Scholieren bewuster maken van milieu Suriname

15

Basisschoolpupillen vrijdag tijdens een speurtocht in de Paramaribo Zoo. Ze brengen wat ze over het milieu hebben geleerd op school in de praktijk. Het evenement is een project van de Junior Chamber International (JCI) Unify Green Ambassadors. De groene speurtocht moet de kinderen op een spelende en educatieve manier bewust maken van het milieu. Meer dan honderd pupillen van de 3de tot en met de 6de klas uit 29 basisscholen hebben eraan deelgenomen.

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. 1 dag is uiteraard niet voldoende. Het milieu zou tot de vaste leerstof moeten behoren. Vroeger werd k.d.n. ( kennis der natuur) onderwezen. Dit zou in een veel breder verband kunnen worden onderwezen; er is genoeg stof tot nadenken waar het het milieu betreft.


  Maak melding

 2. Kinderen met de natuur laten kennis maken begint thuis.
  Op school moet dit verder onderwezen worden, en dat gebeurt niet binnen1 dag ! Het moet een gewoonte worden zodat, de kinderen beseffen waar het om gaat.

  Jacko


  Maak melding

 3. @ Jacko,

  Je hebt helemaal gelijk. Wat leer je over natuurbescherming in een dierentuin? En nog wel in 1 dag?
  Heb je in Suriname wel eens achter een bus met scholieren gereden? Je mag blij zijn dat je voorruit er nog in zit als je ziet hoeveel rotzooi er uit de ramen wordt gesmeten. Petflessen, verpakkingen, blikjes, etenswaren, noem maar op. Ik denk eerder dat de bewustmaking DAAR moet beginnen. Het dragen van een truitje met ‘I love Su’ is derhalve zo hypocriet als de pest!


  Maak melding

 4. Ik vint, se moet leere die kindere dat se moet poepe in bos. Want poep is goet mest voor die plante en boome. Dat is goet mieljeu bewsutsijn. Dit je kang doen in 1 dag! Zelf in 5 munuut.


  Maak melding

 5. Helemaal eens met KDN..dacht dat het nog werd onderwezen op de lagere school.Ook belangrijk is maatschappij leer..de jeugd is de toekomst.Gewoon weer normen en waarden,omgangsvormen bijbrengen.Ik vind dat veel Surinamers het niet zo nauw nemen met de omgangsvormen.Er is ook geen gêne meer,dat geeft aan dat we moreel diep zijn gezonken.


  Maak melding

 6. In een dag leren ze het natuurlijk niet.Het moet een vast vak worden op school en maatschappijleer.En de Surinaamse vlag moet weer gehesen worden.Ik dwaal af van de topic maar ik vind het zo nodig.


  Maak melding

 7. Laat maar een paar scholieren een djamoenboom in klimmen en hak vervolgens die boom om. Dan ga je zien hoe ze heel snel milieubewust worden.


  Maak melding

 8. @ Nelis
  Het zou best zo kunnen zijn. Ik heb een andere ervaring
  Zo was ik in april in de vlindertuin te Lelydorp.
  Twee meisjes van een jaar of 16 wisten heel veel te vertellen.
  Ik stelde veel vragen en ze wisten hier alle antwoorden op.
  Ook vertelden ze over de export van vlinders.
  We hebben het niet over rijkdom gehad


  Maak melding

 9. @pico,

  Vlinderkennis heeft weinig te maken met milieu, meer met de natuur. Milieubewustzijn komt neer op schoon produceren met 100% hergebruik.


  Maak melding

 10. @ Jesse
  Mijn reactie was gericht op de posting van Nelis.
  Hij beweerde dat kinderen alleen rijk willen worden.
  Vlinderkennis heeft overigens heel veel met het milieu te maken. Het gaat er niet allen op welke soorten vlinders er zijn, ook de habitat speelt een rol en nog veel meer.

  “Milieubewustzijn komt neer op schoon produceren met 100% hergebruik”

  Milieu (verontreiniging) is véél, maar dan ook véél meer dan jouw definitie.
  Gooi bijvoorbeeld een clipje van een bierblikje op straat. Weet je hoe lang het duurt voordat deze “verdwijnt”
  Antwoord nooit.
  Gooi een peuk op straat, of een klokkenhuis van een appel enz
  Je wilt me toch niet zeggen dat natuur niets te maken heeft met het milieu?
  Of maak je maar een grapje


  Maak melding

 11. @pico,

  Wat is milieu? De hele aarde is milieu. Je huis is milieu. Je auto binennin is milieu. Alles waar de mens in ingrijpt, is milieu.
  Wat is natuur? Alles waar de mens niet in ingrijpt is natuur. Derhalve kan je zeggen dat Natuur helaas niet meer bestaat, want de mens grijpt in in alles. Zelfs op de maan en op Mars, waar nu rovers rondrijden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.