Jetty Mathurin zoekt producenten voor stuk

6
Jetty Mathurin speelt 'De Overdracht' ook in Suriname

De Surinaams-Nederlandse cabaretière, presentatrice en actrice Jetty Mathurin zoekt tweehonderd producenten voor haar nieuwe voorstelling ‘A Raisin in the Sun’. Het stuk zou komend seizoen in het theater te zien zijn. Maar vanwege het wegvallen van een deel van de subsidie, is theaterproducent Well Made Productions een crowdfunding actie begonnen om het stuk toch op te kunnen voeren.

Iedereen die 125 euro doneert, krijgt een vermelding als producent van het stuk, zo maakte een woordvoerder onlangs bekend. De klassieker werd voor het eerst opgevoerd in 1959 in New York. Toen kregen de producenten ook de financiering niet rond en werd via een ‘medeproducenten’-constructie geld ingezameld om het stuk toch op de planken te brengen

A Raisin in the Sun van schrijfster Lorraine Hansberry vertelt over een arm, donker gezin dat in afwachting is op het geld van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid heeft een eigen idee hoe het geld het beste besteed kan worden. Moeder Lena (Mathurin) wil een huis kopen in een goede, witte buurt. Zoon Walter Lee heeft zijn zinnen gezet op een investering in een drankenzaak om zo de familie financiële zekerheid te bieden. Progressieve dochter Beneatha bekostigt liever haar medicijnenstudie met het geld. De familieleden komen lijnrecht tegenover elkaar te staan met hun dromen.

Het is de eerste maal dat A Raisin in the Sun in Nederland wordt gespeeld.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. mevrouw kaladien marsaram het wordt tijd dat jij iets anders gaat doen,dan anderen te blijven bekladden..

  je bent al weg van die partij waar jij je bijdrage hebt geleverd,en nu afstand hebt gedaan.. leuk of niet..

  dus hou een keer op met allerlei negatieve berichten en zoek voor je zelf wat anders,of ga op mijn advies in de landbouw om je dagen door te brengen en lul niet verder..

  tijd van komen en gaan is dagelijkse bezigheden,, kijk vooral diep in de toekomst is beter,dan anderen negatief te benaderen wees een optiemist..


  Maak melding

 2. Met de 125 euro zouden heel wat Suri’s blij zijn.Jammer voor hen dat de meeste Suri-Ned het niet voor hun wil sturen.Ze hadden maar niet paars moeten stemmen.
  En zo een voorstelling kan in Ned. ook geen daverend succes worden.Suri’s zijn niet zo een theater bezoekers.


  Maak melding

 3. @Marcel,
  Ik kan je niet volgen.
  Idioten als jouw soort kletsen uit hun nek.
  Je post raakt kant nog wal.
  Als groentje die mee wil doen op WKN heb ik een tip.
  Lees de item goed alvorens je commentaar geeft.
  En verwaarloosbaar Brunswijk niet met Bouterse.
  Want dat zijn 2 verschillende types.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.