Miljoenen zoek bij Telecommunicatiebedrijf Suriname

45

PARAMARIBO, 21 jul – Bij het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, zijn miljoenen dollars niet te verantwoorden. Volgens president-commissaris Gardelito Hew A kee loopt er een accountantsonderzoek. Het geld moet sowieso terug.

Hew A Kee zei tijdens een ontmoeting met de pers dat het personeel heeft aangegeven dat het geld weer in de bedrijfskas moet. Het onderzoek neemt enige tijd in beslag. Volgens Hew A Kee hangt het tempo helemaal af van de Centrale Lands Accountants Dienst. Die heeft de handen vol aan meerdere corruptie- en fraudezaken. Het is dan ook niet te zeggen wanneer het afgerond wordt.

Het bedrijf kan het geld in elk geval goed gebruiken. Onder de economische omstandigheden van het moment, is elke cent hard nodig. Bedrijfsleider Dirk Currie en managementlid Kenneth Muringen(FOTO) werden enige tijd terug al de laan uitgestuurd vanwege onverantwoordelijk financieel beleid. Telesur, dat niet ontkomt aan rigide bezuinigingen, wil de komende jaren nog miljoenen investeren in vernieuwing van het belnetwerk.

Bekijk ook:


45 REACTIES

 1. Staatsolie is naar de verdoemenis geholpen en nu Telesur.
  Arme surinamers ,ze worden van voren en achteren genaaid door de ndp regering en ze doen alsof zij verlamd zijn .
  Horen zien en zwijgen is hun motto,er is geen vechtlust voor het brengen van verandering ,om deze ndp regering naar huis te sturen,ze accepteren alles en gewillig ook..


  Maak melding

 2. Het zou mij pas verwonderen als er bij een staatsbedrijf onder de NDP niet gestolen is.Die mensen kunnen gewoon niet afblijven van dingen die van het volk is.
  Para industries werd tot de grond opgegeten door Glen Geerlings.
  Deze man moet een vermelding krijgen in het Guinness Book of records als de grootste boef.


  Maak melding

 3. Het geld moet terug waaaaaaaarrrr!
  A money dé dé kaba de bendes van Rob.G.ay weten er wel raad mee.
  Wat een mentaliteit Baas foefoeroe, wrokomang foefoeroe wat een land !!


  Maak melding

 4. het geld zit in de buik van de rovers desi en boefdraad. Als je het terug wil dan moet je het met een handzaag opensnijden. Currie was alleen tussenpersoon om het weg te sluizen. Ramon heeft ook een deel ontvangen.


  Maak melding

 5. Het is net een zeepbel. Al de grote bedrijven vallen stuk voor stuk om wegen financieel wanbeleid.
  Zelfs bij de belastingsdienst en de eigen min. van financiën van boefdraad wordt flink gefraudeerd. De computers zijn zo makkelijk te manipuleren. ze worden niet een beveiligd. Iedereen kan inloggen.


  Maak melding

 6. @Snel
  Gelijk heb je.
  Zodra je het nieuws tegenwoordig leest ,lees je dat dalit Dilip Sardjoe gaat overnemen.
  Nu weet ik het ook iet meer,
  is Suriname nog steeds gegijzeld in de bloedige klauwen van bouta,of is het Dilip Sardjoe die het gaat overnemen van zijn baas.HMMMMmmm….wordt dalit dilip sardjoe de tweede bouta?!


  Maak melding

 7. Hebben we in Suriname wel wetgeving om geld dat door corruptie is verkregen terug te vorderen bij de dader?
  Er zijn voorbeelden , waaronder de fraude bij het postbedrijf, waarbij de daders lage straffen kregen en niets hoefden terug te betalen.


  Maak melding

 8. Hoe lang bazuin ik al rond dat hebzucht en grootheidswaanzin beide billenmaatjes hun dikke kop hebben zien stijgen naar grotere hoogten.


  Maak melding

 9. Ze gaan onderzoeken ‘pe a moni fu Telesur dé’. Suriname kennende kan ik jullie nu al vertellen dat over 30 jaar het resultaat van dit onderzoek zal zijn 0,0 (nul komma nul). Maar eerlijk is eerlijk; Suriname gaat vooruit, men is tenminste van plan een onderzoek naar Curry zijn handelen te verrichten, Abrahams hoeft zich daarover echter helemaal geen zorgen te maken, zijn paarse parasol zorgt er vakkundig voor dat de boter op zijn kop niet gaat smelten.


  Maak melding

 10. the clad moet ook naar de cbvs gaan.daar zaten de meest geboefte mensen zoals boefdraad die nu bij min.v.fin. is.pe soekroe de miera de.


  Maak melding

 11. Kunnen wij hier voorzichtig vaststellen dat Surinamers stelen als raven? Totdat het tegendeel blijkt natuurlijk.
  En niemand hoeft hier de heilige Hein te komen uithangen. Jullie jatten allemaal!


  Maak melding

 12. Deze en vorige regeer periode vanaf 2010 tot heden is een en al een vieze beerput vol met corrupte figuren. De ndp schijnt het niet hoog op te hebben met moraal, ethiek steeds wanneer ze aan de macht is misère. Hoop dat er een omwenteling komt in Suriname en dat het recht mag zegevieren c.q. terugvordering onrechtmatig vergaarde rijkdommen en gevangenneming.


  Maak melding

 13. Beste zijne majesteit Willem Alexander,ik verzoek u dringend om Suriname weer terug te nemen in het koninkrijk. Het land glijdt dagelijks af naar Afrikaanse normem en waarden en wetteloosheid. Aub ik smeek !!.
  De onafhankelijkheid is funest geweest voor het land, bepaalde volk die denkt het leven bestaat uit feesten en beesten. Nogmaals ik smeek u,neem het land weer terug,liefst vandaag!!!!


  Maak melding

 14. Alweer een miljoenen-fraude? Waar? In Suriname…. ach maar sinds 1980 is fraude alleen maar gegroeid naar buitenproportionele omvang.
  Wat betekent de afk. NDP eigenlijk? Deze letters staan voor Nationale Droge Periode. Zij hebben alweer regeermacht gekregen met stemmen van jonge muilezels en gepleegde fraude. Er is ook een helicopter met bemanning verdwenen? Ja…! En is hier onderzoek naar gedaan? Nee is in de bodemloze doofpot zoals vele voorgaande onwelriekende zaken. Is er ook sprake van afromen van prognose-winsten? Goede vraag aan Duijker, Vasseur, Currie, Muringen en alle andere knopendraaiers die de boel verneuken.
  Vriendelijk lachen maar de doorsnee heeft van huisuit een door en door verrot hart en zwaar vervuilde materialistische mentaliteit. Sommigen kunnen dit op diverse “voorbeeldige” manieren waarnemen.
  I.o.v. Hoefdraad wordt Belastingdienst en Douane doorgelicht? Jawel, de ene dief met das vraagt om aanhouding van het overige leger aan dieven. Heeft Silos eindrapport uitgebracht inzake doodschieten van 4 rovers olv smeerpijp Tjin Liep Shie? Nee, ze heeft voor de 3e keer om uitstel gevraagd. Hoezo? Als veelvraat doet zij zich liever tegoed aan vleesworsten en tjauwmin en denkt dat ze met grote bek iedereen het zwijgen kan opleggen.
  En de president? O die drinkt, rook sigaar (wannabe revolijder) en snuift cocaïne. Bezoekt Guyana en Caricom-eilandjes praat Engels dat pijn aan de oren doet. En Ingrid? O die is bezig met nagelvijlen en dildo’s opladen met behoud van salaris. En de 40 adviseurs? Och die verdienen ook veel geld voor het achterover leunen. Heb jij trek in bruine bonen? He bah nee bedankt!


  Maak melding

 15. @Robje-de-Desi-slaaf-G

  U zegt : “Het anti-corruptie beleid van de regering Bouterse”,

  Uw baasje Bouta kent het woord BELEID NIET !!

  Daarom is er GEEN begroting en is Lenen prima,
  een dagelijkse bezigheid van onze Verdampingsexpert dhr Hoefdraad !!
  Ook meer dan een Miljard aan Ongedekte bankbiljetten uitgeven is OK !
  Reserves zijn VERDAMPT !!

  Ennee.. het woord en de betekenis van Anti-corruptie moet DESI nog uitvinden.
  Prof Abrakadamsky, van de Financiele Ramp op het ministerie van Openbare Werken, loopt nog altijd vrij rond, MET zijn miljoenen !

  Robje-G kom aub met andere babbels en met goede onderbouwingen (cijfermateriaal) van uw praatjes !

  PS : Wat hebben de Ballast Nedam bruggen Ons precies gekost ???? Hoeveel schadevergoeding is er geeist ???
  Onderzoek naar de tjoekoes bij die deal ???

  Waar is het geld gebleven dat in de Cassavefabriek is gestopt ???

  Wie gaan de Cocos- en de Cacaoplantages runnen ??
  Waar zijn de actuele rapporten inz de teelt van deze twee landbouwproducten, marktverkenning en exportpognoses ???

  Robje, u bent totaal IN DE WAR !!!

  NDP, stop met de DAGELIJKSE AFLEIDINGS-MANOEVRES,

  UN POT UN MONI BAKA ! POT UN GOWTU BAKA !!!


  Maak melding

 16. Het anti corruptie Beleid van bouta ..Mijn Hemel…. @RobG,vindt je het niet te vroeg voor 1 april mopjes?We zijn nu pas in de maand Juli!!


  Maak melding

 17. Dus het gaat niet goed met m’n neef Telesur. Ik zal toch achter moeten komen wie de dief is / de dieven zijn.

  Samen met mijn andere neven Banasur en Tarkasur zullen we onderzoek moeten instellen.

  We hebben het vermoeden dat een en ander bij onze achterneef Bautasur terecht is gekomen.


  Maak melding

 18. afleiding van wat er nu gebeurd in suriname
  ze denken het volk te kunnen pakken met hun zogenaamde onderzoek ,deze carlito hew a kee was werkzaam op het cabinet van de president en later gemaak tot president commisaris van telesur , laat hij eerst een onderzoek doen naar dilip sardjoe , minister algoe , ramon Abraham , mahinder copie , combe mark , laat bouta zo snel opdonderen van suriname , elke keer is suriname bankroet gemaak , en toch heb je surinamers die deze boelers nog geloven , vandaag is de koers zwarte mark 1 us voor 7.75
  laat bouta naar santo boma gaan bezinnen , hoeveel mensen bouta heft vermoord , soso achteuitgang met deze moordenaar , van 1980 tot 1987 was er niks meer vinden in suriname , helemaal bankroet , onze geld had 3 tot 4 nullen
  weer heft bouta kunnen runnen van 1996 tot 2000 , bankroet achtergelaten , en nu heft bouta weer suriname bankroet gemaak van 2010 to heden , het is bewezen dat deze moordenaar geen land kan besturen , de koers had venitiaan gebracht op 1 op 3 voor de us , het land was stabil en er was zekerheid met het front , maar nu hebben wij geen enkel zekerheid , soso beloof , treintje , flyovers , bruggen over Corantijn , marowijne , weg naar brazilie , ziekenhuis wanica , diepzeehaven ,suriname zou Dubai worden , maar is helaas JO PAI geworden , want alles is zo duur geworden , alleen bouta geniet met zijn bende


  Maak melding

 19. @ Paraman
  “En niemand hoeft hier de heilige Hein te komen uithangen. Jullie jatten allemaal!”

  Ik ben het vaak met je oneens. Maar je komt altijd met argumenten waarom je dit vindt en ik kom met argumenten waarom ik dat vind. Niks mis mee. Twee volwassenen die het oneens zijn. Dat kan.
  Maar nu zeg je dat ook ík jat. Ik heb nog nooit in mijn leven een cent gejat of wat dan ook. En ik zal ook nooit wat jatten
  Daarom zou ik het op prijs stellen als je dit zou willen rectificeren.

  Wat dit onderwerp betreft;
  ik kan er niet over oordelen, omdat ik te weinig gegevens heb en de zaak wordt bovendien nog onderzocht


  Maak melding

 20. Volgens … @ Paraman … jat een ieder { jullie jatten allemaal } behalve … he … himself …. en zijn abanie collega’s op het kabinet van KILLER BOUTERSE.
  @ Paraman … schaam je diep … je bent kampioen kleptomanie.


  Maak melding

 21. Weer een beroving van een staatsbedrijf. Hoe ziet de Surinamer de staatsgelden? Zij zijn in de regering dus alles in de regering behoort tot hen. Ze plunderen met zo’n gemak. Het land gaat finaal kapot en het kan hun niks schelen.

  Waar zijn de Christenen, de Moslims en de Hindoes die in God en het hiernamaals geloven. Heer waar was U. Ik heb U niet gezien. Ik ben met de armen en zieken en de beroofden, etc.


  Maak melding

 22. Wat ik zeker weet , is 450 milj $ van stastsolie in 2014 weggesluisd via een smoes verbintenis met i njang gold en zuur i gold.
  Volk van suriname : kom onmiddellijk in opstand !😠
  Dit gaat echt te ver…ebs-》staatsolie -》swm en nu telesur.


  Maak melding

 23. @ RobG.

  Het anti corruptie wet van de regering begint haar vruchten te werpen.

  Mijn vraag aan jou Dr; Prof. Mr; Drs; Ir; Ing. is,
  het volgende; ´´ Hoeveel heb je gesnoven van het witte spul´´ En hoeveel heb je van je geliefde Pres en zijn dieven gilde gekregen om dit te schrijven( denken ? )

  Sommige lopen op Astavarka te schelden, maar hij heeft bij deze bij het rechte end !

  In welk Land waar een Neger de scepter zwaait; behalve Amerika, gaat het goed ??
  Ik ben zelf een Neger, maar een Neger kan alleen maar parasiteren en kinderen verwekken en daarna weglopen.
  De goeie daar gelaten.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. @ Roberto

  Volk van Su, kom onmiddellijk in opstand !
  Mijn vraag is in opstand, komen tegen wie dan ?????
  Het hele zwikkie daar is corrupt als de pest, van hoog tot laag. Trouwens men krijgt een Regering die men verdiend, dus ze moeten niet zeuren.

  Sari tori, en un tang téki été fefie jari.

  Jacko


  Maak melding

 25. In 1980 werd het Bijzonder gerechtshof opgericht. Het doel was om corrupte ambtenaar en andere aan te pakken. Durft deze president het weer in het leven te roepen?


  Maak melding

 26. Lees het artikel op Starnieuws van Fernandes Mendes…Deze rechtsgeleerde heeft met verschillende artikelen aangetoond op welke wijze de vorm, de opzet en taken van het in te stellen instituut de grondwet kan schenden.

  De rechter heeft volgens de grondwet alle bevoegdheid om bevindingen van het CHof naast zich neer te leggen als hij van oordeel is dat deze niet van toepassing zijn op een bepaald strafproces. De rechter heeft immers de grondwettelijke bevoegdheid om zelf wetten te toetsen.

  Het CHof probeert de toetsingsbevoegdheid van rechters en het uitspreken van vonnissen te beperken.

  De rechter behoudt volgens de grondwet alle bevoegdheid om zelf te toetsen en per zaak een wet onverbindend te verklaren. De rechter kan zonder het CHof doorgaan. “


  Maak melding

 27. Mijn boezemvriend Karel Breefeld zegt dat wie met een toestel communiceert een ezel is. Hij zegt dat je met God mbv je hart moet communiceren. Ik geef hem groot gelijk.

  Wij communiceren met Carmelita ook niet via een toestel. Hoewel ze soms rare apparaatjes laat zien. Maar wij wijzen dat af! Wij doen zaken op de meest originele manier.


  Maak melding

 28. Het verwonderd mij niet want zo gaat het in Suriname.We hebben alleen maar bedriegers,oplichters en zakkenvullers in het land.Zowel in de politiek als in de bedrijven.Ook Bouterse en zijn handlangers hebben 1.3 miljard van het land niet kunnen verantwoorden.Waar is dat geld gebleven vragen ze in Suriname maar krijgen geen antwoord.Vind je het gek dat het land niet vooruit komt.Het arme volk wordt belazerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.