Surinaams bedrijfsleven: gebrek aan overleg funest

29

PARAMARIBO, 17 aug – Het chronisch gebrek aan overleg is Suriname duur komen te staan. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. Overleg tussen regering, werkgevers en de vakbeweging had veel kunnen voorkomen. Al voor de verkiezingen waren signalen afgegeven.

De werkgeversorganisatie riep onder meer op tot het sluiten van een sociaal akkoord. “De VSB wees hierop omdat ze zich ervan bewust was dat de economie gesaneerd moest worden en dat succesvolle sanering in veel landen slechts mogelijk is geweest, nadat de overheid haar sociale partners had betrokken in het proces”, zegt VSB-directeur Steven Mac Andrew tegenover de Ware Tijd. Er is niets van gekomen.

Suriname plukt nu de wrange vruchten. Ook nu nog wordt opgeroepen tot meer overleg tussen de sociale partners. Dat overleg hoog nodig is, blijkt uit de gevolgen van de crisis die nu om zich heen grijpt. “De crisis was een goed startpunt voor dit overleg, aangezien zowel werkgevers als werknemers er dagelijks mee worden geconfronteerd en oplossingen hiervoor moeten zien te vinden”, aldus Mac Andrew.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Poepzak bouta fuck a kondre behoorlijk up!
  Ja nog 5 met deze domme ingie bouta!
  Suriname gaat richting haitie!!!!!
  Helpppppppppppppppppppppppppp!!!!!!!
  Is het volk in een winterslaap?????


  Maak melding

 2. Moordenaar bouta zal straks wetten veranderen om levelang pres te zijn.
  We hebben te doen met e crimineel hier!
  Me bar joe!
  De heer daar boven zal afrekenen met hem!


  Maak melding

 3. Tja, die zogenaamde (sociaal) economische raad, waar onder andere een psychiater zitting in heeft, maar geen enkele econoom, heeft het te druk om overleg te voeren. Bovendien laat het weer het ook niet toe. Te warm en te veel regen.
  Ik stel voor een commissie die het voorwerk doet voor de raad, zodat deze te zijner tijd met de VSB aan tafel kan.
  Aan tafel voor een hapje en een drankje en de belofte dat er volgende keer gepraat zal worden


  Maak melding

 4. Goed punt…. Suriname is het land van de individuen. Samenwerking en in goed overleg zaken coördineren is het land vreemd. Ook is men vaak eigenwijs en is goed advies niet welkom…! Visie en planning ontbreken.

  Jammer dat het zo gaat, het is zeker een punt van aandacht en zou voor het land een stap in de juiste richting zijn, indien dit veranderd.


  Maak melding

 5. De oplossing kan zijn om Surineds makkelijk het land binnen te laten en een overeenkomst hiervoor met Nederland te sluiten. Zo kunnen deze Surineds dan in Suriname van Nederland bepaalde opleidingen kunnen krijgen waarmee ze aan de slag kunnen in diverse sectoren in Suriname. Bovendien betekent hun komst naar Suriname vaak automatisch inkomsten (harde Euro’s) voor het land.


  Maak melding

 6. Overleg? Wat is dat voor iets? Kan het gegeten worden? Kan het gevoeld worden?
  NDP noch coalitie noch oppositie weten niet wat dit is.
  Het is ieder voor zich en Gid voor ons allen.
  Samenwerking om oplossingen te zoeken weergeeft een soort nederigheid en dat kennen de Sranng mangs niet.
  De dag des oordeel is komende en zichtbaar en voelbaar.


  Maak melding

 7. Die gasten van de SER zitten de hele dag met hun secretaresse te spelen. Surinaamse Erectie Raad.
  Maar alle gekheid op een stokje, oveleggen heeft geen zin.
  Alles wordt door de firma Bouta bepaald.
  Nog 4 jaar!


  Maak melding

 8. Alles WERD bepaald door Bouta. De IMF gaat steeds meer en meer bepalen. Als dit Bouta niet bevalt, dan gaat hij de IMF gewoon wegjagen en storten ze zich in de armen van China of Guyana of Noord Korea.


  Maak melding

 9. De burgers moeten niet klagen over de sociaal-economische situatie. Gewoon volhouden tot 2020. Mensen gaan echt niet dood, alleen de kwaliteit van het leven is achteruit gegaan.
  Tenslotte hebben de mensen zelf hiervoor gekozen. Bij God en SU is alles mogelijk wordt gezegd. De ene is nog crimineler en principelozer dan de andere. Iedereen probeert zijn slag te slaan, ook de oppositie. Burgers hebben 4 jaar de tijd om te bezinnen hoe zij eerlijk en oprecht moeten handelen in het belang van de natie en de toekomstige generaties. Mentaliteitsbuiging is hier het toverwoord. Krabbenmentaliteit domineert in Suriname. Kijk daarom eerst naar jezelf.


  Maak melding

 10. .Mac Andrew als je het nog niet weet, we leven in een dictatuur.
  Bouterse overlegt niet met de samenleving, hij legt de samenleving zijn wil op. Met een meerderheid aan jaknikkers in de assemblee hoeft overleggen niet, dat heeft hij nooit gedaan. Als gerechtelijke uitspraken hem niet zinnen , verkracht hij de rechtsstaat met behulp van zijn jaknikkers is de assemblee die wetgeving aannemen die tegen de grondwet en de internationale rechtsorde ingaan.

  Als Mac Andrew dat nog niet door had dan is hij behoorlijk naïef.

  Het enige dat helpt is het wegjagen van deze bende die het land naar de afgrond leiden


  Maak melding

 11. Neks no fout, soso lobi baas en gang hun paarse schijt en pis, krijsen vele oerdom tot op het bot paars verworden verdoemde zombies. Baas e mek deng schijt. Hahahaahha


  Maak melding

 12. Bouta, president voor het leven is de volgende stap.
  De gewone meerderheid bepaalt dat de wet veranderd wordt; geen 2/3 meerderheid nodig om de president voor het leven te benoemen !!

  Wie dat niet inziet is een idioot !!
  Zeker KROESSOE , die de NPS wil maken tot een CREOOLSE partij. Weet deze oude seniele man wel waarover hij praat ??? Hij begraaft NPS in de afgrond met zijn denkwijze; misschien is hij achter de schermen lid van de seniele adviseurs van “a-ptjien-ingi-boi”.
  NPS, gooi de partij verder open !!! NATIONALE PARTIJ !!!!
  Kijk maar DA-91 en SPA willen nu over de rug van FAL/FAI
  binnen komen !!


  Maak melding

 13. Bouta is zwaar ziek en dialiseert 5 keer per dag!!!!
  Dus laten we hopen dat hy v die tyd skrept
  Weet je anders wo ka in sl film met een koers van 1 op 10!!!!!
  Toffffff!!!!!!!


  Maak melding

 14. Het is niet alleen Bouterse(lees moordenaar) drukt
  Suriname steeds dieper in de stront, maar kontlikkers
  als Simons, Silos van Dijk, Misiekeba, Bouva en nog vele
  anderen zijn er ook debet aan.
  Ze nemen dood leuk een wet aan die Sapoen en Chitan moet
  vrijwaren van terugtreding uit de assemblee.
  De grondwet wordt gewoon door deze mensen als toiletpapier gebruikt. En op de oppositie hoef je niet te rekenen. De sukkels zitten op die man van ‘We zijn moe’ te wachten.
  Ai baja, een land dat wordt bestuurd door losers.
  God, Alah, whatever moet wel een hekel aan Sranan hebben.
  Zoveel brokke piloten en niet een die zich schaamt.
  De meeste hebben een universitaire opleiding, als
  je naar het land kijkt ben je geneigd te concluderen
  dat ze van de (toilet)pot zijn gerukt.
  Ze hebben echt geen idee in het DNA wat prioriteit verdient,
  anders hadden ze zich al lang bezig gehouden met de economie in plaats met een kut terugroepwet.
  Breeveld loopt al maanden te vragen wanneer eens eindelijk
  de anti-terruerwet seriues wordt behandeld en Misiekeba
  beweert ieder keer dat ze druk bezig zijn ermee.
  Een schildpad had zelfs meer gepressteerd als DNA lid.
  Ik blijf het zeggen, wiens brood men eet diens taal men spreekt.
  Neem Dobson maar als voorbeeld, die heeft gewoon DOE laten vallen, stapelt fout na fout op en als hij praat doet hij alsof hij de wijsheid in pacht heeft, terwijl steeds meer werkenmes roepen om een staking. De vakbondsleiders beweren dat ze rekening met de president houden. Ze zijn bang. Can’t blame them.


  Maak melding

 15. Het probleem van Suriname is dat de regering geen verstand heeft van zaken.Om een land goed te besturen moet je economische kennis hebben en dat is er niet.Die machthebbers vullen alleen maar hun zakken. Jammer voor het land dat ze failliet zijn gegaan onder Bouterse en zijn handlangers.Suriname is als land helemaal verloren onder Bouterse.Deze domkop moest nooit president zijn geworden.Hij zou zicht moeten schamen wat hij in 6 jaren tijd gedaan heeft.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 16. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  In de koloniale tijd mochten de kinderen van slaven en slaven niet naar school om een omleiding voor een beroep te volgen.

  Bij de huidige regering DDB, pikien ingie boooi, en de gangsters bakken het nog bruiner dan de koloniale tijd, omdat kinderen tegenwoordig niet meer naar school kunnen omdat ze schoolgeld moeten betalen en de ouders dit niet kunnen betalen. Gewoon (een) verloren generatie(s).

  Het is toch te gek voor woorden dat kinderen, leerlingen die naar school moeten, er een leerplicht is, niet naar school gaan.

  Sari (His)tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. A pikien iengie boi, wat is zo indiaans aan hem ?? Zo trots daarop alsof hij geen negerbloed ook heeft ? Waarom niet a pikien crioro boi ? In ieder geval is hij voor mij : a bigie paars crimineel, lafaard, dictator, moordenaar, drugsdealer, narcist en oliedomme waardeloze figuur ! Opdonderen moet hij ! Zaagsel !!Ons mooi en gemoedelijk land stabiel ten tijde van Vene naar de rand van de afgrond gebracht.Er heerst wetteloosheid en bandeloosheid.De ultieme echte bananenrepubliek ! Het volk pinaart, lacht niet meer.In de supermarkten zie je iedereen met gefronste wenkbrauwen inkopen dien.Je hoort ze hardop berekenen ( ik ook)
  De kwaliteit van ons leven is totaal gereduceerd ! Alleen hij enzn innercircle zijn zorgeloos !Hoelang nog hoe lang??
  Maar niet klagen maar dragen want die domme paarse geindoctrineerde massa gilde en krijsten : NOG VIJF !!! Ennu schijten we met zn allen STELLETJE GEDROGEERDE EZELS !!


  Maak melding

 18. H hij niet oe lang gaat DDB zitten? Als we naar GUYANA kijken naar de periode Forbes Burnham dan heeft God hem opgeroepen gfedurende zijn regeer periode. Pats boem dood.

  Mischien wordt hij niet meer wakker op een morgen.
  God laat hem niet aftreden en hij is al bezig als de dictator.
  De Suris zijn niet in staat een coup te plegen. Vreedzaam
  weg slippen is de oplossing.

  De SER is er. Maar de Godfather luisterd niet.


  Maak melding

 19. Ik wil deze gast van de VSB voorlopig niet in de krant zien.

  Bere was woedend omdat de regering afspraken niet na kwam en wilde de straat opgaan.
  Dan gaat stroom verhoging niet door.
  Daarna gaat het alsnog wel omhoog, Bere had groot en groot gelijk met zijn actie.
  En deze VsB popi jopi kwam droog lullen over dialoog, terwijl groepen stelselmatig worden overvallen met ad hoc maatregelen.

  Elke andere regering die deze ad hoc stunts zou uithalen was al tien keer naar huis gestuurd door de bevolking.
  Maar na bouta dus deng frede, zo ook deze lulhannes van de VSB, dus komt hij suf lullen over dialoog terwijl de regering je staande naait.
  Deze VSB gast gaat bij wijze van spreken naar een paintball wedstrijd met zijn belle blaasjes als wapen.

  Eerst volgende keer als ik deze mooi weer speler in die krant zie met een non concreet bericht dan lees ik waterkant een maand lang niet meer.
  Journalisten ga de straat op en luister naar de mensen, niet naar deze VsB praatjes maker. Ik wil echt iets nieuws waardig lezen. Aub.


  Maak melding

 20. Beter ten halve gekeerd dan volledig verdwaald.

  VSB en andere ondernemers organisaties wees duidelijk met deze regering kan er nooit iets opgebouwd worden.
  Alles is beter dan dit drama leugen en bedrog.


  Maak melding

 21. VSB en andere belangengroepen/organisaties, OVERLEG met DEZE MACHTHEBBERS is NIET MOGELIJK !!

  Er is sprake van GROVE vormen van MACHTSMISBRUIK en van VERKRACHTING VAN onze WETTEN en van onze GRONDWET !

  De machthebbers vernietigen de MENSENRECHTEN !!

  TIJD VAN OVERLEG IS VOORBIJ !!

  STOP DE NDP-SLAVERNIJ !!!!!!!!!!

  PS : Door wanbeleid van de NDP-dictators is de Staatsschuld opnieuw GESTEGEN en zijn de monetaire reserves tbv aankoop Importgoederen, GEDAALD !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.