Oppositie: regering moet schuldeisers compenseren

19
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 22 jul – De oppositie staat erop dat de regering haar schulden fair betaald. Dit lijkt nu niet het geval. Schulden worden betaald volgens achterhaalde wisselkoersen. Dit levert de regering voordelen op. Dit moet onmiddellijk ophouden.

Dit vinden tenminste oppositieleden die een heuse motie hebben ingediend. De regering moet terdege rekening houden met de devaluatie van de Surinaamse dollar. Aangegeven wordt dat “betrokken ondernemers niet worden benadeeld door de devaluaties van de Surinaamse dollar.” De regering zou dus correcties moeten plegen aan de ingediende schuldclaims op basis een ‘adequate wisselkoers.’

De kritiek op de overheid is wel dat er te veel schulden worden gemaakt. Die worden vervolgend betaald, waardoor schuldeisers veelal overgaan tot het aankopen van buitenlandse valuta. Dit wordt aangemerkt als een oorzaak van de steeds stijgende wisselkoersen. Hoe meer de overheid betaalt, en er lijkt maar geen eind aan te komen, hoe meer het de wisselkoers opjaagt, is de redenering.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Natuurlijk moet er compensatie plaatsvinden. Dit zijn ratten streken. Kenmerkend voor de paarse roversbende.
  Het verschil gaat in de zakken van Bouterse en Boefdraad. Er is sprake van institutionele criminaliteit.


  Maak melding

 2. Komt u gerust zaken doen in ons land, de financiele mores
  van de NDP, zal u verder helpen !

  Hoe dom kun je als land zijn ?????

  Hoe lang zal de kleine man deze DESI-slavernij nog moeten/kunnen dragen ????

  TIME FOR CHANGE !!!


  Maak melding

 3. Beste Rauss

  De dochters van Desi-ley krijgen hun zakgeld uitbetaald in euros. Daarmee maken ze winkelstraten in Parijs onveilig. En arme bevolking van suriname moet het doen met knipa’s en blikken sardien. Maar goed zo lang de apathische Surinamers het nog zien zitten in de paarse roversbende gaat er niks gebeuren.


  Maak melding

 4. Bouta bouta bouta u fokt su al jaren op!!!!
  Heb een beetje respect en stap op!!!!
  Kijk in wat v situatie u ons land hebt
  Gebracht!!!!!!!
  Mijn god hor!!!!!
  U heeft garnalen hersens hoor!
  Sorry!!!!


  Maak melding

 5. Printa wat bedoel je met inhalige ondernemers ? Sinds wanneer zijn ondernemers inhalig als ze nog geld te goed hebben ? Waarom veroordeel je deze mensen ? Ook dit zijn hardwerkende burgers. Deze mensen zijn onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Men speelt nu spelletjes om niet uit te betalen meer is het niet. Printa potentiële investeerders zitten hier niet op te wachten. Natuurlijk gaan ze Suriname boycotten


  Maak melding

 6. De voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging , AAV, dhr Wong geeft in een artikel in De West aan, dat de totale schuld van de overheid bij de Surinaamse aannemers ongeveer 100 MILJOEN bedraagt !

  LEVE HET NDP-WANbeleid !

  Een van de effecten van het NDP-staatsfaillissement en het WANbeleid is de vernietiging van arbeidsplaatsen en bedrijven !

  En NOG STEEDS zijn de overheidsuitgaven veel te hoog !

  Moro hebi e doro ! Verdere devaluaties e kong !


  Maak melding

 7. Schandalig als de overheid haar verplichtingen niet nakomt, er staat immers een tegenprestatie tegenover, n.l. het leveren van goederen en of diensten.
  Als ondernemer nog een factuur sturen met rente en incasso kosten. De wettelijke handelsrente is per 2016 rond de 8%. Dan maar nog meer de schuldenlast verhogen. Dit is ronduit belachelijk.

  Deze overheid maakt bedrijven kapot en daarmee ook de werkgelegenheid…


  Maak melding

 8. De koers zal door blijven stijgen!
  Want……er is gewoon geen vertrouwen meer
  In deze boelshit regering olv baas crimineel
  Visieloos moordenaar desireus!!!!!
  Iem sabi!
  Ma moro ey doro…..tang luku!!!!


  Maak melding

 9. De grootste boef is de ndp regering zelf!!

  @Printa
  Je denkt dat de mensen die iedere maand staken om hun salaris alsnog te ontvangen zo doen voor de lol?!


  Maak melding

 10. Kijk Printa ,hij gaat de crimineel die smeekt om vergiffenis eerder geloven dan de rest!
  Hij wil weten of de schuldeisers bestaan en of de rekeningen kloppen!!
  Printa verdwijn van hier ,lummel!!


  Maak melding

 11. Off topic….

  Lees het artikel op Starnieuws van Fernandes Mendes…Deze rechtsgeleerde heeft met verschillende artikelen aangetoond op welke wijze de vorm, de opzet en taken van het in te stellen instituut CHof de grondwet kan schenden.

  De rechter heeft volgens de grondwet alle bevoegdheid om bevindingen van het CHof naast zich neer te leggen als hij van oordeel is dat deze niet van toepassing zijn op een bepaald strafproces. De rechter heeft immers de grondwettelijke bevoegdheid om zelf wetten te toetsen.

  Het CHof probeert de toetsingsbevoegdheid van rechters en het uitspreken van vonnissen te beperken.

  De rechter behoudt volgens de grondwet alle bevoegdheid om zelf te toetsen en per zaak een wet onverbindend te verklaren. De rechter kan zonder het CHof doorgaan.


  Maak melding

 12. Natuurlijk moeten de ondernemers betaald worden. Met dat geld kunnen ze nieuwe projecten voorfinancieren en de arbeidskrachten betalen.

  Hoefdraad zei dat de regering 300 miljoen achterstallig zijn. Klaarblijkelijk is daarvan 100 miljoen aan de aannemers verschuldigd.

  Als de volksvertegenwoordiging dat wil checken moeten ze de bedragen en projecten die begroot waren en door hun goedgekeurd waren gaan checken of die uitbetaald zijn en hoe veel. Laat de ondernemers met rust. Kijk in hun belasting aangiften hoeveel ze niet betaald worden.

  Verder kunnen ze de corruptie wet afmaken. Net als Nigeria kunnen de volksvertegenwoordiging een economische en financieel criminele commissie in het leven reopen.

  De commissie kan drie policy acties hebben:
  1Nou. oprichten een inter-agency werkgroep op Surinaamse corruptive
  2. stationeren van een FBI investigator in Paramaribo
  3. De president moet een executive order geven om de financiele transacties van de surinaamse officials te beperken.Verder bevriezen en in beslag nemen van hun boedels[Assets}/ Idee van Mathew Page, International Fellow met de Council on foreign Relations.USA.

  Nou als de volksvertegenwoordiging en de regering dit kan doen dan kan corruptive en achterstallige betalingen worden voorkomen.


  Maak melding

 13. Achterstallige betaling is voor een deel eigen schuld. Sommige van die ondernemers wisten dondersgoed dat de regering vals spel speelde door niet het beste bod te accepteren, maar hun uitverkoos om dubieuze redenen.
  Nu komen ze erachter wat een van die dubieuze redenen was.

  De ondernemers die destijds onterecht geen opdracht kregen zullen achteraf misschien wel blij zijn als ze nog bestaan tenminste.


  Maak melding

 14. Zelf niet betalen maar wel beslag leggen op goederen en rekeningen van particulieren en ondernemers die een belastingschuld hebben en niet direct kunnen betalen.

  Ga zo door jongens tot het laatste bedrijf haar deuren sluit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.