Winnaar Brokopondo Speech Contest

3

Iraida Kowee is afgelopen weekend in het Multifunctioneel gebouw te Brokopondo Centrum winnaar geworden van het het Brokopondo Speech Contest. Zij heeft met veel passie een vijf minuten durende speech gehouden over het behoud van het Surinaams bos. De tweede plaats is gegaan naar Astrando Schmidt, die het onderwerp “Onderwijs in Brokopondo” heeft belicht: 3. Ingaswena Pokie (Criminaliteit); 4. Somaira Wachter (Drop outs); 5. Givita Eersteling (Mijnbouw in Brokopondo). Het jaarlijse Brokopondo Speech contest is een project van Rosebel Gold Mines (Rosebel) in samenwerking met de Junior Chamber International Paramaribo (JCI). De prijzenpot ziet er alsvolgt uit: Winnaar (laptop + SRD 1000); 2e plaats (tablet + SRD 750); 3e plaats (smart phone + SRD 500); 4e plaats (SRD 750); 5e plaats (SRD 500).

Bekijk ook:

3 REACTIES

 1. Dus dan kan zij nu bij Bouta solliciteren voor, om alleen maar speechtjes te houden, maar dan wel valse om de mensen in de mallemoer te nemen. m.a.w speech voor valse beloften!!

  Wat heeft SUU hieraan??? vraag ik mij af!!!

  Deze keer strijden om, wier langer dan 5 minuten Bouta en zijn zijnen kan uitschelden!!


  Maak melding

 2. Inplaats er gespeeched wordt over eerlijk verdeling van de goud winsten.. Opdat er meer inkomsten zullen zijn voor de staat,

  Het veilig delven van goud zonder kwik en natuurlijk het behoud van het bos,,het stoppen van de kind prostitutie in het bos, de Braziliaanse prostitutie stoppen. De porknockers stoppen.

  Eerlijk goud prijzen voor de particuliere goud delvers.

  De focus word bewust bepaald door deze multinationals. Opdat wij geen oog hebben op de vele andere problemen in het binnenland aangaande goudelven.

  Een slimme zet om ons dom te houden. En ons blind te laten staren op een enkel probleem het behoud van het bos.

  Deze organisaties moeten zich schamen!
  Ik zou het fooi wat ze geven voor de beste speech niet eens aannemen.

  Het lijkt wel een streek ala Girjasingh. Ziek word ik ervan.


  Maak melding

 3. @ Panitjor,

  Over de eerlijke verdeling van de goudwinsten moet je bij deze geweldige regering zijn. Dat staat contractueel vast. En de illegale goudzoekers zijn ordinaire dieven. Zij betalen geen cent belasting en vernietigen alles! Heel Nieuw-Koffiekamp met al zijn sociale proecten is gefinancierd door IamGold, niet door de overheid. Denk a tori!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.