VHP: principes ramadan als basis groei Suriname

41

PARAMARIBO, 6 jul – “De grondbeginselen die gepaard gaan met ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor ontwikkeling.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, aan het eind van de vastenmaand ramadan.

Eid-Ul-Fitr of suikerfeest herinnert helder aan de principes. “In deze roerige tijd die wij nu meemaken, hebben de leden van de godsdiensten de plicht om als dienaren van de allerhoogste zich in te zetten voor de vrede, die vraagt dat men ieders overtuigingen als persoon en gemeenschap respecteert en ook dat ieder mens in vrijheid zijn godsdienst kan belijden”, stelt de VHP.

Eid-ul-Fitr moet worden aangegrepen om de vele uitdagingen aan te gaan waar Suriname voor staat. “Laten we samen bidden. Laat Eid-ul-Fitr ons die spirituele kracht en energie geven die nodig zijn om offers te brengen waar onrecht plaatsmaakt voor recht, onwetendheid voor kennis en dat alle positieve inspanningen beloond mogen worden ter verdere ontwikkeling van ons geliefd land Suriname.”

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Ik zie niks groeien, integendeel allemaal ellende dus ophouden V.H.P.
  Als het gaat om de moordenaar en zijn partij dan hebben jullie gelijk.


  Maak melding

 2. Astavakra, ik vraag mij af wanneer de witte mensen inval gaan doen in Suriname en hun zogenaamde goede normen en waarden opleggen aan de Surinamers, meeste van de witte mensen en daar doen de zwarte mensen ongeacht hun geloof ook lekker met hun mee, de aanslagen van de witte mensen met moderne bommen kinderen en onschuldigen vermoorden dat is zeker geen aanslag, tenzij jou eigen familie lid overkomt of niet Astavarka, als je niet rechtvaardig bent en eerlijk hou dan je mond dicht en ga eerst leren je hart te zuiveren zoals het hoort.
  ben een moslim en heb hekel aan mensen die niet eerlijk dingen in het leven bekijken( ikke, ikke , ikke en de rest kan stikken)

  vriendelijke groeten,
  Jhonny


  Maak melding

 3. Hoe de titel nu geformuleerd is kan ik best begrijpen dat anders gelovigen zich misschien gediscrimineerd zullen voelen ..

  Respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid zijn OOK grondbeginselen van andere geloven en van Humanity ..

  De geestelijke leiding van de moslimgemeenschap en cultuurgenoten zien er op toe en moedigen elkaar aan om hun grondbeginselen meerdere malen per dag te reciteren en te herhalen .. Dus de manier waarop zij hun religie voordragen is veel intenser .. hetgeen niet verkeerd is mits je anderen / anders gelovigen niet in zijn waarde weet te laten ..

  Ik vind dat je geloof en cultuur gescheiden moet houden van politiek ..
  Een geloof of cultuur zijn trouwens aangeleerde eigenschappen en geen aangeboren eigenschappen ..
  Een ieder is vrij om te geloven waarin hij / zij zich prettig bij voelt .. Verder is een ieder vrij om zijn eigen geloof of cultuur te kiezen of te creëren ..

  De grondwet maakt het mogelijk om met behoud van eigen geloof en cultuur in eenheid een sociale maatschappij op te bouwen ..
  Een goede basisregel is:
  “Behandel een ander zoals jij zelf behandeld wilt worden”.

  Dus VHP, Chan Santokhi, media en anderen misschien goed bedoeld maar let a.u.b. goed op jullie formulering en voorkom hokjesdenken ..


  Maak melding

 4. God is de Bron van leven en overvloed.

  Hij is geen man met blauwe ogen.
  Is ook geen man met een lange baard.

  Hij de Schepper van hemel en aarde is het Leven.
  Als je leeft dan mag je gerust zeggen, God is met mij.

  Maar het zicht op de Levensbron is verduisterd door afgoden.


  Maak melding

 5. @Esmerald,
  Deze doorgedraaide dame kan wat normen en waarden bij geschaad worden.
  Deze dame met haar grote
  Kont is goed voor het aanrecht.
  Dat is het enige wat ze heeft.


  Maak melding

 6. Ramadan is toch tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten en drinken ? Zogenaamd medeleven met de armen ?
  Maar na zonsondergang mag je je vol eten. Wel ik ken geen enkele arme die na zonsondergang zich kan vol eten .. Ramadan is meer wanneer de anderen slapen is de moslim wakker. Maar de vraag is nu wie wordt bedoelt met de armen??? Diesie torie dubbelzinnig yere


  Maak melding

 7. @Paraman

  Nationale Dieven Partij (NDP) dat is een zege voor land. Schei toch uit vent. Het merendeel van de respondenten tijdens een opiniepeiling geeft het regeerbeleid een dikke onvoldoende. What about that…. Mensen zijn deze regering beu.


  Maak melding

 8. waarom praat jhonny niet over boko haram maar over het midden oosten
  ben je wel een surinamer
  wat hebben wij te maken met het midden oosten
  o,ja het ioc


  Maak melding

 9. Nee het is waar.
  Onze surinaamse moslimbroeders en zusters zijn vreedzamer dan het handjevol aan ndpers.
  Zij bezitten zelfrespect,tolerantie,saamhorigheid,eenheid en samenwerking ,iets dat zoek is bij de ndpers.

  IED MUBARAK.


  Maak melding

 10. Tijdens de heilige maand zijn aanslagen gepleegd ook in Mekka !!! Hoe kun je een eid mubarak vieren waarbij honderden mensen zijn omgebracht ???

  Is het geen tijd voor een Islamitsche renaissance ?


  Maak melding

 11. @Renassance
  Suriname is bespaard van al dat geweldadigheden die in andere landen dagelijks plkaatsvinden.Niemand blast niemand op,wij hebben onze Eigen hoofdpijn en die heet bouta,maar moeten we dan om hem vergeten om te leven?Moeten we dan depressief door het leven gaan,moeten we doe alsof wij niet meer willen leven omdat hij in ons midden woont. Wat moeten wij doen ,onszelve opofferen en de crimineel mag gerust verder leven ,doorgaan met vermoorden?En dan voor de honderden die door de terroristen vermoord worden dagelijks ver van Suriname,moeten wij ook voor ze rouwen terwijl we al 36 jaar lang bezig zijn voor het zoeken naar gerechtigheid voor de 15 vermoorde surinaamse burgers door bouta!
  Onze mosliem broeders en zusters hun wens ik Ied Mubarak.


  Maak melding

 12. @Esmerald
  Soms vraag ik mij af waarom de nicknames van anderen gebruikt/misbruikt worden .
  Het zijn de ndpers daar ben ik zeker van.


  Maak melding

 13. eenheid ? tolerantie ? samenwerking ? O ja ???? Alleen met elkaar zeker. Want waarom zeggen ze dan dat alleen de islam en de moslims goed zijn en de rest is slecht, moslima’s zijn goed en niet moslim vrouwen zijn hoeren. djiem wang brik jerre


  Maak melding

 14. @Ray,

  Als jij de echte bent.

  Het bureau van de kleuters, van het ‘elite’ squadron der gedeprimeerde militanten’ draait overuren.

  chef-staf peggy B. hou je personeel onder controle a.u.b.!


  Maak melding

 15. Ray vond Paul Bhagwandas alles behalve vreedzaam. En dan heb je malloten als Doekie, Gangaram Panday en Baboeram nog (allen hindoestanen) in dienst van de ndp. Heeft niets met ras of geloof te maken. Het is puur hebzucht.


  Maak melding

 16. ik weet niet hor. maar vrouwen hebben neks te zeggen, ze worden ook gekleineerd en geslagen, mang. nee hor dat is voor mij geen grondbeginsel

  ik heb neks tegen moslims ied mubarak. maar alle mensen zijn wel gelijk dat is mijn grondbeginsel


  Maak melding

 17. Aan alle Surinamers een goede eid ul fitre. Voor de Javaanse muslims een goede en veilige Bodoh.

  Een goede opening naar de muslims van de VHP. Een nodige opening als je aspiraties hebt om een nationale partij te worden.

  Ik denk niet dat de meeste Suri moslem Wahab van de 18e eeuw hebben gelezen. En als ze hem gelezen hebben dan hebben ze afkeer van hem. Deze purist moslem heeft met de Saudis een wereldse macht met zijn godsdienstige inzichten gekombineerd. Je ziet wat voor Islam wordt beoefent in Saudi Arabie. Vrouwen van top tot teen bedekt. En ze zijn goed met het zwaard.

  Dan de jihadisten die een versie van Wahab ’s leer volgen. Dat is allemaal in de krant.

  Onze muslims zijn sunni maar niet van de bommen gooiende soort. Zij vermoorden niemand. Soms denk ik , nee laat me niet daar gaan.

  Islam de vrede godsdienst.


  Maak melding

 18. Moslims zijn rare wezens. Een maand lang schuwen ze water en voedsel overdag en dan gaan ze na die maand dieren onthoofden.

  Is dit wat de godsdienst Islam inhoudt?


  Maak melding

 19. Vraag me af of Girjasingh nog in de party zit deze uduloso met zijn dierlijk en diefig gedrag doet de vhp geen goede naam aan. Zeker als het gaat om de principe eerlijkheid en samen delen. Aan de armen geeft hij schijt want hij steelt onder onze ogen water van anders behoeftigden. Misselijk word ik hiervan dat deze lieden mij komen uitleggen wat eerlijkheid en saamhorigheid Is.

  Girjasingh iem sjen!


  Maak melding

 20. VHP kletst me wat teveel over feesten van andere godsdiensten, met z’n predikende vingertje geheven.

  Laat VHP maar eens zorgen dat de Hindoestanen zich aan hun godsdienstige filosofie houden, want Hindoes verbasteren als water in Suriname en moslims worden steeds fanatiekere belijders van hunn geloof in Suriname.

  VHP moet eens wat meer naar binnen kijken, of alles wel goed is daar en meer activiteiten verrichten om de Vedant filosofie van Het Hindoeisme onder de Hindoes te verspreiden.


  Maak melding

 21. @b.wakwoef
  Echter zitten wij niet te wachten op een hindi geloof… De goede principes daarin uitzondering. Maar het Girjasingh principes zitten zelf satanisten of ongelovigen niet op te wachten kortom Girjasingh ga uit de partij.


  Maak melding

 22. Ik reageer eigenlijk niet meer op deze site maar toch nog even mijn mening voordat de aso’s zich gaan mengen in de discussie.

  Dit is uiteraard geleuter van de bovenste plank. De grondbeginselen van het christelijk of van ieder ander geloof zijn dus niet toereikend? Waarom een bepaald geloof promoten en betrekken in de politiek. Ze spelen met vuur want dit lokt vervelende discussies uit. Nergens voor nodig in deze roerige tijden. Politici zouden verstandige mensen moeten zijn die eenheid creëren door het volk te treffen met de juiste uitspraken op het juiste moment.


  Maak melding

 23. heeft de moordenaar het mosliem volk in surbo een prettige ,, ied moebarak toe gewenst..

  neen,, zoveel fatsoen heeft hij niet.. de volks pres.. wat een laf-aard..

  denkt alleen aan zijn eigen ” ik ”..


  Maak melding

 24. Wij met z`n allen weer onder Nederlands bewind,weg met de paarse corruptelingen van de NDP. Esmerald deze gasten blijven corrupt.weg met bouterse.Santhoky als president.wij worden depressief van deze terroristen,we rouwen nog steeds en willen gerechtigheid.Holland en de EUkunnen ons helpen.


  Maak melding

 25. de grootste leugenaar,bedrieger,bedroger aller tijden is de lijder van het dombo volk,die zich letterlijk laat uitkleden,zonder aan ziens des persoon..

  en het ka volk accepteert dat ook nog..

  geloven in leugens,bedrog..

  wat een poep volk..


  Maak melding

 26. @Esmerald
  Ja ik ben het de echte Ray.Ik zie dat ernog 2 andere Rays bezig zijn hier.Ik vraag me af of ze geen andere nicks kunnen bedenken.


  Maak melding

 27. ” De grondbeginselen die gepaard gaan met ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid
  “.

  Na de ramadan is het echter weer als vanouds:
  rassenhaat, corruptie, moord, hebzucht, roof, bedrog, zelfverheerlijking, leugens, grondroof, veelwijferij , drugshandel, alcoholmisbruik, pedofilie.

  Wie houdt wie voor de gek ?


  Maak melding

 28. @Ray
  Wij met z`n allen weer onder Nederlands bewind,weg met de paarse corruptelingen van de NDP. Esmerald deze gasten blijven corrupt.weg met bouterse.Santhoky als president.wij worden depressief van deze terroristen,we rouwen nog steeds en willen gerechtigheid.Holland en de EUkunnen ons helpen.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  PANNENKOEK,..JIJ BENT EEN ECHTE REDIEMOESOE,JIJ LEEFT NOG IN DE SEVENTEES.SARIE TORIE ! SANTOKIE,ALS PRES,EN ZEKER SOMO ALS VIEZE HA HA PRESIDENT.DJIE OENOE HOLLAND NA GADDO.EN PATSJAKKERS ALS JOU ZIJN ZULKE EZELS,DIE HET LICHT DER BEVRIJDING NOG MOETEN ZIEN BOERIKIE.


  Maak melding

 29. @Ray
  @Esmerald
  Ja ik ben het de echte Ray.Ik zie dat ernog 2 andere Rays bezig zijn hier.Ik vraag me af of ze geen andere nicks kunnen bedenken.

  Niet geloven Esmerald.het is een NDPer.hierboven .


  Maak melding

 30. @Ray,

  Het Hindoeisme maakt onderscheid tussen de filosofie (Vedant) en de godsdienst (Karmakaand). Ik heb het hier over de Filosofie.


  Maak melding

 31. @Pani tjor,

  Pas je eigen principe toe en vraag de moordenaar om uit de NDP te stappen.

  Er is nl een groot verschil tussen een (of meerdere) moord(en) plegen of oneigenlijk water toeeigenen.

  Dus vraag eens aan Jeev Tjor om af te treden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.