vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo: mijn partijrecht is weggeroofd

Somohardjo: mijn partijrecht is weggeroofd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 aug – “Mijn partijrecht is weggeroofd.” Dit zegt Paul Somohardjo, partijleider van Pertjajah Luhur, PL. De wet op het terugroeprecht is zodanig gewijzigd dat politieke partijen niet zonder meer afvallige parlementariërs kunnen terugroepen. Het is tegen alle democratische principes.

Het gevoel dat de scheiding der machten op de schroothoop is beland, neemt meer en meer over. “Terwijl de rechterlijke macht wordt onderdrukt, zit de wetgevende macht op de schoot van de uitvoerende macht”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. De wet is alleen veranderd omdat het de coalitie op dit moment zo uitkomt. PL kan Diepakoemar Chitan en Raymond Saapoen niet meer terugroepen.

Tenminste, is PL inderdaad haar partijrecht kwijt als ook de rechter de wet erkent. Dat laatste moet nog blijken. Aangezien de zaak Sapoen en Chitan voor de wetswijziging speelde, zou de wet er geen vat op mogen hebben. “Straks komen er geen investeerders meer naar Suriname, wanneer wetten met terugwerkende kracht worden aangenomen’, aldus Somohardjo. Hij weet zeker dat een nieuwe regering de wet zal intrekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

79 REACTIES
  1. Somo; je was vergeten een partij document op te maken waarin de partij rechten zijn vastgesteld.
    Jij was zelf een landverrader, je koos het haze pad naar de moordenaar toe om zijn pik te pijpen in de vorige regime. Eind stand hij is gesodemieterd en deelde zijn emoties met de V7. Hij komt erg ongeloofwaardig over onder de javaanse gemeenschap en mag dit keer vreselijk gaan boeten.
    Maar goed ; doordat de terugroep wet geen grip meer heeft, waarbij de 2 landverraders stevig op de zadel zit , is de weg naar de verdoemenis volledig geplaveid voor de bevolking van ons gelief land. Dictatuur !!!! Het Chavez syndroom!! Die wilde de wetten aanpassen om eeuwig president te worden en dat gaat nu gebeuren in su.


    Maak melding
  2. Ja, Soma het heeft lang op zich laten wachten, dit is de prijs die betaald om er mee te stemmen met een nep-amnestie. Om vermeende moordenaars te vrijwaren voor strafvervolging.
    Een parlement wat voor een amnestie stemt om een persoon buiten strafvervolging te houden, is een besmet parlement.
    Als oudje in de politiek had je het kunnen weten. De vz van het parlement staat niet boven de partijen en is de grootste voorvechter van heers en verdeel namens haar baas.
    Er komt een tijd na Bouterse dan zullen zij de prijs gaan betalen net als jij.


    Maak melding
  3. wat er mis is in het land op dit moment er is geen leider die echt stelling durft te nemen voor het land en aller partijen om het in ze geheel te leider en de regering blokkeren deze leider moet zo snel mogelijk het voor touw nemen en samen met het volk de besluit nemen wat er moet gebeuren en niet weken kijken en aan zien binnen 24 uur besluit nemen en dan land plat gooien en aftreden eisen van ndp en bouterse want als bouterse nog langer blijft zitten meer schade voor het land echt waar het kan niet het mag niet ik hou van me land het is erg om te zien wat het land achter uit gaat wat venetiaan heeft op gebouwdt wat in een mum van tijd afgebroken leve nieuwfront leve nps leve de echte president voor land en volk venetiaan met hart en ziel voor het land


    Maak melding
  4. ““Straks komen er geen investeerders meer naar Suriname, wanneer wetten met terugwerkende kracht worden aangenomen’, aldus Somohardjo.”
    Het kan erger en het zal erger worden.
    Twee opmerkingen:
    – een groep niet al te snuggere figuren (politici genaamd) willen en zullen, als de wet rechtsgeldig wordt verklaard, voortaan recht gaan spreken. Waarom zou je rechten moeten hebben gestudeerd?
    – Niet alleen zullen nieuwe investeerders wegblijven, ook bestaande investeerders zullen flink gaan nadenken en wellicht besluiten om hun bezittingen van de hand te doen. Aangezien het iedere dag onzekerder wordt wat er nu weer voor onheil op je af zal komen.
    Beleggers/investeerders (twee verschillende groepen) zullen Su de rug toekeren.

    Ik denk dat het, ondanks het gevaar waar Mohammed gisteren op wees, verstandig is om je geld niet op de bank te laten. Haal het weg!
    Voordat je het weet wordt, als de financiële nood hoog is, je tegoed afgepakt en heb je het nakijken.
    In Su hebben ze vaak de neiging te wijzen naar Nederland en de VS. Welnu, Dijsselbloem heeft het hier ook gedaan met SNS.


    Maak melding
  5. Vindt je het gek, dat je rechten ook wordt weggeroofd!! het is toch een roversbendeland!!

    Schiet DeDolleBoef aan flarden!! probleem is zo opgelost en alle Surinamers zijn meer dan zeer gelukkig!!!


    Maak melding
  6. Bouta zit al de wetten te veranderen
    Straks komt er een wet dat bouta v hele
    Leven pres blijft!
    Watch out!
    Su gaat al richting haitie!!!!!!
    Helppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  7. En nu snel, overnight een wet in elkaar timmeren, om alle achterstallige tegoeden aan aannemers, bus- en bootvervoerders, kwijt te schelden.
    We hebben de meerderheid en de coalitie in het parlement stemt toch maar blindelings wat hun wordt opgedragen.
    Sang e pasa in mi swit Sranan?
    A kondre no swit moro fu tang, boit gi dem bigiwan nanga dem famirie ini na Nationale Devaluatie Partij.


    Maak melding
  8. He Roberto, kom we gaan poepsexe. we halen papa Somo erbij en maken er een viespotje van:) jij mag Papa Somo beffe en ik doe eens een poepie in je mondje.


    Maak melding
  9. kwik snekie a trong aboma

    gaan jullie voor nog eens vijf ! dadelijk als er ook geen toeristen meer komen vanwege de toenemende criminaliteit dan a keba

    de 2e en 3e generatie Surneds heeft minder binding met met Suriname en dan houdt het sturen van pakketten en geld ook op.

    einde verhaal want zij zijn toch de grootste groep vakantie-bezoekers .

    maak je alvast op voor Surhaiti .

    kies Somo moi . hij is niet alleen van voren genaaid maar nu ook van achter . sterkte hoor Paulette Somo.


    Maak melding
  10. Het gezegde luid ( GELD STINKT NIET)De westerse landen hebben een hekel aan deze leiders en toch worden er zaken gedaan met deze landen:Poetin-Rusland,Recep Tayyip Erdogan-Turkije,Porosjenko-Oekraine,Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed-Saudi Arabie.Nogmaals kijk naar het gezegde 1 regel.En we gaan ook terug naar het verleden denk maar aan de bloed diamanten in het wereld deel AFRIKA.


    Maak melding
  11. Somo ,vecht terug en hard ook .Betrek het Internationaal gerechtshof erbij.Laat de wereld wetenn dat het goed fout gaat in Suriname.Verschrikkelijk die ,2 onbeschaamde vlegels chitan en sapoen ,die verkopen nog hun ouders aan de duivel en de prjs is wat….genade vinden in de ogen van een moordenaar!De oppositie is verzwakt. Chitan en sapoen gaan alleen voor de coalitie stemmen.Zogenaamd zitten ze daar voor de PL.
    Vecht terug Somo!!!


    Maak melding
  12. Don’t get me wrong, Somo is een onbetrouwbare javaan, het zit in zijn genen.
    Bouterse van zijn kant zal ook niet veel veranderen.
    Hij is degene die tegen elke prijs parlementariers probeert om te kopen om zijn enge persoonlijke belangen te dienen.


    Maak melding
  13. geachte Heer Somohardjo

    U heeft dit zelf mogelijk gemaakt. Aan u de schone taak om er een einde aan te maken met alle middelen die Allah u gegeven heeft.

    Er zit waarschijnlijk weinig anders op dan internationale rechtshulp in te roepen zodra de rechters zich uit deze tragedie terug trekken.

    Nodig aub de internationale gemeenschap uit om een oordeel te velen over deze vorm van dictatuur.

    Zelfs China steekt geen hand meer uit. Zie dat men al 3 jaar aan het onderhandelen is over Dalian IV zonder enig zicht op een goede afloop.


    Maak melding
  14. Deze WET is JUIST voor ALLE DEMOCRATISCHE PRINCIPES. En onze GEESTESZIEKE Paé beweert het tegenovergestelde. Als Somo Pa moet zeggen, zegt ie Ma. Hij poetst zijn tanden met een schoenenborstel en z’n schoenen met een tndenborstel.

    POWER to the PEOPLE!

    Do the RIGHT thing!


    Maak melding
  15. Moordenaar for pres ja!
    Koers gaat richting 1 op 10
    Alladol winkelsluiting
    Prijsstijging etc.
    Moro ey doro
    Er moet 220v stroom in bouta reet gezet worden ja!!!!!
    Deze man kan gekroond worden tot manipulator v het jaar!!!!! Sjodemieter!


    Maak melding
  16. Bouta manipulator v het jaar!
    Volksbedrieger
    Volksmisleider
    Door omkoping en fraude ie win a ka verkiezing
    En nu komt het karma karma karma
    Me bar joe!
    Su volk gaat richting africa!


    Maak melding
  17. @Kruwa

    Verwijten kan je altijd later maken.Op dit moment is het Somo die lef toont.Als hij kan breken kan hij maken ook!
    Mijn zegen heeft Somo om door te gaan met de strijd!!
    Als we hem gaan afkraken geloof me.er gaat niemand meer te vinden zijn die het gevecht namens ons zal uitvechten.Dan beginnen we weer bij het begin,Somo heeft
    ons een eind verder geholpen.
    Hup somo ,hup

    Troost je ,
    Somo heeft niemand vermoord en noch prijkt hij op internationale opsporingslijsten


    Maak melding
  18. @Do the wrong thing

    Je woont in een dictatuur en je lijder is een dictator.
    Je hebt geen kaas gegeten van Democraie,je weet niet eens hoe Democratie eruit ziet,
    Somo heeft beiden meegemaakt en heden kiest hij vooor democratie,
    Hou voortaan je dome meningen voor jezelf!


    Maak melding
  19. Somo dit, Somo dat Somo is de Man zonder de Javanen en Hidustanen waren in de Sur.markten geen groenten en fruit te krijgen misschien alleen Awara,Maripa en Knepa.


    Maak melding
  20. Pico, jij slaat de planke helemaal mis met de bewering dat investeerders weg zullen blijven. Onder de regeringen van Venetiaan en Sardjoe zag men ook de investeerders wegblijven. Er werden diverse reizen naar India ondernomen om investeerders aan te trekken maar de Indiase ondernemers liepen Suriname voorbij en gingen liever investeren in Brazilië, Peru, Uruquay,enz. Het valt me op dat jullie het echte probleem, de oorzaak dat investeerders wegblijven, niet durven te benoemen.

    Het probleem in Suriname ligt aan de hoge arbeidskosten gekoppeld aan een matig producerende beroepsbevolking en de macht van de vakbonden. De hoogte van de lonen van de arbeiders in Suriname behoort tot de top van het Caribische gebied terwijl deze arbeiders minder arbeidsuren maken en minder produceren. De vakbonden stimuleren dit proces van hoge looneisen terwijl de arbeidsproductiviteit niet in overeenstemming is met de uitbetaalde lonen. Er is dus veel werk te doen in Suriname.Jullie van de oppositie moeten maar minder gebruikmaken van goedkope retoriek en wees sterk door de harde punten te benoemen.


    Maak melding
  21. Ray(tje), jij voelt je als een vis in het water in jouw Waterkant.net speeltuin. Wijlen Cabaretier Harold Braam zou tegen je hebben gezegd: “sande ie né go troes loko”? Dan heb je op z’n minst iets te doen. Duizend van jou gaan in een dozijn, WARHOOFD.

    Somo is nu de GROTE BAAS van jou VHP – Valse Hoop op Paé-partij. Laat dat jou KOPZORG zijn. GEESTESZIEKE Somo geeft jou LABIELE Santhoki dagelijks GRATIS SABOTAGE-LESSEN. Alleen maar een BEDRIEGLIJKE en ZIEKE GEEST is daarvoor VEREIST.

    Do the RIGHT thing!


    Maak melding
  22. Somo en zijn partijrecht baja, welk partijrecht eigenlijk. Somo wilt 2 partijleden terugroepen om 2 leden van een andere partij in de DNA te krijgen, dit is partijrecht a la somo.

    somo was belast met het aantrekken van investeerders uit indonesie, hij heeft er niet 1 kunnen aantrekken, de investyeerders zijn altijd weggebleven.

    jojo wil internationale hulpvoor somo, nou dat is me wat hoor.

    We gaan de internationale hulpook maar met bewijzen bombarderen dat de terugroepwet door de front meerderheid is aangenomen in 2005 op een ondemocratische wijze nochtans.

    Somo misbruikt de procesrecht om zijn gelijk te halen, sommo heeft inmiddels bijna heel politiek Suriname voor het gerecht gebracht in zeker 15 rechtzaken en dit is het politiek antwoord. When you play with fire, you may get burned, don’t fuck with the NDP ze zijn machtig.


    Maak melding
  23. Niki damele bpk.Paul Somohardjo:
    1.Vokswinkel (stor damel tiyang miskin)
    2.AOW di ungga aken
    3.Internaat
    4.Bejaardebtehuis
    5.Computer cursisten
    6.Groot partij gebouw
    7.Bigisma day
    8.Ontwikkelings Commewijne
    9.Groot kinderbijslag.


    Maak melding
  24. Niki damele bpk.Paul Somohardjo:
    1.Vokswinkel (stor damel tiyang miskin)
    2.AOW di ungga aken
    3.Internaat
    4.Bejaardebtehuis
    5.Computer cursisten
    6.Groot partij gebouw
    7.Bigisma day
    8.Ontwikkelings Commewijne
    9.Groot kinderbijslag. Goblok.


    Maak melding
  25. Orang tua sayang,

    dit is een koekje van eigen deeg. Heeft u niet uw politieke vrienden in de steek gelaten door met de firma Bouta 5 jaar geleden in zee te gaan? JA!
    En heeft u niet de amnestiewet vol overgave verdedigd? JA!

    Waarom huilt u dan nu krokodillentranen? kesalahan sendiri. Uw eigen schuld.
    Het beste voor u is om asiel aan te vragen in Indonesie.


    Maak melding
  26. Goed om te weten
    Indonesia heeft:
    34 Provencie
    18000 eilanden
    8000 zijn bewoond
    240 miljoen inwoners (bevolking)
    300 bevolkingsgroepen
    290 talen dialecten.
    De lengte indo. 5100 km en de breedte is 25 km.
    De afstand Jakarta – Paramaribo is ongeveer 30.000 km.
    Batik Jl.Malioboro 10 km lang beide kanten van de weg mooie batik en eten heel goedkoop en ook op Pasar Bringhardjo zijn batik goedkoop. Ook op Jl. Pasarkembang eten heel goedkoop 10 km beide kanten van de weg.
    Alle Javanen zijn allemaal welkomt in Indonesia zonder visa voor twee maanden.
    onze stambomen/roots zitten in midden jawa en oost java, ze praten ngoko, kromo inggil en Engels.


    Maak melding
  27. Heel goedkoop naar Indonesia:
    Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
    Naar Indonesia met name Yogyakarta:
    Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
    kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
    visum e.20,- voor 90 dagen
    Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
    Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
    betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
    Jl.Pasarkembang
    Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
    kosten Rp.5000,=
    Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
    Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
    De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


    Maak melding
  28. €1083 uitkering Alleenstaande, met gezin e.1600,- per maand
    in Nederland.
    €297 huurtoeslag
    €72 zorgtoeslag
    €148 kindgebonden budget
    €79 alleenstaande ouderkorting
    €60 bijzonder kinderbijstand
    €168 kindertoeslag


    Maak melding
  29. Minister Jennifer van Dijk-Silos. (Foto: René Gompers)
    “Het is absoluut een gore leugen. Het is zo pijnlijk vind ik voor Suriname dat politieke partijen zich bedienen van leugens. Met betrekking tot de resolutie is de geheimhoudingsplicht opgeheven, omdat de resolutie in het ARS (Advertentieblad van de Republiek Suriname) gepubliceerd wordt. Dus er was geen reden om de resolutie geheim te houden. De opdracht die ik had, is leg dat uit aan het volk wat de resolutie is.”,,,,,,,,,,,,,,
    Monorath: “Minister Justitie is machtsdronken”
    04-07- 2016
    Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


    Maak melding
  30. RobG

    zoals gewoonlijk zit u weer helemaal mis en gaat u weer van de actualiteit terug naar 15 jaar geleden toen men net begonnen was de ramp van Wijdenbosch op te ruimen.

    Onder Venetiaan en Sardjoe kwamen naar de schaal van Suriname de investeerders wel.
    Denk maar eens aan de omvang van Dalian II en III. De huidige regering onderhandeld al 3 jaar over Dalian IV en heeft het nog steeds niet geregeld.
    Het is geen raadsel waarom

    IAM Gold is gekomen, Surgold/Newmont is gekomen onder die regeringen.
    Surgold vroeg voor 20% aandeel $ 100.000.000 van Suriname.
    Surgold claimde bij de regering Bouterse voor 25% maar liefst $ 225.000.000.
    Staatolie was gezond gefinancierd onder Venetiaan.
    Patamacca loopt al sinds 2004 en 3 F uit India was ook al voor 2010 in beeld.

    Zet daar aub tegenover wat er na 2010 toegevoegd is aan buitenlandse investeringen met enige omvang.

    De Chinezen doen wat giften maar rennen hard weg als ze zien hoe de vlag er bijstaat.

    Ik heb persoonlijk een poging gedaan en het liep al snel vast op opgehouden handen zonder garanties.
    Opgehouden handen is normaal echter wel met een leveringsverplichting en uitbetaling na prestatie.

    Beste RobG ik volg veel maar na 2010 is er geen grote investeerder meer gekomen die al niet in de pijplijn zat.
    Het is zelfs erger Newmont heeft Suriname alle cash in laten brengen die als eigenvermogen noodzakelijk was voor de business-case.
    Suriname heeft zich enorm bij de neus laten nemen door Newmont.


    Maak melding
  31. @Do thr wrong thing

    Somo bezorgd je baad koppijn en zo erg dat je baas zich genoodzaakt voelt om eigenhandig een paar wetten te gaan wijzigen zodat zijn mars beschermd is.
    Kijk naar Somo.geen amnestie geen privileges die je baasje wel geniet en dat is niet genoeg om je baasje kalm te houden.Bij het horen van de naam Somo begint je baasje zich te gedragen als een krankzinnige.Nodeloos om te zeggen dat zijn volgelingen hetzelfde zieke gedrag overnemen.


    Maak melding
  32. @ Pico,
    “Het kan verkeren “.
    Ik ken hardwerkende mofinawans( in alle beroepen, ook vissers en landbouwers:geen ambtenaren dus) die “stuivertje voor stuivertje” opzij hadden gezet voor hun begafenis -laatste wens-en desnoods een droog broodje te hebben op hun oude dag, zodat ze de hand niet zouden hoeven op te houden bij hun kinderen!! In de 80-tachtiger en begin 90-tiger jaren waren ze alles kwijt !!! Devaluatie van meer dan 1000% !!!
    Huilende mensen heb ik gezien !! Wie ware de schuldigen?
    Dezelfde personen en hun trawanten die nu Surinamers weer in de afgrond hebben geduwd !!! Jammer dat de jeugdigen die deze schurken aanbidden , niet bekend zijn met dit soort zaken !! Historici, waar verschuilen julie je??? Breng dit aan de man. !!!
    Makoe e.a. jullie hadden toch geld steeds ontvangen via Ont.Hulp om de geschiedenisboeken te schrijven,jij was ook een aanbidder van deze schurken toen !!!
    Hetzelfde gaat weer gebeuren !!
    Op de Sur.banken je geld laten is devaluatie en je hebt slechts wat centen over; opnemen van je geld “de trawanten van “a-ptjien-ingi-boi” en “Tigri Barba” houden je in de gaten !!
    Dit nog: men zegt Essed was bij de Volksmilitie maar
    “Ronald Assen” NPS minister van Plos, liep in de begin tachtiger jaren ook in militaire camoe-jungle-pak rond; .
    Wij in Suriname zijn kort van memorie !!!


    Maak melding
  33. In feite heeft Somo nu wel gelijk dat er partijrecht is weggeroofd. Maar hij heeft dit zelf mede mogelijk gemaakt.
    Had hij niet zelf mee ingestemd met het amnestiewet.
    Hij had nooit met Bouta in zee moeten gaan.
    Als javaan schaam ik me voor hem.
    Het merendeel van het volk heeft gekozen voor deze president en NDP. Kijk wat er nu van gekomen is. Nog 4 jaar moet men pinaren. En dan is nog de vraag of het goed gaat komen. Wat men zaait zal men oogsten.
    Tijd zal leren.


    Maak melding
  34. Het recht van de slachtoffers werd geroofd toen Somoharzo die Amnestiewet tot stand bracht samen met Bouterse. Rovers worden ook gepakt door hun mederovers, zoals nu blijkt.


    Maak melding
  35. Volgens advocaat Sewcharan zijn er drie redenen waarom de strafzaak niet meer gestopt kan worden. Op de eerste plaats kan het Openbaar Ministerie (OM) de vervolging van een strafbaar feit alleen stoppen indien die nog niet aan de rechter voor onderzoek ter terechtzitting is voorgelegd. Die fase is al voorbij. Voorts is Suriname partij bij het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens, dat aangeeft dat iedere verdachte recht heeft dat een onafhankelijke rechter de gegrondheid van de tenlastelegging tegen hem/haar beoordeelt. Als derde argument voerde hij aan dat de vervolging in de Decemberstrafzaak geen initiatief is van het OM, maar een bevel die in 2000 is gegeven door het Hof van Justitie.
    De auditeur-militair mist derhalve elke bevoegdheid om een verzoek tot stopzetting aan de Krijgsraad voor te leggen, meent Sewcharan. De instructie van de regering is “geen wet”, stelde de jurist, dus kan de Krijgsraad het verzoek naast zich neerleggen. De Krijgsraad heeft de verdere behandeling verdaagd naar 5 augustus.


    Maak melding
  36. Somohardjo stelt dat Javanen in Suriname een bijzondere groei hebben doorgemaakt. “We zijn enorm vooruit gekomen. Niet alleen op economisch, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied. Kijk maar binnen het onderwijs: we mogen trots zijn op de vele Javanen die een universitaire opleiding hebben afgerond.” In een persbericht zegt de partij een Javaanse DNA-voorzitter te hebben gehad, Javaanse parlementariërs, ministers, ambassadeurs en ondernemers. Op alle niveaus hebben Javanen posities kunnen invullen. Zij hoeven zich niet meer tevreden te stellen met de zogenaamde lage beroepen van vroeger en niemand hoeft meer op hen neer te kijken,” geeft Somohardjo, die zelf de geschiedenis ingaat als de eerste Javaanse Assembleevoorzitter in Suriname, in het persbericht aan….. Ik ook feleicteer alle javanen in Suriname, in Nederland en op Sumatra (indonesia) in verband met 126 jaar immigratie in Suriname en met volgens paribasan:
    Tuku kloso ning ponorogo ‘
    Digelar ombo neng ngisaor gapuro..
    Dino immigratie langkung sedino dino..
    Jen kulo lepat nyuwun ngapuro.
    Satrio pringgondani arane gatotkoco’
    Duwe bapak arane werkudoro..
    Mugi gusti paring ngapuro’
    Duso kulo panjenengan sedoyo..


    Maak melding
  37. Artikel 148 GW of artikel 102 lid 3 GW?
    Inmiddels is er een heftige discussie op gang gekomen over de toepassing van art 148 van de grondwet door de regering. Als ik alle reacties en artikelen die zijn verschenen in de media op een rijtje zet, lijkt de discussie helemaal niet over artikel 148 te gaan doch eerder over artikel 102 lid 3 van de grondwet.
    Belang van de Staatsveiligheid of staatsveiligheid in gevaar?
    Art 148 zegt namelijk in de tweede volzin het volgende: in het BELANG van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging. Hier staat uitdrukkelijk aangegeven: in het belang van de staatsveiligheid. Doch ik hoor iedereen het maar hebben over staatsgevaar en staatsveiligheid in gevaar. Ook DNA-lid Mathoera (evenals vele anderen) gaat hier de mist in en geeft een uitgebreide uiteenzetting over staatsgevaar en staatsveiligheid in gevaar. Overigens geeft ze aan dat volgens haar nergens de staatsveiligheid in gevaar is. Artikel 148 heeft het geenszins over de staatsveiligheid die in gevaar zou zijn. Het heeft het slechts over het belang van de staatsveiligheid en ik geloof dat dat het twee fundamenteel verschillende zaken zijn


    Maak melding
  38. Nederlandse vervolgingsambtenaren hopen in Suriname aanvullend onderzoek te doen naar de vangst van 1.075 kilo cocaïne in januari. De drugs komen vermoedelijk uit Suriname. Die was verborgen in een sportvisbootje, genaamd De Zeeland, dat door zwaar wee…


    Maak melding
  39. …………………………………….. Mr. drs. Essed constateert valsheid en verdraaiing feiten in belang Bouterse
    Er is volgens Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers van de Decembermoorden, geen veiligheidsvraagstuk en geen constitutionele crisis. “Het is alleen maar gedraai, geblunder en opzettelijk voor de gek houden van de gemeenschap


    Maak melding
  40. Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


    Maak melding
  41. Is toch onkan dat deze poppenkast het lot van dit land bepaalt.Allemaal coalitieleden die moreel aan de grond zitten evenals hun president.Dan schreeuwen dat ze het land gaan verheffen.In hun go waarschijnlijk.


    Maak melding
  42. Hahaha, nu voelt deze verrader hoe het is om verraden te worden. Hij verried het Front voor de corrupte paarse schijt en pis van zijn ex’baas en verderver van land en volk. Tjies eng mooi beet. Ook velen die stemden in 2010 op hem voelen wat deze verrader hen aandeed. Wat heeft dit volk 99.9% politici zonder principe.


    Maak melding
  43. @ RobG
    Je rept over de arbeidskosten en macht van de vakbonden.
    Vakbonden hebben totaal geen macht in Suriname.
    Alleen Bouterse heeft de macht. Of hij dit goed of slecht aanwend doet nu, in deze discussie, niet terzake.
    Hiermee is je eerste punt lijkt mij du9idelijk gepareerd.
    Wel, ik ga verder. Arbeidskosten.
    Ik en dat zal je moeten beamen, praat niet over arbeidskosten, maar over arbeidskosten per eenheid product. Want daar gaat het om.
    Wat heeft Bouterse gedaan om deze te verlagen. NIETS.
    Integendeel, door steeds meer dagen als “vrije dagen”te bestempelen, daalt de arbeidsproductiviteit (ook dit zal je moeten beamen) en stijgen de arbeidskosten pep.
    Dus ook met dit tweede punt heb je het fout.

    @ Mohammed.
    Ik heb vandaag, noch morgen de tijd om je posting en dei van anderen goed te lezen. Misschien zondag en zal dan erop terugkomen.
    Ik ga straks naar Scheveningen, vuurwerkshow bekijken.
    Dus als er nog waterkantleden zijn die niets te doen hebben of van vuurwerk houden, misschien zie ik jullie aldaar
    Ik ben die lelijkerd met dat hele mooie meisje


    Maak melding
  44. @Morena heeft een goed idee. We moeten Venetiaan tot vaandel drager maken van het verzet tegen ddb’s wanbeleid en
    corruptie.Vene is 80 plus, maar als het volk op hem respondeert dan is dat de oplossing.

    Somo
    Somo heeft al zijn energie op de terugroep besteed. Hij heeft zijn achterban vergeten en verwaarloosd in de
    economische crisis. Hij heeft niks gezegd tegen de kleine rijstboeren. Boeren zoals mijn grootvader was die
    leefde van rijstbouw, kippen kweken en vissen en nu schoolgeld moet betalen en zien de kookolie steeds duurder
    worden heb je in de steek gelaten. Geen plannen gegeven en geen hoop gegeven. Ze hebben u nodig of ze zijn straks
    bij de VHP.


    Maak melding
  45. Somo!! jij bent de enige die ons kan verlossen door de armoede en Bouta!

    Maak hem af en maak u zelf van kant!!! Wij zullen u altijd blijven aandenken en dankbaar zijn!

    Alvast dank!!! Kromtjodo!!


    Maak melding
  46. @ Pico,
    Dat was een goede “college” aan Robg over produktie en arbeidskosten per eenheid.
    Misschien kunnen de NDP-minister van LVV en de “econo-
    men Robg en Abdoel” ons vertellen wat de arbeidskosten van 1-geplukte cacaovrucht/cosnoot uit het geplande aanplantingen waarmee we milioenen US $ , gaan verdienen
    zal kosten.
    Misschien zullen ze geplant worden in de “Dubai van Misika”.


    Maak melding
  47. Het heeft geen zin om terug te blikken. We moeten verder kijken en redden wat er te redden valt. We zien dat we richting dictatuur opgaan. De enige oplossing voor dit verschrikkelijk fenomeen is de kracht en durf van het volk. VOLK VERENIGT U EN KOM IN ACTIE!! Laat een kleine groep van hebzuchtige burgers u en uw nazaten niet leegroven. Hierbij hebben uiteraard de politieke partijen en de vakbonden een trekkersrol. Geen tijd meer voor discussie over het verleden. DOEN WAT WE MOETEN DOEN. Iedereen massaal op straat. Neem het voorbeeld van de gedurfde burgers in het Middenoosten. Het gaat ons zeker lukken. Hierdoor zal de machtstaat in gevaar worden gebracht. WEG MET DE MACHTSTAAT!!


    Maak melding
  48. Arbeidskosten per eenheid. In de Afrikaanse cacao plantages
    moeten kinderen werken om winst te maken. Als ouderen werken dan is dat te duur. Zo Coronie kinderen moeten dat doen tegen heel lage lonen.

    Somo

    Nog deze opmerkingen. In een rijke democratie is er op staat niveau een terugroeprecht. Het staat in de constitutie
    van de Staten. Op federale niveau bestaat het niet omdat
    Washington en Samuel Adams daar niet aan dachten toen ze de constitutie schreven.

    Uitvoeringswetten zijn gemaakt en enkele keren uitgevoerd.
    Via verkiezingen ja of nee terugroepen van dat person
    en verkiezing van de opvolger als ja meer is dan nee.
    We hebben daar geen dictator zo geen wetten om het tegen te gaan.

    Nou weet je Somo wie Bouterse is. Hij gebruik jou en als hij
    klaar is schop hij je uit of iets ergers.


    Maak melding
  49. Somohardjo stelt dat Javanen in Suriname een bijzondere groei hebben doorgemaakt. “We zijn enorm vooruit gekomen. Niet alleen op economisch, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied. Kijk maar binnen het onderwijs: we mogen trots zijn op de vele Javanen die een universitaire opleiding hebben afgerond.” In een persbericht zegt de partij een Javaanse DNA-voorzitter te hebben gehad, Javaanse parlementariërs, ministers, ambassadeurs en ondernemers. Op alle niveaus hebben Javanen posities kunnen invullen. Zij hoeven zich niet meer tevreden te stellen met de zogenaamde lage beroepen van vroeger en niemand hoeft meer op hen neer te kijken,” geeft Somohardjo, die zelf de geschiedenis ingaat als de eerste Javaanse Assembleevoorzitter in Suriname, in het persbericht aan….. Ik ook feleicteer alle javanen in Suriname, in Nederland en op Sumatra (indonesia) in verband met 126 jaar immigratie in Suriname en met volgens paribasan:
    Tuku kloso ning ponorogo ‘
    Digelar ombo neng ngisaor gapuro..
    Dino immigratie langkung sedino dino..
    Jen kulo lepat nyuwun ngapuro.
    Satrio pringgondani arane gatotkoco’
    Duwe bapak arane werkudoro..
    Mugi gusti paring ngapuro’
    Duso kulo panjenengan sedoyo..


    Maak melding
  50. Minister Jennifer van Dijk-Silos. (Foto: René Gompers)
    “Het is absoluut een gore leugen. Het is zo pijnlijk vind ik voor Suriname dat politieke partijen zich bedienen van leugens. Met betrekking tot de resolutie is de geheimhoudingsplicht opgeheven, omdat de resolutie in het ARS (Advertentieblad van de Republiek Suriname) gepubliceerd wordt. Dus er was geen reden om de resolutie geheim te houden. De opdracht die ik had, is leg dat uit aan het volk wat de resolutie is.”
    De ongefundeerde, roekeloze aanvallen van de regering, bij monde van de
    minister van Justitie en Politie, op de rechterlijke macht zijn onacceptabel! Wij eisen dan ook het onmiddellijke aftreden van de minister van Justitie en Politie, Mr. J. van Dijk-Silos. Een minister van justitie die enge persoonlijke belangen van de president-hoofdverdachte stelt boven het beginsel van de onafhankelijke rechtspraak, is onbekwaam en niet integer.
    Handen af van de rechterlijke macht!
    Stichting 8 december 1982
    Sunil Oemrawsingh


    Maak melding
  51. Laten we eerlijk zijn, u hebt hem zelf een handje geholpen. Toen u de gelegenheid kreeg om een stokje (tegen amnestie) voor te steken, had u niet gedaan. In plaats daarvan had u uw bijdrage geleverd om de rechtstaat verder in diepe rouw onder te dompelen. Destijds had u tegen willens en wetens in het partij STEM te grabbel gegooid. U had beter moeten weten, gezien uw ervaringen in het verleden. Enfin, rest nu het internationale gerechtshof erbij te betrekken, zodat de hele wereld kan zien in wat voor een puinhoop SU nu verkeert. Heel veel succes!


    Maak melding
  52. ARAMARIBO – Het IMF heeft haar eerste missie om de uitvoering van het ondersteuningsprogramma aan de regering donderdag afgerond. Missieleider Daniel Leigh stelt dat de prestaties van wat tot nu toe is uitgevoerd “wisselvallig” is.

    De regering heeft het begrotingstekort dicht bij wat het programma aangeeft gehouden door haar uitgaven te verminderen, terwijl de autoriteiten een aantal economische hervormingsmaatregelen hebben getroffen. Onder andere de voorbereiding voor de invoering van de belasting toegevoegde waarde wordt genoemd. Het besluit om slechts een partiële verhoging van de brandstofprijs door te voeren terwijl energiekosten stijgen, heeft de mogelijkheid voor de regering om aan geld te komen drastisch beperkt, zegt de IMF-functionaris.

    Dit zorgt er ook voor dat sociale steun aan arme gezinnen nog niet goed uit de verf komt. Ook is de nominale rente gestegen ondanks een substantiële stijging van de inflatie een zeker risico inhoudt voor prijsstabilisatie. Herstel van de macro-economische stabiliteit zal enorme inspanningen van de Surinaamse autoriteiten en de samenleving vergen”, zegt Leigh. De missie vertoefde van 8 tot en met 18 augustus in Paramaribo.

    Leigh ziet het loslaten van de douanekoers en de gedeeltelijke prijsverhoging voor brandstof als een stap in de goede richting. Desalniettemin, zijn significante verhogingen van brandstofbelasting en elektriciteitstarieven zoals in het programma opgenomen noodzakelijk om de fiscale situatie te verbeteren, zodat meer ruimte gecreëerd wordt voor sociale uitgaven, meent de IMF-missieleider


    Maak melding
  53. Assembleelid Edward Belfort (Abop) heeft er spijt van dat hij bij de verkiezingen voor de voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA) contra de partijdiscipline toch zijn stem op Jennifer Geerlings-Simons heeft uitgebracht en niet op Krishna Mathoera. “Ik keek vroeger constant op naar haar en dacht dat zij een goede vrouw was. Een vrouw die wist hoe het hoort in de DNA. Vandaar dat ik contra de partijdiscipline vorig jaar op haar heb gestemd. Los van de emoties dacht ik best wel dat zij beter was dan Mathoera. Die persoon is erg kwaadaardig bezig in de DNA, ze hoort daar gewoon niet thuis. Ik heb mij lelijk vergist!”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname.
    De politicus adviseert de assembleevoorzitter om zelf in de spiegel te kijken en haarzelf te adviseren om te bedanken als parlementariër. “Ik wil de DNA -voorzitter vragen zichzelf op te maken, in de spiegel te kijken en de persoon die naar haar terugkijkt te adviseren gebruik te maken van artikel 68 grondwet. Het is die persoon die de democratie om zeep heeft geholpen en de dictatuur in de DNA heeft geïntroduceerd”, zegt Belfort. Afgelopen dinsdag heeft de politicus flink kritiek geleverd op de wijze waarop De Nationale Assemblee (DNA) het gehele rechtssysteem met haar ad hoc beleid in de war gooit. Geerlings-Simons diende hem van repliek door hem het advies te geven gebruik te maken van artikel 68 van de grondwet om zijn lidmaatschap dan te beëindigen.
    De politicus zegt dat het opvallend is dat hij ook steeds door Geerlings-Simons wordt weggedrukt wanneer hij het wanbeleid bij zowel de DNA als de regering wil aankaarten. “Ze rijdt mij steeds in de wielen, wanneer ik mijn parlementaire werk wil doen”, aldus Belfort. Volgens de parlementariër zal de tijd uitwijzen hoe lang Geerlings-Simons haar dictatoriaal beleid zal kunnen voortzetten. Hij zegt wederom dat de gemeenschap alles volgt en op den duur ook haar stem zal laten horen. “Time will tell!”, aldus Belfort. De Abop-topper bleef erbij dat de rol van het parlement nu juist gericht moet zijn op het oplossen van de crisisproblemen van het land.


    Maak melding
  54. Na een tijdje stabiel te zijn geweest, stijgt de koers weer behoorlijk. Cambio’s boden donderdag een koers aan SRD 7,53 voor de US dollar en SRD 8,40 voor de euro. De prijs varieert bij diverse wisselkantoren en banken. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname is voor vrijdag SRD 7,30 voor de US dollar en SRD 8,27 voor de euro. .

    .Mag wel nog hoger hoor USD naar 20 srd en Euro gaat naar 30 srd, omdat nauwlijkks dekking heeft


    Maak melding
  55. Vlagceremonie bij 71 jaar onafhankelijkheid Indonesië
    18-08- 2016
    Vlagceremonie bij 71 jaar onafhankelijkheid Indonesië.2
    Vlagceremonie bij 71 jaar onafhankelijkheid Indonesië.1De Republiek Indonesië herdacht op 17 augustus 71 jaar onafhankelijkheid. Bij de viering van dit historisch moment werd door de Indonesische ambassade in Suriname een vlagceremonie gehouden. Onder toeziend oog van ambassadeur Dominicus Supratikto werd de tweekleurige vlag (rood/wit) van Indonesië gehesen. De rode kleur staat voor moed en de witte kleur voor reinheid.
    De kleine, maar trotse groep Indonesische onderdanen in Suriname, woonde de plechtigheid bij. “Indonesië is trots op zijn verscheidenheid aan cultuur die alle aspecten van het leven omvat, van de wieg tot het graf. Terwijl de eenheid een resultaat van de geschiedenis is, is de cultuur gebaseerd op de vele etnische groeperingen die hun tradities gehandhaafd hebben. Beschermend door de adat of gewoontewetten die verschillen van regio tot regio, is de modernisering een vernislaagje dat het gewone leven bedekt, zelfs in de steden. Uiteindelijk vormt de adat (traditie, red.) de band die de gewone mens aan zijn familie en de gemeenschap bindt.”
    Net als Suriname kent Indonesië een verscheidenheid aan godsdiensten: Boeddhisme, Islam, Christen, Hindoeïsme… De Indonesiër hecht veel waarde aan het vreedzaam samenzijn en probeert zowel binnen als tussen de groepen de harmonie te bewaren. Indonesië hecht ook veel waarde aan religie, het geloof in God, in menselijkheid, de eenheid van Indonesië, democratie en sociale rechtvaardigheid voor het hele volk.
    Eenheid in verscheidenheid
    Eenheid in verscheidenheid is de filosofische grondslag van de Indonesische staat inhoudende: rechtschapenheid en moreel correct gedrag. In de Grondwet wordt de eenheid in verscheidenheid omschreven als de belichaming van de basisprincipes van de onafhankelijke Indonesische staat. Benadrukt wordt, dat de Indonesische bevolking geen spirituele of fysieke onderdrukking tolereert, zij het van hun eigen volk of van welke natie dan ook. Het Indonesisch nationalisme houdt Indonesiërs voor om gevoelens van etnische superioriteit, afkomst of ras te vermijden, eenheid in verscheidenheid te koesteren en te streven naar sociale rechtvaardigheid. Er wordt Gestreefd naar de gelijkwaardige verspreiding van welvaart over de gehele bevolking, op een dynamische en progressieve manier.


    Maak melding
  56. @mohamed,

    Met de uitleg van Pico kan ik niets. Het is niet concreet en blijft bij de standaard / alledaagse beschuldigingen, subjectieve algemeenheden, ongegronde beweringen, vage beweringen, dooddoeners, enz.


    Maak melding
  57. Gefrustreerde reizigers op Schiphol. Hun vlucht naar Suriname heeft al anderhalve dag vertraging. Het gaat om vluchtnummer PY993 van Surinam Airways naar Paramaribo, die afgelopen donderdag om 15:15 uur zou vertrekken. De passagiers, waaronder kinderen en ouderen, zijn gestrand bij de gate en hopen vannacht of morgenochtend te vertrekken.

    De vlucht is sinds donderdag al meerdere keren vertraagd. Nadat de passagiers in eerste instantie te horen kregen dat hun vlucht vertraging had en pas donderdagavond zou vertrekken, kregen ze in de avond bericht dat hun vlucht geannuleerd was. De vlucht zou pas de volgende dag vertrekken, vrijdag, maar na nogal veel onduidelijkheid wachten de inmiddels wanhopige reizigers alsnog op hun vlucht naar Paramaribo. Volgens het laatste bericht vertrekken ze vannacht, maar grote vraag is of dat ook gaat gebeuren.

    Oproep


    Maak melding
  58. ” Para pekerja kontrak Jawa pertama kali datang pada tahun 1890 di Suriname darat. Kelompok pertama terdiri dari 61 laki-laki, 31 perempuan dan 2 anak-anak. Mereka pergi sebagai buruh diwajibkan untuk bekerja di perkebunan di mana budak bekerja sebelumnya. Setelah masa kontrak awal mereka dari 5 tahun Jawa diberi pilihan untuk kembali ke Jawa atau tinggal permanen di Suriname. Secara total, sekitar 32.965 orang Jawa di Suriname. Sampai tahun 1954, memilih lebih dari 8500 orang Jawa yakin untuk kembali, yang lain tetap di Suriname. Para imigran direkrut untuk bekerja di perkebunan. Yang terus sampai sekitar tahun 1939. kapal Kota Gede adalah kapal terakhir yang membawa imigran dari Jawa ke Suriname. Para imigran gratis disebut tiba pada tanggal 13 Desember 1939 dan yang kelompok terakhir yang datang di Suriname dengan cara ini.
    Penduduk Jawa sekarang tidak membayangkan Suriname. Mereka membentuk kelompok besar dari penduduk Suriname. Javanan juga dikenal untuk makanan lezat mereka. Contohnya termasuk di Telo dengan istry, sate, Pecel, dawet, soto, nasi goreng, mie Jawa dan banyak makanan lezat lainnya. Siapa yang ingin mencoba makanan lezat Jawa mungkin pergi Biru Ground, sebuah lingkungan di Paramaribo Utara, dengan beberapa warrungs. Dan pada Tamanredjo di Commewijne dapat menemukan makanan yang baik.
    Hormat Robert Setrowidjojo.”


    Maak melding
  59. PARAMARIBO, 18 aug – “Misbruik van parlementaire macht is een misdaad tegen alle burgers. De veiligheid van elke Surinaamse burger is aangetast, wanneer rechterlijke vonnissen genegeerd kunnen worden door willekeurige wetgeving van het parlement.” Dit stelt de politieke partij DA 91.

    Aanleiding is de spoorslags doorgevoerde wijziging van de Terugroepwet. “Met het doordrukken van een wet om kwart over vier in de ochtend om de rechterlijke uitspraak tegen Raymond Sapoen en Diepakoemar Chitan tegen te gaan, heeft de parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, samen met haar volksvertegenwoordigers die voorstemden, bewezen dat wij een parlementaire dictatuur hebben” stelt DA 91.

    De twee parlementariërs moeten kennelijk gevrijwaard worden . Hun terugroeping is vorig jaar ingezet door de politieke partij, Pertjajah Luhur. DA 91 wil zich inzetten voor herstel. “Wij zullen als burgers met rechtgeaarde middelen blijven protesteren, omdat we weten dat wij gekozen hebben voor een functionerende rechtsstaat en democratie en niet voor een dictatuur in welke vorm dan ook!”


    Maak melding
  60. ZIJN KOFFERS STAAN al gepakt en het ticket is al weken geboekt. Komende dagen staan vooral in het teken van het afscheid nemen van familie, vrienden en het doen van inkopen. “Specerijen en lekkernijen die ik mee kan nemen. Ik ga daar op mezelf wonen, dus wil ik genoeg meenemen om Surinaams te blijven koken.” Over een aantal dagen vertrekt Donovan naar Nederland. Voor een rechtenstudie, maar als de situatie in Suriname aanhoudt, wil hij daar zijn toekomst opbouwen. “Liever blijf ik langer weg dan terugkomen naar een land met onzekere perspectieven.”

    Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar machteloosheid en verdriet overheersen wanneer hij aan de toekomst van zijn geliefde Suriname denkt. “Het doet pijn als je ziet wat er met je land gebeurt en dat je als persoon niet veel kan bijdragen. Maar in tijden van crisis zul je, om te kunnen overleven, toch aan jezelf moeten denken.”

    Ook voor Maria is de knoop doorgehakt. Ze vertrekt. Maria groeide op in Suriname, studeerde in Nederland en kwam daarna weer terug om haar steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het land. Maar van deze plannen is nu weinig meer over. “Het gaat me niet eens om de dagelijkse boodschappen die zo duur zijn geworden. Het is de toekomst; de investering in een stuk grond en een eigen huis. Door de daling van de waarde van mijn salaris wordt dit vrijwel onmogelijk gemaakt.”

    De economische situatie en het gebrek aan vertrouwen in verbetering van de politiek zijn de belangrijkste redenen voor haar vertrek. “Heel veel van mijn vrienden gaan weg of overwegen dit. Degenen met een Nederlands paspoort kunnen die stap veel gemakkelijker nemen, anderen wachten het nog even af.” Haar zorgen over de toekomst van Suriname zijn groot. “Juist het kader dat een andere wereld kent en daar kennis heeft opgedaan, is nodig voor de opbouw voor Suriname. Maar het is ook deze groep die het eerst weg zal trekken.”


    Maak melding
  61. Arnold Kruisland: “Bouterse zet Suriname weer te schande”
    20-08- 2016
    “Het in elkaar frutselen van een zogenaamde wet om overlopers te behouden, deze wet met de meeste spoed indienen en tot na middernacht in de ochtenduren behandelen en aannemen, waarbij deze wet met terug werkende kracht moet werken. Middels al deze wandaden heeft president Desi Bouterse Suriname weer te schande gezet”, zegt gewezen diplomaat en politicus Arnold Kruisland. “Dit is in strijd met elk rechtsbeginsel en heeft voor het eerst plaatsgevonden in de Surinaamse geschiedenis”, aldus de politicus tegenover Dagblad Suriname. Hij heeft er geen woorden voor om uit te drukken hoe verschrikkelijk deze handeling uitgedrukt moet worden. “Het is een verkapte vorm van dictatuur, Bouterse maakt misbruik van het parlement en de Grondwet.” Bouterse heeft dezelfde modus operandus gehanteerd als de zogenaamde amnestiewet. “Een wetsproduct om zijn eigen hachje te redden opeens op een blauwe maandag indienen, met de meeste spoed behandelen en aannemen.”
    Kruisland waarschuwt ervoor dat Suriname al koerst richting Venezuela waar de dictator Hugo Chavez ook voor zijn leven lang president wilde blijven van dat land. “Het moet ons niet verbazen dat Bouterse een wetsproduct in elkaar plakt dat vanwege de financiële crisis in het land hij zijn regeerperiode met nog vijf jaren verlengt, zonder dat er verkiezingen worden gehouden. En wanneer het volk in opstand komt, wordt de noodsituatie afgekondigd”, houdt de politicus de krant voor. Volgens hem moet het volk niet uit het oog verliezen dat Bouterse best wel in staat is om deze handelingen te plegen. De amnestiewet en de wet beëindigen lidmaatschap DNA-leden zijn het bewijs dat wetten op heel slinkse en sluwe manier ingediend, behandeld een aangenomen worden, zonder enige rekening te houden met de gevoelens van de bevolking.
    De coalitie in het parlement, de parlementsleden en de overlopers die voor deze wetten stemmen, worden door Kruisland bekritiseerd. “Ze zijn lafbekken, kunnen zij niet aanvoelen dat het niet kan, of zijn zij bereid alles te doen, slechts voor het beschermen van hun eigen hachje? Een president en een parlement die zichzelf respecteren zouden nimmer deze wetsproducten indienen en behandelen”, zegt Kruisland fel. Hij vindt het ook schandelijk dat de advocaten van de parlementsvoorzitter en de twee overlopers van de PL, Sapoen en Chitan, opzettelijk om uitstel hebben gevraagd. Het geheel scheen van tevoren geregisseerd te zijn. In de periode van het uitstel is met de meeste spoed de wet ingediend en behandeld, nog voordat er vonnis kon worden gewezen. “Bouterse kan niet de pg de opdracht geven om het proces te stoppen.” Volgens Kruisland betreft het een civiele proces dat voortgang moet vinden


    Maak melding
  62. De wederom op hol geslagen wisselkoers zal niet omlaag kunnen worden gebracht met het ‘onzeker beleid’ van de regering.’ Tot deze conclusie komt assembleelid Asiskumar Gajadien, lid van de vaste parlementaire commissie Financiën. De waardevermindering van de SRD gaat nog steeds door. Al enkele dagen vertoont de wisselkoers van de US dollar een stijgende trend. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft voor donderdag de indicatieve koers gesteld op SRD 7.29 voor de US dollar. De opkoopkoers is SRD 7.16. De richtprijs voor de euro is SRD 8.23. De opkoopprijs is SRD 8.05. Diverse banken en cambio’s bieden een hogere koers. De US dollar is met veel moeite bij diverse cambio’s te vinden voor bedragen boven de SRD 7.55. Algemeen werd verwacht dat de koers niet verder omhoog zou gaan. Dit blijkt nog steeds niet het geval te zijn. De vraag naar vreemde valuta blijkt nog steeds groter te zijn dan het aanbod. Het loslaten van de douanekoers en de verhoging van de brandstofprijzen heeft een negatief spin-off effect gehad op de samenleving. De prijzen van importgoederen zijn hierdoor omhoog gaan, terwijl de koopkracht nog verder afneemt. De jaarinflatie ligt momenteel dicht bij de 65%. Opmerkelijk is dat de toenemende criminaliteit ook toeristen afschrikt van Suriname, waardoor de deviezeninkomsten ook een flinke deuk krijgen.


    Maak melding
  63. Ping-voorman Ramsoender Jhauw vindt het onredelijk dat ondernemers, die reeds spullen op de haven hadden liggen, op de één op andere dag geconfronteerd worden met een douanekoers van boven de SRD 7. Tijdens een persconferentie woensdag gaf de ondernemer aan dat hij hiervoor een rechtszaak zal aanspannen tegen minister Gilmore Hoefdraad van Financiën en de Staat Suriname. Als alles goed zit, zal deze rechtszaak van de week worden ingediend. De verhoging van de douanekoers is volgens Jhauw als een dief in de nacht doorgevoerd, terwijl de Financiënminister eerder meerdere malen beloofd had deze koers nog lang niet aan te passen. Nu zijn bedrijven volgens deze maatregel in grote problemen beland. Jhauw voerde aan dat hij afgelopen dinsdag zelf geconfronteerd is geweest met een situatie waar hij bij het inklaren van zijn geïmporteerde goederen op de haven, die reeds lang voor de aanpassing van de douanekoers waren binnengehaald, in plaats van een US dollar koers van SRD 4.04 een bedrag van SRD 7.28 moest neertellen. “Dat kan niet. Het is onrechtvaardig. Het is tegen alle normen en waarden en businessethiek in”, zegt Jhauw. Volgens de ondernemer worden goederen door ondernemers geïmporteerd aan de hand van bepaalde calculaties waarin zowel de kosten als de winst zijn doorberekend. “Ik had een calculatie gemaakt op basis van een koers van SRD 4.04 bij de douane. Dan wordt ik plotseling geconfronteerd met een koers van SRD 7.28, hetgeen betekent dat de invoerrechten ruim 80% meer zijn dan dat je gedacht had te moeten betalen”, benadrukt Jhauw. De ondernemer zegt verder dat hij op basis hiervan zelf situaties heeft meegemaakt waarbij klanten hun bestellingen bij hem hebben afgezegd. Ook deze klanten vinden volgens hem dat zij een bestelling op basis van de koers van SRD 4.04 hebben gedaan en zij de 80% invoerrechtenverhoging niet zullen betalen.
    ‘Het is gewoon een hele domme maatregel’
    “De maatregel van de Financiënminister is een maatregel dat een teken is van het beleid van deze regering. Het is een beleid waarbij maatregelen zonder te denken worden ingevoerd. Het is gewoon een hele domme maatregel.” Jhauw vindt het frappant dat Hoefdraad praat over een winst van SRD 200 tot 245 miljoen aan inkomsten, terwijl deze niet aangeeft dat een groot deel van dit geld gaat bij aankoop van goederen door de overheid. Bovendien zijn de inkopen van de overheid volgens hem ver boven de normale prijzen. De Surishopping-eigenaar vindt dat de regering niet het recht heeft om een ondernemer op een blauwe maandag iets op te leggen, terwijl er een schijn was gewekt dat de verhogingen niet zouden komen. Zo zijn de brandstofverhogingen volgens hem ook moordend geworden. Als de huidige situatie volgens hem wordt voortgezet zal hij wederom genoodzaakt zijn werknemers te ontslaan.
    ‘Van waar haal je dat geld?’
    Jhauw zegt dat bedrijven nu met een groot liquiditeitsprobleem zitten doordat de douanekoersverhoging hun hele boekhouding in de war heeft gegooid. Een van deze adviezen is de hantering van een koers van SRD 4.04 voor goederen die reeds op de haven van het land van herkomst liggen. Dit is ook voor goederen die reeds geproduceerd zijn bij de fabriek. De ondernemer zal dit wel moeten bewijzen.
    Stapvoets verhogen
    De ondernemer zegt wel degelijk begrip te hebben voor de noodzaak voor verhoging van de invoerrechten en de douanekoers. Jhauw stelt voor om de 80% verhoging van de invoerrechten op goederen die vanaf eind september besteld moeten worden in de komende vier maanden steeds met 20% in te voeren. De eerste verhoging kan volgens hem eind september worden ingevoerd. Stapvoetgewijs zullen het volk en het bedrijfsleven het minder zwaar voelen.
    Soloactie moet anderen motiveren
    Jhauw hoopt dat zijn soloactie andere bedrijven of bedrijfslevenorganisaties ook zal motiveren om de staat voor deze ‘immorele daad’ voor het gerecht te slepen. Gezien hij nu niet de tijd heeft om individueel met alle ondernemers te gaan onderhandelen, zal hij zijn rechtszaak wel alvast indienen. “Wij moeten onze goederen inklaren, dus moet de minister zijn maatregel nu terugdraaien”, aldus Jhauw.


    Maak melding
  64. “The fiddle together a so-called law to maintain defectors submit this act with the utmost speed and handling until after midnight in the morning hours and assume that this law should operate retroactively. Through all these misdeeds, President Desi Bouterse, Suriname again put to shame, “said former diplomat and politician Arnold Kruisland. “This is contrary to every principle of law and for the first place in the Surinamese history,” the politician said opposite Dagblad Suriname. He has no words to express how terrible must be expressed this operation. “It is a disguised form of dictatorship, Bouterse makes abuse of parliament and the Constitution.” Bouterse has used the same modus operandi as the so-called amnesty. “A legal product to save his own skin suddenly present in a blue moon, to treat the most urgent and answer.”
    Kruisland warns that Suriname already heads towards Venezuela, where the dictator Hugo Chavez wanted to remain as president for life of that country. “It should not surprise that Bouterse a legal product which sticks together because of the financial crisis in the country, he extends his reign with five years of us, without any elections are held. And when the people rebelled, emergency proclaimed “the politician keeps the newspaper. According to him, should not lose sight of the people Bouterse quite been able to commit these acts. The amnesty law and the law terminate membership DNA members are proof that laws submitted very sly and cunning way, an adoption treated without taking any account of the feelings of the population.
    The coalition in parliament, the parliament and the defectors who vote for these laws are criticized by Kruisland. “They are cowards, they may not feel that it can not, or are they willing to do anything, just to protect their own skin? A president and a parliament which respect themselves would never submit these legal products and treat “Kruisland says fiercely. He also finds it outrageous that the lawyers of the parliament speaker and the two defectors from the PL, and Sapoen Chitan intentionally have asked for a postponement. It seemed to be entirely directed in advance. In the period of the delay has been submitted to the law with the utmost urgency and treated before any verdict could be rendered. “Bouterse can not give the pg command to stop the process.” According to Kruisland concerns a civil process that progress must find.


    Maak melding
  65. orum
    Foto
    Film
    Chat
    Markt
    Contact
    Nieuwste reactie: Reactie op ‘Simons helpt democratie in Suriname om zeep’ door @15
    Nieuwste foto uit Suriname: Donaties voor Huize Ashiana in Suriname
    Nieuwste video uit Suriname: Fotenti portretteert Surinamers in Nederland
    Nieuwste onderwerp op het Forum: Wilders en Hitler/Vergelijking griezelig juist
    Entertainment: SABROSO & LA FIESTA op Carifesta XL in Zoetermeer
    za 20 aug 2016 12:09
    Suriname.nl
    Waterkant.TV
    Suritrade
    Surinamefoto
    Suriname Startpagina
    GoodTimes
    Suriname Fotopost thumbnail SuriTrade
    HRM Recherche Privé Detective Nederland – Europa
    Gentleman aanwezig ?
    Surinaamse lieve vrouw zoekt lieve man
    Leuke vrouw zoekt serieuze en eerlijke man
    Rewind Party on the Beach with Deejay Manie
    Te koop Mitsubishi Minica incl. verz + keuring
    PRACHTIG EN UNIEK PERCEEL TE KOOP IN PARAMARIBO ZUID
    Bouwtekeningen
    Suriname SpecialsVideo
    post thumbnail
    Vrouw in Suriname verkocht valse tickets naar Amsterdam

    18 augustus 2016 | 18 reacties | Justitie en politie | Nieuws uit Suriname | Uitgelicht
    18
    De Recherche van Paramaribo heeft deze week de 51-jarige Urmie A. aangehouden voor oplichting en verduistering. De vrouw was werkzaam bij een reisbureau in Suriname en verkocht vliegtickets naar Amsterdam die niet bleken te bestaan. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

    De oplichtster verstrekte namens het reisbureau vliegtickets van de vliegmaatschappijen KLM en SLM. Tot op heden zijn er tien aangiften gedaan tegen de verdachte. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat Urmie reeds USD. 8.000 en € 6.000 heeft geïnd van de aangevers.

    De politie vermoedt dat Urmie meerdere personen moet hebben opgelicht en roept benadeelden op zich te melden op de afdeling Recherche Paramaribo, gevestigd in het politiebureau te Geyersvlijt.

    Laatste Berichten
    Laatste Reacties
    Donaties voor Huize Ashiana in Suriname
    1
    ‘Simons helpt democratie in Suriname om zeep’
    21
    Zwakke koopkracht wurgt Surinaams bedrijfsleven
    22
    Gullit en Raymann verzorgen Motivational Talk in Suriname
    19
    C-47: regering kan crisis Suriname niet oplossen
    42
    Lucky Dube Band in Suriname
    8
    Somohardjo: mijn partijrecht is weggeroofd
    73
    Vrouw in Suriname verkocht valse tickets naar Amsterdam
    18
    Rechtszaak Surinaamse ondernemer om importtarief
    16
    18 Reacties | Plaats Reactie

    Surinamer
    Tje poti,
    Ik heb te doen met deze vrouw.
    Door armoede is men in staat om handelingen te plegen die men anders niet zou doen.
    Deze mevrouw had werk maar een ieder weet dat je gulden nu 40 srd waard is.
    Dus met de inflatie is deze mevrouw genoodzaakt om de eindjes bij elkaar te knopen.
    Uiteraard is het niet goed te praten.
    Ik vraag mij af waarom wij Surinamers zo gestraft worden.
    President ik weet dat het aan dovemans oren gezegd is maar waarom moeten wij zo lijden.
    Je vroeg ons nog 5 en dat gaven wij je.
    Wat blijkt nu dat je ons voor de gek hebt gehouden om eigenbelang.
    Je ontloopt je straf en wij zijn genaaid.
    Is dit wat je ons beloofd had.
    Ik wens jullie slapeloze nachten toe.
    Inderdaad krijg ik ook slapeloze nachten van jouw.
    President je hebt Suriname letterlijk naar de klote geholpen.
    Wij liggen wakker en denken hoe wij alles moeten betalen.
    En jij hebt ons slapeloze nachten gewenst.
    Ik heb nu spijt dat ik voor jouw gestemd hebt.
    Dubai,is ver van ons bed


    Maak melding
  66. WIJ, de NDP-MEERDERHEID in de DNA, HEBBEN U DAAR NEERGEZET als LID VAN DE DNA !!!
    WIJ NDP-MEERDERHEID HEBBEN U GEKOZEN EN WIIJ HEBBEN DAN OOK HET RECHT OM U TERUG TE ROEPEN, WANNEER HET ONS UITKOMT !!!

    ARROGANTIE VAN DE MACHT, noemen wij gewone burgers van Sranang dat !!

    DE DEMOCRATIE zal de dictatuur overwinnen !!!!!


    Maak melding
  67. “Het in elkaar frutselen van een zogenaamde wet om overlopers te behouden, deze wet met de meeste spoed indienen en tot na middernacht in de ochtenduren behandelen en aannemen, waarbij deze wet met terug werkende kracht moet werken. Middels al deze wandaden heeft president Desi Bouterse Suriname weer te schande gezet”, zegt gewezen diplomaat en politicus Arnold Kruisland. “Dit is in strijd met elk rechtsbeginsel en heeft voor het eerst plaatsgevonden in de Surinaamse geschiedenis”, aldus de politicus tegenover Dagblad Suriname. Hij heeft er geen woorden voor om uit te drukken hoe verschrikkelijk deze handeling uitgedrukt moet worden. “Het is een verkapte vorm van dictatuur, Bouterse maakt misbruik van het parlement en de Grondwet.” Bouterse heeft dezelfde modus operandus gehanteerd als de zogenaamde amnestiewet. “Een wetsproduct om zijn eigen hachje te redden opeens op een blauwe maandag indienen, met de meeste spoed behandelen en aannemen.”
    Kruisland waarschuwt ervoor dat Suriname al koerst richting Venezuela waar de dictator Hugo Chavez ook voor zijn leven lang president wilde blijven van dat land. “Het moet ons niet verbazen dat Bouterse een wetsproduct in elkaar plakt dat vanwege de financiële crisis in het land hij zijn regeerperiode met nog vijf jaren verlengt, zonder dat er verkiezingen worden gehouden. En wanneer het volk in opstand komt, wordt de noodsituatie afgekondigd”, houdt de politicus de krant voor. Volgens hem moet het volk niet uit het oog verliezen dat Bouterse best wel in staat is om deze handelingen te plegen. De amnestiewet en de wet beëindigen lidmaatschap DNA-leden zijn het bewijs dat wetten op heel slinkse en sluwe manier ingediend, behandeld een aangenomen worden, zonder enige rekening te houden met de gevoelens van de bevolking.
    De coalitie in het parlement, de parlementsleden en de overlopers die voor deze wetten stemmen, worden door Kruisland bekritiseerd. “Ze zijn lafbekken, kunnen zij niet aanvoelen dat het niet kan, of zijn zij bereid alles te doen, slechts voor het beschermen van hun eigen hachje? Een president en een parlement die zichzelf respecteren zouden nimmer deze wetsproducten indienen en behandelen”, zegt Kruisland fel. Hij vindt het ook schandelijk dat de advocaten van de parlementsvoorzitter en de twee overlopers van de PL, Sapoen en Chitan, opzettelijk om uitstel hebben gevraagd. Het geheel scheen van tevoren geregisseerd te zijn. In de periode van het uitstel is met de meeste spoed de wet ingediend en behandeld, nog voordat er vonnis kon worden gewezen. “Bouterse kan niet de pg de opdracht geven om het proces te stoppen.” Volgens Kruisland betreft het een civiele proces dat voortgang moet vinden.


    Maak melding
  68. Voorpagina
    Binnenland
    Sport
    Starbuzz
    Vrije Tribune
    NL Nieuws
    Redactioneel
    Fawaka
    Colofon
    Archief
    Live Streaming
    Belfort: ‘Liever had ik voor Mathoera gekozen als DNA-voorzitter’
    19-08- 2016
    Assembleelid Edward Belfort (Abop) heeft er spijt van dat hij bij de verkiezingen voor de voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA) contra de partijdiscipline toch zijn stem op Jennifer Geerlings-Simons heeft uitgebracht en niet op Krishna Mathoera. “Ik keek vroeger constant op naar haar en dacht dat zij een goede vrouw was. Een vrouw die wist hoe het hoort in de DNA. Vandaar dat ik contra de partijdiscipline vorig jaar op haar heb gestemd. Los van de emoties dacht ik best wel dat zij beter was dan Mathoera. Die persoon is erg kwaadaardig bezig in de DNA, ze hoort daar gewoon niet thuis. Ik heb mij lelijk vergist!”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname.
    De politicus adviseert de assembleevoorzitter om zelf in de spiegel te kijken en haarzelf te adviseren om te bedanken als parlementariër. “Ik wil de DNA -voorzitter vragen zichzelf op te maken, in de spiegel te kijken en de persoon die naar haar terugkijkt te adviseren gebruik te maken van artikel 68 grondwet. Het is die persoon die de democratie om zeep heeft geholpen en de dictatuur in de DNA heeft geïntroduceerd”, zegt Belfort. Afgelopen dinsdag heeft de politicus flink kritiek geleverd op de wijze waarop De Nationale Assemblee (DNA) het gehele rechtssysteem met haar ad hoc beleid in de war gooit. Geerlings-Simons diende hem van repliek door hem het advies te geven gebruik te maken van artikel 68 van de grondwet om zijn lidmaatschap dan te beëindigen.
    De politicus zegt dat het opvallend is dat hij ook steeds door Geerlings-Simons wordt weggedrukt wanneer hij het wanbeleid bij zowel de DNA als de regering wil aankaarten. “Ze rijdt mij steeds in de wielen, wanneer ik mijn parlementaire werk wil doen”, aldus Belfort. Volgens de parlementariër zal de tijd uitwijzen hoe lang Geerlings-Simons haar dictatoriaal beleid zal kunnen voortzetten. Hij zegt wederom dat de gemeenschap alles volgt en op den duur ook haar stem zal laten horen. “Time will tell!”, aldus Belfort. De Abop-topper bleef erbij dat de rol van het parlement nu juist gericht moet zijn op het oplossen van de crisisproblemen van het land.


    Maak melding
  69. ‘De wederom op hol geslagen wisselkoers zal niet omlaag kunnen worden gebracht met het ‘onzeker beleid’ van de regering.’ Tot deze conclusie komt assembleelid Asiskumar Gajadien, lid van de vaste parlementaire commissie Financiën. De waardevermindering van de SRD gaat nog steeds door. Al enkele dagen vertoont de wisselkoers van de US dollar een stijgende trend. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft voor donderdag de indicatieve koers gesteld op SRD 7.29 voor de US dollar. De opkoopkoers is SRD 7.16. De richtprijs voor de euro is SRD 8.23. De opkoopprijs is SRD 8.05. Diverse banken en cambio’s bieden een hogere koers. De US dollar is met veel moeite bij diverse cambio’s te vinden voor bedragen boven de SRD 7.55.


    Maak melding
  70. Volgens de advocaat Harish Monorath heeft de aanname van de wijziging van de Terugroepwet (TW) helemaal geen invloed op de huidige stand van zaken. In de toekomst kan er misschien wel mee gewerkt worden, maar wat de vonnissen betreft die al gewezen zijn, is er geen ander uitweg dan de zaken uit te voeren. Wetten worden gemaakt naar gelang de samenleving er behoefte aan heeft. Monorath noemt als voorbeeld de regel van rijden door rood licht in het verkeer. Indien de behoefte er niet bestaat vanwege het uitblijven van overtredingen, wordt de wetgeving niet aangepast. Zijn er veel overtredingen, bestaat er dan wel behoefte om de wetgeving aan te passen.
    In het geval van de terugroepwet was er na de periode 1996-2000 behoefte bij politieke organisaties voor een terugroepwet. Parlementariërs van de VHP liepen over naar de NDP, waardoor de NDP in die periode de regering kon vormen. In de zittingsperiode 2000-2005 had het Nieuw Front de behoefte om de TW in te stellen. De TW is volgens Monorath een wet die parlementariërs aan banden legt.
    In 1992 haalde politicoloog Hans Breeveld al aan dat de terugroepregeling bij de tweede fase van de wijziging van de grondwet zelf teruggeroepen moest worden. Hij zag het terugroepen van volksvertegenwoordigers als een correctieve maatregel. Hij is meer een voorstander van een preventieve maatregel. Dat is terug te vinden in artikel 53 van de grondwet. Het gaat daar om de interne partijdemocratie. Neem het voorbeeld van Ronald Hooghart en NDP. De leiding van de partij wist 4 dagen van te voren niet eens als Hooghart op de lijst zou komen. Alleen de voorzitter wist het. Dit, terwijl in de grondwet duidelijk staat dat de voorgedragen kandidaten binnen de structuren moeten worden gekozen. Een terugroepwet zou niet eens nodig zijn als deze zaken anders zouden zijn.
    “Laten wij ervan uitgaan dat parlementariërs volgens de grondwet vrij en onafhankelijk zijn in hun oordeelvorming. Dit is noodzakelijk omdat men de spreekbuis is van de samenleving. De TW hield in dat ook al parlementariërs het oneens waren met bepaalde zaken, zij dat niet kenbaar konden maken, omdat zij vanwege hun partijdiscipline konden worden teruggeroepen”, stelt de advocaat.


    Maak melding
  71. @ Rob G en Mohammed
    Je reageerde op Mohammed
    Je zegt namelijk dat je niets kan met hetgeen ik postte.
    Ik heb gereageerd op jouw!!! opmerking(en).
    Immers jij beweerde, zonder enige vorm van bewijs leverend!, dat in Su de arbeidskosten veel hoger lagen dan de overige landen in het Caribisch gebied.
    Ik maakte je duidelijk dat je hier niet naar moet kijken , maar naar de arbeidskosten per eenheid product (en naar de ontwikkeling hiervan). Aangezien Suriname veel zelfstandigen heeft wil ik een stap verder gaan en zeggen dat je naar de AIQ en de ontwikkeling hiervan moet kijken.

    Hieronder jouw posting>

    “Het valt me op dat jullie het echte probleem, de oorzaak dat investeerders wegblijven, niet durven te benoemen.
    Het probleem in Suriname ligt aan de hoge arbeidskosten gekoppeld aan een matig producerende beroepsbevolking en de macht van de vakbonden. De hoogte van de lonen van de arbeiders in Suriname behoort tot de top van het Caribische gebied terwijl deze arbeiders minder arbeidsuren maken en minder produceren”

    Als je met cijfers komt waarmee je je bewering kan staven ben ik bereid hiernaar te kijken en te reageren met cijfers.
    Zo lang je dit niet doet, maar slechts veel roept, dat onvolledig is en waarvoor je geen bewijs aandraagt verwijs ik het naar de prullenbak, cq is het kroegenpraat.
    Cijfers wil ik zien!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES