Voorspellingen Nationale Partij Suriname komen uit

21

PARAMARIBO, 12 aug – Voorspellingen van de Nationale Partij Suriname, NPS, komen uit. Dit zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland. Er was al geruime tijd terug gewaarschuwd dat het de maatregelen van het IMF het begin waren.

Pijnlijk hard zijn die waarschuwingen nu vlees geworden. “We hadden aangegeven dat door het gevoerde beleid in de afgelopen 6 jaren en daardoor de overeenkomst met het IMF meer maatregelen te verwachten waren en die worden nu getroffen. Met deze maatregelen zal het volk verder verarmen en de rek is er echt uit”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. De regering houdt vol dat het nodig is.

De brandstofprijs is verhoogd omdat subsidiëren niet vol te houden was. De samenleving is nog nauwelijks bekomen van de hoge energietarieven. Importen zijn reeds drastisch afgenomen door verminderde koopkracht. “Het gevolg zal zijn dat de rekken in de winkels leger zullen zijn, omdat wij nu nog minder kunnen kopen”, aldus Rusland. De werkloosheid zal alleen maar toenemen. En het einde lijkt echt nog niet in zicht.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Niet alleen de waarschuwingen van de NPS maar ook die van gerenomeerde economen en politici van de andere frontpartijen werden in de wind geslagen.
  Ouderen die de jaren 80 hebben meegemaakt hebben de jongeren hiervoor gewaaarschuwd. Maar door het populistisch beleid, de vele beloftes en de mooie woorden is er totaal verkeerd gekozen.

  Het volk staat niet meer achter deze regering, dat is nu wel duidelijk maar het is nog steeds bang voor de sancties die men zal treffen indien wordt meegedaan aan protestacties.
  Vooral overheidspersoneel is bang om te protesteren tegen dit wanbeleid.
  Anderen willen ook niet de straat opgaan omdat men in het verleden Bouterse als de grote redder van Suriname zag.
  De grote redder?????


  Maak melding

 2. Ook de voorspellingen van de rest van de rechtgeaarde surinamers zullen uitkomen.De bevrijding van Suriname uit de bloedige klauwen van bouta is niet ver meer.Hoera!!


  Maak melding

 3. By the way: het zijn toch top-NPS-esr die benoemd zijn bij de Centrale Bank om het land te redden !!! ???

  Toch is het zo dat de NPS/VHP, de deskundigen op elk gebied in huis hebben om het land te redden; uiteraard de ervaring ook !!


  Maak melding

 4. Een integere en oprechte partij als de nps in suriname bestaat niet of nooit.
  Als de nps eerlijk en oprecht is en weet wat de jeugd van morgen willen, wordt het heel anders geïnterpreteerd en toegepast.
  Het gebeurd ook in een gezin met kinderen die plotseling eigenwijs doen, doordat ze in contact komen met negatieve buiten wereld. Zoals de hang jongeren b.v..
  Maar jongens v a n de nps, sorry de opvoeding heeft gefaald, daardoor zijn die jongeren onschuldig paarse idioten geworden. Hun gaaf eigenlijk de doorslag van de verkiezingen.
  Maar dat geef niet ze komen weer naar ons eigen huis, hopelijk met een gezond verstand.
  Deze komende 3 jaren zullen ze verdrinken of overleven. Hopelijk blijft de nps stand houden .
  Tenminste als er nog klein beetje rek overblijft.
  Zelf een stuk staal kan zijn rek ook bereiken, laat staan een mens.


  Maak melding

 5. De oppositie heeft helemaal gelijk, maar zal helaas met lede ogen moeten toezien hoe suri als een raket verder in ‘de poel des verderf’ verdwijnt.

  Rationeel: de oppositie is gedwongen op een democratische wijze oppositie te voeren.
  Elke motie die wordt ingediend door de oppositie, wordt door de coalitie zonder enige scrupules de grond ingeboord en afgewezen.

  De oplossing in deze is de ‘zwakste’ schakel, die in principe de sterkste schakel is, het Volk.
  Alleen het suri-volk kan een eind maken aan deze puinhoop.
  Zolang dit volk geen pijn of verlies lijd, dan is er niets aan de hand.

  Dus……kop op, er zijn erge dingen in de wereld, de suri’s hebben totaal geen moeite met het beleid van de veelvoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, snuiver, oplichter, meester manipulator etc. etc.

  Raar maar waar…..


  Maak melding

 6. Geachte zijne majesteit Willem Alexander,

  Graag doe ik een dringend beroep op u, neem het land Suriname weer terug binnen het koninkrijk, ik smeek u.
  De onafhankelijkheid had nooit moeten plaatsvinden, kijk naar de huidige situatie, het land lijkt nu op een afrikaans land, er heerst wetteloosheid. Onze president is een moordenaar en een drugsbarron. Onze munt heeft net zoveel waarde als het monopoly spel.

  Er heerst armoede en honger. kinderen gaan met hongergevoel naar school. In het binnenland kregen wij gratis onderwijs en eten. Wij hoefden niet te werken.

  Criminaliteit is erger geworden sinds het aantreden van deze regering, roofmoorden en verkrachtingen vinden dagelijks plaats.

  Aub neem het land als het kan vandaag weer terug. Indien het niet mogelijk is, verdeel het land zodat bepaalde groepen in vrede kunnen leven en zichzelf ontwikkelen.
  Want ik geloof niet een Afrikaanse super economie.
  Het is nooit voorgekomen nu niet en nooit niet.

  Ik smeek u onder u toezicht was het beter gesteld met Suriname, we hadden goed onderwijs, goede medische zorg en infrastructuuur maar nu is het echt een zooitje geworden in dit land. Het doet me pijn dagelijks. ik kan het niet meer aanzien, aub neem het land weer terug. Ik smeek u. Ik kniel voor u !!!


  Maak melding

 7. @Marron. Onafhankelijk terug draaien is erg moeilijk . Mischien onmogelijk. Wat ik denk dat mogelijk is een soort BENELUX te vormen met de Caribische Nederlanden en Curacau en Aruba. Een economische band hebben met deze landen.Een handelsverkeer. Hoe het uitgewerkt moet worden weet ik ook niet.

  Uit onderwerp. Soms denk ik dat de Chinese Ambasadeur de meningen hebben gevoeld van de oppositie partijen over de Dalian4 project. Mischien zelfs gevraagd of ze het project stilletjes goed keuren. Die kleine projecten ding was afleiding tories.


  Maak melding

 8. Er is maar een op lossing geef het land terug aan oprechte suinaamers geef het even weer in ha nden van president venetiaan hij zal een bestuur aan wijzen en een plan voorstellen hij weet wel raad samen met anderen geloof me leve nps leve nieuwfront


  Maak melding

 9. Ik had ook al gezegd voor de verkiezing!! Laat hoe dan ook je keus niet vallen op de klote partij!! maar neen! zij wisten het beter. Nou verzuip dan maar in je eigen stront!!

  @@ Marron!!! Onafhankelijkheid terug draaien?? wat denken jullie wel? Nederland heeft Suriname afstand gedaan en weet je hoe trots ze zijn!! Zij willen geen rotte appel in hun mandje hebben of virussen!!!

  Misschien ben je werkloos en wilt uitkering vanuit Nederland als zij van Suriname als een provincie adopteren! Neen dat gebeurt nooit en never!! Nederland wilt niet op blaren gaan zitten!! Straks zijn alle Surinamers werkloos en Nederland gaat voor hen zorgen en ook de billen vegen!!

  Als het zo door gaat, wordt Su de 2e Sudan!! lopen met een lange stok op jacht naar Bouta zoals de Masai met de lange stok lopen tussen de domme koeien!! Heb aub een beetje respect voor je zelf en kom niet met zulke dromen op klaarlichte dag!! Nu snap ik waarom de meeste Marron naar de stad is gekomen! allemaal werkloos!! en lopen stelen!!

  1 ding is wel zeker en dat is, dat je fantasierijk bent!!


  Maak melding

 10. alles is peper duur in sme en het ka volk zwijgt als het graf.., m a w ze vinden het prima zo..

  ze komen niet eens voor hun eigen rechten op..

  ik ben blij, dat de lijder geen hindoestaan javaan chinees is..,

  anders waren de consequenties niet te overzien..

  de moordenaar zou alles aan doen, om de brandweer te verbieden om uit te rijden terwijl de hele stad in brand stond.., weet je het nog of niet meer in 1982..

  pakketten uit Holland is ook al minder geworden..


  Maak melding

 11. Mike, je snapt er echt geen hol van, maar ik zal het je proberen uit te leggen, in een NORMALE democratie is het juist de oppositie die zulke wantoestanden als nu in Suriname onder het falende bewind van DDB en consorten aan moet kaarten, maar ik begrijp wel dat dat jou verstand te boven gaat, je bent tenslotte ook maar een NDPer


  Maak melding

 12. NPS, VHP organiseert elke week een protest actie voor de steeds groter wordende economische crises. Maakt het volk
  bewust van de crisis.
  .Stopt de vlucht onze aannemers naar Guyana en andere eilanden in de Caribean..

  Rakesh Rampertab Had een WPA paper in 2001 geschreven.
  Wat er in staat lijkt veel wat er nu gebeurt in Suri. Hij schreef over forbes burnham de leider van PNC en president van Guyana.van 1980 tot 1985. Daarvoor was hij premier geweest. De coruptie, de discrimination van andere bevolkingsgroepen, praat en lach met de oppositie en schopt ze onder de tafel. Erg.


  Maak melding

 13. @mohamed

  Gelul van de nps gelul van Rusland. Nps en vhp en al die sabie so figuren mekkeren aan de kantlijn terwijl ze op het veld moeten komen en actief deelnemen. Oppositie voeren betekent ook demonstreren, protesteren en actief alle misstappen van de falende regering aan de kiezers mee delen.

  Nee niet deze oppositie inclusief de nps. Ze vangen maandelijks hun grote salarissen en toelagen. Zitten hun logge uitgezakte lijfen vol te vreten en willen met excellentie aangesproken worden. Hun geklaag en analyses zijn altijd mosterd na de maaltijd en de teneur is altijd ‘zie je wel ik dik bil varken had weer gelijk”.
  Oppositie? Schaamteloze, diefachtige geld graaiers en leugenaars zijn het.
  De afgesloten eed bij toelating tot het parlement etc is niks waard. Elk broodhoofd en dildozuiger kan die afleggen in een land vol schijterds.


  Maak melding

 14. Winitu@ Vinetiaan en ik blijven in NPS OF V7 AL hebben zij 1 zetel
  De overlopers van NPS naar NDP komen van zelf terug of zijn al terug naar NPS .

  Ik ben ook een blaka mang maar zal nooit overlopen naar Nationale Drugs Partij ,NDP .

  De oudere mensen van NPS hebben een verkeerde inschatting gemaakt om over te lopen naar NDP.
  Zo doende zijn de jongeren van NPS ook overgelopen naar NDP .

  Er zijn tijdens verkiezing 60000 stem kaarten die niet zijn uitgedeeld .
  Na 21 dagen tellen van 230000 stem kaarten komt men met een uitslag van 26 zetels voor NDP

  Al ben je tot basis school gegaan 230000 stem kaarten tel men in 5 tot 7 dagen .


  Maak melding

 15. @marron

  in al die Jaren van kolonisatie. wat heeft Nederland in Suriname opgebouwd?
  Als je niet in nederland hebt gewoond, dan kan je niet praten.
  veel surinamers zijn in Nederland een tweederangsburger.
  trouwens, afrika is niet zo arm als er gedacht word.
  sommige landen en plaatsen zijn arm.
  afrika heft heel veel moderne en rijke steden.
  om een paar op te noemen. type in google kenia, Ghana, angola moderne steden.

  als je zo redeneert, dan kan ik ook zeggen Europa is arm.
  want waarschijnlijke ben je nooit naar polen, bulgarije, roemenie,albanie etc geweest. PINA LIK DAGOE


  Maak melding

 16. @marcell

  wat je zegt is een beetje dom en misschien racistisch.
  want een chinees en hindostaan heft suriname ook gehad en het was niet geweldig.
  bouterse was “WAS” goed begonnen anders hadden ze nooit 2x op hem gestemd.

  om nog iets aan te tonen. wat in suriname gebeurt gebeurt overal.

  Spanje, Italie,Portugal,griekenland. dat zijn geen zwarten die het verpest hebben. Ook zij hebben grote financiele problemen. als ECB en rijkere landen ze niet helpen, dan zijn ze in nog grotere problemen.

  Het verschil is dat NIEMAND suriname kan helpen. Er zijn geen partners en ook geen caricom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.