Ook DOE getroffen door Surinaams crisisvirus

42

PARAMARIBO, 11 jul – Ook de politieke partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE, lijkt gebeten door het crisisvirus. Een aanzienlijk deel van de partij heeft geen vertrouwen meer in voorzitter en enige DOE-parlementariër Carl Breeveld. Die zit behalve op hete kolen, ook nog te wikken en wegen.

De ontevreden leden willen niets anders dan vervanging van het huidige bestuur. Het bestuur zelf weet nog niet of het zich herkiesbaar stelt. “Dat is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn dingen die intern nog met elkaar besproken moeten worden. Dus je kunt niet zomaar A of B zeggen. Je moet nog even een paar dingen doornemen voordat je verder gaat”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Het voorzitterschap is strategisch.

In de Surinaamse politiek heeft de voorzitter nogal wat invloed. Hoewel DOE pretendeert de Surinaamse politiek te willen veranderen, is er ook de keiharde werkelijkheid. Wie het partijleiderschap in handen heeft, bepaalt ook wat de eigen parlementariërs mogen. Het ‘terugroepen’ behoort wettelijk tot de handwapens. Breeveld heeft zich het gramschap van leden op de hals gehaald, omdat hij de laatste tijd zo weinig communiceerde.

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. Laat ze lering trekken uit deze ervaring, een kleiner en mobieler bestuur kiezen zodat niet iedereen door elkaar roept en men weet wie men waarvoor aan moet spreken.

  Nu lag er teveel op het boordje van Breeveld die het slechte gedrag van Bouterse niet meer aan zijn achterban kon uitleggen. Breeveld is in dit spanningsveld de mist in gegaan zoals voor hem heel veel anderen die dachten zaken te kunnen doen met Bouterse.

  DOE zoek iemand die tijd heeft en geen politieke ambities om oprecht en eerlijk voorzitter te worden van DOE.
  Haal Hofwijks weer binnen de gelederen, Hij wil leren en heeft vertrouwen en geen vuile handen.


  Maak melding

 2. Satan heeft gewonnen en Breeveld moest het veld ruimen.de dominee en Satan die elkaar beschermen kan toch niet?Als je met de duivelk optrekt is dit je zielige lot.Hebzucht en machtzucht maken je kapot en Breeveld moet het geloven.


  Maak melding

 3. Doe blijft een partij die staat voor integriteit en goed bestuur van het land. Het is daarom goed dat ze de coalitie met de NDP goed evalueren en zich bezinnen op de koers en het leiderschap van de partij.
  Breeveld is niet de man die de eenheid DOE kan herstellen. De beeldvorming rond Breeveld en zeker Dodson in het afgelopen jaar is toch dat ze te licht en onnozel zijn geweest en niet opgewassen tegen de druk van Bouterse.

  @JoJo
  Ben het roerend met je eens dat Curtis Hofwijks een goede kandidaat is voor het voorzitterschap.


  Maak melding

 4. Suriname telt met 500.000 inwoners belachelijk veel politieke partijen, vooral Creoolse partijen die elke dag met elkaar overhoop liggen


  Maak melding

 5. Wie als politieke partij met de NDP in zee gaat is gedoemd een langzame maar pijnlijke dood te sterven!! De grote splijtzwam/crimineel Bouterse zal altijd trachten om binnen die zg. samenwerking partijprominenten om te kopen met een dikke zak geld om zodoende die partij te breken. Voorbeelden te over… allemaal personen die gehandeld hebben uit hebzucht. Kesho, Pollack, Sapoen, Chitan, Hooghart, Misiedjan, Sharmilla Kalidien etc…


  Maak melding

 6. Hofwijks alleen binnen halen als je echt van plan een beleid te voeren met rechtvaardigheid en eerlijkheid in het vaandel.En communicatief open te zijn naar het volk,de kiezers.Als je van plan ben te “rommelen”laat Curtis er buiten.Ik had hem persoonlijk gezegd zich niet in te laten met DOE.Maar elk mens verdiend een tweede kans..Niemand weet wat CB in gedachten had toen hij met de NDP wilde samen werken..Misschien heeft hij nu zijn lesje wel geleerd.En wil hij zich houden aan zijn partijprogramma..Laat hij het aandachtig en goed doornemen.


  Maak melding

 7. Ervaring blijft altijd de beste leermeester.Maar in Sur.heb ik mijn twijfels over deze gezegde.
  Als je naar de loopbaan van opa D kijkt van ’80 tot heden,dan leert dat,dat je met wijde boog om deze man heen moet lopen.Zelf zijn kinderen heeft hij niets bespaard.


  Maak melding

 8. Ik denk niet dat CH.zich zal laten omkopen of van zijn pad zal laten afbrengen.Ik geloof dat hij meer karacter heeft en bestand is tegen de lage streken van DDB.Hij is verbaal ook sterk en heeft bewezen niet terug te deinzen.Hij had eerder ook het geldbedrag geweigerd…Waar een ander het geld gelijk had aangenomen en gestopt was met zijn manifestaties.


  Maak melding

 9. Het gaat niet om het belang van Suriname, het gaat om het belang van één hoofdverdachte van meervoudige moord en zijn mede criminelen. Tik, tik, tik, het wachten is op de volgende EBS verhoging.


  Maak melding

 10. @Snippi en Diana

  Ik heb niet gesteld dat Curtis Hofwijks de persoon is om voorzitter te worden of een directe rol te spelen,

  Hij heeft echter zelf gesteld dat hij lid was/is of gestemd heeft op DOE. Het was dus een richting die hem aantrok.
  CH heeft ook aangetoond niet gevoelig te zijn voor omkoop praktijken (zie de prijs die hem toegekend was) of wel hij kan zich als jong met schone handen profileren. Hij kan DOE het gezicht geven van eerlijke actie partij terwijl hij DOE een gezicht naar buiten en Jongeren kan bieden.

  Het is natuurlijk wel zo dat deze gedreven jonge man niet maar zo tussen de opportunisten en hobbiesten van de Surinaamse politiek geplaatst moet worden want dan is hij opgebrand voor dat het echte werk moet beginnen.

  DOE leer, Mensen van Buiten oordeel niet te hard want iedereen is qua opportunisme tegen Bouterse onder gegaan of het nu DNP/VVV , of BVD of KPTI of Nieuw Suriname, of PALU betrof. BEP heeft het gevoelt en is gehalveerd, DOE heeft door netjes te documenteren de kans de dans macabre te ontspringen.


  Maak melding

 11. Ik acht Hofwijks zeker slim en capabel om DOE op termijn te leiden als de partij dan nog bestaansrecht heeft.

  Nu instappen en als voorzitter/politiek leider van de DOE worden zou voor hem naar alle waarschijnlijkheid de te vroeg komen en zijn politieke dood betekenen.

  Ik denk dat hij nog veel te leren heeft. O.a. hoe het in de slagenkuil DNA werkt.
  Een goede coach zoeken, zich laten inwijden in het “spel” en zich opmaken als gewoon lid van een bestaande of nieuwe politieke partij in 2020 lijkt mij een verstandigere policy.


  Maak melding

 12. Beste Jojo en Sam
  “CH heeft ook aangetoond niet gevoelig te zijn voor omkoop praktijken (zie de prijs die hem toegekend was) of wel hij kan zich als jong met schone handen profileren.”

  “Nu instappen en als voorzitter/politiek leider van de DOE worden zou voor hem naar alle waarschijnlijkheid de te vroeg komen en zijn politieke dood betekenen.

  Ik denk dat hij nog veel te leren heeft. O.a. hoe het in de slagenkuil DNA werkt.”

  Ik heb een variant ,op een zin die ik vandaag ergens heb gelezen, bedacht en wil die met jullie delen:
  het is makkelijker om het EK voetbal te winnen dan om eerlijk te blijven in de Surinaamse politiek


  Maak melding

 13. Als een partij spanningen onderling heeft dan begrijp ik dat je daarmee niet kan werken.Doe moet het fout bij zich zelf zoeken en niet bij een ander.


  Maak melding

 14. DOE, lijkt gebeten door het paarse misdaad en bedrog virus. Ze waren gewaarschuwd om niet samen te werken met de baas der leugenaars en misdaad. De nationale demonen partij. Enne nu…..na soso paarse ka. Wee de oerdomme paarse zombies die de komende Venezolaanse wantoestanden verdienen. Hun paarse lijder enroverheid zal ze hongerig doen lijden. Wee ook degenen die de paarse schijt en pis van hun misdadige baas vreten alleen om zelfbehoud. Ook deng o vierie a paarse ka vol chaos. Goede nieuws is een awariedomrie minder in de paarse sekte olv stef Anus mejer en Mis e Sjie sosokakaka. Wahahaha


  Maak melding

 15. Achh geef Carl Breeveld een second chance!
  ik heb geen hoge dunk van die Curtis. Die moet nog heel veel over de politiek leren.Desmond Plet en Stutgard idem dito.laat deze lui meer ervaring opdoen in het veldwerk en met ideologie komen.


  Maak melding

 16. Ik zou graag een verklaring zien van Carl Breeveld hoe hij precies had gedacht de Surinaamse politiek te veranderen door zich te alliëren met de NDP. Van een dominee mag je toch wat meer mensenkennis verwachten.


  Maak melding

 17. @Pico,

  het is makkelijker om het EK voetbal te winnen dan om eerlijk te blijven in de Surinaamse politiek
  ========================================

  Dat wordt dan een grote opgave die niemand op zal lossen!!
  (Door blunderende scheidsrechters is de EK ook niet eerlijk verlopen)

  Hoe dan ook DOE zit in de problemen en voor DOE is herstel makkelijker als ze eerlijk te zijn naar de kiezers toe dan het Bouterse c.s. lukt om de kar uit de modder te trekken.


  Maak melding

 18. Die Curtis Hofwijk oppakken en opsluiten.
  Wij zijn ook moe van zijn attitude.
  Veel gebakken lucht.
  Er is geen plaats voor mensen die gaos willen creëren in het land.
  Wie de president niet erkend als te zijn hun president moet uit het land.
  Henk Molenaar en JoJo.
  Doe jullie voordeel hiermee.


  Maak melding

 19. @ Rampie

  Een volk krijgt de president/regering die het verdient. Het gevolg is dat er nu de slechtste Surinaamse President zit die ooit geweest is of zal komen.
  Hij is echter de president en in een democratie mag een ieder zeggen wat men wil zolang het bij netjes blijft en de waarheid geen geweld aan doet. Een President moet tegen commentaar en andere meningen kunnen anders is hij volledig ongeschikt. “if you cannot stand the heat, stay out of the kitchen”

  Veel Surinamers ervaren een tegenstelde mening of het openbaren van ongewenste feiten als een aanval en wensen dat onmogelijk te maken. De President is ook de President van de Oppositie en de Oppositie heeft helaas vaker achteraf gelijk gekregen dan haar lief is. Het zou daarom verstandig van de President zijn eens iets vaker naar de Oppositie te luisteren en met hun echt in gesprek te gaan.


  Maak melding

 20. Carl,de Judas Iskariot zou toch in april 2016 een wetsvoor-
  stel indienen bij DNA om ons KIESSTELSEL aan te passen
  cq te wijzigen ??? Deze verrader heeft tot nu toe niets laten horen over dit voorstel van hem; en natuurlijk zijn wij kortzittige
  en alles vergetende Surinamers weer alles vergeten.
  ing brede botro-keba, levenlang een DNA-pensioen;ter andren
  doodgaan, ze hebben geen geld om medicamenten te kopen.


  Maak melding

 21. Doe is al lang dood.Vanaf ze deel uitmaken van de regering is het een waardeloos partij geworden.Breeveld kam liever in de kerk gaan prediken.Dat is mijn advies.Van politiek heeft hij geen bal verstand van.


  Maak melding

 22. Dit was voorspelbaar,de dominee heeft geen politieke ervaring, hij is door iets verblind geworden waardoor hijverblind raakteen de raarste beslissingen heeft genomen. Dit alles is begonnen met de wil om koste wat kost regeringsverantwoordelijkheid te willen dragen zonder enige besef of notie van hebben. Nu is het duidelijk gewporden dat God’s molen langzaam maar zeker werkt, hoe was het mogelijk dat een dominee[of is het een awariedomorie] mee kan kaan met een amnestievoorstel, terwijl de rechtzaak nog gaande is en nu terugkomen om tegen de thans genomen regeringsbesluit te zijn.


  Maak melding

 23. die moordenaar heeft een kuil gegraven voor doe om z.g.n mee te doen en die is letterlijk erin gevallen ,nu ligt het in coma..

  zijn onder geschikte de mini-ter is z.g.n met ontslag ,maar wil helemaal niet weg uit het forum en dus komt hij dotson gewoon terug op het tonaal in het poppenkast van die moordenaar.

  hoelang houden wij ka volk dit vol..


  Maak melding

 24. Jo jo ik had je begrepen..en ben het ook nu met je eens…Hij is jong..als hij ambities heeft zal hij ook de ruimte moeten krijgen om te groeien….Anders ben je hoe sterk en krachtig ook..een beetje gevoelig..


  Maak melding

 25. Daar ben ik ook benieuwd naar..De kiezers die voor Doe gestemd hebben verdienen ook een verklaring van Doe waarop de samenwerking met de NDP/DDP op gebaseerd was.Dat maakt dat je ook geloofwaardig over komt bij de kiezers.En je niet generen als je hebt geblunderd..Als hij zijn kiezers niet acht,moeten ze niet meer op hem stemmen.Want dan verdient hij het niet.


  Maak melding

 26. Het is geen Surinaams virus maar een N.D.P. virus waar bijna de helft van de bevolking aan besmet is geraakt, inclusief etters als Rob.G. Parbo, Damsgo, Namie etc. etc. etc.

  So so Boeriko.


  Maak melding

 27. Ik denk niet dat het verstandig is.De president is president van een democratisch land.SO THEY SAY..En is op democratische wijze aan de macht gekomen.Het siert hem niet dat hij iemand die voor zijn ideeën en zienswijze demonstreerd laat opsluiten.Ik vind dat je jou president daarmee aanzet tot een zoveelste plunder.Gelukkig zit hij niet op wkn..


  Maak melding

 28. Het is een kwestie van tijd.Ik laat me niet aanzetten tot vloeken en schelden.Gewoon afwachten..de tijd zal het leren.Als er meer druk komt ,zal de roep van de bevolking drastische vormen aannemen.Ik ga er vanuit dat de Surinamers die het met het gekozen beleid eens zijn een goede baan hebben.Het zijn de mofina wangs die het als eerste voelen.DE KETTING IS ZO STERK ALS ZIJN ZWAKSTE SCHAKEL..gaat hier niet op.Het is een ieder voor zich in Suriname..EEN GEBREK AAN EMPATHIE?


  Maak melding

 29. Intussen is met succes een helicopter uitgerust met .50 machinegeweer. Willen ze Tigri bevrijden of op demonstrerende mense schieten? Of Brokobaka beveiligen?


  Maak melding

 30. Er zijn op zo’n kleine bevolking te veel politieke partijen. Willen Surinamers echt met elkaar iets bereiken, kunnen ze liever al die kleine partijen opheffen en opgaan in de grote partijen zoals VHP, NPS en ABOP. Moet je zien wat voor een probleem NDP meteen er bij heeft. Probeer dan vanuit de partij verandering te brengen, in plaats van elke keer weer met een nieuwe beweging te komen en het wiel weer opnieuw proberen uit te vinden. Al die kleine partijen zijn over het algemeen toch alleen maar persoonsverheerlijking van die oprichters van zulke partijen en niets anders…
  Het is overigens ook niet gezond dat de voorzitter voor het leven voorzitter wil zijn of blijven…


  Maak melding

 31. Oppositie leden die hier een zielige vertoning vertoont, ik zal jullie aanraden om beter te gaan werken inplaats van kritiek te leveren .Het volk heeft gekozen.hoe moeilijk het ook is om te accepteren


  Maak melding

 32. Zo zie je maar weer dat een partij als DOE geen recht van bestaan heeft. De partij heeft zwakke benen en kan de druk aan kritiek uit kamp Front niet aan. De natuur doet haar werk.In de politiek is er geen plaats voor zwakke broeders die zich laten beïnvloeden door verliezers.Het resultaat is duidelijk.Zij zijn ook automatisch verliezers geworden.Een ander voorbeeld.Je moet geen geld lenen aan mensen die geen geld hebben omdat zij je niet kunnen terugbetalen.Je moet geld lenen aan mensen die geld hebben.Deze mensen hebben het geld om je terug te betalen.DOE moet omgaan met overwinnaars en niet met verliezers.


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar2016
  Suriname telt met 500.000 inwoners belachelijk veel politieke partijen, vooral Creoolse partijen die elke dag met elkaar overhoop liggen
  …………………………………………………………………………………….
  VALSE ETNISCHE EZEL,ALS HET JOU NIET BEVALT,HOEPEL DAN OP.SURINAME HEEFT GEEN BEHOEFTE AAN RACISTISCHE FLAPDROLLEN.


  Maak melding

 34. @Sabatoe Franse
  Het is geen Surinaams virus maar een N.D.P. virus waar bijna de helft van de bevolking aan besmet is geraakt, inclusief etters als Rob.G. Parbo, Damsgo, Namie etc. etc. etc.

  So so Boeriko.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  BA ,,KA ,..AAN HET WOORD,..Sabatoe Franse.SYNONIEM VOOR BULLSHIT !


  Maak melding

 35. We moeten oppassen,want Bouterse wint terrein bij t volk.hij speelt het spelletje slim wij hebben hem toch wel onderschat.politiek staat hij sterk.maar als wij alles op alles zetten kunnen wij het tij nog keren.desnoods met hulp van de EU en den Haag.kijk maar hoe gemakkelijk hij DOE heeft uitgeschakeld wij moeten op onze hoede zijn met deze moordenaar.stree def stree wie no sa frede.


  Maak melding

 36. @RobG,

  Hoe durf je baas tegen te spreken? Hij vond na mei 2015 dat DOE recht van bestaan had. Hij had ze gelokt in z’n regering.


  Maak melding

 37. @W. Whome
  Het gaat niet om het belang van Suriname, het gaat om het belang van één hoofdverdachte van meervoudige moord en zijn mede criminelen. Tik, tik, tik, het wachten is op de volgende EBS verhoging.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  JIJ MET JE HUIS VOL AIRCO`S,DOE ZE WEG DAN HOU JE OOK WAT GELD OVER.GA FIETSEN,LEEEEER BEZUINIGEN ,…I P V . TJE POTIE MANG TE SPELEN IDIOOT !..JE HEBT T ZELF IN JE FOKKING HAND.DUS NO GIE BOUTA SCHULD.


  Maak melding

 38. wat ik jij niet begrijpt,,, iedereen in het land pienaard no ka.

  wij hebben het moeilijk met alles,, of je nou vóór of tegen bent, arm of rijk.., wij lijden allemaal er onder .. en toch en toch..

  blijven wij hangen in deze ellende ..

  denk nou zelf na,, onze kinderen zijn een verloren generatie van de komende tijd.

  .wij zelf,zijn beland in een uit zicht loze tijdperk..

  de ouderen,zijn totaal een verloren uitzichtloze ouderdom beland..

  alleen maar ellende,verdriet..

  wat,, wie heeft een idee hoe nu verder..

  lantie is bankroet , ondanks I M F.. wéé pina no ka-ka..

  alle verdere anansie tori is overbodig..


  Maak melding

 39. @Marcel,

  Ik leef mee met het Surinaamse volk. Maar als het volk liever onder de manja boom blijft zitten ipv vrijdag middag massaal naar het plein te gaan om aandacht te vragen van de regering, gaat het land niet uit de ellende geraken.

  Zo meteen is het ook al afgelopen met de gratis porties bruine bonen op het plein. Een ieder gaat nu zelf z’n bruine bonen moeten planten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.