Ex-coalitiepartner vindt herstelplan misplaatst

28

PARAMARIBO, 27 jul – “Hoe kan de regering nu met een plan komen om de crisis te stabiliseren en zelfs te herstellen, als zij zelf heeft aangegeven dat aan de oorzaken en dus aan de crisis zij weinig kan doen.” Dit stelt voorzitter Jim Hok van de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, PALU. Hij vindt de naam ronduit misleidend.

Het past niet te spreken van een Stabilisatie- & Herstel Plan. “Het kan natuurlijk zijn dat hier gewoon de uitdrukking van toepassing is, de wens is de vader van de gedachte. Het kan dus best zijn dat de opstellers in alle oprechtheid hebben gemeend dat zij via de projecten en de maatregelen in dit plan de economie weer kunnen stabiliseren en herstellen. Maar dan hebben ze hun aandacht niet bij de les gehad”,stelt Hok.

President Desiré Bouterse en minister Gilmore Hoefdraad van Financiën aan het woord waren. De twee hebben vaker aangegeven dat Suriname last ondervindt van drastisch gedaalde prijzen van exportproducten. Ook in het parlement is dat het standpunt dat door de fractie van de coalitie, met hand en tand werd en wordt verdedigd. “Elke toespeling vanuit de oppositie op andere oorzaken wordt ten stelligste verworpen”, aldus Hok.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Klopt
  Doe, Palù, Bep, abop, parta luhoer.
  Samenbundelen en je naam veranderen in hoerenlopers partij. Dat doet recht aan de samenleving.
  Eenmaal een hoer, altijd een hoer. Beschimmelde oude Desi heeft heeft ze allemaal stuk voor stuk laten knielen.


  Maak melding

 2. In plaats van een inhoudelijke reactie op het plan te geven waar het land en bevolking iets aan heeft, praat deze zakkenvuller over de “naam van het plan”.

  Wie is er nu misleidend bezig??


  Maak melding

 3. Zelfs hier op de side zie de verdeeldheid en racisme onder het SURINAAMSE-VOLK, op deze manier kunnen wij niet gezamelijk werken aan een beter SURINAME. We kotsen en schelden op elkaar en vergeten de eigenlijke doelstelling die bereikt moet worden. Wakker worden mensen en kom met ideeën die de regering cq oppositie kan gebruiken zodat het SURINAAMSE-VOLK van een beter bestaan kan genieten. Succes mensen. Lobi.


  Maak melding

 4. Bouterse en Hoefdraad hebben geen verstand van zaken om de economie te redden.Het zijn mensen die zichzelf hebben verrijkt ten kosten van alles en die domme kiezers die op hem hebben gestemd hebben spijt van hun daad.Onder leiding van deze 2 grapjassen is Suriname naar de kloten gegaan.Wie het niet wilt inzien is blind wat in Suriname gebeurt is.Als Surinamer voel ik mijn machteloos om te zien hoe het land bestuurt wordt.Bouterse is de slechtste president die Suriname gehad heeft in de geschiedenis van het land.Van Sergeant naar bevelhebber en nog president van het land zonder enige verstand van zaken.In het buitenland lachen ze ons uit.Samson de econoom heeft het goed gezien.Ze kunnen helemaal niets ervan.Dat is ook mijn mening als burger van het land.


  Maak melding

 5. Wat een fantastische bijdrage van deze man
  Hij vindt de naam misleidend.
  Deze man moet president worden, wat een intellect.
  Verder
  ““Elke toespeling vanuit de oppositie op andere oorzaken wordt ten stelligste verworpen”,
  Meneer Hok, waarom denken jullie dat er slechts één oorzaak is?
  Het is een veelkoppig monster dat met meerdere wapens moet worden bestreden.
  (Voor de slechte lezers, geen pistolen, messen enz)
  Minder inkomsten voor de staat? Vast wel, is een oorzaak.
  Corruptie? Vast en zeker?
  Onwil/onkunde? Vast wel, honderden commissies en adviseurs
  enz


  Maak melding

 6. Toen Hok nog één van de schoothondjes van Baas was en ministertje mocht spelen, likte hij, zoals het een trouwe hond betaamt, vol overgave het achterwerk van zijn baas, maar nu hij door Baas uit de poppenkast geschopt is, is hij plotseling kritisch geworden.


  Maak melding

 7. Off Topic

  Houdt het Paarse Graaien dan NOOIT op!!!!

  Heftig verzet tegen vervanging rvc-leden Hakrinbank

  De Paarse Roversbende wil nu ook de Hakrinbank kapot maken door hun rovers in de RvC te benoemen: Rabin Parmessar, Chantal Doekhie en Robert-Gray van Trikt.

  De rvc-leden Ray Vos, Roy Smit en Caroline Vos-Ritfeld zijn bedankt door de regering. In hun plaats zijn voorgedragen Rabin Parmessar, Chantal Doekhie en Robert-Gray van Trikt. Particuliere aandeelhouders voerden aan dat het gaat om politieke beïnvloeding.

  Deze rvc-leden hebben nog vijf maanden te gaan, stelden zij. De mensen wilden de stukken zien op basis waarvan de rvc-leden teruggeroepen zijn. Er bleek een missive te zijn van de Raad van Ministers waarbij bepaald is dat er drie nieuwe voordrachten zijn. De drie rvc-leden die door de regering waren voorgedragen, is gevraagd om hun functie ter beschikking te stellen. Zij hebben daarmee ingestemd.

  Het was de beurt van twee rvc-leden Agnes Moensi-Sokowikromo en Gerard Lau om af te treden. Lau heeft zich weer beschikbaar gesteld, terwijl Moensi niet meer beschikbaar is voor herbenoeming. In haar plaats is voorgesteld om Humphrey Schurman te benoemen. De vergadering had kritiek op dat de regering rvc-leden heeft ontslagen, terwijl er geen vacature was. Het was nog niet de beurt van de leden die vervangen worden om af te treden. Zij hebben nog een termijn van vijf maanden.

  Hoe help je Suriname snel naar de kloten.


  Maak melding

 8. @ Henk Molenaar 2016
  Tja,
  Dit gebeurt als je kritiek hebt. Kritiek dat wordt gestaafd met cijfers!. In een ander artikel luidt de Hakrinkbank de noodklok wat de omvang van de Staatsschuld betreft. Met name de toename van de staatsschuld, zijnde het begrotingstekort, baart hen zorgen.
  Nu hoeven ze zich geen zorgen te maken wordt er geredeneerd en waarschijnlijk hard gelachen
  Ik weet niet wat de kwaliteit was van de ontslagenen, maar dat je hen ontslaat op het moment dat zij naar buiten treden,
  is ten minste merkwaardig te noemen.
  Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de vervangers. Waarom ik dit ben, is omdat Suriname toch buitenlandse know-how had ingeschakeld omdat er een gebrek was aan kennis en kunde?
  Ach Asterix en Obelix riepen het al:
  rare jongens die Romeinen


  Maak melding

 9. Opo opo opo !
  Suriname is aan de goden overgeleverd als het volk z’n stem niet laat horen.

  Maak je ongenoegen over deze regering duidelijk !

  In elk zelfrespecterend democratisch land wordt de regering ter verantwoording geroepen als het niet functioneerd.
  En deze regering heeft geen andere functie dan zelfverrijking ! En dat allemaal over de rug van het volk.

  Het geld dat paars1 heeft gebruik om projecten te financiëren is niet weggezet door hen….niet bijmekaar gespaard door hen, maar door het Front toendertijd. Bouta heeft alleen maar uitgegeven. Zo kan iedere lummel wel een goeie beurt maken.


  Maak melding

 10. Beste Pico…

  Weest even serieus: Chantal Doekhie, die overal is mislukt en zich als een verwend en lui Paarse Prinsje gedroeg wordt nu benoemd tot lid van RvC ….

  The best woman for the job???

  Get serious…


  Maak melding

 11. @ Henk Molenaar2016
  Haha, lache
  Ik vind het ongelooflijk knap als je van de ene op de andere dag zo’n hoge positie kan bekleden. dan moet je toch wel een topper zijn.
  Even een vraagje?
  Chantal Doekhie is dat een man? Ik dacht een vrouw
  Ik heb weleens een Doekhie op de Surinaamse tv gezien, wat een ongelooflijke slijmjurk. Ik denk dat zelf Bouterse van hem moet kotsen, wanneer hij hem omhelst/bewierookt. Maar misschien is dat een ander


  Maak melding

 12. Ah,kijk Hokje die zuur is,nu hij niet kan mee snoepen.
  Als hij de reacties leest zal hij zich zelf afvragen wat hij verkeerd heeft gedaan eerder, Goed zo nu mag hij gaan brainstormen,we hebben hem eindelijk aan het werk gezet,echte werk dus.


  Maak melding

 13. Die man redeneert heel logisch.
  Als de crisis zoals de regering en @RobG beweren, allemaal komt door lagere internationale prijzen, dan kan niemand er wat aan doen toch? Dan heeft plannen en hesrtelplannen geen enkele zin en moet men gewoon afwachten tot de prijzen weer optrekken.
  Of men kan de export (van wat?) opvoeren. Dit is echter geen optie. Dus met de armen kruiselings over elkaar gewoon afwachten op betere prijzen.


  Maak melding

 14. @B Wakoef,

  Palu verkoopt een een trap aan de NDP.
  Ze zeggen dat de crisis slechts door de gedaalde grondstof prijzen komt, als dat het geval is dan kan je niks doen eraan.
  Maar de waarheid is dat de crisis wel degelijk het resultaat is van slecht stuurman schap en dat een goed herstel plan nodig is.
  De aanwezigheid van een crisis plan is het bewijs van slechte bestuurlijke prestaties.
  Bijna zoals het aanvaarden van amnestie is ook tevens het bewijs van schuld.

  Maar het moet gaan om een goed crisis plan en dat is deze niet. De titel van het plan is verkeerd en de diagnose al helemaal.
  En zo hobbelt Suriname van crisis tot crisis onder het’ a no mi’ beleid.


  Maak melding

 15. @Ray
  WAAR IS ROBG!?
  Juist wanneer hij moet prediken is hij zoek!!
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  JIJ BENT BANG VOOR ROB G,..OVERDUIDELIJK !..HIJ IS GENUANCEERDER ALS JOU,..DOMME GANS !


  Maak melding

 16. Aan alle Riool Ratten.
  Blijven jullie ver weg uit Suriname.
  Jullie zijn erger dan Oom Bert die nog steeds bezig is met zijn baksteen.
  De ene riool Rat zoals emerald is erger dan de andere.
  Alle bovenstaande reacties van de Riool Ratten spreken boekdelen.


  Maak melding

 17. @ Wakoef
  je schrijft:
  “Of men kan de export (van wat?) opvoeren. Dit is echter geen optie.”
  Ik neem aan dat je van mening bent dat Su geen exportproduct heeft.
  Ik wil je vraag met een wedervraag beantwoorden.
  Wat is dan het nut (geweest) van de forse afwaardering van de SRD?
  Algemener
  Wat is altijd het voordeel van een devaluatie (tegenover de vele nadelen)
  Eerst zelf nadenken svp, daarna doorlezen, want ik zal je het antwoord geven. (niet denigrerend bedoeld)

  Een devaluatie is gezichtsverlies, je gaat een niveau lager meedoen. Import wordt duurder, investeerders haken af, maar je wordt goedkoper voor het buitenland en zou, let op zou, meer kunnen gaan exporteren.
  Het IMF en SU zijn van mening dat Su meer zal kunnen gaan exporteren. dat is de enige reden geweest. Dus Su heeft exportproducten.

  Overigens ben ik het niet met je eens dat Hok gelijk heeft, niets doen en wachten tot het tij keert is wat mij betreft geen optie. De regering heeft weliswaar een stuk geschreven, maar ze kennen de werkelijke feiten (op de wereldmarkt) niet en hebben geen (adequate) plannen.
  Zo beschrijft Obama trouwens Trump, maar is ook voor Su van toepassing


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.