Vakantieganger verdronken in Suriname rivier

9

De 58-jarige Henry Abdullah is op dinsdag 9 augustus in de Suriname rivier verdronken. De man was samen met vrienden afgereisd naar Atjoni met als eind bestemming Dantabai. De groep bestaande uit zes personen vonden geen boot om verder af te reizen naar Dantabai. Het gezelschap besloot te Atjoni hun dag door te brengen.

Henry begaf zich samen met twee kinderen in het water om een duikje te nemen. Op een bepaald moment verdween hij echter in de diepte. Reddingspogingen van de vrienden leverde niet het gewenste resultaat op.

De politie van Atjoni heeft uiteindelijk donderdag, in samenwerking met de plaatselijke gemeenschap, het ontzielde lichaam van Abdullah gevonden in de rivier. Na afstemming met het Openbaar Ministerie heeft de politie het lijk afgestaan aan de nabestaanden aldus de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname.

9 REACTIES

 1. Zeer trieste gebeurtenis. Ik leef mee met de familie en vrienden van de overledene; veel sterkte aan jullie allen.

  Ik kan echter niet nalaten te vermelden dat ik de timing van de berichtgeving door WKN ongepast en ondoordacht vind. Het nieuws hebben wij reeds daags hiervoor via verschillende krantenberichten uit de Surinaamse media kunnen vernemen. Dat het gebeurde nu opnieuw en nota bene tijdens het verwerken van het verdiet door de nabestaanden wordt gepubliceerd door WKN, vind ik buitengewoon verwerpelijk.
  WKN, shame on you.


  Maak melding

 2. Heel triest, te meer omdat hij met zijn kinderen was, deze zullen wel een trauma aan over houden !
  Aan de Familie heel veel sterkte toegewenst, en voor de overledene goede reis Bhaiwa, ik hoop dat je veilig bij de
  Heer ( Allah )mag aankomen !

  Rust zacht Henry.


  Maak melding

 3. Droevig voor zijn familie.
  Een waarschuwing voor alle anderen. Ga niet zwemmen in de rivieren of diepe plaatsen als je daar op vakantie bent. Hulp komt altijd veels te laat of nooit.


  Maak melding

 4. Veel sterkte aan de familie met het verwerken van dit verdriet.
  Zoals sommigen het het uitgelegd hebben, let goed op waar je het water in gaat en hou de diepte goed in de gaten.

  Van alle verdrinkingsgevallen in Suriname (jong en oud) , is er na onderzoek nog geen mededeling gedaan waarom men vrij plotseling “in de diepte verdween”

  Wat kunnen de oorzaken zijn geweest,
  -hartfalen (minder bij kinderen)
  -beneveld zijn
  -kramp

  Ik hoop dat bij het noemen hiervan een preventieve signaal uitgaat.

  Fam. Abdullah veel sterkte


  Maak melding

 5. Kijk maar als er mensen zijn die dit advies in de toekomst kunnen gebruiken.Respecteer de natuur als gij ergens komt.Maakt niet uit als het Su is of een ander land.Mijn reactie is niet als verwijt bedoeld.De dood meld nooit van te voren wanneer het komt.Het is advies net zoals je die van je ma/pa zou krijgen.Dus geen negatieve reactie.Het is begrijpend Nederlands lezen.Er is al genoeg negativiteit in de wereld.


  Maak melding

 6. Het is al vaak gezegd niet in het water gaan als je wat op hebt.
  Blijf liever weg van het water als je gedronken hebt.
  Condoleance aan de nabestaande.


  Maak melding

 7. Beste mensen,
  Het wordt je gewaarschuwd niet zomaar in het water te gaan.
  Vooral als je niet goed voorbereid bent. Is zeer Triest voor de hr Abdoellah,dat hij verdronken is.
  Veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden .


  Maak melding

 8. lekker stoer zijn, en denken dat je net zo goed kan zwemmen toen je nog 20 was; is een grote vergissing die surneds maken in suriname en net zo als veel chauffeurs de inschatting verkeerd maken om in suriname hard te rijden is ook een hele verkeerde… denk aan je leven, het is zo voorbij…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.