Ook aandacht voor Orange Day in Suriname

10

Minister Mohammed Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft onlangs de ‘Orange Day’ officieel geproclameerd in Nickerie. Hij vroeg om meer aandacht voor de rechten van kinderen en vrouwen. Nandenie Dinai, coördinator van de dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA), zei bij die gelegenheid dat het besef groeiende is in de wereld dat bij de mishandeling van vrouwen en kinderen, er sprake is van schending van mensenrechten. De campagne van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (VN) ‘Unite to end violence against Women’, heeft de 25ste van elke maand geproclameerd als Orange Day. Een dag om het bewustzijn te verhogen en acties te ondernemen om een einde te brengen aan geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. het verlangen om terug te gaan naar hét Oranje tijd perk neemt zienderogen toe..

  het is nog diep geworteld in de mens in sme, ook al ben je na de srefidintie geboren maar het het zit diep in je genen..

  de teleur gestelden in die srefidentie zijn diep bedroefd bidden dagelijks naar de terug keer,maar weten niet hoe aan te pakken..

  maar er moet nu wel wat gebeuren,anders zijn de 60 plussers een verloren generatie zullen van verdriet omkomen..

  de jongeren onder de 40 zijn de weg al kwijt,hebben totaal geen ”’ visie ”’ hoe nu verder enig redding is,crime..net als dé lijder..


  Maak melding

 2. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  De NDP lijkt allerlei goede initiatieven te gaan ondernemen, maar waarom eigenlijk blijven regeren met een oneerlijke president die ook zoveel op z’n naam heeft staan?
  Hij dient toch ook NIET ALS GOED VOORBEELD voor het volk en kinderen? Kinderen in Suriname worden mee groot gebracht dat een moordenaar als president het land regeert. Is toch ook NIET GOED VOOR HUN GEESTELIJKE ONTWIKKELING ? Straks denken ze dat het de normaalste zaak van de wereld is!

  Wereldwijd worden kinderen lichamelijk en geestelijk mishandeld door misbruik en vroege kinderhuwelijken, maar ook door kinderarbeid of geweld. Het is zeker goed als er wereldwijd aandacht hiervoor gevraagd wordt zoals ook meer rechten en respect voor vrouwen. Eigenlijk niet een x in de maand, MAAR EIGENLIJK DAGELIJKS aandacht hieraan schenken!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 3. “Nandenie Dinai, coördinator van de dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA), zei bij die gelegenheid dat het besef groeiende is in de wereld dat bij de mishandeling van vrouwen en kinderen, er sprake is van schending van mensenrechten.”

  Maar bij de moorden op de 15 gerespecteerde burgers en de binnenland bewoners was het geen schending van mensenrechten?


  Maak melding

 4. Wel Hillary is nou presidential kandidaat. Duitsland en Engeland hebben een vouwelijke staatshoofd.

  Jammer in de Islammitische landen lopen vrouwen helemaal bedekt van hoofd tot de tenen. Andere mannen mogen hun niet zien en vooral niet een erectie krijgen.

  Ik geef mijn vrouw de mooiste bloem uit de tuin. Mijn dochters steek ik een bloem in hun lange zwarte haar.


  Maak melding

 5. @Mars-cel leest alleen de kop van het artikel “Orange day in Suriname” en ziet daarbij de fel oranje gekleurde ballonnen en t-shirts en komt meteen met zijn ongenuanceerde en bovenal infantiele mening op de proppen.
  Mars-cel go hari ete wan lijn.


  Maak melding

 6. @Marcel
  Die Noersalim kent de kleur zwart niet anders zou hij een BLACK DAY uitroepen op 8 Dec 1982,ik denk dan aan de 15 moeders echtgenoten,dochters,en zusters die een trauma voor leven lang overgehouden hebben. en hier verklaard hij Orange day en aandacht voor schendingen van mensen rechten.De amerikanen hopen zeker niet dat dictators Orange Day gaan vieren.maar surinamers zij missen geen 1 feest!!


  Maak melding

 7. En weer kan Ray niet begrijpend lezen.
  Orange Day is zeer beslist geen dag om feest te vieren, maar een dag om te beseffen dat het mishandelen van vrouwen en kinderen de grootste misdaad ter wereld is.

  Ray lees een bericht 2 tot 3x, laat de inhoud goed tot je doordringen en geef dan pas een reactie.
  Sta je minder vaak voor schut!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.