Suriname wil brandstofimport dekken met lening

43

PARAMARIBO, 21 jul – Het falen van Staatsolie om de brandstofimport volledig te dekken, laat zich danig voelen. De wisselkoers staan onder druk door de tekorten aan deviezen bij de overheid. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wil de koe bij de horens vatten.

Met de Islamitische Ontwikkelings Bank, IsDB, wordt een plan uitgewerkt. Hoefdraad zei in het parement dat bekeken wordt hoe de druk op de schaarse deviezen te verminderen. Uiteindelijk zullen de stijgende wisselkoersen omlaag moeten door deze aanpak. “In het kader hiervan kijkt de regering uit naar een mogelijke financiering van onze brandstofimporten”, zei Hoefdraad in het parlement. Het wordt een lening.

De financiering zal geschieden op basis van de dagkoers. “Wij willen zo snel als mogelijk naar de stabilisatie van de wisselkoersen over gaan. Er zijn wat lichtpunten in het veld”, aldus Hoefdraad. De wisselkoersen blijven stijgen. Weliswaar is de hoeveelheid Surinaams geld in omloop drastisch verminderd. Staatsolie beloofde ooit de hele importbehoefte te dekken met de uitbreiding van haar raffinaderij.

Bekijk ook:

43 REACTIES

 1. Maar er was toch een tanker dat olie vervoerde naar Barbados 😜😳😄. Zoveel bigi mofo , zoveel aanzien , dikke pagina in de krant …hup Dubai . Wel even voor alle duidelijkheid : met 16.000 barrels olie per dag uit de productie veld , bouwt men geen Dubai . Dat is een druppel maar in vergelijking met de echte Dubai.


  Maak melding

 2. Wil die Hoefdraad ook zeggen, hoe lang ze het gaan financiëren, voor welk bedrag, wanneer en door wie wordt het terugbetaald. Het wordt met de dag erger met deze lui.


  Maak melding

 3. Laat ze maar lekker fietsen.Niemand wil inleveren.De files blijven langer worden en nemen niet af. .Ze blijven maar toeren door de stad in de jungle om gezien te worden met hun glimmende auto’s. Bordelen en casino’s doen goede zaken. Als land moet je geldverdienen om benzine te importeren.Werken lijkt meer een vloek-woord te zijn.Lantie moes pai Gie ding lesie sma.


  Maak melding

 4. Toekomst van Suriname

  Venezuela verbouwt en produceert heel weinig, behalve olie. Het land is van oudsher aangewezen op de import om zijn bevolking te voeden. Nu de inkomsten zijn gedaald en er een gebrek is aan dollars, heeft het land moeite om alle goederen die de mensen nodig hebben te importeren.

  De economie van Venezuela is vorig jaar met 5,7% gekrompen en volgens het Internationaal Monetair Fonds kan de inflatie dit jaar pieken op 700%.


  Maak melding

 5. Nogmaals : een lening bij een buitenlandsebank, is een extra zware last.
  Men moet terug betalen met rente in € of $.
  De boodschap van mij aan hoefdraad of hoe hij ook mag heten :
  Kijk naar spiegel heel goed, dan zul jij wel beseffen dat je op een achter werk van ezelin lijkt.
  Ik maak die vergelijking al en nu jij..blauwe mongool.


  Maak melding

 6. Roberto,

  Islamitische banken kennen het rente beginsel niet. Waarschijnlijk hoeven ze het niet met rente terug te betalen. Mijn vraag is; wat is dan WEL de prijs. Worden het sharia lessen op school voor onze jeugd, en al die ongein. Moeten we vrijheden prijsgeven, of komen trainingskampen van Hezbollah er toch aan.


  Maak melding

 7. Ik ken Suriname als bedelstaat en dat stoorde mij ten zeerste. Ik vroeg mij altijd af wanneer wij mans genoeg zijn of worden om niet meer te gaan bedelen. Wat zou ik blij zijn als het zover was.
  Nu leren wij Suriname kennen als een leenstaat. De staat Suriname kan slechts draaiende gehouden worden met leningen.
  De waarschuwing: “geld lenen kost geld” is kennelijk nog niet voldoende doorgedrongen tot de Surinamers. Neen mensen, geld moet je niet lnen of bedelen, maar verdienen.
  Wanneer gaan wij echt geld verdienen? Nooit? Ik schaam me voor mijn land daar ik weet dat er heel veel kennis een kunde onder de Surinamers zijn, die nog niets mogen doen en aan de kant zijn gezet. Deze mensen zie ik als de stille reserve van de NPS.


  Maak melding

 8. Boe: klopt niet
  Counter: ik ben het helemaal niet met je eens. integendeel

  Men heeft geleerd.
  Alle anti- Bouterse mensen, jullie hebben het fout. Jullie beweren dat ze dom zijn. Nou, ik ben het helemaal niet met jullie eens.
  Men heeft wel degelijk geleerd. Suriname wordt niet alleen helemaal leeg geplunderd, maar men wordt ook opgezadeld met een schuld die zijn weerga niet kent.
  Ook opmerkingen in de trant van we worden een tweede Haiti of welk ander arm land in Afrika gaat voor geen meter op.
  De landen in Afrika zullen roepen: we willen geen tweede Suriname worden.
  Een andere regering? Ik vrees dat dit alleen niet genoeg zal zijn, zeker als deze zakkenvullers nog een half jaar blijven zitten. Ze moeten allen worden aangeklaagd en er zal heel veel moeten worden teruggevorderd.
  De opmerking van Bouterse dat men in Su niet moet klagen, want in de omliggende landen (of noemde hij Venezuela), heeft men het slechter spreekt boekdelen.
  Ze zullen zich wel verdedigen met achterlijke opmerkingen in de trant van: ” ergens anders gebeurt het ook, of we hebben het van de Nederlanders en Amerikanen geleerd.
  Het zal veel slechter worden in Suriname.
  Aan alle rechtsgeleerden schrijf ik: doe onderzoek naar de mogelijkheid om adviseurs, ministers om hen aan te klagen wegens wanbeleid. Daarna terugvordering.

  En dit schrijf ik, een toch gematigd persoon.


  Maak melding

 9. @RK volkomen 100% met u eens ! Ik ben ervan overtuigd dat een Aziaat in staat is om SU uit de ellende te helpen. Wat heeft 40 jaar onafhankelijkheid SU gebracht ? Niets anders dan ellende en armoede. Ja, Bouterse kon in de jaren 90 nog pronken met enorme projecten zoals een spoorlijn, een dammetje her en der. Maar dat werd mogelijk gemaakt door de miljarden steun die SU van Nederland ontving. Daarna is het snel achteruit gegaan met SU. Tja, domme onderontwikkelde mensen willen graag besodemieterd worden en met het SU volk is het niet anders. Het zal alleen maar bergafwaarts in SU gaan en het zal het niveau van Haiti of een Uganda bereiken. Nadat Idi Amin, de zwarte Hitler, de Indiërs hardhandig het land uitgezet had, werd Uganda een onderontwikkeld land. De hardwerkende Indiërs hielden de economie van Uganda draaiende. Enfin, het gevolg is bekend. Nadat alle Indiërs het land uitgezet waren, ging de zwarte bevolking zelf op de loop.
  Laat een Aziaat de roer in SU overnemen en ik weet zeker dat voorspoed in SU gemeengoed zal zijn.


  Maak melding

 10. @Gerson

  Stop met racistisch getinte babbels !

  In uw terminologie :
  De AZIAAT, DILIP heeft de touwtjes toch stevig in handen ??

  Resultaat : Staat FAILLIET en Bevolking SKEER !!!

  NU : Door middel van een LENING, brandstof importeren !
  Kost toch geen geld !! De terugbetaling zal door de jeugd geschieden !

  Leve de UITGAVENZIEKTE en de LEENZIEKTE van
  Opa Desi !!!
  Eindstand : NEKS NO WORDE, ALA SMA SKEER !

  Hoefdraad : De valuta reserves van Suriname, van ruim een MILJARD zijn door de verwachte, doch niet gerealiseerde verhoogde inkomsten uit de goudsector, VERDAMPT !

  DENG RESERVES WAKA GWE volgens Hoefie !!!
  WINTI-doctor help Ons FAILLIETE SURINAME !!!


  Maak melding

 11. ma staatsolie heeft toch rafinaderij gebouwd en meer dan $ 1 miljard geinvesteerd .ma hoe dang moeten ze toch brandstof importeren .toen Bouta als eerste mocht tanken en de rafinaderij vloog in brand ,was al geen goed teken . dit noemt men krabita anoe .het is ook gebleken ,3 keer aan de macht en 3 keer puinhoop ,geldreserves zijn verdwenen .maar houdt het volk dom , geef ze brood en spelen wanneer nodig en ze kunnen lekker hun gang gaan. nex no fout .

  wanneer gaat men onderzoek doen naar de verdwenen gelden . en wie gaat dat doen ? Sheriff misschien ? hij had de kans toen hij minister van JusPol was maar heeft niet doorgezet en nu ding kwik aboma.


  Maak melding

 12. Het falen van Staatsolie om de brandstofimport volledig te dekken, laat zich danig voelen. De wisselkoers staan onder druk door de tekorten aan deviezen bij de overheid. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wil de koe bij de horens vatten.

  Is ht niets deze boef van een Gilmore die jaren loopt te prediken dat Suriname zelfvoorzienend zal zijn voor wat betreft het brandstofverbruik?
  Is dit ineens verdwenen zodat er brandstof moet worden geïmporteerd?
  Heb ik iets gemist de afgelopen jaren want zelfs enkele weken / dagen geleden predikte deze Hoefdraad dat olie inkomsten zullen stijgen, ja ik denk in SRD’s op de lokale markt


  Maak melding

 13. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  Beste mensen.

  Dat deze regering abosluut de weg kwijt is is een blijvend feit. Nu is men bezig met aller soort Houdini acts..

  Als dat gestolen Geld weer op de proppen komt kan men heel veel dekken. zo simpel is dat


  Maak melding

 14. Allerlei fantastische verhalen over verhoging van productie en exporten ten spijt, er wordt niets gedaan om de productie te verhogen. Suriname exporteert nog steeds onbewerkt harthout en ontvangt een schijntje terwijl bewerkt hout veel meer oplevert.

  Triest, maar het beleid van deze regering neer op lasten verhogen voor de bevolking, veel lenen voor consumptieve doeleinden en gokken op een stijging van grondstoffenprijzen.


  Maak melding

 15. Weer een nieuwe ontmaskering

  Na de steun van het IMF, betalingsbalans, gaat men de daar door verkregen lening ruimte gebruiken als begrotingssteun en consumptie en niet voor het realiseren van productie capaciteit of het verbeteren van de doelmatigheid.

  Nee IsDB wordt ingezet om import van brandstof te betalen. Waar is het geld van de export van Staatsolie producten nar toe verdwenen.

  Niets van alle grote verhalen van Bouterse en Boefdraad blijkt enige basis van waarheid te hebben.


  Maak melding

 16. Gerson, geen enkele Aziatische RACIST zou welk land dan ook kunnen opbouwen.

  Het probleem binnen de Surinaamse economie is divers en het heeft niet zozeer te maken met deze zittende regering in Suriname, integendeel. Wat jullie doen is spijker op laagwater zoeken. De hele economie vandaag de dag in de wereld is grotendeels gebaseerd op het lenen van geld. Als men z’n eigen koers vaart door geld zelfstandig in omloop te hebben, dan is er weer een andere reden en wordt de WAAN ofwel westerse methode van stal gehaald die FUNEST is voor elk land VOORAL met een Slavernij-verleden en/of een niet westerse achtergrond. Een enkel land is niet in deze WESTERSE VALKUIL beland.

  De kapitaalkrachtige Hindostanen uit de VHP – Valse Hoop op Paé-partij, daar ligt het probleem, wat Suriname betreft. Deze lui hebben geld kunnen verdienen grotendeels dankzij de Creoolse – oftewel Afro Surinamers. Want zelf consumeren de Hindostanen grotendeels voor geen meter.

  Gerson jij doet letterlijk aan STEMMINGMAKERIJ. Je schrijft dat Nederland Suriname miljarden gaf. Dat is VALSE informatie verstrekken. Nederland gaf Suriname destijds 3,2 miljard gulden. Dat is nog geen 1,44 miljard euro. Over 25 jaar GESMEERD op de koop toe.

  Als een Aziaat als jij die de boel MISLEID en op de koop toe niet kan rekenen het voor het zeggen zou hebben, dan is een ramp in Suriname sowieso ECHT niet te overzien.

  Het is trouwens een persoon met een Negroïde achtergrond (Obama) die de grootste economie van de wereld uit het slop wist te halen, gestimuleerd door z’n First Lady met een nog meer Negroïde achtergrond.

  Ik vind JUIST dat er nu eindelijk in Suriname wordt GEWERKT en NAGEDACHT. Mensen zoals jij die LEUGEN en BEDROG zeer hoog op hun verlanglijstje hebben staan, gaan voor STRAF het GOEDE nooit kunnen waarnemen.

  Dat de VHP- de Valse Hoop op Paé-partij het van LEUGEN en BEDROG moet hebben, wisten en weten we met z’n allen.

  Dat Santhoki volgens VOORMALIG zijn partijgenoot Sharmila Kalidien-Ramsaram geen geld kon vinden binnen zijn partij met de GROOTSTE kapitalisten om de laatst gehouden verkiezing van 25 mei 2015 te kunnen financieren, spreekt boekdelen.

  De Regering Bouterse 1 en 2 zijn de EERSTE Regeringen in Suriname die het zonder Nederlandse steun doen en hebben gedaan. In dat opzicht krijgen deze beide Regeringen een DIKKE en nog eens DIKKE VOLDOENDE. Ik hoop dat het woordje RELATIVEREN, jullie niet vreemd is.

  Gezien de omstandigheden waarin werd gewerkt krijgen de Regering Bouterse 1 en 2 dus een DIKKE en VETTE 7,5 MINIMAAL van mij.

  Somo is toch ook Aziaat, jammer genoeg een GEESTESZIEKE. Dus houdt ’t op om deze MEESTER CHANTEUR van Santhoki te bespreken.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 17. @Do the WRONG thing

  Hoefdraad is een OERDOMME man, die al onze monetaire Reserves, in opdracht van de hoofdverdachte van massamoorden, binnen een jaar heeft VERSPEELD !

  Zijn creools zijn is niet het belangrijkste, hij is gewoon te
  DOM voor zijn huidige en vorige job !

  Opdrachten uitvoeren in opdracht van een veroordeelde,
  is bijzonder DOM ! Daarom ging Hoefdraad, nadat de Reserves op waren gemaakt door de NDP, op de koop toe ook nog ruim 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE Bankbiljetten, OP BEVEL, in omloop brengen !

  Ons land, HELAAS, FAILLIET gemaakt door de NDP-clan !!

  De NDP en de IMF-witmangs VERNIETIGEN het Surinaamse
  Volk !!!

  PS : baksis voor de racisten ! Wat is Desi, Nederlander
  of Boeroe ????

  SET OUR PEOPLE FREE !!!!


  Maak melding

 18. @Do the right Thing

  Ik ga niet mee doen aan het welles nietes of aziaten dit of afro ’s zus.
  De een is sterker in dit en de ander in dat. Respecteer dat eens en probeer er wat mee te doen. Als ik in Brazilie kom wil ik weten hoe een falvela functioneert en er niet vanaf de corcavado een foto van maken.
  Ruim een jaar geleden was in in Nairobi en dan laat ik mij ook de achter kant van stad zien niet alleen het Panafric of het Stanley. Ik bekijk dan ook hun grote markt waar dagelijks 2 mio mensen hun voedsel vandaan krijgen en de uitgewoonde voormalig zakelijke wijken waar de hindoestanen woonden tot dat ze uit Oost Afrika gejaagd werden. Het is er nadien niet beter op geworden in Oost Afrika.
  Kom echter in Dubai etc en u zult zien dat de ruggegraat van de economie daar bestaat uit Aziaten en heel veel Hindoestanen. Zelfs in Omaan waar Somalies (heel erg zwarte mensen) staatsburger zijn hebben zij niet het effect op de economie van de Hindoestanen.

  De Afro mens kan zich beter richten op de eigenkracht namelijk gemeenschapszin en daar mee iets gaan doen, in plaats van anderen, zoals voormalige kolonisten, aziaten etc de schuld van te geven.

  Neem eens en land als Mauritsius waar wel een vri gezonde synthese tussen India en Afrika plaats gevonden heeft.


  Maak melding

 19. Aan “Do the right thing”.

  Een voldoende aan deze regering die sinds 2012 ( zie Hoefdraad recente verklaring) in de hoop op hogere goud prijzen de staatkas heeft zitten bossen?

  Haha gelukkig ben je geen school meester want dan gaat de domste van de klas naar huis met een tien.

  Na bos a Ndp bos a monie.

  I no sab fa deng bos a monie? Deng bos a monie lik tamara no de, letterlijk!!!!!!!!!

  Nu gaan ze geld lenen om basis behoeften te financieren.
  Ik zie dat je het niet snapt, ik zal je vertellen.
  Dus alles is dus danig kapot dat ondanks het afschaffen van vele subsidies dat het onderhouden van een geraamte niet lukt. Om het karkas te behouden gaan ze geld lenen, met andere woorden…….ie no mang pay gie joe egie dede kiesie.

  Mi lob fa je steun a kil fie, joe na a bewijs tak joe a no wan libi soema. Gwe go ina a olo foe pey mopo, joe no ab broedoe in a attie fie. Na soso jorka soepoe sai wakka drape.

  Trouwens heb je een vijfje die je me kan lenen? Ik hoop dat ik het je kan terug betalen, ndp style.
  Zoniet, laat je fam of je onderdanen ervoor dokken als ik het je nooit terug betaal. Je fier a san now?

  Trouwens je prijst Obama? je hebt geluk dat er nog recht en wet is in Usa want als het aan Obama lag kreeg Dino 50 jaar wegens hezbollah. Maar de rechter zag uitlokking en was het niet eens.
  En geen amerikaan die wakker zou liggen indien Dino 50 of 60 jaar had gekregen.
  Rechters worden ook aangevallen om hun uitspraken maar de uitspraak wordt wel gerespecteerd en uitgevoerd, ook mede omdat Obama geen staatsveiligheid konijnen uit zijn hoed tovert als het om rechtspraak gaat.

  Over aziaten gesproken hoop ik dat je verliefd raakt op een aziatische en dat ze je hart breekt nadat ze ontdekt dat je een zielloze aanhanger/onderdaan/slaaf bent.
  Maar het zal je niet overkomen, omdat het slechts een hoop is. Anders dan jouw regering die op basis van hoop vaart weten wij allebei dat varen met hoop als financieel kompas een negatief rapport cijfer betekent.

  Goed, na het lezen van mijn post wens ik je een fijne dag en veel plezier met het verorberen van de diaree die jouw door je baas wordt voorgeschoteld. Bij jou hoeven zij niet eens muisjes erop te strooien om het verkoopbaar te maken.


  Maak melding

 20. Dat gelul van sommigen over Aziaten en Creolen moet nou een keer afgelopen zijn!!!!!!!!!!!!!

  De Surinamer Bouterse heeft Suriname kapot gemaakt.
  De Surinamer Abrahams heeft Openbare Werken leeggeplunderd.
  De Surinamer Sardjoe heeft overal zijn financiele vinger in de pap.
  De AMERIKAAN Hoefdraad heeft $1,2 mijard laten verdampen.
  De Surinamer Somo is een waardeloos figuur.

  SURINAMERS MAKEN HUN EIGEN LAND KAPOT!!!!!


  Maak melding

 21. Sang triple slag , a switi ” do the right thing” ?

  Go crey na ocer, dang i kan njang a ka foe desi.
  Jo fier boeng baka.
  Go luku info act, jo spier baka.
  Go arkie limbo, jo kies a krachtie foe tak wan sang dja.
  go tek a ndp dresi fie.
  Jo tek slag dja bakka, fadong, oppo, kong bakka, mi dja foe gie slag bakka.


  Maak melding

 22. @Do the Right thing
  Arme kerel ga je onzichtbare spoken zoeken om hun de schuld te geven he!?
  Hahahahaaaaaa…je ndp regeing heeft hersenen en ze denken?!Sinds wanneer?!!Liever gaan ze nooit meer denken want dan staat de volgende verdoemenis voor de deur,
  Voor jou komt deze nieuws aan als een ELECTRIC SHOK,hahahaaaa wij,de rechtgeaarde suinamers waren voorbereid en het wachten was op deze verdomde nieuws.

  En Prof.Misababoi heeft gelijk,surinamers zoals jij maken Suriname kapot!!


  Maak melding

 23. @Ik hoop dat je kan betalen
  Hahahaaaaaa..helemaal eens met jou.

  Bij ons zijn de rechters gauw geintimideerd en ze gehoorzamen een moordenaar nog erbij.
  De moordenaar bepaald voor ze. Obama zou het niet durven die wacht als een gewone burger op het vonnis van de rechter. Hier komt de moordenaar de rechters de les voorlezen .Maar dan Obama respekteert wet en recht en vonnissen,baasje bouta van de ndp die ne-geert ze uit gewoonte!!


  Maak melding

 24. Gerson, in Suriname mogen alleen Surinamers het roer in handen nemen, en Aziaat kan helemaal geen regeringsleider worden. Jij bedoelt zeker dat een persoon met Aziatische roots regeringsleider moet worden, dan zal het volgens jou goed gaan met Suriname.
  Persoonlijk ben ik daar niet zo zeker van, het zou natuurlijk kunnen, maar dan moeten we in Suriname niet de fout maken om op iemand met Aziatische roots te stemmen die de huidige regeringsleider ondersteunt of ooit ondersteund heeft. Ik denk b.v. aan Somohardjo, Sardjoe, Sapoen, Alibux, Soemita, Doekhie, Parmesar, Abdoel, Chitan, Moestadja, want ook van deze Surinamers met Aziatische roots hoef je geen goed bestuur van het land te verwachten, omdat ze even corrupt, onbeschaafd, incompetent en partijdig of misschien wel erger zijn als de huidige en voormalige leiders zonder Aziatische roots.

  Gerson, Suriname heeft integere leiders nodig, het maakt niets uit welke etnische achtergrond ze hebben, pas wanneer de meerderheid van het Surinaamse volk dit beseft en niet meer zo racistisch redeneert als jij, heeft Suriname een reële kans zich te ontwikkelen.


  Maak melding

 25. Hooligans, Ik hoop dat ik je kan betalen, Ik hoop dat ik je (niet) kan betalen, jij met de nick-names, je bent een TOTAAL buiten de REALITEIT levende WEZEN. Lees jou HAATZAAIERIJ dan kom je jezelf wel tegen.

  Dar er RELATIVERINGSVERMOGEN bestaat hoeft niemand jou wijs te maken. Jij bent een van de vele STUURLUI aan wal. Vraag aan jou INSIDER – Sharmila Kalidien -Ramsaram wat voor een TROEP en BENDE het is binnen jou RACISTISCHE SEKTE jou VHP – jou Valse Hoop op Paé-partij, dan mag je weer NORMAAL proberen te DROMEN.

  Jou BOD en ALTERNATIEF is een GEESTESZIEKE Paé, die ze zelf niet in het PCS – Psychiatrisch Centrum Suriname welkom is. Deze MEESTER CHANTEUR gaat jou IMBECIELE RACISTISCHE LEIDER mee op de proppen komen als VIEZE Minister-President. Wel HOOLIGANS, schepsels NEO-KOLONIALISTEN, Suriname kent President en Vice-President binnen haar bestel. Maar jij hebt een VIEZE president in jou LIJKENKAST die jou RACISTISCHE VALSE HOOP president LEVEN wenst in te blazen.

  Laten ze zichzelf onderzoeken binnen jouw V7. Onderzoek naar Lonny z’n ZOGENAAMDE Bachelor huppel de pup.

  Dat jullie STAMPIJ maken ‘Ik hoop dat ik je kan betalen’ en ‘Ik hoop dat ik je (niet) kan betalen’ om dergelijke DEBIELEN te PROMOTEN zegt genoeg over jou KINDERLIJKE KIJK en GEESTELIJK vermogen om zaken te bespreken.

  Zaken die GROTE MENSEN aangaan zijn niet bedoeld voor mensen met een KLEINE KINDEREN – verstand.

  ‘Ik hoop dat ik je kan betalen’ en ‘Ik hoop dat ik je (niet) kan betalen’, dat jullie een GEESTELIJKE beperking hebben is GEEN SCHANDE. Daar kunnen jullie NIETS aan doen. Jullie vinden je weg wel in het leven. Kijk maar naar jullie GEESTESZIEKE held Somo, die is nu zelfs LIJDER van een groep RACISTEN geworden, waar hij zelf niet bij behoort.

  Het kan verkeren: een Paé die zich opgewerkt heeft tot LIJDER van een VHP – een Valse Hoop op Paé-partij. Dat is de Vision 2030 van jou VHP – Valse Hoop op Paé-partij. Een GEESTESZIEKE Paé als LIJDER.

  Somo is the right MAN, on the right place. Vision 2030.

  ‘Ik hoop dat ik je kan betalen’ en ‘Ik hoop dat ik je (niet) kan betalen’, wij hopen niet dat deze info jullie laat OVERGEVEN of BUIKLOOP bezorgt de komende uren, dagen en weken of zelfs maanden.


  Maak melding

 26. ,
  Do the Right thing

  Niemand die bij ons die zit te huilen om Mansaram. Ze is een Hoer,een verrader.Ze had haar zelf TE KOOP aangeboden en verkocht ziel en zaligheid aan de NDP. De ndp is nu haar MEESTER,
  Bij de VHP was ze haar Eigen baas ,ze had geen meester.
  Nu gaat ze dansen op tonen van haar baasje bouta zijn pijpen..ahum…
  Wij willen haar niet terug ook al is de prijs GRATIS.
  Gefeliciteerd de ndp is rijker geworden met nog een verrader(ster) bij.


  Maak melding

 27. @Do the right thing

  Dus Mansaram gaat geen onderzoek doen in de moordenaarsclubje waarin zij zelf zit?!
  Is ze bang dat ze haar goudmijn kwijt gaat raken?!
  De nieuwe PG ook, net een oom van Mansaram,nu hij werkt voor ndp baas bouta weigert hij zijn baas bouta aan een criminele onderzoek te onderwerpen.
  Van deze puppets moet je wel goed gek zijn iets goed te verwachten.


  Maak melding

 28. Ray-tje jochie, onze HOOLIGAN dreumes, jij bent bijna over de DREUN van 25 mei 2016 heen. Jullie mogen jullie nieuwe LIJDER Somo koesteren. Straks zijn alleen nog de Vision 2030 RACISTISCHE GRAPJASSEN over onder LIJDING van Paé. Er mogen zelfs geen bara’s meer worden gegeten in jullie Olifant. Somo komt met z’n eigen saoto om jullie het RACISME af te leren.

  Ray-tje a vision 2030 e waka en wordt uitgevoerd door een GEESTESZIEKE Paé als LIJDER. Als Santhoki niet luistert wat Paé wil – de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, verder helpen RUÏNEREN, krijgt hij een paar Pentjak Silat klappen van Paé en een paar schoppen onder z’n kont van Lonnie.

  Hilariteit compleet. Ray-tje zegt: I love Somo, my crazy boss!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 29. Do The Right Thing

  Somo heeft de overstap gedaan van de ndp naar de VHP.
  Dat is prijzenswaardig,kijk naar Mansaram die maakt de overstap naar de vijand toe namenlijk de NDP die zijn haar Eigen vijand is en het vijand van het volk. De VHP geeft geen kadootjes weg dus doe je de overstap naar de ndp en je mag rekenen op kadootjes waaronder ,een post op het cabinet. Voor de rechters hoef je niet bang te zijn ,je zegt gewoon dat bouta je rechter is en de zaak is al geregeld in je voordeel..

  Mansaram zegt’…”Maar ik heb iedereen on hold gezet. Ik heb de tijd er niet voor. Ik heb twee kleine kinderen en hun opvoeding is belangrijk voor me. Ik heb niets te zoeken in de politiek, maar blijf me wel inzetten voor het land.”

  Yeah right welke vb gaat ze haar knderen geven ..mamie werkt voor een moordenaar en mamie gehoorzaamt een moordnaar volgen jullie mijn voorbeeld,jammer voor de kinderen natuurlijk.

  Bij de VHP worden haar kinderen geen ministers,geen ambassadeurs,geen lijder van het land,een post op het kabinet krijg je ook niet als beloning , dus wat doet Mansaram ze stapt binnen bij de ndp waar haar kinderen een fijne toekomst lijken te hebben zonder ervoor hoeven te werken ,je moet alleen maar hopen op een beloning.Jullie van de ndp Mogen Mansaram houden ,wij willen haar niet terug!!!
  Wij zijn bevrijdt van haar.


  Maak melding

 30. @ Do the right Thing,

  De Regering Bouterse 1 en 2 zijn de EERSTE Regeringen in Suriname die het zonder Nederlandse steun doen en hebben gedaan. In dat opzicht krijgen deze beide Regeringen een DIKKE en nog eens DIKKE VOLDOENDE. Ik hoop dat het woordje RELATIVEREN, jullie niet vreemd is.

  Hoe krijg je het in godsnaam uit je koker! Kijk waar Suriname nu staat dank zij deze fantastische regering(en). Je bent niet alleen een Bouta-slaaf maar nog dom en blind ook!


  Maak melding

 31. Er is in Suriname slechts 1 probleem en dat is dat degenen die nu aan de macht zijn gezamenlijk zo’n negatieve slechte karma hebben, dat alles wat ze zullen doen, zal mislukken.

  Zet andere mensen aan de macht, wie dan ook en je zult zien dat het beter zal gaan met het land. Omdat die anderen een veel positievere karma hebben.

  Alles wat Bouterse aanraakt, verwelkt. Zelfs Ingriet is in slechts enekel jaren een bejaarde geworden.

  Het komt niet goed onder de huidige rulers. Wat ze ook moge doen. Hun karma is too bad!


  Maak melding

 32. @ Prof. Misababoi
  Henk Molenaar heeft het wel eens over het dunste boekje van Suriname.
  Wat mij betreft, sta je op de voorpagina. (ik weet niet of er meer pagina’s zijn).


  Maak melding

 33. Het lijkt erop alsof de regering het zonder Nederlandse steun heeft gedaan, zonder brein en zonder beleid. maar wel met een hele grote gierigheid om zo snel als mogelijk te laten verdampen war er is En hee, het is prima gelukt. Me dunkt.


  Maak melding

 34. @ Zwakka

  Jow bierman wil sijn koe late dekke door stier.
  Kan jei je
  bierman niet helpe om sijn koe te dekke ?
  Dan hoev jow bierman niet ver te loope.

  Vatoe dja.

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.