Surinaamsche Waterleiding Maatschappij ook installateur

7

PARAMARIBO, 3 aug – De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, treedt ook tot de markt toe van installateurs. Anders dan traditioneel, wordt het bedrijf directe concurrent van tientallen waterinstallateurs. Beroepsvereniging VIS is woedend.

De SWM beperkte zich tot het controleren en goedkeuren van huis- en bedrijfsinstallaties. Het systeem werkte prima en SWM gold als Surinaams keurmerk. Het waterbedrijf zoekt kennelijk naar nieuwe in komstenbronnen. Maar dit wordt bepaald niet op prijs gesteld om zovele redenen. “Dit kan toch niet. Wie controleert de SWM en wie keurt de installaties dan?”, zegt VIS-voorzitter Brindaben Panday tegenover de Ware Tijd.

Het is ook de vraag hoe eerlijk het afhandelen van installatiewerk zal verlopen. Volgens SWM-directeur Marlon Oosterling is er niets aan de hand. Het bedrijf doet al geruime tijd huisinstallaties. Er is ook een sociale reden. Soms wordt het bedrijf geconfronteerd met huishoudens die niet in staat zijn installatietarieven te betalen. “Dan moeten wij toch helpen”, aldus Oosterling.

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. Ai boi,terechte vraag ;..Wie controleerd dan de SWM voor de installatie die zij zelf doen terwijl zij het werkinstallaties van anderen keuren of afkeuren??!!
  Oosreling is ILLEGAAL BEZIG!!
  Hij is niet bevoegd om installaties op te zetten maar neemt een tjoekoe en doet het toch!!!!!En naar blijkt weten zijn klanten wel waar hij te vinden is,Oosterling de tjoekoeman.
  Wel heb je ooit in Suriname is meneer Tjoekoe iets heel normaals.


  Maak melding

 2. Girjasing heeft zijn eigen installateur de; mi wan nomo mu ab watra bv. Die organisatie staat nergens geregistreerd. Girjasingh zwemt nog steeds als een vis in het water. Terwijl de rest van sme mag sterven.

  Misselijkmakend deze man. Ik zal blij zijn als zijn oogjes definitief zullen sluiten.


  Maak melding

 3. Een kleine economie als die van Suriname is niet gebaat bij veel concurentie. Immers, het komt neer op ene bedrijf sluit en andere komt in de plaats. Het voegt niets toe, eerder het omgekeerde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.