Geduld Nationale Partij Suriname raakt op

51

PARAMARIBO, 15 aug – Het geduld met de manier waarop Suriname wordt bestuurd, is zo goeed als op bij de Nationale Partij Suriname, NPS. “Dit is te gek aan het worden”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. De regering onder leiding van Desi Bouterse leidt het land steeds meer de diepte in. Dat vraagt om een andere kijk.

En als nodig ook denken aan vertrek. “Want het volk verarmt steeds meer. Als men niet in staat is de huidige situatie te verbeteren moet men het mandaat teruggeven aan het volk. Iedere dag zie je producten duurder worden. En dan zegt een minister dat de prijzen maar een beetje zullen stijgen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Die minister is Gilmore Hoefdraad van Financiën. Hij is onverbeterlijk optimistisch.

Volgens Hoefdraad is de recente aanpassing van de importwisselkoers pure noodzaak. De wisselkoers liep ver achter op de marktkoersen. Wanneer de laatste eindelijk beheerst zullen worden, liet Hoefdraad in het midden. Rusland weet dat het niet makkelijk wordt de regeerders te overtuigen dat ze weg moeten. “Deze president zal niet zomaar opstappen.” De NPS wil met andere partijen nagaan of straatprotest geen uitkomst biedt.

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. Wij surinamers hebben alleen grote mond 1 persoon meneer bouta en heel Suriname pinaart alleen bla bla niemand durft wat te doen ha ha ha wij zijn de nederige volk van de wereld ik ben toch ook blij dat ik een surinamer ben


  Maak melding

 2. De eerste schaap ver de dam. De studenten en leraren zijn degenen moeten zijn, zoals voorheen, die de aanzet moeten kunnen en durven geven waarna de arbeiders hen moeten aan dit grote straat proces.
  Het al niet makkelijk zijn omdat DDB dan werkelijk moet vrezen, samen met zijn kornuiten, achter slot en grendel te belanden voor 8 december en het moedwillig laten [lunderen en mee helpen plunderen van de staat Suriname


  Maak melding

 3. Eindelijk!!!!
  En nu niet dralen maar gelijk afstemmen met de overige oppositie en maatschappelijke groeperingen en de straat op om deze bende weg te jagen.


  Maak melding

 4. Ndp ndp ndp krijsten oerdomme paarse stommelingen bezeten in 2015 en 2015…we want bouta……we follow the leader………anno 2016……..terecht aanhangers van de nationale DWAZEN partij olv van de allergrootste misdadiger die het land ooit heeft gekend. Wat komen gaat zijn nog meer moorden en berovingen door zijn bezeten misdadige aanhangers. Na wang burgeroorlog e go kong. Er zijn nog veel dieharde paarse zombies olv van de paarse duivel die zijn paarse schijterij en stinkende pis vol van misdaad lusten. De paarse vloek hangt boven geheel verworden Suribabwe. Baas en co. e mek a heri volk njang ka.


  Maak melding

 5. We gaan langzaam maar zeker richting algeheel protest en lam leggen van het land.Niet hoog van de toren blazen meneer Bouterse…aan alle grootpraats en lastering en kleineren komt een eind.Wanneer je de bevolking steeds weer kleineert met je leugens en bedrog omdat je in die positie verkeerd.Nou de dag is staande en voor jou bijna gaande..geniet ze nog effe…mister president en first lady.Wan dee foe sabakoe wan dee foe tjontjong 👏👏👏


  Maak melding

 6. Ik ben benieuwd welke toverformule de NPS achter de hand heeft om de wisselkoers naar beneden te krijgen. Het klinkt niet realistisch dat de koers naar beneden gaat zonder dat de export-inkomsten omhoog gaan. Hebben zij een suikeroom achter de hand die gratis zijn honderden miljoenen dollars en euro’s aan de oppositie geeft om de importen te betalen? Ik weet niet of er nog van die gulle gekke Henry’s rondlopen op deze aardbodem. In tijden van hoge nood gaan mensen geloof hechten aan de meest bizarre worstjes die men ze kan voorhouden.

  Dat deze gasten van de oppositie onbetrouwbaar zijn blijkt wel uit het volgende. Nog geen twee maanden terug klaagden zij dat de regering nog geen aanstalten maakte met de bezuinigingen. Nu daar de bezuinigingen merkbaar worden beginnen ze moord en brand te schreeuwen. De subsidies op, importen, brandstof, water en energie wordt afgeschaft met als gevolg dat de consument meer moet betalen. Heel veel geld van de overheid, dus inkomsten van de overheid worden uitgegeven aan allerlei soorten van subsidies. Nu lopen de heren van de oppositie rond te bazuinen dat deze maatregelen niet goed zijn.


  Maak melding

 7. Haaa, totaal geen medelijden met de suri,s,wij willen nog 5 werd er geroepen,nou die heb je nu.Stelletje,mongolen,idioten,suffers,een grote bek dat hebben ze,en mee-eten uit de pot.Wij willen geen hulp van A of B maar nu de schoen wringt lopen ze te bedelen.Surinamers hebben zelf bewust gekozen voor een moordenaar,dief,coke handelaar.Ik wens jullie veel succes straks in de rij voor brood,olie enz……


  Maak melding

 8. Mijn geduld is decennia lang al op en nu pas van de NPS heel raar, doe er wat aan NPS beter laat dan NOOIT, de vervloekte MOORDENAAR moet met man en macht levend opgepakt worden en daarna zoals Muammar Mohammmed Abu Minyar GADAFFI van Libie eerst door het volk gemarteld en daarna gedood worden dit is mijn boodschap.


  Maak melding

 9. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Alle Kracht Berust Bij Het Volk

  De Beker Gaat Zo Lang Te Water Tot Die Barst. Dat Punt Is Nog Niet Bereikt Bij Het (paarse) Volk, waardoor er nog niet massaal de straat wordt opgegaan en DDB En De Gangsters Worden Weggejaagd.

  Het Surinaamse Volk, De Vakbond, de paarse kakkerlakken die op de NDP gestemd hebben, enz, moeten DDB En De Gangsters Het Vuur na(der) aan de schenen leggen.

  What Goes UP, Must Come Down, Spinning Wheel. Er Is Een Tijd Van Komen En Een Tijd van Oprotten. Het Licht Gaat UIT En DDB En De Gangsters Sprompelen Naar Het Einde Oefening. Opzouten.

  Het Zal Wel Van De Massa, waar het Water Tot Aan DE Neusgaten Genaderd Is Afhangen, Hoe Lang Nog. Het Volk Kiest En Bepaalt, Als Het Volk Zegt Opzouten Dat Kan Daar Alleen Maar Gevolg Aan Gegeven Worden En Wie Dat Antwoord Negeert, Is Een Dwaas! Zie De Geschiedenis Overal In De Wereld.

  DDB En De Gangsters Oe Tik Oe Bondroe Dang Oe Hoepel Op! Graaatie!

  DDB En De Gangsters gonna run Tooo

  “DDB your Too Bad”

  Sranansma Oe Wiki No!?

  Walking down the road
  With your pistol in your waist
  Johnny you’re too bad

  Walking down the road
  With your ratchet in your waist
  Johnny you’re too bad

  You’re just robbing and you’re stabbing and you’re looting and you’re shooting
  Now you’re too bad
  You’re just robbing and you’re stabbing and you’re looting and you’re shooting
  Now you’re too bad

  One of these days
  When you hear a voice say come
  Where you gonna run to

  One of these days
  When you hear a voice say come
  Where you gonna run to

  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock

  Walking down the road
  With a pistol in your waist
  Johnny, you’re too bad

  Walking down the road
  With a ratchet in your waist
  Johnny you’re too bad

  You’re just robbing and you’re stabbing and you’re looting and you’re shooting
  Now you’re too bad
  You’re just robbing and you’re stabbing and you’re looting and you’re shooting
  Now you’re too bad

  One of these days
  When you hear a voice say come
  Where you gonna run to

  One of these days
  When you hear a voice say come
  Where you gonna run to

  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 10. @ RobG

  Flikker nou op met j Bla bla bla aaaa….wat niks voorstelt en het andere kant t verhaal is dat j 1 kei en kei harde door zetting vermogen heb voor 1 MASSA MOORDENAAR en dan ben j ook verantwoordelijk voor de moorden dommekracht en begin j karma te gaan zuiveren is 1 cruciale fenomenale raad


  Maak melding

 11. Zoals RobG dat stelt, zijn we inderdaad benieuwd wat voor toverformule de NPS heeft om de koers naar beneden te halen of tenminste te stabiliseren.
  De NPS onder Vene heeft meermalen bewezen het door de NDP gecreeerde chaos op te ruimen.
  Wat we nu zeker weten is dat de Nationale Devaluatie Partij niet de kennis in huis heeft om de door hun op hol geslagen koers te kunnen beteugelen.
  De beste toverformule van de NDP is om een zwaar bezopen Desiley telkens weer middels een peptalk te laten herhalen: “Ik zal de koers laten zakken, believe me.”

  Het resultaat liegt er niet om.


  Maak melding

 12. Bhaai, rot jij op naar de hel. Ik heb lol om jullie troosteloze gemier en klaagzang. Is het soms verboden om een mening te geven die niet past in jullie gedachtengangen. Ik wil me duidelijk onderscheiden van jullie. Ik laat me niet beïnvloeden door domme politieke standpunten en analyses die door kwakzalvers worden rondgebazuind. Emoties moet je in bed afreageren, het liefst op de partner die je haat. Naar mij toe moet jij je op een beschaafde, geciviliseerde en rationele manier uiten. Er moeten wel verschillen zijn, hè. Ben je soms vastgelopen in het leven?

  Kruwa,
  Denk in dat Vene geen betalingsbalanssteun kreeg van Nederland?


  Maak melding

 13. Geduld is een schone zaak!

  Dit is niet de stijl van de man met de tien schone vingers, wacht rustig af.

  Laat die on-gecertificeerde analfabeten eerst hun braaksel in slikken en eigenhandig hun puin opruimen.

  Het is vooral de ex-aanhang van de nps die massaal is overgelopen.
  Maak het ze niet te gemakkelijk, de les is nog steeds niet doorgedrongen.
  Ze moeten zelf het initiatief nemen en om hulp vragen.

  Vlgs paramang zijn er nog steeds lange rijen bij de super en nog meer file, dus hoezo crisis, welke crisis?


  Maak melding

 14. NPS-ers/SPA-ers,

  Eindelijk leven in de brouwerij van NPS.
  Maar laten wij het “kind” bij de naam noemen !!

  Het zijn de NPS-ers en de SPA-ers, ( de die-hards, laten we met rust) hebben verraad gepleegd tijdens de verkiezing.
  Toen Vene zei dat het nu zeker de beurt was dat een VHP-er president zou moeten worden, hebben de racistische verraders de NPS/SPA de rug toegekeerd.
  Niemand kan dit ontkennen !!!! Zo is het gebeurd;in eigen kringen en regionen heb ik dit gezien !!!

  Alleen de NPS/VHP, kunnen nog het getij keren in het land;
  ook voor de oudjes en gepensioneerden wiens pensioenen zijn gehalveerd in koopkracht !!!
  Deze NPS-er zijn al vergeten dat toen Ping-Ping (Jopie Pengel) niet gekozen was tot Statenlid., de VHP een gekozen VHP-statenlid zich heeft laten terugtrekken zodat Jopie Pengel door de VHP binnen kon komen !!!
  Taki-deng-sanie-lek-fa-a-de, anders weten de jongeren dit alles niet en “a-ptjien-ingi-boi” zal het land verder ruineren!!
  Na-so-mi-taki en na-so-a-de !!!!


  Maak melding

 15. Aan: de Direktie van de EBS! (met een ceee)

  Wow, is die persoon die deze brief heeft opgesteld al gereshuffeld?

  “Het is u al bekend dat wij als land door moeilijke tijden gaan. Indien het ons als samenleving lukt de tering naar de nering te zetten 🙂 🙂 en de handen in elkaar te slaan, dan mag ik u voorspellen dat wij over rond een jaar na nu 🙂 betere tijden tegemoet kunnen zien.

  Tering……..


  Maak melding

 16. De situatie wordt inderdaad steeds moeilijker. Alleen heeft ook de NPS het vertrouwen van het volk door de loop der jaren verloren. En is Rusland helaas niet de persoon die daar iets aan zal kunnen veranderen.


  Maak melding

 17. LICHT en WAARHEID maken VRIJ….ZORGEN voor BEWUSTWORDING……SOLIDARITEIT en EENHEID!

  Ja, ALLE handen in een slaan,
  en met heel veel MOED Samen de straat op gaan.
  Protesteren vanuit EEN GEZAMENLIJKE STRIJDERSNAAM.
  JONG en OUD aangeven dat het zo niet langer kan.
  Het land verdient spoedig een INTEGERE president
  die SAMEN met het volk aan het werk gaat
  voor een GOEDE Opbouw ( economisch en ethisch)
  van het land!

  SAMEN Strijden maakt STERKER!

  LICHT en WAARHEID maken VRIJ…..RECHT en WAARHEID maken VRIJ….Het gaat er vooral om dat men zich eerst VAN DE ANGST BEVRIJD!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 18. “Ik mag zeker wel een lans breken 🙂 voor de werkers van de EBS die zich inzetten voor het garanderen van de broodnodige 🙂 energie voor de gehele samenleving en ik mag niet nalaten vanuit deze plaats mjn dank hiervoor uit te spreken.…. “

  En nu komt het:

  “Het is dan in de lijn der verwachtingen 🙂 …. de kosten vergaand omlaag gedrukt zullen moeten worden.
  Hierbij zullen afvloeingsmaatregelen van enige honderden werknemerr mede in vizier 🙂 komen.”

  (zijn niet mijn spelfouten)


  Maak melding

 19. De politieke oppositie propaganda draait op volle toeren.Een ijkmoment had je vlak nadat de oppositie de verkiezingen verloren had. Er werd gesproken over een constructieve benadering en samenwerking met de coalitie. . Echter ,is al gauw gebleken dat daarvan niets klopte. Men wil simpelweg niet tot 2020 wachten en ruikt de kans schoon. Er is nu troebel water en dat is goed vissen vangen De oppositie kan het tij op dit moment ook niet keren.

  De deal met IMF zou ook doorgaan. Natuurlijk zou men ook proberen geld uit Nederland ,China India ,de VS te halen. Maar de overbrugging zou even lang duren als de deal met IMF. Dus ook al zou de regering haar mandaat terug geven ; dan nog blijf je zitten in die shit. Dan is het beter de huidige regering de boel te laten afmaken.


  Maak melding

 20. @ Wim,

  Zoals “Shanti Baba Ram Sardjoe” het getij niet heeft kunnen keren bij de VHP.Intussen zit zijn dochter weer hoog in de top bij de VHP (levenslange benoeming bij RGD, zit thuis en volledig salaris en alle plusjes)
  Wanneer gaat die “ptjien-ingi-boi” ingrijpen !! bij figuren die thuis zitten en hun salaris + alle plusjes krijgen !!!


  Maak melding

 21. Een enkele wc worm is triljoen malen slimmer van nature dan alle oerdomme paarse verworden zombies. Wahahahahahahahahaahhahahahhahahaahhahahahahahahaha van oost naar west van zuid naar noord. baas en geboefte e poeroe ka gi alla sranang mang.


  Maak melding

 22. @ RobG

  1. Oprotten naar hel>>>als t kon zou ik t zeker doen om jullie alvast daar te laten in schrijven mi mang ahahahaa…..Samen met de Moordenaar de rest van j niet rechtgeaarde Compacnons of handlangers.

  2.Ben j soms vastgelopen in j leven? Wat1 levenloze vraag!>> Wij alle rechtgeaarde Sranamangs Uiteraard ju boerkie ju nu worden er rationele beslissingen genomen om SU te hervormen!


  Maak melding

 23. Neen, Vene kreeg geen betalingsbalanssteun van Nederland, het was moeilijk om de verdragsmiddelen aan te spreken, vandaar de nul optie van Vene.
  Vene kon wel de wisselkoers stabiliseren, een wisselkoers die dankzij de NDP/DNP 1996/2000 regering van een stabiele 460 voor een U$ naar meer dan 3000 voor een U$ was gestegen.
  Vene had in 2000/2010 een deviezenreserve van nul naar 750 miljoen kunnen opbouwen let wel NIET met betalingsbalanssteun.
  Ook waren er projecten gaande (o.a. het dijkenbouwproject, asfaltering Meerzorg-Albina en bouw politieburo’s) waarvan de deviezen reeds waren gereserveerd.

  De reden waarom we nu weer in zo een situatie zijn beland is het populistische uitgavenbeleid en de grootschalige corruptie tijdens regeringen met een Bouterse signatuur.
  Men kan gewoon niet omgaan met de belastingsgelden van het volk.


  Maak melding

 24. Geef de leiding van het land dan over aan iemand die wel capabel is en steun kan krijgen van landen om ons heen.Want de regeringsleiders willen je niet ..vanwege je gedragingen en verleden.Als je het land overdraagt aan ik weet niet wie,gaan er weer deuren open.Als we een ander leider hadden ..maakt niet uit uit welke politieke partij zou misschien ook de Suralco zich anders opstellen.Omdat niemand de “president”ziet zitten wordt een heel land er de dupe van.Please president redt de bevolking en treedt af…dat zal je grootste offer zijn ..


  Maak melding

 25. Dat prijsverhogingen het gevolg zijn van de steeds maar hogere wisselkoersen, moge iedereen duidelijk zijn.

  Maar bij mij rijzen toch wat vragen.

  Stel, je koopt een jaar geleden goederen in tegen de toenmalige wissel- en douanekoers en legt deze in het magazijn. Geen levensmiddelen uiteraard. Na een jaar stijgen de douanekoersen, dus ook de prijs van het artikel dat in het magazijn ligt, dat men goedkoop heeft ingekocht. Kan toch niet? Is gewoon diefstal!
  Er worden in de winkels ook nauwelijk artikelen meer geprijsd omdat dat ondoenlijk is als dagelijks de prijzen veranderen. ‘Omoe, o meni?’ hoor je regelmatig.


  Maak melding

 26. Ze mogen heel blij zijn en dat blijven. De Gerechtigheid heeft ze het lot beschoren om niet die paarse smerige corrupte schijterijen en pis vol corruptie van baas en roversbende op te ruimen. Mek baas en geboefte srefi do datie. Zij oerdomme aanhangers zullen onmenselijk zwaar te lijden krijgen onder het komend dictatoriaal bewind. Eige schuld, hihihi, dus neks no fout efoe baas e mek deng ka. Hahaha. Ondertussen schijten en pissen zijn oerdomme aanhangers een paarse buffel om te overleven. Wahahahahahaha, die stommelingen krijsend lachend neks no fout…hahahaha enne nu………….baas en co. e mek deng pai te deng ka. Wahahahahahaahahahahahahahaha. Wat een stel oerdomme paarse idioten die dit hebben verdiend.


  Maak melding

 27. Pffffff ik heb er een tijd verbleven om de waarheid te beseffen het volk heeft geen moraal structuur normen waardes geen naasten liefde SOLIDARITEIT NAAR ELKANDER discriminerend naar ned.hollanders je bent goed als ze je kunnen plunderen voor 1 dag maar een band opbouwen met ze lukt niet hoogmoedig volk bewustwording waarheid opbouwend kritiek is taboe whaha niet te filmen(tegen over de blanke zal ik ze wel altijd hoog houden) ik schaam me dood voor mijn eigen volk die elkaar naar beneden halen BESEF is ver te zoeken.wat De blanke slavendrijvers met de surinamers heeft aangedaan doet nu de 1 met de ander whaha 500.000 inwoners die in een snel tempo door ziektes (aids verwaarloosde ziekte symphomen)vroegtijdige dood kindersterfte verkeers ongelukken verdrinkingen misbruik drank/drugs zelfdodingen liqudaties incest het lijkt er op dat de ALLERMACHTIGE HEER UIT SU IS WEG GERONNEN no spang gebrek aan alles om het volk gezond en wel in stand te houden de chinezen Haitianen guanezen enz zullen de 500.000 op Peil houden haha het volk slaapt niet wetend dat de sterfte cijfers onder de surinamers veelste hoog liggen laastaan ziektes verwaarlozingen..niet te filmen ..lafhartig dom kortzichtig hiellikkend volk die geen 1 heid weet te vormen om hun kinderen een beter toekomst te kunnen geven de jeugd word nu weg gegooit of verkocht verwaarloosd om eerlijk te zijn ik heb te veel coruptie ondankbaarheid discriminatie en verwaarlozing hoogmoed ongastvrijheid (te veel)onder mijn creoolse volk ervaren wanneer staat er een held op..Ik vind het op het moment niet waard om mijn goedheid verder in te zetten zo lang er geen inzet verandering getoond word door de lokale bevolking vanuit nederland helpen is geen optie eerder water naar zee dragen zolang er niet drastisch iets gaat veranderen blijven praten en adviezen helpen niet ..laat gaan.. todat er besef komt en het volk gaat leren OPSTAAN VOOR ELKAAR EN MET ELKAAR beseffend dat wij surinaams ned wel degelijk wat toe tevoegen hebben om samen sterker te staan 3xniks de mentaliteit…..WAT IS de OPLOSSING ….afwachtend op het verdere falen van het volk praatjes vullen geen gaatjes ik weeet (vanaf nu steek ik me kop in het zand )


  Maak melding

 28. @RobG.
  Denk je dat Vene geen betalingssteun kreeg van Nederland?

  Misschien RobG, misschien.

  Maar misschien had Bouterse dat ook wel gehad als hij geen 15 doden op zijn geweten had en niet een gevangenisstraf van een pakweg 11 jaar uit te zitten had in Nederland, om maar eens wat te noemen


  Maak melding

 29. @Robje-de-Desi-slaaf :

  U vraagt naar de TOVERFORMULE van de NPS ???

  Nou, die van Desi B weten wij al : Alle geld en goud van het
  Volk VERKWANSELEN, daarna voor ongeveer 2,5 MILJARD ONGEDEKTE bankbiljetten in omloop brengen,
  en Sranang is FAILLIET door toedoen van Opa Desi !!!

  Solidariteit kan door NDP gevraagd worden indien deze
  partij het verkwanselde geld (MILJARDEN) terugstort in de staatskas !

  Dat er geen begroting is en geen begrotingsdiscipline, blijkt duidelijk uit de wens van DORA om een speciale pot te
  maken op haar ministerie om bedrijfskosten te kunnen betalen ! De financiele NDP-CHAOS is COMPLEET !

  Dus slaafje hou je bezig met zinnige zaken, het NDP-FLUT-bestuur moet zsm WEG !!!


  Maak melding

 30. Ach Srafu, jij snapt het gewoon niet. Er is niet zomaar geld verkwanseld. Er is veel geld geïnvesteerd in het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale uitkeringen en pensioenen, de infrastructuur en de leefbaarheid van Paramaribo. Misschien was de tijd te vroeg om het geld te besteden in de verbetering en het toegankelijk maken van de gezondheidszorg voor specifieke doelgroepen en verhoging van de pensioenen. Er gaat namelijk heel veel geld naar deze sectoren van de samenleving. Men moet ook niet vergeten dat de regering een inhaalslag moest maken voor m.n. de doelgroepen die onder aan de maatschappelijke ladder met een schamel inkomen moeten rondkomen. Daarnaast werd de regering geconfronteerd met een volumegroei in Paramaribo en omstreken. De toenemende urbanisatie vanuit het achterland legde een grote druk op het voorzieningenniveau. De vraag naar onderwijs werd groter. Watergebruik nam toe, het verkeer eiste meer voorzieningen, enz.enz.


  Maak melding

 31. Is toch de NPS die Suriname in de onafhankelijkheid had gestort en daarna het de militairen makkelijk maakte een coup te plegen? Mensen zijn dit verraad van de NPS jegens het land gewoon zat.


  Maak melding

 32. “Beste RobG”

  Wanneer stopt u met uw kletsverhalen. Ik hoop snel, want u neemt wel altijd anderen de maat, maar zelf schrijft u steeds de grootste onzin.

  Zie uw reactie of Srafu.
  Hoezo is er niet veel geld verkwanseld en gaat er veel geld naar de sectoren die u noemt. Het is een gotspe om dat te stellen. Als dat allemaal waar was zou Suriname en met name de bevolking er stukken beter voor staan. Ik denk dat Srafu het veel en veel beter begrijpt dan u met u zogenaamde helicopter view. U gebruikt altijd hele mooie dure termen maar ik geef geen cent voor uw werkelijke economische kennis van zaken in z’n algemeenheid en al helemal niet wat Suriname betreft. U orakelt maar wat en bent gewoon de spreekbuis voor de regering. Alles recht praten wat krom is.

  Bovendien mensen met een andere mening moeten zich wel respectvol tegen u gedragen. maar zelf doet u het niet.(zie reactie aan Bhaai;’Bhaai, rot jij op naar de hel” en ‘Emoties moet je in bed afreageren, het liefst op de partner die je haat. Naar mij toe moet jij je op een beschaafde, geciviliseerde en rationele manier uiten’.

  Beste RobG. mensen moeten in hun reacties niets. U dient daar boven te staan, maar ja dat is waarschinlijk de NDP doctrine t.a.v. een ieder die het niet met ze eens is.

  Zoals gezegd hoop ik dat u stopt met al dat gezwam, maar ik denk het niet. Het lijkt mij het beste, dat iedereeen u voortaan negeert, dan blijft u een roepende in de woestijn.

  Het beste verder,


  Maak melding

 33. De regering Bouterse heeft nooit in Suriname goed gefunctioneerd.Het zijn domkoppen en zakkenvullers die het land leeg hebben geroofd.Het Surinaamse volk is belazerd punt uit.Als het in een andere land zou gebeuren zouden die mensen al lang de straat zijn gegaan maar ze zijn bang dat ze worden doodgeschoten als in 1982 punt uit.Amerika moet Suriname helpen om de chaos die er heerst onder het volk voor een oplossing zorgen.Dat is mijn mening als Surinamer die het ook voelt in mijn eigen land.Alle reserves van het land is weg en de verantwoordelijke kunnen geen verklaring geven waar al dat geld gebleven is.Op welke buitenlandse rekeningen het staat.Bouterse en zijn handlangers hebben zichzelf verrijkt.Suriname als land is verloren gegaan onder deze waardeloze president die nauwelijks zijn naam kan schrijven.Om een land goed te besturen moet je verstand van zaken hebben maar deze opa heeft dat niet.Als die man een persconferentie heeft dan schaam ik wat deze idioot zegt.


  Maak melding

 34. PSA’er,

  Jouw commentaar slaat nergens op.Ik heb niets anders gedaan dan een beeld geven voor het uitgavenpatroon van de regering. Mijn simpele analyse over bepaalde uitgaven en bestedingen van de overheid komt gewoon overeen met de analyses van andere serieuze Surinaamse en Nederlandse economen, sociologen en wetenschappelijk geschoolde journalisten. Het is geen grootdoenerij van mijn kant, maar een uiting van gedegen kennis verworven aan respectabele instituten. Ik bekijk de economische problematiek in Suriname vanuit een rationele invalshoek.Ik betrek geen valse beschuldigingen en nietszeggende oneliners en soundbites in mijn mening. Dit soort emotionele uitbarstingen / uitingen laat ik over aan betweters met een heel laag denkplafond.Ik zie dit soort mensen als een soort hoofdpijndossier.


  Maak melding

 35. @ Rob de Nijs,

  Volgens jouw stelling is dus India armer dan de armste 10 landen die op het continent Afrika liggen.
  Dan zou India op de eerste plaats moeten staan van de 10 armste landen van de wereld en bleven er 9 landen over voor het werelddeel Afrika.

  India hoort niet bij de 10 armste landen van de wereld.
  Dat er armoede heerst in India staat verder buiten kijf.

  Je stelling loopt mank!


  Maak melding

 36. @RobG

  U vraagt zich af welke tovertruc de NPS cs achter de arm hebben !!!????

  Er zijn helaas geen trucjes waarmee de ellende die naar 6 jaar Bouterse is ontstaan maar zo te niet te doen. Dat is de boodschap ook niet.
  Net als in 2000 zal geduld, bloed, zweet en tranen het recept worden om weer de goede kant uit te gaan.
  Het enige voordeel is dat de NPS en consorten het referentie kader hebben om iets op te bouwen en de NDP aangetoond heeft slechts te begrijpen hoe men de kassa leeg maakt en het land afbreekt.
  De NPS en consorten kunnen dus rekenen op behulp degelijke partners in het buitenland terwijl Bouterse bij geen enkele serieuze partner op iets kan rekenen.

  Het track record van Bouterse en vrienden is niet goed.


  Maak melding

 37. @Robje-de-Desi-slaaf

  Ik SNAP heus wel het Desastreuze NDP-uitgavenbeleid, dat ronduit is toegegeven door profje GILMORE ! ALLE begrotingen zijn door DESI en clan overschreden ! Uitgaven
  zijn gedaan voor ONRENDABELE zaken en NDP-propaganda-projecten !

  Ons MILJARD aan monetaire reserves is volgens prof Gilmore VERDAMPT ! VERDAMPT zegt iemand die zich een minister van Financien noemt !
  VERKWANSELD, bedoelt deze verdraaier van feiten ! Hij heeft DESI geholpen met het VOORLIEGEN van de bevolking !
  Zij beweerden vele maanden lang, dat er VOLDOENDE GELD IN DE STAATSKAS WAS, terwijl Sranang al praktisch FAILLIET was!!!

  Nu heeft DESi alle arbeiders veroordeeld tot de bedelstaf, nadat hij meerdere malen heeft gedevalueerd en alle prijzen heeft doen stijgen door DOM beleid ! Hij verbiedt alle cao-verbeteringen en kijkt alleen maar naar de salarisbetalingen van zijn Clanleden !
  De rest van Sranang moet het maar uitzoeken !!

  Slaafje Rob-G, onze Financien en onze Economie zijn door NDP-wan-beleid totaal VERNIETIGD !!

  PS : Zijn de Cocosplantages en de Cacao-plantages van Desi al in bloei ??
  Of zullen wij, helaas, tot 2030 moeten wachten op VALUTA-inkomsten van Desi ????


  Maak melding

 38. Beste RobG

  “Er is veel geld geïnvesteerd in het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale uitkeringen en pensioenen, de infrastructuur en de leefbaarheid van Paramaribo”

  standaard definitie:
  “Dit is het aanschaffen van vaste en vlottende kapitaalgoederen. Bij het doen van uitgaven voor vaste kapitaalgoederen valt te d…”

  U als econoom zou beter moeten weten. Sociale uitkeringen en Pensioenen zijn zeker geen investeringen maar consumptieve uitgaven.

  Investeringen hebben een doel dat over een langere termijn gerealiseerd wordt.
  Welke doelen zijn er gerealiseerd met de gigantische “Investeringen” in de Schoolboeken en na schoolse opvang.
  Welke infrastructurele projecten zijn er echt gerealiseerd. # jaar geleden begon men aan een snelweg tussen Pengel en Paranan. Per heden is er nog niets aangezien de Dalian IV projecten nog niet getekend zijn.
  Wanneer worden de ziekenhuizen in Albina (gift Frankrijk) en Wanica en opgeleverd.

  Op de veel te dure brug bij Carolina na (door ING duur gefinancierd) is er niets nieuws gerealiseerd. Erger ingezette dijken projecten zijn gesaboteerd en niet voltooit.

  Wat is er qua leefbaarheid in Paramaribo geïnvesteerd. Waterkant is gepimp met gelden onttrokken aan de Commewijne en Coronie dijken. Commewijne en Coronie leiden nu voor het pimpen van Waterkant.

  Beste RobG er zijn veel projecten gestart maar geen enkele is er op een adequate wijze voltooit.


  Maak melding

 39. Beste JoJo,

  Ik heb u hoog zitten en lees uw analyses/commentaren met genoegen. Altijd goed en gedegen onderbouwd met kennis van zaken. Ik heb niet altijd die kennis en wordt er dus wijzer van.

  Ik bewonder ook uw niet aflatende pogingen om met uw reacties de uitlatingen van “RobG” te weerspreken.

  Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, Maar deze man belicht alles altijd maar van een kant (nml die van de regering), terwijl het bij hem toch ook duidelijk moet zijn , dat die grote steken laten vallen en iedereen bij de neus neemt. Hij beroept zich altijd op het feit dat hij alles vanuit een rationele economische invalshoek bekijkt, Maar het komt er altijd op neer, dat degenen die kritiek hebben op Bouterse en zijn adviseurs en regering het bij het verkeerde eind hebben. Verder komt hij vaak met oplossingen die een open deur zijn en ieder weldenkend mens kan bedenken. Ik geef zoals gezegd niet veel om zijn economische kennis waar hij zo mee dweept. Hij leest vlgs mij veel boeken, Maar begrijpt niet altijd alles.

  Ik blijf uw commentaren volgen. Bedankt en groeten,

  PSA’er


  Maak melding

 40. @ PSA’er
  “Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, Maar deze man belicht alles altijd maar van een kant (nml die van de regering), terwijl het bij hem toch ook duidelijk moet zijn , dat die grote steken laten vallen en iedereen bij de neus neemt”

  Een ieder die ik ken, probeert zijn of haar werk goed uit te voeren. Zo ook RobG.
  Zijn taak is om recht te praten wat krom is en dat doet hij.
  Kan je niets tegen in brengen. Het is de taak van de lezer om te doorgronden wie er gelijk heeft en waarom.


  Maak melding

 41. As die gedult is op van die NPS, dang misgien sij moete bijbestelle. Maar als importeer sij gedult, dan doewane gaat misgien ekstra belasting heffe. Die niewe gedult wort dan duur, soals alles is duur nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.