Republic Bank of Suriname ‘here to stay’

18

PARAMARIBO, 6 aug – “Het is nog lang niet de slechtste situatie die we hebben meegemaakt.” Dit zegt General Manager Gloria Anthony van de Republic Bank of Suriname. Na een jaar van activiteit in Suriname wordt nog geen enkele reden tot ontmoediging ervaren.

Het waren weliswaar niet de ideale omstandigheden met de neergang in economie en bedrijvigheid. “Die uitdagingen zijn we aangegaan en na een jaar operationeel te zijn, moet ik zeggen dat we het helemaal niet slecht hebben gedaan, zowel intern met onze staf en medewerkers, als in de relatie met onze klanten. We zijn hard op weg de doelen te halen die zijn gesteld voor 2016”, zegt Anthony tegenover de Ware Tijd.

Het Trinidadiaanse management wist immers al wat hen te wachten stond. Dat was dus ruim een jaar terug toen werd overgenomen van de Royal bank of Canada. Door de moeilijke omstandigheden heen konden nieuwe klanten worden geworven. Een factor die zeker mee hielp is het ontwikkelingsniveau van de Surinamer. Anders dan voorheen is er een vrijwel complete Surinaamse staf en veel nieuw ontwikkelingskader.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. ” Het is nog lang niet de slechtste situatie die we hebben meegemaakt”.
  Noemt men dit jezelf moed in praten? Het is een alles, behalve rooskleurige periode voor de banken, laat staan een ” beginnende ” bank.


  Maak melding

 2. idioot begrijpend lezen lijkt erg moeilijk zeg.
  Volgens mij ben je een leek.
  Als iemand die manager is en het tegendeel beweert wie ben jij dan uilskuiken.
  Jammer dat zulke idioten als jouw soort alles wat in de media komt proberen te kraken.


  Maak melding

 3. @10:
  I.d.d. Begrijpend lezen lijkt voor jou te moeilijk!
  Een dominee predikt voor eigen parochie.
  De rest laat ik voor jouw (bank)rekening.
  (Al zal je dat ook wel niet begrijpen)


  Maak melding

 4. @ astaman
  het gaat te ver dat dat kees de homo jou dom noemt en dan ook nog eens het woordje ; echt , niet kan spellen.
  over die @10 kunnen we ondertussen een boek schrijven.
  die was indertijd zeker de zoon van een dorpsgek.
  zijn nick is afgeleid van de bijnaam van zn moeder , de a10.
  bij zijn moeder ging ook een ieder er overheen.
  wist je dat ze dat ding tussen de benen van @10 zn moeder de coentunnel noemen ?


  Maak melding

 5. eerste Javaanse contractarbeiders kwamen in 1890 in Suriname aan wal. De eerste groep bestond uit 61 mannen, 31 vrouwen en 2 kinderen. Zij gingen als contractarbeiders werken op de plantages waar voorheen slaven aan het werk waren. Na hun eerste contractperiode van 5 jaar kregen de Javanen de keuze om terug te gaan naar Java of om permanent te blijven in Suriname. In totaal kwamen zo’n 32.965 Javanen naar Suriname. Tot 1954 kozen ruim 8500 Javanen er voor om terug te keren, de andere bleven in Suriname. De immigranten werden geworven voor arbeid op de plantages. Dat is doorgegaan tot ongeveer 1939. Het schip De Kota Gede was het laatste schip dat immigranten van Java naar Suriname bracht. De zogenaamde vrije immigranten kwamen op 13 december 1939 aan en waren de laatste groep die Suriname op deze manier binnen kwam.
  De Javaanse bevolkingsgroep is nu niet meer weg te denken uit Suriname. Zij vormen een grote groep van de bevolking van Suriname. Javanan staan onder andere bekend om hun heerlijke eten. Te denken valt dan aan Telo met terie, sate, Pecel, dawet, soto, nasi goreng, Javaanse mie en vele andere lekkernijen. Wie lekker Javaans eten wil proberen kan goed terecht op Blauwgrond, een wijk in Paramaribo Noord, met diverse warrungs. En ook op Tamanredjo in Commewijne kan je lekker eten.
  Met vriendelijke groet Robert Setrowidjojo.


  Maak melding

 6. Astaman, sceptisisme is altijd op zijn plaats als het banken aanggaat, maar om de nu Republic Bank of Suriname van een beginnende bank te spreken?.De meesten kennen toch de voorgeschiedenis. de AMRO, handelsbank, toen de RBTT, de RBC en dan nu de RBS, met, ik denk, gelukkig nog steeds een Trinidadiaans managemant, want van het Surinaamse niveau heb ik niet zo’n hoge pet op generalizerend gesproken.
  En is het niet zo dat er juist bij deze bank de meeste eurorekeningen lopen van Nederlandse rekeninghouders die meegegaan zijn met de wisselingen van de wacht, als ik kijk naar mijn kennissen- en vriendenkring in Suriname en die in NL. die betrekkingen hebben met Suriname


  Maak melding

 7. Hans:
  Beste Hans, is het niet zo dat de RBS een vervolg is van het vertrek van de Royal Bank of Canada en nu grotendeels bestaat uit Surinaams management? Aangezien de economische toestand ( al niet best was tijdens de overname)in de periode na overname met een rotgang nog verder achteruit holde, lijkt mij enige scepsis wel op zijn plaats. Voor mij persoonlijk was het toen reden om mijn lopende rekening op te heffen.
  Ik mis verder de (cijfermatige) onderbouwing van mevr.
  Anthony. Het gaat (bijna)goed is veelgehoord maar mijn inziens misplaatst.


  Maak melding

 8. Astaman, bedankt, voor je uiteenzetting, reden genoeg om volgende maand maar eens een bezoekje aan de bank te brengen, maar bij mijn weten is er bij andere banken geen mogelijkheid als nederlander (wel met een PSA status?) een eurorekening te openen


  Maak melding

 9. Ik heb begrepen dat iemand die een Euro-rekening heeft bij opname geen euro’s kon krijgen wel de tegenwaarde in Srd.$.
  bij deze bank, terwijl de persoon euro,s op zijn rekening had gestord.


  Maak melding

 10. Inderdaad, wij hebben bij Godo een SRD- en Euro rekening al enige jaren. Alleen toen ik Euro’s wilde pinnen dan kan je niet terecht bij de automaat, maar moet je naar binnen bij de Godo bank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.