Ex-minister Belfort: Bouterse achter splitsing DOE

54

PARAMARIBO, 21 jul – Desi Bouterse ligt aan de basis van de splitsing die ex-coalitiepartij DOE nu doormaakt. Dit stelt parlementariër en ex-minister Edward Belfort (Abop). Het is het lot van alle politieke partijen die een samenwerking aangaan met Bouterse en zijn NDP.

Het zat er al aan te komen sinds de aanvang van de coalitie. “Vanaf het moment dat de samenwerking met DOE beklonken was, wist ik wat zou gebeuren. Ik praat uit ervaring en ik wist dat DOE geen bewegingsruimte zou krijgen. Geen enkele partij, ook niet de BEP, heeft bewegingsruimte. Ze zit als aanhangsel daar”, zegt Belfort tegenover Dagblad Suriname. BEP is de enige overgebleven coalitiepartner.

Ook bij Abop is geprobeerd te splijten. “Zoals bekend, hebben zij eerder ook hemel en aarde bewogen om mij erbij te halen, maar ik heb pertinent geweigerd. Bij monde van de president werd mij zelfs de ministeries van Defensie en Justitie & Politie beloofd. Dat heb ik geweigerd. Toen begon men te trekken door wilde verhalen over mijn overloop naar de NDP bij de media in te werken”, aldus Belfort.

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Mensen..

  Bouterse splits niet alleen de politieke partijen die samen met de NDP in zee gaat.. dat doet hij ook met het land en Economie.

  Bouterse is geen Bestuurder.. daarom word Suriname zo slecht bestuurd.. Bouterse is geen Econoom daarom is de economie van suriname naar de plurris..
  Deze goede man heeft zijn talenten mis gelopen.. Begravenis Ondernemer.

  Voor de NDP is Corruptie en Wanbeleid een Religie die gepredikt word door de Heer MISIE KABA


  Maak melding

 2. Eindelijk gebuikt Belfort zijn hersenen,eindelijk weet hij dat 2+2=4 en niet 5.
  Dat bouta de schuld is voor de verdoemenis van Suriname zeggen wij al vanaf 25feb 1980 want een patriot zoals bouta beweerd te zijn pleegt geen coup,executeerd niemand,heeft geen amnestie en of vergiffenis nodig,hoeft geen geld te lenen,doet niet aan Moiwana slachting en gaat niet aan onze grondwet zeuren en decreten bijplakken en bestaande wetten weghalen in zijn belang


  Maak melding

 3. En daarom en daarom al moet opa D door de rechter veroordeeld worden.Zodat in de toekomst geen enkele korporaal of sergeant op het idee komt een push te plegen,mensen vermoorden en vrij uit gaan.Hij moet niet ongestraft blijven voor het kapot maken van Sur.
  Zo als Zeggen en Mansaram willen.


  Maak melding

 4. 1 bejaarde moordenaar die dagelijks een dosis zuivere cocaine moet snuiven om zich staande te houden wordt aanbeden door een volk die niet eens wat de dag van morgen zal brengen. En al die politici, ook Belfort moet zich gaan afvragen hoe het zo ver kon komen.


  Maak melding

 5. Lees even mensen

  De oppositionele politieke organisaties PL, VHP, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali(VHP’er) en Prim Sardjoe( NPS) hebben de voorzitter van De Nationale Assemblee(DNA), Jennifer Geerlings-Simons voor de rechter gesleept. Deze zaak gaat donderdag voor.

  Zij willen dat Geerlings-Simons wordt verboden om Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, die door hun partij zijn teruggeroepen, te convoceren.

  Zij vinden dat de DNA-voorzitter illegaal bezig is door deze twee leden steeds uit te nodigen voor vergaderingen, terwijl de rechter in kort geding vastgesteld heeft dat de terugroeping rechtmatig was. (GFC

  Jenny de heks maakt zich niet druk, Ze heeft haar Eigen rechter en die is Bouta,zijn gouden regel luidt’ NE-GEER het vonnis van de rechter’,gehoorzaam Mij en mij alleen”.


  Maak melding

 6. @Koos
  Ja Mansaram is een echte hoer.Ze heeft bewezen onbetrouwbaar te zijn .Ze wilde dat Santokhi haar moest troosten toen ze een miskramp had geleden.toen Santokhi geen gehoor gaf aan haar verleidings manoevres toen werd ze zo boos dat ze de moordenaarsclubje ging joinen.In de amnestie armen van de Moordenaar vond ze rust,liefde ,troost en een goudmijn.
  Trouwens hoeveel vrouwen wachten op de troostende woorden van een andere man behalve haar echtgenoot.Precies dat is hoer Mansaram voor je!!!
  Mansaramis een persona non grata,haar naam zal met afkeer genoemd worden netals de rest van de ndpers.


  Maak melding

 7. PARAMARIBO – Dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi geen attentie heeft getoond bij haar twee miskramen na de verkiezingen van 25 mei 2015 heeft Sharmila Kalidien-Mansaram zwaar getroffen. “Geen sms of app, niet eens één woord – ‘sterkte’ of ‘beterschap’ bijvoorbeeld – dat doet heel veel pijn, want ik was er altijd voor de partij en de voorzitter”, zei ze maandag in Bakana Tori op staatsradio SRS

  En omdat ze wraak wilde nemen op Santokhi deed ze het beste dat ze kon..je gaat dan de vijand joinen
  Je gaat naar SRS en ga deelnemen aan de roddelpraatjes in Bakana Tori trouwens een stations voor en door de ndpers en de verraders als Mansaram.


  Maak melding

 8. Wie wil president van Suriname worden ?.
  Even even even , rustig, rustig. Niet allemaal tegelijk.

  Suriname trotse stromen, land van melk en honing wordt wakker en schud de lasten van je af.

  Laat de trilling van de man drom en de fluit doordringen in alle hersenen. Whaaaaiiiiiii.


  Maak melding

 9. Loekoe soema e taki !! Tigri Barba Belly !!! Hahahaha…….
  A bing njan uit a patoe foe Bouta, djompo-metie !!! Dang
  alla sani bing boeng!!!
  Criminaliteit was toppunt, zonder dat hij daartegen adequate
  maatregelen trof; ook niet tegen zijn achterban , de ilegale ocupanten. Het kan verkeren .


  Maak melding

 10. Beste Roy, je hebt helemaal gelijk. Bouterse is een crimineel en dient te worden gearresteerd. Eerst dan zal Suriname in de wereld voor vol worden aangezien en komt het moreel, economisch en politiek weer helemaal goed met dit schitterende land!


  Maak melding

 11. In het programma To The Point van gisterenavond me de econoom Samson, kwam duidelijk naar voren, dat deze moordenaar totaal niet geinteresseerd is in dit volk en het land Suriname, en dat hij Boefdraad heeft aangetrokken om in geval van financiěle nood bij zijn vrienden van het IMF aan te kunnen kloppen voor leningen, die nodig zijn, om deze moordenaar in het zadel te kunnen houden, zodat er geen veroordeling voor deze misdadiger aan de orde is.
  Verder is naar voren gekomen dat Boefdraad bewust in samenspraak met die moordenaar, dit land financiĕel de afgrond in heeft geholpen, om eigen belangen te kunnen realiseren.


  Maak melding

 12. Waneer mensen niet in de regering zit hoor je van alles. Toen de heer belfort daar zat was er niks aan de hand. Toen was alles goed en toen was de BEP rustig. Dit is gedrag is gewoon laag tot de grond. Stel dat ze over 4jr met de ndp weer moeten samen werken zullen we zien. Alla sma wan go njang in a patu.allemaal FLIKKERSSSSS


  Maak melding

 13. DDB is gewoon een terroristen leider. Men zou de stad in de fik steken als hij zou worden veroordeeld.
  Dat komt dan precies goed uit want dan is men gelijk verlost van alle koloniale gebouwen en symbolen.
  Dan kunnen ze Ingie en Djoeka kampoes bouwen want daar voelt men zich beter mee op z’n gemak.

  Elke vrouw waar Bouta en Santokhi zaken mee hebben gedaan is letterlijk en figuurlijk door DDB en Santokhi genaaid. Ben benieuwd wanneer Van Dijk – Silos een beurt krijgt van DDB.

  Nu Santokhi gen interesse meer heeft voor Sharmila Mansaram is ze teleurgesteld (de verkering is uit).
  DDB zal alles doen om ook deze vrouw letterlijk te naaien.
  Het past in zijn cultuur. Zo heeft hij ook de vrouw van Dilip Sardjoe genaaid. het is allemaal publiek geheim in Suriname.
  Voor de rest is het zo dat de situatie waarin Suriname verkeert toch de schuld is van de bevolking.
  Je laat je als volk toch niet voor de derde keer belazeren door de zelfde moordenaar, drugsbaron, crimineel en meer.
  Bij een Ezel is dat maximaal twee keren.
  De rest is gewoon slim lullen, misleiden, verdelen, heersen, tegen elkaar uitspelen.
  Dit gebeurt al duizenden jaren.
  W e moeten allemaal leren dat deze mensen gewoon fout zijn.


  Maak melding

 14. Ik dacht dat niet Santokhi de plicht had om Mansaram beterschap toe te wensen maar eerder haar echtgenoot; is dit een reden om je af te wenden(uit te schrijven) van de VHP ??
  Dan zouden meer vrouwen dat moeten doen.
  Aan de andere kant , als zij op Justitie/Politie ingezet wordt
  dan is het haar plicht om naar beste weten te functioneren;dit kan haar niet kwalijk genomen worden.
  NPS-ers ,Caram en Tjon A Hie, zetten ook hun beste beentje voor bij de Centrale Bank( helaas alleen ezels zagen niet in dat je met valuta-veilingen geen wissel-
  koersen omlaag kan brengen).Konden deze heren geen beter advies geven voor hun dik belegde boterham bij de Centrale Bank.
  G.samson, oud leerling van de Middelbare Handelsschool van weleer, than econoom zou meer artikelen/lezingen moeten schrijven/houden over het economisch reilen en zeilen in Suriname.


  Maak melding

 15. Belfort alias tigri Barbara voelt de bui al hangen.Belfort is aan het natrappen.Hij heeft van het min.van Justitie een complete puinhoop gemaakt.Niemand anders dan de ex VHP-er mevrouw Kaladin-Ramsaran gaat een boekje over hen openmaken.Belfort trilt op zijn benen.


  Maak melding

 16. @RobG

  Wrong!
  We nemen Mansaran niet serieus .Ze is een hoer.
  Wie gaat naar een verrader willen luisteren. Ze kan liever een boek gaan schrijven over haar Eigen verraad!


  Maak melding

 17. Belfort was toch er op uit om de VHP kapot te maken? Het lijkt er nu op dat hij zelf aan de grond zit en met een zielig verhaaltje komt.


  Maak melding

 18. En Nu mensen het ZWIJGVERBOD;

  De Ware Tijd bericht vandaag, donderdag 21 juli 2016, dat medewerkers op het districtscommissariaat in Coronie tijdens het werk niet meer mogen discussiëren over politieke zaken en ontwikkelingen. Districtscommisssaris Wedperkash Joeloemsingh duldt dat niet meer. Hij zond gisteren een brief naar het personeel waarin een verbod wordt gelegd op het voeren van dergelijke discussies. Wie wordt betrapt riskeert zware sancties, stelt de districtscommissaris.

  Surinamers welkom in de jaren 80!
  Dictator joeloemsingh van Coronie heeft gesproken.
  Zijn wil is wet!!


  Maak melding

 19. Het kiep ook de spuigaten uit. De NDP’ers daar waren voortdurend alles aan het goedpraten, waardoor er discussie’s met niet NDP’ers ontstond.

  Goede maatregel. Laat mensen maar buiten de kantooruren om met elkaar discussieren en de werksfeer niet vernietigen met hun goedpraterij van het beleid van een bepaalde partij.


  Maak melding

 20. @ray,

  Waarom is Mansaram een hoer?
  Het is toch erg menselijk wanneer de voorzitter een woord van medeleven uit naar een medewerk(st)er na zo’n dramatische voorval?

  Of was Santokhi misschien de verwekker?


  Maak melding

 21. @Ray,

  Je reageert alsof je door een schorpioen bent gestoken.Typisch de reactie van een VHP-er die gewend is de waarheid onder het tapijt te vegen. Er zijn nog veel meer VHP-ers die hun mond gaan roeren.


  Maak melding

 22. Ray eindelijk gebruikt hij zijn Hersenen;die poep rotzooi wat hij heeft achtergelaten wordt nu door de zeer gewaardeerde mevr Mansaram oogeruimd,de meeste van de politie auto,s waren in de goudmijnen van zijn leider te vinden,vandaar dat hij van tijd tot tijd lekkers kreeg heeft hij zelf beaamd,de man die gezworen had geen enkele hindustaan op zijn departement te bevorderen,en nu ben jij zijn gat aan het likken,wie ben jij eigenlijk


  Maak melding

 23. Politiek voeren is elkaar naaien, (onderlinge strijd )

  In Su is het een super naai partij, iedereen zit elkaar te verlinken, ongeacht etniciteit !
  Ook onder partij genoten.

  Kort samen gevat een pleuris zooitje,het draait om macht in het banana republiek

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 24. Su wordt ( het begint nu al ) Uganda; straks worden alle niet echte Negers het land uitgezet, zoals Dada Amin deed !

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 25. Raytje lees en huiver of avarel somo heeft een domme advocaat ingehuurd of hij is bewust bezig die domme avarel Dalton somo financiëel uit te kleden,na wan lasting tori,die weer naar nergens leidt,de enige die er voordeel aan heeft is sewcharan


  Maak melding

 26. Is het juist te veronderstellen dat Bouterse achter de spliting van DOE zit?

  Ik denk eerder dat de innerlijke gierigheid en ambities van de mensen zoals Sapoen, Chitan, Dodson de oorzaak is.


  Maak melding

 27. @Snel
  Mansaram was een spion van NDP in de vhp
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  HA HA HAAAA,..Ik sla op m`n dijen van het lachen,als jij aan het woord bent KIKKERBIL !!!!!!!


  Maak melding

 28. @EZEL BELFORT !
  HOE KAN NU ZO EEN ..IDIOOT,..MINISTER GEWEEST ZIJN.CHARMILA WEET VEEL VAN DEZE LEEGHOOFD.HIJ BEEFT NU AL DIE CLOWN !


  Maak melding

 29. @Snel
  Mansaram was een spion van NDP in de vhp
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

  APRILMOP VAN DE EEUW !


  Maak melding

 30. @ Mohammed
  Ik heb geluisterd op apintie naar het interview met de heer Samson.
  Deze man preekt voor eigen parochie.
  Hij wil gewoon leerlingen werven voor zijn particuliere school. Walgelijk.
  Daarnaast noemt hij tot tweemaal dat hij econoom is. Waarom?
  Verder zijn “comment” op Peneux en Adhin
  Vertelt hij iets? nee, niet echt.
  Dan zijn commentaar op Hoefdraad, gewoon in de wilde weg wat roepen. Elke marktkoopman kan dit ook.
  Inhoudloos, veel gespin en weinig wol.
  De bedoeling was alleen om Hoefdraad af te branden.
  Dat Hoefdraad bepaalde economen afwijst vind ik terecht.
  Bij de centrale bank heb je niets aan landbouweconomen noch aan bedrijfseconomen. Samson is van mening dat Hoefdraad hen wel moet aanstellen. FOUT
  Hoefdraad heeft gelijk!
  Misschien juist, maar Samson schreeuwt alleen en komt niet met harde argumenten.
  Hij zegt dat anderen alleen met bla bla bla komen en gebakken lucht, hetzelfde doet hij.
  Deze man is op zoek naar een baan, naast zijn particuliere school, die hij pas heeft opgericht.
  Na driekwart van dit interview hou ik het voor gezien.
  Waardeloos


  Maak melding

 31. @Ezel,

  Maaaaarrrr, de ezel Belfort heeft Sranang NIET FAILLIET gemaakt, dat hebben DESi en zijn Clan gedaan !!

  De GROTE NDP-EZELS van de UITGAVEN-TSUNAMI,
  toen er al vrijwel GEEN GELD meer in kas was !

  Plus nog “wat” Ongedekte Bankbiljetten bijgedrukt !!

  ALLES uitgegeven aan onzinnige zaken, tjoekoes, corruptie
  en aan salaris van het grootste ambtenarenapparaat TER WERELD !

  LAND en BEVOLKING KUNNEN DE POT OP !

  Nieuwe slogan van de EZELS van de NDP !!!


  Maak melding

 32. @ Pico,
  Samson was na zijn Handelsschool opleiding ,onderwijzer(onbevoegd) op de Calorschool; jonge meiden
  kunnen het een en ander vertellen; zoals ook over de tachtig-jarige pedagoog die deskundige/consulent is op het kabinet van ” a ptjien-ingi-boi” , een technisch-onderwerp(tramproject van ergens naar nergens); ding oema(moeders) bing fom-ing nanga prasoro toen hij les gaf op de Kweek-A school(alleen voor meisjes opleiding) in de 60-tiger jaren!! Vraag aan de oudere generatie waarom !!!!


  Maak melding

 33. Srafu, toen president Bouterse het roer van zijn voorganger overnam was de bodem van de staatskas reeds in zicht. Maar ik bespaar me de moeite om deze informatie tot je door te laten dringen.De echte waarheid die de vorige regering voor jullie verborgen heeft gehouden moet maar tot jullie gaan doordringen.Venetiaan had helemaal geen gevulde kas.


  Maak melding

 34. Deze meneer heeft volkomen gelijkt in naar mijn inzien: Ze hebben NPS ook afgezaagd 4 zijn weg gegaan, ook Pertjaja Luhir 2 weggegaan, DOE 1, en ABOP bijna 1, KTPI helemaal doodt, Nw.Surinamer ook doodt etc etc,


  Maak melding

 35. @De die hard ndpers hier
  Jullie hebben gelijk .Mansaram is niet een hoer maar het allergrooste hoer.Niemand van de VHP was geinteresseerd in haar dus gaat ze nu geluk en liefde zoeken bij de moordenaars.Ze mag met bouta in bed kruipen en die mag haar trootsten ,ze heeft attentie nodig en het maakt voor haar niet uit met wie ze in bed ligt.
  Gefeliciteerd ndpers jullie zijn een hoer rijker en een verraadster.


  Maak melding

 36. @Biender

  Somo vecht met wet en recht aan zijn zijde. Hij gaat niet zeuren aan onze grondwet en zijn Eigen versie eraan toevoegen.Dat laten we over aan de amnestie held bouta


  Maak melding

 37. @Biender

  Laat die ‘zeer gewaarde’ mevrouw Mansaram de troep van haar nieuwe liefde in haar leven eerst opruimen ,de troep van 36 jaren eerder die bedoel ik. Haar nieuwe liefde heeft Suriname bankroet verklaard maar ze heeft intussen haar pive goudmijn op haar naam staan
  Belfort en Mansaram verschillen niet van elkaar. Als mansaram een boekje wil open maken over hem dan moet ze ook haar boekje met vieze was erin open doen,., Ze moet geen moeder Theresa komen spelen die kan ze liever doen voor de ndpers die zijn wanhopig en ze zien in verrader Mansaram hun heil.En Belfort gebruikt nu eindelijk zijn hersenen maar het is te laat voor hem hij is een moordenaar een likker en dat kan niemand veranderen. , ook ik niet!!Hij hoort in de gevangenis samen met je baasje!!


  Maak melding

 38. @Questa

  Alleen je man kan je trootsten in zuilke dramatische gevallen,je gaat toch niet op de troostende woorden van een andere man wachten alsof het je wonden zal verzachten!!Daarom heb jij je man toch of ben je netals Mansaram die liever buurman bij haar heft in sommige gevallen!Wat had Mansaram verwacht dat heel Suriname haar moet troosten. Niemand doet zo dramatisch alleeen mansaram en jij!!


  Maak melding

 39. Zo gaat het in Suriname.Overlopers heb je altijd gehad.Suriname komt nooit vooruit.Die zakkenvullers hebben het land kapot gemaakt en hun zelf verrijkt en die dommen massa zijn omgekocht om op de NDP te stemmen.Nu lopen ze te janken dat al die reserves van het land verdween is in de zak van Bouterse en zijn handlangers.Het probleem Suriname is Bouterse en niemand anders.Hij heeft de wapens om te doden en iedereen is bang voor hem.Zelf de militairen die de macht hebben gegrepen in 1980. Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 40. Het probleem is niet alleen Bouterse maar de Surinamer in het algemeen.Er heerst een politieke cultuur zonder moraal,etiek,principe .De voorbeelden zijn er in overvloede.
  De uitspraak Neks no fout klopt helemaal ook al weet je voor jezelf dat het niet goed is.


  Maak melding

 41. @ Ray,

  Zelfs een ezel heeft nog meer hersenen dan jij ooit zal bezitten.

  Het behoort tot 1 van de taken van een werkgever (ik zie Santokhi als zodanig) om bij ziekte van een werknemer (voor het gemak zie ik Mansaram zo) wat van zich te laten horen. Dat heeft met fatsoen en persoonlijke belangstelling te maken.

  Dat was het minste wat Santokhi had kunnen doen voor Mansaram toen zij die miskramen kreeg.

  Aangezien het woord fatsoen in jouw vocabulaire niet voorkomt, weet jij dus ook niet hoe het hoort.
  Je bent een ouderwetse baba in je denken en je taalgebruik.


  Maak melding

 42. @Ray,

  Dus haar moeder, haar vader, haar broers, haar zusters, haar kinderen, haar buren, haar andere familieleden, kennissen en relaties en collega’s, werkgever kunnen/mogen haar niet troosten, een woord van troost en begrip schenken? Alleen haar man?

  Heb je soms over seks of over troost?


  Maak melding

 43. Off topic….

  Lees het artikel op Starnieuws van Fernandes Mendes…Deze rechtsgeleerde heeft met verschillende artikelen aangetoond op welke wijze de vorm, de opzet en taken van het in te stellen instituut CHof de grondwet kan schenden.

  De rechter heeft volgens de grondwet alle bevoegdheid om bevindingen van het CHof naast zich neer te leggen als hij van oordeel is dat deze niet van toepassing zijn op een bepaald strafproces. De rechter heeft immers de grondwettelijke bevoegdheid om zelf wetten te toetsen.

  Het CHof probeert de toetsingsbevoegdheid van rechters en het uitspreken van vonnissen te beperken.

  De rechter behoudt volgens de grondwet alle bevoegdheid om zelf te toetsen en per zaak een wet onverbindend te verklaren. De rechter kan zonder het CHof doorgaan.


  Maak melding

 44. Ha ha ha. Ik moet lachen om heer Belfert. Deze man ging aan de biecht bij mij boezemvriend Karel Breefeld en wat hij allemaal vertelde. Hij was verliefd geworden op een blondine in een nightclub.

  Laat dat nou net Carmelita zijn!
  Vriend Karel heeft hem op het hart gedrukt nooit meer aan Carmelita te denken. Zij is een engel, een speciale engel, die veel van onze problemen oplost en remmingen wegneemt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.