Coalitiepartij DOE voorstander strafproces Bouterse

79

PARAMARIBO, 4 jul – De coalitiepartij DOE heeft liever dat het strafproces rond de decembermoorden doorgaat. Achteraf kon altijd bekeken worden wat te doen. Toch heeft minister Regillio Dodson (DOE) voor de resolutie gestemd die een eind moet maken aan het proces.

DOE is binnen de regering dus meegegaan met de rest. “Op basis van artikel honderd en achtenveertig van de grondwet is het een regeringsbesluit”, zegt DOE-voorzitter Carl Breeveld tegenover de Ware Tijd. Eerder is DOE faliekant tegen politieke bemoeienis geweest met het strafproces. In 2012 onthield de partij zich van stemming over de wijziging in het de amnestiewet, die berechting van Bouterse moest voorkomen.

Nu zit de partij in de regering. “De resolutie gaat buit van het beëindigen van vervolging van verdachten. Wij hadden het proces normaal zien doorgaan en dat gaandeweg, als de verdediging van de verdachten het niet eens zou zijn, die zich zou kunnen beroepen op rechtelijke dwaling of vormfouten of welke andere mogelijkheid om een punt te maken”, aldus Breeveld. Hij blijft erbij dat het recht zijn beloop moet hebben.

Bekijk ook:


79 REACTIES

 1. Carl Breeveld heeft hypocrisie en list en bedrog tot kunst verheven. En voor een voorganger van een religieuze gemeente is dat erg knap..
  Ik roep de achterban van DOE op om zich zo snel mogelijk te ontdoen van deze charlatan..


  Maak melding

 2. Dominee Breedbek heeft de appel van Ingrid gegeten . Dat is gelijk aan de appel van de slang. Breedbek, je spot met giftige tanden en een dubbele gespleten slangen tong. Riool rat


  Maak melding

 3. Het ziet er naar uit dat Breeveld een heel pijnlijke afgang in gezet heeft en dat Bouterse weer een scalp van een politieke partij heeft veroverd.

  Hoe onbenullig kun je als politiek-leider zijn en je 11.000 stemmen verzwendelen tot 2 partijen van 5.000 stemmen waardoor Bouterse die zetel in 2020 ook denkt op te kunnen dweilen.

  DOE is Gedaan


  Maak melding

 4. Net zo’n typ als de minister van Justitie. Die lijkt op een varken, doet als een varken, praat als varken koeterwaals, eet als een varken poep, een varken die ons land in gevaar brengt, een familie van varkens.

  En what about dominee breedbek?


  Maak melding

 5. Ook deze gasten moeten publieklijk worden opgehangen evenals een paar vd andere politieke partijen. Zal er nog van komen een dag.


  Maak melding

 6. Laat bouterse met rust!
  Die man gaat de geschiedenis in momenteel met een top $ koers vsn 1 op 7.30!
  Meer komt eraan!
  Ga vlug tanken want dat komt ook straks!


  Maak melding

 7. Haa,haa.deze partij,Doe,bestaat uit mensen die zijn afgestudeerd,van de anton de kom universiteit,waar je dus als eerste leert ,om te stelen ,frauderen,onder tafel schuiven,,enz…..Letterlijk een bananen republiek,kijk maar naar de apintie tv, triest,zielig zoals de debatten plaats vinden,soms gepaard gaande met scheldwoorden,en dan moet dit tuig het volk leiden.Doe,die doet maar wat,bang dat ze eruit getrapt worden.Maar ik blijf erbij dat het meren deel van de bevolking,zelf heeft gekozen voor deze ellende.Surinamers hebben enkel een grote mond,zie maar ook hier wat ze allemaal schrijven,soms heel racistisch,en toch wordt dat getoond .Wij hebben grondstoffen en zijn rijk,hebben totaal geen hulp nodig van derden,vooral blanken,schreeuwden en gilden ze ,en nu…..???


  Maak melding

 8. Tuku kloso ning ponorogo ‘
  Digelar ombo neng ngisaor gapuro..
  Dino dino lebaran kirang sedino dino..
  Jen kulo lepat nyuwun ngapuro.
  Satrio pringgondani arane gatotkoco’
  Duwe bapak arane werkudoro..
  Mugi gusti paring ngapuro’
  Duso kulo panjenengan sedoyo..


  Maak melding

 9. Het gerucht doet de ronde dat rechter mevrouw Montnor-Valstein , de voorzitter van de Krijgsraad haar functie heeft neergelegd. Zover ik weet is er nog geen officiële mededeling hieromtrent gedaan. Het is een gerucht, dus geen officiële mededeling.


  Maak melding

 10. Heel kleine politieke partijen die 1, 2 zetels halen in een parlement zijn voor mij vlees noch vis.

  In Suriname denk ik dan aan Palu en Doe in de DNA. Wat is hun waarde en wat hebben ze betekent ze voor hun achterban?

  Wat er nu m.i. blijkt met minister Regillio Dodson (DOE) die voor de resolutie gestemd heeft die een eind moet maken aan het 8 december 1982 strafproces en Carl Breeveld (Doe) voorzitter is dat er binnen deze partij onenigheid is over de te varen koers. Wel in de coalitie blijven of uit te stappen? De interne strijd in de partij bestaat twee kampen.

  Je ziet dus duidelijk dat als een heel kleine partij met 1 zetel in de coalitie gemakkelijk manipuleerbaar is. Als de sterkste speler in de coalitie bepaalt, kan de todobere partijtjes alleen maar instemmen. Nu er een besluit genomen is in de ministerraad en er waarschijnlijk over dit besluit niet een duidelijke mening was in de Doe-partij vooraf, is deze partij het slachtoffer geworden van het interne probleem, blijven in de coalitie of uitstappen?

  Zie dat de mini ster van Doe het strafproces wil laten stopzetten en de voorzitter van Doe tegen voorstander is dat dit moet door gaan.

  Dat krijg je als je een kleine todoberepartij bent, die misbruikt wordt als je met een grote coalitiegenoot te maken heb. Je bent een soort spek en bonen en wordt overruled.

  Ik zou daarom alle kiezers ook op willen wijzen dat partijen soms heel goede doelen hebben, maar gelet op het huidige kiessysteem in Suriname, ze ook moeten kijken of het niet beter is hun stem op een grotere partij uit te brengen. De kleine partijen als ze nu in de oppositie of coalitie zitten kunnen toch niets doen voor hun achterban. Wie er beter van worden, spreekt voor zich, ook dat moet de reden zijn om op die 1 zetel politieke partijtjes vooral in Paramaribo te willen stemmen. Als je niet stemt of wel op zulke partijen heeft m.i. dezelfde betekenis en waarde.

  Zie ook Spa en of DA91, De Niewe Leeuw, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. het staat ook op star nieuws

  “De waarnemend president van het Hof heeft haar besluit schriftelijk kenbaar gemaakt aan staatshoofd Desi Bouterse.
  Starnieuws verneemt dat er een onwerkbare situatie was ontstaan binnen het Hof van Justitie.
  Dit heeft waarschijnlijk uiteindelijk ertoe geleid dat Valstein heeft besloten op te stappen.”

  jammer dat ze niet hard genoeg was om deze beesten van zich af te houden.

  twee banen komen vrij, een voor hira en een voor gordon rahman
  waarnemend president van het Hof van Justitie wordt rahman en president van de krijgsraad wordt hira


  Maak melding

 12. Een stem op DOE is een stem op de ………., dat was toen (verkiezingen 2010 en 2015) en is het nog steeds zo.
  Wat doen de DOE stemmers?! Domson (ndp) is door de hoofdverdachte van meervoudigemoord naar voren geschoven.


  Maak melding

 13. Wat moet deze Judas zich in allerlei bochten wringen, om nog enigszinds geloofwaardig over te komen, aan de ene kant werken ze mee om die moordenaar buiten verdere vervolging te onderwerpen, en aan de andere kant moet het 8 december moordproces zijn voortgang hebben, wat een gespleten persoonlijkheid is deze dominee.


  Maak melding

 14. @Anoniem
  Net zo’n typ als de minister van Justitie. Die lijkt op een varken, doet als een varken, praat als varken koeterwaals, eet als een varken poep, een varken die ons land in gevaar brengt, een familie van varkens.

  En what about dominee breedbek?
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  ZELFS DE OGEN VAN DE LEZERS ZIJN VIES OM HET TE LEZEN ,,VIEZE SJMEERLAP,ZELFS ANONIEM,…MOET JE NIET ZO VIES ZIJN.POEPEJANTJE ,…BAH.JOEEE NA WANG ECHTE HAGOE.


  Maak melding

 15. Doe wil van twee wallen eten,en komt daarom wazig over in hun besluitvorming.ALS DE NDP/DDB AAN DE MACHT BLIJFT WILLEN ZE MEE REGEREN….EN ALS DDB KOMT TE “VALLEN “WILLEN ZE HET VOLK AAN HUN KANT.EEN SLAPPE HAP?? EEN SLAPPE MAN!!!


  Maak melding

 16. @coup
  het staat ook op star nieuws

  “De waarnemend president van het Hof heeft haar besluit schriftelijk kenbaar gemaakt aan staatshoofd Desi Bouterse.
  Starnieuws verneemt dat er een onwerkbare situatie was ontstaan binnen het Hof van Justitie.
  Dit heeft waarschijnlijk uiteindelijk ertoe geleid dat Valstein heeft besloten op te stappen.”

  jammer dat ze niet hard genoeg was om deze beesten van zich af te houden.

  twee banen komen vrij, een voor hira en een voor gordon rahman
  waarnemend president van het Hof van Justitie wordt rahman en president van de krijgsraad wordt hira
  ………………………………………………………………………………….
  JIJ SCHRIJFT EEN LO MARS, IMPOTENTE IMBECIL !


  Maak melding

 17. ik zag judas breeveld een grote zak kindersnoepjes kopen .
  mensen let op je kinderen.
  deze man is tot alles in staat .


  Maak melding

 18. Breeveld heeft met zijn vinder/hand in de honingpot gezeten en wil er geen afstand meer van doen.

  In de bijbel staat er iets van Valse profeten, deze dominee en zijn strijdmakker Misiekaba zijn duidelijke voorbeelden van valse profeten.
  Mensen die voor eigen gewin gaan en alles doen wat God verboden heeft.


  Maak melding

 19. Het is bijzonder treurig dat een predikant zonder gene MEEWERKT om de Rechtsstaat Sranang om zeep
  te helpen !

  Maar er komen nog vele momenten, waarop weer, OPENLIJK zal blijken, WELKE PERSONEN IN SRANANG DE DICTATUUR
  STEUNEN !!

  Misschien helpt de ZWARE FINANCIELE NOODSITUATIE die door NDP WANbeleid is ontstaan, HET VOLK, om te ontkomen aan een VOLLEDIGE ONTMANTELING van de Rechtsstaat, door de NDP-clan !

  PS :
  Een geluk is dat NDP geen tweederde meerderheid heeft in de DNA om ook onze grondwet te VERNIETIGEN !


  Maak melding

 20. RobG moet goed leren lezen:

  Valstein-Montnor blijft vicepresident HvJ en president Krijgsraad

  Cynthia Valstein-Montnor, tot voor kort waarnemend president van het Hof van Justitie, doet geen afstand van het vicepresidentschap van het Hof van Justitie(HvJ) en het presidentschap bij de Krijgsraad.

  Valstein is de hoofdrechter in het strafproces rond de Decembermoorden. Zij heeft haar functie als waarnemend president bij het HvJ neergelegd.

  Valstein zegt aan onze redactie niet inhoudelijk te willen ingaan op deze zaak. Vanuit het HvJ is er een persbericht gestuurd naar het ministerie van Justitie en Politie dat bestemd is voor alle media.(Edunet)


  Maak melding

 21. @ Domme Damsco,

  Je weet alles zo goed dat je ook moet weten dat het in Suriname niet mogelijk is om als magistraat eigendunkelijk je fuctie neer te leggen .Ze zijn door de president benoemd en beëdigd. Ze krijgt dus binnenkort twee brieven: 1 met een positief antwoord op haar ontslagverzoek en 1 kogelbrief….. Maar ze blijft gewoon president van de Krijgsraad.


  Maak melding

 22. Het bericht dat RobG en Damsco hebben gelezen, zoals eerder door mij gepost, staat inderdaad op het internet. Maar het is een bericht van enkele jaren geleden.
  Zo komen geruchten in omloop.


  Maak melding

 23. Tu mofo gon Breeveld probeert te redden wat er van Doe nog te redden valt. Het is te laat mi boi. Je staat te boek als een politieke onbenul en een onbetrouwbare leugenaar.
  Stap uit de coalitie en draag de leiding van Doe over om het laatste greintje respect dat men nog voor je heeft te behouden.
  Je hebt gegokt en verloren. Time to go !!!!


  Maak melding

 24. Breaking News.
  Breeveld toont over ballen te beschikken.

  1) Ik heb de brief van Breeveld aan de President gelezen. In tegenstelling wat ik eerder dacht een degelijke benadering van de materie.
  Ondanks mijn negatieve eerste benadering petje af.
  2) Breeveld spreekt van leiderschap op basis van MACHT in plaats van leiderschap op basis van GEZAG.

  Met deze brief nuanceert Breeveld de teksten van Silos van Dijk heel sterk die spreekt van een unanieme regeringsbeslissing. Breeveld geeft aan dat het niets anders was dan tekenen bij het kruisje.

  Nu zien hoe gezellig het wordt voor Dodson en Breeveld.

  RobG fantastisch gerucht van een paar jaar oud.

  Het is wel zinvol van RobG te vernemen wat hij van de woorden van van der San vindt. “Als de Krijgsraad geen Krijgsraad meer is. …… wat dan?

  Is dat intimidatie of geen intimidatie


  Maak melding

 25. Naar de omvang van DiDiBri zijn buik te oordelen kunnen we binnenkort de geboorte van een broertje van Rosemary’s baby tegemoet zien, dit wordt gezien het feit dat DiDiBri een man is, een zeer zware bevalling, die hij waarschijnlijk niet zal overleven, tenzij de twee profesionals Breeveld en Misiekaba hem te hulp komen door exorcisme toe te passen.


  Maak melding

 26. Sterke brief van CB van de politieke partij Doe aan DDB. Het zou goed zijn dat ook BEP zo een sterke geluid zou laten horen, tenzij de voorzitter van deze partij een lafaard is. Hij moet goed nagaan, wat DDB de marrons heeft aangedaan.

  Boven de grondwet van de republiek Suriname heb je ook nog Internationale verdragen/die sterker zijn dan de Grondwet van Suriname, cq, mensenrechten.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de rechterlijke macht, de krijgsraad,
  – mensenrechten,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. Is die Breeveld ontwaakt of is hij gezwicht voor de publieke opinie?
  Hij is de grond ingeboord en politiek eigenlijk al dood.
  De enige maniervoor DOE om te redden wat er te redden valt is om uit de coalitie te treden, zn minister terugroepen .
  Ik heb deze gladjanus nooit vertrouwd.
  Altijd de heilige uithangen maar dokken op de meest cruciale momenten.Foei meneer de dominee ! Foei !


  Maak melding

 28. Monorath: “Minister Justitie is machtsdronken”
  04-07- 2016
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 29. “Minister JusPol haalt uit naar de Krijgsraad””

  Ik denk dat Silos inderdaad de focus kwijt is. Het verdraaien van feiten zit in het DNA va n de NDP achterban.
  Volgens Silos komt de staatsveiligheid van Suriname in het geding als het strafproces door gaat (zie ook interviewwaar eigenlijk de president zou moeten zitten). De achterban van de grootste politieke partij van Suriname , zijnde NDP, zou zich daarmee niet kunnen vereenzelvigen…lees de plus minus twee honderd gelieerde Bouterse aanhangers. Die er niet vies voor zouden zijn om geweld te gebruiken om hun hachje te redden. Pure intimidatie van Silos.

  Keer de zaken even om…Het volk van Suriname kan zich niet permitteren als het stafproces geen voortgang vindt. Komt er dan een burgeroorlog, zoals Silos het pretendeert voor te stellen? Gaat DDB weer moorden? Is het alleen aan de achterban van Desie gegund een burgeroorlog te ontketenen als zij geen gelijk krijgen?
  Is er dan ook sprake van staatsveiligheid die in het gedrang komt?
  Laat het duidelijk zijn dat het de regering is die keer op keer de staatsveiligheid op het spel zet. Het is de mini ster van justitie die ook nu weer de Krijgsraad publiekelijk bespreekt.
  En dan wil ik het niet eens hebben over alle BS die van der San in de media zit te verkondigen..


  Maak melding

 30. Bron Starnieuws 04-07-2016.

  “Vandaag 4 juli 2016, herdenken wij, jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP), dat er 29 jaar terug een revolutionaire beweging is geboren in Suriname. Deze revolutionaire beweging is vandaag de dag niet meer weg te denken en/of te stoppen in de Surinaamse geschiedenis en toekomst.

  De NDP heeft de afgelopen 29 jaar bewezen de gedachte van natievorming en eenheid te versterken en te ontwikkelen binnen onze samenleving. De grootste politieke partij die voor het overgrote deel bestaat uit jongeren heeft de afgelopen decennia getoond een duurzame en wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons land. De focus is hierbij gericht op de ideologie waarbij vernieuwingen op politiek-bestuurlijk, educatief, sociaal-maatschappelijk en sociaal economisch vlak plaatsvinden.

  Bij de viering van 29 jaar NDP staan de jongeren voornamelijk stil bij de rol die de partij de komende jaren zal dienen te vervullen in deze natie. 29 jaar in een mensenleven markeert een moment van de ontwikkeling van een jongvolwassenen. De achter ons liggende jaren heeft de partij zich kunnen ontwikkelen tot een jong volwassene die nu een dusdanige identiteit, visie en strategie kent om deze natie tot grote hoogtes te brengen.

  Suriname staat op een cruciaal kruispunt waarbij het gevoel van natievorming een grotere rol zal spelen bij de ontwikkeling van een gezamenlijke visie om de toekomst van onze natie te kunnen bepalen. Als leidende partij binnen de regering Bouterse-Adhin zijn wij ervan overtuigd dat de verworvenheden en de ideologie van de partij daar een bijdrage aan zal kunnen leveren.

  Onze missie en visie waarbij het streven gericht is op een Suriname met een regering die zorg draagt voor een duurzame, sociale en rechtvaardige samenleving, waarin een ieder die in ons land woont ongeacht welke bevolkingsgroep of cultuur, zich kan ontwikkelen en kan opbouwen is nog steeds het belangrijkste uitgangspunt om als regerende partij Suriname te leiden.

  Wij jongeren van de partij zijn ervan overtuigd dat het niet altijd even gemakkelijk is, maar de passie en de wil om ondanks alle tegenslagen en tegenwerkingen Suriname vooruit te brengen diepgeworteld is in onze NDP. De huidige economische omstandigheden waarin ons land zich momenteel bevindt en waar wij als Surinamers dagelijks mee geconfronteerd raken, dwingen ons nu om de revolutionaire gedachte die 29 jaar geboren is meer dan ooit te koesteren en uit te dragen. De gedachte van het ontwikkelen van het geloof voor eigen kunnen, zelf doen en zelf denken. Daarnaast zijn wij ervan bewust dat wij binnen een globaliserende wereld onszelf niet kunnen afzonderen. Wij zijn bewust van de gezonde partnerschappen met bevriende naties en organisaties die vertrouwen hebben in onze regering en natie. Deze organisaties hebben tevens getoond de visie van de regering te ondersteunen.

  De bal is nu op onze speelhelft. Voor een groot deel op de helft van jong Suriname. Het ligt aan ons, hoe wij dit geliefd land naar grotere hoogten brengen.
  Wij zijn op de goede weg. Wij hercommitteren ons vandaag bij ons 29 jarig bestaan dat wij als jongeren van deze natie de sleutels in handen hebben om de gewenste ontwikkeling op gang te brengen binnen de diverse sectoren van ons land.

  Wij feliciteren de voorzitter de heer Desiré Delano Bouterse en het hoofdbestuur van de partij, alle structuren, leden en sympathisanten.
  Strey de fu strey wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.

  Namens de NDP-jongeren
  Caroline Heilbron Secretaris”

  Het enige waar deze “beweging” trots op mag zijn..is dat zij Suriname keer op keer naar de klote hebben geholpen.

  En dat is los van alle moorden die zijn gepleegd…


  Maak melding

 31. Mathoera: Justitieminister is focus functie kwijt
  03 Jul, 00:32
  foto
  Assembleelid Krishna Mathoera

  Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vindt dat de minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie de focus op de inhoud van haar functie, totaal kwijt is. De wijze waarop de minister vonnissen en daarmee rechters in het openbaar (persconferentie) heeft besproken, is een nationale schande. “Het schaadt het imago van Suriname, is onethisch en onacceptabel. Het geeft aan, dat de minister niet stevig in haar schoenen staat om haar onafhankelijk gezag te waarborgen” reageert Mathoera tegenover Starnieuws.


  Maak melding

 32. breeveld mag schrijven wat hij wilt, zolang het geen afscheidsbrief is , blijft hij de wedergeboren judas iskariot.
  het hoeft geen hele a4 te zijn maar een briefje naar het parlement dat de doe fractie zich aansluit bij de floppositie is al genoeg.
  bep mag in de coalitie blijven .
  die wegwerp bepnep n.e.ge.rs zijn nergens goed voor.


  Maak melding

 33. Ik weet niet wat er gebeurt in het politieke landschap van Suriname , maar er zijn een paar figuren totaal de weg kwijt. Breeveld heeft met zijn gespleten tong Suriname in een staatsgevaarlijk avontuur gestort om eerst zijn minister de missive mbt art 148 vd grondwet te laten ondertekenen en nu distantieert hij zich daarvan. Bij Breeveld leg ik in verband met zijn religieuze achtergrond het verband met de demonen die in de paarse partij en in Suriname ronddwarrelen. Hij is helemaal in de war en zo handelt hij ook. Zo zie je maar weer dat praatjes geen gaatjes vullen. Als je naar hem luistert komt hij integer en zelfverzekerd over , maar hij heeft om in bijbelse termen te spreken bevrijding nodig..Hij gaat roemloos ten onder in de Surinaamse politiek en kan een politieke carrierre op zijn buik schrijven. Dat gebeurt wanneer je met de duivel himself in zee gaat, dan wordt je verblind.

  Een andere interessante en merkwaardige ontwikkeling in de Surinaamse politiek is de 180 graden draai van ex VHP topper Sharmila Kalidien-Mansaram. Deze vrouw heeft jaren op politieke podia gestaan en Bouterse en de NDP de grond ingeboord en heeft jaren diverse rechtzaken gevoerd tegen de staat ivm haar ontheffing als onder directeur bij Justitie. Nu ze de rechtzaken gewonnen heeft en weer is aangesteld in die functie , werkt ze nauw samen met minister Silos. Ik denk dat Silos haar op een onbewaakt moment heeft ingespoten met het paarse virus , want mevrouw Kalidien is nu de spreekbuis van Bouterse en minister Silos. Ze is uit onvrede over Santokhi uit de VHP gestapt , en met wie gaat deze mevrouw samenspannen..?? Met de mensen die zij voorheen door het slijk haalde . Dat je met je partijvoorzitter van mening verschilt over een bepaalde koers die hij vaart in de partij kan en mag , maar om je vroegere principes kennelijk uit rancune daardoor overboord te gooien en de advocaat van de duivel te worden , dat gaat mijn verstand te boven. Ze geeft duidelijk ook juridisch advies aan het Bouterse kamp , want haar reactie op starnieuws over de resolutie spreekt boekdelen. Ze heeft de resolutie van de regering om het 8 dec proces te stoppen publiekelijk verdedigd en de krijgsraad evenals haar bazin, bekritiseerd. Het is evident dat zij nu in het kamp Bouterse zit en dikke maatjes is met haar Silos. Minister. Minister Dodson , die van huis uit NDP’er is , stapt binnenkort kennelijk ook uit Doe om zich aan te sluiten bij zijn oude liefde.
  Bouterse heeft een “verdeel en Heers demoon” in zich,die alleen maar voor verwarring en duisternis zorgt bij iedereen die met hem in zee gaat of nauw met hem samenwerkt.


  Maak melding

 34. Iedereen in het buitenland lachen Suriname uit.Bouterse maakt ons land belachelijk en al die idioten die op de NDP hebben gestemd weten het niet beter.Ook Somohardjo en Brunswijk zijn naar mij ogen zondaars want ze zijn mede aansprakelijk voor de amnestiewet die goed is gekeurd. Breeveld is ook een verrader.


  Maak melding

 35. Mansaram is inderdaad vreemd aan het worden ik vond haar al raar: haar ingekomen stukken (te veel en te vaak) bestaan uit spreektaal gemengd met schrijftaal. Ik vind haar zeer ordinair en ik vraag me iedere keer weer af hoe zij aan haar titels komt ik wil wel geloven dat zij slim is, maar haar taal, haar taal, haar taalgebruik!


  Maak melding

 36. Als ze niet geschikt zijn voor de Job, dan maken wij ze geschikt.In Suriname kan dat allemaal..We zijn de rest van de wereld ver vooruit.En dan roepen jullie Suriname een bananen republiek??.AMERIKA,NEDERLAND etc KUNNEN HUN NIET AAN TIPPEN!!ONZE PASSIE, GEDREVENHEID EN RECHTERLIJKINZICHT!!


  Maak melding

 37. Breeveld ligt en Bouterse in 1 bed met de bijbel in zijn hand. DOE kan alleen nog geloofwaardig overkomen als men uit de coalitie stapt.


  Maak melding

 38. Van Dijk en Bouterse moeten de eer aan zichzelf houden en opstappen. Zo hoort het in de Democratie. Als mensen met zulke functies telkens weer negatief in de publiciteit komen en de feiten kloppen, dan rest er niets anders dat ge gemeenschap zich ontdoet van zulke figuren. Of ze stappen zelf op of ze gooien de handdoek in de ring. Er zijn meer integere mensen die de job kunnen klaren. Desi heeft ook niet het eeuwig leven ( of denkt hij zelf van wel ). Dus hou er maar mee op


  Maak melding

 39. RobG

  Het gerucht doet de ronde dat rechter mevrouw Montnor-Valstein , de voorzitter van de Krijgsraad haar functie heeft neergelegd. Zover ik weet is er nog geen officiële mededeling hieromtrent gedaan. Het is een gerucht, dus geen officiële mededeling.

  @ RobG

  Dacht je dat deze mevrouw jullie Baas zo een plezier gunt???


  Maak melding

 40. Dodson heeft de bijl aan de wortel van DOE gezet door te stellen dat DOE middels het regeer akkoord gebonden was aan de amnestie en voor waarheidsvinding ging.

  Dodson vergeet dat tegen de grondwet ingaan door de regering en de DNA niet kan en tot een constitutioneel probleem leidt.
  Dodson vergeet dat het naast zich neerleggen door de DNA van vonnissen, de DNA een constitutioeel probleem veroorzaakt.

  Dodson veegt zijn straatje schoon door te stellen dat de brief van de hand van Breeveld een soloactie van Breeveld is.

  Breeveld roep zo snel mogelijk een congres van DOE bij elkaar met de volgende onderwerpen:

  1) Constitutionele problemen en hoe daar mee om te gaan:
  2) Wel of niet blijven in de regering.
  3) Indien niet blijven de uitkomst is hoe lid Curtis Hofwijk tot een actief DOE boegbeeld gemaakt kan worden en DOE van 1 stem in het parlement naar 20.000 in het land getransformeerd kan worden.


  Maak melding

 41. DOE vergroot de Constitutionele problemen die de NDP
  in Suriname heeft teweeg gebracht !

  NDP-regering en DNA : Maak aub nog meer wetten die tegen de Grondwet ingaan, neem nog meer besluiten die tegen wet en Grondwet ingaan !

  Zo werk je toe naar een geweldige Rechtsstaat en kan het
  land tot ontwikkeling worden gebracht, komt er welvaart !!

  PS : Loopt DODSON, de man van de Scalian-affaire, over naar de NDP ?????


  Maak melding

 42. Breeveld is de koers volledig kwijt en hinkt op twee gedachten. Is de man niet kwalijk te nemen, hij is te onnozel voor het harde politiek bedrijf. Dodson is de echte judas en opportunist. Via DOE is het deze overloper uit de NDP gelukt minister geworden. Als hij ruggengraat had was hij allang uit de regering gestapt toen keer op keer zijn (goede) beslissingen als minister teruggedraaid werden op last van Baas B. Maar hij bleef netjes zitten in de kwesties zoals de scalians en EBS tarieven. Als klap op de vuurpijl was hij, met NDP ministers, aanwezig in OCER toen Bouterse daar uitgebreid zijn volgelingen de overeenkomst met het IMF stond uit te leggen nog voor het DNA was geïnformeerd. Op deze partij bijeenkomst had hij sowieso niets te zoeken, maar door daar aanwezig te zijn demonstreerde hij zijn onverschilligheid t.o.v. degenen die protesteerden tegen deze gang van zaken. In zijn recente interview zegt hij zelf dat als DOE uit de regering gaat, het niet zal zijn wegens ideologie, maar vanwege gerommel in de partij. Het is dus duidelijk dat hij het in elk geval eens is met de ideologie van deze regering.


  Maak melding

 43. @Dre
  “Mansaram is inderdaad vreemd aan het worden ik vond haar al raar: haar ingekomen stukken (te veel en te vaak) bestaan uit spreektaal gemengd met schrijftaal. Ik vind haar zeer ordinair en ik vraag me iedere keer weer af hoe zij aan haar titels komt ik wil wel geloven dat zij slim is, maar haar taal, haar taal, haar taalgebruik!”
  Jij hebt gelijk, evenals Robinho, gelijk. Zij vertoont vreemd gedrag en haar ingezonden stukken lijken meer een schreeuw om aandacht. Haar latste ingezonden stuk in Starnieuws mbt de regerings resolutie is een verward verhaal zonder een conclusie. Overigens ondertekent ze haar stukken met Mr. Drs.. Ik kan in haar cv op de site van J&P geen afgeronde rechten studie vinden:

  Wetenschappelijk Onderwijs Universiteit Doctoraal
  Sociologie 2000 -2010

  Wetenschappelijk Onderwijs Universiteit Bachelor
  Public Administration 2011 – 2012
  (niet afgerond)


  Maak melding

 44. @ wakoef
  je bent bezeten door kafries.
  ga snel naar de pandit om een antie kafrie kuur te halen.
  de goedkoopste kuur is bosje brug .
  glypohsaat on the rocks shaken , not stirred , doet ook wonderen.
  als je wat meer geld te besteden hebt , pak dan gewoon die ouwe gammele boot waarmee je hier gekomen bent .
  lekker terug naar uttar pradesh , kan je daar de dalit uithangen.
  toen je hier kwam en je al die kafries zag , had je gelijk moeten optieffen en niet moeten blijven hangen om dan als een kleine homo te gaan huilen.
  die kafries waren hier voordat jij met je poffertjes porum en je gammele boot aankwam..
  rot lekker op naar je eigen land
  dit geld trouwens voor alle andere ontsnapte lpi dalit patienten
  .
  ook onze kafrie namie en consorten die constant afgeven op onze Surinaamse hindostaanse broeders en zusters.
  er zijn goede verbindingen met het vliegtuig naar Zimbabwe of uganda .
  als dat te duur is vraag dan een lift aan die dalits die terug gaan naar india laten ze je mars bij Afrika eruit gooien.
  laatste keer dat ik jullie waarschuw

  suriname , love it or fucking leave it.
  .
  kunnen we het nou weer hebben over bouta aub ?


  Maak melding

 45. @RobG off topic maar omdat u nooit op feiten reageert.

  alleen www toevoegen en u ziet de stand van de staatsschuld per april 2016.

  sdmo.org/cms/images/staatsschuld/Staatsschuld_BBP_ratios.pdf

  In dit overzicht wordt per 30 april 2016 een buitenlandse schuld van $ 1.277.900.000 gemeld bij een nog te bepalen BNP en een koers van 31 december 2014 van SRD 3,35.
  Op basis van die droom voorstelling zou er nog $ 518.000.000 aan leen capaciteit in het buitenland zijn. echter wat gebeurt er als het BNP per 2016 niet echt stijgt en men de echter koers van SRD 7 gaat hanteren. Dan vliegt als een raket door alle plafonds heen want dan wordt de buitenlandse schuld in SRD’s ongeveer SRD 8.500.000.000 en dat is SRD 2.500.000.000 meer dan toegestaan.

  Beter gezegd al dat gepraat over buitenlandse zachte leningen is onzin omdat men zou moeten onderkennen dat er geen leen ruimte meer is. Reken maar dat de IsDB en de Chinezen dat echt wel weten en slechts mondjes maat zullen lenen voor plannen die gegarandeerd terug betalen of die als onderpand iets opbrengen danwel welke verzekerbaar zijn.

  Het laatste is best interessant aangezien voor AdeKUS op 04.04.2016 van een Italiaanse bank die nu zwaar in de problemen zit euro 23 mio leent en als verzekering maar liefst euro 3 mio moet afstorten beschikbaarheidsstelling fee’s 1% en management fee 0,5% en rente euribor 6 maanden plus 2,75% moet betalen.
  Het vervelende is de werkzaamheden op de AdeKUS liggen stil.

  Het probleem is uitvoeringscapaciteit of gewoon hersens.

  Beste RobG wanneer gaat u inzien dat het een puinhoop is en dat de schuldigen Bouterse en Hoefdraad zijn.


  Maak melding

 46. DOE-the-DOE ,

  zeg aan DESI dat hij zich niet druk moet maken !

  Hij ZEGT Onschuldig te zijn ! Hij HEEFT een Rechtsgeldige Amnestiewet volgens zijn adviseur Kanhai, waarom wil hij
  dan nog steeds de Rechterlijke Macht afschaffen ?????

  PROCES WIL STOPPEN ???????????

  Desi heeft TEVEEL adviseurs waardoor verwarring ontstaat en de Rechtsstaat Suriname wordt VERKWANSELD door zijn Regiem !

  De adviseurs zien over het hoofd dat een stopzetting van het strafproces in Suriname, de HOOFDVERDACHTE nog grotere problemen, van internationale aard, zal opleveren !!!

  In het belang van Volk en Land zal ik daarop niet verder ingaan !!


  Maak melding

 47. De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid(DOE) is niet overtuigd van de argumenten die hebben geleid tot het presidentieel besluit van 29 juni om artikel 148 in werking te stellen.

  Voor een politieke partij gaat DOE wel heel ver door publiekelijk zo een statement af te geven terwijl zij mee heulen met de wolven.
  Dok-son moeten zij vervangen en Breeveld moet zicht terugtrekken. laat anderen die durf tonen de scepter overnemen en laat lafaards naar huis terug keren waar ze onder moeders paraplu weer mogen meedoen.


  Maak melding

 48. Welk ministerie wil mw.Mathoera straks bij de vorming van een nieuwe regering? Ministerie van justitie en politie?Ik ben echt het vertrouwen in ze kwijt..het is een ieder voor zich.Allemaal worden of zijn ze al rijk.Waar ter wereld wordt men rijk van een baan bij de overheid? Alleen in Suriname.


  Maak melding

 49. Breeveld trekt zich terug omdat hij ziet dat de regering het niet zal maken tot 2020.De kans is groot dat er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven.C.B weet van gekheid niet welke kant hij op moet…wil hij bij de aanstaande verkiezingen nog in tel zijn bij de kiezers.


  Maak melding

 50. Geen stem meer uitbrengen op deze idioten…geen NDP..DOE..ABOP..SOMO….wegwezen..Deze moeten nooit meer wat te zeggen hebben in Suriname


  Maak melding

 51. Ik word er verdrietig van..je kan bijna het bedrag niet lezen..moest eerst goed kijken.Niemand hoeft mij niks te vertellen..DDB HEEFT HET LAND VERNIETIGD…ZO IS HET EN NIET ANDERS..wat heeft hij bereikt dat de Staatsschuld zo hoog is..NEKS!!!


  Maak melding

 52. @ jojo
  je gaat nog even moeten wachten op een reply van grob g
  naar verluid is hij opgenomen met een lichte beroerte.
  volgens ingewijden zouden zijn laatste verstaanbare woorden iets van : ik heb het niet geweten ….ik ben bedrogen door de ndp ….ik schaam me voor mijn onwetendheid …of woorden van gelijke strekking zijn geweest .
  met een beetje geluk is hij morgen weer op de been om je van repliek te dienen.
  .
  niet dat jij er wat aan hebt.


  Maak melding

 53. @ Buck fouta en baboeram

  Natuurlijk weet ik dat RobG het antwoord schuldig zal blijven. Dat doet hij namelijk altijd als de feiten hard en duidelijk zijn en ook nog eens door zijn meesters zijn verzameld en gepresenteerd.

  RobG heeft nog nooit inhoudelijk gereageerd en kruipt weg voor de echte dialoog.


  Maak melding

 54. Jojo zegt Breeveld moet een congres bijeenroepen. Deze ifioot jojo snapt niet eens dat het daarvoor te laat is, een congres zou bijeen moeten komen voor Carl zijn brief had geschreven, dan was hij in ieder geval gedekt.

  Dodson zegt duidelijk dat hij meerdere keren om een structuurvergadering heeft gevraagd en nu komt de idiote liegbeest jojo met congres verhaal. Zoals hrt een goede fronter brtaamd, is jojo zo onbetrouwbaar en een geboren hypocriet als carl.


  Maak melding

 55. @ Liegbeest jojo

  Dank u wel voor uw reprimande. Dat er bestuurlijk zaken binnen DOE nie goed gaan of gegaan zijn is duidelijk. Dat er door het gedoe van Stutgard processen in werking zijn om daar verantwoording voor af te laten leggen is ook duidelijk voor iedereen die oplet.

  Dat Breeveld als politiek leider een mandaat heeft en achteraf verantwoordelijkheid voor deze brief kan/mag afleggen ontgaat u. Ofwel Breeveld kan tot dat hij door de partij structuren of een congres terug gevloten wordt gezien worden als de Partij.
  Breeveld heeft te kennen gegeven dat Dodson er voor gekozen heeft niet op de bestuursvergadering van afgelopen zondag aanwezig te zijn. Een tactiek die meerdere overlopers hanteren (denk hier bij aan Wangsasibeiri, Sapoen, Hooghart, Chitan) om later het grootste commentaar te leveren over de wijze van besluitvorming.

  Mijn reactie is geen leugen, geen idiotie, geen hypocrisie en niet gebaseerd op onbetrouwbaarheid zoals u suggereert.

  Het zijn de feiten Breeveld is de voorzitter en moet zich verantwoorden voor het gevoerde beleid en zijn handtekeningen.
  Dodson is geplaatst door DOE en heeft zich in overleg met de politieke leiding te conformeren aan de actuele inzichten van de Partij en kan niet zelfstandig beleid en strategie invullen zoals hij dat nu doet. De consequentie van een dergelijke daad is dat hij zijn positie ter beschikking zou moeten stellen omdat hij duidelijk niet op de partijlijn zit en die in de regering niet voor het voetlicht brengt.

  Dat u dat niet uitkomt en dat u een speciale nickname aanmaakt om mij de les te lezen spreekt boekdelen en vindt ik een hele eer.

  Bouterse hoopt dat er net als bij de KPTI en PL splitsingen ontstaan in DOE waardoor hij kan doen als of deze partijen hem steunen en bij een volgende verkiezing de stemmen op deze partijen verdampen tot onder de kiesdrempel.

  Petje af voor de verdeel en heerstrategie van de echte slimmeriken bij de NDP. Het is echter zo jammer dat zij hun denk vermogen in dienst stellen van de vernietiging van Suriname zodat 1 persoon denkt vrij uit te kunnen gaan met betrekking tot misdaden tegen de menselijkheid.

  Helaas weet de wereld onder tussen beter.


  Maak melding

 56. @Liegbeest Jojo

  Wanneer een minister bereid is om de DEMOCRATIE om zeep te helpen door het meewerken aan het MISBRUIKEN van het het “IN GEVAAR ZIJN Van de staatsveiligheid”, om een massamoordenaar te doen ontkomen aan een RECHTMATIGE veroordeling, dan is partijpolitiek van ondergeschikt belang geworden !

  Dan moet deze minsiter weten dat hij de DICTATUUR steunt en de rechtsstaat Suriname aan het ontmantelen is !

  Hij zit daar voor het algemeen belang en niet voor de prive-belangen van EEN PERSOON !

  Hij kan Interne debatten binnen zijn partij gaan voeren, echter
  de Grondwet is al VERTRAPT !

  De DEMOCRATIE in Sranang wordt al, mede op basis van zijn steun, grondig verkracht ! Congres houden of niet !

  hr Dodson heeft zijn ware ANTI-DEMOCRATISCHE GEZICHT GETOOND ! Hij steunt DE DICTATUUR !!!

  PS : De volgende stem van minister Dodson in de ministerraad is om, gelet op het gevaar voor de staatsveiligheid, de PG de opdracht te geven, DE LOPENDE VERVOLGING van de dhr MERIBA, zoon van de president, TE STOPPEN !

  DIT ALLES, VOLGENS DODSON, BINNEN WET EN GRONDWET en BINNEN REGELS VAN ALLE INTERNATIONALE VERDRAGEN !
  TOCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 57. @ Safru

  Leuke link gemaakt met Meriba,
  Op basis van artikel 148 en de staatsveiligheid kan nu nog de instructie gegeven worden aan de PG Meriba niet te vervolgen.
  Op straat is deze meneer in het kader van de staatsveiligheid beter in te zetten, toch.
  Een paar rechters die hun hoofdstoten aan een blauwe boon waarna het hele land weer rustig wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.