Asif Iqbal geen honorair consul Suriname meer

41

PARAMARIBO, 7 aug – Zakenman Asif Iqbal is ontslagen als honorair consul van Suriname in India. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de aanstelling van Iqbal in India ingetrokken. Volgens Buitenlandse Zaken heeft de zakenman zijn consulaire bevoegdheden overtreden.

De informatie over Iqbal is verkregen van de Indiase autoriteiten. De zakenman heeft zelf Surinames ambassadeur in India, Aashna Kanhai, beticht van dictatoriaal gedrag. Hij deed dit in een persverklaring. De afgelopen twee jaar zou hij ruim tweehonderdduizend euro hebben uitgegeven aan onder meer dure vakanties van Kanhai in Dubai en Sri Lanka. Ook eiste de diplomaat business class vliegtickets.

Van investeerders die zaken wilden doen met Suriname werd geld geëist. Kanhai zou ook de aankoop van een tas hebben geeist voor Ingrid Bouterse, de echtgenote van president Desiré Bouterse. De tas kostte maar liefst zesduizend euro. Iqbal wil zijn geld terug en dreigt met juridische stappen. Gladys Relyveld, topfunctionaris op Buitenlandse Zaken, zegt tegenover de Ware Tijd dat er een ‘diepgaand onderzoek’ wordt verricht.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Deze klucht uit uitgerekend die regionen mag niet worden onderschat, se benne tot alles in staat! Wij kijken reikhalzend uit naar de volgende Banja Prey!


  Maak melding

 2. Princess Asha nam does tjoekoes ze was ruim omkoopbaar. Mooie kwaliteit voor een amba, maar ja haar vader is ook een hoer van bouta dus voor de dochter geldt ook dat een rotte appel niet ver van een boom kan rollen. Saitan ke kamai saitan khata hai. Het gaat de familie Kan haai heel goed.


  Maak melding

 3. Gladys Relyveld, topfunctionaris op Buitenlandse Zaken, zegt tegenover de Ware Tijd dat er een ‘diepgaand onderzoek’ wordt verricht.

  Ik pis in mijn broek van het lachten: “een diepgaand onderzoek”

  De familie van de Paarse Roversbende moet aan goedbetaalde baantjes worden geholpen en daarna vullen ze hun zakken zoals hun vaders en moeders ( Dino, Peggy, Chantal Dhoeki, Silos en nu ook Aashna Kanhai.

  IK en er 100 procent zeker van dat deze beschuldigingen kloppen.

  De Paarse clan zijn als ratten, sprinkhanen en kakkerlakken.

  Mul heeft gelijk: het zit in de Paarse genen


  Maak melding

 4. Zo te lezen werkt deze mw. Kanhai als (on)diplomatieke CORRUPTIE MAKELAAR. Laat meneer Asif Iqbal de beerput maar opentrekken.
  En trouwens een tas van 6000 is maar een prulletje voor Ingid, de nieuwe Imelda Marcos.


  Maak melding

 5. Wie geen begrotingen, jaarrekeningen en sloten publiceert heeft veel te verbergen. Alles in Suriname, van hoog tot laag, moet worden doorgelicht. Ook bij de SMS blijken gelden verdwenen te zijn. Met boten en schepen zou ik heel veel geld verdienen aan vrachtvervoer en aan toerisme. Iemand heeft het al gezegd. Het zit hem in de genen. Wij gaan liever geld bedelen dan geld verdienen. Zo dom kunnen Surinamers toch niet zijn.


  Maak melding

 6. John: “Wij gaan liever geld bedelen dan geld verdienen. Zo dom kunnen Surinamers toch niet zijn.”

  Beste John

  “Geen commentaar”

  HINT:

  Welk volk kiest 2 keer een president waarvan de geschiedenis heeft bewezen dat hij het land volledig naar de kloten helpt.


  Maak melding

 7. Het verhaal dat Iqbal vertelt is te ingewikkeld om verzonnen te zijn; dat mevr. Kanhai dure tickets voor zichzelf wil, lijkt me normaal voor een NDPer, maar Iqbal zal.het toch niet verzonnen kunnen hebben dat mevr. Kanhai een dure tas wil hebben om Ingrid blij te maken? Voordat het diepgaand onderzoek is afgerond, wordt Iqbal al.ontslagen, daar is, de cultuur van de NDP kennende, ook niets vreemd aan (zie amnestie). Dat Iqbal bij voorbaat op de vlucht wordt doorgeschoten (figuurlijk) en mevr. Kanhai en Ingrid bij voorbaat amnestie krijgen, is typisch NDP.


  Maak melding

 8. @@ Henk molenaar 2016

  Welk volk kiest 2 keer een president waarvan de geschiedenis heeft bewezen dat hij het land volledig naar de kloten helpt.

  Vergeet de domme Ezels niet en dat zijn de Suries wel!!! wier voor de boef heeft gekozen!!

  De Paarse clan zijn niet alleen als ratten, sprinkhanen en kakkerlakken, maar ook de uitgehongerde Hyena’s!! en RioolRatten!!!


  Maak melding

 9. In het artikel hier op WKN krioelt het van het gooien met modder. Andere nieuwsbronnen brengen een meer genuanceerd (volwassen)bericht over dit onderwerp. Kern van het verhaal is dat de heer Iqbal zonder toestemming van de Indiase overheid een tweede kantoor voor zijn diplomatieke activiteiten had geopend. De Iniase autoriteiten zijn zeer ontstemd over deze handeling. De heer Iqbal had ook geen toestemming van de Surinaamse overheid om een tweede consulairepost te openen. Men verweet hem ondiplomatiek gedrag.


  Maak melding

 10. @Robg,
  Goeroe bedankt voor de juiste informatie.
  De Riool Ratten zullen het nooit leren.
  Deze verrotte Rioolratten doen hun naam eer om steeds ongenuanceerd nieuws over te brengen.
  Er zullen nog een paar volgen die achter de gevaarlijkste Riool Ratten zullen scharen.
  De Riool Ratten zijn nu aan zet.


  Maak melding

 11. Robg:
  Wat heb jij een ongelofelijke dikke duim. Meester verdraaier van feiten.
  Wat mij opvalt is dat juist wkn oppervlakkig reageerd ten aanzien van bedoeld artikel. Bij andere nieuwsmedia gaat men er verder op in. Kern van het verhaal gaat over aantijgingen en aanstaande rechtszaken tegen Kanhai en de staat Suriname die Iqbal heeft geuit, c.q. aangespannen. Wederom een smerige paarse manier om een ” klokkenluider” het zwijgen op te leggen! Mi Gado, het wordt steeds gekker met die paarse ” verdeel en heers” infantiele, onkundige en zelfverrijkende supernono’s.
  Dit verhaal gaat zeker nog een staart krijgen voor Kanhai en haar ” geloofwaardigheid”!
  Rampie:
  alias linker ( en enige) bal van het scrotum van Robg, blijkbaar knap verstikkend die te kleine broek van je ” goeroe”.


  Maak melding

 12. @Paraman

  heeft die Kanhai intussen haar Nederlandse paspoort verruild voor een Suri paspoort?Bij haar aanstelling was ze nog Nederlandse en ze zou net als Elias binnen een dag Surinamer worden.


  Maak melding

 13. RobG

  Ik raad u aan brief van de minister van BuZa te lezen voor dat u allerlei zaken aanneemt.

  Het terug nemen van de positie berust op protocollaire gronden (vorm). Waarna de minister meneer Asif Iqbal waardeert voor de gedane inspanningen etc. Nog meer diplomatieke bull shit.

  Gegeven is dat er door gehannis van een on ervaren politiek / gefaciliteerde dochter van … weer een rel ontstaat omdat meneer Iqbal nu met modder gaat gooien.

  Waar rook is is vuur best RobG.
  De brief van de minister was niet voor niets niets zeggend.


  Maak melding

 14. wordt deze ontslag procedure door de suri regering onderzocht..

  worden de beschuldigingen van mevrouw kan-haai ook onderzocht of blijft het gewoon zo blauw blauw..

  gaat de pres. ook hier een wet artikel uit de grondwet deze zaak stop zetten met mede werking van miesie-kaa-ba simons, silos en doekhie want ook zijn dochter was/is een ambassadeur..

  wordt de minister van buiten-zaken direct naar India gestuurd, om de zaak grondig te onderzoeken..


  Maak melding

 15. Soldier
  @
  HENK MOLENAAR 2016

  JE MAG BOUTA ZIJN WC POT.
  EN ZORG DAT JE KOP JE ERIN BLIJFT.

  Hier alweer een bewijs van het morele en intellectuele niveua van de Paarse Aanhang

  Ze hebben door Bouterse geen ontlasting van de honger maar ze blijven hem steunen als trouwe slaafjes.


  Maak melding

 16. Ga maar lezen welke diplomatieke benodigdheden/ activiteiten deze honorair-consul heeft bekostigd voor
  de staat Suriname !

  Inclusief DURE tassen voor de dames van de NDP-clan !

  De man wil zijn geld terug !

  PS : Negen van de tien diplomatieke posten van Sranang in het buitenland, zouden gelet op de lege staaskas, ONMIDDELLIJK DIENEN TE WORDEN GESLOTEN !
  PURE GELDSMIJTERIJ !!! ZE LEVEREN SRANANG NUL KOMMA NUL OP !!!


  Maak melding

 17. En dan zat ingrid op apintie.sr te vertellen dat het veel geld kost om die tenten in palmentuin te renoveren.. Baja waarom verkoopt ze die tas niet? Dan heeft ze in iedergeval 2/3 van de kosten gedekt voor de renovatie.. Of zeg ik iets doms??

  Ze moest fondsen werven zei ze.. Ik zie een voorstelling dat ze met een dure tas ter waarde van 6 duizend euro op de bedel toer Is geweest voor de tenten in palmentuin.. Wat een hypocriet mens Is inke toch.

  Bah ik word er rond uit misselijk van. Het lijkt wel een streek ala Girjasingh.


  Maak melding

 18. Jacobus

  @Paraman

  heeft die Kanhai intussen haar Nederlandse paspoort verruild voor een Suri paspoort?Bij haar aanstelling was ze nog Nederlandse en ze zou net als Elias binnen een dag Surinamer worden.
  =
  =
  Dat zal mij toch een spijker aan mijn reet roesten rare schijtlaars!


  Maak melding

 19. Dat Kanhai de aankoop van een tas tav 6000 euro zou eisen ..gaat mn petje te boven.Deze president van Suriname is waarachtig een “volkspresident”.Mijn man zou niet toestaan dan een andere man voor mij een tas zou kopen of zich met de aankoop daarvan zou bemoeien.Een tas vind ik een persoonlijk item dus snap niet waarom Kanhai zich met deze aankoop bemoeit.Ze liggen toch niet met zn drieen in bed?Zie maar weer waar losbandigheid naar toe leidt.Onze president geen knip voor de neus waard.


  Maak melding

 20. Paraman
  HENK MOLENAAR 2016

  JE MAG BOUTA ZIJN K@ PATOE SCHOONLIKKEN
  EN ZORG DAT JE KOP JE ERIN BLIJFT.

  Beste Paraman,

  Volgens mij zit jij al jaren lang met je hoofd diep in het achterwerk van je Baas Bouta.

  Gaat trouwens lekker met Suriname dankzij jou leider van de Revolutie. Koers is al 1 op 8.15 op straat,

  Ik leef als een koning maar dan is vast niet de bedoeling van Bourterse die al 2 keer live op tv had beloofd dat hij de koers omlaag zou brengen.

  Maar ja, hij belooft wel eens vaker wat…

  18.000 woningen
  gratis laptops voor de jongeren
  Fly overs
  de beroemde tram naar Para
  Terug dringen van criminaliteit,
  Tweede Dubai
  Rijen met investeerders

  Zijn enige wapenfeit na 6 jaar is de Amnestiewet en het ingrijpen als president/hoofdverdachte in zijn eigen moordproces…


  Maak melding

 21. astaman, jij liegt net zo hard als propagandist Jojo van de oppositie. RobG verwijst naar een artikel dat gisteren stond in een meer serieuze nieuwbron, namelijk Starnieuws.


  Maak melding

 22. @Paraman.
  en gehele NDP niet meer schelden op de Nederlanders.Je schijnt geen problemen mee te hebben dat Amerikanen en Nederlanders in Suri dienst zijn.


  Maak melding

 23. Cascavel etc:
  Ook voor jou is het lastig om begrijpend te lezen!
  Voordat je iemand uitmaakt voor leugenaar moet je goed lezen, dat op je inlaten werken en gezond verstand laten prevaleren dan de ( en nu gebruik ik 1 van zijn eigen bewoordingen) allerlei ” oneliners” gebruikt.
  Dus niet blind gaan op wat RobG er tussen uit pikt maar het hele verhaal en dat proberen te begrijpen. Ook ik lees starnieuws, daar staat meer geschreven dan het enige dat RobG ons wil doen laten geloven.


  Maak melding

 24. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ONTMASKERING…..ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID!

  TWEEHONDERDUIZEND EURO uitgegeven aan DURE VAKANTIES, en ZESDUIZEND EURO voor een handtas?
  Hoe is dit mogelijk? Wat een GROTE SCHANDE!
  Met dit vele geld hadden vele arme kindermaagjes gevuld kunnen worden, en goede voorzieningen getroffen kunnen worden voor arme zieke ouderen, en geinvesteerd kunnen worden in noodzakelijke nuttige projecten.

  GEWETENLOZEN en EGOISTEN verblindt door HEBZUCHT!

  En dan wordt zo’n vrouw ( van een moordenaar erbij) ook nog ‘ First lady’ genoemd. Onvoorstelbaar.

  De WAARHEID komt altijd AAN HET LICHT….En ja, er zal de Komende tijd steeds meer en meer AAN HET LICHT KOMEN, Veel Ontmaskering! Mensen houden hun mond niet langer meer uit angst en hierdoor zal ook de geloofwaardigheid in deze regering steeds meer en meer ook afnemen! Men zal DE CONFRONTATIE moeten aangaan!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 25. @ Cascavel-Urutu

  lees ook aub de ontheffingsbrief de op de site van de Surinaamse krant is gepubliceerd.

  Voor dat u iets overneemt is het zaak wel eerst zelf na te denken en een beetje kennis van zaken te hebben.

  Het probleem dat ontstaan is met India ( 2de locatie) kan wel eens een blunder van de ambassade zijn aangezien het open van de 1ste locatie Bangalore april 2014 gewoon nieuws was en de 2d locatie Hydrabhad juli 2016 (heel recent) ook gewoon nieuws was.

  Het gaat om protocolaire slordigheden die aangegrepen zijn om iemand er uit te werken. Nu gaat deze persoon die verongelijkt is en geen nobody is reageren op de door hem ervaren beledigingen. Dat is geen gezwets of gedraai of propaganda maar een vaststelling wat er gebeurt.

  Of Asif Iqbal nu wel of geen grote bedragen ten gunste van Kanhai en haar belangen besteed heeft. Ik weet het niet echter het wordt wel onderdeel van een discussie en het diplomatieke verkeer.
  Waar ROOK is, is VUUR. meer zeg ik niet.
  Zo iets kan alleen voorkomen worden met een echte professionele buitenlandse dienst.


  Maak melding

 26. @ panitjor

  Aashna zorgde ervoor dat Ingrid de tas kreeg. Slijmpoging? Of Wilde Ingrid de tas oh zoo graag?
  Feit dat Aashna de post nu invult heeft veel van slijmen geweest en nu de beloning. misschien weet Ingrid nieteens onder welke valse voorwendselen de tas aangeschaft is. Zal ze nu vernemen.


  Maak melding

 27. Victimized By Ambassador Aashna Kanhai the Ambassador of the Republic of Suriname
  The termination from my job at the Embassy of the Republic of Suriname was an action taken by the Ambassador Aashna Kanhai only and it should not be the decision of the Ministry, I’m thrown out of the Embassy without any valid reason. The local staff understands my grief and pain and they even know how much my family is suffering. I’m really thankful to the local staff.
  The Other local staff is also treated to fire from their job if Ambassador Aashna Kanhai will be recalled because of me or if they don’t follow her order or say anything against her
  Ambassador Aashna Kanhai not only fired me but even the former gardener of the Embassy (Mr. Om Prakash), five guards of the Embassy (Mr. Ramswaroop, Mr. Virender, Mr. kishan Yadav, Mr. Ram Yadav and Mr. Kundan), her three nanny’s Mrs. Tina, Ms. Lucky Tamang and Ms. Kashturi Devi were thrown out.
  I would like to point out the following facts;
  – For presenting credentials to the Indian Government she did need a shari in the colours of
  the Surinamese flag so I bring her to a shari shop where she told me, that the shopkeeper
  Think that I’m her husband and why I don’t tell him that I’m a driver. How for God sake she
  know or how I should know what the shopkeeper is thinking ?

  – Ambassador Aashna Kanhai asked me to bring her to Haridwar (a place for worship out of
  Delhi) with the CD 1 car of the Embassy and forced me to take my wife also with her. Back
  In Delhi the next day she scold me saying that she will not pay me as it was not an official
  tour. That I asked payment for my work was the main reason I think she fired me. None of
  the former Ambassadors or diplomats has treat me like this.

  – Once I was taking headache medicine for what she make a big issue and make fun of me in
  Front of all the Embassy staff that I’m taking Viagra and that’s why my wife is happy with
  me.
  -The Embassy staff has told me that Ambassador Aashna Kanhai treat them several times that if she
  will recalled from India for the case of Kumar she will fire all of the local staff from the
  Embassy. One girl of local staff went to her home for me to beg her for giving me my job back but
  Without any result.

  – A shopkeeper in Kirti Nagar (furniture market) has thrown her visiting card in her face for
  misbehaving with the shopkeeper for making pictures of his exclusive collection furniture’s.
  Although the shopkeeper has forbidden her not to make pictures but she was still going on
  doing the same.

  – Ambassador Aashna Kanhai has told the local staff that she will make the President fire the
  Minister of External Affairs, Minister Lackin from his job as the President often calls
  Ambassador Aashna Kanhai when he is drunk.
  -I heard from local staff that Ambassador Aashna Kanhai told them that if I knew, he will sue me
  I wouldn’t went away from the Embassy she should tear clothes and file a case of raping against Chauffeur Sarwan Kumar at the diplomatic police.

  Every time the local staff is instructed by the Ambassador to ask bribe like clothes, jewellery (for visa), to pay hotel stay and tickets when she travels (for her and her family and servants). Even when she travels to Suriname she let the delegations pay her expenses. Accompanied with Mr. Chopra a real estate dealer she is fooling everyone and stealing money from the Embassy for in lakhs (rent Embassy and her residence rent). I know everything of these two deals as I was also instructed by Ambassador Aashna Kanhai to deliver a package of 3 lahks to her residence.
  A member of the delegation from Bangalore India, who visited Suriname not long ago called me up (took my number from Google) and said that Ambassador Aashna Kanhai demand him also for bribe. This man (I wish not to call him by name) called me up and wanted to know about my case as he is also victimized by her. As proof I’ve recorded the conversation I had have with him. I’ve been told by him that Ambassador Aashna Kanhai is influencing the Ministry of External Affairs of India not to give me approval to proceed till she is here in India.
  Mr. Sarwan Kumar
  Ex-chauffeur, Embassy of the Republic
  of Suriname
  Phone: 0091- 9910553701
  0091-9560144365
  India. E-mail: sarwankumarbharmouri@gmail.com


  Maak melding

 28. kanhai is a Corrupt and dictator Ambassador
  I m sarwan kumar Ex chauffeur of the Suriname embassy
  I was thrown out of the Embassy for no reason I was ousted from service without any notice and told me very angrily not to attend office from 6th of August, 2012 and was also threatened of Diplomatic police action by the Ambassador Kanhai, if you will seen in, nearby periphery of the Embassy,
  In all these 10 years I never got any single warning letter from any of Diplomats; in fact all Embassy Diplomats appreciated my service, my dedication towards work and honesty.
  I have all the recommendation letters from the previous Ambassadors and Diplomats of the Embassy.
  Present Ambassador (Aashna .W.R.Kanhai) used to talk to me in an abusive manner only, she always talk negative about all other Diplomats and staff of the Embassy. Sometimes she was harsh to me as well.
  Firstly she had fired me. I worked there almost 11 years, and then she fired the guard of the Embassy who was working for the Embassy from so long, and then she fired the gardener (Mr. Om prakash ) and then finally she fired ather Diplomat ( First Secretary Ms. Rosita Hubard) of the Embassy and her babysitter (Ms. Lacky Tamang) all these things happened in her tenure only.
  There are many more things to share about her nobody can believe that, She even send wrong information to MEA, (Ministry of External Affair’ s India) and Suriname Ministry about me,
  Now, since l am fighting for justice from so long four years plus ,
  Its about my family I have two children s in this point of time I can’t give them education I live in rent house how I am suffering only me and my family knows, I was happily working with Suriname Embassy but why Ambassador kanhai doesn’t want me to work with Suriname embassy, I don’t know. She has to give me reason why she did this to me. When I get justice from Indian MEA when will punish the cruel Ambassador, which has impaired me and my family’s life


  Maak melding

 29. Ambassadeur Kanhai presenteert geloofsbrieven in Bangladesh
  06/08/2016 10:48 – Ivan Cairo
  Ambassadeur Kanhai presenteert geloofsbrieven in Bangladesh
  Surinames ambassadeur Aashna Kanhai overhandigt haar geloofsbrieven aan de president van Bangladesh.

  PARAMARIBO – Ambassadeur Aashna Kanhai heeft afgelopen woensdag in de Bangladese hoofdstad Dhaka haar geloofsbrieven aangeboden aan president Abdul Hamid. Zij is Surinames residerend ambassadeur in India en niet-residerende vertegenwoordiger in Sri Lanka en enkele andere Aziatische landen.

  President Hamid zegde de ambassadeur alle steun toe in haar rol als diplomatieke vertegenwoordiger en hoopt dat zij erin slaagt een bijdrage te leveren aan de versterking van de bilaterale relaties tussen Suriname en Bangladesh. Het staatshoofd voerde aan dat er talrijke onbenutte potentiële samenwerkingsgebieden waar zijn land inhoud aan wil geven.

  Hij merkte op dat bilaterale handel kan worden geïntensiveerd indien de mogelijkheden optimaal worden benut. Het staatshoofd zei dat Bangladesh producent is van farmaceutische producten, keramiek en confectiekleding van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. Suriname veel meer van deze goederen kunnen importeren, meent president Hamid. Ambassadeur Kanhai beloofde er alles aan te zullen doen om Bangladesh en Suriname dichter bij elkaar te brengen.

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/08/06/ambassadeur-kanhai-presenteert-geloofsbrieven-in-bangladesh/

  Zal Aashna zich ook zo misdragen in de andere Aziatische landen, vraag ik me af.
  Tja, als niet komt tot iet, dan kent iet zich zelf niet.


  Maak melding

 30. Gezien de reactie (lees: moddergooien) van Kanhai in andere media, ontkom ik niet aan het idee dat Kanhai in het wild om zich heen aan het slaan is en incompetente uitspraken doet, een ambassadeur onwaardig.

  De reactie van Sarwan Kumar ( lijkt mij niet zomaar een verzonnen verhaaltje…..) beschouwend, sterkt alleen maar de gedachte dat Kanhai uitblinkt in onkunde en incompetentie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.