Donaties voor Huize Ashiana in Suriname

27

De Suriname Chinese Youth Ferderation heeft Huize Ashiana in Suriname eergisteren voorzien van pakketen met levensmiddelen ter waarde van srd 25.000. Van NV Kirpalani kreeg het bejaardenhuis een symbolische check ter waarde van srd 10.000.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Bedankt gevers,
  Ik ben blij voor de mensen die in Nederland zitten.
  Als bejaarde heb je hier letterlijk niets.
  Tenzij je een goed pensioen in het buitenland hebt opgebouwd.
  Wel Surinamers ik leef met jullie mee.
  Kan verlopig ook niets missen omdat het leven ook elders duur is.
  Kan met nathouden en drogen mijn rekeningen betalen.
  Jammer maar zolang Bouterse aan de macht is zullen jullie blijven bedelen.
  China en Kirpalani bedankt.


  Maak melding

 2. Zonder hulp van externe organisaties ben je aan de goden overgeleverd in dat land, want van de criminele paarse rioolrattenregering hoef je als volk niets te verwachten.


  Maak melding

 3. Daar zit de boef allang op te wachten!!

  De Burgers kunnen het niet aanzien hoe deze mensen pinaren, ze moeten het ingrijpen! ik zou dat ook gedaan hebben.

  Wel in het vreten van de boef virodaan verstoppen!!

  Gulle gevers dankie hoor!!!


  Maak melding

 4. De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan heeft vandaag 50 mountainbikes geschonken aan het Korps Politie Suriname. Er zijn ook 50 sets van handschoenen, helmen, zakken en bakens gedoneerd. De donatie komt van de afdeling International Narcotics and Law Enforcement Affairs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
  starnieuws

  bouta en die andere dagu’s hebben zich zelf rijk gestolen en van suriname een bedel natie gemaakt
  verkoop al die honden hun huizen en gestolen gronden


  Maak melding

 5. Whahahaha om je dood te schamen als regering en volk en de politie de afdankertjes waarschijnlijk hopend… dat huize ASHIANA het verdeeld met de andere tekortkomende HUIZEN met kindertjes WE STAAN ERBIJ EN KEKEN ER NA we praten en praten en komen niet in actie


  Maak melding

 6. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR EERLIJKHEID….ZUIVERING EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Een GOEDE DAAD van de twee Gevers!,
  maar, wanneer gaat Desi Bouterse z’n dure villa verkopen?
  Wanneer gaat hij OPENHEID van zaken geven over al z’n RIJKDOMMEN die hij de afgelopen jaren heeft VERGAARD, en dat weer terug AAN HET VOLK AFSTAAN?

  Wanneer geeft hij OPENHEID van zaken over projecten die hij aan familie en vrienden heeft uitbesteed?

  Wanneer gaan alle ministers EEN DEEL VAN HUN SALARIS en VERGAARDE RIJKDOMMEN AFSTAAN aan de Sociaal zwakkeren? EN TOEGEVEN dat deze REGERING HOORT OP TE STAPPEN!

  Er is flink met geld gesmeten, en velen in het land hebben nu nauwelijks te eten! Zeer triest!

  Een president/ overheid die niet goed in kinderen en ouderen investeert…. is NIET geschikt om te regeren!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 7. De mensen die commentaar hadden op de suggestie dat de
  surinamers hun eigen groenten tuin kunnen aanleggen::

  De bewoners van Huize Ashiana gaan hun eigen groenten verbouwen (zelfvoorzienend, net als defensie) met het geld dat ze van NV Kirpalani hebben ontvangen.

  Dank aan de hulp verstrekkers voor het geven van Noodhulp!!!

  Het is de hopen dat de schaamteloze Paarse aanhangers en bestuurder die in het tehuis werken de spullen niet inpikken.

  Het zijn rovers die overal hebben toegeslagen en nog steeds de kans pakken om opnieuw toe te slaan.


  Maak melding

 8. @Sam
  Tja ik zie geen enkel senioren burger van 60 jaar en ouder aan tuin -en of landbouw doen te huize ashiana. Ze gaan daar niet om te werken op het veld maar om te rusten van hun oude dagen. En dat van de militairen….nou ja nu ze niks te doen hebben kunnen ze aan landbouw gaan doen om hun maag te vullen want onze belasting centen krijgen ze niet. Zekunnen de naam memre boekoe kazerne rustig verandere in Memre boekoe MARKT,en ik zal geen enkel bezwaar hebben hiermee.


  Maak melding

 9. @ Ray,

  ben je echt dom of gewoon stront, stront eigenwijs.
  AUB de berichten lin de krnaten lezen voor je post.

  “Kenneth Kross, woordvoerder van Kirpalani, zei bij de overhandiging van de cheque aan Huize Ashiana dat de keuze op deze instelling is gevallen, omdat deze een bijzonder project heeft: het aanleggen van een eigen moestuin. Hij stelde dat het tuinbouwproject een voorbeeld is voor de samenleving, maar ook voordelen zal hebben voor het tehuis zelf. Het doel ervan is namelijk om de seniore burgers in het tehuis te motiveren om te planten en zo te voorzien in hun eigen behoeften. Zij kunnen door het tuinieren fit blijven en zijn in staat om uit eigen tuin en dus gezond te eten. Bijkomend voordeel is dat het tehuis niet veel hoeft te investeren in de aanschaf van voeding. De seniore burgers zullen planten op een perceel van een halve hectare, dat eigendom is van het tehuis. Dit is een project dat graag door Kirpalani’s wordt ondersteund. Leuk detail was dat één van de bewoonsters van Huize Ashiana””


  Maak melding

 10. Het zijn wel de nazaten van de chinezen, de javanen en de hindustanen die schenken aan de behoeftige Surinamers.

  En wie worden het meest gescholden. De nazaten van de slaven schelden immer, vooral op de hindustanen.
  Waar zijn deze mensen als het gaat om de mensen die hulp kunnen gebruiken, te steunen?

  Het is een goed initiatief dat bewoners van huize Ashiana die nog goed ter been zijn, hun eigen groenten gaan planten.
  Misschien dat er land- dan wel tuinbouwers zijn die de bewoners daarmee op weg willen helpen.

  Ik woon niet in Suriname anders zou ik mijn hulp aanbieden, door samen met de bewoners te planten en alles wat er nog meer bij komt kijken.


  Maak melding

 11. Breaking news;
  Na het optreden van Lucky Dub in het Flamboyant Park, kondigen wij de show aan van Bob Marley en the Wailers met in het voorprogramma Max Nijman en Lieve Hugo.


  Maak melding

 12. @ Jiyani,

  Goede intenties !!
  Als je met vakantie in Suriname bent kan je als vrijwilliger je bijdrage leveren door enkele uren cq dagen een handje te helpen in een sociale instelling cq kinderopvanghuis . Dat zou mooi zijn !!!


  Maak melding

 13. Jim Reeves ik kon het niet nalaten te schaterlachen maar dan echt…..Jiyani..Ik heb het altijd vreemd gevonden waarom de creolen dat deden in mijn tijd in suriname als vreemde heb ik vriendelijkheid hulp/gast vrijheid/glas water ontvangen van de Hindustaan javan indiaan djoekas en halve gekken dan van mijn eigen creoolse heeel vreemd ik heb nooit een hindustaan djoeka of javaan een neger horen uitschelden wel hetgebaar van naaste liefde bij hun gezien en alles in eigen waarde laten bij de neger hoorde ik wel klanken van discriminatie ipv dat men een voorbeeld neem aan hun broeders/landgenoten whahaha mijn ervaring in eigelijk vreemd land was een cultuurschock en een hele les en ervaring rijker betreft de mentaliteit van mijn creoolse volk GOD BLESS IAM STILL GOING STRONG en alles wat ik aan energie geld en matriaal gegeven heb aan ze is uit liefde EN TOCH HEBBEN ZE ME GEDISCRIMINEERD en geprobeerd me ten Val te brengen zo kortzichtig als ze zijn IK HEB NOG STEEDS DE ARME KINDEREN DAAR LIEF ondanks het Handel en wandel van de ouderen


  Maak melding

 14. Zo , wanneer komen Brunswijk, Tigri Barba en Somo in actie om een wezenlijke donatie te doen aan andere instellingen/tehuizen en kindertehuizen die een schrijnend tekort hebben aan alles, zonder te kijken naar de samensteling van de noodlijdenden of ze op hen lijken ??
  Vooral voor Somo geldt dat !!!!
  Hij benoemde toch alleen maar mensen op de Ministeries die op hem leken??
  Moeten wij een boekje open doen hoe hij en mensen die op hem lijken sjoemelden met gronduitgifte???
  Jammer dat een persoon als Vene, niet was opgetreden;maar gedane zaken kun je niet keren.
  Hopelijk kunnen de deskundigen van NPS/VHP, als het zover is , Suriname weer op spoor zetten, met ondersteuning van de Surinamers die het goed menen met land en volk !!


  Maak melding

 15. Bedankt Chinese community en Kirpalani. 25000 srds aan goederen is niet niks. Bouterse moni no de. De gift van Kirpalani voor de moestijn werkt langer door. Ik weet niet hoe groot een halve hectare is, maar als je vrucht bomen aan de grens plant kan bewoners van 5 jaar later er van genieten.
  LVV kan wel jonge boomen doneren.

  Dit moestuin model moet als er grond is toegepast worden op alle instellingen voor ouderen en jongeren. Als therapie en lichamelijke oefening. Niet een verplichte activiteit. dan krijgt het een negatieve betekenis.


  Maak melding

 16. Dank voor uw positieve bijdrage. In elk geval goed initiatief. Zij die aan de andere kant zitten, stuur wat zaden, handschoenen,tuinscharen, tuinboeken, etc. etc. en gebruik dit medium niet voor scheld kannodes. Legt geen zoden aan de dijk. CHINA / KIRPALANI……
  bedankt. Geniet navolging en daar werkt mijn zus uit Nederland ook aan mee.


  Maak melding

 17. @ tunggak

  Het moestuin model is neit nieuw.

  LPI aan de cultuurtuinlaan had/heeft een groot terrein.
  De patiënten planten van alles en nog wat en maakte de organisatie zelfvoorzienend.

  Helaas is heel veel tijdens de jaren 80 kappot gemaakt en verloren gegaan.
  Of het nog steeds gebeurd waag ik te betwijfelen.


  Maak melding

 18. @Sam
  Jij wordt ook blij met elke nieuws die nog gebeuren moet,waarvan je ooggetuige moet zijn die nog komen moet.Zien is geloven!
  Npogmaals als de oudjes van Ashiana zelf in hun levens behoeften konden voorzien zouden ze vandaag de dag niet daar zitten maar thuis!
  Verzorgingste huizen is net een internaat voor de oudjes die gedumpt worden daar door hun familieleden die hun niet thuis willen en als een last zien.
  Ga jij eerst na wat een verzorgingshuis is,idioot!!


  Maak melding

 19. @Tungak,
  Je slaat de spijer op de kop !! Dit is juist niet en “vi” geven maar “een hengel/visnet” voor langdurig profijt (dus ook geen roofbouw).
  Minister van LVV, waar blijft nu je donatie van enkele vruchtbomen, met begeleiding bij planten/verzorging?? We weten dat “a-no-so-kaw-ka-e-fat-koro” maar over ca 3jr zullen ze zeker enkele vruchten plukken of onder de bomen kunnen relaxen.
  @ sam,
  Ze hadden ook koeien en grote witte zoete patat !!!
  Alles is na zijn malle moer !!


  Maak melding

 20. Hallo, het is niet China die iets geschonken heeft, maar een Surinaams Chinese organisatie.
  Je zegt toch ook niet dat India iets geeschonken heeft wanneer Kirpalani het gaf?

  Het land is failliet en burgers zijn nu aangewezen op hun medeburgers. De een berooft z’n medeburger, de ander helpt ze. Het is maar net wat voor verstand iemand heeft. De rgeerders hebben in ieder geval een groot gebrek aan kunde en verstand en moraliteit.


  Maak melding

 21. En wij blijven dit maar ook accepteren…broeders word eens wakker…jullie doen als er niets aan de hand is…of hebben jullie genoeg families in het buitenland zitten waar jullie ook je hand voor op gaat houden…ik snap jullie niet…fa waka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.