Duurzaamheidscertificering voor Waterproof Tours Suriname

7

Waterproof Tours Suriname is de eerste touroperator in Suriname die zich Travelife Partner mag noemen. Travelife is een Internationale duurzaamheidscertificering. Duurzaamheid in het toerisme heeft als belangrijkste focus het beperken van de negatieve invloeden en het bevorderen van positieve invloeden van toerisme in een land. Voorbeelden hiervan zijn het betrekken van de lokale bevolking bij de exploitatie van toerisme en het behoud van natuur en milieu.

Bij een duurzaamheidscertificering zoals Travelife worden touroperators begeleid om de bedrijfsprocessen op alle vlakken duurzaam op te bouwen. Alhoewel Waterproof op veel vlakken al een duurzame aanpak had, is er veel werk verzet om dit doel te behalen. Waterproof is hiermee een voorbeeld in de sector en stimuleert haar partners en collega’s om ook deze uitdaging aan te gaan. Daarbij is een van de voorwaarden van Travelife dat je al je leveranciers en uitvoerende partners ook stimuleert om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Het team van Waterproof is gemotiveerd om direct door te pakken naar het volgende level, Travelife Certified, en verwacht dit binnen een paar maanden te behalen.

Een aantal hotels en resorts in Suriname hadden al een Travelife certificaat voor accommodaties. Nu Waterproof als eerste touroperator ook het Partner certificaat heeft is dit een nieuwe stap in de weg naar een duurzamere bestemming.

“Door Suriname als duurzame bestemming op de kaart te zetten spelen we in op de internationale trend, dragen we bij aan een positief beeld van Suriname en wordt Suriname als bestemming aantrekkelijker voor toeristen. Waterproof Tours Suriname is van mening dat toerisme een belangrijke bijdrage kan leveren bij het versterken van de Surinaamse economie. Redenen genoeg dus om ervoor te zorgen dat Suriname als toeristische bestemming een duurzame toekomst tegemoet gaat” aldus het bedrijf.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. En nu wachten op de toeristen.
  Hoe je het draait of keert, Suriname is voor mij te duur en met DDB aan het bewind, te risicovol. Net als Turkije. Ik ga dus niet. Jammer, want Suriname is een mooi land, maar monie no de.


  Maak melding

 2. Prachtig zijn dit soort certificeringen als je een toeristen industrie hebt. En dat heeft Suriname jammer genoeg niet.

  Het wordt allemaal zo mooi gebracht in het nieuws, maar als men het over toerisme heeft in Su, dan zijn het wij “Surinaamse Nederlanders”. Want andere toeristen komen nauwelijks, dat is een handje vol. Kijk maar naar de hotels, alleen maar “wij” die daar logeren.

  En ik zeg het nogmaals.
  Over een aantal jaren zal ook de zgn. toeristen industrie behoorlijk instorten. Want de volgende “wij” generatie heeft nauwelijks belangstelling voor Suriname. Mits ze natuurlijk hier tijdig op inspelen.

  Suriname het is jammer voor U. Maar met deze APEN gaat het nooit lukken U tot een welvarend land te maken.


  Maak melding

 3. Geen vuiltje aan de lucht met dit soort certificering, maar eerst de straat rovers aanpakken alstublieft. Zo krijgt su alleen maar negatief reis advies. Suriname staat erg hoog qua straat criminaliteit. 400 jeugdige bandieten per kwartaal, dan schaart su vlak achter Dominicaanse Republiek.


  Maak melding

 4. Wat heeft Suriname anders te bieden voor de touristen behalve dan bos en oerwoud, de waterval en de Schilpad eiland, dolfijnen tour? Niet iedereen houdt ervan en als je toch een tour gaat maken, ben je ook niet veilig door de djoekas!!

  Gelukkig ben ik een Jungle mens, ik ben niet bang en gaat gewoon ons gang en als er iets ons in de weg staat, hebben wij geweren!!!!
  Boot, vis(netten) hengels, ijs, dranken, dus jagen, vissen en kamperen in de jungle is mijn ding!! We nemen van alles en nog wat mee( zeker 4 a 5 dagen) om te kunnen genieten. Vlees en vis? daar hoef je niet bang voor te zijn en is in overvloed, welke wij uitdelen wanneer wij terug zijn.

  @@@ Roberto!! je mag met ons mee!! je bent tenminste veilig met en bij ons!!!

  Lang leve de lol!!

  @@ Pablo!! je moet eens een keertje een kijkje gaan nemen ad van Sommeldijkstraat wat daar gebeurt en wie er allemaal zijn!! allemaal SURNEDS!!!


  Maak melding

 5. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR BEWUSTZIJN EN HELDERHEID……TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Een goed initiatief vanuit de toerisme sector. Veel schoonheid van natuurgebieden in vakantie landen zijn helaas mede door toerisme volledig vernietigd geraakt, omdat men toch op een respectloze manier mee is omgegaan. Men dacht teveel aan de economie en minder aan milieu- en natuurbelang. Terwijl dit toch ook wel goed samen kan gaan! Turkije is daar ook een goed voorbeeld van geweest.
  Het zou zeker niet verkeerd zijn om ook inzicht hierover aan toeristen mee te geven, want tenslotte hebben we allemaal de wereld te leen, en moeten we overal zuinig en duurzaam met de natuur en het leven omgaan, ook als we genieten.

  Verder zijn er talloze manieren om toeristen te inspireren omtrent Suriname denkend ook aan de multiculturele rijkdom. Gastvrijheid staat altijd sowieso centraal. Jammer genoeg dat er geen of nauwelijks goede fietspaden en voetpaden zijn in de stad, want veel mensen geven ook graag de voorkeur aan wandelen en fietsen tijdens hun vakantie. Niet alleen in het binnenland, maar ook in de stad zou men het voor toeristen aantrekkelijk kunnen maken. Aan het chaotisch- en gevaarlijk verkeer moet zeker ook wat worden gedaan.
  Gezien de situatie momenteel in het land zal het op het moment toeristen niet zo aantrekken, qua economie, maar qua veiligheid. Men zal toch op betere tijden weer moeten wachten om winst op toerisme te kunnen maken.

  MESSAGE from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.