‘Suriname heeft weinig aan verlagen wisselkoersen’

50

PARAMARIBO, 15 jul – Suriname heeft niet veel aan een verlaging van de wisselkoersen. Dit stellen vooraanstaande economen. President Desiré Bouterse heeft weliswaar al twee keer verlagingen aangekondigd. Het moet hoop geven.

Meer dan dat is het niet geworden voor zij die zulke hoop ophouden. De wisselkoersen blijven maar omhoog schieten. Menige burger hoopt vurig dat het verlaagt. Maar of het ook echt soelaas biedt? “Alleen langdurige stabiele wisselkoersen zijn nuttig voor de economie”, zegt econoom Rahul Alibux tegenover de Ware Tijd. Dat zou het voornaamste doel moeten zijn als er beleid zou worden gevoerd.

Behalve Bouterse, heeft ook de Centrale Bank van Suriname het gemunt op verlaging. Maar dat kan leiden tot speculatie op de valutamarkt. “En je wil geen speculatie. Je wil dat mensen gaan werken”, aldus Alibux. Dat Bouterse steeds weer verlaging belooft, lijkt meer bluf. Kennelijk wordt gehoopt op paniek bij speculanten. Die zouden dan hun vreemd geld snel kwijt willen om verlies te voorkomen.

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. Prof.A.Caramba en econoom Tjon A …. , de overgelopen mollen van NPS, jullie zwijgen nu in alle talen met een vette
  buidel op het eind van de maand; waar zijn de economen van
  ADEK poptjepatoe universteit; waar zijn hun wetenschappelijke
  publikaties zoals dat betaamt op iedere gerenomeerde
  Universiteit;zonder publikaties knikker je eruit !!!


  Maak melding

 2. Blijkbaar houdt de Suries de beloftes van zijn Bassie Boefjeee!! ach, ja!! wat moet ik anders zeggen dan, hoop doet leven bij hen!! ha ha haaaa!! blijven geloven dan maar in luchtkastelen!!

  DE HOND MET KROMME STAART…………….

  De kromme straat van een hond kan je net zo hard trekken van Suriname tot Somalië, maar als je los laat, komt het wederom tot zijn stand en dat is KROM!!! en die blijft blaffen, maar bijt niet. Allemaal luchtkastelen…grrrrr grrrrrrr.. WOEF.. WOEF WOEF…


  Maak melding

 3. Zoveel gedoe met het kapitalisme, dan moet je een koers stabiel houden, dan een bank. Weg ermee en terug naar het communisme, de oorspronkelijke levenswijze van de mensheid!


  Maak melding

 4. Bouta speelt voor Profeet.
  Een gedoemd profeet dat is hij!
  @Mohamed
  Het is wereld bekend dat bouta naar niemand luisterd in Suriname. Die crimineel gaat aan onze de grondwet zeuren om zijn vrijheid veilig te stellen en de rechters zijn machteloos.De bevolking deed een poging okay om korte metten te maken met deze moordenaar maar helaas de verkeerde captain had de leiding en hij heet Valies.Voluit Valies Toiletpapier.Einde oorlog.


  Maak melding

 5. Zolang deze moordenaar zich met zaken gaat bemoeien, zoals met het verlagen van de valutakoers, wordt de situatie in het land alleen maar hopelozer, al die jaknikkers er omheen, die hun maandelijks inkomen belangrijker vinden dan de ellende die het volk moet trotseren, terwijl ze allemaal weten, dat deze moordenaar, het land alleen maar verder de afgrond in helpt, wil het land nog gered worden, zal deze moordenaar met zijn fossielenclub op het kabinet snel vervangen moeten worden, want geen van allen hebben een visie, en al helemaal niet, als het om economische vraagstukken gaat.


  Maak melding

 6. Naast de stijgende koers heeft Suriname nog tig problemen die allemaal te maken hebben met deze corrupte en incompetente regering.

  Als Suriname ergens behoefte aan heeft dan is het wel integere en competente politieke bestuurders en een bevolking die haar gezond verstand gebruikt en kritisch is naar machthebbers.


  Maak melding

 7. @Snippi,

  Suriname heeft vooral behoefte aan het Goddelijke Communisme, de Oorspronkelijke Leefwijze van de Mens.

  De mensheid is veels te ver gevorderd op weg naar haar vernietiging door valse systemen als kapitalisme, leninisme, stalinisme, socialisme en een mix van deze dingen te volgen.

  Het leven had helemaal simpel moeten zijn. Zonder speculanten, beurzen, MNC’s, globalisme, kernwapens en wat nog meer aan vernietigende en uitbuitende dingen.

  Sinds de 2e WO is de uitbuitingseconomie zo hard gegaan dat het nauwelijks meer te stoppen is. Alleen een echt grote crisis of een grote natuurramp kan de mens nog op haar slechte schreden doen terugkeren, want er is in de hele wereld momenteel NIEMAND die in staat is de wereld van het slechte uitbuitende pad af te halen en op het goede rechtvaardige natuurlijke pad te zetten.

  Wat nog erger is: de mens zelf wil dit ook niet meer!


  Maak melding

 8. Wie nog steeds geloven en hun hoop hebben gevestigd in deze man zijn erger dan de wc wormen die leven in zijn paarse beerput. Zonder schaamte en gene zetten deze paarse wc wormen paars schijt vretende zijn wanbeleid uit. Enkel vanwege enge belangen. Corruptie. Vele oerdomme paarse zombies die geloofden en hoopten op deze man zijn aan het wegkwijnen. Baas……..help…………………baas no e go jepi oeng dongsma geen ene ka. Hahahahahahahha. Vene beng warskow deng. Ma deng bij krijse paarse demonisch bezeten weg met Vene. Anno 2016 zijn ze zo lafhartig van geest om te krijse weg met bouta, sa e mek deng ka. Hahahaha


  Maak melding

 9. R DOBRU – (een gedicht dat voort leeft ).
  Vooral om nu hierbij stil te staan en wanneer boosheid heeft plaats gemaakt voor verbitterdheid.

  Ik wil iemand haten vandaag .
  Ik voel het in mijn beenderen
  in de zon
  ik moet iemand haten vandaag
  het moet regenen
  de hemel moet dit koelen
  anders vermoord ik nog iemand vandaag
  het gaat niet om het gat in mijn maag
  de pijn in mijn zak
  dat is gewoonte
  ik zal iemand haten vandaag
  het groeit als een kool in mijn keel
  en stijgt als een vuur naar mijn haar
  brandt in mijn huid
  jeukt in mijn vingers
  het moet eruit
  vandaag ga ik de bedelaar niets geven
  laat hij ook haten vandaag
  laat de hoer pinaren vandaag
  kinderen hoeven niet te eten
  laat allen haten vandaag
  bloemen
  bloemen moeten niet groeien vandaag
  ik ga een fajalobi in het vuur gooien
  een hond schoppen
  de straat niet oversteken met de oude vrouw
  niet lachen tegen jou

  (uit Bar Poeroe Paramaribo 1970)


  Maak melding

 10. Surinamers hebben in de jaren 80 smerigheid en vloeiend bloed gekend. In de jaren 90 was dit ook niet anders incluis groeiende corruptie. Na deze ellende hebben zij niks geleerd omdat in 2010 en 2015 dezelfde geboren satanisten weer aan de macht mochten komen.
  Kennelijk is de misére nog niet groot genoeg want het merendeel zit thuis. Medelijden hebben met is anderzijds een naieve vorm van empathie.


  Maak melding

 11. Beste Chin a Chin, Lees eens het boek “Boerderij der Dieren” (Animal Farm) van George Orwell. Wat je wil is een totalitair systeem en dat soort systemen zijn altijd gedoemd te ontsporen.
  Een dergelijk systeem kan alleen onder dwang worden ingevoerd en daar begint het al verkeerd. Uiteindelijk ontaardt het in fascisme en daar wordt niemand gelukkig van.

  Noem eens een land waar jouw ideaal gerealiseerd is. Noord-Korea misschien? In Cuba en in China wordt/is het communisme ook verlaten. Het werkt niet want de mensen werken niet als je alles verplicht moet delen.
  Islam is ook zo’n goddelijk systeem en oh, oh, oh, wat zijn die moslims gelukkig!

  Als je de oorspronkelijke leefwijze van de mens wil hervinden, verkoop alles, neem je medestanders mee, en ga in het bos wonen in hutjes met een dak van palmbladeren. Zo leefden de mensen vroeger in hun goddelijke communistische systeem.


  Maak melding

 12. Een hogere wisselkoers trekt op den duur meer toeristen. kijk maar naar de jaren 80.
  Alleen die ellendige hoge ticketprijs…………


  Maak melding

 13. Rahul Alibux is natuurlijk bang dat de lucratieve opbrengsten van de speculanten waartoe hij behoort gevaar lopen. Hij komt op voor de belangen van de speculanten. Het kan dit soort bloedzuigers niets schelen als zij de bevolking uitzuigen. Maar dit soort figuren hebben belang bij een schaarste aan vreemde valuta in het land.Het liefst willen ze de huidige toestand van de valuta schaarste handhaven. Zij zullen er ook niet voor schromen om valse berichten de wereld in te sturen waardoor de wisselkoers omhoog schiet.Het gaat ons voorstellingsvermogenn te boven dat er zulke figuren zijn die over de ruggen van de bevolking rijker willen worden.


  Maak melding

 14. Robg:
  Waar baseer jij je verdachtmakingen ten aanzien van Alibux op? Kom eens met feiten!
  Alibux heeft meer mores in zijn grote teen dan jij in je hele sodemieter!


  Maak melding

 15. @astaman, jij en je familie van valuta-speculanten hebben geen belang bij een daling van de koers. Over de ruggen van de bevolking rijkdom vergaren is niet ethisch.Maar ethiek zegt jullie niets omdat speculanten zonder scrupules roven en uitbuiten.


  Maak melding

 16. @Chin a Chin
  Met het goddelijk communisme en terugkeer van de mens naar zijn oorspronkelijke leefwijze laadt je de verdenking op je dat je de ideeën van Pol Pot aanhangt. Goddelijk communisme en terugkeer naar een oorspronkelijke leefwijze werd gepropageerd door het Pol Pot regime in Cambodja. Hoe dat experiment met een complete samenleving is afgelopen is genoegzaam bekend neem ik aan. De helft van de inwoners vermoord door Pol Pot en de samenleving compleet geruïneerd. Daar hebben we in Suriname absoluut niet de behoefte aan.

  Laten we in Suriname beginnen te werken aan goed bestuur met integere politici en het kweken van kritische kiezers. Het zal lang duren voordat we zover zijn maar dat garandeert meer succes dan experimenteren met allerlei vage theoretische ordeningsprincipes voor de maatschappij.


  Maak melding

 17. @astaman.

  Rob.g. heeft een grote maat tampon nodig voor zijn grote vieze bek.
  WAAR ZIJN de oplossingen en adviezen van Rob.G.gebleven.


  Maak melding

 18. het enige wat ik zie is dat die zgn linkse revo tuig duizenden malen rijker zijn dan de oude rijken en de armen duizenden malen armer.
  rovers tuig gebruiken altijd het socialisme om het volk achter zich te krijgen om zo zich zelf vet te mesten.

  kijk maar naar die errol alibux,(palu) bedenker van de december moorden
  of naar bouta de uitvoerder van de december moorden
  wat hebben zij veel gedaan voor het volk
  suriname heeft op eens veel linkse miljonairs


  Maak melding

 19. @Robje-G-de-Desi-slaaf ,

  U beledigt weer iemand zonder reden !!

  De koers zal niet omlaag gaan. De regering heeft NIETS hierover in te brengen !

  De VRAAG naar Valuta is zeer groot en er is schaarste, dus zal de koers NIET dalen !!!

  Deze situatie krijg je indien een regering langere tijd TEVEEL uitgeeft ! Veel meer dan de totale landsinkomsten !

  Nog steeds geven Desi en kabinet teveel uit !
  O.a. het ambtenaren-apparaat is VEEL TE GROOT !
  Slokt meer dan de helft van ALLE Sranang’s inkomsten op !

  Daar bovenop komt de vrij grote kostenpost van Het Kabinet van de president plus allerlei zogenaamde advieurs !

  Zolang niet gesneden wordt in deze ONRENDABELE en ONNODIGE ambtenaren/adviseurskosten, zal Suriname in
  een economisch dal blijven !

  Dan heb ik het nog niet gehad over de grote verliezen voor het land, als gevolg van verspillingen en roof door
  Corruptieve handelingen van politici en vrienden van dit
  kabinet !

  Hoe langer het kabinet wacht met het saneren van het overheids-apparaat hoe meer de bevolking zal moeten opofferen/pinaren en hoe langer Sranang geen valuta-
  inkomsten door EXPORTEN zal vergaren !!

  PS : Venezuelaanse toestanden zijn nu heel DICHTBIJ !
  Suriname heeft nagenoeg GEEN VALUTA-INKOMSTEN !!!

  NDP POT UN MONI BAKA !!!
  NDP POT UN GOWTU BAKA !!!

  Tijd voor DESKUNDIGE, EERLJKE PERSONEN AAN DE MACHT IN SRANANG !!!


  Maak melding

 20. @RobG.
  Ik reageer doorgaans niet op je postings maar als jy n ander gaat beschuldigen van geen etiek te hebben dan spreek jy jezelf behoorlyk tegen.
  De meeste postings van jou zyn etiek pricipieel en ruggengraadLOOS.
  Waarvan akte


  Maak melding

 21. Mensen, mensen niet grof tegen anderen zijn; ook al hebben we niet dezelfde mening !
  Als we onbeschaafd zijn tegen anderen zegt het meer over onszelf dan over die ander !!!


  Maak melding

 22. Wereldwijde Mammon verslaving, geldzucht is de wortel van alle kwaad,van luchtkastelen creëren…… waar geld uit niets tot iets wordt geschapen en door de FED en ECB,IMF,MONETAIRE FONDS, WERELDBANK en Centrale Banken,Pensioenfondsen en Multinationals in een MEGA Piramide spel van hoog naar laag wordt gespeeld…..in contructies van inflaties,deflatie,hyperinflatie en Rentederivaten in WallStreet systeem van kopen en verkopen….met miljardenwinsten voor het ons kent ons,vriendjespolitiek systeem van geheimhouding en wurgcontracten naar Derde Wereldlanden met hun corrupte leiders….die hun Volk beloven en niks geven,en doet het domme Volk in vrede leven,totdat het kookpunt bereikt wordt en het tot een Mega ontploffing komt.” There be no more corruption, the Day the dollar die ” Peter Tosh .


  Maak melding

 23. Verlaging kan niet dmv woorden plaatsvinden want dat is jezelf voor de gek houden!!! Een sterke SRD is alleen mogelijk als de economie stabiel is en als er een dekking is voor de munt!!!!


  Maak melding

 24. Verlaging van koers bepaalt niet de president maar de marktwerking van vraag en aanbod. Veel zelf produceren en exporteren, minder importeren, lange termijn resultaat….

  Maar de domme ezels van hem geloven hem maar al te graag en zullen blind achter hem aan blijven lopen….


  Maak melding

 25. @ RobG

  Hoe kan men als men de zaak wil stabiliseren uit zijn op speculatie winst.

  By The Way mensen die er handig in zijn kunnen geld maken bij stijging en daling van de koers

  u roept mar iets om iemand die iets wat niet goed is voor Bouterse zwart te maken.


  Maak melding

 26. De SRD kan alleen maar sterker worden als Suriname iets gaat produceren wat verkocht kan worden. Er zijn 60.000 volkomen nutteloze, overbodige en dus geldverslindende ambtenaren in dienst.

  Het wordt tijd dat Surinamers iets meer ambitie tonen en de handen uit de mouwen gaan steken.in plaats van op een baantje bij lanti te azen.


  Maak melding

 27. Robg:
  I.p.v. een inhoudelijke reactie te geven op mijn eerder verzoek, kom je niet verder dan ook mij te betichten van speculatief gedrag! Waarop staaf jij je bewering? Glazen bol? Helderziend? Of toch gewoon ordinair om je heen slaan omdat je het zelf ook niet meer weet? Kat in het nauw maakt rare sprongen zullen we maar denken.


  Maak melding

 28. Raar volk bij het Front. Allemaal foute mensen. Ze hopen allen dat de koers van SRD omhoog schiet. Het kan ze niets schelen dat het leven duurder voor de mensen is geworden. Vampiers worden rijker van de hoge koersen en politieke dwazen hopen dat de oppositie meer aanhang krijgt door de problemen.


  Maak melding

 29. Dodson de hielenlikker blijft aan ! Dit is geen nieuws !
  Onderdeel van een scenario beklonken vanavond te Broko Baka.
  Het volk pinaart en die medogenloze crimineel ontspant te Brokobaka !!!
  Alles wat hij begeert binnen handbereik en omgeven door zn gewetenloze pajaongwaaiers !!!


  Maak melding

 30. Die bouterse aka moordenaar leeft van dag op dag. Binnenkort gaat hy skreppen. Vraag
  Hem zelf hoe ziek hy niet is!
  Het is vloek v het arme volk dat op deze
  Crimineel rust en ook nog vloek v de 8 dec
  Moorden!!!!
  Bouta toon respect v het volk want u kunt het duidelijk niet aan en stap op!!!!!
  Ka rioolrat!!!!


  Maak melding

 31. 60.000 ambtenaren waarvan er 25.000 te veel = 25.000 x 2200 srd. Mogen jullie zelf uitrekenen hoeveel geld dat scheelt.
  Maar hoe moeten die 25.000 dan leven.
  Geen inkomen van lantie. Wat nu?
  Hoe geef ik gezin te eten?
  Dan maar gaan denken als zijne Dr. Drs Bouterse?
  Su had een minister Hildenberg mischien kan hij het land helpen.


  Maak melding

 32. Jojo, ook gij kiest partij voor de speculanten. Had ik ook niet anders verwacht. De overheid doet haar best om de koers te laten dalen, de speculanten vinden de maatregelen niet leuk en gij neemt het op een verdekte manier op voor de speculanten. Duidelijk een teken van zwakte van de oppositie. Jullie zijn gebaat bij een zeer hoge koers in de hoop op politieke winst. Ik ben van mening dat een lage koers het dagelijkse leven voor de burgers verlicht.


  Maak melding

 33. Robg:
  Ben blij dat jij het zegt, dan iemand die bij zijn volle verstand is! Beste Robg, jij hebt nog steeds het waanbeeld dat een ieder die niet pro Bouterse is dan maar gelijk weggezet moet worden als anti Suriname, anti bevolking, pro devaluatie etcetera! Ik durf gerust te stellen dat, op een enkele uitzondering na, iedereen niet blij is met o.a. de devaluatie ergo: e.e.a. met lede ogen aan moet zien en horen hoe ” the struggle to survive” is voor (onze) familieleden in Su. De bomen groeiden tot in de hemel volgens Bouterse en consorten, mis- management, onkunde, narcisme, autoritair besturen en voor een gedeelte de verminderde inkomsten uit grondstoffen liggen ten grondslag aan alle ellende in Su! Er is al langere tijd veelvuldig door kundige mensen aangegeven dat zaken niet kloppen en niet goed gaan, jouw Bouterse wilde daar niet van weten en bleef de popiejopie uithangen. Weigerde transparantie en ” breed” overleg met alles en iedereen die hem maar enigszins in de weg zouden kunnen zitten! Dan komt er het moment dat hij zijn tanende geloofwaardigheid bijna helemaal verliest en dan pas wordt er een beroep gedaan op zijn ” niet medestanders”, en heet het, ” gezamenlijk de schouders er onder zetten”! Een voetbal speler die ONTERECHT vele malen voor buitenspel wordt afgefloten, die laat op een gegeven moment de bal lopen! Its that simple.


  Maak melding

 34. @Robje-G-de-Desi-Slaaf

  U zegt : ” De overheid doet haar best om de koers te laten dalen”

  Helemaal NIET, zij, de NDP-regering, heeft Ongedekte bankbiljetten gedrukt en uitgegeven, ruim TWEE MILJARD !!!

  PLUS : Alle valuta WEG, Alle Goud WEG !

  Er is geen koersbeleid, er is WANbeleid vanuit de NDP-regering ! Door het NDP-faillissement is er geen vat
  meer op de koersen !

  Door het GEBREK aan valuta, en de steeds groter wordende vraag naar valuta, stijgen de koersen en is de SRD een lachertje geworden, speelgoed-geld !!

  Hoeveel NDP-devaluaties zijn er al niet geweest, meneer de “econoom”-slaaf Robje ????

  De NDP-regering blijft NOG STEEDS teveel uitgeven en is BANG om het vrijwel OVERBODIGE overheidsapparaat te SANEREN ! Ook de zogenaamde Adviseurs van de president en zijn tweede bestuurslaag (kabinet vd president) KUNNEN ONMIDDELLIJK WEG !
  GEEN TOEGEVOEGDE WAARDE !!!

  Corruptie politici en Njang-makers, zijn een sta in de weg voor ontwikkeling ! Zij worden door deze regering ONGEMOEID GELATEN, zie prof Abrakadamsky en zijn
  financiele escapades op Openbare Werken !
  Zie de openlijke machinaties/dieverij bij grote investerings-aankopen door EBS !!
  Zie het feit dat, voor DIJKEN gereserveerd GELD,gewoon is VERDWENEN !!!

  Robje,het volk is WAKKER ! Un POT A MONI BAKA !!!


  Maak melding

 35. Srafu, ik kan het je niet kwalijk nemen dat ge met de ogen van een leek dus met de ogen van Toosje en Pietje naar deze complexe materie kijkt. Het is een beetje teveel van de Front aanhang gevraagd om met de ogen van Liedewei naar deze gewichtige zaken te kijken. Gij snapt niets van de economie en roept maar wat. De zaken zijn ingewikkelder dan je denkt. Ga toch lekker fietsen in een vijver om te ervaren dat Nederland geen geld gaat geven zoals ten tijde van de regeringen van Venetiaan en zijn VHP partners.


  Maak melding

 36. VOLKS President GA ZO DOOR
  Kritiek van de oppositie is omdat ze machtsdronken zijn.
  Lager chan is 2 keren president kandidaat geweest en zal hem tot 2050 niet lukken om pres te worden van het land en noch van zijn gezin.


  Maak melding

 37. Ga zo door ????
  VOLKSPRESIDENT blijkt een FAILLISSEMENTS-
  PRESIDENT te zijn !

  DRUK aub nog meer ONGEDEKTE BANKBILJETTEN meneer
  de volkspresident, Desi !!!

  A DONG di un DONG !!!!

  PS : Volkspresident FREDE Krijgsraad !!!!


  Maak melding

 38. RobG

  Hoe haalt u het in uw hoofd om te stellen dat ik voor speculatie en speculanten ben. banale onzin. u roept weer iets om iets te roepen.

  Ik kies voor stabiliteit en als die zonder schade aan te richten op de huidige koers licht dan is het maar zo en is dat de start positie voor herstel werk.
  We weten waar alle inspanningen van de CBvS en de regering toe geleid hebben namelijk alle goud weg zonder verklaring, alle deviezen weg, extreme schulden en ontwaarding van de munt. Het voorgaande is niet het gevolg van speculatie maar het gevolg van het beleid dat gevoerd is. Dat speculanten hier van profiteren is helaas een gevolg maar niet de oorzaak.
  De SRD is geen vrij verhandelbare valuta waar tegen marktpartijen kunnen gaan speculeren. De Speculatie tegen de SRD vindt plaats op het niveau van Hosselaars.

  Prijselasticiteit begrijpt u in de theorie maar niet in de praktijk.

  Zodra Bouterse iets beweert is de reflex van de markt de andere kant uit.

  U zet anderen steeds weg als niet begrijpend. Echter u kunt nooit een inhoudelijke reactie geven op het gegeven waarom Venetiaan in 2008 en grondstoffen prijzen crisis wel de baas was en maatregelen trof en Bouterse vanaf 2012 de zaak uit de hand liet lopen.


  Maak melding

 39. De oogkassen van het gros der oerdomme paarse zombies zijn als de uitlaatpijp van hun grote lijder en onschuldige misdadiger. Ai no do na wang schedel zonder ogen en oren. Zo dom is het paars volk dat ze zich laten berijden door baas en corrupte roverheid. Baas en paarse elite gangsters e poeroe ka gi deng. Leve de president van misdaadstaat Suribabwe.


  Maak melding

 40. @Robje-G-de-Desi/slaaf :

  Iedereen die zinnige opmerkingen maakt over het NDP-bankroet van Sranang is een fronter !!
  Hoe dom en kinderlijk kunt u zijn !

  Ik ben een Surinamer die met argumenten en cijfers aangeeft hoe de NDP-clan ons Land FAILLIET HEEFT GEMAAKT !!!

  Door NDP-WANbeleid, NDP-corruptie en NDP-DOMheid is Onze staat FAILLIET !

  Er wordt nog dagelijksTEVEEL uitgegeven en er is voor MILJARDEN aan ONGEDEKT geld bijgedrukt, dat is het KERNBELEID van Desi en de NDP !

  Er is NIETS opgebouwd, alle plannen zijn FAKE !!!
  Plannen zijn er om NJANGS te maken ! Zie sneltreinproject, zie 18000 woningen-project, zie Cassavefabriek-project, zie het Naschoolse opvangproject, zie de onafgebouwde wegen en dijken !

  Over het ziektekostenproject zal ik maar zwijgen, de ziekenhuizen zij zo goed als failliet !

  Alle zogenaamde verhogingen van AOV etc zijn veel meer dan achterhaald, door de NDP-devaluaties en de NDP-mega-prijsstijgingen !

  De zaken zijn helemaal niet zo ingewikkeld als u wil doen voorkomen, daarom heeft president VENE bijna 1 MILJARD aan reserves overgedragen aan de NDP-regering van Desi !
  ALLES IS WEG, door NDP-wanbeleid !

  Soms vergeet u dat NDP-Desi en clan aan de macht zijn !!
  ZIJ hebben al onze reserves, al onze Valuta en al ons Goud VERKWANSELD !!! NIEMAND ANDERS !!
  Sranang zit met een NDP-Staats-FAILLISSEMENT !!

  Maakt niet uit of iemand een fronter is of niet, de witmangs van IMF en Desi, zijn het Volk nu aan het VERNIETIGEN via prijsverhogingen en lastenverzwaringen !!

  Burgers hun loon is door NDP-wanbeleid met ruim 70 procent GEDAALD , meneer de NDP-slaaf !!!

  NDP, UN POT A MONI BAKA!!! POT UN GOWTU BAKA !!


  Maak melding

 41. Het land moet een ideale regeerder hebben.
  Wat zijn de eigenschappen van de ideale regeerder?

  Maharishi Valmik was daar zo’n 7000 jaar geleden al mee bezig. Dit vroeg hij zich af:

  Valmiki, de asceet, vroeg aan de welsprekende Narada,
  de stier onder de wijzen, die altijd toegewijd was aan
  het beoefenen van zelfbeheersing en de studie van de
  heilige geschriften:

  2.
  “Is er in deze wereld nog iemand die werkelijk deugd-
  zaam is? Wie is er begiftigd met macht en kennis en
  handelt daar ook naar? Wie spreekt altijd de waarheid
  en doet zijn geloften gestand?

  3.
  Wie is een voorbeeld van juist gedrag en welwillend-
  heid ten opzichte van alle schepselen? Wie is geleerd,
  past zijn kennis toe en is ook schoon van uiterlijk?

  4.
  Wie heeft zelfbeheersing en heeft zijn woede onder-
  worpen? Wie is zowel rechtvaardig als vrij van afgunst
  en wordt zelfs door de goden gevreesd in het vuur van
  de strijd?

  5.
  Dit wil ik gaarne van u horen; mijn verlangen dit te
  weten is groot. Grote rishi, u moet weten of er zo’n man
  bestaat.”


  Maak melding

 42. Het antwoord van Narad Muni:

  6.
  Toen Narada, die alle drie de werelden kende, Valmiki
  had aangehoord, was hij zeer verheugd. “Luister”, zei
  hij en sprak de volgende woorden:

  7.
  “De vele deugden die u genoemd hebt, zijn moeilijk te
  vinden. Ik ken inderdaad iemand die al deze deug-
  den bezit.

  8.
  Zijn naam is Rama en hij is geboren in het Huis
  Ikshvaku. Hij geniet grote faam, want hij heeft zelf-
  beheersing, is machtig, stralend, standvastig en hij heeft
  overwicht.

  9.
  Hij is wijs, goed opgevoed en welgemanierd. Hij is wel-
  sprekend, vorstelijk en overwint zijn tegenstanders.
  Breed zijn zijn schouders en sterk zijn armen. Zijn hals
  lijkt op een schelphoorn en hij heeft een krachtige
  kaaklijn.

  10.
  Hij heeft een machtige borstkas en bij het onderwerpen
  van zijn vijanden gebruikt hij een enorme boog. Zijn
  sleutelbeenderen liggen diep onder zijn spieren ver-
  zonken, zijn armen reiken tot zijn knieën en zijn hoofd
  is fraai gevormd. Zijn voorhoofd is edel en zijn gang is
  vol gratie.

  11.
  Zijn lichaamsverhoudingen zijn volmaakt; zijn lede-
  maten zijn goed gevormd en symmetrisch. Hij heeft een
  donkere huid, een gespierde borst en grote ogen. Hij is
  werkelijk prachtig om te zien en draagt alle tekenen die
  duiden op voorspoed.

  12.
  Hij is rechtschapen en houdt altijd zijn woord. Het wel-
  zijn van zijn onderdanen gaat hem steeds ter harte. Hij
  is beroemd, geleerd, zuiver, beheerst en mediteert over
  zijn eigen essentie.

  13.
  Hij is de beschermer van al wat leeft en houdt recht-
  schapenheid in ere. Hij kent de Veda’s, de daarbij beho-
  rende takken van wetenschap en is eveneens bedreven
  in de krijgskunst.

  14.
  Hij kent de kern van iedere wetenschap, is uitstekend
  op de hoogte van de traditie en is zeer intelligent. Alle
  mensen houden van hem, want hij is een goed mens,
  opgewekt en handig.

  15.
  Hij is steeds een toevlucht voor goede mensen, zoals de
  oceaan dat voor de rivieren is. Want hij is nobel en
  evenwichtig en het is altijd een genoegen hem te zien.

  16.
  Hij is de oogappel van zijn moeder Kausalya en begif-
  tigd met alle deugden. Zijn geest is zo diep als de oce-
  aan en even rotsvast als de Himalaya.

  17.
  Hij is machtig als Vishnu en even weldadig om te zien
  als de maan. Wanneer zijn woede is gewekt, lijkt hij op
  het vuur aan het einde der tijden, toch is hij zo geduldig
  als de aarde.

  18-19.
  In gulheid evenaart hij de god Kubera, die rijkdom
  schenkt, en in eerlijkheid evenaart hij Dharma, de god
  van rechtvaardigheid. Rama was waarlijk dapper en bezat al deze deugden,
  en hij was begiftigd met nog andere uitnemende deugden.


  Maak melding

 43. Hoi Jojo
  Niet alleen als koersen dalen of stijgen kunnen handige jongens winsten maken. Ook als er niets gebeurt kan je veel geld verdienen.
  Je moet dan geen optie (call of put) kopen, maar je moet opties schrijven (verkopen). Jij ontvangt dan het geld en moet te zijner tijd als de koers stijgt of daalt het product (bijvoorbeeld aandelen) leveren of afnemen.
  Maar als de koers niet stijgt noch daalt, hoef je niets te doen. Je hebt wel de premie ontvangen.
  Dit geldt, zoals je correct hebt beschreven niet voor de SRD!!
  Wel voor bijvoorbeeld het Engelse Pond of de Turkse lira, of voor aandelen.
  Tot zover mijn reactie op jouw (eerste) posting.

  Onderstaand mijn visie op de kop van het artikel.
  Er zijn wel figuren die baat hebben bij een hoge inflatie of een forse waardedaling van een valuta.
  Bij inflatie wordt het geld steeds minder waard.
  Je leent SRD 1000 en kan hier bijvoorbeeld 1000 broden voor kopen. Als de prijzen stijgen kan je er minder voor kopen. Dus als je terugbetaalt kan de geldontvanger er minder mee doen. Anders gezegd, jij leent het geld als het veel waard is en geeft het terug als het veel minder waard is ( de rente moet dit onder andere compenseren).
  Hetzelfde geldt voor de wisselkoers. (QED)
  Nu een stapje verder> (dit is wat lastiger te begrijpen, zonde wie dan ook te willen beledigen)
  Er zijn figuren geweest, die een belangrijke positie hadden bij de Centrale Bank, (of informatie van hooggeplaatsten), die wisten dat de Centrale Bank de SRD zou steunen met valutatransacties. Zij hebben en masse SRD’s op de markt gepleurd (waarschijnlijk fors geleend).gevolg koers stort in en de Centrale Bank kocht deze SRD’s tegen een bepaalde hogere koers. Valuta winst. Met deze winst werd de lening afgelost inclusief rente. Wat overblijft is pure winst.
  Twee voorwaarden:
  1. je moet geld hebben en/of
  2. je moet veel geld kunnen lenen
  Meneer G. Soros is/was hier een meester in

  Alibux heeft gelijk dat stabiele wisselkoersen belangrijk zijn, maar wat Suriname betreft wel op een ander niveau
  $ 1 = SRD 4 of zo, maar geen $ 1 = SRD 7 of 8 of erger


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.