Grootste oppositiepartij Suriname herkiest leider

58

PARAMARIBO, 4 jul – Chandrikapersad Santokhi is voor de tweede keer gekozen tot leider van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. De grootste oppositiepartij van Suriname deed dit tijdens een partijcongres. Er waren geen tegenkandidaten.

Het totale kandidaatbestuur is mee gekozen. Voor Santokhi betekent het een bevestiging van de goede richting die gekozen is sinds zijn aantreden als voorzitter. De VHP moet de grootste politieke partij worden van Suriname. Het is geen makkelijke opgave, wat al gebleken is tijdens de eerste bestuursperiode van de oud-politieofficier. Behalve hervorming van de partijreglementen, moet de VHP zelf ook veranderen.

De partij zal moeten openstaan voor andere bevolkingsgroepen. Het besef is er alleszins dat er een lange weg te gaan is. Waar de VHP ook voor moeten openstaan is kritiek. Intern is er nogal wat kritiek geleverd. Er zijn zelfs leden die de partij de rug hebben toegekeerd. Santokhi vindt dat de kritiek ter harte genomen moet worden als die terecht is. Het functeren van de partij zal regelmatig worden geëvalueerd.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Wij kennen dit soort van berichtgevingen afkomstig van de VHP. Zo vlekkeloos zijn deze bestuurverkiezingen echt niet gelopen.Maar uit cultureel-religieuze overwegingen moet naar de buitenwereld eenheid worden uitgestraald. Mevrouw Ramsaram – Kaladin heeft uit woede haar lidmaatschap opgezegd omdat zij een rebelse tante is binnen de gelederen van deze dictatoriaal geleide partij.Zij werd genegeerd. Een ieder moet ondergeschikt zijn aan de belangen van deze partij.Zij zijn ook de initiatiefnemers van de Terugroep Wet.Parlementsleden of leden die kritisch staan t.o.v. de partij of het partijbeleid worden niet geduld.😈👿👹👺😡


  Maak melding

 2. Suriname moet groeien naar een echte multiculturele etnische samenleving, als eenheid in verscheidenheid als de oude vlag symboliseerde…..Alle etnische moeten in het basisonderwijs gegeven worden, want kinderen leren talen heel snel….en nederlands, engels of spaans als nationale taal, of zoals Guyana één nationale taal dat bevorderd de saamhorigheid, eenheid en vertrouwen onder elkaar .


  Maak melding

 3. Deze racisten en vrouwenonderdrukkers zijn niet en zullen nooit de democratie en rechtstaat kunnen omhelzen het is tegen alles waar deze geboren corruptelingen en dieven voorstaan.


  Maak melding

 4. Het was, het is en zal altijd de Verenigde H Partij blijven. Daar is op zich niets mis mee, maar kom niet op de proppen met een nationale partij verhaal. Jarien Gadden en W. Esajas waren er decennia, maar hadden defakto helemaal niets in de melk te brokkelen. Het waren simpele meelopers, die de schijn van een multi etnische partij moesten opwekken.
  Voor wat mij betreft, “lang leve de Vee Haa Pee”!


  Maak melding

 5. Deze man kan en zal nooit in de schaduw van de grote Leider En Staatsman Bouterse kunnen staan, hij mag alleen zijn schoenzool komen kussen.


  Maak melding

 6. Hoe groot was / is de dreiging dat hij zijn werk niet heeft kunnen afmaken ?? Want Roger Kahn heeft hij wel kunnen arresteren en kunnen uitleveren ..

  Waarom durft geen enkele partij of regering de kwestie Bouterse aan de kaak te stellen ??

  De macht van de maffia in SU is groter dan men denkt ..


  Maak melding

 7. Ben een grote fan van de V.H.P. maar niet onder sandokan santokie.
  Als het zo door gaat bestaat de partij binnen tien jaar niet meer.


  Maak melding

 8. Binnen de traditie van de VHP is het niet gebruikelijk en ook niet toegestaan dat tegenkandidaten het opnemen tegen de heerschappij van de leider. Wie het opneemt tegen de leider solliciteert naar zijn politieke en economische doodvonnis. Het uitstralen van eenheid naar buiten, naar de gemeenschap, naar de buitenwereld is een wetmatigheid binnen de cultuur van de partij. Voor individuele standpunten is geen ruimte. Wat de leider bepaald is een wet. Om de heerschappij van de leider binnen de partij veilig te stellen is een van de redenen geweest om de Terugroep Wet in de grondwet te laten opnemen.De NPS steunde deze on – Surinaamse wet omdat zij geen keus had. Zij zaten namelijk in de wurggreep van de VHP. De NPS had namelijk een bondgenoot nodig in de strijd tegen de NDP.


  Maak melding

 9. Jullie lullen met kaaaaaa!
  Kijk naar die hond volksmisleider van jullie moordenaar boutetse!
  Hy is de man die su vandaag de dag naar haitie heeft gestuurd!!!!!
  Mensen hebben geen eten winkels sluiten alladol etc. Zijn jullie blind???
  Daarom gaat dit fucking land niet vooruit toch!!!!! J moet niet naar de persoon of volk kijken maar naar hun goede daden!!!!
  Kunnen ze inderdaad het land besturen etc.
  Koulo klootzakken bijelkaar!!!!!!!
  Front had een lage koers onteikkeling toen en men ging niet zo pinaren!!!!!
  Bouta heeft alleen vloek op zich deze volkmisleider!
  Een ezel stoot zich niet meer tegen dezelfde steen!!!!!!!!!!!! Hahaha…..woei!!!!!


  Maak melding

 10. Proficiat Chan namens de elite groep.
  Hoop dat je jouw taak nu serieus neemt.
  Een tip je hebt nog 3 jaar de tijd om je achterban te mobiliseren.
  probeer in elk ressort vergaderingen te organiseren en blijf met je achterban Communiceren.
  Misschien lukt het je om eens de machtigste persoon van Suriname te worden.
  Wij houden van concurrentie vandaar bovengenoemde tip.
  Tot nu toe zien wij geen echte oppositie.
  Behalve de schoothondjes van jouw op WKN.
  Als je de site bezoek dan zal je zien dat de mensen die een graantje meegepikt hebben uit ontwikkelings hulp nog steeds gelieerd zijn aan stront cq front.
  Voorlopig maken wij de dienst uit .


  Maak melding

 11. En nu wachten op reacties .
  Wij zullen zien wat de reacties zijn en kunnen dan uitmaken wat de normen en waarden zijn van de posters.
  Ook kijken wij uit naar mensen die zullen uitschelden omdat ze dat meegekregen hebben van huisuit.
  Houden jullie de site goed in de gaten en einde van de rit zullen wij zien wie meer moraal heeft.
  De NDP of Front wij zullen het zien.
  Wedden dat de Front aanhang bovenaan zal staan zoals altijd?.


  Maak melding

 12. Als Santokhi niet de kwaliteiten bezat als leider van de VHP was hij niet herkozen, want zo dom als de NDP kiezers zijn de VHPers niet, kijk alleen maar naar de reacties hier van die paarse kliek hier, als er geen gevaar van de kant van Santokhi op politiek gebied, want op het punt van moord en doodslag kan hij nog wel wat van Bouta leren, was te vrezen, hoefden ze zich toch niet druk en lawaai te maken, het lawaai van domme en angstige paarse ratten


  Maak melding

 13. Waarvoor komt men op een forum? Om mensen vies en vuil uit te schelden? Ik heb een forum altijd beschouwd om richtige inhoudelijke discussies te voeren.Met wederzijds respect. Met onderbouwde argumenten.En we hoeven het niet eens met elkaar te zijn. Wanneer Surinamers niet kunnen of willen leren om elkaar beter je bejegenen ,krijg je een situatie zoals die nu heerst.

  Santokhi is een uiterst intelligente man. Ik heb hem aandachtig gevolgd en constateer dat hij de afgelopen jaren zich ontwikkeld heeft. De leider in hem is naar voren gekomen. Hij beseft dat de VHP zich nu echt moet gaan concentreren op een multi -etnische profilering. Het is heel simpel ; er is geen andere uitweg daar Suriname uit verschillende rassen en culturen bestaat. Des te meer stemmen vergaar je.

  Suriname is niet van de Hindoestanen.Suriname is niet van de Creolen ,noch indianen ,Chinezen or whatsoever. Suriname is van ons allen en alleen door elkaar daadwerkelijk bij te betrekken kun je gaan werken aan vooruitgang voor allen. Santokhi beseft dat als geen ander. Er zijn wel krachten binnen de VHP die nog steeds vastgeroest zijn en ergens zijn blijven steken in de jaren zeventig.


  Maak melding

 14. @Pakira Tigri,
  Jij bent een goed voorbeeld voor de frontjes.
  Duidelijk verhaal zonder scheld kanonnades.
  Beste mensen zo kan het ook.
  Kijken of de overige front aanhang ook zo netjes opgevoed is.?
  Wat kunnen wij doen om ons geliefd Suriname beter op de kaart te zetten.


  Maak melding

 15. @Elite Groep.
  Heel goede zet van jouw en goed doordacht.
  Ik ben ook benieuwd wie het meest uitscheldt en van huisuit de beschaving niet meegekregen heeft.
  Misschien kunnen wij wat aan ons attitude doen alvorens de mensen de les te lezen op de site.
  Nogmaals goed initiatief.


  Maak melding

 16. Bouta is toffff!!!! De slechtste pres ooit
  Van heeeeeel caraibisch gebied!!!!!
  Sinds wanneer deugt een indiaan????
  Deze mensen zijn njang driegie etc. Plesier maken en op grote voet leven samen
  Met zijn fam de rest is shit!!!!!
  Bouta saka safrie jere!!!!!


  Maak melding

 17. Het zal Chan niet lukken om alle Hindoestanen weer thuis te krijgen. Chan denkt te Hindoestaans en velen uit de doelgroep willen niet meer als tamme schaapjes achter de leider lopen. Als jij je eenmaal onderwerpt aan het gezag van de leider dan mag het alleen met overgave van ziel en geest . Je eigen persoonlijkheid wordt een valse zelf , je eigen mening telt niet meer mee.

  Je valse zelf is een overlevingsstrategie om onder het juk van de leider te kunnen overleven. Ondanks de mentale groepsdruk en de boze tongen en bezweringen van de hoofdman en het kringetje om hem heen willen velen vrij- denken en niet gehinderd worden in hun doen en laten. Dit is de reden waarom velen hun heil gaan zoeken bij andere politieke partijen waar ze zichzelf mogen zijn.


  Maak melding

 18. Wees blij dat je een land hebt gekregen om te leven vuile klootzak. Indianen zijn de goden op aarde en jou soort is stront! Betrek geen indianen in je domme posting.


  Maak melding

 19. Erwin hou indianen uit je postings.wij hebben niks met jullie vuile politiek te maken. Door indianen land te plunderen kan je eten.vieze vuile hond ben jij,je vrouw is zeker door indiaan goed genaait.


  Maak melding

 20. Het elecotoraat van de NDP heeft liever een moordenaar, drugsbarron, een crimineel als president dat zegt veel over de intelligentie van deze mensen !!!
  Deze mensen hebben een cumulatief IQ van een schoenmaat !!!!

  Santokhie is niet veroordeeld, hij heeft geen strafblad, hij is geen coke-snuiver !!!

  Het is weer de zoveelste haat en jaloezie omdat het land nooit een Javaan, Hindustaan en een Indiaan als president zal accepteren. Maar gelukkig is het wereldwijd bekend dat een bepaalde groep uit Afrika nooit in staat is om ontwikkeling te brengen ook niet 5000 jaar na Christus !!!

  Ik heb heel respect voor de oorspronkelijke bewoners van dit land !!!


  Maak melding

 21. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  VANUIT DE ALMACHTIGE SCHEPPER IS DEZE BOODSCHAP REEDS DOORGEGEVEN EN DE LEIDER EN DE POLITIEKE PARTIJ HEBBEN DE JUISTE BOODSCHAPPEN DUS OOK ONTVANGEN! DIVERSE VERANDERINGEN HEBBEN DE AFGELOPEN MAANDEN PLAATSGEVONDEN. ER IS GEEN SPRAKE GEWEEST VAN CONTACT MET ENIG POLITIEKE PARTIJ. ER IS MIJ OOK INGEGEVEN DAT ALLES ZAL GAAN ZOALS HET MOET GAAN EN GELEID ZAL WORDEN! DE PARTIJ ZAL NOG WAT DINGETJES MOETEN VERANDEREN, MAAR DAN KOMEN ZE OOK ZELF NOG OP, EN ZO NIET ZAL HET OOK DOORGEGEVEN WORDEN!

  ZIJ DIE ZICH OPENSTELLEN VOOR DE BOODSCHAPPEN VAN HET HOGER PLAN DIE GERICHT IS OP POSITIEF MULTICULTUREEL SAMENWERKEN EN IN ALGEMEEN BELANG, ZULLEN OOK BEREID ZIJN OM TE LEREN, EN DAAR WAAR NODIG IS NOG AAN ZICHZELF TE WERKEN OM ALS WAARDIGE LEIDERS TE FUNCTIONEREN! WANT DOOR VOORAL OOK AAN ONSZELF TE WERKEN EN EERLIJK TE ZIJN TEGEN ONSZELF KUNNEN WE ALS GOED VOORBEELD DIENEN VOOR ANDEREN, VOOR DE JONGE GENERATIE EN VOOR DE WERELD!

  SAMEN MET DE ZUIVERE SPIRITUELE KRACHT VAN DE INDIAANSE VOOROUDERS ZAL MOEDER AARDE VAN SURINAME OPNIEUW GEZUIVERD WORDEN EN OPNIEUW MET MORAAL OPGEBOUWD WORDEN…… EN WEER POSITIEVE ENERGIE UIT GAAN STRALEN!!!

  ZIJ DIE GEEN RESPECT TONEN VOOR DE VOORVADERS VAN HET LAND/ DE EERSTE BEWONERS ZIJN HET OOK NIET WAARD OM OP DE SURINAAMSE GROND TE WONEN.

  SURINAME ZAL WEER EEN GASTVRIJ LAND MET VRIENDELIJKE MENSEN WORDEN ZOALS HET VROEGER BEKEND STOND!

  MESSAGE AND POWER FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 22. @35A
  Dit noemt men een schertsvertoning oftewel.
  Terecht kritische leden worden genegeerd omdat Tokie en de andere dinosaurussen willen blijven zitten in de assemblee om geld te vangen. Is toch een money for doing nothing instelling.
  Stelletje ouwe misbaksels.


  Maak melding

 23. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ZIJ DIE DESI DELANO BOUTERSE ALS INDIAAN UITSCHELDEN EN VAN DAARUIT DENKEN DE GEHELE INHEEMSE BEVOLKING TE KUNNEN BELEDIGEN MET DEZE MENSEN IS ER IETS GOED MIS. SINDS WANNEER HEEFT EEN VOLBLOED INDIAAN KROEZIG HAAR?? ( het gaat hierom een feit, en niet discriminerend naar kroezig haar toe bedoeld) WAARSCHIJNLIJK MENSEN DIE BLIND ZIJN!!!

  ROEP DUS NIET ZOMAAR WAT ALLEEN OM DE INHEEMSE BEWONERS VAN HET LAND TE WILLEN BELEDIGEN! ONDER ALLE BEVOLKINGSGROEPEN HEB JE MENSEN LEVEN DIE GOED VAN HART ZIJN, EN DIE MINDER GOED VAN HART ZIJN. DUS BEZINT EERST VOOR U IETS ROEPT!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 24. bouta ie fuck sranan zoooooooooooooo daniggggggggggggg
  up jongoe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  mie na woorden jere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  betre joe go stoeka fara in tata economie jere want soso
  moorden de inie joe ede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ie fuck a herie mppppp natie foe su up mang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. DE NATUUR ZAL AFREKENEN MET OPA DESI BOUTERSE!!!
  LAAT HEM RUSTIG VOOR GOD!!!!!!!!
  VRAAG HEM ZELF HOE VRESELIJK ZIEK HY IS EN DAT HY
  8U PER DAG DIALISEERT!!!!!!!
  IS STRAF VAN GOD!!!!!!!


  Maak melding

 26. Het zijn die ongeschoolde mensen dus mofinawangs die in
  KROTTEN wonen die voor moordenaar bouta stemmen!!!!!
  Gaan jullie advies by oudere mensen nemen hoor, als jullie
  oerdom zijn!!!!!!!!


  Maak melding

 27. Elite Groep@ Kan je mij voorbeeld aangeven hoe je zo snel mogelijk huizen kan bouwen zonder een lening van de Bank .
  En kan je mij aangeven met welk grondstof je huizen in een Dorp de Stad Paramaribo kan bouwen voor jong en oud .


  Maak melding

 28. @wannabe elite

  Heb ik iets gemist de afgelopen dagen, elite? (retorisch) whahahahahahahaha, whahahahahaha

  elite ohhh My God………… giechel, giechel, giechel..proestttttt!

  You can take the man out of the gutter, but……………..

  Als je voor een dubbeltje bent geboren wordt je never nooit een….

  Aanhangers van een meervoudige moordenaar, drugsdealer, primitieve crimineel, oplichter en snuiver kunnen alleen maar dromen van de E van elite.


  Maak melding

 29. Gefeliciteerd Chandrikapersad Santokhi dat u gekozen bent als de leider van de VHP en mijn felicitatie gaan ook uit naar het bestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP.

  De richting die de VHP opgaat is heel goed gelet op de eenheid in verscheidenheid van de Surinaamse Samenleving in de 21 ste eeuw. Welkom alle toekomstige VHP-ers.

  Het was in de vorige eeuw verbroedering, maar nu in de 21 ste eeuw is iedereen welkom in de VHP.

  Leve:
  – de VHP,
  – Chandrikaperkash Santohki en het gekozen bestuur,
  – alle leden van de VHP,
  – het Surinaamse Volk,

  Zindabad

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Bid & Werk, Realiseer Uw Doelen

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. oom Bert,
  Zoals je eerder in jouw posting aangeven hebt dat de geen opleiding genoten hebt behalve de lagere school zal ik niet op jouw gevraagde ingaan.
  Reden.
  Hou je bij het bouwen van huizen en zorg dat de fundering goed staat.
  Als zou ik je van repliek dienen je gaat het toch niet kunnen begrijpen met alle respect.
  Is je plan al klaar hoe de mensen gemotiveerd moeten worden zodat de NDP over 3 jaar de verkiezingen verliest.
  Er is genoeg werk te verzetten als je af wil van de huidige regering.
  Zijn de handtekeningen al verzameld.
  Navraag bij je baasje Damsco is gebleken dat het nog niet het geval is.
  Denk met de forum leden hoe wij de Surinamers in Suriname kunnen motiveren.
  Om te zien dat je gelijk hebt dat je geen opleiding hebt genoten zoals je nogmaals eerder in je posting aangaf.
  Een huis bouwen zonder lening is niet voor iedereen weggelegd.
  Kijk om je heen 1 op de duizend mensen in het land waar jij woont heeft een lening.
  Wat vermoei ik mij aan jouw die het nooit zal snappen.


  Maak melding

 31. BOUTA schrijft GESCHIEDENIS IN SURINAME!!!!!!!!!!!!!
  de $ koers is al 1 op 7.26!
  We gaan richting 1 op 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Houden jullie je hart goed VAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 32. Beste forum leden.
  Tot nu toe is aangetoond dat wij degelijk zonder uitschelden een discussie kunnen aangaan.
  Dat de meningen verdeeld zijn dat is normaal en zelf goed.
  Misschien kunnen wij proberen om deze zo te houden.
  Tenminste kunnen wij niet uitgelachen worden door de Nederlanders.
  Laten wij op deze voet proberen om door te gaan.
  Respect hebben voor elkaar.


  Maak melding

 33. Elite Groep@ kan je dan aangeven met welk landbouw gewas NDP Regering denk te exporten de komende 4 jaren

  Kan je Damsco@ hoeveel Ton Bruine Bonen hij gaat planten exporten

  Elite Groep@ mijn vraag over woning bouw heb je niet goed aangeven hoe je een woning kan bouwen zonder een lening van de Bank .

  Oom bert heeft twee jonge vrouwen HTS afgestudeerd richting bouw .zij zijn om de bouw tekeningen te lezen

  Oom bert heeft onder zoek gedaan hoe je stenen met een hydraulisch systeem kan maken .

  Met een systeem kan je 300 stenen per dag persen
  dat is 1500 stenen per week daar van kan je twee beton huizen bouwen in twee weken voor twee studenten

  Elite Groep@ ik heb je de basis al gegeven hoe ik dat ga doen .

  Ik begin met vier jongens en elke week krijgen zij 75 stenen gratis naar huis na vier weken hebben ze 12x 75 =900 stenen ,de stenen zijn om zelf een huis te bouwen
  voor moeder en vader thuis .

  Om de vier maanden neem ik andere jongens of meisjes
  ik moet alleen de GREATIVITEIT BEVORDERN onder hun
  mijn gelief volk in Republiek Suriname

  Elite Groep weet jij wat een project leider is nu gaan twee vrouw mij aangeven hoe je een huis moet bouwen .

  Oom bert is meer de bedenker daar mijn voor ouders Grond hebben ,ben ik dat gaan onder zoeken .
  wanneer je stenen maakt moet je ruimte hebben zo groot als een voetbal veld om de stenen op te slaan .

  Ik heb op 9 juli een buurt activiteit probeer dat ook te doen in jouw wijk als mantelzorg Elite Groep .

  .


  Maak melding

 34. @Oombert,
  Goed plan echter hebben wij nooit eerder van je gehoord .
  Probeer je dienstbaar te maken.
  Zoek de publiciteit op .
  Actuele programma tv een vandaag en laat zien dat het niet alleen een droom van je is.
  Want dromen zijn bedrog.
  Zolang jij je zelf ophemelt zonder dat wij ooit iets van je horen dan zou het zonde zijn .
  Dus voordat je jouw laatste adem haalt en niet alleen bij dromen blijf kan je ons het tegen deel bewijzen.
  Trouwens tegen leugen is geen kruid gewassen.
  Dus hou op met opscheppen hoop dat je niet teveel in het glaasje gekeken hebt.
  Wedden dat je te laf bent en het tegendeel niet kan/zal bewijzen.


  Maak melding

 35. @Basja
  De kafries hebben het land kapot gemaakt. De kaferies kunnen niet omgaan met democratie. Ze moeten een dictator hebben als een leider, want ze kunnen niet omgaan met vrijheid.
  India is de grootste democratie ter werleld en knoop dat goed in je oren. Daar kunnen de kafries en al de afrikaanse landen een voorbeeld aan nemen. Zonder de hindoestanen was suriname al lang een tweede Zimbabwe.Zonder de hindoestanen zouden de kafries nu dood gaan van de honger. Wees blij dat er nog hindoestanen in suriname zijn zodat je vandaag nog wat te eten hebt idioot.


  Maak melding

 36. N-g
  Over wie heb jij het op wie reageer je kan je niet volgen.
  Bedoel je te zeggen dat de hindoestanen elkaar uitmoorden. Hoop dat je af en toe journaal volgt.
  Is IS Creool.
  Heeft de creool de laatste tijd het nieuws gehaald nee dus het is alleen Oombert met zijn domme verstand.
  Ben zelf geen creool maar dit gaat mij te ver.
  Moet ik je frustraties zoeken dat je moeder door Hugo 3 jaar van zijn leven heeft doorgebracht.


  Maak melding

 37. Elite Groep@ Dit plan is naar de UNDP Suriname gestruurd
  Zie www UNDP Suriname doelstelling en lees goed .

  Ik ben geboren om dienstbaar te zijn zo waren onze voor ouders en dat heb ik van hun geleerd .
  Ik heb geen behoefte publiciteit en TV kijken doe ik al 15 jaren niet meer ,kijk jij maar naar voetballen en BOMMEN dat men gooit

  Indien je meer wel weten neem al vast info bij UNDP Suriname zo dat je een beeld heb hoe je een project moet schrijven .

  Het bedenken van jouw project voorstel moet je zelf doen
  1 Wat is het probleem
  2 Hoe ga je dat oplossen
  3 wat kost het
  Ik geboren in Marowijne in de bos opgegroeid van af 3jaar in centrum van Paramaribo tussen kerken, Scholen en BEGRAAGPLAATSEN .

  AL moet ik dood gaan als Here JUZUS maar de juistheid en de vorm hoe het moet zal ik met veel liefde uitvoeren voor de jongeren en ouderen in Suriname


  Maak melding

 38. @Oombert,
  Hopelijk horen wij wat van jouw voor je dood.
  Waarom al die ophef opschepperij dan.
  Je lijkt mij iemand die serieus hulp nodig heeft.
  Inderdaad er lopen meer LPI patiënten buiten inplaats dat ze van hun stoornis verlost zijn.
  Blijf met je ideeën waar je bent.
  En zorg ervoor dat je geen plagiaat pleegt want daarop staat straf.
  Blijf maar dromen.


  Maak melding

 39. Elite Groep@ Dit project kan ik alle DNA leden Laten zien en de voorzitters van de politieke partijen mailen .

  Dat zal ik ook persoonlijk doen want de doelgroepen wat woningbouw betreft kunnen niet wachten

  De machines zijn al aan gekocht staan al in Suriname het wachten is Augustus vakantie

  Ik ben zelf 14 jarig en Bouterse 13 en Poetin van Rusland 12 een ieder wel gerechtigheid recht doen op de juiste verhouding .
  Zie maar hoe moeilijk het is om zaken weer in balans te brengen

  Elite Groep @ ik ben al 29 keren gegaan naar Suriname de 30 keer ga ik een gesprek aanvragen om met Bouterse te praten namens Poetin van Rusland ga ik de gesprek aanvragen .

  Ik ga nu naar live DNA VERGADERING


  Maak melding

 40. Elite Groep @ kijk maar oom Harry .Kensmil en MR .R kensmil .zij hebben ook met Bouterse gewerkt

  Het is nu genoeg ik zie je op een andere onderwerp doei groet Damsco@ hij slaap zeker .lobi


  Maak melding

 41. Raytje reet en manoreet sandopie ; ik vraag mijzelf af,als suriname in staat zal zijn Chan en zijn veertig rovers en familie te kunnen accomoderen ,stuk voor stuk gehaaide abanies die altijd voor eigen belang gaan,de druk bij Chan is zo enorm, om hoe dan ook in het machtscentrum te komen,zelfmoord pogingen zijn enorm gestegen,zonder OW is het moeilijk om ondernemertje te spelen,druk is zo enorm,het moet mensen straks niet verbazen als hij een van deze dagen via de slakken gang,met de zeer gewaarde president wil praten,if money no de,is principe in de kumakoisi,dat is wat nu gebeurt binnen de vhp,ray wens hem alvast succes


  Maak melding

 42. hallo,,,

  je hoort niks meer van I M F in surbo..

  is het geld al verdeeld onder de aandeelhouders..

  wie weet hoeveel de boeven hebben gehad..

  is de moordenaar speciaal naar Guyana gegaan om zijn deel alvast al daar te parkeren voor de toekomst..

  want we gaan zeer moeilijke tijden te gemoed de komende tijd..


  Maak melding

 43. Gefeliciteerd meneer Santhokie met de verkiezing tot leider van de VHP.

  Ik hoop niet dat een conservatieve Hindoe fractie van de VHP afbreekt. Ik hoop dat U hun een thuis in de VHP vindt. Verder zal het wennen zijn om bij een groep van ondernemers een groep van bureaucraten op te nemen. Het wordt veel geven en nemen.

  Op religieus gebied moeten de die-hard Hindoes plaats geven aan Christenen en Muslims. De Indonesiers hebben een Pancacila filosofie voor uitgevonden. Erkend de vijf religies op het nationale platform. Ik hoop niet dat het het binnen halen is van pouwderkeg.

  Er is veel werk te doen. Ik wens U veel kennis en wijsheid toe en veel staatsmanschap.


  Maak melding

 44. Misschien moet Santokhi eens zijn janmakundali laten nakijken door een jyotishi. Sambhavatah Raashtrapati hona in ke bhaagya mein nahin likha hai.


  Maak melding

 45. @ wakoef
  ik heb je kunnen volgen tot : misschien moet santokhi eens zijn darmkanaal laten nakijken door een pandit .
  daarna ben ik je kwijtgeraakt .
  sjorry als ik het verkeerd vertaald heb…..


  Maak melding

 46. Ik verwacht dat de verkiezingen binnen 18 maanden plaats zullen vinden. Ik denk niet dat Bouterse het zal kunnen rekken tot 2020. De problemen zijn manifest op bijna alle terreinen en veel tijd van deze regering gaat verloren met blussen van brandjes. Er is nauwelijks tijd om de echte problemen aan te pakken. De hulp van het IMF zal niet op tijd binnen komen, omdat ze nu al niet in staat zijn om de vereiste dossiers aan te leveren. De koers gaat niet omlaag zoals Bouterse had beloofd en het volk merkt nu dat de NDP de mensen voor de gek heeft gehouden. In mijn omgeving zie ik dat mensen nu apatisch beginnen te worden. Je merkt dat mensen niet meer uitkomen en hun laatste sieraden belenen om de maand door te komen. Geen enkele regering zal de de onvrede die nu aan het groeien is in toom kunnen houden. Een nieuwe beweging met eerlijke mensen zal veel stemmen kunnen trekken bij de volgende verkiezing. Hoe langer de NDP aanzit des te groter zal het verlies zijn bij de komende verkiezing.


  Maak melding

 47. Santokie voert een schrikbewind binnen z’n partij. Hij intimideert iedereen en tegenstanders mogen het woord niet voeren op vergadDeze man is een machtswellusteling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.