Surinaamse verzekeraar eist geld via parlement

38
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 19 jul – Verzekeringsmaatschappij Self Reliance is kennelijk ten einde raad. Bj het parlement is een brief gedeponeerd, waarin om bijstand wordt gevraagd. De regering heeft een flinke schuld voor het verzekeren van armlastige burgers.

Het betreft burgers die de basiszorgverzekering niet kunnen betalen. Sinds de invoering was het gesubisidieerde deel ondergebracht bij Self Reliance. Daar is een schuld opgebouwd van ongeveer zestig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeven miljoen euro). De schuld liep tot het moment dat de regering besloot het hele bestand te verplaatsen naar het Staats Ziekenfonds. Dit gebeurde haast van de ene dag op de andere.

Self Reliance eist dan ook een schadevergoeding van negen miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro). Beide bedragen worden genoemd in de brief aan het parlement. De brief is in het parlement aangehaald door Marinus Bee (ABOP). Meerdere schuldeisers hebben het parlement geschreven over schuldachterstanden van de regering. Het parlement wil nu weten hoe groot de schuld is bij particulieren.

38 REACTIES

 1. Nou, ik krijg ook nog 5500srd van de staat. Voor trainingen verzorgd in het binnenland. Graag het dubbele want het geld is half zoveel waard intussen. Het is toch schandalig dat de staat Suriname nooit voor diensten betaald


  Maak melding

 2. Roven en moorden als trainingen verzorg in het binnenland.
  Enige trainingen wat de Djoekas daar in het binnenland krijgen. En wordt ook nog voor betaald.

  Neks no Fout.


  Maak melding

 3. Ik krijg nog steeds geld van de overheid uit de jaren 80 toen ik werd ingezet om de haalbaarheid te beoordelen van de winstgevendheid van de parastatale bedrijven.
  2 jaar uren gemaakt maar toen het erop aankwam te betalen gaf de overheid niet thuis


  Maak melding

 4. RobG

  De vis begint te stinken bij de kop. Dit komt niet uit de luchtvakken.
  In September 2015 heeft Hoefdraad SRD 2.500.000.000 geregeld bij de Centrale Bank van Suriname (= eufemisme voor bij gedrukt) en dat is geruisloos verdwenen aan alle opgebouwde schulden. Ondertussen liggen de kasten weer vol met schulden die niets maar dan ook helemaal niets te maken hebben met de grondstoffen prijzen.
  Goud is namelijk hoger dan de laatste jaren en de Olie prijs is ten opzichte van de bodem als weer verdubbeld.

  Het lijkt mij toch zinvol dat de huidige regering een lesje zuinigheid gaat volgen op de veranda van Venetiaan.

  Helaas met Zuinigheid kun je niet populair doen.
  Het komt de regering beter uit te zwijgen en te hopen op wat geld van Surgold.

  Dodson loopt al achter Santohki aan door Suralco er aan te herrineren dat er in paranan geen energie meer opgwekt wordt en dat men de echte prijs moet declareren.
  Wanneer krijgt de regering ballen en meld het aan Suralco/Alcoa dat het eigenaar is van Brokopondo en Suralco het overmoet dragen in goede staat van onderhoud incl, vervangingsreserves
  Wanneer krijgt ALcoa een dagvaarding volgens VS milieu recht met een dwangsom om de milieu schade in Suriname te herstellen.

  De enigen die hier iets doen zitten in de Oppositie.


  Maak melding

 5. Je zal maar afhankelijk zijn van deze a-sociale paarse roversbende. Surinamers en geld dat is een slecht huwelijk. Liegen en bedriegen is hun credo. Vraag mij stellig af om het IMF naar behoren is geïnformeerd omtrent de schulden. Mark my words de komende mnd zullen er meer lijken uit de kast komen.
  Iets in mij zegt dat de drukpers straks aan gaat.


  Maak melding

 6. Het Surinaams volk is ook een naïef en lafhartig volk dat niet eens het lef heeft om in opstand tegen de moordenaar te komen. Neen, liever zit de luiaards onder de palmbomen gewapend met een blikje Borgoe birie naar vrouwen te lonken want daar is de Surinamer goed in. In niks doen en denken dat anderen hen te hulp schiet o.a in het buitenland wonende familie. Nou mooi niet !


  Maak melding

 7. Op de dag dat er weer water uit het fontein te Spanhoek stroomt zal ik mijn wantrouwen in Suriname herzien en dat zal zijn op de dag dat DDB verdwijnt. Voorlopig heb ik niet genoeg vertrouwen om in Suriname te investeren. Deze regering is te onbetrouwbaar en het vertrouwen in een land is zeer belangrijk. Ik ben bereid om als ondernemer ondernemersrisico’s te lopen, maar ben niet bereid geconfronteerd te worden met politieke-, veligheids- en koersrisico’s.


  Maak melding

 8. Piro

  Je hebt gelijk ik heb al mensen uit su die me bedelen al is het 50 te sturen. Ik heb geantwoord woord ik heb ook schulden hier,maar de gene maak zich niet druk om mijn probleem en maar door drammen dat ik geld moet sturen. Al zou ik geld hebben ik stuur niks ze moeten leren om het zelf te doen. Melk en honing is al lang voorbij .


  Maak melding

 9. Ze bedelen ook hier bij de Sjosjale dienst om geld en bijzondere bijstand maar moeten elk jaar op vakantie naar Suriname. Blijf dan daar !


  Maak melding

 10. @Brada,
  Als je daar aan begint dan legt u een basis voor een luilakken leven. Stuur geen geld naar Suriname want de mensen hebben een politieke keuze gemaakt en bewust ervoor gekozen om in armoede te leven. En ze zullen ondankbaar blijven toch. Vorig jaar stuurde ik een voedselpakket maar er werd geklaagd dat er geen chocolade in dat pakket zat. En alleen maar owroe sani. Mang het is triest baja !


  Maak melding

 11. Het is een van de vele symptomen van het slechte beleid van de regering Bouterse – Ameerali dat wordt voortgezet door de regering Bouterse – Adhin.

  We zullen dit soort berichten blijven lezen zonder dat hiervoor een oplossing door de regering wordt gegeven.

  Ook IMF kan hier niets aan veranderen. en als ze dat al kunnen dan zal het slechts erger worden omdat er meer bezuinigingen opgelegd zullen worden.


  Maak melding

 12. Verzekeraar eist terecht geld of dacht ndp dat met overhevelen alles is afgerond? Nou nee!!!! Bedrijven die diensten aan de ndp hebben verleend wachten ook op hun geld. Zal monetair financieren sinds 2012 weer worden opgevoerd.
  ndp olv hoofdverdachte dictator gaat zoals gezegd wisselkoersen omlaag brengen. Hahaha… Hij zet alles naar eigen hand en mag eigen vlees keuren. Voorgaande regeringen en presidentjes waren slapjanussen maar wat we nu hebben is 2 keer de wens en winst (?????) van de meerderheid (met verkiezingsfraude). Jaren 80 en 90 mag niet is achteruitkijkspiegel. Alles moest paars ze zien er vandaag ook hopeloos pimpelpaars uit met lege beurs.

  OM start zeer zelden eigen onderzoek naar (ernstige) misstanden naast het feit dat er zelden klachten bij dit ministerie worden gedeponeerd met dringend verzoek om diepgaand onderzoek. SU is helaas geen democratische rechtstaat! President regering coalitie en oppositie met dna-voorzitter is een klucht. Economisch reddingsplan is er niet (IMF-wonder binnengehaald) alle tijd wordt immers besteed aan persoonlijke zaken. Pino dino vrijpleiten was bij voorbaat een verloren zaak gebleken zijn spijtbetuigingen mochten niet baten. Caricom (meerendeels eilandengroepje) met verbod uitleveren zal niet helpen als USA (geen fan van) de ndp-lijder wil ophalen staan de CIA-notities op een kattebelletje. SU wil in eigen huis geen orde op zaken stellen maar criminele bestuurders stellen eigenbelagen voorop. Een drone met explosieven boven het uit de staatskas gebouwde huis aan de antondragtenweg is een optie. Gymleraar ddb wil de revolutionair uithangen. Wahahaaa… het is 3 keer crisis hard op weg naar de 4e.


  Maak melding

 13. Jojo,economie houdt in ” het omgaan met schaarse financiële middelen”.Voor de overheid een belangrijke taak om te bezuinigen op diensten/voorzieningen en om minder draagkrachtige te ontzien.De luxe van Venetiaan,een blanco cheque uit Nederland,heeft deze regering niet.


  Maak melding

 14. RobG

  “De luxe van Venetiaan,een blanco cheque uit Nederland,heeft deze regering niet.”

  Die blanco cheque waar u het over heeft was over 10 jaar ongeveer euro 400.000.000. Waarvan nog Euro 20.000.000 vri was voor de periode 2010 – 2015 en voor de dijken in Commewijne en Coronie nog ongeveer 80.000.000 gereserveerd was.

  Voeg daar aantoe de effecten van de deplorabele staat van de economie die Wijdenbosch achter gelaten had en u zult toch moeten onderkennen dat die Blanco Cheque heel erg tegen valt.
  U zult weten dat Nederlandse ministers genadeloos door de rekenkamer op de vingers getikt worden als men niet te verantwoorden dingen doet met middelen. Dus ongedekte of blanco Cheques waren er niet voor Venetiaan.

  U verkondigd fabeltjes.


  Maak melding

 15. @Robje-de-Desi-slaaf-G

  U praat WEDEROM niet de waarheid !

  U zegt : “Voor de overheid een belangrijke taak om te bezuinigen op diensten/voorzieningen en om minder draagkrachtige te ontzien”

  NIEMAND in Sranang wordt ontzien, er is TOTAAL GEEN
  ZINNIG FINANCIEEL BELEID !

  ALLE NDP-devaluaties zijn ten koste van het HELE VOLK gegaan, ook minder draagkrachtigen zijn niet ontzien !
  (alle mensen hun inkomen is met tenminste 65 % GEDAALD,
  door Desi’s DEVALUATIES !!! )

  Er is gewoon geen geld voor hulp aan een deel van de bevolking, de STAATKAS is LEEG GEMAAKT door NDP-wanbeleid !

  Het wanbeleid van de machthebbers gaat steeds verder, de door de regering in gang gezette prijsverhogingen voor goederen en diensten, wakkert andere prijsverhogingen aan,
  waardoor de kleine man kapot wordt gemaakt !

  Dat is het NDP-IMF-beleid ! Desastreus voor ALLE Sranangmangs !

  Alleen Robje G de slaaf en de president denken dat zij zaken goedkoper kunnen maken voor de GERIPTE Surinamers !

  PS : Desi zal koers omlaag brengen ! Tjaaaaahhh !!!

  Desi zal stroomprijs omlaag brengen, terwijl HIJ zelf opdracht heeft gegeven samen met IMF, deze prijs te VERHOGEN !!!
  Gaat het bedrijfsleven dat ophoesten ???
  Zij zullen wel gek zijn, dus meer bedrijfssluitingen en
  ontslagen !!

  Wie zal voor de gewone man de komende BTW betalen ???
  Wie zal de verhoogde busprijzen betalen voor de gewone man ???
  Opa Desi of Dilip ?????????????

  NDP, UN NO MANG DRAI A KONDRE !!


  Maak melding

 16. @Robje-de-Desi-slaaf-G

  Ga onmiddellijk Desi helpen de miljoenenschuld bij verzekeringsmaatschappij Self Reliance te betalen !!

  Deze schuld is ook gemaakt om de minder draagkrachtigen
  “te helpen”!

  Het ZOVEELSTE staaltje van Financieel WANbeleid van DESI-NDP !!!

  NDP, POT UN MONI BAKA !!!
  NDP, POT UN GOWTU BAKA !!!

  NDP NO DRUK ONGEDEKTE SRANANG DALLA
  MORO !!!


  Maak melding

 17. @RobG
  Ai mijn God mang,niemand wil je baasje een blanco cheque geven noh?!Hij is onbetrouwbaar , zet Surinamers en Suriname als onderpand en spaart zelfs onze nog te geboren nakomelingen niet!!!
  Zie het verschil tussen Venetiaan en je baasje.
  onze Venetiaan die krijgt een cheque zonder ervoor hoeven te bedelen ,geen enkele IMF hoeft te helpen ,maar onze Venetiaan die heeft hersenen en weet die te gebruiken.Enje baasje ….die is een moordenaar en bankroet en hersenen die heft hij helemaal niet!!
  Is er nog geen IMF kantoor waar iedereen hun geld zou gaan kunnen opeisen want IMF en de ndp zijn toch partners?!


  Maak melding

 18. @Foe Man Tsjoe
  Nee mang als we het geld opeisen van het IMF dan gaat bouta zich niet mee bemoeien want zijn artikel 148 gaat hij met niemand willen delen ook niet met het IMF.
  Hij gaat doodleuk zeggen’ A no mie het is het IMF en artikel 148 is van mij”


  Maak melding

 19. De vreselijke gevolgen voor land, volk en oerdomme paarse zombies o.l.v. van de baas van de Nationale Dieven partij zullen grenzeloos zijn, letterlijk en figuurlijk, geestelijk en fysiek. Wat het Front in 2000-2010 heeft achter gelaten in de staatskas, hebben de baas der bankrovers en misdadigers binnen vijf jaren leeggeroofd. Zowel normen en waarden. Tussen 2016 – 2020 zullen de lijder en zijn paarse zeer corrupte roverheid het volk en hun oerdomme paarse zombies zevenmalen erger uitbuiten en onderdrukken als tijdens hun mislukte revo. 21.000 srd zal men moeten dokken voor 1 U$. Wacht maar af en zie. Dictatoriaal Suribabwe is dan een feit. Baas en boevenbende e mek deng ka. Tjies deng mooi. Na didibri deng wannie leki. Deng tjiesieng in de gedaante foe bouta.


  Maak melding

 20. WAT, waar, wanneer, hoeveel??SRanang no abi moni!!! laat ze maar lullen!! ze spreken alle talen behalve Be talen!1

  Winti waai!! maar lanti ne paai!! Bouta na a lanti!! De suries de slaven van hem!!

  Pak al de ten onrechte verkregen eigendommen van de lanti mang leki Bouta!! van de boeven.


  Maak melding

 21. En dan koers 1 op 20….kondre mang maak 1 vuist en ga de straat op….plunder de presidents bezitten…dan voelt hij ook wat jullie is aangedaan…ogen open pleas…red jullie eigen sweet sranang…


  Maak melding

 22. Gajadien wil tweederde in dna voor bemensing CH
  In 3 regeer periode met 2/3 meerderheid, wat is gerealiseerd. De kiesstelsel zou die periode worden aangepakt. CH zou die periode al een feit zijn.
  Wat is de prestatie van toen geweest???????????


  Maak melding

 23. Geen medelijden. Self Reliance is met open ogen in die zogenaamde algemene zorgverzekering van Bouta gestonken. Ze hadden dit van tevoren kunnen weten!


  Maak melding

 24. Heeft Self Reliance een krediet verzekering afgesloten teen wanbetalers?

  Iedereen weet toch dat de Paarse Roversbende het geld liever in de eigen zakken stopt.


  Maak melding

 25. RobG
  Jojo,economie houdt in ” het omgaan met schaarse financiële middelen”.Voor de overheid een belangrijke taak om te bezuinigen op diensten/voorzieningen en om minder draagkrachtige te ontzien.De luxe van Venetiaan,een blanco cheque uit Nederland,heeft deze regering niet.

  Weer zo’n ongefundeerd Paarse Lulverhaal van Bouta Teefje RobG.


  Maak melding

 26. @Jojo,

  De tijden/perioden van Venetiaan zijn passe.Gij blijft de hardvochtige periode van Venetaan maar aanhalen.Ik en vele anderen zitten zeker niet op een Venetiaan te wachten. Venetiaan kreeg van Nederland alle financiële steun omdat Nederland tegen Bouterse was.Daarnaast kon hij nog putten uit de honderden miljoenen aan ontwikkelingsgelden die ter beschikking waren. Deze regering heeft niet de mogelijkheden die Venetiaan ter beschikking stonden.

  @Srafu

  Het bezuinigingsbeleid van de overheid komt zeker hard aan bij de mensen die hebben kunnen profiteren op de subsidies op water, elektriciteit, benzine, diesel, de vuil ophaal,de landbouw,enz.enz.enz. Het dringt niet tot je door dat de overheid zich terugtrekt met het verlenen van subsidies.Gij kijkt met een foute blik naar de maatregelen. Bij het afbouwen van de subsidies is het uitgangspunt dat er rekening wordt gehouden met de sterke en zwakke schouders.Het solidariteits principe wordt hierbij gehanteerd. De overheid kan op dit moment niets anders dan deze maatregelen doorvoeren omdat de inkomsten van de staat tegenvallen. De mensen die nu klagen zijn nog altijd de grote genieters van voorgaande jaren.

  @Ray,

  Waar blijft jou toverstok. Klagen helpt niet. Er moet hard gewerkt worden en een ieder moet inleveren.


  Maak melding

 27. DeZe marionetten( adviseurs van deze regering) dachten en nu afhaken bij Self reliance want de schuld mag niet meer worden. Het SZF is van ons die moet durven te eisen.
  Ook hier blijkt weer het wanbeleid. wanbetalers.
  Dat hele IMF ding schijnt nodeloos geweest te zijn. Wanneer begint men zaken te zuiveren? Of is een vizieuze cirkel effect???


  Maak melding

 28. @Robje-de-Desi-slaaf :

  U WILT niet begrijpen dat de DOMME NDP-adviseurs denken dat een ALGEMENE STAATSSUBSIDIE, plotseling, in zijn geheel betaald zal worden door en klein deel van de bevolking/
  bedrijven !

  En het gaat dan vooral om Kleine en Middelgrote bedrijven die in gevaar komen !
  Zij zullen de tent sluiten en nog meer mensen, dan nu al het geval is, worden werkloos !

  Alle bedrijven in Sranang lopen thans gevaar door het desastreuze Financiele wanbeleid van de NDP, dat enkel gericht is op lijfsbehoud van de president ! Weet u slaafje hoe groot de schuld van de NDP-regiem is bij de bedrijven ?????

  Hoeveel VALUTA heeft Sranang via exporten verdiend de afgelopen maand ???

  Wat met de BEVOLKING gebeurt INTERESSEERT de NDP en haar leiding niet ! Zie het NIET bouwen van dijken en dammen en het
  verwaarlozen van ziekenhuizen en hospitalen door de
  NDP-clan !

  NDP kom maar op met uw BTW-heffingen, dan zal de BEVOLKING laten zien wat ACTIE is ! De maat is, door Corruptie en NDP-Wanbeleid, VOL !!

  PS : Zie de Self Reliance case, gewoon een vorm van
  FUFURU !!!


  Maak melding

 29. Je kan lullen wat je wilt, Vene heeft een boven gemiddeld gezonde economie achter gelaten. Tel daar bij de incentives van de goud- en olie prijs bij hoogconjuctuur tijdens Bouta I en zie daar wat er aan gelden verdwenen zijn. En niemand die dat kan verantwoorden. Alle miljarden aan goud- en olie verkopen inclusief de reserves die Vene heeft achtergelaten, is vele malen meer dan die zogenaamde blanco cheque die Vene ooit van Nederland heeft ontvangen. Maar helaas, de baas en zijn volgers houden niet van stabiliteit. Het enige wat ik de regering Bouterse II hoor zeggen is dat er een wereld crisis is, waardoor Suriname in de problemen is gekomen.

  Wel ik stel voor om bij het begin te beginnen. De balans van 2010 en daarna alle inkomsten en uitgaven…en whala…zie daar de echte boosdoener.


  Maak melding

 30. @ srafu
  NDP kom maar op met uw BTW-heffingen, dan zal de BEVOLKING laten zien wat ACTIE is ! De maat is, door Corruptie en NDP-Wanbeleid, VOL !!
  .
  de acties die je van de surinamer kan verwachten , zal niet meer zijn dan een handjevol demonstranten en honderden toetsenbord warriors.
  dit land zit vol met lamlendige luie domme laffe mensen.
  werknemers komen stelselmatig te laat op het werk of komen gewoon niet.
  afval gooit men gewoon op straat en het liefst vanuit de auto.
  zodra men een dienstverlenende functie heeft word men onbeschoft.
  kritiek kan een surinamer sowieso niet verdragen , vooral niet als men toevallig ook nog wapendrager is.
  men spreekt nooit een tijd af , maar in termen van in de avonduren of middaguren , en dan nog komt men te laat.
  men liegt alsof het in de bijbel geschreven staat .
  mensen oplichten is hier een alledaagse bezigheid.
  verkeersregels kennen ze niet .
  had ik je al verteld dat de meeste Surinamers fam banden hebben met mensen in mongolie?
  anyway …reken niet op een surinamer om kastanjes uit het vuur te halen.
  het handje vol goede mensen dat hier nog is , is helaas niet in staat om een vuist te maken.


  Maak melding

 31. RobG

  ik haal Venetiaan slechts aan als de referentie en spiegel voor Bouterse.

  U en en malloot als Damsco en zo nu en dan Paraman roepen maar steeds dat Venetiaan en Co niets te gedaan hebben en niets gepresteerd hebben.
  Ik bewijs dat het reusachtig mee valt als en eerlijk naar de feiten kijkt.

  De hulp van Nederland was een druppel op een gloeiende plaat als je eerlijk bent. Des ondanks viel Bouterse in 2010 in een opgemaakt bed met lopende projecten.

  1) Weg naar Atjonie.
  2) Asfaltering naar Brokopondo
  3) Asfaltering Oost West
  4) Vernieuwing Luchthaven.
  5) Nieuwe haven.
  6) Renovatie en uitbreiding raffinaderij voorbereid, gecontracteerd en gefinancierd.
  7) Brug over de doorsteek.
  8) Dijken in Commewijne en Coronie.
  9) Surgold klaar voor de start.
  10) Uitbaggeren Suriname rivier aanbesteed.
  11) Stevige groei hotelsector.
  12) Low Income shelter project
  etc.

  Beste RobG
  Vanuit de ellende van Wijdenbosch.

  Hoeveel projecten zijn aan het vorige lijstje toegevoegd:

  1) Vierbaans snelweg naar zandrij.
  2) Flyovers.
  3) 18.000 woningen.
  4) Woning export naar de regio.
  5) Zeedijk naar weg aan zee.
  6) Treinverbinding van any where naar no where.
  etc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.