zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenPolitiekWelwillende oppositie stemt niet voor wet op NV’s

Welwillende oppositie stemt niet voor wet op NV’s

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 5 jul – “Hoe graag we ook voor deze wet zouden willen stemmen, we zullen niet deelnemen aan de stemming. De oppositie is genoodzaakt de zaal te verlaten.” Dit zei Asiskoemar Gajadien (VHP) kort voor de oppositie de vergaderzaal verliet. De reden is nog dezelfde.

- Advertisement -

De oppositie blijft protesteren tegen de aanwezigheid van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. “Personen die al lang terug geroepen zijn door hun partij”, zei Gajadien. “Een drogreden om het belangrijke werk te verzaken dat we hier te doen hebben”, vond Melvin Bouva (NDP). De oppositie nam wel deel aan de debatten over het wetsvoorstel. De bedoeling is de papierwinkel te slinken bij het oprichten van een naamloze vennotschap

Minister Sieglien Burleson van Handel & Industrie vindt de wet een belangrijke stap. Handel & Industrie wil het ondernemerschap aanmoedigen. Daarom moet in rap tempo een reeks wetten worden gemoderniseerd. “Om groei en export te verbeteren. Het is een pakket van facilieren van ondernemingen. Als we er energie in stoppen en de ondernemer tillen naar de moderne tijd zal het niet voor niemendal zijn”, zei Burleson.63 REACTIES

 1. Dominee Breedbek blakka joeka geeft aan niet achter resolutie te staan. Waarom probeert deze joeka steeds de maatschappij zand in de ogen te strooien?
  Als je geloofwaardig wil zijn Joe blakka joeka, dan had je eerder moeten reageren en aftreden. Je zit in de regering en daarmee ondersteun je de roversbende. Doe niet zo achterlijk blakka lelijke Breedbek. Rioolrat


  Maak melding

 2. De oppositie zou helemaal niet deel moeten nemen aan de beraadslagingen..De minister van justitie en de voorzitter van DNA lappen het vonnis mbt de twee overlopers aan hun laars . Uitgerekend de minister zei tijdens haar persconferentie dat vonnisen niet worden uitgevoerd..Zij kan het weten……………..
  Wanneer je denkt dat de chaos en het moreel verval niet erger kan in Suriname , kom je telkenmale van een koude kermis thuis…


  Maak melding

 3. Wie denkt dat dominee djoeka Breedbek uit de regering stapt heeft het mis. Hij heeft al heel families en vrienden een baan gegeven bij NH. Ook zijn familie vrienden grote stukken land toe te eigenen. Als Breedbek uittreedt worden al zijn vrienden en families eruit gewipt


  Maak melding

 4. Er lopen diverse procedures over de Terugroep Wet. Zolang deze procedures niet achter de rug zijn kunnen de heren hun parlementszetels niet opgeven.Ik beschouw deze wet als een soort van Sharia wet van de VHP. Het heeft allemaal met de Dharma uit het Hindoeïsme te maken. Dharma betekent o.a. de ondergeschiktheid van een individu t.o.v. hoofdman.Later werd dit veranderd in de ondergeschiktheid t.o.v. de cultuur, saamhorigheid,enz.enz.


  Maak melding

 5. @ RobG
  Ga lekker de hindoe filosofie eens beter bestuderen. Dat zal je heel goed doen en wij zullen bespaard blijven van onzinnigheden.


  Maak melding

 6. @Rob G,
  De Surinamer doet mij denken aan de goedkoopste hoer die haar diensten aanbiedt. Voor een beetje geld doet de hoer een beroep op de Islamitische Ontwikkelingsbank en voilà vervolgens krijg je zulke waanideeën als de jouwe Sharia en Dharma. Feit is dat juist Islamitsiche landen, China en India klaarstaan om het arme corrupte Suriname te helpen zodat jouw soort mensen nog kunnen overleven.


  Maak melding

 7. @RobG

  “Er lopen diverse procedures over de Terugroep Wet. Zolang deze procedures niet achter de rug zijn kunnen de heren hun parlementszetels niet opgeven.”

  U reageert selectief. Het terugroep vonnis is bij voorraad uitvoerbaar dus men moet er gevolg aan geven en eventueel via een hoger beroep hun recht halen.

  Beste RobG de regering/ de DNA weigert vonnissen uit te voeren. Wie is er ongehoorzaam aan de wet.

  De grondwet (artikel 68 lid 1) bepaald hoe het lidmaatschap van de DNA eindigt. Terugroeping staat vermeld onder punt c.
  De rechter heeft getoetst dat voldaan is aan de eisen die de terugroep wet gesteld heeft. Alle zaken die Chitan en Sapoen, CHS etc., aangespannen hebben, hebben ze verloren.
  Simons heeft in deze rechtszaken willens en wetens verkeerde voorstellingen van zaken gegeven door onder haar voorzitterschap duidelijk valse informatie te verstrekken aan de rechtbank.

  Hoe erg kan men het maken met het verkrachten van het recht.

  Nagenoeg heel Juridisch Suriname en de wereld maakt kenbaar dat de rechtsstaat en de rechtsspraak beschermt moet worden. Alleen supporters van Bouterse denken er anders over. Het is allemaal de schuld van “ANDEREN”.

  Iedereen is gek behalve ………..


  Maak melding

 8. Opa Bouva durft nog over drogredenen te praten, terwijl deze zelfde Bouva als initiatiefnemer van de omstreden amnestiewet Iok met allerlei drogredenen kwam aanzetten zoals de rust in de gemeenschap zal terug keren, er zal verzoening plaats vinden, en nog meer van dat soort onzin, terwijl hij donders goed weet, dat de oppositie een goede reden hebben, en weet dat Sapoen en die Chitan daar niet thuis horen, maar dan komt die grondwetrechtenschender van een Bouva met rotzooi, want met rechtspraak, moet je bij dit soort gasten niet mee aankomen, kijk maar naar Dora, wat er met haar momenteel gebeurd.


  Maak melding

 9. Een tijdje terug maakte Betsy met veel tam tam bekend dat in het binnenland veel misbruik plaats vindt. Volgens de advocaten wordt Betsy ook misbruikt (bron DWT). Maar door wie wordt ze genomen. Ze ziet er heel eng uit


  Maak melding

 10. @Snel,
  sabatoe Franse,
  Het lijkt dat de opvoeding die jullie meegekregen hebben van huisuit terug te vinden is in jullie reacties hierboven.
  Denk niet dat jullie ouders je zo opgevoed hebben.
  Om iemand Djoeka te noemen verdient geen schoonheidsprijs.
  Misschien is de ontwikkeling aan jullie voorbijgegaan.
  Gebruik voortaan Boslandcreool ipv Djoeka.
  probeer ieders ras te respecteren als je zelf gerespecteerd wil worden.
  Jullie zijn de grootste idioten op WKN .
  Misschien dat Riool Rat beter bij jullie past.
  Want jullie gaan als Riool Ratten te keer.
  probeer om op de item te reageren.
  Wedden dat het jullie nooit zal lukken.
  Wie weet hoe deze 2 Riool ratten uitgeroeid kan worden.
  Want kan de juiste middel niet vinden.
  paraman heb jij misschien een middel voor deze Riool Ratten.
  Laat het snel weten.


  Maak melding

 11. DEN HAAG – Premier Mark Rutte brengt van 26 tot en met 28 september een bezoek aan Zuid-Korea. Hij wordt vergezeld door een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven.

  De reis is bedoeld om de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Zuid-Korea verder te versterken, meldde de Rijksvoorlichtingdienst (RVD) dinsdag.

  Nederland en Zuid-Korea hebben van oudsher sterke banden, zowel politiek als economisch. Voor Nederland staat Zuid-Korea in de top 3 van belangrijkste exportlanden in Azië. De uitvoer naar Zuid-Korea groeide in de periode 2010-2015 met ruim 30 procent.

  Volgens de RVD liggen er voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen in Zuid-Korea, bijvoorbeeld op het gebied van land- en tuinbouw en hightech.

  ===============================================

  En Suriname ? Die slaapt rustig verder. Zij doen liever zaken met Guyana, Cuba en Venezuela. De lamme helpt de blinde.


  Maak melding

 12. @ Riool Rat snel,

  Hoe noem je Smatje, Namie e.a die hindustanen kuli’s, dalit, paria enz. noemen? Maan je hen dan aan om hindustanen te respecteren.
  Ik kan je vertellen dat dit soort mensen helemaal geen opvoeding hebben gehad, maar slechts voeding.

  Je bent selectief bezig!

  @ RobG,

  Het valt mij telkens op dat mensen van jouw slag menen te weten hoe het zit met het Hinduïsme. Jij en jouw soort hebben slechts de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

 13. Wie neemt de floppositie nog serieus in Suriname. We moeten de grondwet aanpassen. Suriname heeft genoeg aan 1 partij namelijk de NDP.


  Maak melding

 14. @JiYani,
  Lezen en begrijpen lijkt mij moeilijk voor jouw.
  Als je nuchter zou denken dan wist je beter.
  Hier is aangegeven hoe het niet moet.
  Als iemand kafrie of nigger zegt dan is het ook voor de mensen die hersenloos zijn bestemd.
  Dus hoef niet aan te geven wat jij benoemd hebt.
  Die 2 Riool Ratten zijn altijd bezig om hun identiteit te verraden.
  SNEL is een product van en boslandcreool en daar is niets mis mee.
  Alleen heeft hij zijn overleden vader nooit gekend.
  Die is vandoor gegaan met een andere.
  Misschien vond hij om 6 kinderen te verzorgen van 4 verschillende mannen teveel voor zijn doen.


  Maak melding

 15. @Koos, de westerse industrie is een grote oplichtersbende. Hun producten zijn doorgaans te duur en ze zullen er alles aan doen hun monopolie te behouden. Onderschat deze lieden niet. Ze schuwen er zelfs niet voor leugens te verspreiden om vervolgens volkomen waardeloze producten aan de man te brengen. Alleen Rutte al is niet te vertrouwen.

  Suriname doet er dus goed aan de ineenstortende EU voorlopig links te laten liggen. China, India, Afrika en de regio hebben ons veel meer te bieden. Het is verstandiger om investeerders aan te trekken uit landen die zich niet in de EU bevinden. De euro zal het niet redden en ik zie de toekomst van Europa heel somber in


  Maak melding

 16. @Parbo. Jij beweert dat Suriname genoeg heeft aan 1 partij, NDP. Hoe dom moet je zijn om nog niet in te zien dat juist de NDP het land nu bankroet heeft gemaakt door hun wanbeleid. Als ik jou moet geloven dan weet ik zeker dat Suriname een begraafplaats wordt. Heb je wel een verstand?


  Maak melding

 17. @ Riool Rat Snel,

  Jij hebt duidelijk uitgehaald naar 2 personen te weten Snel en Sabatoe Franse, die volgens jou de opvoeding die ze van huis uit hebben meegekregen in hun reacties etaleren.

  Maar als ik namen noem van mensen die precies hetzelfde doen wat Snel en Sabatoe Franse doen, dan vind jij dat lezen en begrijpen moeilijk zijn voor mij.

  Jij spreekt alleen mensen die aan die creolen of boslandcreolen vernederen, omgekeerd spreek je de mensen die hindustanen vernederen niet aan.

  Ik heb mijn conclusie getrokken, je bent en blijft selectief bezig. Je bent met 2 maten aan het meten.


  Maak melding

 18. @ Parbo,

  Je stelt dat Suriname aan 1 partij, de NDP genoeg heeft.
  Dan is Suriname geen democratie maar een dictatuur!

  En uit alles wat er in dat land plaatsvindt is ook te merken dat Suriname inderdaad is verworden tot een dictatuur.


  Maak melding

 19. 4 juli 2016
  Bron: DB Suriname

  “De overheid diende zoals met het Internationaal Fonds (IMF) overeengekomen tegen 30 juni 2016 een gedetailleerd en uitgebreid, aan tijd gebonden uitvoeringsplan voor de introductie van de Bruto Toegevoegde Waarde (BTW) te hebben ontwikkeld.

  Ook werd overeengekomen dat op 30 juni de suppletoire begroting voor 2016 bij De Nationale Assemblee moest worden ingediend.

  Geen van deze twee zaken zijn gerealiseerd. De reden daartoe, zwart op wit, is nog niet bekend. Feit is dat er al tegen de afspraken met het IMF wordt gehandeld, zonder dat er enige verklaringen daarvoor wordt gegeven door de regering.” aldus de oppositie
  etc. etc. etc.

  Ondertussen zit desi-ley vrolijk in Guyana, next no fout. Dora ‘is in control’ denkt hij!

  Linksom of rechtsom, of de 8 dec strafzaak of de niet nagekomen deal met het IMF, zal desi-ley de das omdoen.


  Maak melding

 20. @parbo

  Jammer voor jou parbo,
  De rode loper wordt dagelijks uitgerold voor het Westen in opdracht van desi-ley.

  Hetzij in de vorm van het IMF, de Nederlanders die op financieel en technisch gebied hun bijdrage leveren, of de EU die geld geeft voor het milieu en monumentale panden.

  Jij hebt totaal geen idee van wat er zich afspeelt in suri.
  De minister van Buitenlandse zaken reist de hele wereld af op zoek naar investeerders, resultaat 0,0.
  De minister van Financiën is zo ziek dat hij naar het buitenland moet voor herstel, begrijpelijk foute deal met het IMF.

  En als je toekomst van de euro somber in ziet, man, man, man, ik zeg inruilen voor de srd, wat let je.

  Doei!


  Maak melding

 21. Beste mensen.
  Het is niet netjes om creool en de hindoestaan andere benamingen te geven.
  Een ieder is te respecteren, denkende dat elk individu een vonk is van de almachtige God(maakt niet uit hoe jij hem noemt), die na het heen gaan uit het lichaam treedt.
  Met het vernederen van een individu verneder je dus de almachtige en dus zet jij jou eigen vernietiging in.
  Blijf elk individu respecteren, daardoor respecteer jij ook jouzelf.


  Maak melding

 22. Esmerald, het Nederlandse parlement bestaat uit een aantal zionistische hielenlikkers en enkele verwilderde racisten. Dat is niet iets waar de republiek Suriname zich druk om hoeft te maken. Wij lossen onze problemen zelf wel op.


  Maak melding

 23. Ha kijk de SUPERFLOP bankrupte coalitie vult de banken met 2 door de rechter veroordeelde criminelen die volgens vonnis van de rechter niet daar horen. Goed zou hoor OPPOSITIE geen zaken doen wanneer in het parlement de vergaderingen aangezeten worden door de lummels chitan en sapoen die niet daar horen.Mens de gehele coalitie heeft de logica dat Suriname niet zonder criminelen kan,het criminele dat bij de coalitie begint!


  Maak melding

 24. Ray, je bent de zoveelste rioolrat dat alleen maar onzin verkoopt. Wij Surinamers zijn tevreden over deze regering. Ga iets doen met je leven en de surinamers met rust.


  Maak melding

 25. @RobG,

  Je begeeft je alweer op een pad waar je geen kaas van gegeten hebt en hangt dan de deskundige uit.

  Aangezien je zoveel weet van Dharma, vraag ik je de volgende 2 zaken over Dharma te verklaren:

  1. Ahimsa paramo Dharmah
  2. Daya Dharma ka moel hai

  En laat eens zien hoe je halfgod Bouterse zich aan deze 2 regels van de Dharma gehouden heeft, of juist niet natuurlijk en zich als een Adharmi gedraagt.

  Als je het niet kunt verklaren, dan geef tenminste toe dat je aan het raaskalen was.


  Maak melding

 26. @Koos is boos
  De surinamers geven jou ndp regering een dikke onvoldoende.
  Slechts 17% is tevreden ,17 % van de ndpers die blij zijn met een bordje gratis bb met r.
  In geval je het nieuws niet hebt gelezen,

  Bij elke opiniepeiling wordt de laatste jaren aan de respondenten gevraagd om de regering een rapportcijfer te geven voor haar werk over het afgelopen jaar. In februari 2015 scoorde de regering in Paramaribo gemiddeld een 7,0 voor haar beleid, waarbij 19% van de burgers de regering een onvoldoende gaf en 81% een voldoende. Een dik jaar na de verkiezingen is het cijfer dramatisch gedaald tot gemiddeld 4,2 waarbij 71% van de burgers de regering een onvoldoende geeft. Het is heel duidelijk dat de burgers niet tevreden zijn met het beleid van de regering.

  Men is ontevreden over president Bouterse

  In de Verenigde Staten wordt elke week een peiling gehouden wat de burgers vinden over hoe de president zijn werk doet. Het gaat daarbij om een standaardvraag die als volgt luidt “Do you approve or disapprove of the way Barack Obama is handling his job as president?”

  De approval rate voor president Barack Obama was eind juni 50%, terwijl 46% niet tevreden was met de wijze waarop hij zijn werk deed en 5% geen mening had (http://www.gallup.com/poll/116479/Barack-Obama-Presidential-Job-Approval.aspx) .

  Nikos heeft deze vraag als volgt gesteld “Bent u tevreden of ontevreden met de manier waarop de president zijn werk doet?” Het blijkt dat 66% van de burgers van Paramaribo momenteel ontevreden is met de manier waarop president Bouterse zijn werk doet. Slechts 17% is wel tevreden en 17% twijfelde. De approval rate voor de president is dus 17%.


  Maak melding

 27. @Koos is boos
  De surinamers geven jou ndp regering een dikke onvoldoende.
  Slechts 17% is tevreden ,17 % van de ndpers die blij zijn met een bordje gratis bb met r.


  Maak melding

 28. Nagenoeg iedereen is het mee eens dat de wet moet worden nageleefd. Dus moeten Sapoen en Chitan niet in het DNA mogen plaats nemen.
  Maar wie schertst onze verbazing?
  Dezelfde personen die artikel 148 misbruiken zijn ook de personen die de rechtspraak aan hun laars lappen.
  De minister van Justitie die moet zorg dragen voor veiligheid etc en naleving van de wet is de grootste verkrachter van de democratie dus wet.
  De voorzitster van de DNA en de totale coalitie lappen de rechterlijke uitspraken aan hun laars.
  Zo meteen zijn het de moordenaars en verkrachter en overvallers etc die de wet zullen vertrappen want zij zien dit dagelijks gebeuren door politici en ministers dus waarom “wij”dan ook niet?
  Bouta en consorten hopen op zo een scenario namelijk anarchie.


  Maak melding

 29. @Robg
  Er lopen diverse procedures over de Terugroep Wet. Zolang deze procedures niet achter de rug zijn kunnen de heren hun parlementszetels niet opgeven.Ik beschouw deze wet als een soort van Sharia wet van de VHP. Het heeft allemaal met de Dharma uit het Hindoeïsme te maken.
  —————————————
  Beste Robg het zijn allemaal jou soort die de democratische rechtstaat vertrappen. Jou soort kunnen niet omgaan met democtratie. Jullie creolen hebben een dictator nodig als een leider.Daarom aanbid jij je baasje zo veel. Jullie creolen kunnen heel veel leren van de hindoestanen . India is de grootste democratie ter wereld, waar zowel voor de hindoes, moslims,christenen etc. hun democratische rechten worden gerespecteerd. Zonder de hindoestanen zou suriname vandaag een tweede Zimbabwe zijn. Mensen als jou soort zorgen er voor dat we straks ook daadwerkelijk daar belanden. De 2 overlopers moeten zo snel mogelijk worden verweiderd uit het parlement, want het recht heeft gespoken.
  En jij Robg probeerd dat nog goed te praten hoe achterlijk kan je nog zijn idioot.


  Maak melding

 30. Voor de mensen die problemen hebben met het woord kafrie: zoek dan een woord die de lading dekt, een woord dta lle mensen die Afrikaans bloed in hun leden hebben aanduidt.

  Een marron is geen creool en een zwarte kan ook een donkere Hindoestaan zijn, dus de woorden marron, creool, djoeka, zwarte dekking de lading (Afrikaans bloed) niet.

  Tot nu toe alleen het woord kafrie.

  Dus als iemand een beter woord weet hoor ik het graag.
  Ik dacht zelf aan het woord Safrikaan (een samentrekking van Surinaamse Afrikaan).


  Maak melding

 31. @Sabatoe,

  Had ik ook aan gedacht, maar de link met Suriname is er dan niet. Misschien Cafrikaan, de C van Coronie.

  Of anders zou in Kafrikaan de K staan voor Kka. Dus Kka Afrikaan. Maar dat is beledigend, dus maar niet.

  Dus de kafrie’s hier, zoals @Damsco, @Parbo, @Mazda moeten aangeven of ze kunnen leven met Safrikaan. Zo niet, dan blijft het gewoon KAFRIE.


  Maak melding

 32. @fake-, zure-, boze koos,

  Blijven jullie maar lekker als kleuters ‘elle’ spelen.

  Totaal geen besef van de chaos die jullie te wachten staat!


  Maak melding

 33. Als een president bij een opiniepeiling (een steekproef) een approval rating heeft van 17% staat dat in werkelijkheid gelijk aan 0%, omdat gemiddeld 20% van elke populatie psychisch gestoord is en daarom niet toerekeningsvatbaar is, komt nog bijkijken dat personen als Bouva, Misiekaba, Abrahams, Dora, Amnestie genieters en andere Boutalikkers, onder alle omstandigheden de kant van Bouterse zullen kiezen, omdat ze van niemand anders zoveel gelegenheid zullen krijgen hun eigen belang veilig te stellen en eigen zak te spekken. M.a.w. 0% van de ‘gewone’ Surinamers staat nog achter Bouterse.


  Maak melding

 34. @Henkes,

  Lees dit artikel nog eens.
  Het gaat over het beleid van de regering, niet of de regering weg moet.
  Als je diezelfde mensen zou vragen of deze regering weg moet, zou 80% zeggen ‘nee’.


  Maak melding

 35. Het is allang overduidelijk dat het gepeupel totaal geen benul heeft wat ze lezen, het zijn gewoon minkukels. Lees maar Henkes interpretatie, henkes is maar een doodgewone simpele fronter, heel erg dom dus.


  Maak melding

 36. Wie neemt deze oppositie nog serieus, laat ze maar lekker onder de amandelboom gaan zitten. Vorig termijn verleenden ze geen quorum, nu stemmen ze niet. Suriname heeft deze kwakzalvers niet nodig, zoveel is duidelijk. De coalitie/NDP in de DNA zijn de enige die het Surinaams belang willen dienen, so be it, daarom zijn ze ook de grootste partij. De NDP en partners zullen alle wetten maken en aannemen omwille van de ontwikkeling van Suriname. Het enige waar de oppositie zich druk over maakt is terugroepwet alsof hun leven daarvan afhangt. Voor de rest bekijken ze het maar in Suriname, hoor ik deze idioten al denken.


  Maak melding

 37. @NoSpang,

  De coalitie doet toch waar ze zin in heeft. Waar hebben ze de oppositie dan voor nodig? Ze hebben al 2 leden van de oppositie daar zitten, t.w. Sapoen en Chitan.


  Maak melding

 38. Steenhard de Waarheid en NoSpang, dit zou dan de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de bevolking het beleid van een democratisch gekozen machthebber afkeurd en tegelijkertijd wil dat die machthebber aan blijft zitten. Dit soort uitslagen treffen we alleen aan in dictaturen als Noord Korea, het Libië van Khadhafie en het Irak van Saddam.


  Maak melding

 39. @Henkes,

  Echt niet. De enquetes in Nederland laten al jaren zien dat de huidige 2 regerende partijen een grote minderheid hebben. Toch blijven ze de volle 4,5 jaar zitten.


  Maak melding

 40. De wel willende honden hebben weer niet gestemd in de DNA voor een belangrijke wet;sinds wanneer zijn deze honden begaan met de opbouw van het land,voor deze straat honden geld alleen het eigen belang,eigenlijk moet er een wet komen,dat bepaalde groepen mensen teruggestuurd kunnen worden,waar ze oorspronkelijk vandaan komen,de dhalits ,meki deng go show schijt in baskitas,hun favoriete bezigheid,deng no sabi san na boeng


  Maak melding

 41. @Pagla koeta
  De kafries hebben het land kapot gemaakt. De kaferies kunnen niet omgaan met democratie. Ze moeten een dictator hebben als een leider, want ze kunnen niet omgaan met vrijheid.
  India is de grootste democratie ter werleld en knoop dat goed in je oren. Daar kunnen de kafries en al de afrikaanse landen een voorbeeld aan nemen. Zonder de hindoestanen was suriname al lang een tweede Zimbabwe geworden.Zonder de hindoestanen zouden de kafries nu dood gaan van de honger. Wees blij dat er nog hindoestanen in suriname zijn zodat je vandaag nog wat te eten hebt idioot. Alle wetten die nu worden aangenomen zijn illegaal dus niet rechtsgeldig. Het is logisch dat ze niet deelnemen aan de stemming met lieden die daar niet horen te zitten .Beide overlopers moeten zo snel mogelijk uit het parlement worden gegooid.
  Pagla koeta jij bent ook zo’n eentje die naar dictatuur smeekt idioot.


  Maak melding

 42. Wakoef, ik geef mijn mening en dat kan je niet hebben wat je voelt je beledigd.Neem een paracetamol in combinatie met cafeïne en je pijn gaat over.


  Maak melding

 43. B.Wakoef, ik versta en schrijf geen Sarnami, de laatste opmerking in het Sarnami is niet van mij afkomstig, een grappenmaker gebruikte mijn naam.


  Maak melding

 44. IEMAND,

  Jij hoeft echt niet op te scheppen over India. Het zijn nog altijd in meerderheid christenen die leiding geven aan India. Bijna alle hoge functies in leger, politie en vele ministeries worden bemenst door Christenen. Er is een haat tegen Christen, ook in India. Daarnaast neemt het Hindoe extremisme toe in India. Christenen worden steeds meer het slachtoffer van Hindoe geweld.

  Enkele citaten:
  De situatie van christenen in India met name in de deelstaten Orissa en Karnataka is “erger dan we ons kunnen voorstellen”. Dat vertelt een van de medewerkers van onze partnerorganisatie die regelmatig deze gebieden bezoekt. Er lijkt geen einde te komen aan de wreedheden in sommige Indiase regio’s. Als gevolg van slechte media-verbindingen komt dit maar mondjesmaat in de ‘westerse media’ terecht.

  Beloning voor moord
  Het geweld tussen christenen en hindoes laait regelmatig op. Vele huizen en kerken worden verbrand en duizenden mensen moeten hun huizen verlaten. Tegelijkertijd horen we de verhalen over extremistische hindoegroeperingen die beloningen uitdelen in de vorm van geld, voedsel en alcohol aan bendes die christenen vermoorden en hun huizen verwoesten.

  Ik hoop dat je geen harde landing in de realiteit maakt.


  Maak melding

 45. Steenhard de Waarheid, de situatie in Nederland ken ik niet, maar ik weet wel dat wat je zegt niet mogelijk of zo erg kan zijn in Nederland, alleen in een dictatuur zal een president (regering) met zo’n slechte approval rating (17%) bij de vraag of de president (regering) mag blijven aanzitten, van 80% van de bevolking te horen krijgen dat dat mag, al ben je gek dan nog kan je begrijpen dat de bevolking niet de waarheid of uit vrije wil heeft gesproken. Als 80% van de Surinaamse bevolking nu zou zeggen dat Bouterse mag aanblijven, dan zijn ze geënquêteerd door NDPers als jij, die met een uzi in de hand hen de vraag gesteld hebben.


  Maak melding

 46. @ NoSpang

  “Wie neemt deze oppositie nog serieus, laat ze maar lekker onder de amandelboom gaan zitten.”

  Kijkt u wel eens naar de livestream van de DNA.

  Als u dat doet zult u zien dat de oppositie haar werk netjes doet, vragen stelt en wetten verbetert. De coalitie applaudisseert alleen maar en voegt weinig toe.


  Maak melding

 47. Iemand en wakoef jullie willen iets claimen wat nooit van jullie is geweest,ga de heilige boeken goed lezen dan zul j zien dat de mensen die India hebben gebouwd uit Perzië kwamen,al die heilige boeken en geschriften, hebben zij mee genomen,toen ze daar aan kwamen was India een rovers hol van alleen maar zwarte kafirs ,die nog zwarter waren dan de Afrikanen ,die nog in hun blootje rond liepen,dank aan de perzen,dus ga niets claimen en ga de heilige boeken weer begrijpend proberen te lezen,het volk van India bestond alleen maar uit dhalits,ik denk dat j te veel naar bollywood kijk waar je nooit een echte hindustaan te zien is,want die zijn namelijk zo zwart als roet en die pas niet in de filosofie van bollywood


  Maak melding

 48. Parbo, des te beter voor Suriname als de oppositie nooit meer komt opdagen in het parlement. De miskleunen van de oppositie moet men vervangen door burgers die wel mee willen werken aan de ontwikkeling van het land.Dat noem ik democratie in zuivere vorm.


  Maak melding

 49. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID… TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  WAT EEN GROTE ONZIN EN LEUGENS WORDEN ER HIER TOCH ALLEMAAL STEEDS MAAR VERSPREID DOOR MENSEN DIE EEN CRIMINELE EN MISDADIGE PRESIDENT AANHANGEN EN BLIJVEN VERDEDIGEN. DEZE REGERING IS OP ONZUIVERHEID EN ONRECHTVAARDIGHEID GEBASEERD EN BLIJVEN VAN DAARUIT REGEREN!!!

  -‘ de miskleunen van de oppositie moet men vervangen door burgers die wel mee willen werken aan de ontwikkeling van het land’ dat noem ik democratie in ‘ zuivere vorm.’

  -Welke goede ontwikkeling van het land kan er nog plaatsvinden met deze leugenachtige regering? Dit Is gebaseerd op democratie in ONZUIVERE VORM!

  Mensen DIE DE PRESIDENT AANBIDDEN EN VERDEDIGEN wordt toch WAKKER EN KOM TOT BEZINNING! BEDRIEG JEZELF NIET LANGER EN DRAAG OOK GEEN LEUGENS EN ONZIN UIT DIE HET LAND NOG MEER NAAR DE AFGROND BRENGEN.
  OP JULLIE BEDRIEGLIJKE BERICHTEN EN HANDELINGEN RUST GEEN ZEGEN!

  DE SURINAAMSE JEUGD EN KINDEREN HEBBEN DRINGEND GOEDE ROLMODELLEN NODIG VOOR HUN TOEKOMST! GUN HET ZE OOK!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 50. @RobG,

  Je begeeft je alweer op een pad waar je geen kaas van gegeten hebt en hangt dan de deskundige uit.

  Aangezien je zoveel weet van Dharma, vraag ik je de volgende 2 zaken over Dharma te verklaren:

  1. Ahimsa paramo Dharmah
  2. Daya Dharma ka moel hai

  En laat eens zien hoe je halfgod Bouterse zich aan deze 2 regels van de Dharma gehouden heeft, of juist niet natuurlijk en zich als een Adharmi gedraagt.

  Als je het niet kunt verklaren, dan geef tenminste toe dat je aan het raaskalen was.

  —————————
  @RobG,

  Je geeft je mening? Dan moet je je mening ook als een mening presenteren, niet als een feit.

  Maar niettemin goed dat je aangeeft dat je geen deskundige bent op dit gebied. Dat doe je haast nooit, maar nu kon je er niet onderuit!


  Maak melding

 51. @Somebody,

  Je spreekt als typisch iemand van een van die NGO´s die massal gelden pompt in India om de Hindoes te bekeren.

  Maar gelukkig heeft de huidige Indiase regering deze NGO´s door en vele van deze organisaties moeten nu aantonen wat ze met de gelden doen en hoe ze dat verantwoorden in hun boeken. Wat blijkt? Dat deze christelijke NGO’s de boel belazeren!

  Ze stoken de arme mensen in India op, maken misbruik van het kaste systeem en leveren wapens aan de communistische en socialistische groeperingen om Hindoes af te slachten. De Westerse pers vertelt deze kant van het verhaal nooit.

  Want hoe komt het dat zowat 90% van het Noord Oosten van India gechristianiseerd is? Juist, door de illegale activiteiten van de christen missionarissen die gesteund wordt door deze vals spelende (christelijke) NGO’s.

  En ja, het is waar dat de christenen de belangrijkste posities in India bekleedden. Maar dat kwam door de politiek van de Congrespartij dat een voortzetteing was van de Engelse christelijke heerschappij. Nu de Congrespartij niet regeert sinds 2 jaar, zie je pas wat voor ellende ze aan de godsdienst en cultuur van India heeft aangericht.


  Maak melding

 52. @Pagla koeta,

  Je bent echt een pagala.

  Bollywood representeert Noord India, waar de mensen lichter van kleur zijn.

  In Zuid India, waar de mensen kleiner van stuk zijn en donkerder zijn, regeert de movie star Rajnikant al jaren. En je kan niet beweren dat hij een lichte huidskleur heeft.

  Enkele van zijn films waren zelfs razend populair in Japan.

  En jij doelt natuurlijk op de Arische invasie theorie. Intussen is wel bewezen dat dat lariekoek is en door de Engelsen was bedacht omdat ze niet konden geloven dat niet-blanken over boeken en wijsheden als de Vedas, de Upanishads en de Mahabharat en Ramayan konden beschikken. Ze dachten dat alleen blanken een intellect hadden, dus moesten blanken uit Centraal Europa ooit India zijn binnengevallen en er de Vedas hebben gebracht.
  Typisch iets voor blanken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.