Nog geen geld voor vakantiewerk jonge Surinamers

24

PARAMARIBO, 3 aug – Het is nog niet zeker of het vakantieproject voor schoolkinderen doorgaat. Sinds de eerste regering Bouterse is het project jaarlijks georganiseerd. Maar geld lijkt meer dan ooit spelbreker.

Het project is sociaal van aard. Duizenden kinderen krijgen twee weken schoonmaakwerk te doen in verschillende delen van het land. Daar krijgen ze een bedrag voor uitgekeerd. De bedoeling is bij te dragen in de startkosten voor het nieuwe schooljaar. Volgens de Times of Suriname wil minister Siegfried Wolf van Openbare Werken niet veel zeggen. Hij pleegt nog overleg met minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.

Hoefdraad geeft uiteindelijk aan of er financiële ruimte is. De regering heeft de handen vol aan schuldachterstanden bij particulieren. Ook zijn er publieke instellingen die nog subsidie moeten krijgen om onder meer lonen te betalen. Het zogenaamde Krin Kondré project moet ook ledigheid helpen voorkomen.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. OFF TOPIC:
  Vraag aan de heer Misikaba.
  De heer Misikaba beweert op DWT-online dat je op internet alle begrotingen, rekenkamerverslagen en sloten van zijn geweldige regering kan vinden. Meneer Misikaba: Ik ben zoekende en heb nog steeds niets gevonden en ik denk dat velen hetzelfde probleem hebben. Mijn vraag aan u: Wijs mij de weg. Voortaan moet u niet alleen iets beweren, maar ook het adres (de HTTP//www etc.) aangeven. Op die manier komt u geloofwaardiger over.


  Maak melding

 2. Op zich een geweldig plan, ook ik heb in mijn jeugdjaren hiervan geprofiteerd. het was een enorme ruggensteun voor mijn alleenstaande moeder, die als schoonmaakster, slechts SF30 per maand kreeg.
  Maar als je de vakantiewerkers niet uitbetaald gaat het lijken op een verkapte vorm van slavernij en dat vind ik fout.


  Maak melding

 3. Alweer een project zonder toekomst en hoort helemaal niet bij een moderne geciviliseerde samenleving thuis. Persoonlijk vind ik een project als schoolvoeding, voedselpakketten, schoolpaketten en andere populistische projecten een schande voor de leiding van een land. Het doet mij denken aan kralen en spiegeltjes ruilen tegen …..zoals de geschiedenis ons leert. Mijn inziens is dat de overheid er voor moet zorgen dat zijn onderdanen in staat wordt gesteld om zelfvoorzienend te worden. Alleen op deze manier kan een volk tot een hogere niveau verheven worden en een trotse natie gaan vormen.


  Maak melding

 4. Je zou denken dat dit De oplossing is van de heersende armoede in de groep alleenstaande ouder met een kroost van minimaal 4 kinderen.
  Dit project moet gezien worden als het verschuiven van de problemen naar een later tijdstip.
  Beter zou zijn om tijdens de vakantie de kinderen samen te brengen en leren hoe met elkaar om te gaan. Het bijbrengen van respect voor anderen en verbetering van de sociale vaardigheden en inzicht geven in de toekomst die voor hen mogelijk is weggelegd (wat momenteel niet aanwezig is


  Maak melding

 5. Wedden dat alle 313 beleidsadviseurs van Bouterse hun geld al lang binnen hebben. En Ingrid en Peggy en ik weet zeker dat ook Dino ook nog elke maand zijn salaris krijgt gestort als hoofd CTU :”the best man for the job”.


  Maak melding

 6. Zeer trieste vertoning, zelfs de jeugd wordt belazerd..

  Wederom schaamteloze gedrag van de criminelen….

  liegen en bedriegen is de motto van deze rovers en moordenaars aan de macht….enne het paarse volk slikt en slaapt verder enof kijkt de ander kant op.


  Maak melding

 7. A MONIE DE, Abrahams aan de tafel en a monie de-tap-tafra-direct !!
  500 srd-dalla per EBS-er + 80% stroom korting !!
  “Mi Gado, Masra”: Valies alias Koffer: 500 dalla , met spoed aan tafel met Peneux en Abrahams, voor alle onderwijzers en leraren/docenten; Valies het ijzer is heet direct smeden, anders maait Hooghart het gras voor je voeten !!!!
  Voor de mannelijke leerkrachten die naar het binnenland gaan, beloning extra, 7-schone maagden, uit Misiekaba zijn
  Suri-DUBAI volgens Sharia !! Ik heb begrepen dat de mannelijke leerkrachten zich verdringen in de rij om zich op te geven voor deze “job met beloning”, ook zij die dat “ding”
  niet meer omhoog krijgen.


  Maak melding

 8. @ Henk Molenaar2016,

  Deze vraag over betaling aan DINO in gevangenis heb ik ook aangekaart !!!

  Geen enkele “klootzak” DNA-lid durft deze vraag te stelllen in DNA !!
  Trouwens El Vene had toch rustig de veroordeelde Boereveen ook benoemd in een hoge funktie?

  Somo bv moet zwijgen over rechtelijke vonissen die niet uitgevoerd worden. Hij heeft toch een “vonnis” om het terrein van Havenbeheer te ontruimen??? Waarom negeert hij dit vonnis(deze landrover/amnestie voorstemmer!!).
  Misschien weet de alwetende @RobG, wanneer de zaak van ex-minister S.Gilds (witwaspraktijk) voorgaat of al in de doofpot is beland zoals alsook van de gebroeders “de DALTONS”,in de 70-tiger jaren werden de Sibilo’s zo aangeduid !! naar voorbeeld van Lucky Luck.


  Maak melding

 9. Het zal me niet verbazen als Desiley ter elfde ure toch noch het besluit neemt om het project voort te zetten.
  Alleen om zichzelf als moet als de grote redder van de mofina’s te presenteren.
  Zie je wel, a volkspresident e jepi deng potiwan.


  Maak melding

 10. @ Kruwa,
  Je hebt ze door !!!!
  Opgezette zaak. De redder is “a-ptjien ingie-boi”, vader des vaderland, opa van de honderden klein kinderen die straks het land bestuurlijk zullen overnemen samen met de honderden kinderen en klein kinderen van Lonie !!


  Maak melding

 11. Het zijn deze kinderen die de kracht van de electoraat moeten bepalen bij de komende verkiezing .
  Bouta gaat alles uit de kasten halen om te winnen.


  Maak melding

 12. Bouterse heeft slavernij een nieuw gezicht gegeven, vroeger werden slaven met geweld overmeesterd en gedwongen te werken, Bouterse krijgt zijn paarse slaven echter zo ver dat ze hem uit vrije wil aanstellen als hun baas en ze zorgen ervoor dat hij als een Zonnekoning kan leven in Suriname, i.p.v. de slavendrijver te willen elimineren en te willen vluchten van de plantage, melden paarse slaven zich samen met hun kinderen vrijwillig aan en ze zijn bereid zich dood te vechten om hun baas te verdedigen.


  Maak melding

 13. Het schooltassenproject, computer schenkingen en nu de vakantie schoonmaakactie.
  Allemaal populistische zaken ten nadele van de belastingbetaler, die dienen om de slechte imago van Desiley met zijn Nationale Devaluatie Partij op te vijzelen.
  De opiniepeilingen waren een duidelijke vingerwijzing.


  Maak melding

 14. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Het ‘ Krin Kondre’ Project zou moeten worden aangepast aan: ‘ Krin a kondre fu Ndp regering’. Maak het land SCHOON van deze volkslijder en regering, en REINIG het van de duisternis waarin het zich momenteel bevindt.

  En dat de jongeren zich ook gaan inzetten om de NDP( Nationaal Demotiverende Partij) af te laten treden, en hiermede tegelijk het land helpen SCHOONMAKEN. Met hun inzet hiervoor werken ze ook tegelijk aan een nieuwe opbouw van het land waar ze later ook trots op kunnen zijn!

  Hierdoor leren ze ook zich niet helemaal afhankelijk te maken van een regering. Gaan zelf Samen onderling creatief aan het werk! Misschien moeten ze ook leren dat niet alles om geld draait en daardoor ook niet makkelijk door kunnen laten misleiden. Ook voor hun latere leven!

  Er rust NOOIT zegen op het leven en werk van misdadigers, dus ook niet op die van Desi Delano Bouterse, wat die ook onderneemt of zijn partij! Dit moet ook een DUIDELIJKE BOODSCHAP voor alle jongeren zijn!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 15. Mi Gado, mie mama: ook nog een “lumpsum” voor die EBS-ers.
  VALIES (koffer) pe-joe de , mie boi.Doe wat voor de onderwijzers die iedere avond extra energie(stroom) gebruiken om rep/schoolonderzoeken te corrigeren en zich voorbereiden op de te geven lessen de volgende dag.


  Maak melding

 16. Het is triest voor woorden, je werkt en krijgt ook niet uitbetaald. Als de jeugd straks krijgt maar de pleuris zegt, zegt men weer ´´ de jeugd van tegenwoordig zijn brutaal ´´

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 17. Ik ga het kort en krachtig houden. OP DIT MOMENT OP AARDE IS ER GEEN ENKELE INSTANTIE, ORGANISATIE, WERELDBANKEN,REGERINGEN, LANDEN OVET HET HELE WERELD PRAAT NIEMAND POSITIEF OVER SURINAME ENIGE POSITIEVE WAT ER IS IS NEGATIEF, NEGATIEF EN NOGMAALS NEGATIEF. SCHANDE………..OJA MISIE DUBAI VERGETEN


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.