Suriname vestigt hoop op geld uit goudexport

53

PARAMARIBO, 20 jul – Suriname verwacht meer dan ooit dat er flink verdiend kan worden aan de export van goud. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zei in het parlement dat er een goed gesprek is geweest met het mijnbedrijf Surgold. Het land zit diep in de put.

De inkomsten zijn drastisch afgenomen de laatste vier jaar. Het ergste is dat de overheid bleef uitgeven, ook toen het slechter werd. Volgens Hoefdraad was de focus en hoop op de inkomsten uit goudexporten. Aan goud werd in 2012 nog bijna drieduizend dollar per troy ounce verdiend. De verwachting was dat het alleen maar omhoog zou gaan, gezien de gestage prijstoename. Het tegengestelde gebeurde.

De prijs kelderde snel naar het niveau van ongeveer duizend dollar. Maar de overheid bleef maar uitgeven op basis van hogere inkomsten. Dit heeft uiteindelijk niet alleen de overheid de das omgedaan, maar ook de samenleving. Nu wordt weer de hoop gevestigd op goud. Hoefdraad verwacht dat het steeds beter zal gaan. Surgold moet dit jaar nog beginnen met de export. Suriname neemt voor vijfentwintig procent deel.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. waarom heeft gilmore boefdraag zijn eigen vermogen dat 25 maanden per jaar krijgt voor niks doen aan de overheid terug gegeven..

  waarom geeft de vrouw van de moordenaar die een riante salaris krijgt om een paar lap tops uit te delen niet terug aan de overheid of de bejaarden huizen..

  waarom geeft die moordenaar zelf zijn eigen salaris niet terug aan de mofiena wan

  met al deze en nog veel meer zou het volk enig sinds gediend worden..

  je moet vreselijk optimistisch zijn,dat de newmond geld gaat geven aan die boeven..

  I M F heeft nu al de kraan dicht gedraaid,je hoort niks meer van wie dan ook..

  er ligt nog steeds meer dan 750 miljoen US$ / euro in Zwitserland waarom wordt dat geld niet terug gebracht in sme..

  die bejaarde lijders kunnen het toch niet gebruiken en de kinderen ook niet..

  die slo-gang van nog 5 is ook al ten dode op geschreven..


  Maak melding

 2. Ik hoop dat niks lukt want dat geld gaat toch in criminelen handen na 2020 als de vhp aan de macht is kom het zeker weer goed in Suriname dan mag hoop wel dat mama Suriname weer veel te bieden heeft


  Maak melding

 3. Wonderboy Gilmore verwacht dat de goudprijs gaat stijgen: Was hij soms aan het DROMEN of zijn er indicatoren die hierop wijzen dat de prijzen in de nabije toekomst zullen stijgen.

  Alles wat KUMAKOISI en Wonderboy aanraken gaat KAPOT!

  KUMAKOISI HEEFT IK LOVE SU KAPOT GEMAAKT.


  Maak melding

 4. Wat heb je aan zulke lijders die niks doen dan Hopen!?
  Hopen op wat …? Dat goud ons zal redden,dat de trein naar nergens zal rijden, dat staatscassave fabriek plotseling als door een wonder zal beginnen te draaien,dat de leguanen fabriek zal komen en dat ze gezien moeten worden als boomkippen,dat de kartonnen woningen zullen komen wel stevig lijmen met cetabever hoor want straks zit je midden in de oceaan met huis en al,weg naar Brazilie die komtook nooit en ook niet de flyovers,hennep plantage die is voor de ndpers alleen gezien ze allemaal een verslavings syndroom tonen…
  Blijf hopen Boefdraad ,blijf hopen ,tijd zal jou inhalen….en je schoonpa en jullie de genade slag geven en geen enkel artikel 148 gaat jullie twee helpen.


  Maak melding

 5. Ik kan mij niet meer herinneren hoeveel leningen en schulden aan de inkomsten van Surgold opgehangen is.Maar dat zijn er heel wat.
  Hoop voor het volk dat tenminste dit keer de verwachting uitkomt.Anders zijn ze overgeleverd aan een misdadiger en een land aan de grond.Vluchtwegen zijn er niet.


  Maak melding

 6. Nou hoefdraad, als je dit zo zeker weet dan ben je binnenkort rijker dan de rijkste rijkaard. Oom dagobert zal jaloers zijn.
  Je weet hoe de markt van derivaten werkt dus ik mag aannemen dat je eind 2016 de rijkste man van Su bent en Su ontwikkelingshulp zal gaan verstrekken.
  Schrijf wat putopties en koop wat callopties.om daar mee te beginnen
  Lukt het toch niet, dan vrees ik dat het geen oom dagobert zal zijn, maar dat je één van de ‘zware jongens” uit de stripboekjes zal zijn.
  Als dat je niet bevalt kan je nog altijd Averell worden (de domste van de vier Daltons)
  Ach, Hoefdraad – hou op met dit soort onzinverhalen de bevolking te beledigen. Men is niet achterlijk


  Maak melding

 7. Onze top econoom Hoefdraad heeft een kleine vergissing gemaakt. Hij dacht dat de koers van goud wel zou stijgen naar 3000usd. Tja kwestie van rijk rekenen dus en alvast beginnen dit geld over de balk te gooien terwijl het niet binnen gaat komen. In een normaal ontwikkeld land neemt iemand op die positie de eer aan zichzelf.
  In de laatste 40 jaar was alleen in 2012 de goudprijs heel hoog. Die aanzet is gegeven na de banken crisis in 2008 toen veel bellegers vluchten uit aandelen en in goud gingen.


  Maak melding

 8. De overheid bleef geld uitgeven ondanks het slechter werd want de hoop was gericht op verhoogde goudexporten zegt een gewezen governer van een Moederbank en een minister van financien !!! ?
  Dit soort onzin komt deze man ons vertellen ; had hij dat samen met die paarse crimineel en zn handlangers dan niet gezien ? Hij geeft zichzelf hiermee een brevet van totale ongeschiktheid om zulke functies te bekleden.
  Waar heeft deze oelewapper eigenlijk gestudeerd en heeft hij uberhaupt werkelijk iets behaald in de economie ?
  Hij wordt zo rijkelijk beloond, om de haverklap uitlandig en dan komt hij ons deze onzin om het maar beschaafd uit te drukken vertellen.
  Regeren is toch vooruitzien ?
  Maar neen ze waren en zijn zo bezig hun zakken te vullen dat ze verblind zijn door de paarse smog !
  Dure dranken drinken op Brokobaka en smullen van de vleespotten van Egypte , het kon niet op !!!
  En nu moet het volk het gelag betalen !!,!
  De buikriem moeten we aanhalen maar hoe meer nog ???
  De hysterische massa van ” nog 5″ die zwijgen in alle talen , moe, boos, teleurgesteld en vechtend tegen de dagelijkse zorgen !
  Totale desillusie , hetwelk zich vertaald in complete lethargie !
  Wakker worden hieruit zal wel wat tijd vergen maar dan…..maar dan….een getergd volk dat honger lijdt !!! Baas time will tell !!!


  Maak melding

 9. Ik lees hier dat boefdraad topeconoom is? Dat is niet waar. Vraag maar aan guiermo Samson?
  Boefdraad was bij de IMF een loopjongen met kennis over statistiek op lbo niveau.


  Maak melding

 10. Niet alleen de goudprijs laat een stijgende lijn zien maar ook de Amerikaanse olie-industrie laat tekenen van herstel zien.De Amerikaanse olie-industrie is een graadmeter op de internationale markt.Voorzichtigheid is echter geboden.Maar een opleving van de wereldeconomie gun ik de regering wel.


  Maak melding

 11. Volgens Hoefdraad
  De inkomsten zijn drastisch afgenomen de laatste vier jaar. Het ergste is dat de overheid bleef uitgeven, ook toen het slechter werd.

  Geeft deze omhoog gevallen dikzak eindelijk toe wat er al langer dan 5 jaar word geroepen. Hij stond aan het roer en keurde de uitgaven goed die zijn baas dicteerde.
  Wat een bullebak.
  En nu prediken dat er geld zal worden verdient uit goudexport.
  Word er geen goud geëxporteerd door IAM Gold en al die Brazilianen en Dilip Sardjoe.
  Hoezo geld verdienen aan de export van goud. Kennelijk word bedoeld goud dat op water drijft want schijten zullen ze allemaal.


  Maak melding

 12. in elk zichzelf respecterend land was deze rover ontslagen.

  verkeerde inschattingen en aannames! Monopoly gespeeld met geld van het volk!
  En het volk is blij! zo blij met nog 5 jaar.
  Boefdraad moet de gevangenis in!!!


  Maak melding

 13. Boefdraad had het falen van Bouterse niet beter kunnen etaleren.
  Dromen dat de Goudprijs blijft stijgen en dan ook nog eens een 2de goudmijn er bij.
  Een echte econoom zou uitgelegd hebben dat Goud een cyclisch commodity is met scherpe pieken en een vrij vlak verleden. Tussen een piek 35 jaar geleden en 2005 was de koers vrij vlak op ongeveer $ 400 – $ 500. Pas na 2008 is de koers lineair van $ 700 naar $ 1.900 door geschoten.
  zie link naar KITCO waar je alles kunt terug vinden.

  www voorvoegen. kitco.com/charts/livegold.html

  Boefdraad geeft toe dat alle verspilling gebaseerd was op droomdenken dat omdat Bouters niet van toegeven of bijsturen houdt in een nachtmerrie voor het volk geëindigd is.

  Er wordt nu gedaan als of de koers van $ 3.000 naar $ 1.000 geimplodeerd is terwijl dat wederom een grote leugen is als men naar het 10 jaar grafiekje van Kitco kijkt
  De prijzen zijn van na een piek van $ 1.900 ongeveer 1,5 jaar op ongeveer $ 1.700 blijven hangen en vandaar naar rond de $ 1.200 gegleden met heel kort diepte punt van $ 1.050 terwijl deze nu weer rond de $ 1.300 is aangekomen.

  Ten tijde van de kredietcrisis waar Venetiaan mee te maken had was de goud prijs ongeveer $ 900 en was de olieprijs in no time met $ 100/vat gedaald.
  Venetiaan zag, zie herstel en stabilisatie pagina 5 van 48 figuur 1. (Zie ingevoegde link /www voor voege
  dna.sr/media/133661/Stabilistatie_en_Herstelplan_2016_2018.pdf ) zag wel kans binnen een jaar bij te sturen en de kosten en uitgaven, import en export in balans te brengen zoals een VOLKS President dat betaamt.

  Boefdraad heeft nu gepresenteerd dat het droomdenken en de eigenwijsheid van President Bouterse geheel verantwoordelijk is voor het te kort aan inkomsten om dat hij geen intentie had de uitgaven te temperen.
  Dat laat zich een volkspresident noemen terwijl hij de lfef niet heeft om te zeggen VOLK van Suriname ik droomde in 2013 van gouden bergen en een gouden toekomst helaas zult u u gouden tanden moeten inleveren om het schip van staat na wat problemen die IK NIET veroorzaakt heb drijvende te houden.

  Volk van Suriname vraag niet wat Uw president voor u kan doen maar wat u voor u President kan doen.


  Maak melding

 14. Het gaat onze lobi presidenti bouta wel lukken om van suriname een waarachtig land te maken. Suriname Is gezegend met goud en nog vele andere grondstoffen. Het enige wat wij als Surinaams volk moeten hebben Is geduld en vertrouwen. In onze president Desire Delano Bouterse!

  Tide tamara w’e Strey go moro fara!


  Maak melding

 15. prof. Misababoi
  “in elk zichzelf respecterend land was deze rover ontslagen”.
  Ik wil een stap verder gaan. Ik neem een aanloop.
  Vroeger konden bestuurders van NV’s niet aansprakelijk worden gesteld voor wanbestuur.
  Rond 2001 kwam hier verandering in. Het begon met de energiereus Enron. Vanaf dat moment konden bestuurders wel aansprakelijk worden gesteld. In Nederland was van der Hoeven (ex topman Ahold), de klos. (Albert Hein was ziedend over van der Hoeven).
  Ik hoop dat een of meer goede strafadvocaten Hoefdraad aansprakelijk gaan stellen voor de wanprestatie die hij heeft geleverd.
  Hij moet financieel uitgekleed worden en wellicht de bak in, maar dat is een zaak van de rechter.
  De advocaten kunnen heel veel geld verdienen en wat mischien nog belangrijker is: eeuwige roem
  Het hoeft niet zover te komen dat Hoefdraad hetzelfde doet als de topman van Enron.


  Maak melding

 16. Tide,

  Onze president is ernstig ziek.
  Hij lijdt aan een ongeneeslijke nieraandoening en hij dementeert.
  Waarom zouden wij vertrouwen hebben in zo’n man ?
  Hij zou veel beter zijn als hij van die paar jaar die hij nog te leven heeft, zou gaan genieten nu het nog kan.


  Maak melding

 17. Zeker op boefdraad tv

  Maandag 18 juli 2016, 18:40
  ‘Goudprijs is een zeepbel’

  Beleggingen in fysiek goud en derivaten in goud ontpoppen zich steeds meer als een zeepbel die doorgeprikt gaat worden. Daarvoor waarschuwt Rabobank.

  De goudprijs steeg dit jaar met 25%, zilver gaat er overheen met 45% winst ten opzichte van het tarief van vorig jaar. Goud koerste maandagmiddag bij $1327,30 per troy ounce, de standaardmaat van 31,3 gram.

  De waarschuwing van Rabobank heeft een echo uit 2012, toen gaf de bank aan dat er sprake was van ,,een zeepbel in goud’, met als gevolg dat de prijs van goud sterk kon dalen.

  Forse daling
  Een typische correctie op een zeepbel, waarschuwt Rabo, resulteert in een prijsval van meer dan 70%.

  Vooral door negatieve rentes, het Britse referendum en angstgevoelens is dit jaar de goudprijs hersteld tot $1375 per troy ounce, 31,3 gram.

  Speculatie piekt
  De zogheten netto-longpositie in goud-futures gingen vorige week naar een nieuw hoogtepunt. Een signaal dat speculatie sterk oploopt. Het sentiment schiet te ver door, meent Rabobank in een notitie voor klanten.

  Voor Rabobank is goud net als alle andere grondstoffen geen strategische belegging. ,,Op lange termijn is er geen structurele risicopremie voor goud”, aldus de bank in de notitie.

  Goud kan even als vluchtheuvel dienen, maar nooit permanent waarde vertegenwoordigen voor beleggers. Rabo’s koersdoel voor goud ligt daarom nog onder $500 per troy ounce


  Maak melding

 18. maandag 18 juli 2016, 18:40
  ‘Goudprijs is een zeepbel’

  Beleggingen in fysiek goud en derivaten in goud ontpoppen zich steeds meer als een zeepbel die doorgeprikt gaat worden. Daarvoor waarschuwt Rabobank.

  De goudprijs steeg dit jaar met 25%, zilver gaat er overheen met 45% winst ten opzichte van het tarief van vorig jaar. Goud koerste maandagmiddag bij $1327,30 per troy ounce, de standaardmaat van 31,3 gram.

  De waarschuwing van Rabobank heeft een echo uit 2012, toen gaf de bank aan dat er sprake was van ,,een zeepbel in goud’, met als gevolg dat de prijs van goud sterk kon dalen.

  Forse daling
  Een typische correctie op een zeepbel, waarschuwt Rabo, resulteert in een prijsval van meer dan 70%.

  Vooral door negatieve rentes, het Britse referendum en angstgevoelens is dit jaar de goudprijs hersteld tot $1375 per troy ounce, 31,3 gram.

  Speculatie piekt
  De zogheten netto-longpositie in goud-futures gingen vorige week naar een nieuw hoogtepunt. Een signaal dat speculatie sterk oploopt. Het sentiment schiet te ver door, meent Rabobank in een notitie voor klanten.

  Voor Rabobank is goud net als alle andere grondstoffen geen strategische belegging. ,,Op lange termijn is er geen structurele risicopremie voor goud”, aldus de bank in de notitie.

  Goud kan even als vluchtheuvel dienen, maar nooit permanent waarde vertegenwoordigen voor beleggers. Rabo’s koersdoel voor goud ligt daarom nog onder $500 per troy ounce


  Maak melding

 19. GEDULD en VERTROUWEN NO DE !!

  A fesimang sondro VISI, FAILLIET A KONDRE !

  Ala sma skeer !! Wan lo sani no mang pai !!

  Dus geen geduld meer of vertrouwen voor de HOOFDVERDACHTE van MASSAMOORD !!!

  PS : De verrijking door NDP-clan en vrienden, ten koste
  van land en volk, gaat gewoon door !!!


  Maak melding

 20. Geen grote veranderingen de komende jaren.
  Behalve dat Hoefdraad in Raad van bestuur van de mijn gaat zitten voor 500,000.- per jaar tot zijn dood ( vreet zich dood)

  Year Month Open Max Min Close Average Month%Ch Total%Ch
  2016 July 1324 1509 1235 1372 1360 3.63% 3.63%
  2016 August 1372 1564 1280 1422 1410 3.64% 7.40%
  2016 September 1422 1642 1344 1493 1475 4.99% 12.76%
  2016 October 1493 1560 1276 1418 1437 -5.02% 7.10%
  2016 November 1418 1636 1338 1487 1470 4.87% 12.31%
  2016 December 1487 1630 1334 1482 1483 -0.34% 11.93%
  2017 January 1482 1712 1400 1556 1538 4.99% 17.52%
  2017 February 1556 1797 1471 1634 1615 5.01% 23.41%
  2017 March 1634 1792 1466 1629 1630 -0.31% 23.04%
  2017 April 1629 1703 1393 1548 1568 -4.97% 16.92%
  2017 May 1548 1745 1427 1586 1577 2.45% 19.79%
  2017 June 1586 1715 1403 1559 1566 -1.70% 17.75%
  2017 July 1559 1775 1453 1614 1600 3.53% 21.90%
  2017 August 1614 1686 1380 1533 1553 -5.02% 15.79%
  2017 September 1533 1661 1359 1510 1516 -1.50% 14.05%
  2017 October 1510 1670 1366 1518 1516 0.53% 14.65%
  2017 November 1518 1671 1367 1519 1519 0.07% 14.73%
  2017 December 1519 1630 1334 1482 1491 -2.44% 11.93%
  2018 January 1482 1549 1267 1408 1427 -4.99% 6.34%
  2018 February 1408 1626 1330 1478 1461 4.97% 11.63%
  2018 March 1478 1649 1349 1499 1494 1.42% 13.22%
  2018 April 1499 1639 1341 1490 1492 -0.60% 12.54%
  2018 May 1490 1592 1302 1447 1458 -2.89% 9.29%
  2018 June 1447 1513 1238 1375 1393 -4.98% 3.85%
  2018 July 1375 1518 1242 1380 1379 0.36% 4.23%


  Maak melding

 21. Iedereen weet hoe het reilt en zeilt binnen de regering, iedereen weet dat er geplunderd wordt door de regering. Het gaat niet eens meer om bewijs. Telkens weer hoor je dezelfde type verhalen en berichten. En telkens weer wordt er alleen maar “foei” geroepen. Stelletje slampampers. Maar het ding is wie doet er wat aan, wie durft, wie wilt en wie kan de koe bij de horens pakken ?!?!?!?!? Suriname is trouwens verbonden aan internationale verdragen, mogelijkheden zullen er vast wel zijn.


  Maak melding

 22. Hmmmm…eindelijk wordt toegegeven dat er teveel en ondoordacht werd uitgegeven.
  Sterker nog men wist dat al in 2012… quote:”De inkomsten zijn drastisch afgenomen de laatste vier jaar. ”
  Dus heeft men ook bewust gelogen tijdens de verkiezingen en het volk een rad voor de ogen gedraaid.
  Suriname heeft een heel erg duur betaalde econoom binnen gehaald die op basis van hoop beslissingen neemt en heeft genomen en niet op basis van rationele kennis of analyses.

  Ik snap dit volk niet meer…er komen als maar lijken uit de kast van deze regering…

  En hij wil bij de belastingdienst mensen laten oppakken…. ” Er wordt een schoonmaak gehouden op het directoraat Belastingen en op het onderdeel Douane moeten de juiste mensen aan boord zijn.”
  Benne benieuwd wie deze man en zijn baas gaat oppakken wegen malversaties en het om zeep helpen van de economie van het land….


  Maak melding

 23. @Sabaku

  De juiste mensen die aan boord moeten komen zijn de mensen die kans zien alles wat krom is recht te praten resp. zodanig te verhullen dat er niemand veroordeeld kan worden

  Een andere kwalificatie voor de nieuwe mensen is die van KATvanger. Mensen waarop men alle schuld kan afschuiven.


  Maak melding

 24. Weer een geweldige benoeming waar zwaar over was nagedacht twee maanden geleden :
  Neef vd president, meneer WIRTH, werd directeur van de Belastingdienst !
  Zou oa de boel reorganiseren en voor meer belasting-opbrengsten zorgen !

  Meneer WIRTH is de vorige week ONTHEVEN bij de Belastingdienst !

  Leve het Financiele WAN-Beleid van de NDP !


  Maak melding

 25. Bouterse probeert de mensen voor te houden dat ze in een 1e wereldland leven waarin de basisvoorzieningen gratis moeten zijn. Maar waar hij dan het geld daarvoor vandaan wil halen is een goed bewaarde geheim. Zelfs voor hem.


  Maak melding

 26. Zo zie je maar weer.De woorden van Hoefdraad worden totaal verdraaid door de wijze van berichtgeving op Waterkant. Foei toch.Ik begin mijn buik vol te krijgen van deze verdraaiingen,leugens,enz.Deze gasten denken dat wij dom zijn.


  Maak melding

 27. Wat kan boefdraat mooie sprookjes vertellen. Ba Anansie loopt in het grote oerbos. Hij pikt een steen op en gooit het tegen de berg, De steen valt op een plek in de zon. Het geel weerskaatste het zon licht. Oh wat mooi. Nu is ba Anansie rijk. Hij heeft gould gevonden. En de kinderen klappen hun handjes. Hun maagjes zijn leeg en knoeren,

  De kinderen zijn het Surinaamse volk.


  Maak melding

 28. @ pico
  je overschat boefdraak als je denkt dat hij verstand heeft van call of put opties.
  een straddle is voor hem hogere wiskunde.
  boefdraad is een jager .
  zijn vaste prooi is een beer , althans de huid ervan.
  zonder de beer ook maar gezien te hebben weet boeffie de huid van de beer alweer te verkopen aan het Surinaamse volk.


  Maak melding

 29. het volgende plan van hoefdraad zal zijn, zijn schoonmoeder verkopen als slavin en met de opbrengst de staatkas dekken, als dat niet toereikend …en daarna zijn vrouw….


  Maak melding

 30. Conclusie: niet alleen monie no de, maar ook kennis (koendoe) no de.
  Nu gaan wij hopend een land in ontwikkeling besturen. Het kan echt niet gekker. En Wonderboy: Jij was Governor van de CBVS. Toen jij zag dat het verkeerd ging had jij met jouw vuist op tafel moeten slaan en een ieder wakker moeten schudden. Dat heb jij niet gedaan. Bang voor schoonvader?
  Dit is weer het zoveelste bewijs dat je een bedrijf of land niet met familie en vrienden moet regeren. En ik kan aardig wat voorbeelden aanhalen van bedrijven, gerund door familieleden waar het is misgegaan. Ik val alleen onder een geheimhoudingsplicht.


  Maak melding

 31. RobG, jouw reactie op de kritiek op de woorden van boefdraad en eerdere reactie in dit topic geeft overduidelijk aan dat jij in ieder geval niet goed genoeg bent als econoom bij de Rabobank, dus zou maar ff dimmen met jouw arrogante en aanmatigende gedrag hier op WKN,
  Het is weer een een mooi partijtje luchtfietserij van die Boefdraad


  Maak melding

 32. @Robje-de-Desi-slaaf :

  Ten overvloede, omdat u raaskalt en niet met feiten komt :

  Uit DWT 20072016 :

  “DEVIEZENVOORRAAD VERDAMPT DOOR VERKEERDE INSCHATTING GOUDPRIJS

  PARAMARIBO – Een verkeerde inschatting van verwachte inkomsten uit de goudsector heeft onder andere gemaakt dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt.”

  Volgens Hoefdraad VERDAMPEN Onze Reserves,
  zeker deng “buitenlandse infiltranten” NJANG A MONI !!!

  NDP, POT UN MONI BAKA !
  NDP, POT UN GOWTU BAKA !!!

  Nieuw NDP-beleid : Rijden op geleende bezine !!!


  Maak melding

 33. Hopelijk lezen de paarse loeders dit bericht goed!! Hoefdraad geeft openlijk toe dat de regering teveel geld heeft uitgegeven en zo heel su in de problemen heeft gebracht!!!


  Maak melding

 34. Best RobG

  Wat is er verdraait. U stelt weer eens iets zonder het te onderbouwen.
  Luister aub de streams van de DNA af of er iets verdraait is voor dat u gaat klagen over verdraaien.
  Ik heb het gemompel van Boefdraad wel gevolgd.

  Ik stel niet dat u dom bent maar dat u u grijze massa op een bevooroordeelde wijze misbruikt.

  Dat Boefdraad nu met het bewijs komt dat er niet bijgestuurd is door de regering kan men ook zien op pagina 5 van 48 Figuur 1 en tabel 1.1 van het Herstel en Stabiliteitsplan (te vinden via de site van de DNA).

  Als econoom kunt u dan vaststellen dat Venetiaan ten tijde van de Krediet crisis (olie min $ 100/vat/ goud toen ongeveer $ 900/troyounce) Wel handelde en ibinnen een jaar voor een omme draai zorgde.
  De zelfde figuur laat zien dat Bouterse en co in 2012 niets deden in de verwachting het komt wel goed de prijs gaat nog een keer door het plafond, terwijl iedereen voorzichtigheid predikte.

  Beste RobG de regering levert zelf het bewijs van haar falen en bedrog, u kunt er niet om heen.

  De regering roept dat de leningen die zouden komen na de steun van het IMF zouden worden ingezet voor verbetering.
  Nu wordt door Boefdraad duidlijk gemaakt dat het gaat naar begrotingsteun en naar import van Brandstof.
  Waar zijn de inkomsten van de Staatsolie export blijven hangen of was het zoweinig of zo slechts dat ook dat mooie verhaal een druppel op een gloeiende plaat was.


  Maak melding

 35. Ach, in 2011 maakte een NDP parlementariër bekend dat de huidige regering bij de overname van VHP/NPS een bijna lege staatskas had aangetroffen.Er was dus niet veel geld op papier/digitaal aanwezig in de staatskas.Jullie vertellen alleen maar spookverhalen over de omvang van de staatskas toen Vene werd verslagen.


  Maak melding

 36. @ RobG

  “Ach, in 2011 maakte een NDP parlementariër bekend dat de huidige regering bij de overname van VHP/NPS een bijna lege staatskas had aangetroffen.”

  Even later moest bekend worden dat deze meneer niet god geïnformeerd was en voor zij beurt gesproken had.

  Wat er toen wel aan de hand was, was dat de NDP regering de uitgaven in hun eerste begroting hadden laten exploderen zonder naar de inkomsten te kijken en ja dan kom je snel te kort.

  beste RobG eerst even kijken wie dat soort onzin uitkraamt en wat er aan de hand was.

  Een ander punt was dat men 2010 af moest maken met een begroting van Venetiaan en die was scherp. Ofwel er waren zoals gewoonlijk wat uitgaven van 2010 door geschoven naar 2011.

  Beste RobG vanaf het allereerste begin was het een Rotzooi onder Bouterse. Boedhoe en Wijnerman moesten niet voor niets snel weg en vervangen worden door een minister die alle rekeningen in de kasten verstopte als of het goud was.

  Beste RobG ik vond recent een artikel waar men opschept of de prestaties van Bouterse door te stellen dat er 30% ,meer uitgeven was aan onderwijs, 44% meer aan , sociale programma’s plus 46%, infrastructuur plus 100%, etc.
  Allen uitgaven bepalen de kwaliteit niet.

  Ook het BNP zou van SRD 11.7 miljard (koers 2,75) stijgen richting SRD 19,5 miljard allen is nu de koers 7 geworden.

  Beste RobG als econoom zou het u sieren eens een echte analyse te maken en niet mensen als Doekhie na te praten de onderkoning van Nickerie en Minister van vliegende zaken.


  Maak melding

 37. Jojo,het lijkt er meer op dat de uitgaven van de overheid vanaf 2011 gedekt werden door de inkomsten uit goud en olie.De staatskas was al bijna leeg toen Bouterse de verkiezingen won.Dit punt lijkt me belangrijk om nader onderzocht te worden.


  Maak melding

 38. Beste RobG

  “De staatskas was al bijna leeg toen Bouterse de verkiezingen won.Dit punt lijkt me belangrijk om nader onderzocht te worden.’

  Het is reeds uitgezocht en de meneer die een en ander geroepen had heeft zij mond nooit meer open gedaan.

  Indien het waar geweest was dan had Bouterse daar terecht heel goede zaken kunnen doen. Bouterse is slim genoeg een dergelijk punt heel goed uit te buiten.
  Echter het tegen deel bleek waar te zijn voor alle gebudgetteerde posten waar de gereserveerde budgetten veilig gesteld op project rekeningen.

  Ik zie het onderzoek met belangstelling tegemoet.


  Maak melding

 39. @rk
  Ik hoop dat niks lukt want dat geld gaat toch in criminelen handen na 2020 als de vhp aan de macht is kom het zeker weer goed in Suriname dan mag hoop wel dat mama Suriname weer veel te bieden heeft

  woensdag 20 juli 2016 om 13:34 uur.
  Henry
  Wonderboy Gilmore verwacht dat de goudprijs gaat stijgen: Was hij soms aan het DROMEN of zijn er indicatoren die hierop wijzen dat de prijzen in de nabije toekomst zullen stijgen.

  Alles wat KUMAKOISI en Wonderboy aanraken gaat KAPOT!

  KUMAKOISI HEEFT IK LOVE SU KAPOT GEMAAKT.

  woensdag 20 juli 2016 om 13:42 uur.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  KOETERWAALS OP Z`N BEST !!!!


  Maak melding

 40. Off topic

  Boefdraad ontmaskert zich zelf voor de derde keer:

  1) de regering ging er van uit dat de goudprijs naar $ 3.000 zou stijgen.
  2) er wordt geleend geld ingezet om brandstof te importeren

  en nu in een discussie met Jogi over zijn wanbeleid ten aanzien van personeel bij de Centrale Bank van Suriname.

  3) Het is normaal dat een nieuwe regering het personeelsbeleid bij de Centrale Bank integraal herziet en het Juridisch advies vervangt door mensen waarmee zij makkelijker communiceert (lees die braaf doen wat hun opgedragen wordt en niet naar de wet kijken).

  Dat men bij professionalisering andere mensen werft en inzet is logisch echter het argument dat het logisch is dat bij een nieuwe regering op de CBvS nieuwe mensen komen is een gotspe. De CBvS is een onafhankelijk instituut die enige consistentie in beleid moet hebben. Vervangen omdat men wat beter communiceert met een nieuwe regering geeft ook hier aan dat Bouterse onafhankelijke instellingen niet billijkt en mensen neer zet die naar hem luisteren. Zoals Boefdraad die niet vanwege kennis en kunde daar zat maar omdat hij beïnvloedbaar was en is.

  Na zijn beschuldigingen aan het adres van zijn voorganger in Januari en de laatste drie ontboezemingen wordt het tijd dat Miesiekaba en Abdoel hun woord kracht bij zetten Blunder mini-ster pak uw spullen en verdwijn.

  Dat zal niet gebeuren maar na alle uitvluchten van de laatste dagen en het gemurmel dat het IMF accoord niet in steen gebeiteld is weten wij genoeg.
  Boefdraad krijgt binnen kort van het IMF gele en daarna de rode kaart.


  Maak melding

 41. Damsco@ en RorG is de project voorstel al ingediend bij Algoe Ministerie van LVV.jullie gaan toch Cocos bomen planten .

  Wanneer gaan jullie de eerste partij Cocos exporteren en hoeveel ton woord dat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.