Suriname wint internationale paarden springwedstrijden

26

Als team uit Suriname zijn de ruiters/amazones Sharaisha Bilgoe, Marie Latil, Shaun Lim A Po en Kenneth Lim A Po deze maand voor internationale paarden springwedstrijden naar Zuid-Frankrijk afgereisd. Ze zijn allen ruiters en amazones van de Ponderosa Equestrian Center.

In Frankrijk deden ze samen met Luxemburg, Frankrijk, Ivoorkust, Ierland, Togo, Algerije, Palestina, Engeland en Gabon mee aan competities. Na diverse ronden ging de strijd uiteindelijk tussen Ierland, Luxemburg en Suriname.

In de laatste ronde reed Shaun Lim A Po een sublieme rit met de snelste tijd waardoor Suriname zich als 1e plaatste, gevolgd door Luxemburg op de 2e plaats. Een bijzonder mooie prestatie voor het Surinaamse team!

springw

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Proficiaat.
  Ga zo door
  Wellicht is er nog een lange weg te gaan om wereld- of olympische kampioen te worden, maar voor de behaalde prestatie zijn we als Surinamers erg trots op.


  Maak melding

 2. Pablo, ik ben super trots op Su en heb het gedeeld! Ben zelf in Su (Inheemse)geboren, gehuwd met een Fransman van de Bordeaux-streek. Mijn schoonfamilie die zowel in de paarden-als in de wijnwereld zitten maar ook nog fabrikanten zijn van de paardentrailors Vans Fautras. Mijn sportieve schoonfamilie zullen trots zijn dat Su een prijs heeft gewonnen, zal nog wel wat van ze horen!Je suis très fier!


  Maak melding

 3. Goed nieuws kan gelukkig ook nog nieuws zijn tegenwoordig. Om als land zonder oude paardensporttradities deze prestatie neer te zetten is een dubbele verdienste. Ik hoop vaker zulke berichten te kunnen lezen.


  Maak melding

 4. Kijk!! dat zijn daden!! mooie resultaat!! van harte proficiat en ga zo door!!

  Suriname is trots op jullie en dat weet ik 1000%!!!!
  Jullie zijn top!! mi lob unu!!


  Maak melding

 5. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  MOOI! GEFELICITEERD! Bijzondere prestatie en stimulerend voor Suriname. Hieruit kan men misschien afleiden dat er toch ook nog HOOP is voor een beter Suriname!

  Een paard is een KRACHTIG dier. Moge het Surinaamse volk zich ook zo KRACHTIG gaan inzetten voor een NIEUWE PRESIDENT en NIEUWE REGERING en een BETER TOEKOMST!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 6. Mijn felicitaties gaat naar de paarden die de wedstrijd gereden hebben
  Gefeliciteerd paarden jullie hebben het echte werk gedaan ,
  In het buitenland zou men jullie huldigen paarden en jullie zouden een naam hebben.
  Ere wie ere toekomt…..gefeliciteerd paarden.


  Maak melding

 7. @Mariana
  Je moet je schoonfamilie ook vertellen over de strijd die de surinamers leveren elke dag om de andere dag te kunnen overleven.
  Ook iets om trots te zijn op je medemens.


  Maak melding

 8. Het gaat bij deze sport om de samenwerking tussen mens en dier. Paarden kunnen en zullen uit zichzelf geen hindernissen nemen die in een parcours zijn uitgezet; dit geldt evenzeer voor de mens. Vaak denkt men dat het paard alle werk voor zijn rekening neemt. Dit is niet zo. Spreek uit ervaring; heb zelf 15 jaar paard gereden.


  Maak melding

 9. @Tante Bep,
  Heb je er een persoonlijk probleem mee dat er een enkele keer wat goed nieuws m.b.t. Suriname geschreven wordt?
  Een beetje zuur en bitter maar mooi dat je je gal spugen kan.


  Maak melding

 10. @ Ray.

  Waarom zo negatief ?????
  Oké de paarden deden het werk, maar zonder Jockey zou dit ook niet lukken !!!

  @ Tante Bep.

  Ook jij bent ook niet helemaal duidelijk, wat bedoel je met wie deden er mee ?????
  De namen van de deelnemers en landen, is toch ook vermeld !

  @ Get a life

  Dat heb je helemaal goed gezien, trouwens ik rij nog steeds op een paard, en dat doe ik al 30 jaar lang.
  Het is een hobbelpaard lekker goedkoop kost geen ruk.

  Fatu dja.

  Jacko.


  Maak melding

 11. Ik kan niet begrijpen dat mensen een paard iets laten doen waar hij niet voor gebouwd is nl. continue springen, niet voor niets weigeren ze regelmatig voor een hindernis, los van de misdadige randverschinselen als bareren en hete windsels, helemaal misselijk word ik vooral de laatste tijd bij natiaonale en internationale wedstrijden waar paarden hun benen breken, het paard voor het publiek afgeschermd word en een kogel door zijn hoofd krijgt omdat hij niets meer opbrengt en alleen maar geld gaat kosten. Tussen paarden opgegroeid in het paardenland bij uitstek in Nl Groningen, hen totaal geen probleem met het houden voor recreatieve doeleinden, en vroeger zoals mijn grootvader voor de ploeg en de eg heb ik te veel respect voor dit edele dier om op deze manier mee om te gaan, dus ook maar weinig respect voor zijn berijder en/of eigenaar, neem het zelf op de rug en spring over een hindernis


  Maak melding

 12. @ Hans,

  Dit waren geen paarden, maar pony’s. De laagste categorie in de ruitersport! Ik ben hier in Suriname diverse keren wezen kijken bij concourses hippique, maar geen paard gezien. En mochten die er wel zijn, dan worden ze binnenkort opgevreten. (Zie Venezuela). Einde ruitersport in Su!


  Maak melding

 13. Opvallend…kijk naar de types die deze geweldige prestatie hebben neergezet. Het kan dus wel degelijk zolang dat andere soort, je wel…., hier niets mee te maken hebben.
  Als het type dat deze prijs heeft behaald in Frankrijk het ook alleen voor het zeggen zou hebben in Suriname vandaag de dag, zou het land nu niet in big shitttt….zitten, maar een paradijs zijn in plaats van een broko prenasie cq bananen of zoals zij het noemen, een bacoven republiek…
  Waar de n..g..rs zitten en zich mee bemoeien, komt nimmer iets positiefs van de grond en zijn er altijd hele grote problemen. Zie voorbeelden in alle landen in Afrika en het Caraibisch gebied….Hoe zou zulks toch komen? Of zijn ze werkelijk een eeuwige vloek voor de mensheid…???…


  Maak melding

 14. @Ghorahsingh
  Ik hou ook van paardje rijden maar wel bij mijn eigen …..
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  Ja geile beer,ik had bij jou al dat vermoeden,die arme hond !


  Maak melding

 15. Manege Ponderosa, gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.
  Er zaten namelijk 3 familieleden in het team.
  Wat alleen niemand weet is dat deze mensen de reis en alle andere zaken zelf hebben betaald.
  De regering heeft niet 1 SRD mee betaald.
  Hulde aan deze springruiters die alles uit eigen zak hebben betaald en Suriname op de kaart hebben gezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.