Santokhi belooft goedkope energie, sterke economie

83

PARAMARIBO, 13 aug – “We waren een prachtig land waar het goed leven was.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi van het Suriname van voor 2010. De economie deed het goed, er was veiligheid en het leven was goed. Wat ging er fout?

“We hebben een regering met een leiderschapscrisis, het land kan niet geleid worden. Er komt dus geen ontwikkeling. De regering heeft ook het vermogen niet om het land te leiden. Dat Bouterse weer aan de macht is, komt door manipulatie en kiezersbedrog”, zei Santokhi tijdens een structurenvergadering van de VHP. Mensen hebben intussen spijt van hun stemkeus. De VHP zelf is klaar om het beter te doen.

En niet zomaar beter. De economie wordt weer gezond, energie goedkoper en corruptie wordt grondig aangepakt. We gaan de problemen oplossen met een deskundig en integer team van bestuurders. We gaan goedkope energie brengen door goed onderhandelen met Alcoa. Ik kan garanderen dat we internationaal sterk gaan samenwerken om de corruptie grootschalig aan te pakken”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

83 REACTIES

 1. kijk daar alweer een houtluizen kop die geen pp benul heeft wat er in su gebeurt.

  f u boy damsco.

  chan staat nu sterker met de dag.

  vreet je ballen op azijn op.


  Maak melding

 2. Ik heb het volste vertrouwen dat de heer Santokhi het vele malen beter zal doen.NEE..niet vele malen beter want nu gaat er niets goed in Suriname.Het is te vergelijken met een zinkend schip.Elke keer het slap geklets van Bouterse,hij gaat er gewoon van uit dat we allemaal lijden aan tunnel visie.Wij Surineds, hebben in vergelijking met veel Surinamers ons horizon verbreed.Ons algemene ontwikkeling en hoe we in het leven staan..staat niet toe dhr.Bouterse om zijn kundigheid te “bewonderen”.Noch ons respect en waardering over uit te spreken.DDB, de Surinaamse president is gewoon de meest nietswaardige president die Suriname ooit heeft voortgebracht.Surinamers was er zo weinig uit te kiezen…Ik wens DDB gezondheid en sterkte toe…wil dat hij het meemaakt afgeserveerd te worden door de Surinamers en de nietswaardige leuzen naar zijn hoofd geslingerd krijgen.En daarna mag hij best een poos gaan brommen voor de bewuste schade die hij Suriname heeft aangebracht.En je oude dag arm zoals veel Suriñamers…want we onteigenen je al het gestolene.Een lang leven toegewenst
  👣👣👣👣👣


  Maak melding

 3. Hoe slechter je regeert, hoe sterker jouw tegenstander wordt.
  DDB wat ga je doen om de verkiezingen van 2020 te winnen?
  2 Miljard SRD bijdrukken. Helikopterpiloten uit de lucht schieten?
  Ik heb in mijn glazen bol gekeken. Als je niet eerder opstapt word je in 2020 toch weggestemd.
  En daar heb jij voor gezorgd met jouw slecht beleid.
  2020 Bijltjesdag voor de Surinamers.


  Maak melding

 4. Look………… who is talking! Santokhi is een rare politicus. Hij en zijn politieke vrienden beloven bruggen te bouwen waar er zelfs geen rivier stroomt. Maar de NDP heeft wel bruggen voor ons neergezet. De beloften van Santokhi kunnen we vergelijken als een h o e r die haar klanten ware liefde beloofd.


  Maak melding

 5. Suriname heeft 2x gekozen voor deze president. Iedereen wist en kon weten dat deze president het ambt nodig had om buiten strafvervolging te blijven. Niet vaderlandsliefde en algemeen belang zijn de drijfveer, maar persoonlijk belang. Door het laatste zal het helemaal niets worden met welvaart en de z.g. grote hoogte. De praktijk toont het helaas aan.
  We zien alleen al de vele interventies in het 8 december strafproces, van zowel de president / hoofdverdachte als parlement.
  Internationaal staat Suriname er ook niet goed op. Zonde dat het zover heb moeten komen.


  Maak melding

 6. Familibedrijf en NDP kolonie Suriname is falliet. Niet alleen financieel maar ook moreel, politiek en is cultureel leeg.

  Ik hoop dat deze man zijn beloftes waar kan maken, want de adviseurs die hij in Den Haag heeft zijn net zo waardeloos als
  kabinetsleden van Desi Corruptie. Zal wel op hem stemmen want het wordt een zware klus om Suriname weer op te bouwen.

  GEEN VRIENDJES POLITIEK CHAN!!!!!!


  Maak melding

 7. Ja ik ben DDB , un ala ma pangpang met jullie gelul en gekletst. Mi na heer mang djaso na su. Ik bepaal wat er gebeurt. Ik ben gekozen door t surinaamse volk. En als jullie niet kunnen aanpassen aan mijn beleid dan opkrassen met mpp. Regards, DDB yours truly!


  Maak melding

 8. En ja chan is men private bitch. Hij jangt mijn tolly vrij vrij voor enkele srd,s. Willen jullie ook bouta tolly? Et hele suri volk heeft et al geproefd en nu julie als jullie jang mi pi na tjawa hihihi


  Maak melding

 9. Gewaagde uitspraak van Santokhi die graag president wil worden. Jammer voor hem want hij gaat het toch niet worden. Maar wie gaat de kosten voor het leveren van goedkope energie voor zijn/haar rekening nemen? Niet de Suralco!! Met zijn uitspraak stelt hij de mensen in het vooruitzicht dat hij er ook voor gaat zorgen dat men dag en nacht onbelemmerd de airco kan gaan gebruiken. Nee meneer Santokhi de tijden zijn veranderd. Ook de bevolking van Suriname moet leren om zuinig met energie om te gaan.


  Maak melding

 10. @DDB,
  Toen jouw moeder chans en Fred tollie ging jang jang dat vond je het geen enkele probleem.
  Vergeet niet jouw moeder door jang jang Tollie van Chan en Fred jouw groot Kon brengen.
  Nu ben je volwassen en hen jij een grote bek gekregen.


  Maak melding

 11. Mijnheer Santokhie probeert al hele tijd zijn best te doen,sinds toen hij nog1 politieman was en blijft nog steeds strijden.We moeten alleen maar nog hopen dat t goed zal komen want aan de andere kant duurt het wel decennia lang,maar goed neks no fout.Mensen met garnalen hersenen zitten maar uit te schelden op dit forum jammer genoeg of kennen deze tingi sara saras geen respect zeker!


  Maak melding

 12. Met Santokhi als LEIDER krijgt ons land zijn verloren GLANS terug!

  @RobG
  Jij probeerd het tevergeefs.Hoelang nog ga je de moordenaar aanbidden.Straks is het the end voor hem en dan ben je nergens terecht tezij je hem gezelschap wil gaan houden in de surinaamse Alcatraz ,Santo Boma!!!


  Maak melding

 13. @ RobG

  Weet niet uit welk planeet U of jij zo reageert uit jou houdbare opening,wantie na soso kaosso ye leg uit mi mang,moro betre yu no mu de tapu a forum di,ook bent U of j dan medeplichtig voor de Moorden van 1982!


  Maak melding

 14. @ Damsco

  Probeer maar eens j levenslot te gaan zuiveren, dat is 1 relevante fenomenale raad van me mi mang.I sabi te1 las ede Todo fadong na peti da a Grontapu e opo gee A todo dang aai taki mi Gado sang A gron tapu mooi no ka, dis na mang!
  Dus voordat het te laat is!!!!!


  Maak melding

 15. RobG

  Gisteren schreef u nog over allerlei rare juridische consequenties die het gevolg ZOUDEN KUNNEN zijn van het scherp aanpakken van ALCOA en Suralco.
  Ondertussen heeft Simons het licht gezien en infunctie als voorzitter van de DNA gesteld dat men ALcoa/Suralco niets zou moeten betalen. Met daar bij de vraag zijn wij door een rechter veroordeeld te betalen.

  U zwetste weer eens.

  Ik herinner u er aan dat Santhoki in November 2015 de MOU met Alcoa/Suralco ter discussie stelde en dat deze door de president BLIND ondertekend was.

  Het geen Santhoki nu feitelijk voorstelt is zijn plannen die ook met de vorige regering aan de orde geweest zijn alleen hadden die slechts oog voor afdrachten en grote afgeleide projecten.
  Ik kan er iets van weten aangezien ik er bij betrokken was.

  De regering had geen interesse in goedkope stroom.


  Maak melding

 16. Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Alle Kracht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk

  Leve:
  – De Grondwet Van De Republiek Suriname en Internationale Verdragen, de democratie,
  – Het Surinaamse Volk,
  – Veiligheid, Rust & Orde, Normen & Waarden, Principes,
  – Hard Werken Op Een Eerlijke Wijze Je Geld Verdienen, Alles Eerlijk Verdelen, Geloof In Eigen Kunnen, Geloof, Liefde En Broederschap,
  – Midden-En Kleinbedrijven, Eenmansbedrijven, VOF, NV, BV, Stichtingen, Hosselmannen, prodoctie-en exportondernemingen,
  -buitenlandse investeerders, kennis en kunde van Surinamers in het buitenland, goede buitenlandse betrekkingen met andere landen, USA, Brazilië, EU, Canada, China, India, Caricom, Columbia, Aruba, Curacoa, Frans-Guyana, Guyana, Japan, Singapore, Indonesië, Chili, Argentinië, enz,
  – Goed Onderwijs – En Wetenschappen,
  -Ecotoerisme,
  – Vertrouwen Op Eigen Kunnen,
  – Rechtsstaat, Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap, Normen, Waarden, Principes, enz.,
  – Alle Kracht Berust Bij Het Volk!
  – enz, enz.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Criminelen horen veroordeeld door een vonnis van de rechtbank te worden en veilig opgesloten te worden in de gevangenis. Suriname bevindt zich sinds 25 februari 1980 in diepe duisternis en het volk weet niet welke kant het op moet gaan.

  Put your hand in the hand of the man
  Who stilled the water
  Put your hand in the hand of the man
  Who calmed the sea
  Take a look at yourself
  And you can look at others differently
  Put your hand in the hand of the man who will bring you back in de middle of the light.

  Sranansma Oe Wiki No!?

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. @RobG, de NDP is specialist in het laten devalueren van de SRD, het leegmaken van de staatskas en het slopen van de economie……..!!!! Niemand doet ze dat na!!!!


  Maak melding

 18. @ RbbG

  “Maar wie gaat de kosten voor het leveren van goedkope energie voor zijn/haar rekening nemen? Niet Suralco”

  In mijn vak gebied heb ik een enorme pest aan een categorie hoog opgeleiden de zogenaamde “RAADVRAGENDE INGENIEURS”. dit als ironie bij de titels van “RAADGEVENDE INGENIEURS”

  U bent een econoom die alles beter weet maar nooit iets oplost.

  Laat ik u idiote stelling beantwoorden:

  1)
  De brokopondo overeenkomst is een wet. (bron Ir Lothar Boksteen) Dus alle tussen liggende veranderingen en ingrepen die zonder instemming van de DNA door gevoerd zijn hebben geen betekenis.
  Santhoki kan dus gewoon terug gaan naar de bron en ALCOA contractbreuk voorhouden en haar aan de overeenkomst houden.
  2)
  Het voorgaande betekend minimaal dat ALCOA Brokopondo in goede staat van onderhoud incl. vervangingsreserveringen zal moeten overdragen. Het betekend ook dat het alle milieu schade zal moeten herstellen.
  De MOU liet toe dat men alles met klei afdekte zonder enigerlei beheers maatregel.
  De MOU voorzag in een oplossing waarbij ALCOA de baas was en Suriname alles betaalde.
  3)
  Bij overdracht in goede staat van onderhoud (dus het hele meer en alle waterkeringen, de dam, de spillway, de generatoren de uitstort in de Suriname rivier en de powerline naar Paranan en de bij behorende trafo installaties moeten allemaal in goede werkende staat overgedragen worden.
  4)
  Bij overdracht wordt in 1 klap EBS of een nieuwe Energie maatschappij kapitaal krachtig en goed financierbaar.
  Zie wat overdracht voor Suriname betekend en zie wat effect zal zijn op de eigen productie kracht van Suriname als het plotseling 50% van haar productie capaciteit in eigen beheer heeft en kan produceren tegen waterkracht tarieven met een installatie die het GRATIS in handen gekregen heeft. Kapitaalslasten zijn de grootste component van de energie opwekking met waterkracht.
  5)
  Wereldwijd kost de opwekking van elektriciteit ongeveer $ 0.05/KWH. Bij EBS kost het door de rare overeenkomsten met leveranciers Suralco, Staatsolie, van Kanten. Olibis helaas een veelvoud. Overname van Brokondo biedt de mogelijkheid extreem te saneren en partijen als Staatsolie en Olibis etc. de wacht aan te zeggen. Nu kan men het niet omdat men afhankelijk is van levering (Staatsolie) of onderdelen (Olibis).
  6)
  Door een zonnefarm onder in het Powerline trace Brokopondo Paranan te realiseren kan het meer qua capaciteit ook nog eens enorm verbeterd worden terwijl de energie duurzaam geleverd wordt en direct in het grid gebracht kan worden.

  Beste RobG.
  Denken in oplossingen en oplossingsrichtingen is helaas voor u en deze regering onmogelijk.
  Een traject als het voorgaande is tussen oktober 2011 en begin 2013 onderwerp van discussie geweest met toppers van de regering.
  Newmont vond het interessant en gaf alle mogelijke data echter het liep vast omdat er niet vooraf afgedragen wordt door grote partijen.

  Het resultaat is dat Surgold nu een traditionele vieze powerplant heeft gerealiseerd die door Suriname gesubsidieerd gaat worden.

  Beste RobG
  zie hier een groot verschil tussen ons u praat na en neemt aan en schrijft feitenloos en legt de oplossing bij andere neer.
  Ik zoek, onderzoek en weet hoe de dingen werken en probeer zaken op te lossen en projecten te realiseren.

  Santhoki heeft wellicht iets opgevangen van mogelijke oplossingen.
  Santhoki is handig door op een realistische wijze te werken aan reductie van de energie prijzen omdat hij daarmee het hele volk iets terug geeft wat Bouterse heeft afgenomen.


  Maak melding

 19. @Damsco en RobG alias..,

  LEESVOER VOOR JULLIE BEIDEN:

  Suriname is going down; A sori k’ba!(2)

  Beste lezers,

  Ik was verbaasd over de statement van de voorzitter van de DNA Jenny Simons, dat de regering geen cent aan Suralco moet betalen voor overname van de Afobaka Stuwdam.

  Verbaasd omdat zulks bij mijn weten reeds in kannen en kruiken is. Weliswaar heeft de DNA het MOU met deze multinational (nog) niet geratificeerd, evenwel weet mevrouw Simons donders goed dat de regering zich reeds heeft gecommitteerd dat de dam ultimo 2019 in de boezem van de staat komt. Intussen zullen wij Suralco moeten betalen voor de leveranties van stroom uit de Afobaka waterkrachtcentrale.

  Ingewijden van deze materie weten dat er een addertje schuilt onder deze overeenkomst. Het is een zeer nadelige overeenkomst voor de staat, doch zal zeer voordelig uitpakken voor een consortium die de dam na de overgave/overname zal exploiteren. Ik heb vaker erop gewezen dat het zeer dubieus is dat Dilip Sardjoe hoofd van de onderhandelingscommissie was van de regeringscommissie met Suralco.

  Hij is weliswaar een goede zakenman maar hij heeft totaal geen verstand van deze zeer technische materie. Daar was het hem trouwens ook niet om te doen. Bouterse heeft het volk op een niet te zuinige wijze misleid ter zake deze materie. Het is nog verwerpelijker dat zulks is gebeurd middels een een-twee met Suralco.

  Toen Santhoki aan de vooravond van de verkiezingen gewag van maakte dat Suralco binnenkort uit Suriname zou vertrekken en de plant te Paranam zou sluiten werd zulks in alle toonaarden ontkend. Niet alleen door Bouterse, doch ook door de CEO van Suralco dhr. Halfhide. Van beide zijden werd niet geschroomd om Santhoki voor leugenaar uit te maken. Velen trapten in deze leugens., temeer daar de leugenaars e.e.a. nuanceerden dat Suralco weliswaar gedeeltelijk zijn productie van aluinaarde zou verminderen, doch dat Suriname zulks ter hand zou nemen. Een doorstart werd in het vooruitzicht gesteld.

  Later werd de leugen veranderd in een andere. De Plant te Paranam zou weliswaar gesloten worden doch Suralco had de intentie om USD 3 miljard te investeren in een gloednieuwe plant welk zou moeten komen te staan in West Suriname. Dit was de basis van het MOU. Maar in feite is het de Suralco gewoon te doen om nog 4 jaren energie te verkopen aan de Surinaamse staat zonder dat men een cent onkosten zal maken om aluinaarde dan wel aluminium te produceren.

  Dit is een flagranter schending van de bepalingen ter zake van de Brokopondo Overeenkomst welke vordert dat de dam weder in de boezem van de staat zal komen indien Suralco stopt met haar activiteiten. Thans daar Suralco daadwerkelijk is gestopt met zijn activiteiten dient de dam voor het symbolisch bedrag van USD 1 aan de staat te worden ovcergedragen. Maar niks blijkt minder waar te zijn.

  Met medeweten van de president knijpt deze multinational ons verder uit. Maar zoals gezegd schuilt er een grote adder onder het gras. Ingewijden hebben sterke aanwijzingen dat de dam in 2019 in beheer zal worden gegeven aan een consortium waarin de hoofdonderhandelaar een dikke vinger in de pap zal hebben. De paarse boeven weten dat zij in 2010 definitief op de vuilnisbelt van de geschiedenis zullen belanden en willen hiermee hun toch al niet geringe bezittingen en kapitaal everlasting maken.

  Jenny Simons speelt reeds geruime tijd struisvogelpolitiek. dat heb ik vaker aangegeven. Zij is doodsbang om de confrontatie aan te gaan met de president. Daarom heeft ze al die boevenstreken die reeds geruime tijd worden geetaleerd niet durven te bespreken c.q. aan te pakken. Ze heeft het nimmer nodig gevonden om de Rekenkamer die haar werkarm is ter zake het uitgavenbeleid van de regering opdracht te geven om onoorbare praktijken van de regering c.q. regeringsfunctionarissen te onderzoeken.

  Ze heeft zichzelf wijsgemaakt dat het leeuwendeel van de opgesoupeerde miljarden zijn gegaan naar sociale projecten welke de Mofina Wan te goede zijn gekomen. Ze heeft haar ogen gesloten voor de onoorbaren praktijken van staatsboef nummer 1 Ramon Abrahams. Ze heeft haar ogen gesloten voor de verspillingen en verduistering van staatsgelden bij het Project Naschoolse Opvang. Ze heeft haar ogen gesloten voor de grootschalige overschrijding van het budget bij de Carifesta van 2012.

  Ze heeft haar ogen gesloten voor het mislukte schoolboekenproject waar raadsadviseur Eddy Jozefzoon betrokken is. En wat te zeggen van de verduistering van staatsgelden bij het cassave project waarbij Winston Lackin en zijn vrouw betrokken zijn? Ze heeft niks en dan ook niks gedaan om deze kwesties aan grondig onderzoek te onderwerpen, dit terwijl ze over die bevoegdheden beschikt. Niet de regering heeft het budgetrecht, doch de DNA.

  Jenny Simons wordt dagelijks geconfronteerd met de vele misstanden die nu naar buiten komen als ware de doos van Pandora geopend. Dagelijks wenden vele Mofina Wan zich tot haar voor hulp. Ze ziet met lede ogen aan hoe het volk dagelijks verarmt zonder dat er uitzicht is op herstel. Haar snibbige opmerking richting Hoefdraad dat naar haar mening de staat geen cent aan Suralco moet betalen voor overname van de Afobaka dam moet in het verlengde hiervan worden gezien. Hoefdraad schijnt echt geschrokken te zijn van deze onverwachte ommezwaai van de DNA voorzitter.

  Ik ben benieuwd of zij consequenties zal verbinden aan haar bemerkingen ter zake? Ze zal weliswaar de steun krijgen van de oppositie maar ik waag het te betwijfelen als de coalitie haar zal steunen. Ik denk haast van niet. Jenny Simons is te laat met haar kritische opstelling jegens de regering. Er is reeds te veel gebeurd en de ondergang is onafwendbaar. Ze zal de zaak nog enigszins kunnen redden door de Reken kamer en andere onafhankelijke accountantsbureaus opdracht te geven de overheidsuitgaven door te lichten. De Reken kamer is niet de werkarm van de president doch van de DNA.

  Het is onmiskenbaar dat de Republiek in een finaciele ravijn is beland. Je kunt zien dat er geen lijn is in het beleid. Een ieder moddert er wat aan. Je kunt dat zien bij de EBS, SWM, Telesur, de bacovenfabrieken en last but not least bij de Overheid zelf. Minister Hoefdraad had toch aangekondigd dat er gefraudeerd was bij de Douane en dat het een kwestie van tijd was eer de fraudeurs welke zich zogenaamd bij de belastingdienst als bij de Douane zelf bevonden zouden worden ontmaskerd? Wat is de uitkomst van zijn onderzoek? Wie is er ontmaskerd geworden? Dit is toch het schoolvoorbeeld van bedriegerij van een heel volk? Zoiets zou toch ondenkbaar zijn in een goed functionerende democratie?

  Maar bij God en Suriname schijnt alles mogelijk te zijn. De wantoestanden onder de paarse bende is zeer groot dat niks meer de mens kan schelen. Het wemelt er van de staatsboeven en misdadigers zonder dat ze worden aangepakt. Bepaalde overheidsonderdelen lijken wel een delinquentenzorg gezien het groot aantal schurken/ex-veroordeelden dat er rondloopt. In jas en das welteverstaan!

  Maar zoals een bekend gezegde luidt: elk volk verdient de regering die het zelf heeft gekozen. Uiteraard heeft niet een ieder voor de paarse bende gestemd, doch een man geldt voor twee luidt een bekend Romeinse gezegde. Dat is democratie. Maar het blijft jammer. Vrijwel dagelijks wordt het volk, met name de Mofina wan die in meerderheid voor de paarse schurken heeft gestemd als een citroen uitgeknepen, zodanig dat je de pitten hoort kraken.

  “Broko yu pina, tek yu gudu” waren woorden van de president bij zijn inauguratie op 12 augustus 2010.” Op 23 mei 2010 had deze zelfde man in OCER verklaard dat de moeders elke dag glimlachend zouden opstaan omdat het zoveel beter met hen zou gaan. Dem bó kis oso: Dem bos kis wroko; Dem b’o kis oso; Ze zouden alles gratis krijgen.

  Hihihi. Fawaka tide? En dan willen die boutistas op deze site de daden van hun halfgod nog goed praten? Hun halfgod is hoofdelijk verantwoordelijk dat het land naar de verdoemenis wordt geholpen. Hij heeft vaak afgegeven op alles wat kapitalistisch was. En dan ga je bij de eerste de beste gelegenheid als een volkenrechtelijke boemer naar het financiele instituut van het door jou zo verfoeide westen? Bah!!!!!

  Van gekkigheid weet men niet meer wat men moet doen. Vandaag moet er een nationale gebedsdienst worden gehouden om de Almachtige te smeken dat het weer goed komt met het land. Wordt men dan niet meer bijgestaan door de onzichtbare hand? Ach laten die bedriegers ophouden om de naam van de Almachtige ijdel te gebruiken. Een van de 10 geboden luidt dat gij niet zult stelen. Maar deze figuren stelen bij de vleet. Maar nochtans wagen ze het om op te roepen tot nationale gebed. Wie houdt wie voor de gek man?!

  Intussen verzuipt het arme volk dagelijks in de poelen des verderfs. Het knippa leger is meer dan evenredig toegenomen. Het werklozenleger evenzeer. Nimmer was de jeugdwerkloosheid zo hoog. Nimmer hadden zoveel academici en ander hogeropgeleiden geen werk. Nimmer was de criminaliteit zo hoog.

  Mijn hart bloedt nog steeds van die arme oude man die op een beestachtige wijze door rovers is mishandeld en beroofd voor enkele grijpstuivers. Mijn hart bloedt hoe men deze man gekneveld heeft achtergelaten waardoor hij de geest gaf. Mijn hart bloedt dat geen enkele regeringsfunctionaris dit heeft geentameerd. Zo gewoon en normaal worden dit soort walgelijke criminele activiteiten gevonden. Schande!!!!!!

  Ik verfoei de volgevreten minister van Jus.Pol die enerzijds wel weet hoe zij het staatsbestel c.q. de rechterlijke macht moet ondermijnen, doch niks en dan ook niks doet om de criminaliteit in te dammen. Dit soort mensen zijn een vloek voor het volk. Ze zijn een gesel voor het arme volk.

  Maar zoals gezegd: elk volk verdient de regering die ze zelf heeft gekozen. Ze zullen het moeten velen, nog vier jaar lang. Dit zijn de wrange vruchten van de liberale democratie. Het is niet anders!

  W.g.,

  Johan, alias Jopie 3


  Maak melding

 20. @Robje-de-Desi-slaaf

  U valt opnieuw anderen aan, maar het DESI-FAILLISSEMENT en de gevolgen keurt u goed !

  De DESI -devaluaties zijn PRIMA volgens Robje !

  De mega DESI-PRIJSSTIJGINGEN zijn niet erg, het ARME Volk zeurt !!! !!

  Het DRUKKEN van Ongedekte bankbiljetten was een
  ongelukje van 2,5 MILJARD !!

  Het verspelen van ruim EEN MILJARD door onze knappert
  GILMORE van de Centrale Bank, was nodig om het Volk tot de VERKIEZINGEN te BELAZEREN !!!

  Het kopen van PEPERDURE Stroomgeneratoren (lening 23 % rente) voor electriciteietsopwekking door de EBS-NDP-MAFFIA, zal de prijs van de energie doen DALEN, slaafje !!!

  En u NDP-slaafje levert alleen maar NEP-commentaar op personen die streven naar verbetering van de RAMP-SITUATIE waarin de NDP Ons Land heeft gestort via WANBELEID EN CORRUPTIE !!!

  NDP, stop nanga a SLAVERNIJ ! Srafteng keba !!

  PS : Soso noodmaatregegelen fu Gilmore nanga Desi, NEKS NO E WORDE ! VISI NO DE !!!!
  A BEVOLKING WERI, TAPU NANGA A CORRUPTIE !!!

  Trouwens slaafje, wil DILIP de Afobakadam nog kopen en onderbrengen in zijn voor dat doel onlangs opgerichte prive-NV en prive-Stichting ?????????


  Maak melding

 21. Simons is mede verantwoordelijk voor de misère waarin ons land verkeerd. Niet alleen zij maar ook Dora Silos moeten opgepakt worden .Beiden spelen een verradelijke spelletje.Beiden zijn struisvogels.


  Maak melding

 22. @Damsco en RobG,

  DAAROM MOET KUMAKOISI AS SOON AS POSSIBLE VERTREKKEN:

  LEES:

  Sharman en Oehlers vrezen humanitaire crisis
  13 Aug, 09:34
  foto
  previous Eerste ondervoorzitter van de VHP, Glenn Oehlers. next

  Ziekenhuizen staan aan de rand van faillissement. Leveranciers van voeding en medische spullen staan op het punt hun diensten te stoppen. Artsen en verpleegkundigen overwegen om elders werk te gaan zoeken. Er is langzaamaan een humanitaire crisis aan het ontstaan, constateren Assembleelid Dew Sharman en Glenn Oehlers, eerste vicevoorzitter van de VHP.

  Sharman en Oehlers zijn beiden medici. Zij hebben hun vrees en ervaringen met de achterban gedeeld op een structurenvergadering in stichting ‘de Olifant’. De gezondheidssector wordt heel hard getroffen door de precaire situatie. De maatregelen die de regering treft, maken het alleen maar erger, geven de politici aan. “Bijna de helft van de medicijnen is nu al niet beschikbaar. En als mensen deze wel kan vinden, betalen zij er heel duur voor,” geeft Sharman aan. “Vaccinaties zijn in gevaar. Zonder de steun van internationale organisaties zullen we straks niet in staat zijn om onze baby’s te vaccineren.”

  Sharman vreest dat door de situatie medische hulp ook schaarser gaat worden. “Artsen en verpleegkundigen wijken uit naar de Antillen. Specialisten vertrekken met als gevolg dat een afdeling sluit. Leveranciers willen hun diensten stoppen omdat het ziekenhuis ze niet kan betalen.” Het is financieel triest gesteld met de ziekenhuizen, vult Oehlers mee. “Ze hebben geen ‘resources’ meer, onvoldoende inkomsten, en geen kredietwaardigheid meer. Ze zijn de facto bankroet.”

  De gezondheidszorg is volgens Sharman op de intensive care beland. De regering heeft de zuurstof gehaald uit de economie en uit de gezondheidssector stelt Oehlers vast. “Bij bepaalde ziektes en gebrek aan zuurstof krijgt men een paarse kleur. Na dede yu o dede.” Het land stevent af op een situatie waarbij de familie zelf voor voeding en misschien zelfs medicijnen gaat moeten zorgen, vrezen Sharman en Oehlers. Het niveau en de kwaliteit van de gezondheidszorg zijn aan het dalen. Gezondheidszorg in de eerste lijn zoals Regionale Gezondheidsdienst is niet gegarandeerd.

  René Gompers
  Advertenties


  Maak melding

 23. Ja RobG, met Desiley aan het bewind zijn de tijden inderdaad veranderd.
  Suriname is veranderd tot een bananen republiek en gij zult er zeker trots op zijn.

  En ja Damsco, elk ander idioot als president zou het zeker veel beter doen dan jouw Desiley.


  Maak melding

 24. Henry
  Ik snap hier niets van. Denken deze medici het soms beter te weten dan de minsister?
  Hij heeft toch duidelijk gezegd:
  zorg dat je niet ziek wordt

  Men heeft het geld uitgegeven aan van alles wat niet NOODZAKELIJK was
  de ene wilde ook een nieuwe auto ad $ 60.000
  (een eng mannetje kwam, gezeten naast de president, uitleggen dat het geleased was, dus niet erg. Dwaas dacht ik)
  de andere zegt dat het NOODZAKELIJK is om allerlei congressen te bezoeken in het buitenland.
  enz.
  Gevolg: geld op.
  Lenen onder andere bij het IMF
  Nu wordt er gesaneerd.
  Alle gevolgen heb ik al meerdere male besproken, waaronder de gezondheidszorg.
  Ook nu weer, niets dat mij verbaasd.
  Het is erg
  Toen ik op vakantie was in Su, keek ik heel veel TV (ik was immers niet gekomen om “uit te gaan” en de toerist uit te hangen en ik zag regelmatig politici voorbij komen.
  Er was maar één, ( misschien twee), waarvan ik dacht:
  deze man weet waar hij het over heeft en met wie ik het eens was namelijk
  Santhoki ( en Jogi?, maar namen daar ben ik slecht in)
  Ik ken de ideologie van de partij niet en ben dan ook vooralsnog geen aanhanger van VHP. Van geen enkele partij trouwens. Mijn kennis schiet hierover tekort


  Maak melding

 25. Roberto wrote:

  “Verpleegkundigen uit suriname zijn altijd welkom in Nederland, begrepen. Uitzend bureaus staan veel surinaamse verpleegkundigen in Nederland”

  Is dat zo?? Wat voor werk gaan ze doen??

  Geef jij ze een verblijf- arbeidsvergunning??


  Maak melding

 26. Domme Henry kruip maar lekker in jouw septinctank/beerput. Je stank is overal te ruiken.Ga maar eerst een studie maken hoe de gezondheidszorg thans in Suriname wordt gefinancierd.Marktwerking is het devies.Begin niet zomaar te beschuldigen.


  Maak melding

 27. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR GEESTKRACHT…ZUIVERING EN GERECHTIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Starnieuws/ Santhoki: “Dit is niet het Suriname wat wij willen, dit is niet wat wij als volk verdienen, dit is niet wat onze kinderen verdienen. Dit is niet wat de vrouwen verdienen, dit is niet wat senioren burgers verdienen, dit is niet wat ondernemers verdienen. Zo kan het niet langer.”

  Ja, alle handen in een slaan,
  en zonder angst Samen de straat op gaan,
  Jong en oud aangeven dat het zo niet langer kan
  Het land verdient een andere president en regering
  die samen met het volk,
  zich gaan inzetten voor een goede opbouw van het land.

  Laten mensen die het echt moeilijk hebben ook hun verhaal vertellen hoe erg ze onder de economische crisis lijden.
  SAMEN staat men STERKER!

  LICHT en WAARHEID maken VRIJ…..RECHT en WAARHEID maken VRIJ….Het gaat er vooral om dat men zich VAN DE ANGST BEVRIJD.

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 28. Het interesseert Simonse of Bouterse helemaal niets of de bevolking te eten heeft of niet. Ze hoeven geen enkele penny uit hun eigen zak te betalen, hebben voorlasnog niets te vrezen van het OM, voor de wantoestanden waaraan zij mede schuldig zijn. Bouterse leeft in weelde en in vrijheid als ruim 40 jaar. Beiden hebben elkaar nodig in hun bestaan.


  Maak melding

 29. He sam, ik ken eentje die in AMC werkt, ze krijgen een tijdelijke contract, daarna mogen ze weer opdonderen, wel sari tori…maar goed wij staan als de betere boven de Nederlandse verpleegkundigen.


  Maak melding

 30. Beste posters,
  Het is lachwekkend om te vernemen dat men goedkope energie en sterke economie aan het volk wil geven.
  Ten eerste zolang Bouterse leeft gaat hij blijven regeren.
  Over een paar jaar zullen wij met een wet komen indien het merendeels van de bevolking wil om de president voor jaren te benoemen ipv 3 jaar.
  Wij wachten het af en zullen over 2 jaar kijken wat de bevolking wil.
  Het duurt ontzettend lang en dat vind ik ook dat wij de troep van de front regeringen in de afgelopen 40 jaar nog steeds aan het opruimen zijn.
  Maar wees gerust in 14 jaar nog te gaan dan hebben wij alles onder controle.
  Dus 20 jaar minder dan hebben wij een Suriname die wij nooit eerder gehad hebben.
  Wat zullen de front regeringen indien ze het nog kunnen navertellen zeggen.
  Inderdaad dat wij geen 40 jaar nodig hebben maar precies de helft dus 20.


  Maak melding

 31. Robg@
  Al meerdere keren aan jou gepost

  De tweede helft van je hersenen beginnen ook uit te vallen.
  Wat ben jij een zielig figuur zeg .
  Jou baasje is gymleraar wel vetzeugt maar net als jij geen hersens.
  Ollie bollen en pannekoeken


  Maak melding

 32. @Robje-G-de-Desi-slaaf :

  u zegt : “Marktwerking is het devies”

  Inderdaad van ALLES EN NOG WAT in Sranang, wordt een NDP-Njang-Patu-Project gemaakt ! (bv zie Carifesta ! )

  DAAROM zijn wij FAILLIET en kunnen Bouta en de “regering” de ambtenaren en anderen, maandelijks, niet op tijd, hun loon uitbetalen ! Openstaande schuld aan Surinaamse bedrijven
  bedraagt 300 MILJOEN !!!!!!!!!!

  DAAROM drukken, wij NDP-machthebbers MILJARDEN aan ONGEDEKTE bankbiljetten als alle geld en goud zijn WEGGEMAAKT, en roepen daarna dat er welvaart komt !

  Sranang Volk, STOP DEZE LEUGEN-BENDE !!!!!

  PS : Volgens onze man van de “EEN MILJARD-erkwanseling-bij-CBvS”, komen er spoedig VALUTA uit de goud-winning aan !!!
  TE KAKA KISI TIFI, YAAAAAAAAAHHH !!!!!!!


  Maak melding

 33. Santokhi is kansloos want de kafrie’s hebben liever een chimpansee als president dan een Hindoestaan. De monopliegedachte (op het presidentschap) zit er goed in bij de kafrie’s en de NDP weet hier handig mee om te gaan.
  Ook de Javanen denken als de kafrie’s en willen liever geen Hindoestaan als president.
  Kafrie’s en Javanen denken dat als een Hindoestaan president wordt, ze hun privileges (subsidies) gaan verliezen.


  Maak melding

 34. je moet je zelf afvragen,, als de n d p’ s het vandaag NIET zo goed hadden, dus geen top salaris,, een hoge functie,, gratis gas, licht water , telefoon vrij reizen , huur betaald door lanti ,, een lanti woning auto van lanti,, vrij geneeskundige behandeling ,, een goed pensioen..

  kijk maar naar de reactie van al die ministers van dag de daag..

  ze zijn op en top blij, dat er geen ontslagenzijn gevallen in de afgelopen jaar, zodat zij nu kunnen genieten van hun pensioen leven land.

  dan is mijn vraag , zouden zij nog achter deze moordenaar staan..

  wat een nationalisten zijn wij..

  hoe serieus moeten wij onze mensen nemen, wordt er met het land rekening gehouden..


  Maak melding

 35. RobG
  “Domme Henry kruip maar lekker in jouw septinctank/beerput. Je stank is overal te ruiken.Ga maar eerst een studie maken hoe de gezondheidszorg thans in Suriname wordt gefinancierd.Marktwerking is het devies.Begin niet zomaar te beschuldigen.”

  Beste RobG
  U begint te schelden en komt met een afgekloven recept dat niet werkt als je geen verstand van de markt heb en zeker niet succesvol zal kunnen zijn als er geen MARKT is.

  U komt met legge generieke antwoorden die zelfs in Nederland niet echt werken omdat de markt alleen werkt als er een kans op winst is.

  Met mensen als Bouterse en Hoefdraad is er geen kans op winst als je niet tot hun systeem behoort.
  Als je hersens hebt ga je niet tot hun systeem behoren omdat je eerst moet inleveren zonder kans op succes.

  U begint te schelden en heeft onder tussen geen antwoord.


  Maak melding

 36. beste Mazda

  ik heb wel eens gedacht dat u ergens verstand had van recht en orde.

  U roept nu iets waanzinnigs namelijk een wet die Bouterse president laat blijven.
  Voor zo iets zal de grondwet aangepast moeten worden. Da vergt een 2/3 meerderheid en nog wat voorwaarden. Ondenkbaar dat dat gaat gebeuren.

  Er worden verbeteringen van de situatie belooft die onzin zijn. Hoefdraad rekent vanaf dag nul de omzet van Surgold toe aan Suriname. Hij denkt dat Newmont gek is die houden zoveel mogelijk van de omzet buiten Suriname middels lease contracten, management fee’s en leveringen.
  Suriname krijgt haar royalties en daarna mag het hopen dat er ooit winst gemaakt gaat worden in Suriname.
  Newmont laat in Ghana ook slechts 7% achter in het land.
  Adrian van Kersen was daar ook de baas bij de opstart

  Suriname krijgt uit Surgold voorlopig de kruimels en zal die weer inruilen voor een energiesubsidie die Bouterse toegekend heeft. Surgold gaat ook heel dure elektriciteit opwekken met haar 60 megawatt plant door die in 10 jaar af te schrijven en deze tot nul afgeschreven powerplant daarna elkers nog 15 jaar inzetten.

  Bouterse en co hebben Newmont voor 100% voorzien van kapitaal en hebben zelf oudpapier in gebracht.
  Newmont maakt op heer eigen geld een enorm rendement, Suriname zal de rente op het geleende geld net kunnen vergoeden.


  Maak melding

 37. @RobG,

  Ik vind je echt een triest mannetje want ik heb niemand beschuldigd. Ik heb jou slechts hetgeen De medici, de heer Sharman en de heer Oehlers hebben gezegd.

  Je hebt duidelijk een probleem met begrijpelijk lezen: Jij Econoom, Dat is Onkan!!

  Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat ik aan het beschuldigen ben??


  Maak melding

 38. JoJo
  Maduro heeft de verkiezingen in Venezuela verloren en toch heeft hij gewonnen, want hij is president gebleven. Een kleine aanpassing van de wet en je bent er. Vergeet niet dat DDB eeb goede vriend is van Maduro. Een leerling overtreft de meester.


  Maak melding

 39. @Pico,

  Je hebt zonder meer gelijk: De politieke partijen NPS of de VHP zijn niet echt ideologisch gestoeld maar desondanks krijgen ze van mij de voorkeur boven de Boevenpartij van KUMAKOISI.

  IN DIT STADIUM IS ALLES BETER DAN KUMA EN ZIJN COSA NOSTRA.

  Door het Wanbeleid van KUMA is Su in het Ravijn beland.


  Maak melding

 40. Jojo,

  Het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo wordt niet meer door de overheid gefinancierd. Betalingen aan het ziekenhuis lopen via het Staatsziekenfonds en de verzekeringsbedrijven waar mensen een particuluere ziektekostenverzekering hebben afgesloten. Mensen moeten weten hoe de steel in de vork zit en men moet niet bij de eerste en beste tegenslag alle schuld leggen bij de regering.

  Natuurlijk hebben veel mensen te lijden van de verslechterde economische situatie in het land.Ook mijn familieleden moeten zuiniger met geld omgaan.Maar in een tijd van recessie heeft een ieder te lijden.Ook instellingen ontkomen niet aan de gevolgen van de recessie. Santokhi kan dan gewichtig doen maar hij is erop uit om politieke winst uit te halen.


  Maak melding

 41. Robje-de-Desi-slaaf : u babbelt over particulieren die verantwoordelijk zijn, niet de regering ……….

  Project Na-schoolse Opvang :
  De Na-schoolse Opvang Keukens en de Bedrijven die goederen leverden aan de Na-schoolse Opvang werden allen gerund Particulieren uit NDP-gelederen !
  U weet de Maffia/Corruptie UITKOMST van dit Project !!!

  Trouwens wat is de verhouding tussen Staatsziekenfonds en de regering van Desi ?????? Wie bepaalt daar het beleid/de afwezigheid van beleid ?????

  U zegt “in een tijd van recessie”, Robje er is geen tijd van RECESSIE, Sranang is OPZETTELIJK FAILLIET gemaakt door de NDP-clan !!!!!

  Er is door de NDP OPZETTELIJK TEVEEL GELD VERBRAST door ONproductieve uitgaven en er zijn door de NDP OPZETTELIJK Ongedekte SRD-biljetten (meer dan TWEE MILJARD) in omloop gebracht !

  “Santokhi is uit op politiek gewin” zegt u ! Tjaaa Desi is uit op politiek en financieel VERLIES ! HIJ HEEFT ONS LAND FAILLIET GEMAAKT !!

  Slaafje, Rob-g, werk samen met DESI aan NOG VIJF, NOG VIJF MILJARD STAATSSCHULD !!


  Maak melding

 42. @John

  Chavez heeft vooruit gedacht en reeds jaren voor dat het nodig was het oppergerechtshof uitgebreid met zoveel loyalisten dat hij daar de baas was en oppositie leiders kon laten opsluiten en veroordelen.
  Het opperste gerechtshof heeft voorkomen dat alle oppositie leden als parlementariërs ingezworen konden worden waardoor de vereiste meerderheid voor een afzetting niet direct aanwezig is.

  Dat station heeft Bouterse voorbij laten gaan.

  Zelfs in Venezuela gaat men stapje voor stapje verder met de afzettingsprocedure en zal het volk haar zin krijgen en Maduro opsluiten.


  Maak melding

 43. RobG

  U praat weer om de casus heen. Alle gratis verzekerden zijn door de staat van de een op het andere moment ondergebracht bij het staatsziekenfonds.

  Alleen Self Reliance heeft nog een vordering lopen van SRD 60.000.000 en claimt nu boetes.

  De staat is verantwoordelijk voor het meer en deel van de enorme achterstanden, het gebrek aan beleid en de voort etterende tarieven discussie waar de minister maar geen eind aan weet te maken.

  RobG de mensen weten echt hoe de vork in de steel zit.
  Het volk weet dat de problemen niet door een recessie komt maar door falend beleid.
  Hoefdraad geeft het steeds toe, er werd in 2012 uitgegaan van stijgende inkomsten op basis van een goudprijs van $ 3.000/troy ounce. Dat is gewoon wanbeleid.

  Het is voor iedereen duidelijk dat er vanaf 2012 alleen maar geroofd is en de rekeningen in de kast opgespaard werden.

  Hoefdraad heeft weten te vertragen met devaluaties en deviezen verspilling en het oppompen van de economie in SRD’s. Hoefdraad heeft in september 2015 middels monetair financieren (SRD 2.500.000.000 geschapen) de boel te reden.
  Dat komt niet door een recessie maar door het gebrek aan daadkracht bij de regering, door het volladen met schulden van Staatsolie etc door grepen in haar kassa (januari 2015) etc.

  RobG u toetst alle theorie aan Nederland en aanvaart elke uitspraak van een NDPer als 100% waar en de uitspraken van de oppositie als 100% onwaar. De kans dat u daarmee gelijk heeft is statistisch gezien heel gering.

  Dat Santhoki politiek bedrijft om daarmee de of meer macht te krijgen is zijn goed recht en zelfs zijn taak. Zijn kiezers hebben hem die opdracht gegeven.
  Het trieste voor de coalitie is dat Simons nu openlijk de regering aanspreekt met initiatieven waarmee Santhoki in november 2015 naar de DNA kwam. De MOU van Alcoa Stinkt en moet ingetrokken worden. De president vraagt om een instructie en krijgt die en desalniettemin gaat Hoefdraad gewoon door met betalen aan Suralco omdat hij geen opdracht gekregen zou hebben.

  Iemand in de regering heeft iets doms gedaan. En u vindt het prima dat er veel te veel betaald moet worden voor Brokopondo stroom. U vindt het prima dat u familie daarvan ook de dupe wordt.

  meneer Neus heeft op basis van de overeenkomsten voorgerekend hoeveel de opwekkingskosten naar beneden gaan indien er op basis van waterkrachtstroom aan Suralco betaald zou worden en u gaat dan de belangen van Suralco en Alcoa verdedigen en de blunders van Sardjoe, Boerenveen, Bouterse, Hoefdraad en Dodson toedekken.

  Wees aub eens een keer eerlijk en luistert u naar de woorden van mevrouw Simons


  Maak melding

 44. Ik lees geen waardeloze berichten van waardeloze mensen,mensen die niets hebben of voorstellen komen dit forum vervuilen.deze mensen zijn gewoon een last voor Suriname . Terwijl de toekomstige president zijne exellentie dhr TJAN SANTOKHIE SURINAME probeert te redden,komen deze termieten altijd met a social gedrag .Maar termieten leven altijd kort .bovendien de TERMENATOR TJAN SANTOKHIE is onderweg, de rest hoef ik niet te zeggen.mi barjoe Joe ,schuilen ga je niet kunnen


  Maak melding

 45. PS niemand en niets gaat TJAN SANTHOKHIE kunnen stoppen om president te worden. Dat is een god regel. Er gaan sowieso wat honden en ezels , zwervers hierop reageren maar we dont care cause ze zijn toch riool ratten ,kijken wie de eerste riool rat is of aanmeld


  Maak melding

 46. @Silversurfer,
  Riool Rat het heeft eigenlijk geen zin om op jouw reactie te reageren.
  Je probeert de Riool Ratten voorbij te streven.
  Als je de naam van jouw toekomstige leider niet eens weet te schrijven dan kan ik je niet kwalijk nemen want.
  Jij bent en blijft een Riool Rat van de ergste soort.
  Chan shantokhi heet jouw leider .


  Maak melding

 47. Santohki klinkt net als Donald TRUMP,die in een toespraak zijn plannen aangaf mbt de Amerikaanse economie.Belasting verlaging en minder overheidsregulering.Time Will Tell.


  Maak melding

 48. Er zijn nog maar weinig Surinamers die planten. Het zijn voor het merendeel buitenlanders zoals Cinezen, Haïtianen en Guyanezen. Er zijn nog maar weinig Surinamers in de bouw. Het zijn vooral Guyanezen, Hatianen en Chinezen. Er zijn nog maar weinig Surinamers in de visserij. Het zijn voor het merendeel Guyanezen, Haïtianen,Chinezen,enz. Er zijn nog maar weinig Surinamers op de goudvelden. Het zijn voor het merendeel Brazilianen en Chinezen. Er zijn nog maar weinig Surinaamse winkeliers. Het zijn overwegend Chinezen uit China.

  De grootste doelgroep werkenden bestaat uit Ambtenaren. Een ieder wil op kantoor gaan werken want dat geeft een status. Men verwacht binnenkort een grote toeloop naar de IMEO opleidingen.Er komen dus meer mensen bij die gefocusseerd zijn op een kantoorfunctie o.a. in de ambtenarij. Het merendeel van de Surinamers t.w. Hindoestanen,Creolen, Javanen, enz.enz. hebben een hekel gekregen aan handenarbeid. Zij willen het hoofdwerk doen terwijl ze er niet voor geschikt zijn.


  Maak melding

 49. Pico, hou je kaulo bek dicht. Alsof jij op t veld werkt. Jij en hindorie Zijn 2 grote konteneukers van elkaar. Niks doen en alleen maar kraaien hier brengt de sur economie niet op gang. Ga bij Bouterse jullie allebei en pier jullie konten heel groot laat die man eens jullie flink nemen en dan krijgt de suri economie gelijk een boost


  Maak melding

 50. Surinaamse politici beloven altijd meer dan ze waar kunnen maken en het Surinaamse volk wil over het algemeen mooie beloften horen zonder zich af te vragen wat al die beloften kosten. Waar houdt het op. Mensen die geloven dat het nog ooit goed gaat komen zullen op een dag, net als ik tot de conclusie komen dat wat de afgelopen 30 jaar is “bereikt” het maximaal haalbare is.
  Suriname is een 3e wereld land en dergelijke landen worden vrijwel nooit een ontwikkeld land. Op enkele (Zuid)-Oost-Aziatische landen na dan.


  Maak melding

 51. @Damsco en RobG,

  LEES:

  uriname is going down; A sori k’ba!(4)
  Het rampjaar 2016

  Beste lezers,

  Zoals ik eerder heb bemerkt zal de situatie in het land op een gegeven “bossen”, no doubt about it. Het is duidelijk dat de lui die het voor het zeggen hebben niet weten hoe zij het economische tij moeten keren. Er is ook geen sprake van teamwork.

  VP Adhin is totaal niet berkend voor zijn taak zoals dat het geval was bij Jules Ajodhia en Ramdien Sardjoe. Desi Bouterse weet hoegenaamd niks van macro economische vraagstukken af zoals wel het geval was bij Ronald Venetiaan. Hoefdraad is als Min. Fin. geen schim van wat Humphrey Hildenberg was. Hij, Hoefdraad, was als governor van de Cen.Bank ook inferieur aan the late governor Andre Telting.

  Maar ook op andere beleidsterreinen scoort de paarse bende slecht. Gebleken is dat figuren als Ramon Abrahams en Winston Lackin gewoon ordinaire boeven zijn die in feite opgesloten moeten worden! Jennifer Van Dijk Silos kan als minister helemaal niet staan naast Chandrikapersad Santhoki in diens hoedanigheid als minister van Justitie en Politie. Regilio Dodson is inferieur aan Gregory Rusland op NH.

  Ik zou zo kunnen doorgaan. De essentie van mijn betoog is dat de paarse partij ongeschikt is gebleken om te besturen. In feite hoeft de oppositie niks te doen. Men kan gerust met gekruiste armen toekijken hoe het zaakje in mekaar zal donderen. Dat is trouwens reeds het geval.

  De president zal persoonlijk met de bond van EBS in gesprek gaan ten einde aan te geven dat de regering niet tegemoet zal komen aan de eisen van de bond, dit terwijl de directeur zijn handtekening reeds had gezet onder een conceptovereenkomst. Hier blijkt nog eens hoe onbetrouwbaar deze figuren zijn. Dat bleek trouwens ook bij al die verhogingen.

  Het gegeven woord van deze figuren blijkt niks waard te zijn, zoveel is nu al duidelijk. Indien ik in de schoenen van Parmessar stond had ik reeds lang bedankt. Maar dit soort jongens heeft een dikke huid. Ze hebben totaal geen eergevoel. Ze zijn gewoon een stelletje hebzuchtige roofvogels vandaar dat ze het niet erg vinden om aan te blijven ondanks het feit dat ze telkenmale geschoffeerd worden. Ook die jongen Oosterling van SWM is zo een lage sujet.

  Anderzijds bedruipt de paarse partij zijn trawanten meer dan behoorlijk. Het wemelt van de raadsadviseurs, dit terwijl ze aantoonbaar geen hol uitvoeren. Vraag me af wat adviseurs als Eddie Jozefzoon, Winston Wirth, Winston Caldeira, Iwan Graanoogst, Errol Alibux, Winston Lackin(schurk), Ramon Abrahams(schurk) en Clary Linger(onbekwaam) en Henk Herrenberg doen? Deze mensen doen helemaal geen ene malle moer maar toucheren desondanks maandelijks meer dan SRD 20.000!

  Heb begrepen dat er gewoon wordt doorgegaan om deviezen te verspillen. Die mevrouw op Buza kan er ook wat van heb ik begrepen, evenals Gillmore Hoefdraad. De staat is maandelijks tienduizenden, USD welteverstaan, aan deze lieden kwijt aan vliegkosten, daggelden, hotelkosten en andere representatieve vergoedingen. Dit soort zaken zijn bekend bij de VP vermits hij toezicht dient te houden op de besteding van deze gelden. Ook staf en personeel rondom de paarse elite boeven varen er wel bij. De beperking van overwerkvergoeding is op hen niet van toepassing.

  Wie het kruis heeft zegent zichzelf luidt een bekend gezegde. Dat is zeker van toepassing op de paarse bende. Men knijpt het volk uit maar zorgt anderzijds goed voor zichzelf en zijn trawanten. Ik vind het logisch dat er in deze periode geen loonsverhogingen worden toegekend vermits dat slechts zal leiden tot verdere inflatie en geldontwaarding. Maar ik vind dat het voor een ieder moet gelden. Waarom wordt er niet gesneden in de vorstelijke salarissen van de raadsadviseurs en de directeuren van de staatsbedrijven? Waarom wordt het leeuwendeel van de raadsadviseurs niet gewoon bedankt? Wat is hun meerwaarde? Velen van hen ontvangen reeds pensioen vanwege het bereiken van de gepensioneerde leeftijd. Ze zijn vaak genoeg zelfs ouder dan 70 jaar, sommigen zelfs bijna 80!

  Als ik in de schoenen van de oppositie stond zou ik een vin verroeren. Laat het volk maar zelf opkomen voor zijn belangen. Waarom zouden Rusland en Santhoki de hete kastanjes uit het vuur moeten halen? Laat men zelf op straat komen als men het oneens is. Maar vooral Rusland en Santhoki moeten ervoor passen mensen op te roepen om op straat te gaan. Laat men dat, nogmaals, zelf doen.

  Vooral de Mofina Wan die in merendeel op de paarse bende hebben gestemd moet zijn eigen boontjes maar doppen. Zij voelen de slagen het meest. Ik ben ervan overtuigd dat de situatie zal verergeren. Want met economische wind in de rug heeft men er een potje van gemaakt. dan wat verwacht je van hen bij economische tegenwind?

  De paarse bende heeft nu de pech dat men zijn eigen troep en rommel moet opruimen. Voorheen werd dat altijd door het Nieuw Front(NF) gedaan. Plotseling heet het dat een ieder het landsbelang moet vooropstellen. Waarom was dat niet zo vanaf het begin af aan? Ze moeten hun eigen rommel oplossen is mijn devies. Soms moet iets in elkaar donderen alvorens je het grondig kan verbeteren. Er moet geen enkel compromis worden gesloten met deze paarse schurken. Ze zijn van kwade wil en ze zijn bedriegers en leugenaars om niet te spreken van schurken!

  Laten de arbeiders etc. hun eigen problemen oplossen. Hoop dat Steven Geerlings zijn rug kan rechthouden bij de onderhandelingen met de president. Hopelijk heeft hij de guts om de president te vragen eerst rondom zichzelf te bezuinigen alvorens dat van de EBS bond te vragen. Maar de economische ondergang is onafwendbaar. Het is niet anders. Het volk was nog zo gewaarschuwd maar men, de goede niet nagesproken, heeft alle waarschuwingen in de wind geslagen. Sterker nog: men heeft de paarse bende de absolute meerderheid gegeven om te regeren. Ze hebben niemand nodig om het land te besturen. Go ahead zou ik zeggen, go ahead! Ze verdienen het derhalve om economisch zo gemangeld te worden. Ze verdienen het. Immers: elk volk verdient de heersers die men zelf heeft gekozen. Moro shit é doro! Time will tell!

  Citaat i.v.m. het rampjaar 2016: het volk wordt steeds redelozer, de regering radelozer terwijl het land reddeloos verloren dreigt te gaan. Einde citaat

  W.g.,

  Johan, alias Jopie


  Maak melding

 52. Bhaai..dat heeft met opvoeding te maken.Niks met politiek en ook niks met je mening naar voren brengen.Dit zijn complimenten aan hun ouders…en weerspiegeld wat en hoeveel ze waard zijn….


  Maak melding

 53. Damsco en RobG…nu ga ik wat zeggen en reken op een hoop gedoe maar ik doe het anyway.Stel dat DDB het in zijn dolle kop haalt om weer Surinamers op te halen en een kogel door hun kop te schieten..en je vader..of broer..of neef zou erbij zijn.Zou je nog zo vergevingsgezind zijn en DDB nog onvoorwaardelijk steunen? Ik denk dat Jullie dan anders piepen..sorry ik kan hem dat en zoveel meer niet vergeven..ook al waren het niet mijn geliefden.De wet geldt ook voor meneer Bouterse of niet??


  Maak melding

 54. Wij praten hier allemaal over Bouterse. Weten jullie niet of hebben jullie niet eens door dat deze man die voor de tweede keer tot president is gekozen de meest incapabele persoon is. Slechte opleiding en universitair geschoold in de criminaliteit en moord. Heeft de bevolking wel door dat naast het wanbeleid die gevoerd wordt dat deze man lijdt aan de ziekte alzheimer. Deze man is volledig de weg kwijt. Heb ik twee malen meegemaakt toen hij bezig was in het parlement. Echt letterlijke en figuurlijk, de klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt. En deze man wordt en werd geadoreerd door het ezelachtige volk die Suriname rijk is.


  Maak melding

 55. Misschien wil Suralco deze regering ook nergens mee steunen.Misschien nemen ze een heel andere houding tegen Santokhi aan mocht hij aan de macht komen.Het is ook de tachtische benadering waar deze regering geen kaas van heeft gegeten.


  Maak melding

 56. Goed geschreven Henry. Beter had ik het niet gekund. Ik kan me helemaal vinden in je content. Santhoki en Rusland en de nadruk moet gelegd worden op de Aziaat Santhoki die moet niet de barricaden op. Want dan wordt gauw de etnische factor van stal gehaald. Want zo dom zijn de paarse ezels. Wat Santhoki moet doen is de wantoestanden analyseren en articuleren wat niet goed gaat. Dat deze paarse ezels hun meester hebben gevonden in een pathologische seriemoordenaar en die ook aan alzheimer lijdt spreekt boekdelen. Roof en zelfverrijking is de competentie van deze grote LIJDER en niet LEIDER.


  Maak melding

 57. Kan niet anders dan het beamen.Geen knip voor de neus waard ..en dit allemaal dankzij de bevolking die voor hem koos.Aan de andere kant ..al hadden zij niet voor hem gestemd…had hij de stemming door frauderen gewonnen.Hoe zal het zijn in 2020…weer frauderen? Moeten we niet de hulp inroepen bij de verkiezingen zodat alles vredig en eerlijk kan verlopen…Hij kan zo weer de verkiezingen winnen.Frauderen is zijn specialiteit.


  Maak melding

 58. En dat is iets om trots op te zijn.Heeft allemaal te maken met iemands zijn karacter en persoonlijkheid.Maduro lijdt aan het olifantshuids virus.Zolang je je er gelukkig bij voelt Maduro


  Maak melding

 59. Bouterse is de leider van twee-potige ezels: de National Donkey Party. Het volk van deze Bouterse heeft Suriname naar zn moer gedraaid. Suriname gaat nooit vooruit komen, want het volk steekt liever de kop in het zand.


  Maak melding

 60. Hèhè, eindelijk iemand die in mijn naam post.
  Gelukkig ook in naam van Jojo, Zwartmans, Henk Molenaar 2016.
  “Ik” bevind mij in goed gezelschap.

  Edoch, ik maak geen taalfouten.
  Bijvoorbeeld Ambtenaren, het is ambtenaren.

  En dan de tekst, gruwelijk wat een onsamenhangend geheel.
  Eerst nar school jongetje en dan weer proberen.


  Maak melding

 61. Alle paarse adepten, degenen die ziende blind en horende doof zijn. Deze gasten hebben zich helemaal ondergedompeld in die schijt van hun grote LIJDER EN LIJER. DEGENEN DIE ALLES RECHT PRATEN WAT KROM IS. BOUTA MOET ALLEMAAL IN BEK SCHIJTEN. DAN ZULLEN ZE ALLEMAAL IN KOOR ROEPEN: DANK U VERLICHTE LIJDER. ZULKE FIGUREN ZOUDEN WE NA DE POST DESTRUCTIEVE PERIODE VAN B STRAFRECHTELIJK MOETEN KUNNEN VERVOLGEN. DEZE GASTEN ZIJN MISDADIG BEZIG TEGEN DE SURINAAMSE MENS EN DE SURINAAMSE MENSELIJKHEID. DOEN ZE OOK BIJ MENSEN DIE DE HOLOCAUST ONTKENNEN.


  Maak melding

 62. het is duidelijk dat de aanhangers van tokkie zich willen profileren door de creolen en de Javanen voor rotte vis uit te maken.
  een paar voorbeelden zijn wakoef en silver surfer .
  deze 2 pisvlekken vereren tokkie en zouden het liefst publiekelijk vanachter genomen willen worden door tokkie en consorten.
  tot nu toe gebeurt dat achter gesloten deuren.
  tokkie probeert al heel lang pres van suriname te worden.
  eigenlijk wil hij pres van de hindostanen worden , de rest kan voor hem doodvallen.
  de hindostanen zijn verdeeld in 2 kampen , te weten racistische kasteloze dalits en een grote groep normale hindostanen .die het kaste stelsel vaarwel hebben gezegd.
  tokkie word alleen gedragen door de racistische dalits , en kan dus nooit pres worden van Suriname.
  niemand wilt een pres met een racistische achterban.
  de ndp word bevolkt door alle bevolkings groepen waardoor ze de verkiezingen hebben kunnen winnen.
  het word tijd voor nieuwe politieke partijen met een gemengde samenstelling.


  Maak melding

 63. De zogenaamde volkspresident blokkeert alle loonverbeteringen, achteraf, met bv een brief aan de EBS
  vol onjuistheden, stijl- en spelfouten !
  Hij minacht de arbeiders in Sranang !

  Nadat het Volk van VEEL INKOMSTEN is beroofd via NDP-Devaluaties, drukken van Miljarden Ongedekte bankbiljetten en massale NDP-prijsstijgingen, moeten arbeiders nu met u samenwerken en AFZIEN van loonsverbetering !!

  Tevens beweert de pres, DAT HIJ, de ENIG AANDEEL-HOUDER is van EBS ! (“neem ik als enig aandeelhouder de vrijheid” schrijft de pres)
  Een juridische, staatskundige en economische BLUNDER van de eerste orde !

  De STAAT is aandeelhouder, niet de pres !!!!

  Pres benadert de arbeiders van EBS als domme vogels die
  volgens hem niet inzien dat alleen de arbeiders moeten inleveren, NIET de personen van de NDP-clan die lonen van meerdere DUIZENDEN maand ontvangen !

  De pres benadrukt ook, dat uit goudopbrengsten VALUTA zullen binnenstromen in 2017 !! Een fata morgana !

  Uit de brief van Desi valt duidelijk op te maken dat hij GEEN GELOOF heeft in zijn net toegelichte plannen in het stabiliteitsplan ! Hij rept met GEEN WOORD over de INKOMSTEN die zullen binnenvloeien uit de op te zetten Cocos- en Cacao-plantages !!

  PS : DESI, u bent niet geloofwaardig meer ! Bezunig als eerste bij de top van het staatsapparaat en bij uw veel te OMVANGRIJKE Kabinet vd president, dan kunt u nadat u schoon schip maakt onder de corrupte boeven, misschien een beroep doen op anderen in de samenleving !

  PS : a. Er is recent door regering-Desi, ondanks het feit dat ALLE gelden en ALLE goud is verkwanseld (VELE MILJARDEN), GEEN ENKELE investering gedaan die binnenkort geld/valuta zal opleveren !

  b. De pres rept over tekorten bij EBS en vergeet (zogenaamd) te vermelden, dat er onlangs door OPENLIJKE CORRUPTIE vele MILJOENEN zijn verspeeld bij de aankopen van generatoren via een boefachtig Surinaams bedrijfje !! Allemaal met goedkeuring van regering en pres !!

  c. Pres weet niet dat er GEPRODUCEERD moet worden voor EXPORT, dan zullen wij valuta binnnenhalen !!!


  Maak melding

 64. Je bent gewoon de grootste idioot die ik ooit heb gelezen,chantage is de grootste BOEF in ons geliefde SU,als je dat niet kan in zien ,dan ben je echt de weg kwijt.


  Maak melding

 65. Bouta ie fuck a kondre behoorlijk up jongoe!
  Mie na woorden!
  Sjodemieter jere!!!!!
  Joe na volksbedrieger en volksmisleider!
  Ai ie kies a volk wreed!!!!!
  Ma jo ka ete!!!
  Wach out!


  Maak melding

 66. Suriname word twee haitie
  Als je Niet goed uitkijkt
  Word wakker Surinamers ga geen hindustanen en Java creolen enz uithalen
  Laten wij helder denken voor ons toekomst
  En kinderen


  Maak melding

 67. Santokhi speelt het slim. Hij weet wat de bevolking wil hebben. Zwaar gesubsidieerde electriciteit, zwaar gesubsidieerde benzine, zwaar gesubsidieerde eten en drinken, enz.


  Maak melding

 68. @ diana

  Dit noem j of zeg ik cruciale natuurkundige begrippen wat j moet treffen!en velen vn de zwaar gestoorde riool NDP ers hebben t niet getroffen en ze gaan t ook never treffen!


  Maak melding

 69. Weet je wat et leuke aan jullie surinamers zijn? Hele kaulo tijd lullen en klagen in het niets over mij maar niemand die stappen onderneemt tegen mijn boeven bende. Daarom is het altijd zo lekker om jullie surinaamse volk keer op keer weer dieper en dieper te penetreren tot jullie dement raken hahaha na ddb dja tap a veld!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.