Surinaamse politie wil veilig verloop strafproces

37

PARAMARIBO, 4 aug – Het Korps Politie Suriname, KPS, wil een ‘rustig en veilig verloop’ van het acht december strafproces. Dit zegt politiecommissaris Inder Jangbahadoer. Er worden geen calamiteiten verwacht. Maar de politie is alert en zet speciale eenheden in.

De Mobiele Eenheid en het Regionale Bijstandsteam zullen in de omgeving van het gerechtsgebouw postvatten. Dit naast verkeersagenten en de reguliere politie. “We willen genoeg politiemannen inzetten”, zegt Jangbahadoer tegenover de Times of Suriname. Het gaat erom zo veel mogelijk te garanderen dat het proces ongestoord verloopt. De politie heeft geen melding gehad van mogelijke verstoringen.

Maatregelen die getroffen worden voor de zitting op vijf augustus, waren er eerder ook al. Zoals het afzetten van de verkeerswegen in de directe omgeving van het gerechtsgebouw. De krijgsraad zal bekendmaken wat besloten is rond de voortzetting van het strafproces tegen onder meer Desi Bouterse. Tijdens de vorige zitting gaf de vervolging te kennen de opdracht te hebben gehad het proces te beëindigen.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. De politie en de ndp verwachten een burgeroorlog .
  De surinamers gaan geen oorlog met elkeer beginnen ,ze gaan liever elke maand om de beurt de straat op om te protesteren.En wie in Godsnaam gaat niet blij zijn dat de massamoordenaar eindelijk zijn verdiende straf krijgt?!
  Wie gaat voor deze bejaarde massamoordenaar opnemen anders dan zijn handvol aan trouwe volgelingen?
  Mensen er gaat niks bijzonders gebeuren ,dit is gewoon de zoveelste NDP SOAP DRAMA!
  Wij hebben de zoveelste bewondering voor de rechters die het gevecht van hun leven gaan leveren maar de uitslag is geen geheim. We weten hoe het zal aflopen.Als de rechters moordenaar bouta onder ogen zien dan is de zaak afgelopen.Arme rechters,ook zij hebben een gezin en hopen niet dat 1 van hun geliefde uit bed gesleurd zal worden om nooit meer levend terug gezien te worden.
  Dus mensen niets en niemand is in gevaar.Drama Queen Dora Silos en DRAMA KING Bouta zijn weer bezig kwade geesten op te roepen. En met kwade geesten bedoel ik de ndpers!


  Maak melding

 2. Deze demente bejaarde massamoordenaar moet een kogel door zijn hoofd krijgen. Opruimen die handel. Samen met zijn familie en vrienden in een massagraf begraven. Oprotten met die flikkers


  Maak melding

 3. De rechters zullen een oordeel geven welke is afgewogen tegen wet en regelgeving.Een hoofdverdachte die zijn eigen vervolging regisseert is de grap van de eeuw.


  Maak melding

 4. Pieter: “Een hoofdverdachte die zijn eigen vervolging regisseert is de grap van de eeuw.”

  Jij geeft in één zin de totale waanzin weer waarin Suriname zich bevindt.

  De ultieme bananenrepubliek

  “Als ik word veroordeeld is dat gevaarlijk voor de staatsveiligheid”


  Maak melding

 5. Wat een gedonder allemaal.
  Omsingel hem te land en te water(hij woont strategisch goed om dit te doen); pak hem in het aanschijn van @RobG, bij zijn nekvel en breng hem naar het gerechtsgebouw waar een SHARIA-RECHTER van Misieka-ba uit Dubai hem kan veroordelen !!!

  De opvolging is al geregeld: Abrahams/Doekhi.
  ,


  Maak melding

 6. Is het werkelijk waar dat “a ptjien-ingie-boi” draai a verhoging
  fa monie fo-ding EBS-esers terug+lumpsum ???

  “Abrahams” houd de eer aan je zelve, “a-boi” trowe-joe- lik –
  wang-piespatoe gwe”.
  Of “a-ptjien-ingi-boi” heeft het spel meesterlijk gespeeld;de redder van het vaderland voor de mofina-wang._


  Maak melding

 7. Het zou je waardeloze moslim geloof sieren als je indianen uit je vorige postings laat. Dat wou ik je toch effe zeggen. Want als ik over jou soort begin is het einde nabij. Indianen hebben niks te maken met het wat nu gebeurt in Suriname.


  Maak melding

 8. @ Mohammed
  Als het juist is,denk ik dat het vooropgezet spel is. Aangezien jij het direct door hebt en ik ook en met ons vele anderen is er dus niets meesterlijk aan.
  Dit gebeurt overal en volop.
  Visumverhoging naar € 90 of $ 90, later afgezwakt.
  Bij mevrouw Clinton en de heer Trump zijn recentelijk toppers gesneuveld, die straks weer terug keren, al dan niet op een andere positie.
  Ik vraag je € 1000 te leen, jij zegt dit is veel. Ok. leen me dan € 100. Klinkt niet zo slecht, is te doen.
  Ik heb een hekel aan deze manier van handelen. Het volk wordt voor dom aangezien.


  Maak melding

 9. Koos:

  Die Baboeram. is de gemeenste Paarse Rat van allemaal. Probeert nu Henk Essed zwart te maken via de Staatsmedia en dat is niet gelukt.

  Hem is zeker een baantje beloofd als “adviseur van staat”, de rat


  Maak melding

 10. Pico:
  Een kinderhand is (ook)snel gevuld, het merendeel van de Surinamers laat zich dit aanpraten en nemen het voor waar aan, spijtig genoeg. Maar het kwaad zal zichzelf straffen, je kan een hond een bot voor houden en bij het happen steeds wegnemen, uiteindelijk zal de hond de uitdager lelijk in zijn hand bijten. Hoort ook allemaal bij de verdeel en heers politiek van Bouterse en diens blinde volgers.


  Maak melding

 11. Het onderhandelingsteam onder leiding van raadsadviseur Ramon Abrahams en president-commissaris Patrick Peneux is teruggefloten. Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse het niet eens is met de salarisverhoging van SRD 500, de eenmalige uitkering van SRD 1250, de hoogte van de stroomkorting en enkele andere zaken.

  Dus zal er gestaakt worden en dus al er met alle machtsmiddelen worden ingegrepen en dus zal artikel 148 als noodzaak worden aangegeven.
  Want Suriname en de Surinamers zullen in gevaar verkeren


  Maak melding

 12. @ mohamed
  Is het werkelijk waar dat “a ptjien-ingie-boi” draai a verhoging
  fa monie fo-ding EBS-esers terug+lumpsum ???

  “Abrahams” houd de eer aan je zelve, “a-boi” trowe-joe- lik –
  wang-piespatoe gwe”.

  Ai Abrahams hoe meer moet je nog vernederd worden. Straks haalt hij al die miljoenen op en je wordt een armoedzaaier van dan ken je me niet.
  Verlaat nu het rattenschip daar het nog kan. over enkele weken kan dat niet meer


  Maak melding

 13. Beste mensen,

  Wij gaan actie voeren tegen Bouterse en voor gerechtigheid. Ik roep jullie allemaal massaal aanwezig te zijn, niet bang zijn voor een zieke zielig bejaarde moordenaar.


  Maak melding

 14. Mohamed,doe je naam eer aan en sluit je aan bij ISIS. Als de Amerikanen jou te pakken krijgen ben je in veilige handen.Maar laten de troepen van Poetin jou niet te pakken krijgen.Zij verpulveren jou.


  Maak melding

 15. Ongelooflijk dat er nog idioten rond zouden rondlopen die hun leven voor deze imbeciel op het spel willen zetten…
  Geloof er niets van….
  Switie Sranang naar de klote geholpen. Die troep aan de hoogste boom ophangen.


  Maak melding

 16. @ Ingy,

  Mijn posting heeft niets negatiefs te maken met “de autochtone” bewoners die rechtmachtige eigenaren waren van Suriname en overal in Amerika (Noord t/m Zuid).
  Bouta noemt zichzelve zo.Ik zou ook kunnen schrijven “de afstammeling van de Zeeuwse slavenhouder/handelaar”.
  Neem geen aanstoot aan de aanduiding van bouta als “a-pikien-ingie-boi”.
  Laten we geloofszaken/belevenis er buiten laten;immers als je de geschiedenis kent dan heb je zeker over de “inquisitie” gelezen “en hoe Indianen onthoofd werden in Zuid-Amerika als zij niet het geloof van de over de oceaan gekomen veroveraars wilden aannemen.
  Dus liever “tot de orde van de dag” en het belang van de Surinamers in de gaten houden.


  Maak melding

 17. @ Vriend van Poetin,

  Mi Gado, dan mi e-doro- moro-esie in de hemel, dat was ik even vergeten !!!
  Da mi-e-go-lookoe if Heilige Petrus ai-go-opo-a-doro-gi-bouta.


  Maak melding

 18. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  AL ZOU DESI BOUTERSE BEWEREN DAT HIJ EEN ‘ INDIAAN IS’ , DAN IS HET NOG AAN DE MENSEN OM HUN VERSTAND TE GEBRUIKEN DAT DIT NIET KLOPT!

  DOCH ZIE JE STEEDS WEER DAT ZWAKZINNIGEN HEM HIER TOCH ZO NOEMEN, EN GEEN REKENING HOUDEN MET DE GROEP INHEEMSEN DIE TOTAAL NIETS VAN DIE MAN MOETEN HEBBEN!!

  MISSCHIEN DAT DE PESTERS EINDELIJK TOT INKEER KOMEN ALS DE BOZE MACHTIGE ‘ INDIAANSE’ VOORVADERS VAN SURINAME WRAAK GAAN NEMEN EN AL DEZE MENSEN OP DE EEN OF ANDERE MANIER CONFRONTEREN MET HUN GROTE LEUGEN, ZODAT ZE EINDELIJK OPHOUDEN. ZE ZIJN MET HUN GEDRAG NET ZO ERG ALS DIE DESI BOUTERSE. DIE PEST OOK GRAAG!

  EN DAN OOK NOG DOEN ALSOF ZE VOOR RECHTVAARDIGHEID OPKOMEN! MET DEZE SOORT MENSEN KOMT SURINAME OOK GEEN STAP VOORUIT EN BLIJFT HET IN DUISTERNIS VERKEREN!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 19. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  If Ai Vosz, Wik A Bosz

  Voor misdaden tegen de menselijkheid wordt door internationale wetten geen amnestie nergens in de wereld gegeven. Aangezien Suriname deze verdragen ook ondertekend heeft moet Suriname zich hier aanhouden.

  Iedereen die amok maakt als de 8 december 1982 strafzaak door moet gaat is een crimineel, die zich niet aan (inter)nationale wetten/verdragen wil houden van de republiek Suriname en mensenrechten hoven.

  Wik Din Criminelen tegen mensenrechten Kong We Waki Ding.

  Time4Chan(ge)!
  Overal Was Het Al Dag, Alleen De Republiek Suriname En De Surinamers bevinden zich in diepe duisternis sinds 25 februari 1980 en weten geen kant op te gaan.
  Sranan People: Oe,
  Lit A Frambo Baka!

  Leve de democratische rechtsstaat,
  Leve de Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  De Grondwet Van De Republiek Suriname, Internationale Verdragen, oa Mensenrechten.

  Chan4Pres!

  Leve het Surinaamse Volk

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 20. gaat die baboeram sandew hira ook naar de zitting om zijn collum te schrijven wat er ter tafel komt al daar..

  zal die moordenaar hoofd verdachte ook verschijnen op de zitting om toe te lichten..

  stel hij wordt schuldig verklaart aan moord doodslag en hij moet leven lang zitten, wordt hij dan onmiddellijk opgehaald en achter de tralies geplaatst..

  of mag hij toch nog een dienst reis maken naar Holland om aller eerst 11 jaren te zitten die op hem wacht op Scheveningen..

  of misschien eerst naar Amerika om zijn zoon te bezoeken en al daar verhoort te worden..

  we wachten af..

  morgen avond weten we meer..


  Maak melding

 21. In Suriname heb je alleen maar grappenmakers die het land bestuur.Bouterse bepaald wat er daar gebeurt en niemand anders.Zelf de rechterlijke macht in bang voor hun leven.Ze kunnen opgepakt worden en dood geschoten worden als in 1982.Surinamers zijn bang voor wapens.Als Surinamer voel ik mij ook niet veilig in het land.Niemand durft iets te zeggen.Het land is failliet en komt niet meer boven want als die reserves van het land is geroofd door die machthebbers en hun adviseurs.Allen God kan ons nog redden en niemand anders.


  Maak melding

 22. WIJ zwichten niet voor Ongrondwettige dictatoriale bevelen !

  WIJ stoppen geen enkele Vervolging !

  WIJ schorsen de zitting nog even !

  In de tussentijd komt het Inter-Amerikaans Mensenrechten
  Hof, met een VERNIETIGENDE BESLISSING over de NEP-Desi-amnestiewet !!

  Daarna hervatten wij de zitting met EIS, pleidooien en een
  STEVIG DOORTIMMERD EINDVONNIS !!!


  Maak melding

 23. Beste Ingy,laat aub,het moslim geloof,achterwege.Ik heb ook Indiaanse bloed en ben ook nog eens moslim.Kijk niet naar een geloof,maar gewoon naar de mens.Bvd.


  Maak melding

 24. Ik word zo moe van al die, bla bla blaaaa,in Suriname!.Gewoon Bousterse oppakken,en levenslang in Santaboma gooien!.Is dat echt zo moeilijk?Pffff!Ps,mensen die lullen over moslims.Het zijn er wel 3 miljard op aarde.Dus effe dimmen graag,moslim haters.Je hebt moslims en je hebt terroristen.Man en vrouw zijn toch ook niet het zelfde?Dus als u geen kennis hebt,praat er aub dan niet over!


  Maak melding

 25. @ Janka,

  Als er een God bestaat dan heeft hij Zijn handen allang teruggetrokken van Suriname. Suriame was een gezegend land maar is opgezadeld met een vervloekt volk!


  Maak melding

 26. @FBI,
  Natuurlijk bestaat er een God!

  Weet je nog ‘het’ is door God gezonden.

  Je kunt het interpreteren hoe je wilt; ik geloof er heilig in.
  Dat ‘ding’ is daar geplaatst als pres. om de suriś een lesje te leren in integriteit.

  Schijnbaar is deze les voor een groot deel van dit volk nog steeds niet duidelijk.

  Dat ze zich anno 2016 op een middeleeuwse wijze laten annexeren door een meervoudige moordenaar, drugsdealer, snuiver en super crimineel zegt genoeg.

  Hun buurland Venezuela is een perfect voorbeeld van hoe het niet moet en wat het zal worden. Ze zitten 7×24 uur op Social media maar belangrijk nieuws gaat aan ze voorbij. Het gaat er alleen maar om wie wel of niet vreemd gaat.

  Nou, dan zullen ze het met harde hand leren. Linksom of rechtsom de les moet geleerd worden!


  Maak melding

 27. ik vind een straf van 15 x 30 jaar zeer goed op zijn plaats..

  laat hij daar gaan zitten zolang hij ademt

  wat mij betreft, kan hij ook direct uitgeleverd worden aan Holland c q Amerika dan hebben we geen last meer van hem..

  van middag weten we meer..

  laat de rechter zijn ballen tonen..


  Maak melding

 28. waar blijven de bedreigingen die door de moordenaar waren voorspeld..

  de politie is zelf bang voor eigen leven ze poepen in hun broek als ze niet werken hebben altijd hun burger kleding in hun tas in geval dat..

  wat doet die silos nu gaat ze ook meelopen in het ge stoet in een rol stoel..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.