Advocaat wil Bouterse en minister in rechtszaal

53

PARAMARIBO, 21 jul – Advocaat Irene Lalji heeft graag dat president Desiré Bouterse en minister Jennifer van Dijk-Silos een bezoek brengt aan de rechtszaal waar strafzaken worden behandeld. Volgens de advocaat is dit nodig. De twee kunnen dan zelf waarnemen hoe benard de omstandigheden zijn.

Het is er niet om over naar huis te schrijven. “Het is gewoon om je te schamen”, zegt mr. Lalji tegenover de Times of Suriname. De waardigheid en het gezag die een rechtszaal zou moeten uitstralen, ontbreken compleet. Er is geen vloerbedekking en advocaten moeten plaatsnemen op een kapotte zitbank. De kamer waar de advocaten zich voorbereiden, heeft geen ventilatie. De gangen zijn slecht verlicht.

Bij regenweer komt er water het gebouw binnen. De luchtkoeling werkt gebrekkig. Voor mensen die worden voorgeleid bij de rechter is het al niet veel beter. Lalji vindt het echt tijd voor een bezoek van hoge regeringsfunctionarissen. “Ik wil echt aantonen dat deze zittingszaal niet voldoet aan de eisen die men mag verwachten van een behoorlijke rechtspleging.” Het gebouw gold als ‘voorlopig’ onderkomen en voldeed bij aanvang al niet.

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. zomaar zeg je wat mevr advocaat
  denk je dat bouta interese heft om de rechtzaal
  voor bouta kan je alles opdoeken , een rechtszaal ken bouta niet , wat verwacht je meer van zo iemand , van een pikien ingie boi kan je dit niet verwachten , weg met bouta , weg met bouta , suriname kom op , we gaan dood en richting Venezuela , haitie , cuba , waarom doet god suriname dit aan


  Maak melding

 2. Wanneer deze moordenaar naar die rechtzaal moet komen vanwege een proces waarin hij hoofdverdachte is, laat deze moordenaar het afweten, laat staan als hij uitgenodigd wordt om een kijkje te komen nemen, terwijl hij zelf de veroorzaker is dat de rechtzalen in erbarmelijkke toestanden verkeren.


  Maak melding

 3. Leuke en logische gedachte van de advocate.

  Maar ze vergeet met wie zij te maken heeft.

  Met mensen die lak hebben aan mensen en alleen machts middelen begeren.
  Mensen die het recht niet respecteren nog de trias politica.
  Een president die ooit als parlementariër nooit aanwezig was , eruit werd geschopt en dezelfde wetgevende macht gebruikt als zijn voetveeg.
  Een president die de uitvoerende macht misbruikt om de rechterlijke macht te intimideren, recetenlijk via de PG.
  Een regering die op basis van luchtkastelen Suriname wederom zwaar heeft verarmt.
  Een president wier zoon, in suriname in het gevang zat en nu in een Amerikaans gevangenis zit. Wier buitenkind in het gevangzat maar veels te vroeg amnestie kreeg.
  Een President die zichzelf amnestie verleende door een voor de burgeroorloog bedoelde amnestie door te trekken en onoorlofbare daden weg te wuiven.

  Dit zijn feiten. Ik heb het niet over de berechting in Nederland, ook niet over de twee coups en de derde mislukte coup poging. Ook niet over de dec moorden. Ook niet over de andere moorden en of zaken die nog niet zijn bewezen in een rechtzaal.
  Maar gewoon over feiten.

  Had je verwacht dat deze man zich druk maakt om een rechtzaal?

  Hahaha, jullie slapen nog steeds met de ogen open.

  Rechters en advocaten, wees erop voorbereid dat je een eigen rol wc papier van huis meeneemt.


  Maak melding

 4. Ik dacht in eerste instantie dat Lalji Desiré en Jennifer als verdachten wilde laten opdraven, in dat geval kan ze het vergeten, de kans dat de rechtszaal in zijn geheel, met alle rechters erin, wordt opgeblazen is in dat geval vele malen groter.

  Maar als advocaat Lalji het voor elkaar krijgt dat Desiley en Dora als excellenties een bezoek brengen aan de rechtszaal, al is het maar voor vijf minuten, is de kans heel groot dat de rechtszaal net als het toilet van ex minister Abrahams gepimpt wordt, misschien wordt er zelfs een rode loper uitgerold, alle NDPers verwachten immers dat een NDP president en minister op z’n minst in een Prado rondrijden, zo zullen ze ook niet in een vervallen rechtszaal op bezoek kunnen gaan, dat is immers beneden hun waardigheid.


  Maak melding

 5. @law
  Mevr de advocaat bouterse is bang om naar de rechtzaal te gaan hij gaat niet a man frede
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Lees a artikel boeng,vos joe reageer joe ki dong kaw boeriekie joe !


  Maak melding

 6. Mevrouw Dora gaat echt geen bezoek brengen aan de rechtszaal. Met haar rolstoel komt ze er echt niet in. Waarschijnlijk belandt ze op haar buik vanwege de niet-gladde vloer.

  En meneer Bouta gaat er zeker niet, want de gangen moeten eerst ontruimd zijn wil hij er langs komen.


  Maak melding

 7. Billelikker bouta ie fuck a kondre baldadig up!!!!!!
  Mie na woorden!!!!!!
  Weg met bouta!
  Ik wil niks meer horen ok. Gwe ga weg satan!


  Maak melding

 8. Bouta naar rechtzaal om te inspecteren. Wat een slechte 1 apr grap. Deze held schijt alle kleuren stront als hij het woord recht hoort.


  Maak melding

 9. heaven can , take it , now moor , killing for power . baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas gweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee you , or devil poepejantje


  Maak melding

 10. Ik snap het niet waarom de president en de minister de rechtszaal moeten bezoeken. Ik ga ervan uit dat de rechtbank een facilitaire dienst heeft en dat er hoofdverantwoordelijke is voor het beheer,enz. enz. Het zal me niet verbazen als mevrouw Montnor – Valstijn de grote baas is bij de rechtbank. Als deze vrouw ook verantwoordelijk is het totale management gebeuren bij de rechtbank moet ze van haar functie worden ontheven. De zoveelste blunder rond deze vrouw. Er lijkt geen eind aan te komen. Ze doet haar werk niet goed.


  Maak melding

 11. @ Rob G.,

  Mr. Valstein-Montnor doet haar werk uistekend. Het zijn juist de door jezelf gecreëerde God en zijn vette vazal die maling hebben aan wet en recht. Bij Dora zou de titel Meester in de Rechten met onmiddellijke ingang naar de prullenbak dienen te worden verwezen. Deze vrouw is een schande voor de rechterlijke en justitiële organisatie in Suriname. Over je baas zal ik het maar niet hebben, want die weet helemaal niets!


  Maak melding

 12. Ik denk begrijp ik niet, waarom gaan niet al die bouta likker hun thuis en huis niet in Su zoeken. Nee die likkers blijven liever in Nederland, likkend en blerend het leven tegemoet gaan.


  Maak melding

 13. Ben het eens met RobG: de interne dienst binnen de rechtbank zelf, is ervoor om te zorgen dat het gebouw van de rechtbank in goede staat wordt gebracht en goed wordt onderhouden. Daar is geen president voor nodig en ook geen minister. Zo zijn er ook gasten die willen dat de president de tranches moet komen bekijken, terwijl er een districtscommissaris is die deze taken moet laten uitvoeren.


  Maak melding

 14. OooooHHHhhhhh,en ik dacht dat Bouta en silos zich naar de rechtbank moeten begeven omdat ze terecht moeten staan!!!En bouta zal gaan nu hem duidelijk is gemaakt dat hij daar moet zijn om een paar kapotte banken en versleten tapijten te zien .Bouta zal daar zijn en morgen nog met broer Amnestie niet ver van hem.
  Grappig nietwaar,jij als advocaat nodig de grootste crimineel van Suriname uit om het rechtsgebouw in zijn deplorable toestand van dichtbij waar te nemen. Wat heb je aan een rechtszaal als criminelen zich erbuiten bevinden en een uitnodiging ontvangen van de advocaten die hun juist moeten berechten!!?


  Maak melding

 15. Silos die zal gaan ,ze is net de schaduw van duivel bouta.Ze moet in haar rolstoel gaan en een parijse/franse val maken bij entre,boi we gaan dan allemaal een prettige weekend tegemoet.


  Maak melding

 16. FBI, je moeder, je tante of wie die vrouw ook mag zijn, het staat vast dat mevrouw Montnor-Valstijn haar werk niet goed heeft gedaan. Ze heeft diverse blunders begaan. Zij wil op de stoel van de constitutionele rechter gaan zitten en dat is een doodzonde voor iemand die gespecialiseerd is in het strafrecht.Maar aangezien je niet in de geest van wet en recht bent opgeleid zal jet het ook niet begrijpen wat ik je duidelijk wil maken. Een simpel voorbeeld. Men kan aan Hans ook niet vragen om een authentieke roti voor Surinamers te maken omdat hij het gewoon niet kan.Hij gaat de mensen verassen met een pannenkoek van Koopmans, Honig of van Unox.


  Maak melding

 17. @Robg,

  Blijf bij de topic, het hof heeft haar beklag al gedaan over het gebrek aan middelen. Organisatorisch, financieel als ook materieel.

  Jij begint een smeer campagne tegen een persoon.
  Ik geef een voorbeeld: Wij praten over de operatie kamers die smerig zijn, en jij haalt een chirurg door het slijk die fouten maakt. Jij hoort te zeggen dat chirurgen schone operatie kamers nodig hebben om het specialistisch werk zo goed mogelijk te doen.

  Robg, je betrekt mensen in je verhaal terwijl je min. Silos en haar baas voor de deplorabele staat van de faciliteiten mag aanspreken. Maar dat laat je met opzet na, vuile aparatchick.
  Ik hou je in de gaten gekke henkie.


  Maak melding

 18. Die bouta moet echt dood gaan!!!!!
  Hy doet met su hor! Meer dan 200 winkels
  Zijn al gesloten!!!! Constante koersstijging etc!!!!!
  Hoe lang pikt dit laaaaag volk die shit v bouta aka moordenaar noggggggg????


  Maak melding

 19. Jullie lullen laat moordenaar voor god!
  De natuur zal afrekenen met bouta!
  Time will tell!
  Bouta zal aan zijn einde komen netals
  Gadaffi en sadam hoesein!!!!
  Ok. Neks no fout!


  Maak melding

 20. Ik hoop dat dit een list van de advocaten is om bouta gevangen te nemen. Als het met niet met wet en recht kan gebeuren wel ja dan Mogen de advocaten mijn part als criminelen gaan denken om de criminelen alsnog gevangen te nemen.
  God laat het gaan om een list desnoods een sluwe list van de advocaten..een list…een list….


  Maak melding

 21. Wat is Suriname geworden , eens een land waar we trots waren en zijn, kijk wat is gebeurt. Triest. Wat er na 4 jaren van worden. Parlementariërs worden jullie wakker, zien jullie niet dat mensen in armoede nu leven. Hebben jullie geen gevoel, verantwoordelijkheid, liefde voor je land. Sranantongo gron e kre, en ai kar Joe .


  Maak melding

 22. Deze advokaat is belachelijk bezig.zoek bekendheid en doet interessant.Op alle ministeries heb je een aanspraak persoon, hoogste gezag in deze een minister.

  Waarvoor moet de Pres komen?


  Maak melding

 23. Natuurlijk komen ze niet.

  In beschaafde landen heft de volksvertegenwoordiging de beurs in handen. Een gedeelte van de gelden gaan naar de rechterlijke macht. Met dat geld ouderhoudt de rechtelijke macht het onroerend goed en betaald de salarissen.

  Alleen in onbeschaafde landen en corrupte landen wordt het geld door een boeven bende gehouden. No jang no bouw no neks.


  Maak melding

 24. Sorry mevrouw de advocaat. Uw ‘president’ is te dom om te poepen en te laf om een rechtszaal van binnenin te bekijken. Een ijdele hoop aldus.


  Maak melding

 25. Hier en nu!

  Dit vraagstuk benader ik vanuit een hogere invalshoek m.a.w vanuit een hoger niveau. Ik heb jarenlange werkervaring met het uitvoeren en leidinggeven van werkzaamheden in complexe organisaties.In elke (complexe) organisatie is er een hiërarchie. Er is een directie en onder de directie vallen weer afdelingen / diensten/ personen met verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Binnen de rechtbank/het gerechtshof zijn er mijn inziens ook personen die leiding geven aan afdelingen zoals een facilitaire dienst enz. De facilitaire dienst is in dit concreet geval verantwoordelijk voor de schoonmaak/onderhoud/reparaties van het gebouw.

  De verantwoordelijken in hiërarchie moeten mijn inziens aangesproken worden over de staat en onderhoud van gebouw en meubilair. Waarom moet een president of een minister worden aangesproken voor dit soort zaken. Bij de rechtbank of het gerechtshof is meestal een rechter verantwoordelijk voor de hele organisatie. Het lijkt me dus zinvol dat mevrouw Lalji in eerste instantie gaat klagen bij die verantwoordelijken, of misschien heeft ze dat al gedaan en kreeg ze geen gehoor.

  Vorige week werd er ook een artikel gepubliceerd over de staat van het gebouw van de St Alouisiusschool. Direct kreeg de president de schuld over de staat van het gebouw terwijl er organisaties zijn die het beheer en de leiding hebben over de leiding van het gebouw. De manier waarop men problemen wil oplossen komt zo primitief over. Mensen ontlopen hun verantwoordelijkheid en geven alle schuld aan de president.

  Ik mis diepgang in jullie commentaren. Alle reacties van de Front aanhangers wordt gevoed door onderbuik gevoelens van haat, nijd jaloezie,enz. Het verhaal van mevrouw Lalji zie ik meer als een aanklacht tegen de leidinggevenden van de gerechtsgebouwen.


  Maak melding

 26. @Robje-G-de-Desi-Slaaf :

  Het LEGER is geen zeer complexe organisatie !

  In die ORGA krijgen de MANSCHAPPEN, RECHT-
  STREEKSE bevelen van de LEGERLEIDER !

  Zo is ook geschied, bij het plegen van de MASSA-MOORDEN op ONGEWAPENDE staatsburgers op 8 en 9 december !!!!!

  Ook bij deze slachting moeten de verantwoordelijken in hierarchie ter verantwoording worden geroepen, zoals in
  wet en Grondwet is bepaald ! In dit geval handelt de KRIJGSRAAD deze massamoordstrafzaak af !!!

  PS : HIER EN NU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  STOP DE (POLITIEKE) SLAVERNIJ IN SURINAME !!!


  Maak melding

 27. @ RobG,

  Je kletst een boel maar zegt in principe heel weinig.
  Het onderhoud van openbare gebouwen valt indirect onder de regering en direct onder de facilitaire afdeling van alle ministeries.

  Elk ministerie dient over een budget te beschikken om openbare gebouwen te onderhouden. Ook voor meubilair en facilitaire benodigdheden dient elk ministerie geld van de regering te ontvangen.

  De bijzondere scholen zijn altijd door de regering gesubsidieerd voor onderhoud en e.d.

  Het grote probleem is, dat de bodem van de staatskas te zien is, door wanbeleid van de regering.

  Je bent een NDP’er in hart en nieren, dat geeft niet, maar je mag en moet zelfs de waarheid onder ogen zien en niet het waardeloze beleid van Bouterse I als Bouterse II blijven verdedigen.


  Maak melding

 28. OPROEP:

  Beste landgenoten,

  Ons Suriname wordt kapot gemaakt. Gaan wij dit toelaten ?

  Willen wij andermans schulden blijven betalen ? Willen wij onze kinderen geen goede toekomst kunnen geven ? Willen we blijven pinaren ? Willen we niet vooruit gaan ?

  Willen wij geen beter Suriname ?

  Redt ons Suriname !!

  Eén voor allen, allen voor één .. een beter Suriname !!!

  Redt ons Suriname !!!


  Maak melding

 29. Jiyani, ook gij zijt verstrikt in de negatieve gedachtenspiraal van de oppositie. Hoe kan ik jou matige commentaar serieus nemen als je verslaafd bent aan negativiteit. Binnen elke dienst van de overheid zijn er mensen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van gebouwen. Ik heb het over de directe verantwoordelijken die aangesproken moeten worden bij eventuele calamiteiten. Jij probeert met een doorzichtige omleidingsmanouvre de schuld te schuiven aan wie anders? Het moet maar gaan ophouden met de dorpse mentaliteit, de dorpse aanpak, het clientisme kenmerkend voor het Front. De politiek in Suriname is veranderd en ook jullie zullen geloven in deze veranderingen.

  Daarnaast wil ik je ter herinnering meegeven dat de staatskas reeds bijna leeg was toen de regering Bouterse het roer overnam in 2011. Het is een grove leugen dat door Jojo wordt rondgebazuind dat de staatskas aan het overlopen was van de vele miljarden.Op papier of digitaal is het simpel om te verkondigen dat er veel geld was bij de overdracht maar fysiek klopte er niets van. De politiek van NPS en VHP en vooral die van de NPS is er een geweest van leugen, bedrog en smerige spelletjes.


  Maak melding

 30. @RobG,

  Bouterse I + II zijn intussen al 6 jaar aan de macht. Toch is het hen niet gelukt om noemenswaardige verbeteringen aan te brengen, ondanks dat ze – volgens jou – zoveel beter weten.

  Hoe verklaar je het dat het land juist onder Bouterse I + II met hun wij-weten-het-beter-politiek onder de plak van het IMF is terecht gekomen en dat er aan vanalles tekort is?

  En please, kom niet met het dolgedraaide verhaal over tegenvallende goud- en olieinkomsten, maar met een echte verklaring of verklaringen.


  Maak melding

 31. @ RobG,

  Ach arme RobG je maakt er een lang verhaal van maar draait om de werkelijke feiten heen.

  Als de overheid het geld niet overmaakt aan de diverse ministeries, hoe moeten dan de overheidsgebouwen onderhouden worden.

  Dan mogen er tig mensen worden aangesteld voor onderhoud als dat geld er niet is, dan kunnen de gebouwen niet onderhouden worden.
  Of er wordt op laag niveau ook gefraudeerd waardoor dat geld is verdwenen, want op hoog niveau wordt er al niet anders gedaan.
  In Suriname is alles en werkelijk alles mogelijk.

  Lees net dat ook ziekenhuizen klagen? Waarom?
  De subsidies worden niet overgemaakt.
  Ik ben benieuwd naar je lang en mij nietszeggend verhaal bij dat onderwerp.

  O ja ik ben niet in negatief spiraal belandt van geen enkel oppositionele partij. Dat jij in alleen maar positief ingesteld bent bij de deze regering is jouw mankement.

  Tevens wil ik jou erop attenderen dat ondanks de regeringen Venetiaan met toren hoge schulden waren opgescheept, er ook geld opzij gelegd was.
  Dat geld is tijdens Bouterse I grif uitgegeven, vandaar de financiële chaos waarmee het volk nu mee te maken heeft.


  Maak melding

 32. Alles moet Bouterse oplossen, Bouterse is verantwoordelijk voor alles, Bouterse wordt of moet overal bijbetrokken raken. Volgens mij hebben sommige mensen liever een dictator Bouterse ipv een President Bouterse.

  Misschien zou de advocaat eerst moeten uitzoeken wie verantwoordelijk is voor de staat van het gebouw.

  Totnutoe is alleen RobG oprecht in zijn reactie.


  Maak melding

 33. Trouwens als tijdens front 1 en 2 men in het geld zwom zoals wordt beweerd, waarom hebben ze geen goede rechtbank laten bouwen of gebouwd.


  Maak melding

 34. @Peter v D,

  Juist het omgekeerde is het geval: Front was opgezadeld met de tekorten die NDP had achtergelaten en liet een surplus achter voor Bouterse I.

  Dus het was Bouterse I dat in geld zwom en niet Front.

  Overigens is het heel normaal dat Bouterse alles moet oplossen. Als niet de zittende regering zaken moet aanpakken en oplossen, wie anders dan?


  Maak melding

 35. @ Peter v D,

  Omdat de regeringen Venetiaan schulden gemaakt door de vorige regeringen had af te lossen.
  Was het anders geweest dan had Venetiaan zeker gezorgd voor verdere ontwikkeling van Suriname.

  Men mag zeggen wat men wilt, maar Venetiaan is met de overheidsgelden zuinig omgegaan.


  Maak melding

 36. @ B. Wakoef,

  De regering die na Bouterse II aan de macht zal komen, zal weer met de nodige schulden opgescheept zitten.
  Weer zal er rekening gehouden moeten worden met het aflossen daarvan, waardoor ontwikkeling op elk gebied weer achter zal lopen.

  Heb te doen met de huidige generatie kinderen en komende gereraties. Zij zullen ook de dupe worden van het wanbeleid van Bouterse I en II.


  Maak melding

 37. @maffia
  Jullie lullen laat moordenaar voor god!
  De natuur zal afrekenen met bouta!
  Time will tell!
  Bouta zal aan zijn einde komen netals
  Gadaffi en sadam hoesein!!!!
  Ok. Neks no fout!
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  GA JIJ HET DOEN LAFFE IDIOOT.? BLAO BLAO BLAO,KNIJP JEZELF IN JE ARM,EN ONTWAAK UIT JE DROOM,GATVERDOMSE KOEKENBAKKER !.AL DIE LANDEN DIE JE DAAR NOEMT …ZIJN NIET BETER OP GEWORDEN.OF WEL….JIJ REDIEMOESOE PANNENKOEK !..JIJ BENT EEN ECHTE EZEL !!


  Maak melding

 38. @Srafu
  @Robje-G-de-Desi-Slaaf :

  Het LEGER is geen zeer complexe organisatie !

  In die ORGA krijgen de MANSCHAPPEN, RECHT-
  STREEKSE bevelen van de LEGERLEIDER !

  Zo is ook geschied, bij het plegen van de MASSA-MOORDEN op ONGEWAPENDE staatsburgers op 8 en 9 december !!!!!

  Ook bij deze slachting moeten de verantwoordelijken in hierarchie ter verantwoording worden geroepen, zoals in
  wet en Grondwet is bepaald ! In dit geval handelt de KRIJGSRAAD deze massamoordstrafzaak af !!!

  PS : HIER EN NU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  STOP DE (POLITIEKE) SLAVERNIJ IN SURINAME !!!
  ………………………………………………………………………………..
  HALLO OMHOOG GEVALLEN SOIGIEPOPO,..PLEUR TOCH OP MET JOU FOLKLORE VERHAAL EN UITLEG UIT DE VORIGE EEUW.DIE EPISODE IS PASÈ…VERLEDEN TIJD MIE MANG.!!!…ONTHOUD 1 DING IF JOE WAN PLEEG CONTRA COUP,A NO VRIEJAAR OSO JE GO DONGKAW JOE…DWZ IE KANG SKRATIE !


  Maak melding

 39. Damsco@ heb je de Cocos project al ingediend bij Algoe Minister van LVV .
  In welk jaar ga je oosten ,heb je mensen om in de cocos bomen te klemmen ,begin te oefenen Damsco .
  Damsco@ heb je cocos water in je hoofd of coca .


  Maak melding

 40. Off topic….

  Lees het artikel op Starnieuws van Fernandes Mendes…Deze rechtsgeleerde heeft met verschillende artikelen aangetoond op welke wijze de vorm, de opzet en taken van het in te stellen instituut CHof de grondwet kan schenden.

  De rechter heeft volgens de grondwet alle bevoegdheid om bevindingen van het CHof naast zich neer te leggen als hij van oordeel is dat deze niet van toepassing zijn op een bepaald strafproces. De rechter heeft immers de grondwettelijke bevoegdheid om zelf wetten te toetsen.

  Het CHof probeert de toetsingsbevoegdheid van rechters en het uitspreken van vonnissen te beperken.

  De rechter behoudt volgens de grondwet alle bevoegdheid om zelf te toetsen en per zaak een wet onverbindend te verklaren. De rechter kan zonder het CHof doorgaan.


  Maak melding

 41. Mijn makker Karel Breefeld wil nooit meer het gezicht van Bouterse zien. Ook niet van Dodson.

  Hij noemt ze Pilatus en Judas.


  Maak melding

 42. Zo gauw Bouta het woord rechtbank hoort vertoont hij allergische reacties en moet hij herstellen met behulp van Blue Label en coke in Brokobakka


  Maak melding

 43. Waarom kaart men al deze zaken nooit tijdig aan? Of heeft men dat wel gedaan en ging het de regering het ene oor in en het andere uit?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.