Einde Koreaanse oorlog herdacht in Suriname

13

De niet-residerende ambassadeur van Zuid-Korea voor Suriname, Dal Young Maeng omhangt Fred van Russel (voorzitter Vereniging van Ex-Koreavrijwilligers) woensdag met een medaille van dankbaarheid. Hij heeft tijdens een kransleggingsceremonie bij het monument ter herdenking van de wapenstilstand als einde van de Koreaanse oorlog (1951 – 27 juli 1953), geschenken overhandigd aan de nog in leven zijnde Surinaamse vrijwilligers die hebben meegevochten in een contigent van de Verenigde Naties voor een vrij Zuid-Korea. Twee Surinamers sneuvelden bij een offensief aanval van de Noord-Koreanen. Zij liggen begraven op de ere militaire begraafplaats in Pusan, Zuid-Korea.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. En een derde korea ganger sneuvelde in een Surinaams cel.
  Gedood door de militairen die hij ooit zelf heeft mede opgeleid maar volgens officieel rapport is hij op de vlucht gestorven.


  Maak melding

 2. Echt ik hoop dat de niet residerende ambassadeur van Zuid Korea in Suriname de 15 geexecuteerde burgers van Suriname gaat gedenken want Bouta gaat het nooit doen en hij moet het ook niet doen.Zulke ceremonieele plechtigheden zijn niet bestemd voor de moordenaar om het te vervullen maar de niet residerende ambassadeur van Zuid Korea in Suriname mag het doen.
  Saluut 15 moedige burgers van Suriname.
  RIP.


  Maak melding

 3. @Ray
  HALLO,MISTER ALIAS “BOE BOE BIT SJORIE”, YOU ARE LIVING IN THE PAST,..UILSKUIKEN !!! NIEMAND HOORT JE,.JE RETORISCHE GELUL IS INMIDDELS AL AFGEZAAGDE GELEUTER GEWORDEN MIE MANG !…WORDT WAKKER UIT JE TRAUMA BRO !..JE BENT EEN KIEK GEWORDEN OP WATERKANT.NU BEN JIJ EEN “NJE NJE POE VAN GLORIE” GEWORDEN.JE BENT MOE !!


  Maak melding

 4. Staan de namen van de Koreagangers op het monument vermeld?
  Wat ik weet is dat er 115 Surinaamse jongens onder Nederlandse vlag in Korea hebben gevochten. 2 Sneuvelden aan het front en de 113 getraumatiseerde overlevenden zijn na de oorlog en tot last van hun familie gedumpt in Suriname zonder de nodige nazorg en zonder 1 cent pensioen van Nederland en ook niet van Suriname. De namen van alle gesneuvelden van de Korea oorlog, de tweede wereldoorlog en ook van onze binnenlandse oorlog mogen wel ergens vermeld worden. Deze jongens moeten op de een of andere manier geeerd worden en de naamsvermelding is het minste wat wij voor ze kunnen doen.

  John, slachtoffer van een Koreaganger.


  Maak melding

 5. Damsco leef je nog jij vuile kakkerlak. Sodemieter op naar je graftombe.Gwe met je mars yu mpp. Als Desi op je kop schijt dan steek je de vlag uit. Jij bent de grootste bobo die hier rondloopt op wkn.


  Maak melding

 6. Koos, waarom lees je wat deze jongen schrijft. Ik heb het 1 keer gedaan en wist toen genoeg.
  Je kan het oneens zijn met RobG, maar daar valt mee te discussiëren, al vinden sommigen dat hij niet openstaat en altijd de kant van de NDPzal kiezen.
  Als niemand leest en dus niet reageert op deze knaap dan schrijft hij voor lul


  Maak melding

 7. Damsco, jij onbeschofte klootzak.
  Je trekt een uitkering en zit op kosten van de belastingbetaler de hele dag te vuilbekken op Waterkant.
  Assholes als jij kunnen we gerust missen in Suriname.


  Maak melding

 8. Offtopic | Desi-ley Bouterse keek altijd op naar Venezuela.

  Dachten we dat de toiletpapier schaarste toppunt van de crises was, het kan dus erger.

  Mensen hou je huisdieren in de gaten !

  =========================================

  Venezuela kampt op dit moment met een grote economische crisis en daaruit voortvloeiende voedselschaarste. Dat de honger echt groot is, werd pijnlijk duidelijk in de dierentuin van Caracas. Daar troffen de verzorgers woensdag het karkas van een paard aan.

  Onbekenden hadden het hek vernield en het beest geslacht ‘om het vlees mee te nemen’, aldus een officier van justitie. Eerder deze maand zouden er ook al schapen uit de dierentuin zijn gestolen.

  Niet alleen de Venezolanen lijden onder de tekorten, de dieren in Caricuao Zoo evenzeer. Een vertegenwoordigster van de medewerkers klaagde enkele dagen geleden steen en been over het gebrek aan voer voor de dieren in het 630 hectare grote park. Er zijn er al vijftig doodgegaan door ondervoeding. Dieren krijgen bijvoorbeeld dingen die ze normaal nooit eten, zoals mango’s en courgette. Volgens een medewerker van de dierentuin zijn er ook dieren die al twee weken niets gegeten hebben.

  Minister van Milieu Ernesto Paiva ontkent dat gebrek aan voeding de reden voor de hoge sterftecijfers in de dierentuin is.


  Maak melding

 9. @damsco
  Alles wat je uit je niet ontwikkeld brein hier uitbraakt. Ben je zelf.
  De moordenaar,oplichter,leugenaar, bedrieger,bloedzuiger, mislukking Desiree Bouterse steeds proberen op te hemelen toont aan dat jij een achterlijke babooon bent


  Maak melding

 10. Waarom is en kan er geen vrede onder tussen d mensen zijn.¿??????waaarom laten wij onsn hebberigheid d overhand nemen???waarom creeeren we verkeerde gedachtegang en die ook in het praktijd uitvoeren???waarom kunnen wij ons mooie gezond verstand niet positief richten.gedachtegang kan maar 2 kanten op.of negatief of positief zijn.we geven en behagen d duivel die weer het negatief denken stimuleert.kunnen wij d duivel niet verslaan door in en op alles positief reageren????????


  Maak melding

 11. Het is waar Nederland is een schande maar Korea stelt dat recht door Korea gangers te eren en ook mijn vader Zutchel Eduard Chitanie die mee heeft gedaan voor suriname. Helaas gestorven met leeftijd 60 jaar wat wij niet leuk vinden. Groetjes Patrick


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.