macht, te beslissen of een DNA-lid in het parlement thuishoort !!
  De gekozenen in het parlement zijn door politieke partijen afgevaardigd en op kieslijsten geplaatst op basis van hun partijprogramma en uitgangspunten !
  De staat (DNA) heeft daarmee en daarover NIETS te vertellen, de politieke organisaties stellen personen verkiesbaar !!

  De toevallige NDP-meerderheid in de DNA tracht de Surinaamse Democratie met grote stappen af te bouwen/
  af te schaffen !

  Dit zal de NDP-anti-democraten NIET LUKKEN !!!


  Maak melding

 13. Waarom heeft Bouterse gewonnen omdat Abob mensen ook voor de zittende regering gestemd heeft.
  Lees Belfort zijn relaas.
  Hij heeft op de voorzitter Simons gestemd.
  Dus waardeloze Belfort hou je mond.


  Maak melding

 14. Hans Brunswijk wacht nog steeds op een uitnodiging als Bouterse zijn meerderheid kwijt raakt.
  Hij heeft goud concessie die wil hij natuurlijk behouden.
  En hij weet als geen ander dat het hem alleen zal lukken met Bouterse.
  Want hij heeft gezien hoe machtig hij is in Suriname en zijn stempels op ministerie. Van Defensie en politie.
  Dus Bouterse zal nooit verslagen worden.
  En als dat zo is dan kruipen de schoothondjes bij hem.
  Vergeet niet dat macht hebben veel zegt dan macht krijgen.
  Ik had mij ook aangesloten bij Bouterse uiteraard.


  Maak melding

 15. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR INZICHT……EERLIJKHEID….EN GENEZING!

  HET VERLEDEN…..HEEFT ALTIJD INVLOED OP HET HEDEN!

  Leiders dienen in feite altijd gescreend te worden op psychische aandoeningen te denken aan schizofrenie….borderline….narcisme….etc, want als een leider hieraan lijdt kan dit GROTE GEVOLGEN voor land en volk hebben, en soms ook grote gevolgen voor de wereld.
  Het is HEEL ERG VAN BELANG om hier aandacht aan te besteden.

  ZELFREFLECTIE KAN GENEZEND WERKEN VOOR JEZELF….MAAR OOK VOOR JE OMGEVING…EN DE WERELD!

  Ook horen ‘ Leiders’ aan VERBORGEN INNERLIJKE PIJN te werken die ze misschien in hun kinderjaren hebben opgelopen. Verdriet en pijn die voor vele blokkades gezorgd hebben, en ook voor negatief gedrag en negatieve handelingen naar anderen toe. Men is hierdoor NIET in staat GOED LEIDERSCHAP te bieden en een land GOED TE LEIDEN en als GOED VOORBEELD TE DIENEN. Liegen en bedriegen is voor hen dan normaal, omdat men in de ONTKENNING leeft.

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 16. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR INZICHT……EERLIJKHEID….EN GENEZING!

  ZELFREFLECTIE kan GENEZEND WERKEN VOOR JEZELF….MAAR OOK VOOR JE OMGEVING…EN DE WERELD!

  ZelfReflectie: Hoe eerlijk sta ik als mens in het leven? Hoe eerlijk kijk ik naar mijn verleden? Is er sprake van innerlijke pijn? van innerlijke boosheid? van innerlijk bedrog? van innerlijke wrok? van innerlijke angst? ben ik ooit misbruikt als kind, en wat heeft het met me gedaan? Waar is het mis gegaan?

  Door ZelfReflectie of door in therapie te gaan kan men als volwassene ook een POSITIEVE DRAAI geven aan een negatief traumatisch kindverleden. En vooral als VOLKSLEIDER is dit noodzakelijk om goed te kunnen regeren! Een heel land en volk is AFHANKELIJK van het gedrag van een leider! Je draagt een GROTE VERANTWOORDELIJKHEID naar volk en land.

  Een voorbeeld: Een volksleider is uit een buitenechtelijke relatie geboren, en heeft hierdoor als kind pijnlijke afwijzing ervaren. Hij /zij zou in zijn machtsfunctie aan deze negatieve kindervaring aandacht kunnen besteden.
  In Suriname komen ‘ buitenkinderen’ nog steeds veel voor, maar helaas wordt het thema buitenechtelijke kind in Suriname haast nooit besproken, en grotendeels als taboe beschouwd. Het zou juist kinderen kunnen helpen die zich nu ook in zo’n situatie bevinden, en ook veel mannen tot INZICHT kunnen brengen betreffende hun verantwoordelijkheid naar kinderen.
  Zo zijn er tal van andere dergelijke voorbeelden die besproken zouden kunnen worden, en therapeutisch op de samenleving zouden kunnen werken!

  Maar als men weigert aan Zelfreflectie te doen vooral als Leidinggevende of Verantwoordelijke en liever mensen gaat vermoorden…..liever tegen mensen liegt en hen bedriegt….. …..liever mensen pest en misbruikt van zijn/haar macht macht maakt…liever de WAARHEID ontkend….valse beloftes doet……dan is het tijd OM OP TE STAPPEN UIT JE LEIDERSFUNCTIE, want anders zaait men alleen maar GIF naar de omgeving, en zal NIETS VRUCHTBAAR werken!

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR INZICHT….EERLIJKHEID EN GENEZING…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 17. Deze hoer heeft de onderbroek van Bouta aan!! dat weet toch iedereen en dus ook Belford, waarom haar geloven en vertrouwen!! Een vuurpijl in haar kont stoppen en vervolgens afsteken!!


  Maak melding

 18. Ik zou nooit voor DDB hebben gestemd.Moorden of hoofdverdachte zijn in serie moorden druist in tegen alles wat mij heilig is.Ik zou het nooit doen ook niet voor een goudmijn whatsoever.Als dhr.Bouterse echt spijt had van zijn daden dan is vergeving mogelijk..zeker,maar ik merk aan niets van hem dat hij spijt heeft.Kijk maar hoe hij de bevolking behandeld..en zie hoe hij en zijn familie door het leven gaan.Nee,deze man geeft geen signalen af van een mens die oprecht spijt heeft….Hij blijft zijn medemens schade toebrengen.De pot op met je Bouterse.


  Maak melding

 19. Belfort zit veel te hoog opgescheept met zijn energie. De overtollige energie gebruikt hij thans in zijn persoonlijke vendetta tegen bepaalde personen in het kabinet. Het steekt hem dat hij het etiket de slechtste minister van Justitie zijn hele leven lang moet dragen. Zijn partijgenoot Martin Misiedjan, de rastaman, behoorde tot een van de beste ministers van Justitie die Suriname gekend heeft. Dat doet zeer, dat veroorzaakt pijn, wrok en haat bij Belfort. Hij weet niet hoe hij met deze frustraties om moet gaan.


  Maak melding

 20. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR INZICHT……EERLIJKHEID….EN GENEZING!

  @RobG ook al aan ZELFREFLECTIE gedaan? Want iemand als jij die de gevoelloze Desi Bouterse ook zo hardnekkig blijft verdedigen lijdt waarschijnlijk aan ZELFBEDROG met alle gevolgen van dien. Of misschien je niet bewust van oneerlijk- en onzuiver gedrag? Dan waarschijnlijk blind en doof geraakt. Groot probleem!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 21. Licht en waarheid dit zou al een goed begin zijn om mee aan de slag te gaan bij de lokale bevolking door hulpverleners als suriname dat althans heeft..zal het nut????? hebben aangezien er hoogmoed Heerst en oogkleppen ingebouwd zitten


  Maak melding

 22. voor mij is simons een van de grootste verraders van suriname
  zij heeft altijd in het belang van bouta en zijn zooi gewerkt en nooit in het belang van suriname
  ze denkt dat ze zelf geen moorden heeft gepleegd en daarom buiten schot blijft
  maar ook zij moet zeker berecht worden voor hoog verraad
  aan alles komt een einde, ook aan terrorista simons die alle moorden, diefstallen enz onder de tafel probeert te schuiven
  het handboek, hoe moet ik een volk onderdrukken en kapot maken kent zij uit haar hoofd.


  Maak melding

 23. Nu pas gaan de ogen van Belfort open.Nu hij het zelf voelt.Simons is een dictator. Ze is partijdig bezig en dient de NDP .De rest krijgtv geen 1cm de ruimte om hun zegje te doen in het parlement. Ze maakt ze gauw monddood en zorgt ervoor dat de oppositie geen kans krijgt om 2x hetzelfde vraag te stellen.Anderen worden uit de zaal verwijderd.Alleen wat de coalitie op Eigen agenda heeft mogen van Simons cito behandeld en uitgevoerd worden zoals..bouta amnestie,IMF,artikel 148.
  Zij dient het partijbelang van de coalitie en ze moet eruit geschopt worden.Ze is een nobody net als chitan en sapoen!Die zitten daar voor de formaliteit namens hun partij maar dienen de andere.Schandalig dat we zulke grapjassen en verraders nog tolereren in het DNA.


  Maak melding

 24. balfort bilfort boelfort heeft zijn zegje gedaan , na eerst 5 jaar lang boutas bana en jennifers poesje gelikt te hebben.
  hij lijkt op somo die eerst wou sterven voor de ndp , stemmen voor iamnasty en nu komt huilen als een kleine boeler.
  er zou een wet moeten komen dat mensen die zich op het politieke vlak willen begeven eerst een psychologische test moeten doen.
  lijkt wel of het parlement een dependance is van het pcs.


  Maak melding

 25. @RobG
  Geen van de ndp mini-sters is het waard minister te zijn.
  Belfort is niet meer waard dan Misiedjan en omgekeerd.
  Beiden zijn hulpeloze gevalletjes als de rest van de ndpers. Maar goed je hoort Belfort niet smeken om amnestie noch om vergiffenis.en hij heeft 4 burgers geexecuteerd in de straten van Paramaribo. Wij gaan hem niet vergeven ,hij gaat zijjn straf niet ontlopen.Nu Belfort tot in zijn botten voelt ziet hij in dat hij eerder slecht bezig was.Goed voor ons maar natuurlijk lastig voor hem. Hij heeft geen uitweg meer. Hij geeft zelf toe hoe negatief de ndp voor land en volk is,


  Maak melding

 26. “Het in elkaar frutselen van een zogenaamde wet om overlopers te behouden, deze wet met de meeste spoed indienen en tot na middernacht in de ochtenduren behandelen en aannemen, waarbij deze wet met terug werkende kracht moet werken. Middels al deze wandaden heeft president Desi Bouterse Suriname weer te schande gezet”, zegt gewezen diplomaat en politicus Arnold Kruisland. “Dit is in strijd met elk rechtsbeginsel en heeft voor het eerst plaatsgevonden in de Surinaamse geschiedenis”, aldus de politicus tegenover Dagblad Suriname. Hij heeft er geen woorden voor om uit te drukken hoe verschrikkelijk deze handeling uitgedrukt moet worden. “Het is een verkapte vorm van dictatuur, Bouterse maakt misbruik van het parlement en de Grondwet.” Bouterse heeft dezelfde modus operandus gehanteerd als de zogenaamde amnestiewet. “Een wetsproduct om zijn eigen hachje te redden opeens op een blauwe maandag indienen, met de meeste spoed behandelen en aannemen.”

  Kruisland waarschuwt ervoor dat Suriname al koerst richting Venezuela waar de dictator Hugo Chavez ook voor zijn leven lang president wilde blijven van dat land. “Het moet ons niet verbazen dat Bouterse een wetsproduct in elkaar plakt dat vanwege de financiële crisis in het land hij zijn regeerperiode met nog vijf jaren verlengt, zonder dat er verkiezingen worden gehouden. En wanneer het volk in opstand komt, wordt de noodsituatie afgekondigd”, houdt de politicus de krant voor. Volgens hem moet het volk niet uit het oog verliezen dat Bouterse best wel in staat is om deze handelingen te plegen. De amnestiewet en de wet beëindigen lidmaatschap DNA-leden zijn het bewijs dat wetten op heel slinkse en sluwe manier ingediend, behandeld een aangenomen worden, zonder enige rekening te houden met de gevoelens van de bevolking.

  De coalitie in het parlement, de parlementsleden en de overlopers die voor deze wetten stemmen, worden door Kruisland bekritiseerd. “Ze zijn lafbekken, kunnen zij niet aanvoelen dat het niet kan, of zijn zij bereid alles te doen, slechts voor het beschermen van hun eigen hachje? Een president en een parlement die zichzelf respecteren zouden nimmer deze wetsproducten indienen en behandelen”, zegt Kruisland fel. Hij vindt het ook schandelijk dat de advocaten van de parlementsvoorzitter en de twee overlopers van de PL, Sapoen en Chitan, opzettelijk om uitstel hebben gevraagd. Het geheel scheen van tevoren geregisseerd te zijn. In de periode van het uitstel is met de meeste spoed de wet ingediend en behandeld, nog voordat er vonnis kon worden gewezen. “Bouterse kan niet de pg de opdracht geven om het proces te stoppen.” Volgens Kruisland betreft het een civiele proces dat voortgang moet vinden.

  Asha Gajadien-Bhagwat


  Maak melding

 27. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR BEWUSTWORDING……INZICHT EN VERANDERING!

  @ Water naar zee, ja als hulpverlener dient men in algemeen belang te werken. Blijkt dat vele hulpverlenende instanties vaak volgens bepaalde systemen en oude patronen nog werken waar de client vaak geen baat bij heeft.. Veel mensen zijn heden ten dage ook teleurgesteld in de hulpverlening, en in Suriname zal dit misschien ook het geval zijn! Hoe jonger men goede hulp kan krijgen, hoe beter!

  Het zou zeker al een hoop schelen als men zich ook open zou stellen voor advies van buitenaf omtrent een ander manier van werken, en waarbij de hulpvrager ook meer baat kan hebben en de samenleving!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 28. Waar deze coalitie en de president Sur.naartoe heeft gebracht,komt het in de eerst komende eeuwen niet goed met het land.
  Eerst gaat het volk in grotten wonen voor er een beweging opwaarts komt.Niet eerder.


  Maak melding

 29. @RobG

  We kunnen het weer eens eens zijn. Belfort is slechts een grote grap in alles wat hij doet.

  Ik vind het daarom Komisch dat u zijn voorganger Miesadjan, die hij na wat gedoe rond om faciliteren, moest vervangen nu als de beste minister beschouwd. Heeft de President die als enige over de benoeming gaat dan geen geweldige beoordelingsfout gemaakt.

  Weet u hoeveel zaken meneer Miesidjan namens de republiek bij het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens verloren heeft als raadsman voor / namens de republiek.
  De rastaman treed op in de grondkwesties en verliest permanent dus zo goed is hij nu ook weer niet.

  Beste RobG let wel op uw uitspraken want het ene impliceert het andere namelijk dat de President een grappenmaker tot opvolger van wat u de beste noemt. De beste is echter gesneuveld over rare grond aanvragen door zijn partner.


  Maak melding

 30. @ray

  NDP is Jenny haar roots als ik het zo mag benadrukken.
  Toen Ram Sardjoe jaren voorzitter was werd het front bevoorrecht.20jr achtereen sprak hij ook hun taal.Waarover kletsen wij!!


  Maak melding

 31. @ray
  Jij zit Belfort te lofprijzen. Ben je vergeten wie zijn partijleider is??
  Jaaa Lonnie Brunsi bankovervaller, moordenaar, verkrachter, Vader van 100 kids.
  Het zou Belfort sieren in een andere partij dan Abop te stappen en daarna zn kwabbes open te sperren.

  Hij gedraagt zich net een verwende kleine jongen die geen lollie krijgt.media geilerd en verwijfde donder.
  lever kritiek maar bovenal correct en opbouwend.zolang hij ook nog deel uitmaakt van abop moet ie niet zeuren over de NDP. Geen haar beter.
  hij moet oppassen dat Lonnie met Bouta in zee gaat 2020 en hem uitsluit. Einde gelul !!


  Maak melding

 32. Belfort heeft er de pest in dat hij geen minister meer mag spelen vandaar dat hij wild om zich heen slaat.
  Simons is een parlementsvoorzitter onwaardig bij gebrek aan neutraliteit.
  Suriname heeft geen afzetprocedure voor een president die telkens ongeloofwaardig overkomt maar ook geen afzetprocedure van een overduidelijk partijdige voorzitter van DNA wat in feite een smerige teringbende is die niks presteert maar slechts voor eigen belangen (incl. belangenverstrengelingen) plaats mogen nemen onder de noemer van parlementariërs. Een grote schijtzooi als DNA bestaat nergens anders dan alleen in SU.


  Maak melding

 33. A no Bouta schuld of NDP schuld maar na a dong volk foe Sranang .. A volk foe Sranang e ser ing egi ma .. Waar zijn die 50 SRD koeien nu !! Laat zij op straat komen met hun paarse pet en paarse shirt en paarse plu .. Mik ding baar now “we gaan voor 5 !!” “We hebben een leider nodig, Bouterse is onze leider” .. Bouterse hoeder van 50 srd koeien !!


  Maak melding

 34. Vervolging zal niet uitblijven na het tijdperk Bouterse.
  Velen zullen in zijn val meegetrokken worden.
  Bouterse heeft niets met anderen alleen hij zelf is belangrijk, om buiten de gevangenis te blijven en in weelde tot zijn dood te leven. Zijn familie in weelde achter te laten.
  Dat hij daarvoor anderen opoffert en gebruikt is niet iedereen duidelijk. Dus zal vervolging en confiscatie van goederen en geld niet uitblijven voor velen die hem nu slaafs achtervolgen en speciaal voor van de vz dna, dat is het antwoord wat de gemeenschap uw geeft na jaren van misleiding en uitkleding.


  Maak melding

 35. Democratie omver helpen doet niet alleen de ndp.Ook de abop en de pl hebben meegeholpen aan de toestand waarin wij nu verkeren.Nps door hun hooghartig optreden hebben ze moeten inboeten op hun zetels.


  Maak melding

 36. LICHT&WAARHEID de feiten zijn zichtbaar moet ook realistisch blijven om niet water naar zee te blijven dragen ik zoals zo velen hebben energie geld matriaal en aandacht met liefde geschonken aan de kinderen van ons volk en de ouderen maar ben tot besef gekomen dat dit een ontzettende massaaal volks probleem traumatische achterstand stand is het hele volk moet her opgevoed worden en in de realiteit blijven 80% is gebruikt misbruik verwaarloosd in de kinderjaren jongens/meisjes de feiten spelen nog steeds het is te gek voor woorden dat de hulpverlening ook geen kans van slagen heeft omdat de hele samenleving verstoord is


  Maak melding

 37. PRESIDENTEN
  De president van Nederl, Amerika en Sur
  mogen een vraag aan
  God stellen.
  Dus Obama vraagt aan
  God: wanneer gaat het
  weer goed met de Am.
  economie?
  Antw. God: over 40 jr
  Maak je hele maal geen zorgen.Obama
  begint te huilen en
  zegt maar dat maak ik
  niet meer mee!
  Even later is Rutte aan
  de beurt en hij vraagt:
  Wanneer gaat het goed
  met de Nederlandse
  economie!Antw.God
  over 80 jr maak je maar geen zorgen.
  Rutte barst in huilen en
  zegt: maar dat maak ik
  niet meer mee!
  En dan is Bouterse aan
  de beurt.Ook hij vraagt
  wanneer gaat het goed
  met de Surinaamse
  economie?
  Toen begon God te
  huilen en zei
  DAT MAAK ZELF IK NIET
  MEER MEE !!!!


  Maak melding

 38. Mij houden ze niet voor de gek..Brunswijk,SOMO,Belfor enz enz zolang ze met de NDP/DDB kunnen meedoen meedenken,meevreten dan hoor je ze niet.Zodra het niet meer voor ze lukt of ze worden eruit gezet,afgeserveert dan gaan ze zgn.de kant van het volk kiezen.Altijd het zelfde liedje.Ze weten dat ze bij de volgende verkiezing en de volksstemmen nodig hebben om weer bij de kas te kunnen om zo zichzelf te verrijken.Je krijgt een shot..nooit meer op deze gasten stemmen.Laat Lonnie weer zijn cassave brood eten ..niets mis mee.


  Maak melding

 39. Dankzij oerdom tot op het bot paarse idioten regeren de boutisten wederom als paars bezeten demonen het land. Na soso lobi a didibri lijder foe deng oerdomme paarse aanhangers sa baas e mek deng ka. Welke kant gaat het op……………HAITI 2.


  Maak melding

 40. Binnenkort komt de NDP-meute met een terugroepwet voor eigendommen van ALLE NIET-NDP-ERS !

  De NDPers juichen, de MEERDERHEID in de DNA heeft de
  wet goedgekeurd ! DUSSSS………………., NEKS NO FOUT !

  LEVE DE NIEUWE NDP-SLAVERNIJ !!!!!


  Maak melding

 41. Belfort speelt de hamer rol voor de ABOP. Hij hamert wel goed op JusPol. Hij is nog niet zo goed als de 2 VHPers.

  De NDP voorzitter maakt wel gebruik van de meerderheid.in het parlement. Ik wel het blokken van Obama regering gezien.
  In Nederland is blokken ook toegestaan. Maar op deze manier
  blokken is wel a-democratisch en diktatoriaal handelen. In voetbal zou je zeggen viestie play waar je de botten hoort kraken. Een regime change is hard nodig.


  Maak melding

 42. Ogen gaan vaak open wanneer de belangen in conflict raken. Zolang dat niet het geval was, was Simons als een God voor Belfort. Blijkbaar kon hij toen niet zien, horen en oordelen.


  Maak melding

 43. @Licht en Waarheid maken Vrij…..
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HALLO,JIJ KRAALTJES & SPIEGELTJES VERKOPER HOUD TOCH JOU HYPOCRIETE MOND DICHT.


  Maak melding

 44. @Jopie
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ALS JULLIE AAN PRES KOMEN,DANG WO SIE DING PAARS TORIE TAPA STRAATIE,..MIE BAAR JOE !


  Maak melding

 45. houdt vol mensen,, je eigen belang is het meest belangrijke..

  denk aan je moeng tapoe..

  het land, het volk zal jou een worst wezen, alleen als jou belangen gediend wordt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.