Surinaamse ziekenhuizen moeten zich verantwoorden bij parlement

85

PARAMARIBO, 22 jul – Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten financiële verantwoording afleggen bij het parlement. De parlementaire commissie Volksgezondheid wil de boeken inzien. Het gaat om instellingen die subsidie krijgen van de overheid.

De ziekenhuizen krijgen weliswaar al enige tijd geen subsidie meer. Maar er wordt steen en been geklaagd over budgettekorten. Het gaat dan om zowel particuliere als overheidsziekenhuizen. De commissie wil nu de boeken inzien van onder meer het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Medische Zending Primary Health Care Suriname, het Psychiatrisch Centrum Centrum Suriname en de Regionale Gezondheidsdienst.

Antoine Brahim, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zegt tegenover de Times of Suriname dat om een financieel overzicht is gevraagd. Dit moet binnen een week gebeuren. Het kost de instellingen de grootste moeite om onder meer de lonen uit te betalen. Volgens Brahim is de pijn vooral financieel. “Als we op tijd geld krijgen voor geleverde diensten en de tarieven marktconform worden, redden we het enigszins.”

Bekijk ook:


85 REACTIES

 1. Mijn God dit is te erg. Nu moeten degenen die met minder doen zich ook nog gaan verantwoorden en aan een moordenaar nog erbij!!
  Deze verplegers,dokters en ziekenhuis personeel die meer in staking zijn omdat ze hun lonen niet kunnen ontvangen moeten zich gaan verantwoorden?!
  Medicamenten,apparatuur moeten deze mensen uit hun Eigen zakken gaan betalen en kopen?!
  Och ,och ik voel het voor deze mensen maar zij willen zich zelf niet helpen dus ik kan alleen maar medelijdn met ze hebben.


  Maak melding

 2. @Ray,

  Ik ben het helemaal met je eens:KUMAKOISI hoeft zich niet te verantwoorden bij het Parlement voor zijn Wanbeleid.

  PE A MONIE DE: DAT WILLEN WE WETEN.


  Maak melding

 3. @Henry
  Mansaram,Dodson ..de boel loopt over bij de ndp omdat daar al het geld is te vinden die te halen valt.
  Verraders zijn het !!
  Zie maar het verplegings personeel zij doen hun best om mensenlevens te redden met het weinige dat ze hebben.
  Echt dat zij het doen met de weinige en bovendien nog voor hun salarissen moeten vechten valt te prijzen.
  De oplossing is gewoon voor 1dag de geneeskunde faciliteiten in Suriname lam te leggen. Dan zal men resultaten zien. Maar in Suriname kent men geen eenheid. Iedereen wil staken maar op een andere datum. Zo bereik je niks. En dan moet men naar de slachtbank gaan en verantwoording afleggen aan de moordenaar alsof men de lijder van het land is in dit geval het verplegend personeel.
  Echt je kan alleen medelijden hebben met deze mensen want tot het uiterste gaan durven zij niet.


  Maak melding

 4. Als deze regering lef heeft, laat ze dan de Ayurvedische geneeskunst, al minstens 7000 jaar bestaand, introduceren in Suriname.

  Het kan zeker 80% van de ziektes behandelen en is zeker 500% goedkoper.


  Maak melding

 5. AFLEIDINGSMANOEVRES, overheid moet eerst ZELF alle financiele Beloften en Schulden NAKOMEN !

  Zeker, moeten ook de instellingen verantwoording afleggen !

  Ik denk dat er hiervoor zeker al een regeling bestaat !

  Het parlement moet ervoor zorgen dat de regering al haar achterstallige schulden betaalt ! Het gaat om vele TIENTALLEN miljoenen !

  De regering aanspreken, DURVEN de NDP-parlementsleden
  niet ! Zij handelen enkel op bevel van Desi !

  Opdracht is de schuld van het NDP-FAILLISSEMENT van de staat en de gevolgen daarvan, bij ANDEREN neer te leggen !

  Een domme NDP-strategie ! A VOLK WIKI KEBA !!!

  STOP DE SLAVERNIJ ! LEG ALLE FINANCIELE BOEKEN OPEN OP TAFEL, OOK DIE VAN DE CENTRALE BANK !

  DAN KAN IEDEREEN DE FINANCIELE MORSERIJ VAN
  de kabinetten DESI ZELF ZIEN !!!

  PS : Nooit een woord gehoord van de ndp-fractie over het ONverantwoorde beleid van Desi, nl het NIET/ZEER LAAT betalen van instellingen en ondernemingen !!!


  Maak melding

 6. Moeten de parastatale bedrijven ook niet doorgelicht worden ? o.a.de S.L.M.,Telesur,Staatsolie,de CBS;en what about het BOEVENKABINET v/d president waar criminelen,boeven,bandieten,schurken,figuren met een strafblad,graaiers v/d staatskas,enz..het voor het zeggen hebben:alibux,wijdenbosch,boerenveen,abrahams,jozefzoon en bouta.Er moet een diepgaand onderzoek komen naar de wandaden van deze schurken en alle bezittngen daaraan volgend confiskeren tbv de staatskas


  Maak melding

 7. @ B. Wakoef,

  In de reguliere gezondheidszorg zal de Ayurvedische geneeskunde nooit worden toegelaten, omdat het niet wetenschappelijk is bewezen dat deze vorm van geneeskunde daadwerkelijk kan genezen.

  Alles draait om wetenschappelijke bewijzen.
  Maar dat kruiden ook heel helend werken weten ondertussen veel mensen en maken daar ook gebruik van.

  Mensen die diabetes hebben zijn er bij gebaat door bittere groenten zoals keraila te eten. Of thee te trekken van de sopropo bladeren en dat te drinken.
  De suikerspiegel gaat dalen.


  Maak melding

 8. Het anti-corruptiebeleid van de regering begint haar vruchten af te werpen. Neem van me aan dat er heel veel lijken uit de kast komen rollen wanneer deze organisaties zullen worden doorgelicht. Door de overheid wordt heel veel geld overgemaakt naar de instellingen. Al de overheidsinstellingen die belast zijn met de dienstverlening t.b.v de bevolking werden door de overheid goed voorzien van financiële middelen. Dit beleid past binnen het Sociaalcontract van de regering met de samenleving. Waar is al dit geld gebleven……..? Bij de managers……….?Pé à monie de…….?


  Maak melding

 9. @Jiyani,

  De Indiase regering is bezig een basis te leggen om wetenschappelijk aan te tonen dat Ayurvedische medicijnen ook goed zijn en werken.

  Het zal wel een tijdje duren, maar gelukkig is er een start gemaakt.

  Uiteraard kun je tegenstand verwachten van de multinational Pharmaceuten, wier winst dan gaat verdampen, mocht traditionele geneeskunst populair worden.


  Maak melding

 10. RobG wanneer gaat Bouterse verantwoording afgeleggen voor het gevoerde beleid ? Wanneer komt er een onderzoek naar Abrahams, Gopie, Kromosoeto en Sew Atjon ? Waar is het goud gebleven ? Graag antw hierop


  Maak melding

 11. Kruidendokter Jiyani En B.Wakoef hebben gesproken,en het wonder middel is Sopropo sap en sopropo thee,de geneeskundigen kunnen hun deuren sluiten.De magische kruiden gaan hun intrede doen.Dat sopropo en antroewa helpt tegen suikerziekten horen we al jaren lang.
  Idioten Jiyani en Wakoef,suikerziekte is niet te genezen. Het is in je systeem en het is daar om te blijven.Je kan het wel onder controle houden door een aangepast diet,wat gym oefeningen,joggen is ook goed en vooral je medicijnen innemen!!


  Maak melding

 12. @Jiyani en Wakoef

  Is er ook een wonder kruid die de doden kan opwekken voor altijd?Ik mis een overleden geliefde van mij.
  Kunnen jullie twee mij misschien helpen?


  Maak melding

 13. @ Ray,

  Wat ben je toch een grote en irritante sukkel.
  Waar heb ik gezegd dat keraila diabetes geneest?
  Begrijpend lezen is voor jou een groot struikelblok.

  Zoals ik je er al eerder op heb gewezen geef jij commentaar om het geven van commentaar.
  Je tiert als te zijn gebeten door een dolle hond of was het weer een zwerm bijen die jou heeft gestoken of zoals een ander als reactie heeft gegeven: gestoken door een schorpioen.

  Trouwens je bent zelf een bitchu, een schorpioen.


  Maak melding

 14. @Jiyani

  Luister eens vrouwtje
  jij moet ons bewijzen wat jij rond bazuint hier.
  Geen enkel sopropo blaadjes,thee kan ons genezen.
  Ga een echte dokter opzoeken voor je problemen en geen kruiden dokter.
  O,ja ik ben Ray en ik ga mijn tegen reaktie plaatsen of jij het het leuk of vervelend vind. Mij maakt het niks uit!!


  Maak melding

 15. @Ray,

  Momenteel is de Indiase regering ism met een Ayurvedische instituut op wetenschappelijke wijze een kruidenmix aan het testen, gebaseerd op Ayurvedische leest, die suikerziekte kan bestrijden. Het middel wordt over zo’n 5 jaar verwacht, na alle tests. Het ziet er veelbelovend uit, tot nu toe.

  Ik denk dat je geen idee hebt hoeveel mensen in India gebruik maken van de Ayurved. Op het platteland (ca. 70% van India) gaat zeker 60% van de mensen naar een Ayurvedische arts. In de steden maakt de meerderheid gebruik van de reguliere geneeskunde. Er zijn ziektes waar de reguliere geneeskunst minder effectief is dan de Ayurved.


  Maak melding

 16. @Ray,

  Je bent te laat met je verzoek. Had je binnen 24 uur gereageerd, dan had iemand je kunnen helpen met de Booti-Sanjeevani, zoals Lord Hanuman dat voor Mahatama Lakshman de had gehaald.

  Je kent toch de plaatjes van Lord Hanuman die al vliegend een berg in z’n hand heeft? Op die berg zaten de Sanjeevani-kruiden waarmee de Ayurvedische geneesheer Sushen Mahatma Lakshman weer tot bewustzijn had gebracht vanuit coma.

  Hanuman Chalisa:

  Laaye Sanjeevan, Lakhan Jiyaaye, Shri Raghubir Harashi Ur Laye.


  Maak melding

 17. @Koos,Wiep-ding,Counter,Jacobus,Hans,Henry en Ewald Abdoel

  De vraag is’Vrij zijn. Je vrij voelen. Wat doe je als je eindelijk geen verplichtingen meer hebt? Antwoord,’Alles wat je leuk vindt natuurlijk,’zo kan je anderen ter verantwoording roepen voor je Eigen falen in alles en je zegt doodleuk..A NO MIE’motto: met een goed pleidooi kom je overal mee weg ,zelfs de gevangenis ,met dank aan artikel 148.

  Als ik zeg dat dit me doet denken aan surinaams gevaarlijkste crimineel heb je Jiyani die van paars plotseling rood van kleur wordt..


  Maak melding

 18. Parmisser was toch supermanager bij het AMC toen er heel veel geld verdween. Toch?

  Toen Rabin Parmessar directeur was van AZP, zou er een buitenlandse rekening bestaan, buiten de ziekenhuisadministratie om, waartoe alleen Rabin Parmessar toegang had”


  Maak melding

 19. @ Ray,

  Mijn advies aan jou is om een cursus begrijpend lezen te volgen. Als ik me niet vergis heb ik jou dat advies al eerder gegeven, maar je bent te dom om dat te begrijpen.

  Daarentegen ben jij heel goed in het maken van aannames die je zelf niet kunt onderbouwen.
  Jij bent een oppervlakkig persoon, die zich alleen met zijn kop in het achterste van Bouterse heeft gestopt en daarom zoveel onzin verkondigt.

  Je hebt al zo vaak van diverse reageerders op je donder gekregen maar je wauwelt maar door.
  Het lijkt wel alsof je totaal geen leven hebt buiten deze nieuwssite.

  Get yourself a live and make it work!!!


  Maak melding

 20. @ prof. Misababoi.

  En aan welke partij was die schurk Parmessar gelieerd?
  Juist ja, de NDP.
  Hij is uit de politiek gestapt. Ik denk dat hij dat gedaan heeft om zichzelf buiten schot te houden.


  Maak melding

 21. @Ray:

  @Jiyani en Wakoef

  Is er ook een wonder kruid die de doden kan opwekken voor altijd?Ik mis een overleden geliefde van mij.
  Kunnen jullie twee mij misschien helpen?

  Ray,

  Je bent toch een christen? Dan mot je ff wakte tot Dag des Oordeels, dan word jouw overleede familielid uit de doden gewekt. Dan wordt het of hel of hemel voor hen.


  Maak melding

 22. De overheid mag alert wezen want voordat men het weet staan gebouwen en archieven in brand.Het VHP/NPS kader dat op de posten mocht blijven zal haar best doen om bewijzen te laten verdwijnen.


  Maak melding

 23. Verantwoording afleggen als minister of topbestuurder hoort 1 en andermaal in een beschaafde democratische rechtstaat maar wat we nu hebben en zien is selectief op het matje roepen. Voor de 1 wel maar voor de ander(en) niet.

  CLAD heeft het druk. Wat is er met hun eindrapport inzake EBS gebeurd. Is er naar aanleiding hiervan een juridisch proces opgestart? Consequent beleidvoeren hoort ook bij een democratische rechtstaat.


  Maak melding

 24. @A.Warie

  Nee het was gewoon een vraag of wonderkruiden doden kan opwekken.
  Dag des oordeel gaat komen dar twijfel ik niet aan ,wel heb ik twijfels in wonderkruiden en wonderdokters.


  Maak melding

 25. @B,Wakoef
  Hindostaan zijn betekent niet dat je de Bhagwat Geeta moet zijn opgedrongen.of in je hoofd getimmerd met alle kracht. Ik respecteer het en het blijt daarbij.


  Maak melding

 26. @Ray,

  Laat jouw versie horen van wat Hindoestaan zijn betekent. Ik ben erg benieuwd.
  Waarin onderscheidt je je als een Hindoe van een christen, moslim, jew, buddhist?


  Maak melding

 27. @RobG
  Kan je baasje ons het bewijs tonen dat hij amnestie verdiend,want tot vandaag weten wij het niet waaraan hij amnestie heft verdiend.Heb je toevallig zijn amnestie dossier thuis bij jou liggen of moeten wij die ook opvragen aan Nederland,en het Dino dossier,waar is het?! Het artikel 148 dossier waar is het ,waarv zijn ze.. is je baasje zo slordig dat hij geen dossiers op na houdt! Jij denkt dat de VHP en of NPS deze dossiers zou willen verbranden.Waar zijn de bandjes van Dec 1982 met hun ooggetuigen verslag, die zijn verdwenen en alleen je baasje en partners in crime weten waar en door wie!
  Kom niet met je nonsens op ons af!!


  Maak melding

 28. @RobG

  Van alle aangekondigde onderzoeken van CLAD is er nog geen een afgerond.

  Het onderzoek naar het misbruik van Paspoorten door Dino is nog niet afgerond.

  De onderzoeken naar Vasseur, van der Kanten zijn nog niet afgerond.

  Beste RobG dit is een vlucht voorwaarts om er een grote modder poel van te maken waar niemand nog iets kan vinden en geen enkel dossier nog compleet zal zijn.
  Dit is ruis creëren om te kunnen vluchten.

  Boefdraad heeft toch erkend dat het probleem niet bij de inkomsten lag, men had alleen de inkomsten hoger gedroomd en men is blijven uitgeven als of het hoogconjunctuur was.
  Figuur 1 op pagina 5 van 48 van het Herstel en Stabikiteitsplan laat u dat duidelijk zien.


  Maak melding

 29. @Robje-G-de-Desi-slaaf

  Natuurljk weer babbelen over partijen die NIET de staat Sranang FAILLIET hebben gemaakt ! Daarvoor is de NDP plus hun lijder verantwoordelijk !

  Liggen de bewijzen voor de mega-malversaties bij Openbare Werken, toen Abrakadamsky daar de scepter zwaaide,
  bij u thuis of liggen die in het OCER-gebouw ?????

  PS : Alle files moeten openbaar ! Ook die van de Centrale Bank, die zicht geven op de Miljardenverlliezen die van daaruit zijn aangestuurd/bewerkstelligd !!!
  Zij al die “úitgaven” verantwoord geweest ?????

  Dus slaafje Rob, hou je bij het huidige NDP-FAILLISSEMENT van Sranang !


  Maak melding

 30. @B.Wakoef
  Ik zal kort en bondig zijn ,
  Ik ben een afstammeling van de hindostanen uit India.Mijn geloof overtuiging is het hindoeisme., dat wil niet zeggen dat ik de hele dag Ram,Seetaram moet zeggen ,ik heb niet zoveel vrije tijd ik heb ook werk te doen..Ik respekteer het geloof van iedereen.Op school werd ons de bijbel onderwezen en wij hebben helemaal geen problemen ermee met wij bedoel ik mijn ouders die zelf ook een christelijke school bezocht hadden eerder.Bij kerkdiensten luisteren we naar verhalen uit de Bhagwat Geeta en wij gaan niet iets erachter zoeken.God is voor mij ..de Here God,de hindoe goden ,Budha,Allah…
  Netals ik kakie zegt en jij phoewa,maa of mousie tegen hetzelfde persoon,wij bedoelen hetzelfde persoon maar kennen die persoon met andere benamingen>.Wij leven in 2016 en niet in de tijd dat de goden de aarde bezochten. Die tijd is voorbij.Wij leven in een maatschappij waar ons niet een geloof opgedrongen moet worden maar wij Mogen zelf bepalen wie wij voor God zien.. Het kan een hindoe God zijn ,Jezus Christus,of Allah bijvoorbeeld.


  Maak melding

 31. @Ray,

  Je praat wel als een christen. Dit soort praatjes houden de christen missionarissen vaak om Hindoes te bekeren. Zoiets van, maakt niet uit in welke God je gelooft, als het maar niet een Hindoe God is.

  Als je Hindoe bent is je eerste prioriteit om de Hindoegeschriften te kennen en de Hindoe Goden te aanbidden. Hoe kan je een Hindoe zijn als je niet weet wat in de Bhagvad Gita staat of in de Ramayan? Dan ben je net als een christen, die dat ook niet weet.
  Dus het onderscheidt tussen een Hindoe en een niet-Hindoe is dat de Hindoe ZIJN geschriften kent, tenminste minimaal en ZIJN Goden erkent. Andes kun je geen Hindoe zijn! Dan ben je slechts een Hindoestaan, maar geen Hindoe!

  En nee, je hoeft niet de hele dag SitaRam Naam jap te doen, maar 20 minuten per dag is voldoende voor als je niet langer wil of kan!


  Maak melding

 32. Mensen, wat een geschrijf om niets !!!
  Kunnen de forum schrijvers niet iets leerrijks meegeven aan de geachte forum lezers ???
  Het kwaad in het land zijn niet de Surinamers zelfs maar “na
  a-nakomeling-foe-a- Zeeuwse -Hollander, a ptjien ingi boi”.
  Dat weten wij allemaal intussen


  Maak melding

 33. Ray kent niet eens het verschil tussen hindustaan en hindu zijn.
  Hindostaan, ik heb het liever over hindustaan, wil nog niet zeggen dat je ook hindu bent.
  Als Ray dat verschil niet eens kent, hoe kan Ray dan uitleggen wat hindu zijn inhoudt.
  Ray wil modern overkomen, terwijl hij hopeloos ouderwets is.
  Zijn reactie op Mansaram zegt meer dan genoeg over hem.

  India wordt ook wel Hindustan genoemd en de inwoners dus Indiërs dan wel hindustanen.
  Ik doe niet mee aan dat Hindostanen gedoe.


  Maak melding

 34. @@ MOhamed! ga je mond goed spoelen!!! Denk eens goed na wat je neer zet!! Ben je wel goed bij je hoofd? Niet de schuld van de Surinamers???? Jij bent volgens mij ook 1 vd de stomme en domme kiezer van je Baasje!! jij bent gewoon de Slaaf van je baas Bouta en zijn zijnen!!! Je wordt toch van allen kanten door hem gepakt of niet soms!! Voel je dan niet of moet hij je nog dieper raken??

  Wiens nakoeling ben jij!! Mohamed? Moslim?? in welke moslimland heb je geen oorlog en of ze maken elkaar af???? Je hebt inderdaad een rommel naam gekozen voor deze site!!! Kies liever Hyena!!!


  Maak melding

 35. @Wakoef en Jiyani
  Een hindostaan zijn wil niet zeggen jezelve als een sanyasi te gedragen.Je kan een hindostaan zijn en het Christendom belijden . Jullie 2 zijn niet van deze tijd maar de oeroude primitieve wereld. Volgens jullie moet een hindostaan alleen zijn geloof kennen ,de Bhagwat GEETA citeren en alle andere rassen afstoten. Volgens jullie twee moet de hindostaan in een cocon leven.of op de Himalaya gebergte gaan mediteren je leven lang.
  Hallo jullie twee,eerst spelen jullie voor kruiden dokter ,nu komen jullie mij vertellen hoe een hindostaan zich gedragen en voelen moet.Wij zijn geboren in een vrij maatschappij en ik bepaal hie ik leven moet . Het advies van jullie twee stenen tijdperk mensen heb ik niet nodig!!It
  Hahahahaahaaawhoehahahahaa…hai boi deze 2 kruidendokters,,,,


  Maak melding

 36. @Jiyani
  Inderdaad ik ben geboren als een hindustaan wil niet zeggen dat ik volgens hindu regels moet leven.Zoveel kan je toch zelf uithalen uit mijn geschrijf of ben je dommer dan ik gedacht had!?


  Maak melding

 37. @Ray,

  Het is nu duidelijk dat je geen Hindoe bent, maar een (Hindoestaanse) christen. Kom daar dan ook voor uit!

  Een Hindoe kan iemand van elke ras zijn, zolang hij de Hindoe Goden erkent en de Hindoegeschriften ook erkent en tenminste een basis ervan kent.

  Wie niks weet van wat er in de Hindoegeschriften staat en wat van hem/haar als Hindoe minimaal verwacht wordt, is geen Hindoe.

  Elke godsdienst heeft een aantal zaken waaraan iemand moet voldoen, ook het Hindoeisme. Het lijkt me dan ook logisch dat iemand die zich een Hindoe wil noemen, tenminste iets over z’n Geschriften kent en welke Goden er zijn.

  Jouw verkeerde idee van wie een Hindoe is moet de hele tijd in het bos mediteren is waarschijnlijk ook de reden waarom je tot het christendom bent bekeerd. Je had je iets meer moeten verdiepen in je oorspronkelijke geloof en niet achter ‘ezels’ als Carl Choenie moeten aanlopen.

  Bij elke bekering door de christenen is er een reward. Ik ben erg benieuwd wat jij gekregen hebt. Geld? Een baan? Positie in de kerk? Een christenman? Vertel, vertel!


  Maak melding

 38. Een deel van het geld en goud is verstopt in de punani van ingrid.
  De directeuren van de ziekenhuizen zijn corruptief. Allemaal NDP gelinieerd.


  Maak melding

 39. Raytje ik heb echt medelijden met je,de manier hoe j een krachtige en intelligente dame ,mevr Mansaran bespreekt verraadt j afkomst,


  Maak melding

 40. Mi dagu jogi kakadien begint spontaan te huilen bij het horen van jou naam,een beetje meer respect voor die dame zou j sieren,jammer voor de Vhp dat ze een van haar toekomstige leider verliest,time Will tell ,je bent erger dan een boiti baiwa


  Maak melding

 41. @ Ray,

  Wanneer heb ik geschreven dat een hindustaan ook hindu is. Een hindustaan is eigenlijk iemand die in Hindustan is geboren. India ofwel Hindustan.
  Een hindustaan kan dus Jood, Christen, Moslim, Budhist, Hindu enz. zijn.

  B. Wakoef (en ook ik heb dit al vaker gezegd) dat een hindu niet perse een hindustaan hoeft te zijn.

  Maar ach je zal er weer een andere draai aan geven enkel en alleen om het gelijk aan jou kant te krijgen.

  Een gesprek voeren met jou is heel erg moeilijk, want zoals je niet in staat bent begrijpend te lezen, ben je ook niet in staat goed te luisteren.

  Ray, get yourself a life and make it work!!!

  Ga gauw die cursus begrijpend lezen, want je predikt een hoop nonsens.

  Je schrijft heel veel, maar je strikt je zelf in je eigen verhaal.


  Maak melding

 42. @ Ray,

  Je bent asociaal bezig als je een vrouw zomaar zonder enig reden een hoer noemt. Zou jij het leuk vinden als men jouw vrouw een hoer noemt. Of als je zussen, je moeder, je dochters voor hoer worden uitgemaakt.
  Ga daar maar eens goed over nadenken. Hoewel jij en nadenken niet op 1 lijn staan.
  Uit jouw keel komen woorden en zinnen waar je later voor ter verantwoording zal worden geroepen.

  Jij vergeet dat Mansaram moeder is en dat je niet alleen haar maar ook haar kinderen krenkt door haar een hoer te noemen.

  Zal verder niet meer proberen om jou van gedachten te doen veranderen, jij bent niet te veranderen.


  Maak melding

 43. Waarom ziekenhuizen ???

  Omdat gemikt wordt op sluiting van enkele, om te
  verhullen dat er geen of te weinig geld beschikbaar
  wordt gesteld door de machthebbers !

  Moni NO DE, en ook dat hebben ANDEREN gedaan !!!
  NIET de NDP-clan, TOCH !!!

  Ps : Hoefdraad kom met het totaal-overzicht vd uitgaven vd Centrale Bank, inclusief het MEGA-bedrag dat de laatst drie jaar aan CONSULTANTS is betaald !

  Vele Sranangmangs hebben op dit moment, zelfs geen geld meer om voldoende VOEDSEL te kunnen kopen door de voortdurende-NDP-DEVALUATIES en PRIJSSTIJGINGEN !!

  Dus NDP, kom op met ALLE BOEKHOUD-Gegevens van de Overheid EN met de Bewijzen van ALLE UITGAVEN !!!


  Maak melding

 44. @Jiyani, Ray is een vrouw.

  @Biender, Mansaram is een zwakkeling als ze overloopt naar de NDP. Dan pleegt ze politieke abortus.

  @Snel, Ingrid is Bank of Dubai?


  Maak melding

 45. Srafu je haalt de woorden uit mijn mond. De roversbende is op zoek naar stok om mee te slaan. Bij een ziekenhuis ga je die altijd vinden…


  Maak melding

 46. Dat mensen in sprookjes geloven,ooit een schrijver heeft heel goed verwoord dat geloof een van de erg soort verslaving is.eenmaal verslaaft hebben kunnen niet meer afkicken en ze besmet héle fam en generatie lang…en alle slimme maken gretige gebruik van…wat een mens nodig hebben..chat..sat..anand…staat in Veda…en uitgebreid in Upanishads


  Maak melding

 47. Niets mis mee als je afhankelijk bent van overheidssubsidie moet jij je boeken ook ter controle aanbieden.

  Je kunt wel twijfels hebben over de toereikende kennis van de parlementaire commissie Volksgezondheid voor zulks een controle. De controle daar bij die overheids instantie neerleggen die door kennis er toe uitgerust en bevoegd is.

  CLAD/Rekenkamer……wellicht????


  Maak melding

 48. Wakoef de tijd zal het leren als ze een zwakkeling is;haar staat van dst spreekt een andere taal een krachtige vrouw ,intelligent en welbespraakt ,een strijder die voor niemand opzij gaat, dat Chan een kapitale blunder heeft begaan staat voor mij buiten kijf ,iemand die 25 jr haar kracht en toewijding heeft geven en daardoor 2 miskramen heeft moeten ondergaan,in THE heat of THE battle,en dat Chan niet eens de moeite neemt om haar als mens,medeleven te betuigen spreekt veel over Chan,nl een rancuneus klein zielig mens,als een leider onwaardig,ik hoop dat zij niet verloren gaat voor de Su politiek,een type Indira Ghandi,Chan verbleekt naast haar,kortom een power Lady


  Maak melding

 49. @Biender

  NOU,NOU,25 jaar was Mansaram lid van de VHP,zeg maar heer halve leven dus. Zij werd boos omdat Santokhi haar geen medeleven heeft getoond en moest ze hiervoor overlopen naar de moordenaars club die 15 burgers zonder pardon neerknalde!!?
  Zij bood haar ontslag aanmaar zei nergens dat ze boos is omdat Santokhi haar niet had gebeld en dat zewraak was bezig tge nemen.En zo iemand gaat zich om ons ontfermen?!Deze wraakzuchtige dame siw zich stirt in de amnestie armen van bouta en de ndp hoe betrouwbaar is ze. Ze deed dit alles om aandacht .Zehad gedacht dat er een rel zou ontstaan en dat de verschillende partijen achter haar zou aanlopen en haar zou proberen over te halen hun partij te versterken. Het gebeurde niet zoals ze droomde dat het zou zijn ..Santokhi accepteerde haar ontslag en liet haar gaan ,er was gewoon een stilte die volgde niemand nam notitie van haar en dat maakte haar woedend. Pas na 25 jaar ontdekte zij volgens haar zelf dat de VHP niet goed was en 1 dag na haar vertrek ging ze naar het geliefde ndp programma bakana tori haar wraak uiten.. Haar echtgenoot is muisstil.Zeker een zwijgvebod opgelegd gekregen van mansarams nieuwste baasje bouta!!!Arme echtgenoot ,erg hoor dat je vrouw bekend maakt dat ze wacht op de troostende woorden van een andere man.Heel erg!!


  Maak melding

 50. Off topic….

  Lees het artikel op Starnieuws van Fernandes Mendes…Deze rechtsgeleerde heeft met verschillende artikelen aangetoond op welke wijze de vorm, de opzet en taken van het in te stellen instituut CHof de grondwet kan schenden.

  De rechter heeft volgens de grondwet alle bevoegdheid om bevindingen van het CHof naast zich neer te leggen als hij van oordeel is dat deze niet van toepassing zijn op een bepaald strafproces. De rechter heeft immers de grondwettelijke bevoegdheid om zelf wetten te toetsen.

  Het CHof probeert de toetsingsbevoegdheid van rechters en het uitspreken van vonnissen te beperken.

  De rechter behoudt volgens de grondwet alle bevoegdheid om zelf te toetsen en per zaak een wet onverbindend te verklaren. De rechter kan zonder het CHof doorgaan.


  Maak melding

 51. @Jiyani
  Hoe noem je dan een vrouw die graag om de aandacht van een ander man verwacht en dat bekend maakt ook?
  Was haar echtgenoot tekort geschoten om haar te troosten ,heeft hij geen vedriet want hij heeft ook geleden ,heeft hij bekend gemaaktdat hij graag de troostende woorden van jou horen wil.Hij is de vader zo telt dan zijn verdriet niet?!


  Maak melding

 52. B.Wakoef, jij moet maar met de feiten geconfronteerd worden. Het zijn allemaal Hindostaanse christenen geweest die India groot gemaakt hebben. Ook de leiding van het land en de hoge posities in leger en politie zijn bijna allemaal in handen van deze christenen.Weet je ook waarom vele Hindostaanse joden naar Israël verhuizen? Reden: Hindoe extremisten maken hen het leven zuur. Trouwens je hebt Hindoestanen en Hindostanen.


  Maak melding

 53. Raytje toch;heb j echt naar Mansaran zitten luisteren,ze heeft niets kwaad verteld over de vhp,ze heeft haar eigen verhaal belicht,en ze had veel lof over lachman,sardjoe,en randjietsing e,a,alleen Chan kwam er bekaaid van af als leider,maar Chan is geen vhp,j tunnelvisie spreekt boekdelen,er zijn vele partijen die haar in hun gelederen willen hebben,dus daar ga j weer de fout in,alleen heeft ze aangegeven even nog niet,ze wil haar kinderen zelf opvoeden, maw ze houdt de boot even af,en ze heeft duidelijk aangegeven dat ze nog geen lid is van de NDP ,maar als ze dat in de toekomst doet wie weet,is dat haar vrije keus ,en daarmee heeft raytje geen reet te maken,begin jij j maar druk te maken over ondergang van Chan ,bij de vrouwen heeft hij afgedaan,die gaan toch niet op een monster stemmen,nogmaals een vrouw die twee miskramen heeft moeten ondergaan,strijdend voor Chan om als president gekozen te worden,en dat hij niet eens de moeite nam om haar medeleven te betuigen zeg veel over Chan,dan ben j niet geschikt als leider,een kapitale blunder zonder weerga,Chan ju lasing


  Maak melding

 54. @Biender,

  Ik ben zelf ook niet zo gecharmeerd van Santokhi.
  Ik had dan liever gezien dat deze mevrouw een ECHTE Hindoestaanse partij zou kunnen oprichten ipv naar de NDP te hollen dat echt een slangenkuil is.

  De Hindoestanen hebben weinig keus: of VHP of een niet-Hindoestaanse partij. Komt ze met een Hindoestaanse partij dan is de keus voor de Hindoestanen groter.

  Ik vind dat ze voor een eigen Hindoestaanse partij moet gaan ipv naar de criminele NDP. Als ze echt zo’n politieke talent is zoals jij beweert, dan moet ze voor haar eigen kansen en onafhankelijkheid gaan.

  Iedereen die met de NDP samenwerkt komt er beschadigd uit. Dat is een feit. Ik hoop niet dat deze mevrouw politieke zelfmoord gaat plegen door met de NDP te gaan samenwerken.


  Maak melding

 55. CHOF

  Ik heb de CHof wetsontwerp niet gezien. Ik heb begrepen dat het niet de Ned Hoge Raad is en waarschijnlijk
  ook niet de Amerikaanse Supreme Court is. Wat het is wie weet. Een bekokstoofsel van de NDP politici.
  Het belooft niet veel goeds.

  Hindu godsdienst

  Ik met de mening datdat iedereen het Hinduism kan beleiden. Historisch waren de Javanen Hindu in de
  eerste eeuw tot de 15e eeuw. Prambanan is een hele mooie Hindu tempel in Java. De Balinezen zijn nog Hindu.
  In de moderne tijd zijn Europeanen ook Hindu. De HARE Krishna groep, de Maharishi groep met hun sidhas, en de
  Saibaba group. En dan nog de klassieke Hindus bekeerlingen. Verschillende Hindu masters hebben het hiduisme naar
  Amerika gebracht.

  Een hindustan is iemand die geboren is in India of zijnn afstammeling.

  Ik heb een paar massage technieken geleerd die een Indiase origine hebben. Ik heb ook olie behandelingen
  gezien. Met yoga kan je bepaalde ziekten behandelen. Met mantram kan je andere ziekten behandelen.Maar chirurgie
  met Vedic origine heb ik niet gezien. Kruiden behandelingen heb ook niet gezien.

  Ziekenhuizen Suri

  Om de doctors te commanderen om bewijs te leveren dan ze in de pinarie zitten dat is gewoon onzin.Als volks
  vetegenwoordigers moeten ze de regering voor het volk controleren. Maar dat durven ze niet want DDb is daar
  en hij is hun baasje. Ze moesten iets doen. Stom.


  Maak melding

 56. Ik dacht altijd dat de mensen God geschapen hadden en niet dat God de mens heeft geschapen.
  God blijkt nu toch uit verschillende dorpen en gemeenschappen te zijn vertrokken. De mens op zoek naar een God, naar zingeving in het leven. Harde universele wet: Wie goed doet, goed ontmoet.
  Maar het schijnt in Suriname zo te zijn dat paars op zoek is naar een meester, een God. En trouwens alleen ezels kiezen een meester.


  Maak melding

 57. @Anoniem: Ik dacht altijd dat de mensen God geschapen hadden en niet dat God de mens heeft geschapen. /-/

  Misschien hebben jouw kinderen jou geschapen en niet jij hen.


  Maak melding

 58. Zijn er genoeg deskundigen in de commissie die deze financiele verantwoordingen adequaat kunnen controleren.
  Vraag: is dit niet de omgekeerde weg volgen? Waarom controleren jullie niet waarom de overheid geen subsidies uitbetaald, maar het waarom de ziekenhuizen de subsidies niet hebben ontvangen. Succes en natuurlijk sterkte met jullie controles.
  En ziekenhuizen: jullie zijn gewaarschuwd. Een klein foutje van 1 srd in jouw administratie en de administratie wordt verworpen. Dat is al vaker gebeurd. Denk aan de medische zending. Dit wordt genoemd: machtmisbruik van de staat.


  Maak melding

 59. @ Ray,

  Je bent zo met jezelf en je eigen verhaal bezig dat het jou niet eens opvalt dat men op jou afgeeft.
  Je hebt een kop van hout dat je bij je standpunt blijft dat Mansaram aandacht zoekt en zich aan het wreken is op Santokhi. Blijf maar je eigen verzonnen verhaal geloven, wij lachen des te harder om jou.

  Hoewel ik niet gecharmeerd ben van Mansaram (dat rokjes-gedoe is daar de reden van) hoop ik dat ze niet overstapt naar welke andere partij dan ook.

  Dat ze voorbeeld mag zijn dat ze een politica is die niet aan politiek overlopen doet. Tussen haar en Santokhi zal het blijkbaar niet meer goed komen, so be it.
  Maar wie weet kan ze als Santokhi van het politieke toneel is verdwenen, weer haar plek terugkrijgen binnen de VHP.

  @ B. Wakoef,

  Waarom een ander hindustaanse politieke oprichten?
  Het is uit de tijd een politieke partij gebaseerd op etniciteit. Dat werkt niet tot het nationaal gevoel.
  Het liefst zie ik in Suriname een 2-partijen stelsel. Men kiest of voor de ene partij of voor de andere.
  De kleine politieke partijen overleven het niet en zoals het er nu aan toegaat worden ze opgeslokt of afgebroken door de NDP.

  Suriname is een groot land maar het aantal bewoners ligt heel erg laag en telt onevenredig veel kleine partijen, waar men toch niets aan heeft.
  Kijk hoe het DOE is vergaan. Bovendien zijn de politici onbetrouwbaar, hebben geen principes en zijn heel makkelijk te vangen met een buidel geld.

  Het zou goed zijn indien een andere partij zich sterk kan afzetten tegen de NDP, want het lukt de VHP, NPS, PL en andere partijen niet om tegenstand te bieden aan de NDP.
  Het zou naar mijn mening goed zijn als partijen zich eens sterk gaan inzetten om een gezamenlijk een partij op te richten die niet meer te herkennen is als etnische partijen.
  Maar blijkbaar zal dat een utopie zijn. De voorzitters c.q. leiders van de VHP, PL en NPS willen vasthouden aan het ego dat het juist fataal gaat worden of al fataal is geworden.
  De verkiezingen van 2010 en van 2015 hebben dat beeld versterkt.


  Maak melding

 60. elke instelling die gesubsidieerd wordt door de Overheid dient
  verantwoording af te leggen want het gaat uiteindelijk om belastinggeld van het volk .neks no fout.


  Maak melding

 61. @jinayi,

  In de discussie met Ray geef je aan dat je voorstander bent van een andere (nieuwe)partij die zich sterk kan afzetten tegen de NDP omdat het VHP-NPS-PL e.a. niet lukt. Een andere partij zou dan een kopie van de NDP moeten worden want het ligt aan de kracht van de NDP om alle groepen in Suriname te binden. Daarnaast heeft de NDP hoog in haar vaandel het sociale gelijkheidsbeginsel. Ik zie een andere partij niet gauw dit beginsel in haar partijprogramma opnemen.

  Ik zie uiteindelijk de NDP nog groter worden omdat de financieel/sociaal-economische problemen van dit moment in feite de aanloopproblemen zijn voor de eerste regering met een NDP signatuur. Van fouten leert men en het partijkader zal voorkomen dat dit soort fouten in de toekomst gemaakt worden.Het is een leerproces.


  Maak melding

 62. @Dombo Dombo

  Alle instellingen dienen verantwoording af te leggen, vooral die niet tijdig hun voorschotten krijgen van de overheid !

  En dan die verantwoording afleggen bij de DOMBO’s in de
  DNA die niet eens de Grondwet kunnen lezen !

  Aub DNA, start eerst met het lezen van dit grondwetsartikel (artikel 131 lid 3 Grondwet) voordat u zich met administraties wil gaan bezighouden :

  “3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.”

  ELKE INMENGING, DUS OOK VAN DE DNA IS VERBODEN, JA !!!!


  Maak melding

 63. RobG

  “Daarnaast heeft de NDP hoog in haar vaandel het sociale gelijkheidsbeginsel.”

  Praatjes vullen geen gatjes. Je kunt zoveel hoog in je vaandel plaatsen het gaat echter om de realisatie.

  Een sociaal programma financier je niet met schulden maar met verdiencapaciteit.

  Wat is er gerealiseerd van het sociale programma:

  1) AOV geheel genivelleerd door het financiële wanbeheer en de daar uit voortkomende devaluatie.
  2) Naschoolse opvang. Ondergegaan in chaos.
  3) Schoolbijdragen (nooit geeffectueerd).
  4) Ziektekosten verzekering, enorme chaos. met onder andere niet betaalde premie aan Self reliance. 60 mio plus.
  5) Kinderbijslag geheel verdampt door het wanbeleid.

  Sociale programma’s op de POF zijn per saldo ASOCIAAL


  Maak melding

 64. @Jiyani,

  In een politieke partij moeten mensen zich prettig kunnen voelen en zeker weten dat de partij ook namens hen spreekt.

  Eerlijk gezegd, ik zou nooit zeker weten in de NDP of de PL of de NPS of die partij ook namens mij spreekt, want de etnische gedachtengang bij de kafrie’s is nog torenhoog en menige kafrie denkt nog steeds dat hij de echte Surinaamer is en meer rechten heeft dan de anderen. Dus alleen daarom al is een Hindoestaanse partij geen overbodige luxe en zolang die kafrie-is-enige-echte-Surinamer-mentaliteit bij de kafrie’s bestaat, zal etnische politiek hoognodig zijn. Kafrie’s kunnen zich nl het slechtst aanpassen aan anderen.


  Maak melding

 65. Is het niet zo dat ook ziekenhuizen en ander instellingen een door een beedigde accountant goedgekeurde jaarverslag elk jaar moeten indienen? Hetzij bij het bestuur, hetzij aan de regering? Ik weet nietwat in de statuten staat, maar het lijkt mij toch wel normaal dat daar waar veel geld omgaat, er tenminste een controle door een accountant plaats vindt.


  Maak melding

 66. Jojo, jouw politieke partijen VHP-NPS-PL geven de kiezers niet eens een sprankeltje hoop op verbetering van hun positie. Maar het is goed dat de kiezers zagen dat de plannen werden uitgevoerd en dat de economische crises de voornemens even op halt heeft gezet. Voor de mensen hebben deze ontwikkelingen ook een educatieve meerwaarde. Mensen beginnen het internationale economisch gebeuren, dus,werking van het mondiale economisch proces ook beter te begrijpen.Natuurlijk zal de oppositie met een ander verhaal de mensen de mist injagen. Het resultaat van die pogingen van de oppositie is duidelijk. Alle georganiseerde acties en stakingen tegen de regering zijn op een mislukking uitgelopen.


  Maak melding

 67. @Robje -de-Desi-slaaf

  Zelfs nu Gilmore Hoefdraad toegegeven heeft dat er
  TEVEEL GELD is UITGEGEVEN, ja met geld is gesmeten, bijft u hier onzinnige beweringen doen !

  ALLE begrotingen zijn door Desi en de NDP FORS overschreden en er zijn 5000 Nieuwe ambtenaren net voor de verkiezingen benoemd !
  Alles door dalende prijzen wereldmarkt ?????

  Hebben de wereldmarktprijzen, voor meer dan 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE bankbiljetten in omloop gebracht ?????
  Dat gebeurde door de NDP, op het moment dat de staatskas al leeg was en iedereen al zich al ruim twee jaar bewust was van de dalende grondstof-prijzen !!!

  De Surinaamse Mensen hebben niets aan uw internationale economie-babbels, zij hebben niet TE ETEN door het NDP-WANbeleid en de daarbij behorende openlijke MEGA-
  corruptie !

  U snapt nog steeds niet dat de NDP het land opzettelijk FAILLIET heeft gemaakt !

  Daarom zeggen alle bewoners :
  NDP, POT A MONI BAKA !!!
  NDP, POT UN GOWTIU BAKA !!

  STOP DE NDP-WANORDE !!

  PS : De cocosbomen en de cacaobomen zullen over
  ongeveer twee jaar misschien vruchten dragen !
  Dat is de NDP-diversificatie van de economie !!! Tja….

  We weten allen hoe het NDP-CASSAVEPROJECT IS VERLOPEN !
  A MONI GWE !!!


  Maak melding

 68. @Robje-de-Desi-slaaf

  Dit heeft Hoefdraad in de pers gezegd :

  “Een verkeerde inschatting van verwachte inkomsten uit de goudsector heeft onder andere gemaakt dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt.”

  Dus : Dat door STERK GESTEGEN overheidsuitgaven !

  Aanvulling van mij : Bijzonder sterk gestegen ONPRODUCTIEVE overheidsuitgaven !

  Hopelijk begrijpt Robje-G dat het geld van Sranang gewoon
  is VERKWANSELD door de NDP-clan !!!

  NEKS NO WORDE, UN MEK SRANANG-SMA NANGA A
  STAAT SKEER !

  UN MONI VERDAMP, baja !!!!


  Maak melding

 69. hier wordt over geld dokter en verplegen personeel gesproken. ik wil het gedrag van de dokter assistenten even bespreken. die gasten blaffen de patiënten als honden af. ze hebben in hun lage bol het idee dat zij de doktoren zijn. de artsen zijn veel beleefder dan deze asociale krengen…uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 70. @RobG
  Ik heb geen politiek huis en zeker niet bij de VHP of NPS.
  Ik heb de illusie gehad dat de NDP een Nationale en multi entnische partij zou kunnen zijn.

  Mij invals hoek is de nuance en dat is dat Venetiaan en co het veel beter gedaan hebben met de mogelijkheden die zij binnen het politieke evenwicht hadden en dat Bouterse het extreem veel slechter gedaan heeft dan de op basis van de machtsposities die hij had en heeft zou mogen verwachten.

  Ik gebruik vaak de worden van een hardwerkende vriend tijdens de verkiezingstrijd in 2005. We kunnen na 5 jaar Venetiaan weer sparen. Die zelfde vriend die nooit ergens om vroeg vaagt nu wel om iets. Studie support voor zijn zoon en iets voor het herstel van wat recent tijdens een begrafenis van hem met veel schade van hem gestolen is.

  Beste RobG het is niet tijdelijk het land is in 2013 al onder gegaan en de regering heeft dat jaren verdoezeld en enorme schulden opgebouwd. Pas als de grondstoffen prijzen enorm gaan aantrekken kan er een beetje verlichting ontstaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.