Broer Lesley Rahman ook voor verzoening Suriname

231
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – Ook Gordon Rahman wil verzoening en vrede in Suriname. De broer van de op acht december 1982 geëxecuteerde journalist Lesley Rahman wil geen strafproces tegen onder meer Desi Bouterse.

Het was ook waarom hij aanwezig was op de plechtigheid in Paramaribo ter herdenking van de Dag van Nationale Rouw. “Het strafproces hoeft voor mij absoluut niet door te gaan. Ik ben hartstikke voorstander van verzoening”, zegt Rahman tegenover de Ware Tijd. Hij had meer redenen om de plechtigheid bij te wonen. Zeker vier familieleden kwam om tijdens de oorlog tussen het leger en het Jungle Commando.

Rahman zegt op eigen initiatief te handelen en niet politiek misbruikt te worden. Overigens houdt hij er rekening mee dat zijn familie de stap niet in dank afneemt. Sandew Hira, initiatiefnemer van de Dag van Nationale Rouw, is ingenomen met de steun, die hoop geeft: Ik begrijp ook hoe moeilijk het is voor anderen om op dit punt te komen, want het heeft mij zelf ook veel moeite gekost.”

Bekijk ook:

231 REACTIES

 1. Voor een broodje pom en leuk stuk perceel is iedereen te koop in Suriname..

  “Het strafproces hoeft voor mij absoluut niet door te gaan. Ik ben hartstikke voorstander van verzoening”, zegt Rahman ”

  Ofwel: ik schijt op het graf van mijn broer en geef zijn moordenaar een flinke brasa…


  Maak melding

 2. Handig om deze mensen niet te bespreken, ze hebben heel veel verdriet en zoeken liever de publiciteit niet op.

  Laat die mensen rouwen!

  Een goed verstaander…………


  Maak melding

 3. Carl Breeveld: “Wij hadden het proces normaal zien doorgaan en gaandeweg, indien de verdediging van de verdachten het niet eens zou zijn, zich zou kunnen beroepen op rechtelijke dwaling of vormfouten of welke andere mogelijkheid om een punt te maken..Wij blijven erbij dat het recht zijn beloop moet hebben, omdat die weg reeds is ingeslagen.” Op de vraag of Dodson heeft ingestemd met het regeringsbesluit antwoordt hij : Op basis van artikel 148 is het een regeringsbesluit.
  Ik dacht niet dat het mogelijk was: MAAR IK VERAFSCHUW EN MINACHT DEZE SLANG MET GESPLETEN TONG MEER DAN BOUTERSE, HIRA EN SILOS..
  Ik doe een dringend beroep op de achterban van de DOE om deze slang genadeloos af te straffen en hem af te zetten als voorzitter.


  Maak melding

 4. Ik zeg niet dat Bouterse vrijuit moet gaan maar wat lost het op om hem de gevangenis in te sturen? Heel veel zaken blijven onopgelost en heel veel vragen onbeantwoord. Wie zijn geschiedenis niet kent is gedoemd die te herhalen. Dat overkomst ons Surinamers. Ik ben na de coup geboren en hoe meer ik me verdiep vanaf die periode hoe meer vragen er bij mij ontstaan die onbeantwoord blijven. Jammer dat dit Surinamers zo verdeeld.


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar 2016: U heeft groot gelijk. De Surinamer oefent graag het oudste beroep van de wereld uit. Voor een kommetje rijst met bruine bonen verkopen zij hun ziel aan de duivel. En maar blijven hangen aan de Koloniale tijdperk.


  Maak melding

 6. @ aboikoni

  met het vaststellen dat wettelijk bewezen is dat er 15 van de 16 coupplegers in het fort aanwezig waren worden veel bewering en verhaaltjes van Bouterse wettelijk bewezen tot onzin verklaard. Dan wordt er een waarheid en een leugen vastgesteld.
  Zodra er veroordeeld wordt ontstaat er een hoger beroep waar minder schuldigen de keuze krijgen met de schip Bouterse ten onder te gaan of te reden wat er te reden is.

  Ik ben er van overtuigd dat naast de getuigen die nu reeds verklaard hebben, anderen ook gaan verklaren waarom en hoe, waarmee het bewijs zich opstapelt.

  Met de ingrepen wil Bouterse voorkomen dat het bewijs gevalideerd wordt door de Auditeur Militair en de Krijgsraad. Er moet ten koste van alles voorkomen worden dat het bewijs status krijgt.

  van der San is al zover gegaan dat hij de krijgsraad bedreigt heeft met de tekst “Als de Krijgsraad geen Krijgsraad meer is ….. wat dan?

  Deze tekst duid wat mij betreft dat de Krijgsraad leden de komende tijd goed op hun gezondheid moeten letten.


  Maak melding

 7. BOUTA schrijft geschiedenis in Suriname!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  $ koers is al 1 op 7.26!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  We gaan naar richting 1 op 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Me BARRRRRRRRRRRRRRR JOEEEEEEEEEEEEEE!


  Maak melding

 8. Sandew en Gordon mogen met hun Stockholm syndroom een heleboel willen, dat is prettig voor hen, maar het is verder niet van belang, omdat zij geen rechters zijn.

  Twee van de verdachten willen geen amnestie, zij willen juist dat het strafproces doorgaat, dat is hun goed recht, en wat zij willen, lijkt mij belangrijker dan wat Sandew en Gordon willen.

  Met wie willen Gordon en Sandew zich verzoenen? Met Bouterse?
  Die wil helemaal geen verzoening, iemand die verzoening wil bedreigt nabestaanden en de rest van de samenleving, die willen dat het proces wel doorgaat, niet, zo iemand noemt de nabestaanden niet steevast ‘die gasten’ en hij volhardt zeker niet in het blijven rondstrooien van leugens over de omgekomen geliefden van ‘die gasten’.

  De ‘verzoeningstoespraak’ die Sandew op de herdenkingsdienst heeft afgestoken klonk overigens niet al te vergevingsgezind, hij zei namelijk herhaaldelijk dat hij in het verleden Bouterse GEHAAT heeft omdat hij zijn broer zo wreed heeft gemarteld en vermoord, is dit misschien de manier die Sandew gevonden heeft, om onder het mom van verzoening Bouterse tot in zijn gezicht te komen vertellen dat hij hem haat? Ik heb Bouterse zijn gezicht niet kunnen zien toen Sandew hem bij herhaling zei dat hij hem in het verleden haatte (nu niet meer), maar ik stel me voor dat hij er als een boer die kiespijn heeft bij zat. Bouterse weet ook als de beste hoeveel waarde je eraan moet hechten als iemand, met een dubbele agenda, je komt vertellen dat hij van je houdt, zelfs al hou jij niet van hem.

  Hoe hard ik mijn best ook doe om de, op het eerste gezicht, sympathieke gebaar en houding van Sandew (en nu ook Gordon), te begrijpen, ik kan er met mijn gezond verstand niet bij. Waarom zou je iemand die geen greintje berouw toont, eigenlijk willen vergeven?


  Maak melding

 9. Hihihi de haters staan weer met een mond vol tanden. Wil wedden dat 90% van de echte nabestaanden verzoening en vrede willen. Ze willen niet meer dat hun leed misselijkmakend politiek wordt misbruikt. Let wel, ik heb het hier over echte nabestaanden zoals deze heren en niet zoals de neppe hoost die eigenlijk niet eens familie is of gewoon een heel verre neef. De kinderen van de echte Hoost bijv hoor je niet eens.


  Maak melding

 10. Jojo de krijgsraad wordt gewoon ontbonden als ze de grondwet nog een keer met de voeten treden, art. 148 is wat nu telt, niets meer en niets minder, klaar. de rest is lariekoek zoals je speculatief dom geklets.


  Maak melding

 11. @aboikoni,je spreekt jezelf tegen.
  Wie zn geschiedenis niet kent is gedoemd te mislukken,dan wordt het nu toch tyd om daar achter te komen,of zie ik dat verkeerd.


  Maak melding

 12. Surinamers zijn van nature een vergevingsgezind volk. Als de twee grootste kemphanen Bouterse en Brunswijk vrede met elkaar hebben kunnen sluiten dan moet het mijn inziens ook mogelijk zijn dat ook Bouterse en de familie van de omgekomenen elkaar vergeven en vrede sluiten. Ik blijf het daarom herhalen dat dit vraagstuk in Suriname is verworden tot een groot politiek vraagstuk. Op machtsbeluste politici willen over de ruggen van volk en nabestaanden hun droom waarmaken. Zij schromen er niet voor om zelfs het IMF met leugenberichten en bedrog te benaderen in de hoop dat zij een politieke macht zullen verwerven.Deze mensen lijden aan een machtssyndroom. Laat een ding voor hen duidelijk zijn. In de politiek gaat het niet alleen om macht maar ook om kracht. Als je geen kracht heb moet je er niet aan beginnen.


  Maak melding

 13. Off topic
  23 Apr, 19:07
  Bron: Starnieuws

  “Van Dijk-Silos zal op haar terugreis, ten behoeve van het Hof van Justitie van 7 tot en met 12 mei gesprekken voeren met de Raad van de rechtsspraak in Nederland.

  Zij zal daarnaast een oriëntatie hebben voor het instellen van een Raad voor de Kinderbescherming in Suriname.

  Tijdens haar bezoek aan Nederland zal een project van de Bibliotheek van Juspol, besproken worden.”

  Hoe is het mogelijk dat een mens eerst uitgebreid op visite gaat bij een ander land, om hulp vraagt, en binnen een paar weken hetzelfde land door het slijk haalt.

  Schandalig en waardeloos ben je vrouw!


  Maak melding

 14. Mensen alert! Alert ! Die grijze krabita van een van der San zegt op Starnieuws : Wat als de Krijgsraad geen Krijgsraad meer is ???
  Hij is ook met artikel 148 komen aandansen met een artikel en toen gebeurde die zgn.stopztting middels die resolutie.
  Ik ben er van overtuigd dat ze ook nu voor 5 augustus naarstig zitten uit te broeden hoe ze Krijgsraad buiten spel kunnen zetten !
  Deze man zit met een verzengende haat sedert hij onder Vene 1 dag voor hij aanspraak kon maken op een definitieve benoeming als direkteur Binnenlandse zaken de wacht werd aangezegt.
  Deze haat verteert deze ouwe gek !!


  Maak melding

 15. @ Rob G
  Ik ben het met je eens en oneens
  Oneens: Brunswijk en Bouterse> Ik heb mijn bedenkingen of ze het elkaar hebben vergeven en of er geen moment komt dat ze elkaar zullen aanvallen, zodra dit kan. Ik hoop dat je gelijk hebt.
  EENS; Op machtsbeluste politici willen over de ruggen van volk en nabestaanden hun droom waarmaken.
  Dit geldt tot nu toe voor alle politici.
  Misschien moeten we ze in het vervolg ook aansprakelijk gaan houden voor daden van hun voorganger.
  Hopelijk zullen dan alleen politici met verstand dit ambt gaan bekleden


  Maak melding

 16. @ Esmerald
  wow, damned, je hebt gelijk. Ik zou nooit meer mijn voet in Nederland zetten. Ik zou me doodschamen.

  @ amaranta
  Wist ik niet. Bedankt.
  Haat maakt meer kapot dan enz.


  Maak melding

 17. RobG
  Surinamers zijn van nature een vergevingsgezind volk. Als de twee grootste kemphanen Bouterse en Brunswijk vrede met elkaar hebben kunnen sluiten dan moet het mijn inziens ook mogelijk zijn dat ook Bouterse en de familie van de omgekomenen elkaar vergeven en vrede sluiten.

  Uit welk paars ei kom jij in godsnaam…?

  Bouterse en de familie moeten ELKAAR vergeven>?????

  Je spoort echt niet.


  Maak melding

 18. @ Henkes
  “Waarom zou je iemand die geen greintje berouw toont, eigenlijk willen vergeven?”
  Dit kan niet volgens mij
  Drie opties
  1. Iemand toont wel berouw
  2. Je wilt hem niets vergeven, maar loert op je kans om hem te grazen te nemen
  3. beide


  Maak melding

 19. Lesley Rahman ; heeft zeker boter op zijn hoofd, om de moordenaar van zijn broer te vergeven !!!
  Of hij is gewoon grote sukkel, voor mij is hij gewoon een Lul !

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 20. Henk Molenaar2016

  RobG
  Surinamers zijn van nature een vergevingsgezind volk. Als de twee grootste kemphanen Bouterse en Brunswijk vrede met elkaar hebben kunnen sluiten dan moet het mijn inziens ook mogelijk zijn dat ook Bouterse en de familie van de omgekomenen elkaar vergeven en vrede sluiten.

  Uit welk paars ei kom jij in godsnaam…?

  Bouterse en de familie moeten ELKAAR vergeven>?????

  Je spoort echt niet.

  =============================================

  Wat dacht van een Afrikaanse Dodo. Die RobG is totaal de weg kwijt.


  Maak melding

 21. God vergeeft als wij belijden en om vergeving vragen, maar wij moeten instaan voor ons handelen, de consequenties zijn voor ons. Als je echt hebt vergeven en eerlijk en oprecht bent dan begrijp je ook dat je verantwoordelijk bent voor je eigen daden en groot en nederig moet zijn om net als elk mens berecht te worden.Daarvoor zijn er rechten in een land. Niemand en dan ook niemand maakt hierop een uitzondering. Het gaat niet om status, maar om rechtvaardigheid in de ogen van God.


  Maak melding

 22. @ JZwartmans
  Ik denk niet dat hij een sukkel is. Wie weet heeft hij het idee: het zal nooit lukken om wraak te nemen, net als Haira,
  daarom kiezen ze maar voor een zak met goud.


  Maak melding

 23. Beste Koos,

  Nog niet eer op Starnieuws de persconferentie bekeken waar lafaard Bouterse niet kwam opdagen vanwege ‘dringende verplichtingen’ over bedreiging Staatsveiligheid.

  Het is goed dat het ‘betoog’ van Silos op beeld is vastgelegd. Wat zij uitkraam en beweert is een minister van Justitie onwaardig en een ondermijning van de onafhankelijke rechtstaat op een wijze die te grof is voor woorden.

  Zij zal zich na tijdperk Bouterse moeten verantwoorden voor rechtbank voor haar uitspraken en haar advocaten licentie zal moeten worden ingetrokken.


  Maak melding

 24. @Pico,

  Ik ben er voorstander van dat men in Suriname constructief gaat werken aan een oplossing voor de ontstane problemen. Het lijkt alsof beide kampen zich aan het ingraven zijn. Het idee dat je opperde om ook de voorgangers van een bijv. een minister of een president verantwoordelijk te stellen voor de handelingen van zijn voorganger(s) lijkt me een zinvol idee. In Nederland kent met dit systeem. Ik denk dat hiermee vele avonturiers het niet in hun hoofd zullen halen om de politiek in te gaan.Het is me opgevallen dat het politiek-bedrijf in Suriname natuurtalenten ervan weerhoudt om de politiek in te gaan. Ook ten tijde toen Suriname nog niet onafhankelijk was van Nederland zag je dat de politici van die periode er een puinhoop van maakten.

  @Henk Molenaar en @Koos,

  Ik denk eerder dat jullie bieden het spoor bijster zijn. Het ontbreekt jullie beiden en nog vele anderen aan geestelijke en intellectuele kracht om mee te denken aan een constructieve oplossing voor de ontstane problematiek.


  Maak melding

 25. @amaranta
  Starnieuws : Wat als de Krijgsraad geen Krijgsraad meer is ???
  Hij is ook met artikel 148 komen aandansen met een artikel en toen gebeurde die zgn.stopztting middels die resolutie.

  Sorry hoor,je emoties spelen je parten,begrijpend lezen is moeilijk.

  Deze vrouw is niet geblinddoek en heeft ook geen weegschaal,alleen een oranje/groen vlamend zwaard in de hand !!!


  Maak melding

 26. “Wij bepalen het beleid en niet de EBS”, benadrukt Dodson.

  Lees meer: Stroomrekeningen worden drastisch lager – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2016/07/04/stroomrekeningen-worden-drastisch-lager/#ixzz4DRjDYAI0

  Jaja Dodson. Ik denk dat je naam eerder Dok-son moet wezen want tijdens de stemming van artikel 148 was DOE voorstander en ja stemmer terwijl DOE voorzitter Breeveld altijd heeft beweerd dat de democratie dus de rechtspraak eerbiedigt zal worden.
  Dus ook de vervanging van de 2 PL leden in het DNA.

  Boi ik heb liever te doen met een echte nigré want die zegt hoe hij denkt en handelt ernaar dan een namaak nigré die je een dolksteek in de rug geeft.
  En juist ja dat zijn Breeveld en Dok-son van de DOE partij.

  Vervangen die hap.


  Maak melding

 27. @JoJo,

  Het gaat bij mij niet alleen om 8 december maar ook bijvoorbeeld Moiwana en tal van andere moorden die hebben plaatsgevonden. Moorden moeten niet ongestraft blijven maar ik vind het merkwaardig dan niemand zich druk maakt om de vraag: WAAROM?

  @henri55,

  Nee, ik zei wie zijn geschiedenis niet kent is gedoemd die te herhalen. Dat zien we constant gebeuren in Suriname. Bij de krijgsraad mis ik namelijk de inhoud over het proces. De nadruk ligt meer op of de zaak door kan gaan of niet.


  Maak melding

 28. Esmerald, je bent behoorlijk jaloers op minister van Dijk-Silos? Laat die vrouw haar werk goed doen. Er moet structuur gebracht worden in vele instituten van de Surinaamse samenleving. Jouw commentaar slaat nergens op.


  Maak melding

 29. De crimineel, drugsdealer, veelvoudige moordenaar en snuiver heeft voor de 2ᵉ keer die criminele meriba gratie verleend, het is wachten op de 3ᵉ gratieverlening.


  Maak melding

 30. Bidy
  Wat zijn die koulo Hindoestanen dom dom zijn en ze blijven ook nog vooral die broer fam hem dood maken.

  Ja, heel duidelijk wat je probeert te zeggen.
  Anderen zijn dom


  Maak melding

 31. die mensen pinaren nu, misschien heeft die broer geld nodig,
  moi wana mensen hebben ook geld gehad.
  verraders voor geld heb je overal
  ga ff op onderzoek uit


  Maak melding

 32. De denkwijze van sommige Surinamers is van een zeer bedenkelijk niveau, dat je als broer, net als die andere patjakker van Hira, het strafproces niet meer noodzakelijk acht, maar gaat voor verzoening.weet verder niet hoe hun famillie relatie is, om zover te komen, dat je gaat voor verzoening met de moordenaar van je broer, in mijn geval zou deze gewetenloze moordenaar, allang onder de zoden hebben gelegen, heb genoeg mogelijkheden gezien, waarbij deze moordenaar zo in het openbaar neergeknald kon worden.


  Maak melding

 33. Hij heeft in de jaren ’70 MO-B economie gedaan aan de vrije leergangen. Volgens mij werkte hij toentertijd bij een bank. Misschien zelf de DNB


  Maak melding

 34. Verzoening Rules, neppe nabestaanden? Wat jammer dat de echte moordenaars niet met neppe uzi’s geschoten hebben.

  Robg, de twee grootste kemphanen Bouterse en Brunswijk hebben elkaar zeker geheel onbaatzuchtig vergeven, daarom kunnen ze elkaars bloed nu weer drinken en het is zeker ook toevallig dat ze nu beiden twee van de rijkste mannen van het land zijn.

  De respectievelijke strijdmakkers van deze twee vergevingsgezinde kemphanen moeten elkaar (van hun bazen) compleet met hun PTS syndroom ook omhelzen, terwijl ze een ‘feestmaal’, dat ze uit de afvaltonnen van de binnenstad gevist hebben, mogen nuttigen. Als het stemmen zou opleveren, zouden Brunswijk en Bouterse komen aanrijden in hun Hummer en gepantserde wagen om samen met hun oude strijdmakkers uit de afvaltonnen te eten om hen daarna een schouderklopje te geven.


  Maak melding

 35. @pico, ter info

  Nederlandse Raad heeft Hof steun toegezegd
  22 Feb, 18:32
  bron: Starnieuws

  “Doel van dit werkbezoek was de vorige maand was om de samenwerking tussen het Hof van Justitie en de Nederlandse Raad voor Rechtspraak te hervatten.
  Vooraf aan het bezoek is overleg geweest met minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie, zegt het Hof in een persbericht. Namens het Hof zijn de besprekingen gevoerd door waarnemend president Iwan Rasoelbaks.”

  “Een ander onderwerp van bespreking was de verzelfstandiging van onderdelen van de bedrijfsvoering van de gerechten, waar de minister ook voorstander is, deelt het Hof mee.

  De Raad is bereid in te gaan op het verzoek van het Hof om ook in dit kader technische bijstand te bieden. De verwachting is dat door deze aanpak op wat langer termijn zal leiden tot verdubbeling van het huidige aantal rechters en een effectievere rechterlijke organisatie.

  “Indien de minister van Justitie en Politie instemt met hetgeen besproken is en bereid is extra personele sterkte ter beschikking te stellen, zal de Raad gedurende de komende jaren de gevraagde technische bijstand leveren,”deelt het Hof mee.”

  Rare vrouw!


  Maak melding

 36. @Karam :Ronald zegt dat hij kan sturen net zo goed als de chauffeur maar als hij het mag proberen weet je wat er dan gebeurd ????


  Maak melding

 37. Vergeving of verzoening moet je niet verwarren met rechtvaardiging ..

  De persoon kan misschien vergeven worden nadat de daad gerechtvaardigd of op zijn minst erkend is ..

  Neem bijvoorbeeld het slavernijverleden .. In hoeverre is dit vergeven en vergeten ?? Rechtvaardiging is zelfs niet meer mogelijk .. Maar vraagt wel terecht om erkenning ..

  In het geval van de Decembermoorden is de daad een feit, de dader(s) is / zijn bekend en ter verantwoording te roepen .. Er wordt geen berouw getoond sterker nog er wordt machtsmisbruik gemaakt .. Dus verzoening of vergeving is hier helemaal niet op zijn plaats en voegt ook niks positiefs toe .. In dit geval is verzoening of vergeving steun geven aan onrecht ..


  Maak melding

 38. @robg, deeltijd economie leraar inHolland!

  D.D. dossier dora

  -De deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Harish Monorath, vindt dat minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (JusPol) haar verontschuldiging moet aanbieden aan het Hof van Justitie en de advocatuur.
  Zij heeft ernstige beledigingen en beschuldigingen geuit tijdens de opening van de Beroepsopleiding Advocatuur vandaag.
  Waarnemend Hofpresident Iwan Rasoelbaks en het bestuur van de Orde zijn uit de zaal weggelopen.

  -Brunswijk zei dat Van Dijk-Silos als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) een beloning heeft gehad om minister te worden. Hij bracht haar rol als voorzitter van OKB in diskrediet.

  -Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) antwoordt op vragen van Starnieuws dat zij nog rijdt in het voertuig dat zij had als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

  -Het bestuur van Stichting Toezicht Keuringen Motorrijtuigen (STKM) is verbaasd over de stappen die de minister van Justitie & Politie (JusPol), Jennifer van Dijk-Silos, tegen de keuringsinstantie onderneemt.

  -In felle bewoordingen maakte minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (JusPol) duidelijk dat haar dochter, Nailah van Dijk, niet toegevoegd is als landsadvocaat.


  Maak melding

 39. deel2

  @robg, deeltijd economie leraar inHolland!

  D.D. dossier dora

  -Districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo
  “Het heeft mij zeer verbaasd dit te vernemen vanwege het feit dat het gezegde niet op waarheid berust,” stelt Pinas. “Daarom daag ik hierbij de minister uit om met bewijzen te komen dat ik zulks heb gedaan. Als het telefonisch, per brief of per mail is gebeurd, gaarne dag en datum,” geeft de dc aan.

  -Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zegt dat zij met haar uitspraak ‘Marron-geboefte’ in De Nationale Assemblee vrijdag geen moment de bedoeling had om een etnische opmerking te maken.

  -Van Dijk-Silos zegt dat de president de termen rekest en requisitoir onjuist heeft gebruikt tijdens de persconferentie. Bouterse deelde mee dat er krachten zijn, aangestuurd door het buitenland om te proberen hier onregelmatigheden te doen plaatsvinden. Hij vindt het verdacht dat de 8 decemberstrafzaak weer op de rol gaat verschijnen.

  -Minister Jennifer van Dijk-Silos bevestigt tegenover Starnieuws dat de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning heeft goedgekeurd dat een Toyota Landcruiser Prado, modeljaar 2016 aangeschaft zal worden voor Justitie en Politie (JusPol).


  Maak melding

 40. Deel 3

  @robg, deeltijd leraar economie inHolland!

  D.D. dossier dora

  -Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft dinsdag een dringend beroep gedaan op de regering om de criminaliteit aan te pakken. Zij merkte op dat minister Jennifer van Dijk-Silos in de publiciteit heeft gezegd dat zij niet kan toveren als er geen middelen vrijgemaakt worden.

  -Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie ontzenuwt uitspraken alsof de noodtoestand zal worden afgekondigd.
  Daar is er geen sprake van, zei de bewindsvrouw vandaag in gesprek met journalisten bij het gebouw van De Nationale Assemblee.
  Zij verwijst deze uitspraken naar het rijk der fabelen. Zij geeft aan dat de Veiligheidsraad niet bijeen is geweest, want zij maakt daar deel van uit.

  -Advocaat Raoul Lobo die de verdachte Romano Meriba (32) bijstaat, heeft op de rechtszitting van woensdag minister Jennifer van Dijk-Silos uitgenodigd om te getuigen in deze zaak.
  De minister zou gezegd hebben dat justitie reeds maanden van te voren wist dat er een beroving op 9 november van het afgelopen jaar zou plaatsvinden.

  -Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vindt dat de minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie de focus op de inhoud van haar functie, totaal kwijt is.
  De wijze waarop de minister vonnissen en daarmee rechters in het openbaar (persconferentie) heeft besproken, is een nationale schande. “Het schaadt het imago van Suriname, is onethisch en onacceptabel.”

  etc.etc.etc.

  Moet je nu hier jaloers op zijn, nou d8 het niet.


  Maak melding

 41. Waarom praten jullie niet over belangrijkere dingens die nu plaats vinden in su zoals de koersstijging en met alle gevolgen v dien!
  Tof hoor met bouta!!!!!


  Maak melding

 42. van de honderden directe nabestaanden (ouders, broers, zusters, kinderen, vrienden)
  zijn het alleen deze twee
  van hira weten we al dat het een homofiele aandacht hoer is en van die gordon kan ik nergens wat van vinden
  werkt hij, waar woont hij, niets helemaal niets
  het zal wel om die geld vergoeding gaan.
  kan ook nergens vinden welk bedrag de nabestaanden van moi wana hebben gekregen
  trouwens wie heeft die schade vergoedingen betaald,
  de belastingpot of bouta uit zijn eigen zak
  hij moordt en de belasting betaler moet dat betalen


  Maak melding

 43. Nederland is altijd laf geweest..In plaats dat zij hevig stelling nemen tegen deze valse aantijgingen van de regering en in dit geval Silos , zwijgen zij als het graf. Ik zou Suriname uitdagen om met bewijzen te komen. Doen ze dat niet , dan zou ik excuses eisen.. Indien Suriname ook hieraan geen gevolg geeft zou ik alle steun aan overheidsinstanties stop zetten. Ook het IMF, waarvan Nederland een prominent lid is, zou door Nederland moeten worden gevraagd om de lening aan Suriname geen verdere voortgang te doen vinden.
  Ik vind dat die leugenaars niet zo makkelijk hiermee weg moeten komen. Bouterse & co zijn het grootste gevaar voor Suriname.. Leden van hun paarse bende inclusief de minister van Justitie , laten geen gelegenheid voorbij gaan om allerlei subtiele bedreigingen naar het volk uit te spreken.
  Dat anderen dat doen, tot daar aan toe..maar de minister van Justitie..!!!?????
  Ik kan niet wachten op de dag dat Suriname bevrijd zalzijn van deze duivels.


  Maak melding

 44. Sandew Hira in Starnieuws:


  Opvallend was de afwezigheid van de Nederlandse media. In zekere zin is dat verklaarbaar. In hun ogen is het leven van de 8 december slachtoffers veel meer waard dan het leven van andere Surinamers. Dat stelt zo weinig voor dat het geen vermelding behoeft”.

  Hoe ziek in je hoofd kan je zijn met zo’n opmerking


  Maak melding

 45. hira is niet ziek, hij is geestelijk doorgedraaid want hij heeft de moord op zijn broer geweten en zij broer niet gewaarschuwd
  hij draait door en wil nu dat we we massaal hem vergeven en vergeten samen met zijn held bouta
  hij moet bouta goed kennen, want meneer komt naar su,en bepaalt wat er moet gebeuren en bouta staat gelijk klaar
  hira kan dat shaken want de rest gaat door en zal ook gerechtigheid voor zijn broer opeisen
  we don’t need him, en gordon?
  wie is dat?, kan je het doortrekken?? pff


  Maak melding

 46. @ Henk Molenaar
  Ik snap er de ballen van
  1. De Nederlandse media vindt het leven van de 8 dec slachtoffers (die zijn toch dood?) veel meer waard enz.
  Dan zou de Nederlandse media toch juist aanwezig zijn?
  En daarna in de laatste zin het woord: dat
  ik neem aan dat dit slaat op het leven van andere Surinamers.
  Had deze jongen dan gewild dat de Nederlandse media bol zouden staan over het leven van andere Surinamers? Of begrijp ik het niet goed.

  Iets anders (of toch niet).
  Mijn zoon was bezig met zijn huiswerk en hij begreep iets niet. Hij vroeg mij wat is het verschil tussen deze propagandateksten en indoctrinatie?


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar2016
  Voor een broodje pom en leuk stuk perceel is iedereen te koop in Suriname..

  “Het strafproces hoeft voor mij absoluut niet door te gaan. Ik ben hartstikke voorstander van verzoening”, zegt Rahman ”

  Ofwel: ik schijt op het graf van mijn broer en geef zijn moordenaar een flinke brasa…
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  DE EERSTE DOMME/ACHTERLIJKE /RESPECTLOZE, /ONGENUANCEERDE REACTIE. KOMT ALTIJD VAN EEN ONGESCHOOLDE PANNENKOEK.TEVENS REDIE MOESOE FLAPDROL’,EN ALTIJD DEZELFDE KOEPARIE GENAAMD HENK MOLENAAR 2016….IEDEREEN DIE ANDERS DENK ALS JULLIE IS OMGEKOCHT,DJIEM WANG BOENG BIEGIE BRIK …BALLHEADED IDIOT.


  Maak melding

 48. hira moet begrijpen, dat feestje van hem en bouta gaan die spoken in zijn hoofd niet weg halen
  ook zijn naamsverandering hebben die spoken niet uit zijn hoofd gehaald
  hira de indirecte moordenaar van zijn bloed eigen broer
  hij kent het soc. manifest, vooral de hoofdstukken manipulaties en indoctrinaties
  en gordon rahman? doortrekken die handel.


  Maak melding

 49. @Henkes
  Verzoening Rules, neppe nabestaanden? Wat jammer dat de echte moordenaars niet met neppe uzi’s geschoten hebben.

  Robg, de twee grootste kemphanen Bouterse en Brunswijk hebben elkaar zeker geheel onbaatzuchtig vergeven, daarom kunnen ze elkaars bloed nu weer drinken en het is zeker ook toevallig dat ze nu beiden twee van de rijkste mannen van het land zijn.

  De respectievelijke strijdmakkers van deze twee vergevingsgezinde kemphanen moeten elkaar (van hun bazen) compleet met hun PTS syndroom ook omhelzen, terwijl ze een ‘feestmaal’, dat ze uit de afvaltonnen van de binnenstad gevist hebben, mogen nuttigen. Als het stemmen zou opleveren, zouden Brunswijk en Bouterse komen aanrijden in hun Hummer en gepantserde wagen om samen met hun oude strijdmakkers uit de afvaltonnen te eten om hen daarna een schouderklopje te geven.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  JE SCHRIJFT EEN HOOP MARS ! IDIOOT !!


  Maak melding

 50. deze twee schijt vlekken vertegenwoordigen echt niet de nabestaanden
  wij zullen het blijven opnemen voor de slachtoffers rahman en baboeram en voor alle slachtoffers gerechtigheid opeisen

  laat gordon maar lekker sopie van zijn bloed geld gaan kopen.
  judas kreeg als beloning dertig zilveren sikkels


  Maak melding

 51. Pico “Hij vroeg mij wat is het verschil tussen deze propagandateksten en indoctrinatie?”

  Daarom is jou zoon en de meeste in Nederland geschoolde Surinamers ( SuriNeds) geestelijk, intellectueel en moreel superieur aan de ongeschoolde Paarse Gepeupel zoals Damsco en RobG .


  Maak melding

 52. @Esmerald
  De crimineel, drugsdealer, veelvoudige moordenaar en snuiver heeft voor de 2ᵉ keer die criminele meriba gratie verleend, het is wachten op de 3ᵉ gratieverlening.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  WEER DEZELFDE RETORIEK ,VAN DEZE DOORGEDRAAIDE REDIEMOESOE CLOWN !


  Maak melding

 53. @Esmerald
  Off topic
  23 Apr, 19:07
  Bron: Starnieuws

  “Van Dijk-Silos zal op haar terugreis, ten behoeve van het Hof van Justitie van 7 tot en met 12 mei gesprekken voeren met de Raad van de rechtsspraak in Nederland.

  Zij zal daarnaast een oriëntatie hebben voor het instellen van een Raad voor de Kinderbescherming in Suriname.

  Tijdens haar bezoek aan Nederland zal een project van de Bibliotheek van Juspol, besproken worden.”

  Hoe is het mogelijk dat een mens eerst uitgebreid op visite gaat bij een ander land, om hulp vraagt, en binnen een paar weken hetzelfde land door het slijk haalt.

  Schandalig en waardeloos ben je vrouw!
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

  IN NEDERLAND KENT MEN IETS. DAT HEET..”VRIJE MENINGSUITING “…..EZEL !…JIJ BENT NA JE GEBOORTE TE LANG IN “ASSIEDONGHOPPO”…MET ALLE RESPECT BLIJVEN WONEN !,..ZO IS DAT IN DE MODERNE WERELD MIE MANG !!


  Maak melding

 54. @pico
  @ Esmerald
  wow, damned, je hebt gelijk. Ik zou nooit meer mijn voet in Nederland zetten. Ik zou me doodschamen.

  @ amaranta
  Wist ik niet. Bedankt.
  Haat maakt meer kapot dan enz.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  HA HA HAAAAA,WEER TYPISCH,.JULLIE .EZELS WETEN NIET WAT DIPLOMATIE,EN DIALOOG BETEKENT…NOG NOOOOIT VAN GEHOORD.TJA VAN PANNENKOEKEN MOET JE NIET VEEL VERWACHTEN !..ZIJ ZULLEN ALTIJD DOM BLIJVEN.


  Maak melding

 55. Een echte lafaard!!! Die Rioolrat. Heeft uiteindelijk wat te vreten van de DiDiBries gehad!!! Alwaar te vreten is, is hij als eerst aldaar!!! Grootste smiecht ter wereld deze Lesley de Awarie!!


  Maak melding

 56. @Koos
  Wat heeft Bouterse nu weer beloofd….een baantje bij de overheid of een goudmijn
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  JIJ ARME SLOEBER,JIJ WIL OOK GEREGELD WORDEN !MA JE KRIJGT NIKS.


  Maak melding

 57. hallo,,als jullie toch overlopen,,schaf dan die hele rechterlijke macht onmiddellijk af..,,dan ben je gelijk verlost van al die ellende in sme..

  de gevangenissen ook direct opdoeken..,laat dan iedereen doen wat zij wil ,want meer beter wordt het toch niet..

  alle hoop is weg..

  met de moordenaar hebben we in het buitenland al zoveel ellende,niemand wil nog in sme komen..

  zelf de geboren weg gelopen suris willen niet meer in sme komen om de oude dagen door te brengen,laat staan vreemdelingen..

  het toerisme ligt op zijn gat..

  investeerders lopen aan blok weg..

  het ka volk pinaard no ka..


  Maak melding

 58. @Coronie
  @Henk Molenaar 2016: U heeft groot gelijk. De Surinamer oefent graag het oudste beroep van de wereld uit. Voor een kommetje rijst met bruine bonen verkopen zij hun ziel aan de duivel. En maar blijven hangen aan de Koloniale tijdperk.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  EZELS HEBBEN ALTIJD DEZELFDE MENING ! HIER HEB JE ER TWEE BEKENDE !


  Maak melding

 59. @ROBG..In een reactie aan Esmerald vraag je hem/haar of hij/zij jaloers is op de minister van Justitie en zeg je dat zij/hij Silos haar werk moet laten doen omdat er structuur aangebracht moet worden in verschillende overheidsinstellingen..
  Ik vraag me echt af of jij wel goed bent bij je hoofd als ik jou reacties lees. Je hangt hier op WKN de betweter uit en hebt zogenaamd overal verstand van.. Toch kraam je structureel onzin uit.
  Silos gaat nu al de geschiedenis in als de slechtste minister van justitie die Suriname ooit gehad heeft..Bij het korps politie Suriname is men al lang uitgekeken op haar en zelfs de vijanden van Belfort vinden hem een betere minister..Nou, dan moet je er echt niks van bakken als zelfs Belfort nu gemist wordt. Die vrouw is totaal niet professioneel en terzake deskundig..Ze houdt zich overal mee bezig behalve met haar taken als minister. Het feit dat zij de krijgsraad publiekelijk op die manier heeft besproken en gediskwalificeerd zegt ook alles over haar persoonlijkheid ..
  In het onlangs verschenen rapport van Amerika omtrent mensenhandel blijkt dat Suriname niks doet hieraan en dat Suriname is gedegradeerd tot categorie tier 3 land. In plaats dat Silos zich daarmee bezighoudt likt zij de kont van Bouterse en schoffeert zij de rechterlijkemacht..
  Zij is een minister onwaardig en is een ordinaire viswijf die in het bezit is van een advocatenbul.
  Als jij bewondering hebt voor deze vrouw haar functioneren zegt dat meer over jou dan over haar..beste ROBG……………


  Maak melding

 60. “De politie van kwatta heeft een plantendief aangehouden en inverzekeringgesteld..”
  Ben benieuwd of minister Silos en alle andere paarse hypocrieten het voor deze stakker gaan opnemen dat zijn vervolging gestaakt moet worden…
  Gedetineerden in Suriname zouden in opstand moeten komen en zonder dat ze geweld gebruiken tegen personeel , alles in de inrichting kort en klein moeten slaan uit onvrede over het meten met 2 maten van de overheid dat een meervoudige moordenaar niet vervolgd wordt en een plantendief wel inverzekering wordt gesteld..Ik walg en kots van die gasten die puur uit enge belangen van enkele paarse criminelen het land en volk naar de morele en financiele afgrond hebben gebracht…


  Maak melding

 61. Wij vragen niet om gerectigheid namens de nabestaanden wij vragen gerechtigheid voor ons medeburgers vermoord op brutale wijze.Een van de slachtoffers kon jij ook zijn of ik of een geliefde van ons.Dan vragen we om gevangeneming van de moordenaar en geen verzoening.Als de familie Rahman moe is om met het gevecht door te
  gaan mogen zij sympethie gaan hebben met de moordenaar van hun geliefde en een post gaan aanvaarden zo worden ze nu eenmaal omgekocht.Wij de rest van de surinamers gaan door met het gevecht van de 15 burgers die kapot geschoten werden door moordenaar bouta.Grote gruutjes nu gaan wij nog sympathie tonen voor de moordenaar van ons geliefde.Alles is mogenlijlk in Suriname!Een moordenaar die geliefd is.alleen mogenlijk in Suriname.


  Maak melding

 62. aboikoni
  @JoJo,

  Het gaat bij mij niet alleen om 8 december maar ook bijvoorbeeld Moiwana en tal van andere moorden die hebben plaatsgevonden. Moorden moeten niet ongestraft blijven maar ik vind het merkwaardig dan niemand zich druk maakt om de vraag: WAAROM?

  Aboikoni
  Moiwana etc en allerlei excessen (van beide zijden) zijn vreselijk en zouden niet ongestraft mogen blijven. Dat is ook voor mij duidelijk.
  Echter er heeft ter beëindiging van binnenlands conflict een soort proces plaats gevonden waarin partijen wreedheden en misdrijven tegen elkaar weg gestreept hebben om toen (1992) het land weer bestuurbaar te maken.
  Er is voor mij onvoldoende informatie om precies te doorgronden hoe dit plaats gevonden heeft. Maar feit is dat alle zijden (bouterse/ brunswijk/ de dna/ bevolkingsgroepen/ de toenmalige regering) geparticipeerd hebben en dat geleid heeft tot een Amnestie wet van 1992 waarin misdrijven buiten vervolging geplaatst zijn. Het is nu eenmaal zo.

  Een binnenlandse oorlog (met wreedheden van beide zijden) is heel iets anders dan burgers (weerloos) die gevangenen zijn (dus in de macht van de toenmalige machthebbers) standrechtelijk te executeren.

  Men kan de waarde van mensen niet met een weegschaal ten opzichte van elkaar vergelijken. Dew Babaroem heeft met het verbinden van 8 december (3 dagen/ 15 slachtoffers) met het binnenlandsconflict ongeveer 1.500 dagen en ongeveer 400 slachtoffers enorme onrust veroorzaakt in de samenleving. Door 2 soorten onverwerkt leed met elkaar te verbinden.
  Een gesneuvelde strijder (combattant) is heel iets anders dan inwoners van Moiwana en ook Moiwana is weer heel iets anders dan 8 december.
  Een combattant doet willens en wetens mee aan wel of niet gesanctioneerd geweld.
  De mensen van Moiwana waren weerloos.
  De mensen van 8 december waren weerloos, gekweld en gemarteld in een tijd waarin Suriname nog niet massaal kennis gemaakt had met staatsgeweld.

  Voor elk slachtoffer zou men recht en boete en vergiffenis moeten kunnen bieden. De 8 december mensen hebben een duidelijk gezicht de 400 slachtoffers van het binnenlands conflict zijn eigenlijk anoniem en op een legale wijze onderdeel van een nationale vereffening.
  Dat Bew Baboeram nu Bouterse en mede verdachten ook onder die nationale vergiffenis wil brengen is vals en destructief naar de slachtoffers van het binnenlandsconflict


  Maak melding

 63. @damsco je bent de grootste imbeciel van wkn. Als Bouta je vrouw wilt kieren dan sta je haar vrijwillig af. Zoveel hou je van Bouta. Je bent een paarse foetu mang


  Maak melding

 64. @Damsco
  Wij surinamers vragen niet om gerechtigheid namens de nabestaanden.Wij vragen gerechtigheid voor 15 burgers van Suriname.De nabestaanden mogen in het gat van bouta kruipen maar wij gaan door met ons gevecht.Als eindelijk gerechtigheid zal zegenvieren gaan wij de namen van de nabestaanden die hun geliefden verraden hebben niet toevoegen op het lijst van rechtzoekenden.Wij zij er nog om het gevecht namens de nabestaanden voort te zetten.Haal het uit je kokosnoot kop dat de strijd zal eindigen met de nabestaanden die hun ziel aan de duivel zullen verkopen.Wij rechtgeaarden gaan door met de strijd met of zonder de nabestaanden!Knoop dit in je oren.


  Maak melding

 65. De man heeft tegen alle artikelen van het wet boek van strafrecht gezondigd.Hoeveel zonden gaat men de pres.vergeven.En de dader vergeven door een familie van het slachtoffer,maakt de dader nog niet straffeloos.


  Maak melding

 66. @ amranta oohhh ja deze ronald he
  Archief;
  Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya
  20 december 2008
  Geachte redactie,

  Duidelijker zou je het niet kunnen stellen en hoe erger kan het nog worden, wanneer je niet anders tot de conclusie kan komen dan dat door de jaren heen, de Surinaamse Rechterlijke Macht, welke binnen een Westers democratisch bestel gescheiden behoort te zijn van de Uitvoerende Macht, in de Republiek Suriname nu vervallen is tot een ‘verkapt politiek uitvoerend orgaan’, welke nauw verweven is geworden met de huidige Uitvoerende Macht o.l.v. de zittende Frontregering.

  En geen enkele buitenlandse waarnemer, ambassade, noch zogenaamde toezicht-houdende ‘internationale organisatie’, durft haar stem hieromtrent te laten horen, laat staan om van dit democratisch onpraktisch gegeven gewag van te maken (In Belgie moest jongslede de regering hieromtrent afgetreden).

  En uiteraard zullen Westerse landen dat voornamelijk in de zogenaamde derdewereld niet doen, een opportunistisch gegeven die ook merkbaar was tijdens De Tweede Wereldoorlog (1940-1945), toen Westerse landen o.l.v. de Verenigde Staten van Amerika pas ingrepen, NADAT Adof Hitler de economische macht van de Joden toentertijd tot een minimum beperkt had. Het gevolg was onnodig miljoenen burgerslachtoffers, waaronder meer dan 600 miljoen joden, zigeuners en militairen wereldwijd. Een prijs die heden ten dage nog steeds betaald wordt, gezien de toestand in het Midden-Oosten, waarbij het Palestijnse volk de zwaarste tol aan het betalen is. Tevens een kruitvat van politiek geweld vanwege internationale politieke manipulatie, bedrog en eigen belang, welke zijn voornaamste oorzaak vindt in het oogluikend toestaan door Westerse landen, waaronder de Verenigde staten van Amerika, dat zogenaamde “bevriende landen” (vb. Israel) op ongepaste en mensonterende wijze, hun gang mogen blijven gaan, zolang dat de goedkeuring heeft van die Westerse landen en zolang hun belangen NIET geschaad worden.

  Maar pas als de vlam in de pan slaat, zijn het deze zelfde Westerse landen die om de schijn hoog te houden, er alles via hun media macht aan proberen te doen, om een vinger naar anderen te wijzen behalve naar zichzelf, en intensief het voortouw proberen te nemen, om mensenrechten schendingen aan de kaak te stellen d.m.v. hun internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Mosterd na de maaltijd, terwijl zij al die jaren zelf debet aan zijn geweest met als voorbeeld; Zuid-Afrika 1931, Cuba 1959, Suriname 1980 en 1982, Sierra Leon 1991 en 2002, Rwanda 1994, Gongo 1998 en ga zo maar door.

  En de Surinaamse Rechterlijke Macht welke momenteel verweven is met de Uitvoerende Macht o.l.v. de zittende Frontregering Venetiaan, mag van het Westen ongestoord haar gang gaan, totdat het zooitje wederom weggeschoten wordt en deze zogenaamde Derde-Wereldnatie, opnieuw van vooraf aan mag gaan beginnen.

  Een klassiek politiekspel gedirigeerd door de rijke Westerse landen en hun multinationals, zolang het Westers belang zoals het exporteren van goedkope derdewereld producten als Aluinaarde, Bauxiet, zogenaamde ‘Bloed-diamanten’ , buitenlands kapitaal overmakingen en goedkope goudstaven (Surinaams belang 5%) in tact blijft.

  Srananman un wiki now!


  Maak melding

 67. @JoJo,

  Ik ben het niet helemaal met jou eens. Je praat over burgers maar onder de slachtoffers van 8 december bevonden zich twee militairen. Ik zie alleen niet hoe vragen beantwoord worden als Bouterse de bak in gaat. Wat ik zie is dat mensen zich door hun emoties laten lijden. Die amnestiewet van 1992 verklaart nog steeds niet hoe en waarom onschuldige vrouwen en kinderen zijn vermoord. Het volk heeft gewoon recht op antwoorden en vooral de waarheid.


  Maak melding

 68. Een nieuw gat in de markt; je ziel aan Bouta verkopen als broer of zus van een 8 december slachtoffer. How low can you how?


  Maak melding

 69. @@robinho! ik denk dat die plantendief de varkens van Gummels ging stelen in opdracht van Bouta!!

  Het is de bekende Varkensneuker!!


  Maak melding

 70. @Aboikoni
  eie beter dan van bouta verantwoording opeisen?!Je bent net net een ezel!De amnestie van 1982 gaat over de Moiwana oorlog ook wel de binnenlandse oorlog .Amnestie werd verleend om de binnenlandse oorlog te stoppen !
  Einde hoofdstuk amnestie. Voor de moord van 15 burgers moet bouta terechtstaan als een ordinaire crimineel het gaat hier om moord!


  Maak melding

 71. Ik heb meegenomen …Vape, Baygon, muskietenkaars en een klamboe en dit heb ik gedaan om me bezoek aan dit forum mogelijk te maken.

  Jullie muggenstifters en mierenneukers denken ook overal antwoorden op te weten he. De ene praat als nabestaande hier, de andere als geleerde en weer een andere doet of hij rechten heeft gestudeerd.

  Wanneer gaan jullie eens ophouden voor de nabestaanden te denken, wanneer gaan jullie eens ophouden voor het volk van Suriname te denken en dat helemaal indien u geen deel van het volk uitmaakt.

  Is het nou zo moeilijk te begrijpen dat er nu twee opties op tafel liggen? ,,,waarvan 1 de oplossing kan zijn?,,maar als we totale bevolking (inclusief de nabestaanden) nu niet vragen voor welke twee opties we gaan zal dit ons blijven verdelen en verhongeren.

  Referendum volk van Suriname kiezen uit:
  1- Strafproces
  (Nog vele jaren onzekerheid, destabilisatie, we meer vragen zullen krijgen en niet de juiste antwoorden)

  2- Waarheidsvinding
  Einde aan politiek misbruik van onder andere deze periode, slachtoffer en misdaden erkent, gecompenseerd, documentatie vastgelegd, DE aangewezen personen zullen de juiste antwoorden geven)


  Maak melding

 72. Ik roep daarom alle Surinamers met een blauw paspoort op ,niet naar de Surinamers met een bordeaux paspoort te luisteren. Die mensen hebben bij het inruilen van blauw naar bordeaux hun recht van spreken opgegeven.

  Surinamers in Suriname weten wat ze te wachten staat en weten zelf wat goed voor ze is. De bevolking is jong en energiek van geest en laat zich niet oude verbitterde mensen die het land toen ontvluchten de les komen lezen.


  Maak melding

 73. Meneertje Hira had ook BELOOFD waarheden boven tafel te krijgen, MOOI NIET, de massamoordenaars weigeren aan te geven dat zij SURINAAMSE STAATSBURGERS EN MASSE HEBBEN GEDOOD !

  Wellicht gaan militairen die hebben meegedaan aan de slachtpartijen meer DETAILS naar buiten brengen !

  De Hoofddader, de toenmalige legerleider, zal blijven zwijgen, GOD straft hem heel zwaar de laatste jaren !

  Meneer Rahman mag zijn mening hebben, daarin is hij vrij, echter, ik zie graag dat ook deze meneer zich duidelijk uitspreekt over het afschaffen van Onze Surinaamse
  rechtsstaat !

  MEER MISBRUIK artikel 148 GW zal spoedig volgen !!!

  LEVE het NDP-faillissement van Sranang !

  Wij hebben geen gevaar voor veiligheid staat, wij hebben
  al enige tijd een FINANCIELE NOODTOESTAND, waarbij
  niet eens de GEVANGENEN behoorlijk kunnen worden GEVOED !

  NDP PE UN MONNI DE ??? NDP PE UN GOWTU DE ???


  Maak melding

 74. DOE SPEELT EEN POLITIEK VIES SPELLETJE.ALS DE NDP/DDB AAN DE MACHT BLIJFT WIL DOE GRAAG MEE REGEREN.MAAARRRR …MOCHT DE NDP/DDB KOMEN TE VALLEN ..WIL HIJ IN EEN GOED BLAADJE BIJ DE BEVOLKING STAAN..EEN MOEILIJKE KEUZE WANT HET KAN NOG ALLE KANTEN OP…EEN SLAPPE HAP..NEE IK ZEG EEN SLAPPE MAN!!


  Maak melding

 75. Gordon Rahman is een klootzaak.

  Hij heeft niet alleen een broer maar ook zijn zwager Behr (mokro) verloren tijden de actie van Bouterse.

  Wat is toch in de man gevaren. Ik ben noem hem een klootzak maar moet zeggen dat ik betwijfel of de woorden die Hira gebruikt heeft correct zijn weergegeven.

  Ik kan me niet voorstellen dat zijn Zus Rita Rahman( ambassadeur voor NED) zal het niet eens zijn.


  Maak melding

 76. Als je een hart van goud hebt..en zo vergevingsgezind bent als dhr.Rahman dan is het logisch dat je in de publiciteit staat.Ook al zoek je de publiciteit niet op.Een ieder wil natuurlijk weten wat die man er toe drijft de moordenaars van hun broer te vrij waarden van vervolging.En dat vind ik helemaal niet vreemd,omdat andermans gedrag je tot voorbeeld mag zijn en je in positieve zin lering uit kan trekken.Of misschien wel je neus voor ophalen en menselijker wijs in jezelf denken ..WAT ZAL HET DE STAATSKAS WEL NIET GEKOST HEBBEN..OF IS HET ECHT? TIME WILL TELL…!!


  Maak melding

 77. Niets anders dan de gevolgen van de hoge wisselkoers gaat de Surinamers wakker schudden..een poster zei;Ding mofina wang,als zij in aktie komen is het gedaan..


  Maak melding

 78. Diana jij niet ..je woont in Nederland. Begin te kijken en te onderzoeken of je uitkering straks nog geldig is en laat de Surinamers met een blauw paspoort dit zelf oplossen. Je hebt immers je recht van spreken jaren geleden opgegeven. En ik weet dat het jaren geleden is, gezien de tijd die de Nederlandse IND er over doet om je Nederlandse te verklaren. Dus wilt u aub. meewerken aan een oplossing ipv. onder elk stuk vuur te pompen?


  Maak melding

 79. @STAARTJES
  SAM,DIANA,,,ENZ ENZ,
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  JIJ ,EN JOU COLLEGA OLIEBOLLEN ZIEN OVERAL SPOKEN,..WI BROEJA…BOUTA HEEFT ALLES IN GRIP EN ONDER CONTROLE.


  Maak melding

 80. Gaat ook mijn petje te boven..Bovendien heeft DDB vele malen gezegd van niets te weten en er zelfs niet bij te zijn geweest.RAHMAN ZEGT HERHAALDELIJK DAT HIJ BOUTERSE VROEGER HEEFT GEHAAT VOOR HET MARTELEN EN HET VERMOORDEN VAN ZIJN BROER.Waarom heeft DDB hem niet gecorrigeerd???.


  Maak melding

 81. er zullen altijd mensen zijn die voor of tegen het strafproces zijn .
  dat proces laat mij eerlijk gezegd siberisch.
  er zijn recentere zaken waarvoor boterse verantwoording moet afleggen.
  ongeveer 4 miljard aan inkomsten en 1 miljard aan uitgaven .
  pe a moni de .?
  er is meer dan 2 miljard aan ongedekte srds bij gedrukt .
  pe a moni de.?
  er is goud van de cbvs verkocht .
  pe a mon de.?
  de regering heeft alla dol leningen afgesloten in het buitenland .
  pe a mpp moni de ?
  ik kan deze lijst nog wel langer maken , maar ik denk dat jullie wel begrijpen waar het om gaat.
  er zijn genoeg getuigen en mogelijke klokkenluiders.
  deze zaken zijn met buitenlandse accountants snel en makkelijk op te lossen.
  een kip pluk je eerst kaal voordat je hem op eet.


  Maak melding

 82. Een mens met vergevingsgezindheid in zijn karacter vind ik een mooi mens.OM IEMAND ECHT TE KUNNEN VERGEVEN MOET DE ANDERE EEN VERZOEK TOT VERGEVING VRAGEN..ZODAT BEKEND IS WAARVOOR HIJ HEM VERGEVEN MOET..ROB, is dat zo moeilijk te vatten? zoja, wil je mij dan vergeven voor deze posting?


  Maak melding

 83. he damsko, ik begrijp dat wanneer je hele leven uit foute mensen verdedigen bestaat, best frustrerend is
  neem een kit kat, ga er even tussen uit.
  vraag bouta om vakantie en rust even lekker uit, mi boi
  of zie gods molen draaien voor je ogen en draai daarom door


  Maak melding

 84. @buck aka Solly

  Laat aannemen dat het waar is wat je zegt geef ik je nu huiswerk mee, ga je druk maken met jullie eigen vuile was:
  -belastingfraude
  -bouwfraude
  -subsidiefraude
  -diplomafraude
  -hypotheekfraude
  -ponzifraude
  -wetenschapsfraude
  -identiteitsfraude

  Welkom in Nederland! Pe a moni de?


  Maak melding

 85. @JA JA,…EERST DE MOFINA WANG UITSCHELDEN VOOR PAARSE RATTEN,..EN NU HOPEN EN SLIJMEN DAT ZE IN OPSTAND KOMEN…..EEE,..DENK JE DAT HET VOLK NOG ZO DOM IS ALS IN DE TIJD VAN LACHMAN EN PENGEL ! JULLIE WILLEN DAT HET SLECHT GAAT MET SURINAME ZELFS EEN EZEL ZIET HET AAN JULLIE POSTINGS…LAND VERRADERS ZIJN JULLIE.OF LIEVER GEZEGD OMHOOG GEVALLEN KAKKERLAKKEN,MET ORANJE EN GROENE MUTSEN OP,MET KIMONO.HA HA HA….SOMMO !


  Maak melding

 86. Ik sta helemaal achter je posting.Ik geloof ook niet in de verzoening van DDB en Brunswijk.Een verzoening is niet gepasseerd op hoeveel tijd erover heen is gegaan.Een echte verzoening komt tot stand door met elkaar in gesprek te gaan.En dan bedoel ik geen gezelligheids gesprekje onder het genot van een biertje.De haat en de wrok zit nog precies onder het oppervlak te sluimeren en borrelt bij de eerste en beste gelegenheid weer op.En ten tweede vind ik het maken van een wet ter vervolging van politici die bewust de fout zijn ingegaan ook een goeie.Dit is reeds eerder aan de orde geweest op WKN..Corruptie en zelfverrijking moet eindelijk stoppen!!!


  Maak melding

 87. @Esmerald
  De crimineel, drugsdealer, veelvoudige moordenaar en snuiver heeft voor de 2ᵉ keer die criminele meriba gratie verleend, het is wachten op de 3ᵉ gratieverlening.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  ESMERALDA,JOE DONGKAW JOE…JE LIJKT WEL EEN KLEUTER,ELKE DAG HETZELFDE LIEDJE.VERZIN IETS ANDERS NOH.WEEREDE BOERIKIE.


  Maak melding

 88. De stijgende koersen zullen verder gaan met stijgen.Suriname is in een impasse beland.Deze KNOOP VAN ONRECHT PROBEREN PARTIJEN MET MAN EN MACHT LOS TE MAKEN.Dit gaat niet kunnen, omdat het totaal verweven en verkleefd is.DE KNOOP MOET NODIG WORDEN DOORGEHAKT.ALS EEN BOOM DIE GEEN VRUCHT DRAAGT DIE WORDT MET WORTEL EN AL OMVER GEHAKT.Dat heeft Suriname nodig en het zal moeite kosten ..maar dan valt de rest weer op zijn plek.


  Maak melding

 89. De Nederlandse media heeft die keuze gemaakt.Zoals jij meneer Hira jou keuze hebt gemaakt.Door te hangen om de nek van de hoofdverdachte in de moord van je broer.Jij geeft ook prioriteit aan de dood van de overigen (met alle respect) boven de moord van de 15 vermoorde mannen van 8 december.Waar je broer een van is.


  Maak melding

 90. @Aboikoni,
  Ik ben n beetje te snel geweest met mn oordeel,verkeerd gelezen.
  Maar dat het geen nut zou hebben om hem optesluiten snap ik niet zo.
  Je maakt my toch niet wys dat alles verzonnen is.
  Er moet n kern van waarheid in zitten.
  Alles is niet uit de duim gezogen lykt my.


  Maak melding

 91. We zijn nig niet zover dat wij hem naar de gevangenis sturen, in Suriname. Eerst moet het vonnis van de rechter op schrift staan. Weetje wel? Rechtsstaat idee?


  Maak melding

 92. Waarom dan niet het moiwana proces? Is het verboden dit aanhangig te maken bij de rechtbank? Waar staat dat? Zijn er geen rechters meer over in Suriname?


  Maak melding

 93. @ damsko

  fam and friends zullen boterse verdedigen en bijstaan.
  ik hoor daar gelukkig niet bij dus kan ik mijn eigen mening vormen.
  aangezien ik vind dat de pres van ons land een man of vrouw moet zijn met een schoon verleden , vind ik dus dat de verkeerde man pres van het land is geworden.
  een groot gedeelte van mijn fam heeft voor de ndp gestemd , volgens hun heeft boterse wat goed te maken bij het volk.
  de gedachte was dat hij ouder en wijzer zou zijn en het dit keer beter zou doen.
  als we de fraude en corruptie gevallen van de laatste paar jaren bekijken , dan is boterse geen spat veranderd.
  de verkoop van het goud uit de cbvs , verdwenen gelden die bij gedrukt zijn , loze beloftes zoals een diepzee haven ,
  fly overs enz laten duidelijk zien welke koers de ndp wilt varen.
  believe it or not ……suriname is falliet.
  als jij en je makkers dat doel voor ogen hadden dan is het jullie gelukt.
  we zitten in de top 3 van landen met de grootste inflatie.
  we moeten bedelen bij het imf.
  staats bedrijven zijn op sterven na dood.
  criminaliteit stijgt net als mijn bloeddruk.
  buitenlandse investeerders vluchten het land uit ……zelfs de chinezen.
  ik zelf hou van vooruitgang.
  een groeiende economie en een lage werkloosheid.
  jij …damsco bent een nihillist die een dictator adoreert.
  het verschil tussen goed en fout kan jij niet maken , vandaar dat je goed fout bezig bent.
  ik hoop voor jou dat je in ned woont , want de kans dat je schedel gebost word , hier in su , door een wanhopige dief neemt met de dag toe .
  als jouw propaganda voor boterse jou een beter leven bezorgd wens ik je veel succes toe .
  we zoeken allemaal een beter leven .
  de een werkt ervoor en de ander ………………..doet net als jij.


  Maak melding

 94. Ik breng het nogmaals naar voren.Wat mij verbaasd in die hele 8 december kwestie.DDB zegt dat hij van niets weet en dat hij er niet eens bij was.Tijdens de rouwdienst zei Hira verscheidene malen dat hij DDB vroeger heeft gehaat voor het martelen en doden van zijn broer.(volgde de rouwdienst niet zelf, las dit in een van de postings)WAAROM HEEFT DDB HIRA NIET TER PLEKKE GECORRIGEERD??KAN IEMAND HIER EEN REACTIE OP GEVEN..IS HET WAAR??


  Maak melding

 95. @buck

  No kong ‘fam en friends’ mi
  (fam and friends zullen boterse verdedigen en bijstaan.)

  No kong ‘makkers’ mi
  (suriname is falliet ,..als jij en je makkers dat doel voor ogen hadden dan is het jullie gelukt.)

  Je schrijft Suriname niet eens met een hoofdletter en daaraan kan ik zien dat je niet van Su houdt


  Maak melding

 96. DDB vind het verdacht dat de 8 december kwestie weer een rol gaat spelen?? Het zal altijd een rol blijven spelen zolang die schuld niet is ingelost..zoals alle schulden gepleegd door landgenoten worden ingelost door toetsen en toepassen van de WET


  Maak melding

 97. @Diana

  Nogmaals we hebben nu niks aan die vragen,..voedsel wordt duurder, elektra duurder, bussen duurder, huishuur duurder. Je bent de enige die baat heeft bij een slechtere Suriname, want vier jaar geleden betaalden jullie Nederlanders jullie tuinman, security een salaris van 700 SRD uitgerekend 200 euro en nu betaalt u voor dezelfde diensten 100 euro,,streeft u ernaar om 50 euro te gaan te betalen ofzo?


  Maak melding

 98. Dank aan hen die zonder mededogen het laffe gedrag van Gordon Rahman aan de kaak stellen. Ik ben een zuster van Gordon. Hij merkt terecht op dat de familie, zijn moeder en zijn zusters, zich in verbijstering distantieren van de uitspraken en gedragingen van Gordon Rahman. Het zijn bovendien ook pertinente leugens die hij uit, onder andere over het verlies van vier familieleden in de binnenlandse oorlog. Wij krijgen dan ook sterk de indruk dat Gordon Rahman zijn verstand kwijt is en dat hij in zijn ziekte misbruikt wordt door Bouterse en Sandew Hira. Het doet ons pijn de felle reacties van Surinamers op zijn gekreis te lezen. Gordon heeft zich nooit voor recht en waarheid rond de decembermoorden ingezet, en ook niet voor enige herdenking van zijn broer Lesley. Dat hij nu, 34 jaar later plots opduikt in het verzoeningscomplot van Bouterse om zijn veroordeling te ontwijken, vinden wij als familie diep tragisch.


  Maak melding

 99. @Rita

  Laat duidelijk zijn dat we hier geen grappen zitten te maken he als u zegt dat u Rita de zus bent ok, maar ga geen loopje met iemand anders zijn of haar naam nemen he


  Maak melding

 100. Wanneer je een daad pleegt tegen de wet..wordt je gestraft door die zelfde wet.De wet is om de orde te handhaven.Waarom DDB onwettisch gedrag blijft etaleren,is omdat hij nooit ter verantwoording is geroepen.Iemand die door de wet ter verantwoording is geroepen en naar gelang van de daad door de rechter een vonnis kreeg opgelegd zal of zich bezinnen in het gevang en een beter mens worden of een nog groter MONSTER.BUITEN WET EN RECHT IS EEN GROTER MONSTER EEN FEIT.


  Maak melding

 101. Aboikoni niemand mag zomaar de gevangenis in gaan zonder dat de feiten bekend zijn.Zonder de feiten in perspectief geplaats te hebben kan er geen vonnis worden uitgesproken..


  Maak melding

 102. Heeft u allen zich niet afgevraagd waarom het volk dat voor een groot deel uit jeudigden bestaat niet in opstand komt? Omdat we ze op school leren dat teruggaan gaan de ‘geen brood, geen school’ tijd absoluut geen optie is.

  We leren ze dat:
  – Geen school achteruitgang betekent die je niet meer kan inhalen.

  -We leren ze beter naar passende oplossingen te zoeken die ons volk en de economie minder schade toebrengt

  – Maar we leren ze ook waardoor het allemaal zover is gekomen

  – We leren ze als laatst dat ze de toekomst van ons Suriname zijn en we sterke en moedige burgers nodig hebben


  Maak melding

 103. We leren de kinderen op bevel van een dictator niet, dat moordenaars van het Volk, ALTIJD gestraft dienen te
  worden !

  Anders komt de dictatuur ! En komt NDP/FAILLISSEMENT !!

  Jammer , in het bijzonder voor armere Sranangmangs !

  PS : Kinderen, alleen in een rechtsstaat kan een land tot ontwikkeling komen ! Dictatuur brengt alleen MOORDEN,
  CORRUPTIE, ROOF en DIEFSTAL VAN MENSEN-
  RECHTEN !


  Maak melding

 104. – Geen school achteruitgang betekent die je niet meer kan inhalen.

  ja noh? nooit geweten

  -We leren ze er beter naar passende oplossingen kan worden die ons volk en de economie minder schade toebrengt

  leer je ze dat bouta bijna alle buitenlandse contacten kapot heeft gemaakt, geweldigggg

  – Maar we leren ze ook waardoor het allemaal zover is gekomen

  door de slachtoffers zelf natuurlijk die geholpen werden door nederland en amerika
  wie anders?

  – We leren ze als laatst dat ze de toekomst van ons Suriname zijn en we sterke en moedige burgers nodig hebben

  tuurlijk, sterke en moedige dat hebben we nodig,
  intelligente integere algemeen ontwikkelde afgestudeerden
  hebben we liever niet

  je had ze beter kunnen leren, als je op bouta stemt heb je straks helemaal geen brood

  ghe ghe ghe


  Maak melding

 105. @srafy

  Verwar me woorden niet en probeer begrijpend te lezen. Er staat nergens dat ik het niet eens ben met de uitgezette lijnen die een rechtsstaat staande moet houden..lees goed

  :-We leren ze beter naar passende oplossingen te zoeken die ons volk en de economie minder schade toebrengt


  Maak melding

 106. Ik heb een vraag aan jullie en in het bijzonder de mensen die broers en zussen hebben. Als jullie een ruzie hebben onderling als broer/zus of broer/broer of zus/zus. Wat is de eerste vraag die jullie ouders stellen? Heb je het al goed gemaakt met je zus of je broer?

  En op dat moment maakt het even niet uit wie fout is, een fout/ruzie kan ontstaan zijn door tak tak sani, geleende spullen, verloren spullen en ga zo maar door.

  Waarom zeggen mama en papa niet tegen de broer of zus die gelijk heeft…al sabel hem neer, breng hem naar de politie, haal hem door het slijk!!!

  Nee jullie ouders zeggen, praat met elkaar en maak het goed


  Maak melding

 107. als bouta er niet zou zijn, zaten we nu niet in de schulden, die onze kinderen moeten afbetalen terwijl hij met zijn familie leven van ons gestolen belasting geld als koningen.


  Maak melding

 108. wat praat je eng
  met je broeder gedoe
  schuif naar het midden oosten hoor
  je moet dat indoctrinatie boek niet letterlijk overnemen want su is heel anders

  duzzzz sodemieter op met je vraagje

  ghe ghe ghe


  Maak melding

 109. @ verzoening rules
  Hoeveel zilverlingen kreeg jij van moordenaar Bouterse voor jou leugens.
  Meer dan 90% van de na bestaanden wil geen proces tegen massa moordenaar Bouterse? Heb je dat uit die etterende duim van je gezogen? Die duim die kort daarvoor in Bouterses hol vertoefde.

  Dream on “verzoening rules”. Domme leugenaar is een betere naam voor jou.
  Ga je Ingrid’s, Dino’s en al de mislukkingen uit het Bouterse rovershol ook even met je duim in hun hol temperaturen ?


  Maak melding

 110. Forummers, Odi odi.

  @Sam
  Gordon Rahman is een klootzaak!
  Ik kan me niet voorstellen dat zijn Zus Rita Rahman (ambassadeur voor NED) zal het niet eens zijn.
  op maandag 4 juli 2016 om 21:34 uur.

  @Sam, ik denk dat je in deze groot gelijk hebt.
  En nog even over de echte Rita Dulci Rahman
  Ambassador in Malta at Ministry of Foreign Affairs, Netherlands
  Malta:Internationale betrekkingen en diplomatieke dienst

  Maar ik kwam toevallig ook nog het volgende tegen middels een (radio uitzending) van VPRO op 04-09-1988.
  Raadpleeg deze lange radio uitzending zelf.

  Het Spoor Terug. Met Rita Rahman terug naar Suriname, 1. 4 september 1988. Eerste deel van een tweeluik over de Surinaamse revolutionaire Rita Rahman.

  Eerste deel van een tweeluik over de Surinaamse revolutionaire Rita Rahman, waarin ze het verhaal vertelt
  over haar revolutionaire leven tot aan de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975.

  Rita Rahman, geboren in 1952, is amper 17 als ze actief wordt in de studentenbeweging en, gegrepen door de acties van de Uruguayaanse guerrillabeweging Tupamaro’s en de ideeën van Braziliaanse sociaalpedagoog Paulo Freire, veldwerk gaat doen onder arme boeren en
  alfabetiseringswerk onder Suralco-arbeiders.

  Ze richt de ‘Bond van Schoonmaaksters en Dienstmeisjes’ op en is voorzitster van de ‘Progressieve Vrouwenunie’.
  Ze runt een tienerprogramma op de radio, hetgeen haar een spreekverbod oplevert en wint er ondertussen ook nog de literaire jeugdprijs van Suriname.

  Veel luister plezier.


  Maak melding

 111. Jullie Surinamers met een bordeaux moeten gaan beseffen dat de dag dat jullie naar de IND gingen, jullie je recht van spreken opgaven! Zo zwijg en laten we onze eigen was zelf wassen!


  Maak melding

 112. jullie surinamers?????
  wie ben jij dan?
  een ingehuurde infiltrant uit nederland een bekeerde?
  uit de hira collection of die van herrenberg

  ghe ghe ghe

  duzzzzz sodemieter op uit suriname
  sinds hira er is, is het erger geworden
  verraders


  Maak melding

 113. en wie bent jij
  een nabestaande? ben je hira de intrigant
  wha ha ha ha
  ik hen je al gezegd naar waar jij naar toe moet schuiven, toch
  wel doe het en verlaat suriname met je haat die je zaait

  ben je niet hira de intrigant, dan ben je ingehuurde foetoe boi van bouta, die zijn salaris krijgt uit onze belasting pot

  ik denk eerder dat de belastingbetaler jouw niet nodig heeft


  Maak melding

 114. @ danie
  jij zal wakker worden als de koers weer 1 op 1ooo is zoals gewoonlijk tijdens het bewind van boterse.
  op internet kan je je dan nog vertonen , maar in real life durf je er dan niet voor uit te komen dat je een die hard bouta fan bent.
  schaamte en angst zullen jouw dagen vullen.
  je prijst jezelf gelukkig dat je lekker anoniem kan reageren op het net.
  je weet dat je straks als een paria over straat gaat lopen als het bekend word dat je een boterse fan bent.
  de pek en veren worden dan van stal gehaald.
  ik heb breaking news voor je .
  boterse is niet meer zo sterk als vroeger .
  hij heeft meer tegenstanders dan medestanders.
  aan de poten van zijn troon word hard gezaagd.
  zelfs curtis is niet bang voor boterse .
  uiterlijk 2020 zal het regime van boterse vallen , maar voor die tijd zal de naam van boterse door heel suriname vervloekt worden .
  de staat su is al falliet en straks zijn de bewoners ook falliet.
  maak je borst of je worst dus maar alvast nat.
  wees er maar trots op dat je een onderdeel bent van de ondergang van suriname.


  Maak melding

 115. Een broer heeft het recht om gerechtigheid voor zijn broer te vragen.
  Deze Lesley Rahmen, heeft gerechtigheid al opgegeven, ingeval hij het ooit gewild heeft.

  Wat moet je nou met mensen die wel verzoening willen, maar geen gerechtigheid?
  Mensen verwijzen naar verzoening in Zuid Afrika, maar vergeten te vermelden dat daar verzoening gepaard is gegaan met gerechtigheid: de bakra’s hebben de regeermacht moeten opgeven en hebben het moeten overdragen aan de kafrie’s.
  Gaat in Suriname Bouterse de regeermacht ooit vrijwillig opgeven ten bate van gerechtigheid? Never!


  Maak melding

 116. Zie jullie gaan weer voor me denken dat ik Bouta fan ben….ik houd van me land en ben snel opzoek naar een oplossing.en jullie willen oorlog..hoe houdt men dan van z’n land?


  Maak melding

 117. bouta heeft nooit schuld
  als er niemand meer over is om de schuld te geven
  zal men inzien dat het de schuld is van de wind


  Maak melding

 118. Wat heeft elke oorlog u geleerd?
  Wat heeft elke geschikte oplossing u geleerd?
  Wilt u dat ik naam en toedracht ga vermelden, want dan bent u in twee weken nog niet van me af


  Maak melding

 119. wie wil oorlog? gek dat je bent
  je praat dreigende oorlog taal – lees:indoctrinatie
  kan zien wat voor achtergrond je hebt
  ik ben een burger

  wat jij wil is, dat we de krankzinnige vergeven en rustig verder gaan met ons leven alsof er niets gebeurd is

  terwijl ik zeg, berecht die krankzinnige maar “die ruim 400 doden op zijn geweten heeft door zijn nep revo”
  en laat de criminelen zien dat moord, roof, diefstal, afpersing enz geen zin heeft,
  want we leven in een democratische recht staat!!!!!

  zo moeilijk is dat toch niet


  Maak melding

 120. @Danie,

  Elke oorlog heeft geleerd dat er misdadigers en slachtoffers zijn.
  Elke oplossing heeft geleerd dat de misdadigers hebben moeten inbinden en verslagen zijn of berecht zijn.

  Vermeld aub naam en toenaam en hou het dan bij 2 dagen.


  Maak melding

 121. En in een eerdere post heb ik gezegd dat jullie buitenlandse krachten met jullie buitenaardse krachten ( de duivel in jullie) Suriname kapot maken.

  Ik ben daarom voorstander dat de Surinaamse munt de enige betaalmiddel moet zijn. Nu zijn we in een soort van crisis gekomen, waar alleen de buitenlanders baat bij hebben.

  – onze ‘eigen’ huizen worden verhuurd door buitenlanders inruil voor een buitenlandse valuta

  – onze leveranciers van producten willen hun producten/diensten aanbieden tegen buitenlandse valuta

  – onze ouderenopvang wil diensten aanbieden inruil voor buitenlandse valuta

  Zijn jullie buitenlanders helemaal gek geworden het volk zo onder druk te zetten? Als deze diensten niet in valuta werd aangeprezen was er nog ‘niks’ aan de hand.

  Regering weg met alle cambio’s
  Weg met alle instanties/diensten die geen SRD willen maar $$$ Ding e broko oe kondre


  Maak melding

 122. @B.Wakoef

  Als je die tijger hebt wakker gemaakt, lastig hebt gevallen, kan je hem daarna niet gaan smeken om je maar 1 keer te bijten ipv. 10 keer.

  Dus als u me verhaal wilt aanhoren zult u twee weken de tijd moeten uittrekken, want in twee dagen kan ik niet tot u doordringen.

  Ben namelijk al meer dan twee dagen nu bezig!


  Maak melding

 123. tja danie,de revo duurt al 40 jaar
  en alleen hij en zijn maties zijn rijk geworden
  van ons belasting geld en niet de buitenlanders.

  de buitenlanders hebben niet de leiding in suriname maar dat heeft bouterse en zijn maties

  je geeft eigenlijk toe dat bouterse geen leider is
  het land is een puin zooi


  Maak melding

 124. Er moeten dingen worden opruimt en wie of welke regering het heeft achtergelaten boeit mij op dit moment even niet.

  Wat mij boeit is hoe gaan we dit zo snel mogelijk aanpakken, oplossen en voor eens en voor altijd proberen recht te trekken.

  Speciale situaties vragen om speciale oplossingen!


  Maak melding

 125. zijn oplossing is het imf dat onze kinderen moeten afbetalen
  al hun bank rekeningen moeten worden terug gestort om die lening af te betalen
  hij is niet gek
  de belasting betaler moest ook al zijn afslacht vergoedingen betalen van moi wana
  ipv dat het uit zijn eigen zak kwam


  Maak melding

 126. En zie daar het volgende waar we aan moeten werken.
  – onze tijd en energie niet besteden aan wie het heeft achtergelaten

  – onze tijd en energie niet gaan besteden om elke keer een slachtoffer te zoeken

  – onze tijd die men is gegund om werkelijk dingen te veranderen niet besteden aan al deze onzin

  We moeten ons allen bezighouden met de oplossing!


  Maak melding

 127. he gast ik wordt een beetje moe van je, van dat gelul van je
  probeer dit te onthouden

  BOUTERSE ZAL NOOIT EENHEID BRENGEN

  wil je een democratische recht staat, dat moeten criminelen dieven moordenaars rovers enz berecht worden

  fucking hell, idiot welke gedeelte snap je niet

  ga die vraag stellen aan die krankzinnige met zijn vrienden
  en vraag gelijk wanneer ze op sodemieteren


  Maak melding

 128. @Wakoef

  Ik dacht het uit te kunnen leggen binnen twee weken, maar gezien u laatste opmerking heb ik denk ik meer dan vier weken nodig.


  Maak melding

 129. @Danie,

  Bent u geinfecteerd door het Boutavirus? Uw plannen krijgen steeds meer uitstel en zullen verzanden in een afstel, net als al de plannen van de heer Bouterse.


  Maak melding

 130. Wo pinaaaaaa no kaaaaaa!!!!!
  Bouta na visie un ne verstang?????
  We gaan richting 1 op 10 v de $ ja!!!!!
  Tof boi wat in su gebeurt momenteel!


  Maak melding

 131. ik heb ook een idee
  ndp forum?
  wat dacht je daarvan
  ga daar de vraag stellen hoe we zo snel mogelijk uit de crisis komen
  hij is toch je grote leider die voor oplossingen zorgt
  kijk maar om je heen waarvoor hij gezorgd heeft

  ghe ghe ghe,

  of denk je nu, dat na zijn nep vergevings dag het opeens wel goed zal gaan in suriname


  Maak melding

 132. Als u mijn vorige opmerkingen heeft gelezen ziet u waar ik voorstander van ben, en het mooie van alles is u ziet het allen onder u ogen gebeuren.

  Voorbeeld 1:

  Ik ben voorstander van waarheidsvinding en dat al jaren geleden. De afgelopen tijd heeft bewezen dat er meer mensen en nu ook nabestaanden daar voorstander van zijn. Betekent erkennen, te eren en vast te leggen als documentatie.

  Voorbeeld 2:
  Ik ben voorstander de slachtoffers en misdaden van 86 te erkennen, te eren en vast te leggen als documentatie.

  Deze twee voorbeelden hebben zich de afgelopen dagen al laten zien.

  Meer mensen willen waarheidsvinding, waaronder een deel van het volk. Ook al stonden maar 200 namen erop ipv van de 450 gevallen doden tijdens de burgeroorlog, toch zie ik gebeuren wat ik al die tijd heb gehoopt.

  Een einde maken aan deze twee periodes die zowel de oppositie en de buitenlanders graag voor de voeten blijven gooien.


  Maak melding

 133. Is het jullie opgevallen dat het met Suriname heel snel bergafwaarts is begonnen te gaan vanaf het moment dat Herrenberg is gaan knoeien met de Surinaamse wapen dat op het preisdentieel paleis hangt?

  Napolean Bonaparte begon ook te verliezen vanaf het moment dat hij z’n naam veranderde.


  Maak melding

 134. je mag ergens voorstander van zijn hoeveel je wil
  alleen de nabestaanden bepalen of het voor de rechter komt
  en wat jij graag wil laten de nabestaanden koud
  iedereen heeft het recht om naar de rechter te stappen
  en wordt nu al jaren tegen gewerkt door bouta en zijn foetoe boys

  de nabestaanden hebben niets met de crisis te maken
  dat heeft die krankzinnige ook al op zijn geweten


  Maak melding

 135. Het Surinaamse wapen hangt er nog steeds en het zegt:
  gerechtigheid, vrede en trouw

  Herkent u het woordje VREDE erin?, want met gerechtigheid wilt niet zeggen dat er vrede komt?

  Zo hebben ze Saddam en Bin Laden onder de noemer “gerechtigheid” vermoord is er nu VREDE?

  NEEEE

  En weet u waarom? Zodat ze nu in het westen niet 1.10 betalen voor een liter diesel, maar iets van 65/70 cent

  En zo willen ze door destabilisatie in Suriname onze bedrijven goedkoop overnemen


  Maak melding

 136. Suriname had een prachtige vlag, een kring met vijf cirkels die elk een kleur hadden die de bevolkingen van Suriname voorstelde. Een vlag die een symbool was van eenheid.

  Maar de kafrie’s moesten na de onafhankelijkheid per sé een Afrikaanse vlag hebben, waarin de diverse bevolkingsgroepen niet zijn veretenwoordigd. Zoals gezegd, een Afrikaanse vlag dat aanduidt dat Suriname een zwart land is.

  Intussen is Suriname een land dat op zwart zaad zit.


  Maak melding

 137. @Danie,

  Die herriemaker Herrenberg heeft de 3 gelukssterren uit dat wapen laten verwijderen. Zogenaamd omdat het te Amsterdams was.


  Maak melding

 138. Ma mijn God is dat iets om hoge bloeddruk van te krijgen? Nee toch mensen drink een glas suikerwater en kom tot rust,

  neem een weegschaal en zet:

  – gerechtigheid aan de ene kant
  – consequenties voor het land aan de andere (de tijd waar we nu inleven plus gevolgen erbij gerekend)

  Lees mee:
  Ik sta er niet achter dat 1 man (de president) het volk in de greep heeft, maar ik sta er ook niet achter dat 15 families de hele Surinaamse bevolking in de greep heeft.

  Daarnaast sta ik ook niet achter dat de families van de 450 gevallenen tijdens 86 oorlog heel Suriname in de greep heeft


  Maak melding

 139. Ik loop zo achter op WKN, had een drukke dag gisteren.Moest naar de SOCIALE DIENST….VAPE, KLAMBOE, BAYGON? Neem liever je gezond verstand mee en dat beetje intelligentie als je toch enige inbreng wilt hebben.Met dit soort gedwing en gezeur moet je hier niet wezen.GA NAAR DDB LEG JE VOORSTEL NEER..HIJ BENOEMT EEN PAAR WIJZE MANNEN EN BENADERT DE NABESTAANDEN VAN DE 15 MANNEN DIE VERMOORD ZIJN.VRAAG WAT ZE VAN DIT VOORSTEL VINDEN EN NAAR HUN INBRENG OM UIT DEZE IMPASSE TE GERAKEN.Zoals je merkt zal je ze op dit forum niet vinden.Dus BACKOFF!!


  Maak melding

 140. Als ze weten wat goed voor ze is..zullen ze zich niet laten beïnvloeden door ons …zoals je zegt de bordeau paspoorthouders.Maar zitten ze ook niet te wachten op jou bemoedering!!


  Maak melding

 141. Dat je de kleine man veroordeeld en de grote BAAS maar probeert vrij te pleiten van al zijn DELICHTEN,Wat een volk zijn wij geworden…gezakt tot in de diepste groeven van de Hel.Deze onzin kan niet langer..Straks zijn we Haïti ver vooruit in armoe,onzin en stommiteit.


  Maak melding

 142. Jij hebt hier niets te vertellen..tenminste niet aangaande mij.Ga elders met je gedoe..Je moet leren je zorgen en frustraties neer te leggen waar ze thuis horen.Als je wilt dat WATERKANT alleen een bepaalde type posters moet hebben.Vervolg je weg en leg je nood neer bij de makers van WKN.LET ME BE!! EEN ANTILLIAANSE UITDRUKKING ..DAAR HEB IK OOK JAREN GEWOOND EN GENOTEN VAN DE SOCIALE DIENST..hi hi hi..


  Maak melding

 143. PE A MONIE DE…!!Dat willen wij,de SURINAMERS met een bordeau paspoort weten.Ik mag volgens ene mw.Danie niet praten namens het Surinaamse volk.Misschien heb je gelijk jij hebt het blauw paspoort.Dus jij weet wat goed voor ze is.IK ZAL HET HOUDEN BIJ DE GENE DIE MIJ LIEF ZIJN DUS MIJN VRIENDEN EN FAMILIE. DIE IK VAN HIERUIT STEUN VANUIT MIJN WEINIGE MIDDELEN.WANT JE WEET DE SOCIALE DIENST IS GEEN VETPOT!!


  Maak melding

 144. Mijn vrienden en familie steunen deze ROTZOOI niet…mijn MAKKERS hebben de 3 G’s nl.GELD,GOUD,GOED..niet weggedragen.BUT WE ALL LOVE OUR COUNTRY SU!! DAT IS ONS GEBOORTERECHT OUR LEGECY..OUR BIRTHRIGHT!! Dat hebben we niet gekregen,ook kan niemand ons dat afnemen….


  Maak melding

 145. Mijn welgemeende medeleven..ik kan niet zeggen excuses omdat ik mijn land Suriname en haar inwoners niets tekort heb gedaan.DAT ZOU AFBREUK DOEN AAN DE LIEFDE VOOR MIJN FAMILIE EN VRIENDEN ALDAAR..Ik heb de 3G’s niet weggedragen waar Suriname nu zo desperate op zoek naar is.JULLIE GELD,GOUD,GOED LIGT NIET OP MIJN SAVINGS…Wil je dat ik je het help dit uit te zoeken??


  Maak melding

 146. Hier ga me wel voor moeten verontschuldigen en je bij deze zeggen dat het me ten zeerste spijt.Het is het aard van het beestje dat doordrammen tegen onrecht..


  Maak melding

 147. RobG en Damsco.

  Jullie moeten er zijn op deze site, want zonder jullie zou het ééntonig zijn ! Jullie verdedigen jullie Baas door dik en dun
  maar Damsco, na herie man dja. Een dag niet gelachen een dag niet geleefd, daarom lees ik altijd alle reactie van Damsco.

  Fatu dja

  Jacko


  Maak melding

 148. Dat is allemaal waar…maar een volk die zijn geschiedenis niet kent…Zal nooit opstijgen tot grote hoogtes.Ook dit is een vorm van onderdrukking.En je onthoud ze dit ..gezien het feit dat jullie ze dan de rest ook moeten vertellen.DAT IS DAT ZIJ HUN VADER,MOEDER,OOM,BROER MOETEN MISSEN NU ZE HUN ZO HARD NODIG HEBBEN.TERWIJL EEN ANDER DIE NOG ERGERE FEITEN HEEFT GEPLEEGD VRIJ RONDLOOPT.Ze zeggen dat wij volwassenen kinderen onderschatten …ze begrijpen meer dan we denken.ONTHOUD ZE HUN GESCHIEDENIS NIET..GEEF ZE VLEUGELS..!!


  Maak melding

 149. Deze vraag behoeft geen antwoordt..zo hoort het.Maar mijn moeder zou geen ene kind hoeveel ze ook ons houdt de handen boven het hoofd houden.Als je een feit hebt begaan en je met de arm der wet in aanraking bent gekomen ga je het moeten inlossen.MIJN MOEDER GAAT JE GEEN ONTERECHTE ALIBI VERSCHAFFEN…’DO THE RIGHT THING ‘.


  Maak melding

 150. Ongevraagd helpen is ook helpen…Je moet de was scheiden..de bonte was apart wassen dus niet samen met de witte kledingstukken..Ook de zwarte een aparte hoop van maken want daar gebruiken wij de zwarte vloeibare wasmiddel voor…he he..we zijn er uit..Nog de wasverzachter …AI MIE BOI..


  Maak melding

 151. Je mag niet zeggen dat iemand dom is, daarom zeg ik als ‘dom’ pijn deed liep jij de hele dag te janken. Er is maar 1 iemand hier die onder elke nieuws items loopt te drammen, waarom zij gelijk heeft.

  Je bent gefrustreerd en als ik niet zou weten dat je een vrouw op leeftijd bent afkomstig uit Nederland met een uitkering opzak zou ik gezien je reacties haast denken dat een kind sprak.

  Je probeert met CAPSLOCK ons in de gesprekken te intimideren terwijl u met u bordeaux niets te vertellen heeft in Suriname en net een klein kind blijft doordrammen zonder inhoud, dat gepaard gaat met veel geschreeuw, gejank en frustratie.


  Maak melding

 152. Je bent nu Nederlandse dus weet u wat u mag gaan doen..begin de minister van onderwijs in Nederland een brief te sturen met de vraag wanneer ze de echte koloniale geschiedenis met hun moorden, roverstochten, de slavernij etc etc aan de schoolkinderen gaan vertellen, als ik u goed heb begrepen moeten land en volk de juiste geschiedenis kennen!

  Vrouw is nog vroeg dus maak me aub niet wakker hoor


  Maak melding

 153. AUB..Neem het woord oorlog niet in je mond.Ik heb in Suriname dierbare familie en vrienden wonen.Ik wil niet dat ze iets naars overkomt.Maar ik wil wel dat het ze goed gaat en dat ze in een land wonen waar ze in alle rust mogen genieten van het leven
  .Dat is nu verre van en zal het nooit worden zolang DDB daar de scepter zwaait.Hij heeft wel een olifanten huid die pres. van je…


  Maak melding

 154. Sterker nog….ze leren de kinderen in Nederland niets over de koloniale misstanden…helemaal niets. En u wilt me hier appels voor citroenen komen verkopen?

  Eigen poep stinkt werkelijk niet!


  Maak melding

 155. Ik heb een tip..vraag bij de IND een bordeau paspoort aan….dan krijg je OOK een uitkering…Je zal zien dat het je leven zal vergemakkelijken en je niet meer gefrustreerd ben.Je hebt dan ook de ruimte om nog om 3.00 uur in de morgen te posten..


  Maak melding

 156. Zegt een gevluchte nietsnut die geen bijdrage heeft geleverd aan Suriname en in Nederland ook een nietsnut is en doorgaat met bedelen …geen eigenwaarde ..vrouw kom hier niet kletsen hoor als we serieuze dingen bespreken.


  Maak melding

 157. Ik merk dat je in die twee dagen nog niets ben opgeschoten.Wat je doen kan…vraag een BB met R subsidie aan PLUS zoutvlees.Zorg dat je voldoende klaar maak..nodig het Surinaamse volk uit..en maak je oplossingen kenbaar.JIJ daar..DDB daar…het VOLK present.WAT BELET JE….


  Maak melding

 158. DDB heeft Sranang FAILLIET gemaakt, door CORRUPTIE EN WANBELEID, babbel maar daarover !

  SRANANG IS IN EEN FINANCIELE NOODTOESTAND GEBRACHT DOOR DESI EN CLAN !!!

  Alle NEP-NDP sociale voorzieningen zijn gestopt !
  A MONNI GWE !!!!

  Bevolking wordt Verder GERIPT door IMF-DDB-NDP,
  jaaah GEWURGD !

  NDP, PE UN MONNI DE ??? NDP, PE UN GOWTU DE ???

  Buitenlandse infiltranten uit Nederland en Amerika hebben AL ons geld en AL ons goud doen verdwijnen ! De NDP-regering WEET VAN NIETS !

  ZIJ, HET REGIEM BOUTA, HEEFT HET TE DRUK MET HET AFSCHAFFEN VAN DE SRANANG RECHTSSTAAT !

  DDB is zelfs niet meer in staat de GEVANGENEN te eten te geven !

  DDB onderschat Het Volk, UN NO LAW !

  Wij allemaal zien dat DDB alleen met PRIVE-BELANGEN bezig is ! Het volk mag BANA -BA eten !

  NEKS NE WORDE FU DENG NEPPE-NDP-PLANNE !!

  NB : Hr RAHMAN gefeliciteerd met uw bijdrage aan het VERNIETIGEN van ONZE RECHTSSTAAT !!!


  Maak melding

 159. @Diana

  Voor een vrouw die zoveel tijd op een dag overheeft ..vind ik dat je weinig doet aan zelfontwikkeling hoor..sanggg en nog hier van de hoogste toren durven te komen blazen lefff


  Maak melding

 160. He….zo vroeg al aan de drank?Ik ben een geboren Surinaamse ..ja met een Nederlands paspoort.Waarom dit nu weer..? Ik geef eerlijk toe waarom zou het me hier lukken..terwijl mijn familie en Surinaamse burgers al zolang bezig zijn en het proces in Suriname geen stap verder gaat.TUSSEN ONS ER IS IN NEDERLAND ONDER HET MOM VAN BESCHERMING TEGEN DE RECHTSTAAT NOG NOOOOIIIITTT IEMAND VERMOORD.HIER VOEL IK ME VEILIG.


  Maak melding

 161. Geniet je ook van een uitkering in Suriname…?? als je zoveel tijd hebt mijn postings te lezen..en zoveel tijd je daarover te ergeren en frustreren?Een on en min vermogen kaart..?.dat heb ik veel voorbij zien komen toen ik in Suriname werkte…welke heb je een roze of een witte.Het is zolang geleden..misschien heb jij wel beiden…alles kan met DDB aan het roer..


  Maak melding

 162. Diana voor het eerst geef ik je gelijk..Nederland valt andere landen binnen en vermoord onder de noemer ‘gerechtigheid’ de leiders van dat land omwille van eigen economische voorspoed. Er is nog plek bij me in de klas…je bent nooit te oud om te leren.


  Maak melding

 163. @damso,

  Ik heb met je te doen, echt wel.

  Je ‘leest’ als een ordinair, verbitterd oud manneke, die geen koperen cent te makken heeft, om een ticket te kopen naar su.
  Eentje die vanaf 9000km aan de Noordzee, hoopt dat desi-ley hem een baan aanbied, als hij maar flink ordinair blijft schelden tegen criticasters op wkn.

  Verstandig is om het advies van die danie op te volgen;
  “Ik roep daarom alle Surinamers met een blauw paspoort op ,niet naar de Surinamers met een bordeaux paspoort te luisteren. Die mensen hebben bij het inruilen van blauw naar bordeaux hun recht van spreken opgegeven.”

  Idem dito je bende-genoten zoals robg, danie himself, no spang, namie en al het ander paars addergebroed.
  En natuurlijk niet te vergeten het ‘elite squadron der gedeprimeerde militanten’.

  Monie no de, mazda heeft de laatste baan ingepikt, dus doe effe normaal jij.
  Beste mazda, roep dit individu tot orde aub.


  Maak melding

 164. @ Ze leren de kinderen niets over het verleden al dan niet misdadig maar de boeken zijn vrij toegankelijk, hetzelde geldt voor de archieven.

  Weet je wat Bouterse met de nieuwe versie gedrukte schoolboeken over de geschiedenis van Suriname (inclusief de periode van de militaire dictatuur ) heeft laten doen?


  Maak melding

 165. LEVE HET NDP-STAATSFAILLISSEMENT !!!

  Zelfs de GEVANGENEN KRIJGEN GEEN ETEN MEER VAN DE NDP-Clan !!! MONNI NO DE !!

  Volk van Sranang, Laat u niet afleiden !

  De Rechtsstaat wordt in gevaar gebracht (afgeschaft ???)
  door de NDP-regering en de Staatskas is LEEGGEMAAKT door NDP-WANBELEID, CORRUPTIE EN BOEVERIJ !!!

  Dat zijn de FEITEN !!! WEEST WAAKZAAM !!!!

  OPM : Desi, noch de ministers, noch de DNA, MOGEN zich bemoeien met ZAAKSBEHANDELING en AFDOENING VAN RECHTSZAKEN !!!

  Opa Desi, schaf de hele poppenkast-DNA af en schaf in een keer ook de Hele Rechterlijke Macht af !!
  WEES DUIDELIJK, kijk het Volk en de slachtoffers van uw jarenlange FALEN en van uw ERNSTIGE WETSCHEN-DINGEN/CRIMINELE DADEN, recht in de ogen aan !!!


  Maak melding

 166. Pardon, visie moet zijn POR FISI !!

  Leve het NDP-STAATSFAILLISSEMENT !

  MONI NO DE ! PE A MONNI GO, NDP ??????

  NEKS NO WORDE FU DENG NEP-NDP-PLANNE !

  PS : Echte geschiedenis : ik ben zo laf geweest, VELE ONgewapende en ONschuldige Staatsburgers, als honden
  te MARTELEN EN TE VERMOORDEN !!!


  Maak melding

 167. “Het strafproces hoeft voor mij absoluut niet door te gaan. Ik ben hartstikke voorstander van verzoening”, zegt Rahman.

  Ik raad iedere Surinamer aan voortaan iemand die een crime pleegt meteen te vergeven en zich te verzoenen met hem. Rechtspraak is nutteloos, verzoening is het ding.


  Maak melding

 168. Dus als je vrouw of dochter is verkracht, dan sleep je haar bij de haren en neemt haar mee naar de verkrachter en zegt± brada, ik vergeef jou en verzoen me met jou. Hier, neem haar nog een keer.


  Maak melding

 169. @ PIcolaas,

  Hira weet het antwoord en de vorige fractievoorzitter van de NDP ook!!

  Ze hebben beiden “contact” met hem gehad. 🙂


  Maak melding

 170. @Diana en Danie jullie zijn werkelijk vermakelijk.
  Mag wel hoor want anders word ik zo neerslachtig van alles hier in mijn land.
  zolang het maar respectvol is.fijne avond voor jullie.
  morgen hier weer een vrije dag ! Een ieder veel vrede en liefde toegewenst !Einde Ramadan !


  Maak melding

 171. Sakka sakka Boelertje van desire delano bouterse
  je kent geen waarden en normen
  misschien wilde jij ook in de rij staan en volgens de complot theorie op de vlucht slaan


  Maak melding

 172. De Amerikanen hebben heel lang geweigerd om te praten/onderhandelen met terroristen.Maar helaas moeten ook deze cowboys er aan geloven dat je nergens komt zonder te praten.Ze praten/onderhandelen met de Taliban.Vaak genoeg hebben wij moeten aanhoren wij praten niet met terroristen terwijl deze cowboys al jaren geleden in het geheim
  al spraken/onderhandelde met de taliban.” te u e njan nanga dibri u moesoe fu njan nanga langa vorkoe “


  Maak melding

 173. Interview Bouterse en Hira op youtube gezien over waarheidsvinding.Gaat de telefoon van Bouterse over. Ringtone van zijn telefoons de soundtrack van de peetvader(Godfather deel 1).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.