Geen nee tegen herstelplan Suriname in parlement

41
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 23 jul – In het parlement heeft niemand tegen het Stabilisatie- en Herstelplan van de regering gestemd. De oppositie liep weg. Dertig parlementariërs stemden voor een motie pro. Suriname heeft nu een herstelplan.

Het plan geldt voor de komende twee jaar en moet het land terugbrengen op de goede weg. De oppositie heeft tijdens de behandeling van het plan maar liefst vier moties ingediend. Onder meer werd voorgesteld arbeidsplaatsen, ondernemerschap en investeringen te beschermen. De oppositie vindt dat er te weinig aandacht besteed wordt aan economische productie. In haar motie vraagt de coalitie om overleg.

Dat overleg tussen regering, parlement en samenleving is nodig bij de uitvoering. Voor sociaal zwakkeren wordt een “duidelijk subsidiebeleid” verwacht. In het plan aangekondigde monetaire, koopkrachtversterkende, investerings- en trendverschuivende maatregelen moeten ook echt worden uitgevoerd. De motie bevestigt de steun voor het beleid ter verbetering van de economische situatie in het land.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Wie gelooft in herstel door dezelfde mensen die de ekonomie hebben getorpedeerd in de afgrond. Bouta heeft de ekonomie verschillende keren afgemaakt. Zijn schoonzoon Prof Dr Boefdraad van de IMF drukte geld en hij gaat herstellen. Surinamers zijn de meest domme volk om nog 5 op deze dieven te stemmen. Waar is die Prof in gelul Du bay Mie No Sie leba.


  Maak melding

 2. Hahaha. Wat voor soort herstelplan is dit allemaal. De verandering willen ze binnen twee jaar zichtbaar maken, terwijl de eventueele productie uit de genoemde kokos en cacao over 5 jaren kan beginnen, mits zijn vandaag de plantjes in de grond hebben gestoken. Is er bekend wie de oogst gaat kopen cq verwerken? ik neem niet aan dat de cassave koper uit Barbados het weer zal doen. Wat de regering ons voorschoteld is niets anders dan zoals zij het altijd hebben gedaan, gebakken lucht.


  Maak melding

 3. Ik ben voor of tegenstander van het politiek klimaat in Suriname.
  Maar als je als oppositie wegloopt, neem je als oppositie je verantwoording. En niet achteraf gaan roepen dat het niet goed gaat. Als je tegenstemt heb je recht van spreken en op de borst slaan dat je hebt tegengestemd. Maar bij weglopen stem je eigenlijk mee. LAFAARDS ZIJN HET


  Maak melding

 4. 30 voorstemmers dus inclusief de 2 overlopers van PL en de BEP. Benne benieuwd wat DOE heeft gedaan. Weg gelopen of gebleven en pro.


  Maak melding

 5. ik vroeg me ook af waarom de oppositie wegloopt? krijgen ze daarvoor hun riante salaris ? je bent voor of tegen . en deze gasten willen ons doen geloven dat ze beter kunnen . ze hebben al hoelang niet de tijd gehad ,uiteindelijk heeft het volk ze afgewezen en gekozen voor de destroyer ,alias krabita anoe .

  Su is toe aan verandering maar geen oude politieke partijen en zeer zeker geen Njang Drieki Priserie . wanneer nemen de jonge intelectuelen het land over .

  De crisis in Su is binnen no time opgelost ,je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden hoor ,heel simpel . pak alle schurken en corruptelingen op ,confisqeer al hun bezittingen en tegoeden , sluit ze levenslang op en gooi de sleutel weg .

  Probleem meteen opgelost .


  Maak melding

 6. Zo lang die 2 overlopers nog toegelaten worden, moet de oppositie gewoon wegblijven, waarom kan iemand met een beetje gezond verstand en moraal zelf wel bedenken


  Maak melding

 7. De koptekst / titel geeft volgens mij niet de hoofdzaak aan en is ook geen goede beknopte samenvatting van de gebeurtenis.

  De media creëert / beïnvloed een ” bepaalde sfeer ” door kopteksten ” typisch ” te formuleren.

  Dit geldt ook bijv. bij het bericht “Jogi afgeblaft door Hoefdraad”. Sowieso geeft de woordkeuze al een bepaald niveau aan. Ik vind dat in het geval van Jogi en Hoefdraad er gesproken wordt over ministers en niet over marktkooplui.

  De meeste lezers onthouden de koptekst en lezen de tekst niet zorgvuldig / kritisch. En zijn ergens ook wel belust op sensatie.

  Bij deze wil ik lezers adviseren / uitdagen om meer (kritisch) te lezen over een gekozen onderwerp en te vergelijken.


  Maak melding

 8. Wat gebeurt er met de uitkomsten die aangeven hoe de hele klere zooi ontstaan is na een reserve van 1,2 miljard us dollars in kas welke in no time verdampt is.
  Wat gebeurd er met de verantwoordelijken.


  Maak melding

 9. Disi na Zatra neti sosu!!

  Bouta mek a supu fu ding kaw! Burki dong, burki law!

  Ik ga naar de Kwaku!!! teki a fladder, a meti naga a djogo!! en a no fergita dansi!!


  Maak melding

 10. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB roept heel hardt, “houdt de dief!”

  DDB gaat vanuit dat als het land helemaal failliet is, moeten ze bij mij komen en naar me luisteren. Nowtoe Foe Tiede Tja Mi Kon Na Mi Fejantie Pé.

  Sarrie (hiS)tori.

  Asi Go(H)olo Rondtoe, Maar Ai Ka Vokantie.

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Gelukkig dat de oppositie is weggelopen.

  Wie gelooft Nog In SME In Pikin Ingibooi Tingie Pufkastelen

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 11. @Koos

  Niemand weet wat de plannen zijn en geloof mij ,ook de ndp regering weet het niet!
  We liggen begraven onder de ndp puinhopen en meer volgt nog…


  Maak melding

 12. Volgens de NDPers doen ze en met name hun afgod DDB, nooit iets verkeerd, het is niet voor niets dat ze steeds roepen ‘Neks no Fout’. Waarom is er volgens deze grappenmakers, na 6 jaar regering Bouterse, dan überhaupt een herstelplan nodig? De stabiliteit van Venetiaan konden ze toch ook niet eten, waarom zouden ze die stabiliteit nu dan toch willen herstellen?


  Maak melding

 13. Hoe kan het toch dat 2 zo betwiste leden waar een uitspraak van de rechter aan de kont hangt, niet zelf hun conclusie trekken en opstappen?

  Ik vermoed dat de president hen verboden heeft op te stappen. Hun omkoopinvestering moet eerst dubbel en dwars terugverdiend worden.


  Maak melding

 14. Slecht plan van de oppositie om niet mee te stemmen. Ze horen hun verantwoordelijkheden te nemen. En als het zo is dat je nee moet stemmen dan stem je nee. En alleen dan heb je een statement gemaakt. Neem er gemakshalve even bij dat er minstens twee DNA leden zijn die inmiddels onrechtmatig deelnemen aan bestuur van het land. Blijkt dus achteraf dat er beleid en wetten zijn aangenomen die constitutioneel niet aan de wet voldoen.


  Maak melding

 15. Waarom zou de oppositie mee moeten stemmen? De oppossitie heeft tot 4 keer een debat voor bespreking van het plan aangevraagd en 4 keer 0 op het request gekregen.

  Wanneer je dan enig zelfrespect heb, dan ga je dus niet voor of tegen stemmen over zo’n belangrijk plan zonder enige debat erover.


  Maak melding

 16. ” Just me” in deze ben jij de lafaard om de oppositie lafaard te noemen .tegen stemmen betekent je doet mee, weg gaan betekent je hebt geen boodschap aan rotzooi.


  Maak melding

 17. Even iets anders.Voor degene die moeite hebben met Suriname en de Surinamers.Google aub Stelende rechter mag aan blijven ( Nederland ) Zo werkt het bij de Hypolanders,waren het wij Surinamers,Antillianen of Marokkanen geweest dan was tata te klein geweest voor deze bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 18. @Ray en Ronald,
  Je bent parlementariër en geeft volgens mij een krachtiger signaal af als je in deze nee stemt ipv van weglopen. Weglopen geeft het volk toch een beetje het gevoel van onzekerheid bij deze parlementariërs, poppenkast of niet…

  Ik kan natuurlijk ook ongelijk hebben in deze…


  Maak melding

 19. Niets wat er in Suriname gebeurd is in Nederland onbekend.We hebben hier ook oplichters,fraudeurs,moordenaars.Dus ook een stelende rechter.Maar in Suriname lijkt het wel alsof je voor alles wat adem heeft voorzichtig moet zijn.Suriname is zo corrupt..daar kan Nederland niet aan tippen..Ps.Ik loop hier nog vrij over straat met mn gouden sieraden om..durf het niet als ik op vakantie ben in Suriame.


  Maak melding

 20. Wat ik me afvraag was er wel sprake van stemmen ? De discussie over het S en H plan was niet eens afgerond. De regering is nooit duidelijk geweest over het plan. De oppositie heeft gelijk om op te stappen. De oppositie geeft denk ik aan zich niet te laten manipuleren.


  Maak melding

 21. @Sabaku
  Het is beter weg te lopen dan ruzie te gaan maken.De oppositie heeft vowassenheid getoond hierbij. Ze hebben niet gestemd omdat de plannen van de ndpers nul waarde hebben en niemand weet wat die plannen zijn.Als de oppositie zou stemmen zou dat zeggen dat ze met alles akkoord gaan en wij worden de slachtoffers voor de zoveelste keer.


  Maak melding

 22. Lafaards lopen weg.
  Ipv je stem te laten horen en tegen te stemmen zodat de oppositie serieus genomen kan worden kiezen deze personen voor de makkelijkste weg om weg te lopen.
  Geef input dat je niet eens ben is oke moet kunnen maar bedrieg de mensen die op jullie gestemd hebben niet.
  Kijk op WKN laten de front aanhangers hun stem ook horen .
  Heb meer respect voor deze groep die weet dat ze geen belangrijke steentje bijdragen maar hun kleur bekennen.
  Dus oppositie in het parlement is het de juiste plaats om in te gaan op zaken die ons allemaal raken.
  Niet weglopen als poedelhondjes achter de verliezers van de verkiezingen.
  Stel je voor dat in Nederland de oppositie altijd zou weglopen als ze niet eens waren met de voorhanden zijnde maat regelingen.
  Onthou je van de stemmen of stem tegen.
  Nu is het aangenomen met …stemmen voor en nul tegen.
  De oppositie lijkt wel op de visboer op de markt.
  Sari Tori


  Maak melding

 23. @Rampie, je bent een echte ramp.

  De regering is bijzonder laf en loopt weg voor een discusiie.
  Hoe kun je zo’n belangrijke plan niet bediscussieren om de slechte kanten ervan eruit te halen? Je moet echt een gat in je hoofd hebben om het zonder discussie door te laten gaan.

  Denk eerst na voor je je devotie voor paars hier spuit.


  Maak melding

 24. Diana,
  Als ik het goed hebt ben je het land uitgezet.
  Dus begrijp je niet dat je niet op vakantie wil gaan.
  Je staat als gezocht dus geef eerlijk toe dat het zo is ipv de feiten te verdraaien.
  De oppositie moet nog veel leren waarom hebben ze hun achterban niet eerder opgeroepen dat men een plan wil goedkeuren als dit niet bekend was bij hun.
  Ze wisten toch dat er een plan zou komen


  Maak melding

 25. @Ronald,
  Waarom is dan geen massa meeting georganiseerd.
  Dus de oppositie houdt het volk voor dom.
  Als je 4 keer gevraagd hebt en geen uitleg krijg dan roep je het volk en dat deel je met hun.
  Dat hebben ze nog niet gedaan omdat de verkiezingen nog ver weg zijn.
  En wie weet komt het nooit.
  Denk aan Turkije waar de president alle macht heeft en dit tentoon steld


  Maak melding

 26. De oppositie is weggelopen omdat ze recht op pauze hebben. De coalitie is een luchtledige balon die de weg totaal kwijt is. Het land begint nu echt op Haiti te lijken. Er heerst wetteloosheid in het land. Vonnissen van rechters Worden niet uitgevoerd. Een Moordenaar,drugsbaron is het staatshoofd van het land. Zijn zoon van het Ctu zit inmiddels in het Amerikaanse Alcatraz.Dit soort taferelen vinden in sub Afrikaanse landen waar het gebruikelijk is.


  Maak melding

 27. Gewoon NIET STEMMMEN in een belangrijk staatscollege
  dat ONRECHTMATIG handelt door ILLEGALE DNA-leden
  toe te laten, en hen ook stemrecht verleent !

  De twee illegale DNA-leden worden door de rechter geacht
  geen deel meer uit te maken van het college, DNA !


  Maak melding

 28. @@@ HENK!! Thanks!!

  Ik moet beetje gaan ontspannen, want je wordt knetter gek van de DIDIBRies!!! Die moet je uitroeien!! het is een virus en virussen moet je bestrijden!! doden, zodat ze nooit meer voorkomen toch? Anderen zijn ook daarbij save en gered!!


  Maak melding

 29. Ze kunnen niet anders in Suriname want die 1.3 miljard USD is verdwenen in Bouterse en zijn handlangers in hun eigen zak.Triest voor het land maar deze man moet opgepakt en opgesloten worden voor al zijn misdaden dat is mijn mening als Surinamer.Ons president is geestelijk ziek.Daarom ziet hij er zo uit.


  Maak melding

 30. Suriname is verloren onder Bouterse.Het domme volk heeft het zo gewild want als je zo een domkop kiest als president is het vragen om problemen en dat hebben ze gekregen.Iemand die moorden gepleegd heeft of laten plegen in 1982 moet je kunnen berechten in een democratisch land punt uit.Al die indianen verhalen ten spijten.Zo lang Bouterse president is komt het land nooit vooruit.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.