DNA commissie bezoekt Stichting Toerisme Suriname

17

De vaste commissie van de Nationale Assemblée voor het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, heeft op vrijdag 22 juli op uitnodiging van de Stichting Toerisme Suriname, een werkbezoek gebracht aan de parastatale instelling.

De leden Patrick Kensenhuis, Dewanchandrebhose Sharman, Stephen Tsang, Ingrid Bink, en Frederik Finisie, werden in gesprek met directeur Jerry A-Kum van de Stichting Toerisme Suriname, uitvoerig geïnformeerd over de huidige en toekomstige activiteiten van de organisatie. Tijdens het onderhoud hebben partijen ook stilgestaan bij de knelpunten die de Stichting Toerisme Suriname momenteel ondergaat. Door gebrek aan financiële middelen, is het voor de stichting niet haalbaar belangrijke onderdelen van haar taakstelling tot uitvoering te brengen. Het tijdig uitbetalen van salarissen is eveneens problematisch, aangezien de overmaking van subsidies door de overheid, telkenmale op zich laat wachten.

Het gesprek tussen de DNA vaste commissie en de Stichting Toerisme Suriname, richtte zich verder op de diverse mogelijkheden voor de ontwikkeling van toerisme. Het lid Finisie haalde aan dat toerisme in Boven-Suriname ordening behoeft en deed het beroep op de stichting hier werk van te maken. Partijen hebben afgesproken dat zij binnenkort samen een oriëntatiebezoek zullen brengen aan Boven-Suriname, en hierna verdere actie zullen ondernemen.

Het onderhoud concentreerde zich eveneens op de hoognodige institutionele versterking van de Stichting Toerisme Suriname. Zij heeft reeds stappen hiertoe ondernomen door organisaties aan te schrijven. In dit kader heeft SESRIC (The Statistical, Economic and Social Research and Training Centre) een verzoek voor ondersteuning goedgekeurd. In de maand augustus bekostigt SESRIC een toerismestatieken training, waarbij een internationale deskundige beschikbaar wordt gesteld. Deze training wordt de eerste van haar soort in Suriname en de stichting heeft voor participatie leden van de door haar opgezette Tourism Research Unit uitgenodigd, alsook twee vertegenwoordigers van de private sector. De SHATA (Suriname Hotel en Toerisme Associatie) heeft voor de training haar directeur afgevaardigd.

De vaste commissie onderstreept het belang van onderzoek en data in de ontwikkeling van de toerismesector in Suriname en juicht de aanpak van de stichting toe. De vaste commissie was ook verheugd met het nieuws over de samenwerking van de Stichting Toerisme Suriname met organisaties zoals Conservation International, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, en het Algemeen Bureau voor de Statistiek. De commissieleden deden het beroep op de Stichting Toerisme Suriname, op de ingeslagen weg voort te gaan en het draagvlak voor de ontwikkeling van toerisme, verder te vergroten.

De commissie heeft benadrukt de stichting ten volle te zullen ondersteunen bij het oplossen van de diverse vraagstukken waaronder zij gebukt gaat. De commissie beseft dat de tekortkomingen de werkzaamheden van de Stichting Toerisme Suriname stremmen en zal er werk van maken dat deze tot het verleden zullen behoren.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Zitten ze zo krap dat ze daar ook al kadootjes gaan halen?

  Tip: Bezoeken jullie ook een paar dieetisten. Krijgen jullie gratis tips hoe je moet afvallen!


  Maak melding

 2. Alles naar de knoppen. ..nu nog standbeelden voor Sardjoe, Boefdraad,Misbaksel,Abdoel,Jenny,Dora,Laaghart en de grote baas himself.
  Allemaal geboefte van het ergste soort…


  Maak melding

 3. Weet een sector door de Paarse Roversbende naar de kloten geholpen. Toerisme is enige branche doe op korte termijn met weinig moeite valuta binnen kan brengen.

  Er is weer eens GEEN GELD. Wel;,50 man personeel die doet omdat er geen geld voor beleid is. Geen verkeersbureau geen informatieve website NIKS!

  Kijk naar Aruba of Curacao of Sint Kitt’s. Die weten wel hoe het moet maar Suriname bakt er helemaal NIKS van


  Maak melding

 4. En dit moet de surinamers hoop brengen?
  Gatverdomme alles is al kapot gemaakt .waar ziet deze poppenkast van bouta die op toer, is nog heil in?!


  Maak melding

 5. @TOURIST


  —————————————————————————————-

  Ze hebben al het geld opgemaakt aan die snoepreisachtige toeristenstand in Utrecht.

  Ze hadden dit jaar geen geld om op die beurs aanwezig te zijn… Suriname is niet vertegenwoordigd op de grootste touristenbeurs van Europa.

  dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/12/sts-heeft-geen-geld-voor-vakantiebeurs-utrecht/


  Maak melding

 6. Loze beloften van de vaste commissie TCT. Ze houden de Stichting Toerisme Suriname voor de gek met plichtmatig geneuzel : de commissie benadrukt de stichting ten volle te ondersteunen en we zullen er werk van maken.

  Na hun vertrek gaat iedereen over tot de orde van de dag en hopen de assembleeleden net als de ambtenaren dat ze hun schadeloosstelling/salaris op tijd krijgen want monie no dé, lanti skeer


  Maak melding

 7. `simons jij bent net als jou opperhoofd net zo schuldig als alle anderen van deze bende bij elkaar..

  jij bent op en top corrupt en gunt een ander niks..

  zo heb je de parlementariër Joghi niet laten uitspreken om de waarheid te zeggen..over jou minister die de grootste leugenaar is..

  je bent steeds bezig de coalitie leden w.o. jij ook behoort in bescherming te nemen..

  dus het verkondigen van leugens gaat gewoon dagelijks door en door..

  waar blijft jou baas die dagelijks wel een loon krijgt,maar niet verschijnt op het werk in de poppenkast..

  waarom durf jij de twee leden die door de rechter zijn verboden terug geroepen uit het poppenkast niet weg te sturen..

  het antwoordt is simpel,,jou partij coalitie zal dan verzwakt worden.,,. en daarom ben je corrupt..

  onder tussen ben je ook al afgestraft door onze lieve Heer..

  gado né sribie..

  moro é kon été


  Maak melding

 8. Ook Nederland is getroffen door tegenvallende toeristenaantallen. Vooral rijke Chinezen en Amerikanen en Japanners komen niet. Terrorismegevaar is veels te groot in Europa.


  Maak melding

 9. En nog dromen ze dat dit gaat werken …de toeristen weten dat ze finaceel worden uitgekleed….de stad heeft hun niets te bieden…Su is gewoon weg aan het dood bloeden….wees er maar niet trots op…maak 1 vuist..ga de straat op …plunder de eigendommen van de minister en zijn boevenraad…jullie zijn net happy monkeys die alles maar goed vinden…maar zeuren hier over vindt ik dan ook niet opzijn plaats…zonder jullie gezicht te verliezen. ..one love


  Maak melding

 10. Beste BBS

  “Toerisme Suriname voor de gek met plichtmatig geneuzel : de commissie benadrukt de stichting ten volle te ondersteunen en we zullen er werk van maken.”

  Met andere woorden: “We doen lekker niks, want dan zou we moeten werken en inzet tonen”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.