Verzet aandeelhouders Hakrinbank kenmerkt Suriname

52
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 28 jul – Het tumult en het verzet tegen procedures tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van de Hakrinbank moet een teken aan de wand zijn. Het is hoe de gemeenschap denkt over beleid, stellen deskundigen. De regering wilde haar drie vertegenwoordigers in het bankbestuur vervangen.

De drie hebben nog vijf maanden uit te zitten van hun bevoegde termijn. Kennelijk is er haast bij de regering en moesten de drie vervangen worden door Rabin Parmessar, Robert van Trikt en Chantal Doekhie. De jaarvergadering van het bankbedrijf met meeraandeel van de overheid, leek een mooie gelegenheid. Het feest ging niet door vanwege verzet van de aandeelhouders. De vergadering is verdaagd.

Maar er worden wel hoge risico’s gelopen met bepaald gedrag. “Wat daar gebeurd is, is niet goed. Terwijl mensen denken dat het gaat om een lokaal geval, moet men niet vergeten dat ook internationale banken toekijken. Het werkt niet in het voordeel van de-risking (financiële uitsluiting, red.) die internationale banken toepassen op steeds meer banken in de regio”, zegt een financieel deskundige tegenover de Ware Tijd.

Bekijk ook:


52 REACTIES

 1. Weer ultieme chaos omdat er mensen zich bemoeien met zaken waar ze niet overgaan.
  Commissarissen worden na hun termijn, vrijwillig of gedwongen (ernstig feit) ontslag in de aandeelhouders vergadering vervangen.
  De raad van ministers kan voorstellen maar bepaald niet wat er op de aandeelhouders vergadering gebeurt middels een onderhandse Missive van de Raad van Ministers.
  Dit is dictatoriaal gedrag dat in een moderne samenleving niet getolereerd kan worden. Van waar de haast om Ja knikker Parmesar aan een extra baantje te helpen en Chantal Doekhie een paar dagen per jaar van de straat te houden.

  De internationale wereld waar Hakrin Bank mee te maken heeft zal er het hare van denken.


  Maak melding

 2. Wat een vreselijke teringzooi maakt Bouterse van Suriname. Het is werkelijk met geen pen te beschrijven.

  Alle stromannen en hun kinderen die over geen enkele kennis van zaken beschikken moeten aan een baantje worden geholpen om de belangen van de Paarse Roversbende veilig te stellen.

  Gewoon NU al je geld weghalen van deze Hakrinbank, want de zakken van de Paarse Roversbende moeten worden gevuld.


  Maak melding

 3. Niet zwichten mensen de strijd verder strijden .
  Laat bouta en bende het niet overnemen anders is de Hakrinbank zo kapot en failliet verklaard!


  Maak melding

 4. Chantal Doekhie wordt nieuwe ambassadeur Indonesië
  Chantal Doekhie beschuldigd van terreurbeleid op RGB
  Suriname vervangt zaakgelastigde Doekhie in Nederland
  Chantal Doekhie ontheven als directeur RGB

  Dit verwende incapabele Paarse Prinsesje maakt er overal een puinhoop van.


  Maak melding

 5. Rare redenering van de aandeelhouders.Natuurlijk zullen het aandeelhouders zijn uit kamp Front. Maar deze aandeelhouders moeten weten waar hun plek is. Zij komen er iet onderuit dat de bank verweven is met de politiek, in dit geval de overheid. De staat Suriname is groot aandeelhouder van de bank en de staat moet daarom ook kunnen monitoren, mee kunnen beslissen in het beleid van de bank. Als het compleet fout gaat met de bank moet de staat voor de volle 100% de kosten voor haar rekening nemen.De staat zal gedwongen zijn om de aandeelhouders en cliënten schadeloos te stellen.


  Maak melding

 6. Beste Henk Molenaar2016,

  Natuurlijk weten ze binnen de NDP dat Chantal incompetent is. Ze hebben haar nu op een positie geposteerd met een boodschappenlijstje waar ze nauwelijks fouten kan maken. Ze hoeft alleen maar ja te knikken op iedere voorstel wat in het belang is van de roversbende. Verder mag ze haar bek niet meer optrekken.

  Vrees dat de cliënten van de Harinkbank binnenkort van lege handen staan. En je hebt gelijk, geld weghalen bij de Harinkbank is de beste oplossing.


  Maak melding

 7. RobG

  Rare redenering van de aandeelhouders.Natuurlijk zullen het aandeelhouders zijn uit kamp Front. Maar deze aandeelhouders moeten weten waar hun plek is. Zij komen er iet onderuit dat de bank verweven is met de politiek, in dit geval de overheid. De staat Suriname is groot aandeelhouder van de bank en de staat moet daarom ook kunnen monitoren, mee kunnen beslissen in het beleid van de bank. Als het compleet fout gaat met de bank moet de staat voor de volle 100% de kosten voor haar rekening nemen.De staat zal gedwongen zijn om de aandeelhouders en cliënten schadeloos te stellen.

  ============================================

  Dezelfde staat die Suriname ten gronde heeft gericht. Daar moet je het dus niet van hebben. Goede reden om je geld weg te halen bij de Harinkbank.


  Maak melding

 8. Wat moet Parmesar als socioloog(geen financiele achtergrond) bij de Hakrin Bank doen?
  Is die 30.000,– p.md + de plusjes niet genoeg voor hem.
  Heeft hij een luizen-leventje bij EBS om zoveel tijd over te houden om zich te bemoeien met Hakrin Bank.
  Clienten, is uw geld nog veilig bij de Hakrin Bank ??????
  A “ptjien ingie boi” de-op-de-loer !!!
  Lijkt op ” Miranda tjorie-kari” een man aan de Anniestraat, die bestolen was door notaris Miranda(wel veroordeeld in de koloniale tijd).


  Maak melding

 9. Weer zo’n onsterfelijke belachelijke redenering van die RobG. Het is ook deze regering die het volk van Suriname naar de bedelstaf heeft gebracht. En op welke wijze stellen ze het Surinaamse volk schadeloos?….Ja….door nog meer schulden aan te gaan.


  Maak melding

 10. Als het compleet fout gaat met de bank moet de staat voor de volle 100% de kosten voor haar rekening nemen.De staat zal gedwongen zijn om de aandeelhouders en cliënten schadeloos te stellen

  @RobG
  En een failliete staat gaat wonderen doen dus?!
  Het lijkt erop alsof de paarsen een gat hebben in hun zakje.Alle dagen van het jaar zijn ze op zoek naar geld voor hun zelf ,voor hun winkelende dochters en voor Chantal, voor het betalen van de advocaten voor zijn even criminele zonen,ach ja de criminele zoon krijgt in Suriname amnestie van amnestie papa,de andere verblijft in Alcatraz
  Alles waar deze paarse criminelen hun oog zetten is GEDOEMD!!.


  Maak melding

 11. Het is maar goed dat Suriname geen natuurrampen heeft.
  De bevolking is capabel genoeg om zelf het land ten gronde te richten.


  Maak melding

 12. Ik zeg het nogmaals:

  Suriname is prachtig land, jammer dat er Surinamers wonen.

  Zet en 5000 Nederlanders of Surineds neer en wat Chinezen en je hebt binnen 5 jaar het rijkste land van Zuid Amerika.


  Maak melding

 13. Die zittende bestuursleden hebben nog enkele maanden te gaan, maar ze worden er gewoon uitgerost. Wat een haast heeft de regering ineens.


  Maak melding

 14. Na soso mapangpang sani ay pasa ini kauolo regering fy sranang! Ik oet het nu precies zo verwoorden!! heb geen andere woorden voor!

  Ruim a kaulo mang op toch!!


  Maak melding

 15. De NDP-SUKKELS menen te weten wie zich moet bemoeien met de RvC van de Hakrinbank ???

  Deze zelfde NDP-Dombo’s hebben Sranang FAILLIET
  gemaakt !

  Zie hun benoemning van crimineel DINO tot Hoofd CTU, terrorismebestrijding !
  Zie hun benoeming van Dompig tot Hoofd goudordening,
  Neks no worde, alleen maar schade/kosten voor Sranang !!
  Zie hun benoeming van de neef van Bouterse, ene Wirth tot Directeur van de Belastingdienst ! Na anderhalve maand ONTSLAGEN door dezelfde Opa Desi !
  Zie hun benoeming van profje Jozefzoon tot Hoofcoordinator Sneltreinproject Paramaribo-Onverwacht, alleen KOSTEN, neks no worde ! A Moni GWE !!!

  NDP-regiem gaat van het ene debacle naar het volgende !

  Misschien kan prof Abrakadamski die bij het Ministerie van Openbare Werken FINANCIEEL heeft “huisgehouden” ook worden ingezet bij de Hakrinbank ! Succes verzekerd !

  PS : Intussen zullen de wakkere Sranangmang GEEN ZAKEN meer doen met de Hakrinbank !

  Sranang moet worden verlost van de NDP-IDIOTERIE !!!

  PS : Het PLUNDEREN van de Surinaamse bevolking, door de NDP en de witmangs van het IMF, gaat rustig verder !
  Maar.. NEKS NO E WORDE !!! Export NO DE !!!

  Let wel, DE STAAT SURINAME = NIET DE NDP !!!


  Maak melding

 16. @ Waterval
  Dit doen ze om zo meteen de Hakrinbank ook aan hun schenen te leggen en te doen wat ze willen wellicht door alle deviezen op te vragen en de andere banken te ondermijnen in de verenging van bankiers.
  Doekhi is qua persoonlijkheid en opleiding toch geen persoon die in een RvC hoort te zitten, ook Parmessar is ook zo één die denkt een allrouder te zijn terwijl deze behoort tot de gilde der weinig heil brengende personen.
  Mark my words hij zal ook worden bedankt bij de EBS.
  Elk bedrijf heeft zo zijn eigen regels en stigma’s


  Maak melding

 17. De nieuwe commissarissen hebben de opdracht om de bank uit de stenen tijdperk te brengen en in de tegenwoordige tijd te laten functioneren.
  Boefdraad heeft de CBvS uit de stenen tijdperk gehaald.In de tijdreis zijn alle deviezen verloren gegaan en zo moet ook de Hakrinbank van alle ballast[deviezen] ontdaan worden.


  Maak melding

 18. hallo,,,

  zo was inspecteur Gooding ook levens loos getroffen aan de waterkant in de buurt van het poppenkast,,

  ,de moordenaar weet er alles van en tot op heden weet niem and wie hem vermoord heeft..

  terwijl deze meneer de vorige dag nog in volle gezondheid was opgepakt door de millitaire politie en opgebracht naar Fort Zeelandia..

  dit is sme..het wordt met de dag slechter..


  Maak melding

 19. RobG,

  Waarom weet jij het altijd beter vanuit Nederland.
  Geef me nu eindelijk eens antwoord op deze heel simpele vraag.
  Jij post vanuit Nederland en hebt de bel misschien wel horen klinken, maar weet niet waar de klepel hangt.
  Waarom moet jij iedere keer maar weer mensen die hier wonen, het moeilijk hebben en dat ook hier op dit forum duidelijk maken, afzeiken.
  Je doet alsof je een soort God bent, die op afstand het allemaal beter weet.
  Als dat zo is, heb ik maar 1 advies aan jou.
  Kom naar hier en verbeter de hele teringzooi hier.
  Je hebt werkelijk geen idee, wat zich hier op dit moment afspeelt in dit land, waarin alles wordt beheerst door corruptie, nepotisme en criminaliteit.


  Maak melding

 20. Investeerders zullen nu rennen naar Su om daar hun geld kwijt te raken. Blijf maar rustig dromen
  Snapt men het dan echt niet? Is het onwil? Of gewoon domheid. Als je buitenlandse investeerders wil trekken moet je zorgen voor een politiek stabiel klimaat, een klimaat waarin beleggers/investeerders zeker kunnen zijn dat de politiek geen rare fratsen gaat uithalen.
  Dus nogmaals:
  Bouterse ontsla al die topadviseurs en neem een aantal mensen in dienst die bijvoorbeeld voor de centrale markt hangen of gewoon marktventers. Zij weten veel meer en zullen niet direct aan hun zak denken.
  Met zo’n actie wint Bouterse aan geloof zowel in binnen-als ook in het buitenland. (en het scheelt bakken met geld)


  Maak melding

 21. Zelfs de Sudanesen doen het beter dan SU!! en wat dacht je van Somalië?? Deze doet heeeel veeeel beter dan Suriname!!

  De hufter moet je gewoon afslachten en de dieren aan de Cultuurtuinlaan voeren!!! of ergens in de jungle voor de aasgieren weg gooien!!


  Maak melding

 22. @cochise ben het roerend met je eens hoor.Het is makkelijk om vanuit de Noordzee allehande zaken in het voordeel van de paarse criminelen te proberen uit te leggen of te verdedigen maar hier moet je zijn om te voelen wat wij hier voelen en meemaken.
  Er heerst hier een alles behalve prettige sfeer in mijn eens zo gemoedelijk land.Vechten om het dagelijks bestaan door vele delen van de gemeenschap, het alom tegenwoordige corruptievirus, en steeds weer dezelfde paarse kliek aan extra inkomen helpen.DDB had zn mond vol van samenwerken met een ieder dat gebeurt niet.verwachtte ik ook niet want die man is een gemene leugenaar en een top volksmisleider.maar de kruik gaat zolang te water ……


  Maak melding

 23. Cochise,

  Ik denk dat jij emotioneel teveel betrokken bent bij de oppositie, bij de akties van Curtis en de akties van Valies. Hierdoor ben jij niet de aangewezen persoon om een objectief oordeel te geven. Jij komt met je commentaren niet geloofwaardig over. Het schaadt jouw betrouwbaarheid.

  Ik bekijk de situatie in Suriname vanaf een afstand. Ik heb het voordeel dat de mensen van de NDP mij niet continu kunnen beïnvloeden met hun informatie. Bijna alle Surinaamse media in Surinamers en in Nederland zijn continu bezig zeer negatief af te geven op de regering. Ik krijg zoveel negatieve informatie over me heen. Zelfs een persoon die doof en blind is zou gaan twijfelen aan de gepresenteerde informatie. Dit klopt gewoon niet.


  Maak melding

 24. @Robje-de-Desi-slaaf :

  De gepresenteerde INFO klopt niet,
  Sranang is NIET FAILLIET gemaakt door
  NDP-DESI, wij zijn GEWOON FAILLIET !!

  De staatsschuld is PER ONGELUK, ten tijde van DESi
  op een MEGA-bedrag gekomen van TWAALF MILJARD,
  toevallig weet OPA DESI van NIETS !! Foute info !!!

  De NDPer Hoefdraad heeft in een jaar tijd EEN MILJARD verspeeld van de Reserves van de Centrale Bank. Info
  NIET juist, het geld is VERDAMPT, heeft deze Hoefdraad
  zelf gezegd !

  De regering heeft een schuld van ruim 300 MILJOEN aan de Surinaamse bedrijven, INFO ONJUIST volgens het Desi-slaafje-Rob !
  De bedrijven moeten juist nog tjoekus aan regering DESI betalen !!

  Bekijk de zaken van een afstand, en zie de hongerige Sranangmans niet ! Zie ook de VERKWANSELING van alle Geld, Goud en Valuta van de staat Sranang niet, BLINDE SLAAF, Robje !!!

  PS : Mag Sardjoe met goedkeuring van Opa Desi onze Afobakadam nog tbv Prive-bezit kopen !
  Of heeft Desi de MOU opgegeten ?????

  NDP, UN POT A MONI NANGA UN GOWTU BAKA !!


  Maak melding

 25. Sam. Nee, dat nooit
  Als de oproep van Henk Molenaar 2016 werkt en er ontstaat een run op de bank(en) dan zal het IMF in moeten grijpen.
  Dit zal zij dan ook doen
  Het zal denk ik niet baten. Dit is het begin van het eind.

  Er is éen economische maatregel die zou kunnen werken, behalve dat banken hun deuren sluiten voor het publiek.


  Maak melding

 26. Teit om keld wech te haale beij bank tok. Keld nodik om reis, vleesj en sof koope. Keld straks wek. Dada Desi-ley niet koet voor onse mense. Straaks wij paarsa kleur poep doen mi mang


  Maak melding

 27. @ Robg, je hebt voor een deel gelijk.
  Al die negatieve reacties kloppen niet volgens jou.
  Niet alles was koek en ei voordat Ndp weer aan de macht kwam en daarom verdienen zij niet zoveel modder over zich heen.
  Maar je kan het de mensen ook niet kwalijk nemen als Ndp de zaak heeft verknald. Wat voorheen met pijn en moeite was opgebouwd is teniet gedaan.

  Ik snap wat men bedoelt met “de-risking” bij banken.
  Vele buitenlandse banken willen niet meer samenwerken omdat de herkomst van het geld vaak niet duidelijk is.

  Hsbc bank kreeg een fikse boete voor het werken met zwart geld.
  En dus wil je als bank transparant en met een duidelijke koers varen dat betrouwbaarheid opwekt. Je wil de risicos verkleinen.
  Zaken doen kan alleen als er ook een stuk vertrouwen aanwezig is.
  Banken zij niet dom en weten meer dan de doorsnee burgers, als het om geld verdienen gaat natuurlijk.

  @Marcel
  Nu een side note om het verhaal compleet te maken, jij had het over insp. Gooding, ik heb het over iemand uit de luchtvaart wereld.
  John Veira was de enige persoon die een beeld had van het vliegverkeer boven Suriname.
  Suriname heeft geen radar systeem en dus werkte Veira met vliegtijd, start locatie, terugkeer tijden en e.t.c. waarmee hij een redelijk naukeurige schatting kon maken van vliegroutes.
  Nu deze goede man is vermoord, vlak voor het aantreden van kabinet DDB I, is het vrij spel qua vliegverkeer.
  Mensen hebben opeens helicopters en ga zo maar door.
  Mede dankzij Veira wist men verdachte ladingen te volgen die een spoor naar netwerk R. Khan aanwezen, vervolgens Doekhi, Ddb, tot aan Piet.W.

  Nu worden mensen die gehoorzaam zijn aan zo een netwerk als R.V.C. van een belangrijke bank geplaatst.
  Andere baken nemen dit waar en gaan op rood alarm.
  Een netwerk aan de macht in een land is al niet stimulerend.
  Maar als het ook nog deel uitmaakt van de bank zelf, dan is het niet meer vertrouwens wekkend en het tegenovergestelde van “de-risking”.

  Ander punt, ik denk dat dhr. Boussaid een deal is aangegaan die het daglicht niet aankan. Ddb is er onderdeel van en heeft dhr. Boussaid daardoor bij zijn ballen.

  Ga gewoon de berichten na van afgelopen vier jaar, dan zul je zien waar ik het over heb.
  Alles ligt voor ons neus, het ligt slechts onder stof en in vergeethoeken.

  Verder is de Hakrinbank een prima bank en hoeven mensen niet bang te zijn voor hun geld. Het zijn de buitenlandse banken die met een schuin oog zullen kijken naar de internationale transacties van de bank.


  Maak melding

 28. @RobG,
  Ik krijg zoveel negatieve informatie over me heen. Zelfs een persoon die doof en blind is zou gaan twijfelen aan de gepresenteerde informatie. Dit klopt gewoon niet.

  en dat klopt dan weer wel, iedereen ziet het verkeerd de Surinaamse, de Nederlandse media, de wel hun gezonde verstand gebruikende mensen hier op WKN, behalve RobG, Ik herhaal het nog maar een keer je bent gewoon de meest eigenwijze en egocentrische figuur hier op WKN, RobG estoord


  Maak melding

 29. Strafu, ik zal jouw standpunten / beweringen altijd naar de prullebak verwijzen. Wordt volwassen. Je gedragingen doen me denken aan het ellendige leven van een ” jank slaaf “. Dit doe je om medelijden te wekken. Daar trap ik niet in. Ik zal vol op de ketel jou bagger bestrijden.


  Maak melding

 30. @RobG

  Rare redenering van de aandeelhouders.Natuurlijk zullen het aandeelhouders zijn uit kamp Front.

  Beste RobG
  Heeft u wel eens een aandeelhouders vergadering bezocht of de statuten van een NV bekeken of geprobeerd te door gronden.

  Dan zou u weten wat daar de spelregels zijn en dat indien die overtreden worden er later bij fouten en misstanden bestuurlijke aansprakelijkheid dreigt.

  Net zoals de DNA in het land de hoogte instantie is, is de Aandeelhouders vergadering dat bij een NV. Dat betekend dus niet dat een aandeelhouder (ook al is het de grootste en ook al heeft deze 51% van de aandelen) elders kan bepalen of commissarissen aftreden en vervangen worden.
  Het is rond uit absurd (continuiteit) om 5 maanden voor het einde in een blok 3 commissarissen te vervangen tenzij er wel heel erg zwaarwegende redenen zijn.
  De redenen worden zoals gewoonlijk niet benoemd.

  Dat u zonder de aandeelhouders te kennen ze een politieke kleur geeft, geeft te denken over uw beoordelingsvermogen.
  Er is slechts een technocratisch standpunt in genomen door djjje aandeelhouders. Buiten onze vergadering worden er over onze ruggen geen besluiten genomen. Ze zitten er voor hun belang.

  Tijdens de vergadering was er reeds genoeg ellende inzichtelijk gemaakt over de risico’s die de staat veroorzaakt voor de Surinaamse economie.

  Is de CEO nu ook plotseling politiek besmet zoals iedereen die een afwijkende mening kan beargumenteren


  Maak melding

 31. @Robje-de-Desi-slaaf

  Uw reactie is weer inhoudsloos, ik snap dat het u verboden is door Desi, om na te denken !

  Er zijn thans geruchten dat DINO en MERIBA benoemd zullen worden tot leden van de RvC bij de Hakrinbank !

  Want ook OP AFSTAND kunnen de NDPers een bank besturen/adviseren/toezicht houden !

  Dat heeft Desi ook bewezen met het op afstand besturen
  van Gilmore en de Centrale Bank van Suriname !
  Resultaat : CBvS is BANKROET !!

  PS : Sranang moet NU valuta verdienen en niet over vier
  jaar ! Maar Misiekaba (man van DUBAI-onzin) zegt dat binnenkort investeerders AUW KOME !
  De FINANCIELE CHAOS in Sranang is compleet, slaafje !

  STOP DE NDP-Slavernij !!!


  Maak melding

 32. Jojo,

  Ik ga ervan uit dat de staat Suriname als grootaandeelhouder in het bezit is van preferente eventueel prioriteits aandelen. Het is me echter niet duidelijk hoever de juridische voordelen reiken voor de houder van deze aandelen. Ik weet alleen dat de houder van deze aandelen veel rechten of buitengewone bezitten. De volgende zin zegt mij voldoende en laat geen twijfel bestaan over de rechtmatigheid van de genomen beslissing. ” De regering heeft besloten om drie van haar leden van de Raad van Commissarisen te vervangen “.

  Srafu,
  Ik had arts en later psychiater moeten worden. Ik had jou samen met Hans kosteloos recepten voorgeschreven en eventueel kosteloos in therapie genomen.


  Maak melding

 33. RobG, en jij verkeert in de illusie dat ik jou geconsulteert zou hebben, ik ben niet de patient, koop eens een goede spiegel zou ik zo zeggen


  Maak melding

 34. @Robje-de-Desi-slaaf-G

  Zelfs deze GEK ziet dat Desi en Gilmore de staat Suriname OPZETTELIJK FAILLIET hebben gemaakt !

  Binnen een jaar EEN MILJARD aan Reserves weg bij de
  Centrale Bank v Suriname, VERDAMPT volgens de NDP !!!

  POT UN MONI BAKA, POT UN GOWTU BAKA !

  PS : FUFURU NO E GO NA GADO !!!


  Maak melding

 35. RobG,

  Als vroege vogel heb ik mij zitten te verkneuteren over je posting.
  Hartverwarmend, dat je meeleeft met mijn emotionele gemoedstoestand, maar niet heus.
  Na econoom, jurist, fiscalist ben je nu blijkbaar ook al psycholoog.
  Ik ben door jou verschillende keren uitgemaakt voor aanhanger van het Front, NPS-er en nu word ik weer gelieerd aan de acties van Curtis en Valies.
  Als jij mijn postings over de Surinaamse politiek goed zou hebben gelezen, dat weet je dat ik heel anders in het verhaal sta, dan jij ons wilt doen geloven.
  Het is aan jou absoluut niet besteed.
  Ik laat je maar in die waan.
  Je fantaseert zo langzamerhand alles bij elkaar over anderen op dit forum en presenteert je als de grootste betweter die de Wtk ooit heeft gekend.
  Niet mijn betrouwbaarheid en geloofwaardigheid als rechtgeaarde Surinamer staan op het spel, maar die van jou.


  Maak melding

 36. RobG

  U neemt aan het ene en het andere.
  Ook al zou de staat preferente aandelen bezitten dan nog wordt er op de aandeelhouders vergadering besloten.
  Een dergelijk proces begint met dat de aandeelhouders vergadering het ontslag van commissarissen aanvaard waarna er kandidaten (in dit geval door de regering) aangewezen worden. Daarna vindt een screening plaats (nationaal en internationaal) en wordt beoordeeld of de kandidaten geschikt zijn voor een functie binnen de banksector en binnen het taken profiel van de RvC.

  Nu komt de beslissing dictatoriaal van buiten af en kunnen de verantwoordelijken op geen enkele wijze de verantwoordelijkheid voor de benoeming nemen. Men kan niet maar zo aannemen dat de Raad van Ministers conform de statuten van Hakrinbank gehandelde heeft.

  RobG uw benadering hangt van de aannames aan elkaar. U vertrouwt alles van uit de NDP keuken en wantrouwt alles van uit een Oppositie keuken zonder de feiten te checken.

  Als de regering haar commissarissen wil vervangen is zij daar toe bevoegd echter de regering moet de statuten van de NV volgen en er niet op inbreken.
  Nu toont de regering zich weer eens onprofessioneel iets wat alle relaties van de Bank op zal vallen. Deze relaties zullen Hakrinbank nu onder verscherpte bewaking plaatsen voor het geval de overheids commissarissen een soort overval gaan plegen. Ze zijn duidelijk niet betrouwbaar en niet deskundig indien men op deze wijze handelt


  Maak melding

 37. Cochise,ik ga ervan uit dat mijn bericht jouw eeuwigdurende ochtendhumeur nooit verpest kan hebben.Ik heb medelijden met de mensen die veroordeeld zijn om de hele dag met je door te brengen.Hoe houden ze het vol met jou? Jij bent erger dan de schoonmoeder van Henry.Maar het is terecht dat die vrouw hem haat.

  Jij mag heel veel etiketten op me plakken.Ik weet wel welke etiket bij me hoort. Als een boerenlul aan jou zou vertellen dat hij gestudeerd heeft neem je dat eerder voor waar aan dan het verhaal van een landgenoot die gestudeerd heeft.Jij mag net als de anderen beweren dat ik de grootste betweter ben op WKN terwijl ik gewoon mijn mening geef. Achter mijn mening en standpunten zit denkkracht.


  Maak melding

 38. als de Staat de meerderheid van de aandelen bezit, dan hebben ze dus 51% of meer van de aandelen in bezit.Gevolg,
  in opdracht van de Staat (Desie), bepalen zij bij gewone meerderheid (indien niet anders in de statuten vast staat) wat er moet gebeuren !!
  Vraag het aan Samson(econoom).


  Maak melding

 39. Robje-de-Desi-slaaf-G zegt tegen een ander in een reactie :

  “Ik heb medelijden met de mensen die veroordeeld zijn om de hele dag met je door te brengen.Hoe houden ze het vol met jou?”

  Ik heb medelijden met een persoon die leider van een land
  wil zijn en die Onherroepelijk VEROORDEELD is tot een Celstraf van ELF JAAR voor internationale HARDDRUGS-HANDEL !

  Ik heb medelijden met Het Surinaamse Volk, dat LIJDT, omdat deze harddrugsdealer Ons land, FAILLIET heeft gemaakt !

  Daarom wordt IEDERE SRANANGMANG, GERIPT, door Desi en de Witmangs van het IMF !!!

  Verhoging benzineprijs nanga invoering BTW, E KOME !!!


  Maak melding

 40. RobG,

  Aldus onze alleswetende correspondent uit Nederland.
  Ik reageer niet meer op jouw postings, waarin je nu zelfs de schoonmoeder van Henry (wie het is mag het zeggen) erbij haalt.
  Voor iemand met een titel is dit niveau wel heel laag.
  En voor de duidelijkheid: jij geeft geen mening, jij dicteert, alleen heb je dat zelf niet door.
  Waarom zeiken veel mensen jou iedere dag op dit forum weer af ?
  Niet omdat jij toevallig RobG bent, wel omdat jij alles maar dan ook werkelijk alles beter denkt te weten dan wie ook op dit forum.


  Maak melding

 41. Beste RobG: De officiële bankkoers is nu 1 op 8,93 voor de SRD. Dis op straat krijg je nu makkelijk 1 op 9.35.

  Dus op naar de 1 : 10.

  Bouterse heeft 2 keer beloofd en verzekerd dat hij de koets omlaag zou brengen..

  Suriname volledig naar de kloten en jij staat nog te klappen voor de Paarse Roversbende.

  Graah jou commentaar,


  Maak melding

 42. 241 Coronianen hebben vrijdag een grondbeschikking ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Assembleelid Remy Tarnadi zei dat sinds 2014 de bewindsman 686 beschikkingen heeft uitgereikt in dit district.

  Heel goed vind ik tegen de arme bevolking van het Land, eerlijk delen, maar sommigen willen alles hebben, zolas met dhr.Menhinder Gopie Ex-Minsters, had 100.000 ha bos met dure hout soorten gestolen, die moet terug geven aan de bevolkings daar(Marrons) foei foei toch.


  Maak melding

 43. @Budayajawa

  Wat is een grondbeschikking eigenlijk. Iedereen doet er zo euforisch over. Net als of het bezit is. Dat is het bij mijn weten niet.

  Verder wat heeft men aan grond als men geen geld heeft om een huis te bouwen of iets te gaan ondernemen.
  Velen die staan te jubelen dromen van verkoop opbrengsten in een land waar iedereen droomt van gratis grond.
  Gratis is niets waard of erger het gaat geld kosten (grondhuur) terwijl men er weinig mee kan. Zeker in Coronie.


  Maak melding

 44. die mensen in heel sme hebben duizenden ha. aan grond beschikkingen gehad de afgelopen 6 jaren..

  maar hoeveel kilo productie hebben ze opgeleverd aan de staat of het land..

  de moordenaar schreeuwt telkens van productie productie van wat , wat moet er geproduceerd worden en waarheen moet je het brengen voor de verkoop..

  waar zijn de afzet gebieden..


  Maak melding

 45. Coca productie. Afzetkanalen, infrastructuur en markten zijn inmiddels allemaal verkend en bekend. Ze weten er wel wanten van. Vraagt het aan de leiders en de figuranten in het leger. Vraagt het aan Boerenveen. Allemaal ervaringsdeskundigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.