Suriname solidair met Fransen na aanslag Nice

35

Vicepresident Ashwin Adhin (l) heeft donderdag aan de Franse ambassadeur in Suriname, Michel Prom (r), gezegd dat Suriname solidair is met de Fransen. Adhin woonde die avond een receptie in Paramaribo bij ter gelegenheid van Le Quatorze Juillet (14 juli), de nationale feestdag van Frankrijk. Voor Frankrijk is 14 juli een speciale historische dag, die symbool staat voor het begin van een proces om los te komen van verdrukking en absolute macht, zodat plaatsgemaakt werd voor vrijheid en gelijkheid. Het feest werd in Frankrijk echter overschaduwd door een terroristische aanslag in Nice waarbij meer dan 80 mensen zijn omgekomen.

Bekijk ook:


35 REACTIES

 1. Ook met Turkije, denk ik. Alibux zal dat wel doorgeven aan de Turken.
  Die Erdogan zat ‘m te piepen. Hij kreeg een behandeling zoals hij zo vaak anderen geeft.


  Maak melding

 2. Natuurlijk solidariteit verklaren na zo’n event. Ze zijn onze buurland.. Frans Guyana is een deel van Frankrijk.

  Verder kijken of onze Sunnis niet besmet worden met de jihad.. Internet en zo.

  Wat turkije betreft jammer dat het lukte. Die Erdogan gaat teveel naar de Islamsten toe. Hij steunt zelf s de ISis in Syria.

  Het zou beter zijn wanneer het land seculair blijft en democratisch zoals dat de bedoeling was van ataturk de oprichter van het het land. Kijk uit naar turken die jihad preken.


  Maak melding

 3. Oen kies wang two computer foe dim Fransoos, dus oen no kang tak tra sanie dang tak oen de solidair. Oen de solidair ma oen ne de celibatair. Dim Fransoos toe no de celibatair. Dim mang naai lik todo.


  Maak melding

 4. Ik ben geen voorstander van geweld,maar ik denk dat de Fransen zelf de oorzaak zijn van alles wat er nu in Frankrijk gebeurt.Afrikanen,Marokkanen,Algerijnen en alle ander bevolkingsgroepen die niet blank zijn in Frankrijk hebben dagelijks te maken met discriminatie.Voor dat er mensen zijn die iets willen zeggen over mijn reactie laat u dan eerst informeren en dan komen jullie ook te weten wat er allemaal in Frankrijk gebeurt.Tip probeer te kijken naar bepaalde discussies/programma’s op CNN en de Belgische tv over Frankrijk dan kom je te weten wat er daad werkelijk aan de hand is in Frankrijk.


  Maak melding

 5. Suriname heeft geen gezicht naar buiten om zich uit te spreken over dit soort kwesties.Suriname houd je aan je leest.Trek je geschiedenis na ..je hebt geen recht om je goedkeuring of afkeuring ergens over uit te spreken.Dat is hoe Suriname er mijn inziens nu voor staat.Onze president is niets waardig..ons stem wordt met een korrel zout genomen,is van geen enkele waarde.Uit beleefdheid laat men je uitspreken..


  Maak melding

 6. Een president die op smerige wijze met een jong meisje danst gaat de wereld over…fraudeert, medeplichtig aan moord,liegt ,bedriegt ga zo maar door.Suriname hoe hard het ook is..een lachtertje op nationaal en internationaal niveau.Alleen op deze manier zijn we doorgebroken.oja…en door Anthony Nesty..


  Maak melding

 7. Diana# In Suriname kun je als couppleger president worden, behoor je tot de rijkste en beschermt het parlement je voor strafvervolging voor het meerdere keren van een wettig democratisch gekozen regering omver werpen. In Turkije wenst de president en het parlement de dood straf voor de coupplegers.
  Ben benieuwd waaruit de felicitatie namens president en volk van Suriname aan het Turkse volk luidt.


  Maak melding

 8. Natuurlijk was de terroristische daad in nice afschuwelijk maar Bouterse kan beter zijn smoel houden. Zijn zoon wilde hezbollah toegang geven tot suriname maar pappie en zijn regering hebben daar nooit afstand van genomen


  Maak melding

 9. Adhin hou je mond maar dicht .Jij bent een verrader van het ergste soort.Hier werden je ooms kapot geschoten door surinaams enige terrorist bouta en je loopt achter hem aan als een schoothondje!!


  Maak melding

 10. Adhin ziet waarschijnlijk het verschil niet Wij wel,de terrorist in Frankrijk zijn doel was zoveel mogenlijk mensen dood te vertrappen met een vrachtwagen en de terrorist bouta zijn doel was de knapste ,intelligenste burgers te executeren zodat hij kon regeren over het domme massa in Suriname!


  Maak melding

 11. Fransen beweren dat Jezus met z’n vrouw Maria Magdalena gevlucht is naar Frankrijk na z’n mislukte kruisiging en dat de bloedlijn van Jezus nog steeds doorloopt in Frankrijk.
  De Fransen denken dat ze daardoor een speciale volk op aarde zijn. Ze leven als God in Frankrijk.


  Maak melding

 12. @ Ray,

  Waarom mag Adhin niet zelf bepalen wat hij doet en zegt.
  Je hoeft het niet met hem eens te zijn en ook niet met Sandew Hira, maar als zij Bouterse en zijn kliek willen vergeven dan is dat aan hen.

  Zelf ben ik behoorlijk afgeknapt op Sandew Hira, niet omdat hij Bouterse als een godheid is gaan zien, maar omdat hij anderen in zijn besluit om Bouterse te vergeven, hoopt mee te trekken.
  Dat moeten de andere nabestaanden zelf weten.


  Maak melding

 13. @Jiyani,

  Adhin mag alles over ZICHZELF bepalen.
  Maar vertrouw ik deze persoon niet die gaat bepalen VOOR ANDEREN als VP!

  Zijn persoonlijke ambitie moet hebben gevolgen voor alleen hem, niet voor hele land. Wie weet hij offert ook hele land op voor persoonlijke ambitie net als hij heeft geofferd zichzelf en zijn familie.
  Daarom, ik wantrouw deze man.


  Maak melding

 14. @Jiyani
  Adhin praat namens de surinamers en die bevel komt van bouta.Nu je moet een Surinamer zijn en je schamen dat zulke mooie woorden komen uit de mond van iemand wiens oom geexecuteerd werd en je werkt voor de moordenaar van je oom nogerbij.
  Wat Ahin daar verkondigd doet hij namens het volk en niet persoonlijk.
  Ik moet wel gek zijn om deze verrader ernstig te gaan nemen!!
  En wat Adhin doet is de geheel bevolking meetrekken alsof het volk blij heel blij is bouta,zo komt het over!!
  Wij weten het beter dan Adhin!!!
  !


  Maak melding

 15. @ Bargoeddaar en Ray,

  Vanaf het begin dat Bouterse bekendmaakte dat Adhin de VP zou worden, heb ik Adhin niet vertrouwd.

  Ook voor hem geldt dat hij is bezweken voor de hoge positie en het salaris dat hij toucheert.

  Maar dat hij de moordenaar(s) van zijn oom vergeeft dat bepaalt alleen hij voor zichzelf net zoals dat ook voor Sandew Hira geldt.
  Dat zijn persoonlijke gevoelens, daar heeft verder niemand iets over te zeggen of te vinden.

  Mijn mening: ik weet niet of ik staat zou zijn om de moordenaar(s) van een familielid te vergeven. Hoop nooit daarmee geconfronteerd te worden.


  Maak melding

 16. Hmmmmmmmmm…
  Ik heb nooit gehoord dt Frankrijk zegt soloidair te zijn met Suriname!
  Waarop zou Frankrijk zijn solidair zijn met Surname moeten basseren?
  Zal Frankrijk zeggen ….wij staan solidair met het surinaamse volk voor het zoeken naar gerechtigheid voor zin vermoorde burgers aan handen van bouta,
  of gaan ze zeggen …wij staan solidair metr bouta voor het executeren van weerloze burgers.

  Help ons als je het kan met je geweldige analyse methoden Jiyani


  Maak melding

 17. @Jiyani,

  Zijn keuze voor vergeven is persoonlijk en dat respecteer ik ook.

  Maar zijn beslissing heeft wel toe geleid dat hij nu de keuze van de anderen om niet te vergeven – waar ze hebben ook recht op – ondermijnd.
  Dus wel persoonlijke recht voor hem, maar geen recht voor de anderen!
  Als hij had gezegd ik vergeef president, maar ik ga niet deelnemen in regering, dan was juist besluit, want dan hij zou niet ondermijnen de keuze van die anderen!
  Nu moet hij wetten tekenen dat president is niet schuldig en niet vervolgbaar. Daarmee hij ondermijnt die mensen die zoeken recht. Dat is verkeerd, vind ik.


  Maak melding

 18. @Jiyani
  Ik denk dat je echt hulp nodig hebt Jiyani!!
  Hoe kan je een man ernstig nemen als je weet dat zijn oom overhoop werd geknald en dezelfde neefje zegt ;;;ik vergeef de moordenaar van mijn oom”!Over de gehele wereld zeggen familieleden van vermoorde geliefden aan hun moordenaars …ik vergeef je…dat wil niet zeggen dat je lijder wordt en dat het hele volk jou vergeeft en dat je je straf niet hoeft uit te zitten . De familieleden zeggen …wij vergeven jou dat is voior de gemoedrust van de moordenaars zodat zij nog slapen kunnen ,vervolgens worden ze in de gevangenis gegooid!!!
  Stel je voor bij ons staat een crimiuneel voor de rechtbank en familieleden van zijn slachtoffer zeggen wij vergeven jou..ga henen..en de moordenaar gaat zijn vrijheid tegemoet?!
  als Sandew hira en Adhin bouta willen vergeven dan moeten zij niet namens het volk doen maar zeggen dat zij het persoonlijk willen!!
  Wij willen de moordenaar gestraft zien,!
  En zulke drama kings zijn onze volksvertegenwoordigers!!??
  Schei toch uit Jiyani!!
  Ik wil bouta niet horen zeggen ..ik ben vergeven door Sandew hira en Adhin namens het volk!!
  Wij willen zijn vrijheid niet meer gevangeschap!!!
  Al;s familieleden bouta willen vergeven dan is dat hun goedrecht. Zij moeten niet voor Rechter gaan spelen!!
  Vergeven is geen vonnis van de rechter!!De rechtbank bepaald voor de criminelen en geen familieleden !!


  Maak melding

 19. @ Ray,

  Je hebt zelf hulp nodig, vooral bij goed en begrijpend lezen.
  Wie neem ik serieus??
  Ben ik niet duidelijk geweest dat ik vanaf dat Bouterse bekendmaakte dat Ashwin Adhin VP zou worden van de regering Bouterse II niet heb vertrouwd.

  Ben ik niet duidelijk geweest dat ik op Sandew Hira afgeknapt ben en ook waarom.

  Ben ik niet duidelijk geweest dat vergeven een persoonlijke kwestie is, maar dat men anderen niet moet willen overhalen dat ook te doen.

  Maar zoals je al vaker hebt laten zien, reageer je weer alsof je door een zwerm bijen bent gestoken.


  Maak melding

 20. @Jiyani

  Je moet niet sympathiek overkomen naar de moordenaars toe.En mijn reakties zullen ook niet hard aankomen jou richting toe.Voor de zoveelste maal Jiyani laat mij duidelijk zijn ,ons juridisch systeem werkt niet sinds 25 feb 1980,dat wil niet zeggen dat wij alle geloof erin verloren hebben. De laatste loodjes wegen het zwaarst,en wij zijn bijna aan het einde van deze Trieste saga,het heeft 34 jaren geduurd en we gaan de moordenaars geen enkel sympathie tonen en ook niet voor de nabestaanden die om vergeving lopen te smeken voor de moordenaars.ABSOLUUT NIET!!
  De rechters verdienen onze sympathie,zij hebben een zware taak te doen namenlijk vonnis uitspreken tegen een moordenaar die het denkt te bepalen voor iedereen !!


  Maak melding

 21. De massamoordenaar in Nice heeft zijn slachtoffers op de vlucht doodgereden en niet doodgeschoten, dat is slechts een cosmetisch verschil, het is daarom normaal en verwachtbaar dat de Surinaamse regering zich identificeert met de Fransen, zich solidair verklaart en het Franse volk controleert.


  Maak melding

 22. Suriname solidair met de Fransen, ze weten niet eens wat solidairiteit betekent, ze laten elkaar zakken om er beter van te worden, opportunisme en belijden met de mond dat kennen ze wel goed


  Maak melding

 23. @Hans
  Suriname solidair met de Fransen, ze weten niet eens wat solidairiteit betekent, ze laten elkaar zakken om er beter van te worden, opportunisme en belijden met de mond dat kennen ze wel goed
  ————
  Heb je het nu over Su of over Ned?


  Maak melding

 24. Ray, dit is geen zaak om grappen over te maken; massamoordenaars die hun slachtoffers op de vlucht doodschieten of doodrijden, zou ik het liefst levenslang in de Bastille, Alcatraz of Santo Boma willen opsluiten.


  Maak melding

 25. Meneer ray u heb volkomen gelijk die adhin is een haramie ka batja ik denk dat hij zijn diploma heeft gekocht want zijn gedrag en verstand is als een ezel of erger werk samen met een moordenaar die zijn ooms heeft vermoord erger dan een hond is hij


  Maak melding

 26. @djoekie
  Oen kies wang two computer foe dim Fransoos, dus oen no kang tak tra sanie dang tak oen de solidair. Oen de solidair ma oen ne de celibatair. Dim Fransoos toe no de celibatair. Dim mang naai lik todo.

  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ALWEER ZO`N UIT DE LUCHT GEVALLEN STINKENDE FLAPDROL.WAT MOET JE?


  Maak melding

 27. @Hollande uit Fransje Pane.
  Ray, dit is geen zaak om grappen over te maken; massamoordenaars die hun slachtoffers op de vlucht doodschieten of doodrijden, zou ik het liefst levenslang in de Bastille, Alcatraz of Santo Boma willen opsluiten.

  Hou liever je bek dicht met jou gelul man


  Maak melding

 28. @Hollande uit Fransje Pane,
  Kijk maar eerst naar de Franse geschiedenis wat zij in Noord Afrika aan moorden en verkrachtingen. Anderhalf miljoen Algerijnen zijn uitgemoord maar toch is het in de ogen van de Fransen geen sprake van volkerenmoord. Ja, ik praat geen een aanslag goed maar het waren de Fransen die het voortouw namen om eerst Irake en daarna Libie plat te bombarderen. Honderd duizenden zijn daarbij omgekomen en de wereld maakt zich alleen maar druk als 90 Fransen worden neergeknald. Pffffffff


  Maak melding

 29. Ray, ik snap jouw laatste reactie niet, zo’n reactie zou ik van een Boutist verwachten, maar uit al jouw vorige reacties blijkt dat jij geen Bouta lover bent. Jij hebt dus niet begrepen wat ik bedoelde, ga nogmaals lezen en hou er rekening mee dat ik niet Ray aanval (dat denk jij volgens mij).


  Maak melding

 30. Jaa, Frankrijk zit echt te wachten op solidariteit van SU, een land die geregeerd word door een ex dictator, drugs crimineel en onberechte moordenaar, ja mensen we gaan voor nog 5 toch?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.