Petronas schenkt Suriname ambulances

24

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Sint Vincentius Ziekenhuis en het ’s Lands Hospitaal in Suriname hebben op 4 augustus elk een ambulance met bijbehorend equipment ontvangen van de Maleisische oliemaatschappij Petronas. De ambulances hebben samen een waarde van circa US$100.000. De nationale oliemaatschappij van Maleisië is voor Staatsolie actief in Suriname en helpt met het boren van de exploratieput Roselle-I in offshore Blok 52.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Wat ik ook weet van Malaysia is dat de bevolking net zo gemêleerd is als die in Suriname. Echter, met dit verschil dat een ieder – ongeacht etnische achtergrond – zich in hart en nieren Maleisiër voelt.
  In Suriname voelt de Creool zich nog altijd Afrikaan, de hindoestaan Indiaas, de Javaan Indonesiër, die chino’s de Chinees, de malatta’s Portugees en onze Zeeuwse staatshoofd de pikien Ingi boi.


  Maak melding

 2. wanneer gaat o b i a n g o wat aan s m e schenken..

  in tussen heeft bouta zijn gepensioneerde pleeg dochter van de s l m benoemd tot een belangrijk persoon in de consulaat in Miami dit speciaal, om zijn zoon al daar in New York te bezoeken en middelen te verschaffen die direct nodig zijn…


  Maak melding

 3. @Globetrotter,

  Ik denk dat je je vergist met Singapore.

  In Maleisie overheerst de Islam en de moslim Maleisiers maken andersgelovigen het leven totaal zuur. Ze breken tempels van Tamils af, verbieden Christenen het woord Allah te gebruiken voor God, doen allerlei zaken die bedreigend zijn voor niet-moslims. In de rechtspraak geldt vaak de moslimwetten ook voor niet-moslims.


  Maak melding

 4. Verkeerde keuze van Petronas. Het zijn de ziekenhuizen zelf die geldtekort hebben. Wat moet je met een ambulance wanneer de ziekenhuizen zelf geen middelen hebben om de mensen te behandelen?

  Waarschijnlijk gaat het om afgeschreven ambulances uit Maleisie ook nog eens, hoewel het bedrag van 50.000 per ambulance duidt op een nieuwe.

  Ze dumpen ook hun goederen in Suriname zonder te vragen waar het land echt behoefte (nood) aan heeft.


  Maak melding

 5. Mensen,laten we vergeven en verzoenen.
  Dus 2 ambulances voor de president. Een in Brokobaka en een in Leonsberg.
  En wel twee ambulances voor de ziekenhuizen.


  Maak melding

 6. Ik blijf het bijzonder vinden hoe men in Suriname zo trots kan zijn op donaties. Ik begin me nu af te vragen wat er NIET is gedoneerd.

  Is leuk dat de ziekenhuizen een ambulance hebben gekregen maar hoe zit het met onderhoud van deze ambulances. Kunnen de ziekenhuizen dat zelf op brengen of zal er weer een nieuwe ambulance worden gedoneerd?


  Maak melding

 7. @Dubai.Sr,
  Om je vraag te beantwoorden moet ik je geheugen verfrissen.
  De Creolen hebben een troep van Suriname gemaakt.
  De Creolen hadden een grote bek dat ze onafhankelijk wilde worden.
  De Creolen hebben Suriname jarenlang geregeerd en tot vandaag zijn deze mensen een vloek op de wereld.
  Suriname zal misschien na 25 jaar beter worden indien er een regering komt die alle bevolkings groepen telt.
  Ik vind het als Creool ook vervelend maar de waarheid moet men onder ogen zien.
  Met de ontwikkeling waren wij Creolen ver vooruit dan de Hindoestanen en wilden onafhankelijk worden.
  Dit is de oogst van graaiers.
  SARI TORI


  Maak melding

 8. Suriname draait op in het bedelen.
  Schande voor z’n mooie land.

  Burleson, je heb gelijk, maar de Hindoestanen zijn ook geen haartje beter. Liever sterven ze in hun mismoedigheid dan iemand ander gunnen.

  Hebzucht en egoïsme nemen zij gewoon in hun graf mee!!!


  Maak melding

 9. @ burleson.
  ik zal je niet vermoeien met feiten en omstandigheden , maar ga dr maar vanuit dat je het niet bij het rechte eind hebt.
  ik wil je wel een eindje op weg helpen.
  nederland zag suriname als een melk koe.
  er werd niet geinvesteerd in de infrastructuur , onderwijs , landbouw enz.
  je kon aan suriname niet zien dat het een kolonie was van ned.
  welke nationaliteit had bouterse tem tijde van de coupe en welke nederlandse adviseurs hielpen hem
  nederland heeft nergens ter wereld een bezettingsmacht gehad .
  d.m.v. list , bedrog , manipulaties hebben ze hun kolonies weten te behouden totdat ze er zelf vanaf wilden.


  Maak melding

 10. Jammer dat het op de donaties moeten afkomen. De DolleHond zorgt ervoor dat, onze Surinamers moeten overleven op de steun van buitenlanders!! in dit geval Maleisië!!

  Als hij een beetje eer aan zichzelf heeft, moet hij zelfmoord plegen!!

  @@ Mike!! je hebt helemaal gelijk!! Suriname draait op in het bedelen.
  Hebzucht en egoïsme nemen zij gewoon in hun graf mee!!!

  Deze ratten komen zeker de HEL!!! alwaar geen zee met water is, maar wel een vuurzee, daar gaan zij doorheen!!

  @@ Burleson ook gelijk. Negros is een vloek op de aarde!! die gaan met de Hindoestanen mee naar de zelfd hel!! Kunnen zij tenminste hoofdje daar schudden(links en rechts/ NEE!!!) en geen handje!!

  Ik denk dat een neger nooit verder is gekomen dan een Hindoestaan! Het handel en wandel had alle Hindoestanen in hun duimpje! Ik heb destijds nooit een neger winkel gezien!! Nooit een neger zien planten!! behalve Coronie!! De Djukas nog erger!! als zij een winkel hadden, dan zag je alleen maar witboi zeep op de rekken!!


  Maak melding

 11. Mee eens Koos!

  Maar voorlopig gaat er helemaal niks veranderen, de generatie uit de periode 1940 t/m 1960 hebben Suriname volledig naar de klote geholpen. Het land behoort nu tot 1 van de armste landen in de regio. Deze generatie die zulke valselijke zaken predikt aan de jongeren hebben zelf grotendeels een geweldige leuke jeugd in Suriname gehad maar hebben voor de huidige jongeren hun jeugd, hun tijd tot een ware hel in Suriname gemaakt! Heel jammer, heel spijtig maar het beste advies voor de jeugd nu is, verlaat Suriname zsm zodra je daartoe in staat bent, want je hebt geen enkele toekomst!!


  Maak melding

 12. Alles gezet op grondstoffen,olie en goud .agricultuur verwaarloosd.suikerriet en rijst verwaarloosd.
  Onze voorouders hebben genoeg gewerkt.
  1965?
  Een Surinaamse gulden koste twee nl guldens wat hebben jullie Surinamers verkoopt.hand in eigen boezem steken .
  Handen uit de mouwen en zweten met je donder


  Maak melding

 13. De ellende voor de mensheid is begonnen vanaf het moment dat mensen zich gingen concentreren in steden en als ratten op elkaar gingen wonen en onafhankelijk werden van het land (grond).
  Zolang mensen een eigen stuk grond hadden, hadden ze weinig nodig om zich te redden. Ze konden leven van de natuur en hun grond.

  Momenteel is er een lobby die ijvert om via oorlogen de menselijke populatie terug te brengen tot 500 miljoen zielen. Lukt dat niet via oorlogen, dan zijn ze bereid virussen en andere ziektes te gebruiken.


  Maak melding

 14. een ambulance? ok en waar blijft dan de profesionelle mensen die bij een ongeluk die mensen moeten behandelen die de mensen onproffsioneel van de plek des onheils halenniet hun best doen om de mensen te reanimeren of nekkraag of been steun of noem maar op .ik kan u zeggen dat als ze in nederland komen werken ze direkt weten hoe ze alles moeten doen maar voor hun eigen mensen zijn ze vies en ook nog te laks om eerste hulp te verlenen ze kijken eerst als je geld in je zak hebt of als je sieraden aan hebt en dan pakken ze je in als een zak vuil en gooien ze je op die brandkar soms ben je al de pijp uit dan komt poesa je halen terwijl je nog gered kon worden. ik betreur t . sorry.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.